-
Αν πέσει η τιμή της βενζίνης, δηλαδή θα πιάσεις δουλειά στο Ζάγκρεμπ;
-
H λογική του κράτους είναι μία:
=> arpa cola -
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 010_324099
όπου να ναι βγαίνει
-
πολυ απλο θα ειναι:
καταργηση των ΤΚ με αυξηση της τιμης στην βενζινη κατα 0,3€. Η εφαρμογη του μετρου ξεκινα απο 1η Μαρτιου.
-
Τελικά βλέπω να καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας και να τα πληρώνουμε στην βενζίνη, έτσι η βενζίνη θα πάει 3€ το λίτρο και μετά θα παρακαλούμε να πληρώνουμε 1000€ τέλη κυκλοφορίας και να καταργηθεί ο φόρος στην βενζίνη!!!!!!
Οπως και να έχει με τον έναν τρόπο ή με τον άλλον εμείς μια ζωή θα πληρώνουμε................... -
στα φρυδια μου: θα παρω το αμαξι του puntolord και θα ειμαι ολη μερα με το γκαζι στο πατωμα με μεση 6,0.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
στα φρυδια μου: θα παρω το αμαξι του puntolord και θα ειμαι ολη μερα με το γκαζι στο πατωμα με μεση 6,0.6.0 ;;;
Μα, σε πίστα θα είσαι συνέχεια;ΚΑΤΩ από 6.0 σίγουρα, κάνα 5.5 άντε 5,6134 (κάνουμε αναλυτικούς υπολογισμούς... ) το πολύ, αν πάρεις 320d. Δεν υπάρχει καλύτερο μοτερ (σ' αυτή την πλευρά του σύμπαντος... )
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
στα φρυδια μου: θα παρω το αμαξι του puntolord και θα ειμαι ολη μερα με το γκαζι στο πατωμα με μεση 6,0.
6.0 ;;;
Μα, σε πίστα θα είσαι συνέχεια;ΚΑΤΩ από 6.0 σίγουρα, κάνα 5.5 άντε 5,6134 (κάνουμε αναλυτικούς υπολογισμούς... ) το πολύ, αν πάρεις 320d. Δεν υπάρχει καλύτερο μοτερ (σ' αυτή την πλευρά του σύμπαντος... )
βρε σοβαρα θα το κανω.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
στα φρυδια μου: θα παρω το αμαξι του puntolord και θα ειμαι ολη μερα με το γκαζι στο πατωμα με μεση 6,0.Σαν το δικό μου εννοείς, δεν το έχω για πούλημα.....
6.0 ;;;
Τι έγινε (πρώην) Ιταλολάγνη (που αναβαθμίστηκες με Γερμανικό), θιχτήκαμε ή μας τσούζει πλέον η τιμή & κατανάλωση βενζίνης??
ΥΓ: Ξέχασα, στην πληρώνουν άλλοι τη βενζίνη βρε, οπότε τι σκάς....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Σαν το δικό μου εννοείς, δεν το έχω για πούλημα.....
εστω σα το δικο σου, αν και τα 177αλογα μου φαινονται πολυ λιγα για το βαρος του.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εστω σα το δικο σου, αν και τα 177αλογα μου φαινονται πολυ λιγα για το βαρος του.
Έχει όμως ροπάκλα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πάρε τότε ένα εκ των 325d - 330d - 335d.....
.....Έχει όμως ροπάκλα...
+1
35+ κιλά είναι αρκετά, πίστεψέ με...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πολυ απλο θα ειναι:καταργηση των ΤΚ με αυξηση της τιμης στην βενζινη κατα 0,3€. Η εφαρμογη του μετρου ξεκινα απο 1η Μαρτιου.
Δεν πιστεύω ότι θα καταργήσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Από την στιγμή που συνέχεια μας βάζουν νέους φόρους στην βενζίνη (21 λεπτά από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα) και πληρώνουμε και τέλη κυκλοφορίας, θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο. Δηλαδή θα πληρώνουμε τα τέλη και θα αυξάνουν τους φόρους στα καύσιμα.
-
Η κίνηση της ένταξης των τελών κυκλοφορίας στο κόστος της βενζίνης πρακτικά προσφέρει την απαραίτητη αναλογικότητα αλλά:
-
δεν δίδει καμία διαφοροποίηση μεταξύ ενός υβριδικού που καίει 5 λίτρα και ενός 125 παπιού 25ετίας με την ίδια κατανάλωση (και μαντέψτε ποιο από τα δύο εκπέμπει περισσότερους ρύπους),
-
τιμωρεί δίχως έλεος τους επαγγελματίες που απλά θα περάσουν το κόστος στον καταναλωτή,
Ποιο θα πρέπει να είναι το ύψος της extra φορολόγησης στη βενζίνη. Τα τέλη ανέρχονται στα 1 δις ευρώ grosso modo. Έστω λοιπόν ότι το Δημόσιο προσδοκά περί τα 1.5 δις ευρώ ή χάριν ευκολίας τα 2 δις ευρώ.
Με 6,000,000 οχήματα με μέση κυκλοφορία περί τα 15,000 χιλιόμετρα ανά έτος και κατανάλωση τα 12 lt/100 km (λαμβάνω υπόψη τα πάντα στην εξίσωση) απαιτούμε περί τα 10,800,000,000 λίτρα καυσίμου. Για τα 2,000,000,000 ευρώ η μέση επιβάρυνση είναι 0.185 ευρώ το λίτρο σε κάθε τύπο καυσίμου.
Τώρα βέβαια για τον Φορτηγατζή του 300,000* χιλιομέτρων το έτος με κατανάλωση περί τα 60 λίτρα στα 100km diesel ήτοι 180,000* λίτρα καταλαβαίνουμε ότι το τέλος κυκλοφορίας ανέρχεται σε 33,000* ευρώ.... Για τον ιδιοκτήτη Ferrari με 2000 χιλιόμετρα και κατανάλωση περί τα 45 λίτρα στα 100 ήτοι 900 λίτρα καύσιμο τα τέλη στα 166.5 ευρώ.
Φυσικά αν λάβει κανείς ότι μία αύξηση στη βενζίνη της τάξης των 20 λεπτών θα έχει συνέπειες στην κατανάλωση κατανοεί κανείς ότι τα 25 με 30 λεπτά που είπε ο coyote δεν απέχουν από την πραγματικότητα.
- Διόρθωση στις 18.31 ημέρα Τετάρτη 17/2/2010
-
-
Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω τι εννοείτε, όταν λέτε πως η κατάργηση των τελών κυκλοφορίας θα μας ωφελήσει (τουλάχιστον μέσα στο τρέχον έτος)...
Τα έχουμε πληρώσει ήδη για τη χρήση του 2010 εδώ και 2-3 μήνες και μέσα στο ΙΔΙΟ έτος θα αυξηθεί ο φόρος της βενζίνης. Ποιό είναι το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ποσό, που θα πληρώσουμε λοιπόν ΦΕΤΟΣ ;; -
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
6.0 ;;;
Τι έγινε (πρώην) Ιταλολάγνη (που αναβαθμίστηκες με Γερμανικό), θιχτήκαμε ή μας τσούζει πλέον η τιμή & κατανάλωση βενζίνης??
ΥΓ: Ξέχασα, στην πληρώνουν άλλοι τη βενζίνη βρε, οπότε τι σκάς....
Δεν είμαι πρώην, έχω ακόμη την Lancia.
Και ποιος σου είπε πως...σκάω; Έχω την πολυτέλεια να είμαι με το γκάζι στο πάτωμα και να πληρώνουν άλλοι. Αλλά ακόμη και ν' αλλάξει το καθεστώς, σιγά μην σκάσω ή ασχοληθώ: τα γούστα μου κάνω και το χαίρομαι. Δεν θα είμαι με το κομπιουτεράκι μετά από κάθε γέμισμα, να ηδονίζομαι αν έκαψα 0,1 λίτρα λιγότερα! -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω τι εννοείτε, όταν λέτε πως η κατάργηση των τελών κυκλοφορίας θα μας ωφελήσει (τουλάχιστον μέσα στο τρέχον έτος)...
Τα έχουμε πληρώσει ήδη για τη χρήση του 2010 εδώ και 2-3 μήνες και [b]μέσα στο ΙΔΙΟ έτος θα αυξηθεί ο φόρος της βενζίνης. Ποιό είναι το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ποσό, που θα πληρώσουμε λοιπόν ΦΕΤΟΣ ;;[/b]ααα this last year..... you are in greece....
-
Ακόμη δεν τον είδαμε....Μήτσο τον βαφτίσαμε!
Καθήστε ρε παιδιά να δούμε πρώτα τι θα γίνει και μετά ...εκνευριζόμαστε!Εννοείται, πως αν και θα ωφεληθώ τρελά με πιθανή κατάργηση των τελών και την μετακύλιση του κόστους στην βενζίνη, το θεωρώ σαφώς χειρότερο και σαφώς πιο άδικο το μέτρο... Όχι βέβαια πως η οποια αδικία θα...αποτρέψει τους κυβερνώντες, αλλά λέμε...
christos.dimou
Καίει τόσα πολλά ετησίως ένα φορτηγό; Αν ναι, μου φαίνεται πρέπει να τους βάλουμε μαζί με την...ΔΕΗ να αγοράζουν δικαιώματα ρύπων! -
Δεν μολύνουν αυτά ρε, chanel 5 βγάζουν από την εξάτμιση
-
ρε παιδια εγω ακουσα για τα περιβαντολλογικα τελη οτι θα καταργηθουν μονο οχι τα τελη κυκλοφοριας...
Τέλη κυκλοφορίας