-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Τελικά μάλλον θα γίνει ότι έλεγα.....
Σύμφωνα με άρθρο που διαβάζω τώρα στο οικονομικό ένθετο της Real News καταργούνται εντελώς τα τέλη κυκλοφορίας και αντικαθίσταται με επιπλέον φόρο στα καύσιμα.Πλακα πλακα καθε μερα βλεπω στα βενζιναδικα μια ανοδικη ταση και δεν μαρεσει πολυ! Τωρα πο αρχισα να χρησιμοποιω πιο πολυ το αμαξι βρηκαν?
-
Με 3,3 lt κατανάλωση θα έχω μεγάλο πρόβλημα
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σύμφωνα με άρθρο που διαβάζω τώρα στο οικονομικό ένθετο της Real News καταργούνται εντελώς τα τέλη κυκλοφορίας και αντικαθίσταται με επιπλέον φόρο στα καύσιμα.Αυτό κι αν είναι παράλογο!
Παράδειγμα...εγώ πχ κάνω 8.000κμ το χρόνο και δε το κινώ πολύ, αλλά καίει 15λτ/100κμ άρα θα ξεσκιστώ να πληρώνω βενζίνες...αλλά δε θα πληρώσω τέλη. ΟΚ, το δέχομαι.
Η γυναίκα μου όμως που κάνει τα διπλάσια χιλιόμετρα από μένα γιατί να πληρώνει το ίδιο κόστος βενζίνης και στο τέλος θα πληρώσει περισσότερα από μένα σε 'φόρο βενζίνης'?
Είναι εντελώς παράλογο νομίζω...
Και θα σου βρω κι άλλα παραδείγματα...ο έμπορος που κάνει χιλιόμετρα όλη τη μέρα με ένα μικρό 1000άρι που δε καίει και πολλά γιατί να πληρώνει τη βενζίνη στο Θεό?
Στις άλλες χώρες πως είναι τα πράγματα?
Πάντως στην Αμερική δε θυμάμαι πως πλήρωνα τέλη...έχει περάσει πολύ καιρός.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σύμφωνα με άρθρο που διαβάζω τώρα στο οικονομικό ένθετο της Real News καταργούνται εντελώς τα τέλη κυκλοφορίας και αντικαθίσταται με επιπλέον φόρο στα καύσιμα.Καλά, μην πιστεύεις και ό,τι γράφει η Real...
Πάντως και η πληρης κατάργηση των τελών είναι παράλογη... θα οδηγήσει σε αύξηση των συνολικών αυτοκινήτων και θα επιφέρει πολλάαααα παράπλευρα προβλήματα.
Σύμφωνα με υπολογισμούς με αύξηση 11 λεπτών στο λίτρο το κράτος θα εισπράξει όσα εισέπρατε από τα τέλη κυκλοφορίας + 1,5 δις ευρώ επιπλέον.
Δε διαφωνώ ότι μέσω αυξήσεων στο φόρο το κράτος μπορεί αν βγει πολύ κερδισμένο. Ξέρει πόσα λίτρα βενζίνης καταναλώνονται το χρόνο, ξέρει πόσα εισπράττει τώρα από τα τέλη, ξέρει λοιπόν και τι αύξηση χρειάζεται στο φόρο/λίτρο βενζίνης. Έτσι όσοι καίνε πολλά θα πληρώνουν περισσότερα απ' ότι πριν, όσοι καίνε μέτρια όσο και πριν, ενώ όσοι κινούνται ελάχιστα ή έχουν τα οχήματά τους ακινητοποιημένα πρακτικά θα τη βγάζουν τσάμπα.
Προσωπικά με συμφέρει το μέτρο αυτό. Αυτή τη στιγμή κάνω ~10000 χλμ/χρόνο με 9 λίτρα/100 χλμ, οπότε για 900 λίτρα βενζίνης θα πληρώσω 99 € 'τέλη' αντί για 252 €
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Παράδειγμα...εγώ πχ κάνω 8.000κμ το χρόνο και δε το κινώ πολύ, αλλά καίει 15λτ/100κμ άρα θα ξεσκιστώ να πληρώνω βενζίνες...αλλά δε θα πληρώσω τέλη. ΟΚ, το δέχομαι.Η γυναίκα μου όμως που κάνει τα διπλάσια χιλιόμετρα από μένα γιατί να πληρώνει το ίδιο κόστος βενζίνης και στο τέλος θα πληρώσει περισσότερα από μένα σε 'φόρο βενζίνης'?
Με μπέρδεψες...
Εσύ με ένα τέτοιο μέτρο θα πληρώνεις 15 λίτρα/100 χλμ * 8000 χλμ * 11 λεπτά/λίτρο (το 11 το χρησιμοποιώ επειδή το ανέφερε ο sv2, δε ξέρω πού το βρήκε) = 132 € 'φόρο'. Τι εννοείς με το θα ξεσκιστείς; Τώρα πληρώνεις πολύυυυυυυυυ περισσότερα.
Η γυναίκα σου αν καίει 8 λίτρα/100 χλμ * 16000 χλμ * 11 λεπτά/λίτρο = 140,8 €. Άρα δε θα πληρώσει πολύ περισσότερα. Πρακτικά θα πληρώσετε τα ίδια αφού καίτε την ίδια ποσότητα βενζίνης, άσχετα με το αν εκείνη την καίει κάνοντς περισσότερα χλμ.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
http://www.realnews.gr/uploads/cover/realmoney.pdf -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
http://www.realnews.gr/uploads/cover/realmoney.pdfΠεριττό να αναφέρω ότι η μη είσπραξη εφάπαξ των τελών θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στα κρατικά ταμεία στις αρχές του 2011 καθώς μέχρι φέτος τα τέλη εισπράτονταν στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, ενώ με το νέο μέτρο θα εισπράτονται καθόλη τη διάρκεια της χρονιά. Λεπτομέρεια μεν, μην πιστεύει κανείς όμως ότι δε θα βρουν κάποιο άλλο τρόπο για να προεισπράξουν τα χρήματα
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Παράδειγμα...εγώ πχ κάνω 8.000κμ το χρόνο και δε το κινώ πολύ, αλλά καίει 15λτ/100κμ άρα θα ξεσκιστώ να πληρώνω βενζίνες...αλλά δε θα πληρώσω τέλη. ΟΚ, το δέχομαι.
Η γυναίκα μου όμως που κάνει τα διπλάσια χιλιόμετρα από μένα γιατί να πληρώνει το ίδιο κόστος βενζίνης και στο τέλος θα πληρώσει περισσότερα από μένα σε 'φόρο βενζίνης'?
Με μπέρδεψες...
Εσύ με ένα τέτοιο μέτρο θα πληρώνεις 15 λίτρα/100 χλμ * 8000 χλμ * 11 λεπτά/λίτρο (το 11 το χρησιμοποιώ επειδή το ανέφερε ο sv2, δε ξέρω πού το βρήκε) = 132 € 'φόρο'. Τι εννοείς με το θα ξεσκιστείς; Τώρα πληρώνεις πολύυυυυυυυυ περισσότερα.
Η γυναίκα σου αν καίει 8 λίτρα/100 χλμ * 16000 χλμ * 11 λεπτά/λίτρο = 140,8 €. Άρα δε θα πληρώσει πολύ περισσότερα. Πρακτικά θα πληρώσετε τα ίδια αφού καίτε την ίδια ποσότητα βενζίνης, άσχετα με το αν εκείνη την καίει κάνοντς περισσότερα χλμ.
Βασικά δε ξέρουμε ακόμα αν θα είναι 11 λεπτά ή 50 λεπτά...αλλά ναι, όπως το θέτεις έχεις δίκιο.
Απλά το θέμα είναι ότι θα πληρώνει με τα μισά κυβικά περισσότερο από μένα και περισσότερα τέλη απ'ότι πληρώνει τώρα, μολύνοντας σημαντικά λιγότερο το περιβάλλον από το δικό μου 2λτ.
-
Το πρώτο σωστό μέτρο της κυβέρνησης ΓΑΠ. Και ελπίζω σε συνέχεια.
Κινείται στη σωστή κατεύθυνση, και θα πληρώσει ο πραγματικός χρήστης του δρόμου και όχι αυτός που το έχει στο γκαράζ.
Μπράβο ξανά.υ.γ. μήπως κάποιος από την κυβέρνηση διαβάζει 4τφ;
-
Με μπέρδεψες...
Βασικά δε ξέρουμε ακόμα αν θα είναι 11 λεπτά ή 50 λεπτά...αλλά ναι, όπως το θέτεις έχεις δίκιο.
Απλά το θέμα είναι ότι θα πληρώνει με τα μισά κυβικά περισσότερο από μένα και περισσότερα τέλη απ'ότι πληρώνει τώρα, μολύνοντας σημαντικά λιγότερο το περιβάλλον από το δικό μου 2λτ.
Τα έχεις μπερδέψει λίγο, Τί σχέση έχουν τα κυβικά. Αφού το κυκλοφορεί περισσότερο, τότε καταναλώνει περισσότερο. τότε μολύνει περισσότερο. Άρα σωστά θα πληρώσει και περισσότερο
-
Βασικά δε ξέρουμε ακόμα αν θα είναι 11 λεπτά ή 50 λεπτά...αλλά ναι, όπως το θέτεις έχεις δίκιο.Απλά το θέμα είναι ότι θα πληρώνει με τα μισά κυβικά περισσότερο από μένα και περισσότερα τέλη απ'ότι πληρώνει τώρα, μολύνοντας σημαντικά λιγότερο το περιβάλλον από το δικό μου 2λτ.
Για το 11 συμφωνώ ότι είναι εικασίες της Real News, θα δούμε...
Όσον αφορά τη μόλυνση του περιβάλλοντος θα διαφωνήσω. Αν κάνει τα διπλάσια χιλιόμετρα από εσένα με τη μισή κατανάλωση πρακτικά μολύνετε το ίδιο.
-
Εμενα μαρεσει σαν μετρο και μακαρι να γινει...
Smartakia,IQ,cuore κ.ο.κ(ροξ πατατακι ) και εχεις τα μεγαλα αυτοκινητα για ταξιδιαΑπο εμενα μπραβο
-
Το γέλιο βέβαια θα πέσει, αν το εφαρμόσει από φέτος και όχι στις 1/1/2011. Σκάσαμε τα €πουλα για τα τέλη, να τα ξαναπληρώσουμε και στη βενζίνη
Μπράβο Γιωργάκη-Γιώργαρε. Έτσι θα πληρώνουν και οι τουρίστες, και οι οικονομικοί μετανάστες, και λαζογερμανοί που μένουν μόνιμα Ελλάδα με Γερμανικές πινακίδες...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Για το 11 συμφωνώ ότι είναι εικασίες της Real News, θα δούμε...
Όσον αφορά τη μόλυνση του περιβάλλοντος θα διαφωνήσω. Αν κάνει τα διπλάσια χιλιόμετρα από εσένα με τη μισή κατανάλωση πρακτικά μολύνετε το ίδιο.
Όντως...
Απλά το σκέφτηκα επειδή σαν εκπομπές, το 500 έχει 119γρ αν θυμάμαι καλά και το δικό μου 225γρ...σχεδόν τα διπλάσια.
Πάντως ναι...κινείται στη σωστή κατεύθυνση.
Το σίγουρο είναι ότι αν είναι 11 λεπτά στο λίτρο θα πληρώσω λιγότερα...σχεδόν τα μισά με πριν και συγκεκριμένα 247 ευρώ με 15.000κμ (ας πούμε το πολύ) και 15λτ/100κμ.
-
Σαν να αγάπησε ξαφνικά το κράτος τους πολίτες του μου φαίνεται!!!
Και άντε πληρώνουμε την πανακριβη πλέον βενζίνη και είναι και λογικό! Τόσα χρόνια οι αυξήσεις έφταναν ως τους πετρελαιάδες, ας τα εισπράτει καλύτερα το κράτος αλλά κάτι μου λέει ότι το θεμα 'φορολόγηση του αυτοκινήτου' δεν θα σταματήσει εκεί!
Το αυτοκίνητο για τον Έλληνα και το κράτος είναι ... πηγή χρημάτων!Κάτι που το είχα απορία ... η έμμεση φορολόγηση ίσως να είναι καλύτερη και πιο ανώδυνη για τον λαό από την άμεση (στο τέλος κάθε χρόνου έπαιρναν απο τον καθένα ένα πακετάκι και ήξεραν τι πήραν και πόσα έβγαλαν) αλλά για το κράτος είναι?
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
... Έτσι θα πληρώνουν και οι τουρίστες, και οι οικονομικοί μετανάστες, και λαζογερμανοί που μένουν μόνιμα Ελλάδα με Γερμανικές πινακίδες...Και αυτό καλό είναι πάντως ... και δίκαιο!
Εκτός και αν οι τουρίστες μαζί με τα έως και τα γαριδάκια και γιαούρτια που κουβαλάνε απο την χώρα τους στις διακοπές τους φέρνουν και την βενζίνη τους! -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Επειδή πλέον κυριαρχεί το σκεπτικό ότι όποιος ρυπαίνει πληρώνει η εφαρμογή αυτή είναι η δικαιότερη.
Ενα iQ σαν το δικό μου με μέση κατανάλωση 6,5 στα εκατό που κάνει 150 χλμ την ημέρα επιβαρύνει το περιβάλλον με καυσαέρια 10 λίτρων βενζίνης την ημέρα.Και θα πληρώσει για 10 λίτρα.
Μιά Murcielago με μέση κατανάλωση 30 λίτρα στα εκατό η οποία κάθεται σε ένα πάρκιγκ και δεν κινείται για μέρες δεν θα πληρώσει τίποτα.Οταν κινηθεί θα πληρώσει γι αυτό που της αναλογεί.Συμφωνώ εν μέρει. Το πρόβλημα σε αυτή την υλοποίηση είναι ότι χρεώνει τη κατανάλωση καυσίμου (και άρα τις εκπομπές CO2) αλλά όχι τις εκπομπές ρύπων.
Παράδειγμα: ένα καινούριο Suzuki Alto έχει την ίδια κατανάλωση καυσίμου με τη μοτοσυκλέτα μου. Άρα θα φορολογηθούν το ίδιο ανά χιλιόμετρο, αφού εκπέμπουν τα ίδια gr CO2/Km. Όμως το Alto είναι Euro 5, ενώ η μηχανή μου δεν είναι καν καταλυτική. Έχουν τεράστια διαφορά στους ρύπους, το προτεινόμενο σύστημα όμως το αγνοεί αυτό.
Προσωπική μου άποψη είναι ένα διπλό σύστημα με επιπλέον φόρο στα καύσιμα *(ο μόνος φόρος που δεν αποφεύγεται με ξένες πινακίδες ή καθόλου πινακίδες κλπ, εφαρμόζεται πολύ εύκολα και δίκαια, χωρίς μαύρα κουτιά-ρουφιάνους) * αλλά και 'αυτοκόλλητο' με χαμηλότερο κόστος (το πολύ το 50% του σημερινού) που να εξαρτάται από τη τεχνολογία εκπομπών ρύπων του οχήματος και την αγοραία αξία του.
-
Μπορεί να ανεβάσει φορολογήσει ακόμα περισσότερο τα καύσιμα στα μη καταλυτικά. Μπορεί π.χ. να ανεβάσει το λτ 0,30€ στην 'super' με μόλυβδο(πέρνω σαν βάση τα 0,11€ το λίτρο για την αμόλυβδη). Έχει πάνω από 20 χρόνια που βγήκαν τα καταλυτικά. Αυτοί οι λίγοι που τα έχουν για καθημερινή χρήση, ας τα αλλάξουνε σιγά σιγά...
-
Εγώ παρόλο που έχω rx8 συμφωνώ με το προτεινόμενο σύστημα, καθότι η κατανάλωση του καυσίμου άρα και ο φόρος κατανάλωσης (τέλος κυκλοφορίας & ρύπανσης)εξαρτάται από πολλές παραμέτρους και όχι μόνο από τούς τυπικούς εργοστασιακούς ρύπους του co2 που αναγράφονται στην έκριση τύπου, δηλαδή:
Σε ταξίδι πας σαν άνθρωπος καταναλώνεις από 7 lit/100Km σε ένα μεσαίο τυπικό αυτοκίνητο (περίπου στα 11 lit/100Km στο δικό μου).
Σε ταξίδι πας τάπα πληρώνεις ανάλογα +9 lit/100km στο τυπικό μεσαίο οικογενειακό, +16 lit/100km στο rx8.
Στην πόλη οι καταναλώσεις με νορμαλ χρήση είναι 30-50% πάνω, λύση ποδαρόδρομος ή ΜΜΜ και τα δύο κάνουν καλό στην υγεία και στην τσέπη μας.
Πήρες ένα φαινομενικά οικονομικό και οικολογικό turbo αυτοκίνητο πχ με 140 co2 και 7 lit/100Km μέση κατανάλωση θα πληρώσεις λίγα.
Πήρες ένα φαινομενικά οικονομικό και οικολογικό turbo αυτοκίνητο πχ με 140 co2 και 7 lit/100Km μέση κατανάλωση του άλλαξες τουρπίνα ,πρόγραμμα, του έβαλες 18άρες θα πληρώσεις περισσότερα.
Πήρες ένα φαινομενικά οικονομικό και οικολογικό turbo αυτοκίνητο πχ με 140 co2 και 7 lit/100Km μέση κατανάλωση του άλλαξες τουρπίνα ,πρόγραμμα, του έβαλες 18άρες και είσαι όλη την ώρα με το γκάζι στο πάτωμα και πάς με τις πόρτες θα πληρώσεις πολλά περισσότερα.
Πήρες 4Χ4 θηρίο και πας κυνήγι ή στα χιόνια θα πληρώσεις λογικά.
Πήρες 4Χ4 θηρίο και πας για καφέ και για κατούριμα στο κέντρο θα πληρώσεις αρκετά.
Πήρες υμβριδικό θα πληρώσεις λίγα.
Πήρες υβριδικό και το πας τέζα θα πληρώσεις αρκετά (σε πίστα το prius που πήγαινε τέζα έκαψε περισσότερο απο Μ3 που ακολουθούσε κόπια).
Άρα με το προτεινόμενο σύστημα λαμβάνεται υπόψη και οι ρύποι και ο όγκος και το βάρος και οι ταρζανιές και οι καγκουριές (αεροτομή airbus) 20άρες με 255 και η συντήρηση, αν μπεί και ένα τέλος από 0-200 ευρώ για την εργοστασιακή αξία του αυτοκινήτου μειωμένο ανάλογα μα την παλαιότητα νομίζω θα είναι ότι ποιό δίκαιο έχουμε δεί και για προχωρίσω παρακάτω ίσως με 1ώς 2 λεπτα παραπάνω σε αυτόν τον φόρο στα καυσιμα θα είναι δυνατόν και η κατάργηση των διοδίων.
Ολα τα παραπάνω με τη προυπόθεση κάποια από τα χρήματα να πάνε σε βελτίωση των απαράδεκτων σε πολλές περιπτώσεις δρόμων μας -
Μου φαίνεται πολύ σωστό και δίκαιο για να είναι αληθινό στο Ελλαδιστάν...
Μακάρι να το εφαρμόσουν. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Μου φαίνεται πολύ σωστό και δίκαιο για να είναι αληθινό στο Ελλαδιστάν...
Μακάρι να το εφαρμόσουν.ναι οκ, ελπιζω να μη το εφαρμοσουν απο φετος, γιατι ηδη πληρωσαμε τα ΤΚ
εκτος αν μας τα επιστρεψουν...
Τέλη κυκλοφορίας