-
Μάλιστα...βλέπουμε επιτέλους άλλες και περισσότερες ομάδες από Ferrari-McLaren-Renault να ανταγωνίζονται για τη νίκη.
Δε ξέρω τι είναι πάντως, είναι το diffuser, είναι η υπογραφή της Virgin, είναι πραγματικό pace...θα δούμε αύριο στον αγώνα I guess.
-
Μπραβο τους παντως! Μακαρι και ο αγωνας αυριο να εχει το ιδιο ενδιαφερον!
Υ.Γ. Εχει ξαναγινει κατι αντιστοιχο? Μια νεοσυστατη ομαδα να παιρνει pole-position στον πρωτο της αγωνα?
-
Epic fail...οι υπόλοιποι
-
ξεκαθαρο διαφημιστικο τρικ για να προσελκυσουν χορηγους , ειμαι σιγουρος οτι τρεχουν αδειοι.
οσο καλο κι αν ειναι το μονοθεσιο, αυτοι οι οδηγοι δεν ειναι για πολλα πολλα ποσο μαλλον για το 1-2.πιστευω οτι ο Vettel θα τους φαει λαχανο και τους 2
και θα παρει τη νικημπορει να κανω και λαθος βεβαια
-
Εντυπωσιακή αρχή !!!
Είδαμε ανακατατάξεις αλλά προβλέπω ότι είτε θα υπάρξει μαγείρεμα με τους διαχύτες είτε κάποιοι να ακολουθήσουν το δρόμο των τριών .... η διαφορά είναι μεγάλη -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ξεκαθαρο διαφημιστικο τρικ για να προσελκυσουν χορηγους , ειμαι σιγουρος οτι τρεχουν αδειοι.Και το σχεδον μισο δευτερολεπτο διαφορα στo Q1 και στο Q2 πως το εξηγεις?
-
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
ξεκαθαρο διαφημιστικο τρικ για να προσελκυσουν χορηγους , ειμαι σιγουρος οτι τρεχουν αδειοι.
Και το σχεδον μισο δευτερολεπτο διαφορα στo Q1 και στο Q2 πως το εξηγεις?
Τουρμπίνα από airbus κάτω από τον διαχύτη, δώρο του Branson.
-
Όλη τη δουλειά την κάνει η απουσία του KERS. Όποιος δεν το χει πάει καλά.
-
ο οποιος μπρανσον, δηλωσε πριν λιγο στο bbc, 'I'm a lucky bastard'
-
Το μόνο πρόβλημα με το όλο σκηνικό με τα Brawn είναι ότι θα έχουμε για 2η συνεχή σεζόν να ακούμε τους Βρετανούς για το (άλλο) καμάρι τους... (Τον.... 'μελαμψό' θα τον ξέχασαν κιόλας...)
-
ξεσκισε παλι ο λιουης..
στις πισω σειρες του γκριντ
(δεν αντεξα γαμωτο μου )
-
Quiz:
Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένας Βρετανός με το νούμερο 22 στο μονοθέσιο κέρδισε τον τίτλο;
Το KERS μέχρι στιγμής φαίνεται να δίνει τεράστιο ... μειονέκτημα!
-
εχω να χαρω ετσι πανω απο 10 χρονια.....
επιτελους ελπιζω να αφησουν την ομαδα του Μπραουν να εχει το αμαξι οπως τωρα μπας και δουμε λιγο το σκηνικο να αλλαζει...
δεν ξερω αλλα πρωτη φορα ειδα δοκιμαστικα και πολ και δεν ημουν με καποιον συγκεκριμενα αλλα απλα απολαυσα το σπορ και τις εκπληξεις...
αυτο σημαινει πολλα...
Μακλαρεν πισω Φερραρι πισω αλλα οχι τοσο ΒΜW ακολουθει και οι αλλες δυο οι Μπραουν πετανε...δεν χρησιμοποιω πολυ την λεξη αλλα εδω κολλαει...
ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ
με κριση με πολυεθνικες με εργοστασια ερχεται ο ´άλητης᾽᾽ ο ξεμπαρκος ο ᾽᾽παλιος᾽᾽και σε αφηνει πισω....ειμαστε σε καλο δρομο.
-
Ακόμη και με ελαφρύ φορτίο καυσίμου, πάλι είναι τεράστια η διαφορά νομίζω...
Μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο!
Συγχαρητήρια και στον Φέτελ, που έσβησε όλους τους υπόλοιπους (και μαζί και τον team-mate του ασφαλώς... ).
Η Ferrari θ' ανακάμψει σίγουρα σε 1-2 αγώνες, η McLaren ένα χώμα και μισό (τώρα να δούμε τον Hamilton τι λέει, που δεν είναι σε κορυφαίο μονοθέσιο... ), αλλά το πιο ωραίο είναι πως δεν ξέρεις φέτος από πού ...θα σου 'ρθει!Είναι πολλοί που μπορούν να κάνουν την έκπληξη.
-
Εγώ πάλι λέω να κρατήσουμε τους πανηγυρισμούς και τα συμπεράσματα (Γρηγόρη δε το λέω για σένα, γενικά μιλάω...έτυχε να ποστάρω μετά το δικό σου ποστ) για μετά τον αγώνα, ώστε να δούμε το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ race pace.
Από την άλλη...ο Brawn είναι strategy mastermind και σε 3στοπ να είναι...έχουν 'φύγει'.
Επίσης...μην διαγράφετε έτσι το KERS. Ας δούμε τι θα κάνουν τα άλλα μονοθέσια στην εκκίνηση, γιατί το BBC είπε ότι δίνει advantage το KERS στην εκκίνηση και κερδίζει έως και 2 ROWS!
Προσωπικά από την αρχή δε μου έχει κάτσει κάτι καλά στη Brawn (επαναλαμβάνω αν δε το έπιασε κανείς) που 'τυχαία' έκλεισε τη Virgin και χοροπηδάνε όλοι ...ας δούμε τι έχει να γίνει αύριο.
Τέλος, μπορεί να μου πει κάποιος αν αυτό το advantage δίνεται από το diffuser?
Αν ΟΛΑ όσα είδαμε σήμερα είναι αληθινά, τότε θα έχουμε μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ σεζόν...και όσο και να θέλω (προφανώς) να το σηκώσει η Ferrari (+Κίμι ή Μάσσα)...θέλω να δω εντυπωσιακό ΘΕΑΜΑ με προσπεράσεις και ομάδες που δε περιμένεις να διεκδικούν νίκες, πρωταθλήματα κλπ. Αλλά...δε φτάνει ΜΟΝΟ το pace πάντα του μονοθεσίου...παίζει ρόλο ΚΑΙ ο οδηγός στο κατά πόσο αντέχει τη πίεση και μπορεί να σταθεί στον ύψος του μονοθεσίου στον αγώνα.
I can't wait!
-
Μία σύγκριση των χρόνων πέρυσι και φέτος...
Στην Αυστραλία το 2008 ο LH είχε σημειώσει 1.25.187 στο τέλος του 2ου σκέλους των κατατακτήριων. Το 2009 ο RB κατεβάζει τον χρόνο αυτό στο 1.24.783 δηλαδή 0.4 sec πιο γρήγορα.
Σε σχετικούς χρόνους των ίδιων οδηγών με τις ομάδες τους έχουμε:΅
Οδηγός - Ομάδα - 2008 - 2009
JB - Honda(Brawn) - 1.26.259 - 1.24.855
NR - Williams - 1.26.059 - 1.25.123
TG - Toyota - 1.26.164 - 1.25.281RK - BMW - 1.25.315 - 1.25.152
FM - Ferrari - 1.25.691 - 1.25.319
HK - McLaren - 1.25.452 - 1.25.726Παρατηρούμε ότι οι 3 με τους συμβατικούς διαχύτες έχουν χρόνους λίγο καλύτερους από πέρυσι (τώρα αν είναι πιο γρήγορα ή όχι τα μονοθέσια per se αυτό είναι δύσκολο να το πεις κανείς) (θετικό πρόσημο +0.087 του sec). Από την άλλη τα 3 μονοθέσια με τους διαχύτες στα όρια των νόμων και των κανονισμών είναι 1.074 sec πιο γρήγορα με την Brawn να είναι 1.4 sec πιο γρήγορη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Brawn έχει κινητήρα της Merc που τις δίνει 0.3 sec στο γύρο παρατηρούμε ότι η απουσία KERS, με την καλύτερη αεροδυναμική εκμετάλευση του αέρα πίσω από το μονοθέσιο οδηγεί στο συμπέρασμα των 0.9 sec στο γύρο.
Τι μέλλει γενέσθαι....
ΙΜΗΟ οι BRAWN ακόμα και με άδεια μονοθέσια θα εξαφανιστούν αύριο στην εκκίνηση και με ένα pit-stop παραπάνω θα βρεθούν σίγουρα στο Podium. Τώρα αν ο SB θα ζευγαρώσει ή όχι τις νίκες του αυτό είναι κάτι το σχετικό καθώς σε απόλυτη ταχύτητα το μονοθέσιο του υστερεί σημαντικά. Η σχετική διαφορά των χρόνων μεταξύ του 2ου σκέλους και του 3ου παρέμεινε πάνω κάτω ή ίδια οπότε πολύ αμφιβάλω αν οι πρώτοι 3 είναι σε άλλη στρατηγική. Το ίδιο πάνω κάτω ισχύει για τους υπόλοιπους. Άρα δεν περιμένω κάτι το διαφορετικό αύριο.
Το μόνο που μου τι δίνει είναι ότι οι Βρεταννοί θα μας τα πρήξουν με το νέο UBER champion JB.....
-
Αναμεικτα τα πρωτα συναισθηματα για μενα..Τα μονοθεσια οντως δεν χωνευονται με τιποτα..Απλα το ματι θα τα συνιθισει καποια στιγμη..
Τωρα για τα αποτελεσμετα τι πω..Ισως να μην ημουν ακομα προετοιμασμενος για τοσες αλλαγες!!Δεν νομιζω να το χουμε ξαναβιωσει αυτο στην προσφατα χρονια της φ1..
Παντως αν οντως οι Μπρον ειναι τοσο μπροστα και μεινει ετσι,ε παλι βαρετα θα ναι τα πραγματα με αλλον προταγωνιστη..Και οσο να χτυπιουνται οι πισω (Φερραρι μακλαρεν κλπ)αν τον μονοθεσιο δεν τους βοηθαει τοτε δεν θα μπορουν να κανουν και πολλα απο κει πισω..
Το καμαρι ξεκινησε μετρια..εριξε το κλασικο ξυλο στον Πικε αλλα μετα το ζορισε πολυ με αποτελεσμα να εχει την μικρη εξοδο..Δεν πειραζει..να δουμε αυριο τι θα γινει..
Παντως δεν ξερω αν ηταν η ιδεα μου η ο ασχημος ηχος,αλλα στα ον μπορντ πλανα οι αλλαγες ταχυτητων μου ακουγονταν καπως..σαν να χανανε αλλαγη,σαν να βαζαν λαθος ταχυτητα..δεν ξερω ισως εφταιγε που δεν ηπια καφε...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μία σύγκριση των χρόνων πέρυσι και φέτος...Στην Αυστραλία το 2008 ο LH είχε σημειώσει 1.25.187 στο τέλος του 2ου σκέλους των κατατακτήριων. Το 2009 ο RB κατεβάζει τον χρόνο αυτό στο 1.24.783 δηλαδή 0.4 sec πιο γρήγορα.
Σε σχετικούς χρόνους των ίδιων οδηγών με τις ομάδες τους έχουμε:΅
Οδηγός - Ομάδα - 2008 - 2009
JB - Honda(Brawn) - 1.26.259 - 1.24.855
NR - Williams - 1.26.059 - 1.25.123
TG - Toyota - 1.26.164 - 1.25.281RK - BMW - 1.25.315 - 1.25.152
FM - Ferrari - 1.25.691 - 1.25.319
HK - McLaren - 1.25.452 - 1.25.726Παρατηρούμε ότι οι 3 με τους συμβατικούς διαχύτες έχουν χρόνους λίγο καλύτερους από πέρυσι (τώρα αν είναι πιο γρήγορα ή όχι τα μονοθέσια per se αυτό είναι δύσκολο να το πεις κανείς) (θετικό πρόσημο +0.087 του sec). Από την άλλη τα 3 μονοθέσια με τους διαχύτες στα όρια των νόμων και των κανονισμών είναι 1.074 sec πιο γρήγορα με την Brawn να είναι 1.4 sec πιο γρήγορη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Brawn έχει κινητήρα της Merc που τις δίνει 0.3 sec στο γύρο παρατηρούμε ότι η απουσία KERS, με την καλύτερη αεροδυναμική εκμετάλευση του αέρα πίσω από το μονοθέσιο οδηγεί στο συμπέρασμα των 0.9 sec στο γύρο.
Ερώτηση...που ξέρουμε πως θα ήταν τα πράγματα με 'συμβατικούς διαχύτες' σε Toyota, Brawn (or Virgin GP ), Williams?
Επίσης...μήπως συγκρίνεις ανόμοια πράγματα πέρσι με φέτος π.χ. για τη Honda καθώς είχε άλλο μοτέρ και συνολικά ήταν ΠΟΛΥ πιο χάλια?
Δηλαδή μήπως το advantage δε το δίνει ΜΟΝΟ το diffuser?
Αυτό προσπαθώ να καταλάβω.
Το θέμα όμως είναι ότι οι ομάδες που ΔΕΝ έχουν αυτό το diffuser, sorry...αλλά ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ μιας και δε πιάστηκαν προ εκπλήξεων και είδαν τα αποτελέσματά του στα πρόσφατα τεστ πριν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ας σταματούσαν να μιξοκλαίγονται και να έβαζαν και αυτοί τα diffuser.
Τώρα λέει η Ferrari θα έχει νέο diffuser στην Ισπανία ...μέχρι τότε θα έχει φύγει η Brawn 30 πόντους μπροστά
-
Προς το παρόν θα σχολιάσω μηχανικούς και όχι οδηγούς.
Παρατηρώ ξένους που έρχονται στην Ελλάδα και πάνε τρώνε στα McDonalds... Από εδώ μπορείς να καταλάβεις τη νοημοσύνη και γενικά την αντίληψη του κόσμου. Του ανθρώπου που δε δοκιμάζει έστω μια φορά κάτι διαφορετικό και αν πραγματικά δεν του αρέσει να το απορρίψει.
Γιατί το λέω αυτό, ΜακΛάρεν, Φερράρι, BMW πήγαν σχεδιάσανε τα αμάξια με KERS και δε σκέφτηκαν μήπως είναι πιο γρήγοροι χωρίς αυτό!
Πόσο καθυστερημένοι μπορεί να είναι;
Και αυτοί είναι ακριβοπληρωμένοι μηχανικοί
Οποιονδήποτε μηχανικό και αν έβαζες σε αυτές τις ομάδες με τόσα λεφτά, simulators, υπολογιστές και και και, το ίδιο και παραπάνω θα απέδιδαν.
Και πάει ο Brawn στους πεθαμένους που δεν ξέρουν αν θα ζήσουν, κατεβαίνουν χωρίς χορηγούς, ανακοινώνονται πριν 2 βδομάδες και κάνουν το 1/4 των δοκιμών των άλλων και τους κλέβουν τα σώβρακα.Ε, πείτε μου είναι ρεζίλι αυτό ή όχι; Εγώ αν ήμουν αρχιμηχανικός στις μεγάλες ομάδες θα δήλώνα παραίτηση αν σε 3-4 αγώνες δε συνέφερνα το αμάξι μου. Δηλαδή τόσο καιρό δεν καταλάβαιναν ότι είναι αργοί; Αντε πες παίζει ρόλο και ο διαχύτης (που αν ήταν έξυπνοι θα έπρεπε και αυτοί να τον κάνουν έτσι) η ΜακΛάρεν θα κερδίσει 2 δευτερόλεπτα μόνο από το διαχύτη; Η στη ΒΜW φταίει ο διαχύτης που ο KUBICA είναι μισο δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον HEIDFELD που έχει KERS? Άντε και πες είναι κουλάδι ο δεύτερος αλλά όχι και για μισό δευτερόλεπτο. Άντε πες είναι πιο βαρύς... θα δείξει, τα λέμε αύριο....
-
Πολύ το αφορίζετε το ΚΕΡΣ...να δω που θα κρυφτείτε εάν φέρει αποτέλεσμα αύριο η Φερράρι για παράδειγμα. Στην εκκίνηση σίγουρα θα έχει πλεονέκτημα.
FORMULA 1 ING Australian Grand Prix 2009 (1st round)