-
Ο χρήστης euaki84 έγραψε:
Βλέπεις όλοι μου λένε οτι ανα 5.000χιλ. θα είμαι στο συνεργιο!Να τους πεις ανά 5.000χλμ να πηγαίνουν να τους κοιτάει κανάς γιατρός γιατί μάλλον το'χουν χαμένο
-
το ραλλυ 106 εχει 7.8 κιλα αν ιππο και το 207 8 και κατι. μαθηματικα δυσκολο το 140αρι γκολφ να φυγει μπροστα αλλα δεν αντιλεγω μπορει και να εγινε !! μεγαλο ρολο παιζει ποιος οδηγει τι??? το abarth ποσα κιλα ανα ιππο εχει?????
-
Σε εσάς τους άντρες θα σας φενόταν υπερβολή και μαλακ.... να βλέπατε μια κοπέλα 25 χρόνων με ένα abarth στο δρόμο?
-
Αναφέρομαι σε παλιό Rallye ε, όχι στο τούρμπο το τωρινό το οποίο είναι σαφώς πιο γρήγορο από το tsi 140!
Σε αυτές τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις η ροπή είναι που κάνει τη διαφορά, όχι τόσο η αναλογία κιλών ανά ίππο. Η διαφορά γίνεται γιατί λόγω ροπής τo τούρμπο διατηρεί σχεδόν τα άλογα σε ένα φάσμα από τις 5 ως τις 6.800 στροφές ενώ το ατμοσφαρικό μπορεί να έχει μια κορύφωση στα 120-130 άλογα η οποία όμως διαρκεί αρκετά λιγότερο. Τόσο στο tsi όσο και στο 207GT από τις 5000 στροφές και πάνω υπάρχουν πάνω από 135 άλογα μέχρι και σχεδόν τον κόφτηΤο Abarth κάπου στα ίδια με το 207GT πρέπει να είναι αφού το βάρος τους είναι παρόμοιο.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Αναφέρομαι σε παλιό Rallye ε, όχι στο τούρμπο το τωρινό το οποίο είναι σαφώς πιο γρήγορο από το tsi 140!
Σε αυτές τις ενδιάμεσες επιταχύνσεις η ροπή είναι που κάνει τη διαφορά, όχι τόσο η αναλογία κιλών ανά ίππο. Η διαφορά γίνεται γιατί λόγω ροπής τo τούρμπο διατηρεί σχεδόν τα άλογα σε ένα φάσμα από τις 5 ως τις 6.800 στροφές ενώ το ατμοσφαρικό μπορεί να έχει μια κορύφωση στα 120-130 άλογα η οποία όμως διαρκεί αρκετά λιγότερο. Τόσο στο tsi όσο και στο 207GT από τις 5000 στροφές και πάνω υπάρχουν πάνω από 135 άλογα μέχρι και σχεδόν τον κόφτηΤο Abarth κάπου στα ίδια με το 207GT πρέπει να είναι αφού το βάρος τους είναι παρόμοιο.
ενδεικτικά θα αναφερω οτι απο 120 με 140 το ραλλυ (με τεταρτη λογω έλλειψής εκτης και αρα πιο μακριες σχεσεις στο κιβωτιο)εχει 5 δλ. και το 140αρι golf (αλλα με πεμπτη λογω τεραστιας ροπης και αλλη διαταξη σχεσεων) 5.9!!!!
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
bab2112 το swift το εχω οδηγήσει και μπορώ να πω οτι είναι αρκετά καλό και πολύ σταθερό στο δρόμο
αν και δεν το περίμενα να σου πω την αλήθεια!Το αρνητικό είναι οτι για να νιώσεις τα γκάζια πρέπει να περάσεις τις 4.500 στροφές! Όσο για το abarth την δευτέρα που έχω ρεπό θα πάω για test drive!Βέβαια να σου πώ την αλήθεια οδήγησα το grande punto 120ps και το bravo 150ps και μπορώ να σου πώ ότι η αίσθηση ήταν ωραία αλλά πιστεύω ότι το abarth δεν θα έχει καμία σχέση!Η 6η του abarth ανεβαζει σαν τη 3η του gp 120
Ε καλα κοψε κατι, μην τα παραλεμε.
-
Σε εσάς τους άντρες θα σας φενόταν υπερβολή και μαλακ.... να βλέπατε μια κοπέλα 25 χρόνων με ένα abarth στο δρόμο?Εύα, ήθελα να ρωτήσω από μέρες... έχεις οδηγική εμπειρία; Ξέρεις απο μπασίματα, ανάποδα, υποστροφή ισχύος, μεταφορά βάρους κλπ; Γιατί αν δεν το κατέχεις το άθλημα είναι επικίνδυνο να πάρεις τέτοια βομβίτσα...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
140 και δυστυχώς όχι DSG, τώρα το Rallye πόσα άλογα και τι rallye ήταν δεν ξέρω. Είναι μεγάλη καφρίλα πάντως αυτό το πράγμα και με Abarth που η ροπή του σκοτώνει θα έχει πολύ γέλιοTo rallye 16v δεν το εχεις ουτε σε ρεπριζ. Αν ειχες το golf gt με τα 170 αλογα θα ησουν γρηγοροτερος, αλλα απο σταση και παλι το rallye θα ηταν πιο γρηγορο. (μιλαω φυσικα απο προσωπικη εμπειρια)
-
Φίλε μου QsisVTS αν είναι έτσι όπως τα λες μόλις έκανες έναν άνθρωπο χαρούμενο! Μόνο πού δεν μου είπες τι παίζει με τις βλάβες.....εγω εχω μολις 33.000 χλμ και δεν εχω βγαλει καμια απολυτως βλαβη(αρα το καθε 5 ειναι υπερβολη ), ουτε και κανενας γνωστος μου με εξαιρεση εναν που στα 130.000 χλμ πηγε για τουρμπινα.
κατα τα αλλα ξερω αυτοκινητα με πανω κατω 200.000 χλμ που δεν εχουν παθει απολυτως τιποτα σε μηχανη τουρμπινα μεταδοση
Σε εσάς τους άντρες θα σας φενόταν υπερβολή και μαλακ.... να βλέπατε μια κοπέλα 25 χρόνων με ένα abarth στο δρόμο?
Εύα, ήθελα να ρωτήσω από μέρες... έχεις οδηγική εμπειρία; Ξέρεις απο μπασίματα, ανάποδα, υποστροφή ισχύος, μεταφορά βάρους κλπ; Γιατί αν δεν το κατέχεις το άθλημα είναι επικίνδυνο να πάρεις τέτοια βομβίτσα...
καλα με τα μη απενεργοποιουμενα ηλεκτρονικα δεν παιζει προβλημα ειναι σχεδον playstation, αρκει βεβαια να υπαρχει ψυχραιμια και υπομονη μεχρι να μαθει καλα το αυτοκινητο,γιατι καλα τα ηλεκτρονικα αλλα και η μαλακια μαλακια
@ευα εχουμε δει και πιο παραξενα στους δρομους, αυτο δεν ειναι καν παραξενο
-
Λοιπόν οδηγώ 4 χρόνια αυτό που με χαρακτηρίζει ουσιαστικά είναι η ψυχραιμία μου και τα γρήγορα αντανακλαστικά μου!Όσο αναφορά τώρα τα μπασίματα, ανάποδα, υποστροφή ισχύος και μεταφορά βάρους δεν θα σου πώ ψέματα σίγουρα δεν είμαι και ο απόλυτος γνώστης αυτών!Αλλά σίγουρα μια μικρή εμπειρία την έχω.Βέβαια να σας πώ οτι το αμάξι που έχω μέχρι τώρα δεν μου έδινε και τα τρελά περιθώρια να νιώσω την ανδρεναλίνη μου να χτυπάει κόκκινο!!!!Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ένα αμάξι το μαθαίνεις με τον καιρό και πάντα βέβαια πας ανάλογα με τα όρια σου και τις αντοχές σου και όχι με τα όρια του αμαξιού!Με βρίσκετε λάθος????
-
ειναι τοσο γρηγορο το **μαμα **rallye???
-
Ο χρήστης BladeRunner82 έγραψε:
Καινουργια alfa κολλητου μου,οταν λεμε καινουργια,αμαξι δυο ημερων και του επεσε ολο το ταμπλο στα ποδια
Ιαπωνικο αμαξι παντως τετοια δεν κανει.Εχει ενας θειος μου ενα σταρλετ,τι σκυλι ρε φιλε?τι σκυλος ειναι αυτος?
Στατιστικών συνέχεια....
Ο Μπατζανάκης της ξαδέλφης του κολητού μου είχε ένα στάρλετ, που του έβγαλε ελλατωματικό δυναμό στα 1500χλμ...
Η Ξαδέλφη του γαμπρού μου, είχε ένα yaris και στον δρόμο ξεκούμπωσε ο προφυλακτήρας και έπεσε κάτω...
147 ενός πολύ δικού μου προσώπου έκανε 40000χλμ χωρίς να πάθει τίποτα και χωρίς να κάψει σταγόνα λάδι...
Ο κουνιάδος της γιαγιάς της 3ης μου εξαδέλφης....δεν θα σας πω τι έπαθε και με τι...Θα το κρατήσω για να το χρησιμοποιήσω κατά το δοκούν, όταν συμπληρωθούν οι στατιστικές...
Και ας σοβαρευτούμε...εγώ θα έπαιρνα abarth, όπως έχω ξαναγράψει...εσύ πάρε ότι από αυτά που ανέφερες σου κάνει κέφι...αλλά πάρε πρώτα απο όλα αυτό που θα σε κάνει να νοιώθεις θετικά με την αγορά του, μην ακούς ιστορίες για αγρίους (στατιστικές με δείγμα 2 ατόμων) και στατιστικές γιά ήμερους (autotriti αξιοπιστία εταιριών).... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τιποτα το ιδιαιτερο ,απλα να προσεξεις οταν το χεις ζορισει να κρυωνεις και καλο ειναι να περιμενεις να ζεσταθει πριν το πατησεις..
ολα τα αλλα ειναι ακριβως τα ιδια
βενζινες θα καις λιγοτερες σε καθημερινες μετακινησεις αφου δε θα χρειαζεται να ανεβαζεις στροφες.
αυτο το μοτερ(155) στη mito που το χει ενας φιλος μου μπορει ανετα να κινειται με μια μεση κατω απο 10 λιτρα/100 χλμ+100αρα βενζίνη το καλοκαίρι....+πολύ μεγαλύτερη προσοχή το καλοκαίρι.
ένας φίλος μου έχει ονομάσει τον χειμώνα -> τουρμπόκαιρος! όχι τυχαία. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ειναι τοσο γρηγορο το **μαμα **rallye???Ναι! Απλα εσυ εχεις το vts (μπλιαχ) που λογω της ασχημιας του ,του αφαιρουνται 10 αλογα.
-
Όλη η αυτοκινητιστική υφήλιος τον έχει ονομάσει έτσι, he is not alone πες του.
-
Λοιπόν οδηγώ 4 χρόνια αυτό που με χαρακτηρίζει ουσιαστικά είναι η ψυχραιμία μου και τα γρήγορα αντανακλαστικά μου!Όσο αναφορά τώρα τα μπασίματα, ανάποδα, υποστροφή ισχύος και μεταφορά βάρους δεν θα σου πώ ψέματα σίγουρα δεν είμαι και ο απόλυτος γνώστης αυτών!Αλλά σίγουρα μια μικρή εμπειρία την έχω.Βέβαια να σας πώ οτι το αμάξι που έχω μέχρι τώρα δεν μου έδινε και τα τρελά περιθώρια να νιώσω την ανδρεναλίνη μου να χτυπάει κόκκινο!!!!Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ένα αμάξι το μαθαίνεις με τον καιρό και πάντα βέβαια πας ανάλογα με τα όρια σου και τις αντοχές σου και όχι με τα όρια του αμαξιού!Με βρίσκετε λάθος????Εγώ προσωπικά σε βρίσκω σωστή πάντως. Όσο για την απόλυτη γνώση, αυτή την διαθέτουν μόνο κάτι κ.κ. Schumacher, Loeb και οι όμοιοί τους. Εμείς οι υπόλοιποι οδηγούμε σύμφωνα με τα προσωπικά μας όρια που, εξαρτάται από την περίπτωση, μπορεί να είναι υψηλότερα ή χαμηλότερα του αυτοκινήτου που έχουμε. Όταν όμως ξεπεραστούν αυτά τα όρια (είτε τα δικά μας, είτε του αυτοκινήτου) το λάθος και το κακό είναι εύκολο να γίνουν. Βέβαια συμφωνώ με τον Qsis ότι με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα τα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο ασφαλή και το λάθος είναι πιο σπάνιο όμως όταν ξεπεραστούν τα όρια της φυσικής τίποτα δεν σε σώζει. Για αυτό η εύρεση του απόλυτου ορίου είναι εφικτή με ασφάλεια μόνο σε πίστα (track day). Αλήθεια, τι αυτοκίνητο είχες ως τώρα;
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
ειναι τοσο γρηγορο το **μαμα **rallye???
Ναι! Απλα εσυ εχεις το vts (μπλιαχ) που λογω της ασχημιας του ,του αφαιρουνται 10 αλογα.
+1
(βασικα ειναι πιο αργο στην ευθεια λογω βαρους κι οχι λογω κινητηρα)περα απο τη πλακα παντως παντως σε μαμα κατασταση δε νομιζω οτι ειναι και τοσο γρηγορο ωστε να συγκριθει με τον τουρμποκομπρεσσορα.
βεβαια μαμα ραλυ ειναι πιο σπανιο και απο 18χρονη παρθενα, εχω πολυ καιρο να πετυχω -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
+100αρα βενζίνη το καλοκαίρι....+πολύ μεγαλύτερη προσοχή το καλοκαίρι.
ένας φίλος μου έχει ονομάσει τον χειμώνα -> τουρμπόκαιρος! όχι τυχαία.γιατι 100αρα μονο το καλοκαιρι??
οι κινητηρες της fiat απο οσο ξερω δε θελουν 100αρα -
Αυτές οι εξαιρέσεις που λες όμως έιναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην κατηγορία τους.
Agreeno και επαυξάνω που έλεγε και η διαφήμιση. Όμως καμμία από αυτές τις εξαιρέσεις δεν αφορά τη σύγκριση αυτή.
Μερικές εξ'αυτών?
γιατί βάζω στοίχημα ότι οι περισσότεροι που είπαν Abarth αποφάσισαν βάσει τουρμπίνας (και συνεπακόλουθών της) και μόνο.Εμφάνιση, ποιότητα (έστω και λίγο), αίσθηση. Οι καθισματάρες πχ του Abarth είναι ότι καλύτερο στην κατηγορία μαζί με τα καθίσματα του OPC.
Ρε παιδιά είχα μια συζήτηση πρίν λίγο και μου είπαν ότι το swift κάνει 0/100 σε 8.6 δευτ. και το abarth σε 9.2!Είναι αλήθεια?
Με τον Πατέλο;
-
EDDIE_147 όχι με τον παντέλο με έναν φίλο στο τηλέφωνο!
Abarth Grande Punto 1.4 155ps VS Suzuki Swift 1.6 127ps