-
Ναι, αλλά ξέχασε τον φιλικό διακανονισμό. Η ασφαλιστική του άλλου θα σε καλύψει μόνο για τις ζημίες. Αν θες ψυχικές οδύνες(το έχουν παραχέσει και οι δικηγόροι), ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ελικόπτερα κλπ κλπ, ακολουθείς τη δικαστική οδό... Και μετά από κάποια χρόνια ΙΣΩΣ πάρεις περισσότερα της αποζημείωσης για τις ζημιές....
-
Ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις, θα παω να δω το συμβολαιο στο αυτοκινητο, αλλα μαλλον δεν θα το καλυπτει.
-
2 χρόνια είχαν περάσει από το τελευταίο τρακάρισμα.... Φαίνεται ήταν πολύ....
Θήτης: 16 χρονών κοπελίτσα....
Θύμα: η πουντάρα μου....
Βγαίνοντας από την αυλή μας, σε δρόμο που είναι μονόδρομος, βλέπω αριστέρά παρκαρισμένο. Ευθεία ελεύθερο, και όπως βγαίνω κοιτάω από την νόμιμη κατεύθυνση.... Το κοριτσάκι ήταν αργά όταν φρέναρε, και φρέναρα και εγώ... Σωματικά ευτυχώς όλα καλά. Το 50ράκι έσπασε τροφοδοσία λαδιού και πλαστικά. Το φούντο προφυλακτήρα,φανάρι, προβολάκι, φτερό.... Αν την έβρισκα 10 εκτοστά πιο πριν, θα είχαμε δράματα...
Χωρίς δίπλωμα με το μηχανάκι του αδερφού της, χωρίς να το ξέρει ο ίδιος που σπουδάζει στη Θεσ/νίκη.... Ο οποίος τα 2 τελευταία καλοκαίρια δουλεύει σε μένα.. Οπότε και δεν κάλεσα καμία τροχαία κλπ κλπ. Σιγουρεύτηκα πρώτα ότι είναι 100% καλά, και της είπα να ενημερώσει η ίδια τον αδερφό της για το συμβάν... Και θα έρθει να δηλώσει αύριο, ότι και καλά με τράκαρε αυτός... Υπάρχει και σαν μάρτυρας ο γείτονας.
Το αστείο της όλης υπόθεσης, είναι ότι της έφερα κάτι πανιά από το σπίτι για να σκουπιστεί, και αυτή σκούπιζε το μηχανάκι του αδερφού τηςΕρώτηση: Το πούντο είναι 2004 μοντέλο. Παίζουν παλαιώτητες κλπ κλπ;;; Επίσης τα φανάρια έχουν πολυμεριστεί. Πόσο ασφαλές ή μη, είναι να αλλάξω το σπασμένο μόνο;
-
Ελπίζω να γνωρίζεις καλά την οικογένεια και να είσαι σίγουρος που ΔΕΝ κάλεσες την τροχαία. Μη βρεθείς μπλεγμένος από το πουθενά. Ο μάρτυρας είδα ακριβώς το σκηνικό; Αν χρειαστεί, είναι διατεθειμένος να μιλήσει;
-
Δεν υπάρχει θέμα.
Αλλά και να υπάρξει, υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες.
Αλλά δεν υπάρχει κανένα θέμαΕπειδή η γυναίκα μου στα 16 της είχε κάνει το ίδιο(με δικό της βέβαια μηχανάκι), ξέρω ότι η διαδικασία είναι πολύ άσχημη. Το κοριτσάκι δεν είχε δίπλωμα. Θα είχε δικαστήρια, και η ασφάλεια δεν θα πλήρωνε τη ζημιά μου.
Δηλαδή μιλάμε για κανένα 1000ρικο min + τη ζημιά από το μηχανάκι ούτως ή άλλως
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Καλημερα παιδια.
Χτες το πρωι τρακαρα με καποιον που παραβιασε στοπ. Παραδεχτηκε την ευθηνη του, αφου του εδειξε η συζηγος το στοπ , ηρθε αστυνομια, καθως και η ασφαλεια μου. Ευτυχως δεν επαθε κανεις μας τιποτα.
Ρωτησα τον ασφαλιστη μου, αν θα μου πληρωσουν την ενοικιαση αυτοκινητου και μου ειπε οτι πρεπει να δει το συμβολαιο.
Ισχυει κατι τετοιο, γιατι εγω νομιζω πως ειναι υποχρεωμενοι να την καλυψουν ?Α, αν ποτε τρακαρετε στα Εξαρχεια, η αστυνομια δεν ερχεται αν δεν ερθουν τα ΜΑΤ πρωτα.
Απολογισμος . Φτερο, προφυλακτηρας, μασκα, μετωπη, τραβερσα, βαση μηχανης και κατι ψιλα ακομη.
Κοστος, αυριο που θα παει ο πραγματογνωμοναςedit
Κοστος, περιπου 2600€ , ανταλακτικα και εργασια ( στα ανταλακτικα προστεθηκαν 2 φαναρια και το 1 προβολακι ομιχλης ).
Εχει κανεις ιδεα, ποσο καιρο κανουν να πληρωσουν οι ασφαλιστηκες ? -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Καλημερα παιδια.
Χτες το πρωι τρακαρα με καποιον που παραβιασε στοπ. Παραδεχτηκε την ευθηνη του, αφου του εδειξε η συζηγος το στοπ , ηρθε αστυνομια, καθως και η ασφαλεια μου. Ευτυχως δεν επαθε κανεις μας τιποτα.
Ρωτησα τον ασφαλιστη μου, αν θα μου πληρωσουν την ενοικιαση αυτοκινητου και μου ειπε οτι πρεπει να δει το συμβολαιο.
Ισχυει κατι τετοιο, γιατι εγω νομιζω πως ειναι υποχρεωμενοι να την καλυψουν ?Α, αν ποτε τρακαρετε στα Εξαρχεια, η αστυνομια δεν ερχεται αν δεν ερθουν τα ΜΑΤ πρωτα.
Απολογισμος . Φτερο, προφυλακτηρας, μασκα, μετωπη, τραβερσα, βαση μηχανης και κατι ψιλα ακομη.
Κοστος, αυριο που θα παει ο πραγματογνωμοναςedit
Κοστος, περιπου 2600€ , ανταλακτικα και εργασια ( στα ανταλακτικα προστεθηκαν 2 φαναρια και το 1 προβολακι ομιχλης ).
Εχει κανεις ιδεα, ποσο καιρο κανουν να πληρωσουν οι ασφαλιστηκες ? -
Εξαρτάται από την ασφαλιστική.
-
Ειναι λεει φιλικος διακανονισμος, οποτε με πληρωνει η δικη μου, ΑΧΑ Ασφαλιστικη.
-
Η βάση πώς προέκυψε;
Sent from my Desire using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η βάση πώς προέκυψε;Sent from my Desire using smoke signals.
Ειναι η μπροστινη που δενει στη τραβερσα, σημερα μου ειπε πως θα την δει αν ειναι οκ οταν την βγαλει.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
2 χρόνια είχαν περάσει από το τελευταίο τρακάρισμα.... Φαίνεται ήταν πολύ....
Θήτης: 16 χρονών κοπελίτσα....
Θύμα: η πουντάρα μου....
Βγαίνοντας από την αυλή μας, σε δρόμο που είναι μονόδρομος, βλέπω αριστέρά παρκαρισμένο. Ευθεία ελεύθερο, και όπως βγαίνω κοιτάω από την νόμιμη κατεύθυνση.... Το κοριτσάκι ήταν αργά όταν φρέναρε, και φρέναρα και εγώ... Σωματικά ευτυχώς όλα καλά. Το 50ράκι έσπασε τροφοδοσία λαδιού και πλαστικά. Το φούντο προφυλακτήρα,φανάρι, προβολάκι, φτερό.... Αν την έβρισκα 10 εκτοστά πιο πριν, θα είχαμε δράματα...
Χωρίς δίπλωμα με το μηχανάκι του αδερφού της, χωρίς να το ξέρει ο ίδιος που σπουδάζει στη Θεσ/νίκη.... Ο οποίος τα 2 τελευταία καλοκαίρια δουλεύει σε μένα.. Οπότε και δεν κάλεσα καμία τροχαία κλπ κλπ. Σιγουρεύτηκα πρώτα ότι είναι 100% καλά, και της είπα να ενημερώσει η ίδια τον αδερφό της για το συμβάν... Και θα έρθει να δηλώσει αύριο, ότι και καλά με τράκαρε αυτός... Υπάρχει και σαν μάρτυρας ο γείτονας.
Το αστείο της όλης υπόθεσης, είναι ότι της έφερα κάτι πανιά από το σπίτι για να σκουπιστεί, και αυτή σκούπιζε το μηχανάκι του αδερφού τηςΕρώτηση: Το πούντο είναι 2004 μοντέλο. Παίζουν παλαιώτητες κλπ κλπ;;; Επίσης τα φανάρια έχουν πολυμεριστεί. Πόσο ασφαλές ή μη, είναι να αλλάξω το σπασμένο μόνο;
Αν εξαιρέσω το θύμα κ θύτης, προσπαθώ να βάλω στο μυαλό μου το σκηνικό και αναρρωτιέμαι... εσύ δεν φταις που έβγαινες από το σπίτι σου στον δρόμο? Ερχόταν αυτή ανάποδα στον μονόδρομο?
-
yap...
Ερχόταν ανάποδα σε μονόδρομο. Αλλά και αλλιώς να ήταν, ήταν χωρίς δίπλωμα. Αυτό δυστηχώς για αυτήν, την κάνει φταίχτη.... Αυτό να το διαβάζουν κάποιοι, που σε άλλο θέμα έγραφαν για οδήγηση 600ρας μηχανής ΧΩΡΙΣ δίπλωμα...
Ηθικά έχω και εγώ ένα μερίδιο ευθύνης. Επειδή γνωρίζω ότι είναι μονόδρομος, δεν έδειξα την απαιτούμενη προσοχή. Κοίταξα δηλαδή δεξιά, ευθεία και αριστερά λίγο στα πεταχτά.
Σε αντίστοιχη περίπτωση που καρφωθεί πάνω μου ποδηλάτης π.χ. , γνωρίζει κανείς τι προβλέπει ο νόμος; -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
yap...
Ερχόταν ανάποδα σε μονόδρομο. Αλλά και αλλιώς να ήταν, ήταν χωρίς δίπλωμα. Αυτό δυστηχώς για αυτήν, την κάνει φταίχτη.... Αυτό να το διαβάζουν κάποιοι, που σε άλλο θέμα έγραφαν για οδήγηση 600ρας μηχανής ΧΩΡΙΣ δίπλωμα...
Ηθικά έχω και εγώ ένα μερίδιο ευθύνης. Επειδή γνωρίζω ότι είναι μονόδρομος, δεν έδειξα την απαιτούμενη προσοχή. Κοίταξα δηλαδή δεξιά, ευθεία και αριστερά λίγο στα πεταχτά.
Σε αντίστοιχη περίπτωση που καρφωθεί πάνω μου ποδηλάτης π.χ. , γνωρίζει κανείς τι προβλέπει ο νόμος;Πρέπει να είναι κανείς 14 φορές πιο προσεκτικός όταν οδηγεί μηχανή... κυρίως για τη δική του τη ζωή.
Πάντως η απάτη κατά της ασφαλιστικής δεν είναι αμελητέο αδίκημα... μακρυά από αυτά τα πράγματα...
-
Πριν από καμιά ώρα, έγινε το εξής ατύχημα:
206cc έτοιμο να μπει σε δρόμο από στενάκι με στοπ, να διασχύσει το ένα ρεύμα και να στρίψει αριστερά.
Λεωφορείο που περίμενε παιδιά από εκδρομή σταματημένο στα 3 μέτρα από τη διασταύρωση.
Οδηγός βγαίνει.
Γομαρο-scooter ( αυτά τα 400άρια, ίσως beverly) έρχετε ψιλοπατημένος και χωρίς φώτα ( λέει ο οδηγός του αυτοκινήτου) και γίνεται το μπαμ. Η σύγκρουση έγινε μετωπικά το 206 και πλαγιομετωπικά το σκούτερ, απ'ότι συμπέρανα από το αποτέλεσμα.
Λεωφορείο μετά από λίγο κάνει όπισθεν με τακτ, επιβιβάζει και φεύγει.
Εγώ πέρασα μετά από 2 λεπτά με τ'αμάξι ( πρόλαβα το λεωφορείο σταματημένο, μάλιστα στην επιστροφή γυρνούσα με τα παιδιά) και μόλις είδα κουλουριασμένο στο δρόμο έναν και πεντε μαντραχαλάδες να είναι χαλαροί, χέστηκα. Κράνος 15 μέτρα μακριά ( μάλλον δεν το φορούσε) και ο αλβανός οδηγός με το σκούτερ με μικρή επαφή με την πραγματικότητα. Το ασθενοφόρο πήρε κανένα 15λεπτο+. Εντωμεταξύ, ο οδηγός προσπαθούσε να σηκωθεί και μάλλον είχε σπάσει αστράγαλο και έπεφτε πάλι. Έσκασε τότε άλλος αλβανός από το πουθενά και τον τραβούσε από δω και από κει .
Κάπου τότε φτάνει και η αστυνομία. Με εξέπληξε το γεγονός του ότι δεν τον παρέτρεψαν να μείνει ακίνητος, ο άνθρωπος σηκωνόταν μόνος του και έπεφτε 1 μέτρο πιο πέρα στο άλλο ρεύμα ( ). Στοιχεία δεν έδινε, αλλά δε νομίζω ότι ήταν σε θέση να δώσει, το πρόσωπό του είχε πρηστεί, ενώ μάλλον είχε κατουρηθεί επάνω του. Αργότερα του ζητάει ο πολισμάνος να φυσήξει για αλκοτέστ, και αυτός άρχισε κάτι αλβανικά, από αυτά που ξέρουμε όλοι, και ο έταιρος γνωστός του, ενημερώνει ότι 'τον αγχώνετε' και 'ηρεμίστε'. Τότε πέρασε και ένας άνιωθος με 50km/h πάνω από τα πλαστικά που είχαν εκσφενδονιστεί παντού ( μάσκα 206, φτερά του σκούτερ..) και χεστήκαμε όλοι.
Το κουλό πιο είναι: εγώ είχα πάει να δω τί ζημιές είχε το 206 και γυρνάω και βλέπω τον τραυματία να απομακρύνεται με το σκούτερ . Γυρνάω γουρλωμένος προς τους αμέτοχους αστυνομικούς, 'έφυγε' λένε.Τέσπα, λόγω εγκατάληψης, ενημέρωσαν τον οδηγό του 206 ότι δεν μπορεί να ζητήσει αποζημείωση, ενώ του είπαν ότι μπορεί να περάσει την επόμενη μέρα να τους δείξει άδεια/ δίπλωμα κ.λ.π. Επίσης ούτε αλκοτέστ του έκαναν, αφού τους ενημέρωσε το παιδί ότι βγήκε να πάρει κάτι να φάει.
Η μοναδική μου παρέμβαση ήταν αν έχει βγάλει καμιά φωτογραφία το λεωφορείο, ή τουλάχιστον τις πινακίδες, να τις πει να το καταγράψουν. Τελικά φωτογραφία γιοκ, αλλά πινακίδα νόμιζε ότι τη θυμόταν, αλλά πάνω στο συμβάν τα ξέχασε μετά και κατέληξε να λέει κάτι σε στύλ 'ΝΚΑ ή Β.., ΝΜΗ ε;'.., αφού δεν τις είχε σημειώσει. Επίσης, το 206 του και παρόλο που είχε σπάσει ψυγείο και είχε χάσει νερά και της συμβουλής μας να μην το κουνήσει, αυτός επιβιβάστηκε και έφυγε.Διέκρινα, όπως καταλάβατε, μία λογική 'να.. δεν έγινε τίποτα', 'ας τα μπαλώσουμε', 'συμβαίνουν αυτά και να, θα πληρώσω μόνος μου τη ζημιά'. Χριστός και παναγία..
-
με τον οδηγο του 206 να ειναι στα @@ του καλα εκαναν κ οι αλβανοι κ φυγαν..... Παντως το σκηνικο που εζησες, θυμιζει ταινια τυπου scary movie που γινεται το ενα πιο ακυρο πισω απ τ'αλλο!
-
Καλα οι αστυνομικοι αφησαν εναν απο τους εμπλεκομενους στο ατυχημα να φυγει χωρις να του παρουν τα στοιχεια?Σε ποιο μερος εγινε το συμβαν?
-
Φαντάζομαι οτι ο οδηγός τους 206 ηταν ευχαριστημένςο που δεν σκότωσε άνθρωπο και ο σκουτεράκιας που δνε απελάθηκε. Με αυτήν την έννοια και οι 2 βγήκαν κερδισμένοι στα μάτια τους.....
-
Πριν από μερικές μέρες είχα ένα τροχαίο...σε διασταύρωση με 2 stop με βρήκε στην πόρτα τον οδηγού δηλ στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου μου ενας ταξιτζής....η ασφαλιστική πάει να βγάλει συνυπαιτιότητα....εγώ πιστεύω ότι από την στιγμή που με είχε δεξιά ο ταξιτζής φταίει εκείνος....τι λέτε να το τραβήξω δικαστικά?
-
Κάλυψη νομικής προστασίας έχεις;
Αλήθεια, ποιο το νόημα των διασταυρώσεων με διπλά stop;
τρακαρισμα. Τώρα?