-
Τα μοτέρ τα φτιάχνουν και για αυτό. Αλλιώς δεν θα ξεσκίζονταν να ξυρίζουν ένα δέκατο από το 0-100. Πότε βγήκε σπορ αυτοκίνητο που δεν διαφήμιζε το γκάζι του στην ευθεία; Με καμάρι η Ferrari ανακοίνωσε το 0-200 της F12 σε 8.5, λέγοντας ότι είναι η 'fastest accelerating Ferrari ever'. Δηλαδή πρέπει να είναι όλοι σαν την Lotus?
-
Μονος σου απαντας στις ερωτησεις σου. Για διαφημιση ειναι το 0-100 πρωτιστως διοτι επι της ουσιας δεν εχει καποια ιδιαιτερη σημασια. Τα βλεπεις πολυ επιφανειακα τα πραγματα και νομιζω ειναι προφανες το οχι σαν απαντηση στην τελευταια σου ερωτηση.
-
Tα 0-100, 200, 300 είναι νούμερα. Δεν παίζουμε υπέρ ατού με αυτά εκτός αν κάνουμε κόντρες. Όμως δείχνουν τις δυνατότητες ενός αυτοκινήτου. Θα με ρωτήσεις αν ένα αυτοκίνητο θέλει 5 για τα 100 είναι πολύ πιο αργό από ένα που θέλει 4.5; Προφανώς και όχι. Αλλά καλό είναι να ξέρουμε τις δυνατότητες του καθενός γιατί κάποτε ίσως μας χρειαστούν.
ΥΓ: Μη μου πεις ότι ποτέ δεν έχει κάνει κόντρα σε φανάρι...
-
Mε ενα τετοιο αυτοκινητο θελεις παντου να υπερεχεις και να σαι πρωτος οποτε σαφως παιζει ρολο και η ευθεια
Προσωπικα αν το ειχα? Φυσικα και θα εβαζα κοντρες με οτιδηποτε αναλογο και σε φαναρια και σε στροφες και στην εθνικη και παντου -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Mε ενα τετοιο αυτοκινητο θελεις παντου να υπερεχεις και να σαι πρωτος οποτε σαφως παιζει ρολο και η ευθεια
Προσωπικα αν το ειχα? Φυσικα και θα εβαζα κοντρες με οτιδηποτε αναλογο και σε φαναρια και σε στροφες και στην εθνικη και παντουΕννοείται. Απλά πρόσεχε να έχει καλή άσφαλτο κάτω γιατί αλλιώς τα τετρακίνητα πάρτυ θα κάνουν.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το πρώτο βίντεο ήταν και με τα δύο αυτοκίνητα εν κινήσει. Τι αυτόματες λειτουργίες μου λες και πως το συμπεραίνεις καν; Το δεύτερο αν ήταν pathetic! Εκκίνηση με τετρακίνητο σε νοτισμένη άσφαλτο που δεν είναι καν άσφαλτος ενάντια πισωκίνητου... Ενώ βέβαια το GTR είχε φύγει μπροστά καμιά 30άρια μέτρα στην αρχή, στο τέλος η διαφορά ήταν ελάχιστη. Φαντάσου στο στεγνό λοιπόν.Το τσιμέντο έχει καλύτερη πρόσφυση από την άσφαλτο
Πάντως τη διαφορά την κράτησε μέχρι το τέλος.
Υπενθυμίζω ότι η 458 είναι ελαφρύτερη και δυνατότερη. -
Τι λες βρε Νασσο που το λειο και βρεμενο τσιμεντο εχει καλη προσφυση... Αυτο που λες ισχυει για το σαγρε.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Σε φυσιολογικές συνθήκες παν περίπου μαζί αλλά σε βρεγμένο οδόστρωμα ένα τετρακίνητο πόσο μάλλον όταν κάνει και καλύτερη εκκίνηση (γιατί της 458 δεν ήταν) λογικό είναι να χτίσει μια σεβαστή διαφορά.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Σε φυσιολογικές συνθήκες παν περίπου μαζίΝαι πολύ μαζί πάνε: http://www.zeperfs.com/en/duel2979-4076.htm
Στο 0-240 έχουν 2 δεύτερα διαφορά μόλις...
-
Τι λες βρε Νασσο που το λειο και βρεμενο τσιμεντο εχει καλη προσφυση... Αυτο που λες ισχυει για το σαγρε.Και που είδες ότι είναι λείο στο video ? Οσο για το βρεγμένο, φαντάζομαι ό,τι διαφορά πρόσφυσης υπερ του ενός ή του άλλου υπάρχει στο στεγνό υπάρχει και στο βρεγμένο.
Για την πρόσφυση τσιμέντου-ασφάλτου εξαρτάται φυσικά από το είδος του τσιμέντου και της ασφάλτου ωστόσο η δική μου άποψη προέρχεται από τους αγωνιζόμενους στο αεροδρόμιο της Τρίπολης όπου έχει ένα κομμάτι πίστας στο τσιμέντο και όλοι λένε ότι κρατάει καλύτερα (και επειδή το έχω περπατήσει πολλές φορές μπορώ να σε βεβαιώσω ότι δεν είναι καθόλου σαγρέ, ούτε βέβαια λείο, απλό τσιμέντο πίστας αεροδρομίου είναι)
Στο video τη διαφορά την κάνει η καλύτερη εκκίνηση και η 4κίνηση του GTR αλλά για να πω την αλήθεια θα περίμενα η 458 να κερδίσει στο τέλος. Δεν πειράζει, ας χάνει που και που
(Πόσο έχουν 458 και GTR στο 0-1000 m ?)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οσο για το βρεγμένο, φαντάζομαι ό,τι διαφορά πρόσφυσης υπερ του ενός ή του άλλου υπάρχει στο στεγνό υπάρχει και στο βρεγμένο.Πες μου σε παρακαλώ ότι κάνεις πλάκα! Το ίδιο είναι να βγάλεις 600 άλογα σε 2 τροχούς και το ίδιο σε 4 όσο μειώνεται η πρόσφυση; Πιστεύω ότι απλά μπερδεύτηκες και δεν το εννοείς.
Πόσο έχουν 458 και GTR στο 0-1000 m ?
Η καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει το καθένα είναι η ακόλουθη:
GTR (2012) 458
1000 m 20.4 s @ 258 kph 19.6 s @ 271 kph
http://www.fastestlaps.com/comparisons/ ... talia.html -
'Διαφορά πρόσφυσης' εννοώ διαφορά στο συντελεστή τριβής δηλαδή το βρεγμένο το μειώνει αντίστοιχα και στις δύο περιπτώσεις. Για φυσική μιλάω, όχι για μηχανολογία.
-
Καταλαβαίνεις όμως ότι το σχόλιο σου είναι άκυρο από τη στιγμή που το Α αυτοκίνητο χρειάζεται Χ συντελεστή πρόσφυσης για να ξεκινήσει γρήγορα και το Β αυτοκίνητο χρειάζεται Ψ (πολύ μικρότερο του Χ) συντελεστή μιας και διαμοιράζει την διαθέσιμη δύναμη σε 4 σημεία επαφής αντί για 2.
-
ΟΚ ξαναδιαβάζοντάς το έχεις δίκιο, εννοούσα αυτό που έγραψα πριν, για διαφορά στο συντελεστή τριβής, όχι στην πρόσφυση των αυτοκινήτων.
-
Σε φυσιολογικές συνθήκες παν περίπου μαζί
Ναι πολύ μαζί πάνε: http://www.zeperfs.com/en/duel2979-4076.htm
Στο 0-240 έχουν 2 δεύτερα διαφορά μόλις...
Όντως είναι πολύ πιο γρήγορη αλλά και το GTR είναι 200 κιλά πάνω και 20 άλογα κάτω οπότε δεν τα πάει και χάλια. Στα 0-100 μάλιστα είναι πιο γρήγορο αλλά κλαιν, ας το θεωρήσουν καλύτερο οι κοντράκηδες των φαναριών.
Το ζουμί για μένα πάντως είναι στις ρολλαριστές όπου η 458 μαμει και δέρνει!!!
80 to 120 min
80 to 120 in 5
80 to 120 in 6 -
Eξακολουθείτε να συγκρίνετε επιδόσεις του GTR με την 458 και αυτό μου λέει πολλά για το GTR.
To κόστος τα συγκρίναμε? Χρόνο σε μια ορεινή διαδρομή συγκρίναμε? -
δλδ για να καταλαβω..η φ458 ειναι ταχυτερη μονο σε συνθηκες αριστης προσφυσης.δλδ αν ενα γτρ πετυχει μια 458 σε επαρχιακο κ θελουν να ανοιξουν,θα πει η 458 μια στιγμη να δω συντελεστη προσφυσης για να δω αν μπορω?θα μπουν μετα σε πιστα κ θα πει,μια στιγμη να δω αν εχει την προσφυση των μεγαρων η των σερρων,για να δω αν θα τρεξω?
κ ολα αυτα με το διπλασιο (τουλαχιστον) κοστος?
προτιμω γτρ..κ αν ηθελα σε δικινητο,προτιμω νσχ-ρ..κ ας με παταει στην ευθεια.. -
Όλα τα δικίνητα είναι πιο απόλυτα από τα τετρακίνητα και απαιτούν καλές συνθήκες. Το αντάλλαγμα είναι οι καλύτερες απόλυτες επιδόσεις που προσφέρουν (λιγότερες απώλειες και βάρος) και η πιο ανόθευτη αίσθηση.
Τα Μέγαρα και οι Σέρρες δεν έχουν καλή πρόσφυση σε σχέση με άλλες πίστες.
-
Τα Μέγαρα μπορεί. Οι Σέρρες όμως απο τα λίγα που ξέρω δεν ειναι και τοσο άσχημες.
-
απο οσο ξερω,τα μεγαρα δεν εχουν καλο ασφαλτοταπητα ενω οι σερρες εξαιρετικο κ μετα τις αλλαγες,ειναι στην κορυφη απο θεμα ποιοτητας.
με λιγα λογια,αλλο μεγαρα,αλλο σερρες.
καταληγω λοιπον εκει που ειχα ξεκινησει πολυ καιρο πριν.οτι απο τη στιγημ που το μονο σημειο που μπορω να εκμεταλλευτω πληρως τις ικανοτητες μιας 458,ειναι η πιστα,τοτε τι να τα κανω τα δερματα κ λοιπα στοιχεια πολυτελειας?γιατι να μην παρω απευθειας την ''κορσα'' εκδοση για να την εχω μονο για πιστα?
κ για τις υπολοιπες χρησεις,ας εχω ενα φθηνοτερο κ ταχυτερο(εκτος πιστας,πιθανως) γτρ.η μια μαζερατι.που κ πιο χλιδα ειναι.κ πιο κλασσυ κ ιταλικη(εν αντιθεσει με την ''wannabe futuristic nsx'' 458).κ απο συγκινησεις κ ανοθευτη αισθηση,προσφερει εξισου επι δημοσιων οδων..
Ferrari F458 Italia