-
γενικά πάντως βλέπεις ότι όπου έχουν φτάσει να λάβουν μέτρα κατά της κατανάλωσης αλκοολ στα παιδιά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, το οποίο προφανώς εκ πείρας πλέον δεν λύνεται με την απαγόρευση.
Προφανώς και πιτσιρίκια δεν πρέπει να καταναλώνουν αλκοόλ, αλλά όταν φτάσεις στο σημείο να το κάνεις δρακόντειο νόμο, το έχεις χάσει το παιχνίδι...
εεπ, σε διάφορες επαρχίες της Ολλανδίας, απαγορεύεται καθολικά η κατανάλωση αλκοόλ κάτω των 18, ενώ μέχρι τώρα επιτρέπονταν πχ η μπύρα από 16-18.
προσωπικά, πίνω απ τα 15 μου, αλλά να έχω μεθύσει όχι πάνω από 6-7 φορές μέχρι τώρα, με τις 2 να ήταν στη σλοβακία με τους καμμένους τους πολωνούς, άλλες 2-3 σε κάτι πάρτυ και μια φορά για γκόμενα στο λύκειο
ποτέ δεν ένιωσα εξάρτηση, αν και υπήρχαν περίοδοι στο λύκειο που έπινα αρκετά.
Μετά λόγω οδήγησης το έκοψα και έχασα και τις ικανότητες μου ως πότης... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Παιδικό πάρτυ, τα πιτσιρίκια ήταν από 3 ως 7. Φτάνει η τούρτα, ανάβουν τα κεράκια και περιμένω ν' ακούσω το 'να ζήσεις Λαλάκη κλπ'. Αντ' αυτού αρχίζουν 'Happy Birthday to you, happy birthday to you ....'. Μετά τα είπαν και στα ελληνικά. Καμάρι οι γονείς φαντάζομαι...Τίτλος εφημερίδας εκδοτικών συμεφρόντων manosk :
Ο αφελληνισμός των βρεφών μας ante portas : το σύγχρονο παιδομάζωμα
-
ουγκ (=riiight)
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Είχα δει στην ΤιΒι ότι, εκτός από υγειονομικές κλπ υπηρεσίες στα στρατά, κάνουν και εμβολιασμούς πληθυσμού, εξετάσεις, τέτοια.Όπως και να έχει, ούτε σκοτώνουν, ούτε επηρεάζουν την έκβαση του 'πολέμου κατά της τρομοκρατίας'. Τραυματίες και αρρώστους ανακουφίζουν, στα πλαίσια κάποιων υποχρεώσεων της Ελλάδας υπέρ συμμάχων.
ΕΕΠ, το Μηχανικό εκτός από την γεφυροποιεία και την οδοποιεία, έχει κι άλλο ένα σημαντικό αντικείμενο Ποιό να είναι αυτό;
Γιατί όταν γράφουν ότι στην στρατιωτική δύναμη στέλνουν 'μηχανικούς', εννοούν ότι στέλνουν στρατιώτες του Μηχανικού, όχι φοιτητές του πολυτεχνείου
Είναι μάλιστα ένα αντικείμενο στο οποίο περιέργως η Ελλάδα -λόγω της ιδιομορφίας των συνόρων της- έχει κάποια εμπειρίαΚαι κοίτα να δεις, που σε κάποια σχολή του όπλου αυτού, έφτιαχναν ομάδες εργασίας (με αγγλομαθείς, ανωτάτων σπουδών κ.ο.κ. φαντάρους ) προκειμένου να μεταφραστούν, να προετοιμαστούν κλπ, κάποια κείμενα και παρουσιάσεις επί του εν λόγω ζητήματος, για να χρησιμοποιηθούν στο Αφγανιστάν.... Ενδιαφέροντα κείμενα είναι η αλήθεια
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Και κοίτα να δεις, που σε κάποια σχολή του όπλου αυτού, έφτιαχναν ομάδες εργασίας (με αγγλομαθείς, ανωτάτων σπουδών κ.ο.κ. φαντάρους ) προκειμένου να μεταφραστούν, να προετοιμαστούν κλπ, κάποια κείμενα και παρουσιάσεις επί του εν λόγω ζητήματος, για να χρησιμοποιηθούν στο Αφγανιστάν.... Ενδιαφέροντα κείμενα είναι η αλήθεια
θα υποστούμε το μαρτύριο της σταγόνας?
-
+1 σταγόνα.
Ουδέποτε η ελληνική δύναμη συμμετείχε σε επιθετικές επιχειρήσεις, πχ στη δημιουργία προγεφυρώματος.
Ε, αν κάποιος πιστεύει ότι το να φτιάχνεις πέντε δρόμους στην Καμπούλ είναι στρατιωτική ενέργεια, να τον κάνουμε επίτιμο ταξίαρχο ΛΟΚ. -
Τα υπονοούμενα ειναι...σαφή
Ισως εχεις ακουσει οτι 'τα ελληνικα βουνα ειναι ολα σκαμμένα' -
@μανοσκ
έχεις κολλήσει με τους δρόμους και τις γέφυρες.
Λέμε κάνει και κάτι ακόμα το Μηχανικό
Και όχι, 'επιθετική ενέργεια' με την έννοια μιας ομάδας κρούσης που σκοτώνει με σφαίρες και βλήματα μπορεί να μην είναι, αλλά απέχει παρασάγγας από το 'φτιάχνω 5 δρόμους στην Καμπούλ' -
Αφού ΑΥΤΟ έκαναν, 'έφτιαχναν 5 δρόμους στην Καμπούλ'. Άντε, μπορεί να έστησαν και κανένα τοίχο από μπετόν για να μη μπουκάρουν ΙΧ με βόμβες. Ίσως και κανένα περίπτερο. Άντε και καμιά ψησταριά.
Αλλά το άρθρο είναι σαφές: ήταν εγκατεστημένοι στην Καμπούλ και δεν έβγαιναν παραέξω. Κατεχάκη-Μεσογείων δηλαδή ένα πράγμα. -
Η ιταλική δύναμη στο Αφγανιστάν ήταν η πιο πετυχημένη απ' όλους.
Λάδωναν με ευρώ τους ντόπιους νταβατζήδες και δεν τους επιτίθεντο, ούτε παγίδευαν με βόμβες στην περιοχή ευθύνης τους. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αφού ΑΥΤΟ έκαναν, 'έφτιαχναν 5 δρόμους στην Καμπούλ'. Άντε, μπορεί να έστησαν και κανένα τοίχο από μπετόν για να μη μπουκάρουν ΙΧ με βόμβες. Ίσως και κανένα περίπτερο. Άντε και καμιά ψησταριά.
Αλλά το άρθρο είναι σαφές: ήταν εγκατεστημένοι στην Καμπούλ και δεν έβγαιναν παραέξω. Κατεχάκη-Μεσογείων δηλαδή ένα πράγμα.Δλδ ρε Μάνο, συγγνώμη κι όλας, αλλά αυτή η βεβαιότητα -ώστε να το γράφεις και με κεφαλαία-, από που ακριβώς πηγάζει;
Επίσης, το άρθρο λέει ότι δεν θα αλλάξουν τόπο εγκατάστασης της βάσης. Κάτι που είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που συμπεραίνεις εσύ.
Λοιπόν, τελικά ΞΕΡΕΙΣ ποιο ακόμα είναι ένα από τα κεντρικά αντικείμενα του Μηχανικού, πέρα από τη γεφυροποιεία και την οδοποιεία;
Επίσης ΞΕΡΕΙΣ τπτ περισσότερο από κανά ερήμην αρθράκι/δήλωση τύπου της κυβέρνησης;Να σου θυμίσω, just in case, ότι εγώ αυτή την περίοδο ΕΙΜΑΙ στο μηχανικό. Προφανώς και καμιά φοβερή πρόσβαση σε σούπερ ντούπερ στοιχεία δεν έχω, αλλά όλο και κάτι τυχαίνει να φτάνει και σε μας (βλ. περί των κειμένων παραπάνω). Επίσης όπως βλέπεις δεν έχω κάτσει να αναφερθώ στις ιστορίες αξιωματικών που επέστρεψαν γιατί δεν τις λαμβάνω υπ' όψιν μου (για το στρατό μιλάμε ). Τα κείμενα, είναι όμως κείμενα....
-
Δεν είμαι εκεί, δεν μπορώ να ξέρω αν τους παίρνουν από την Καμπούλ νύχτα και τους πηγαίνουν να ασφαλτοστρώσουν πάνω στα χαλιά προσευχής των Ταλιμπάν, ναι γνωρίζω τι κάνει το Μηχανικό, επίσης στο σχολείο έμαθα ότι δεν μπορεί η ύλη να βρίσκεται σε 2 διαφορετικούς τόπους ταυτόχρονα (να κάθομαι πχ σπίτι μου και να φτιάχνω ορύγματα και γέφυρες στο Σούνιο - οκ, στην Ελλάδα μπορεί να συμβαίνει κι αυτό ).
Ααα, οι Ταλιμπάν δεν νομίζω να καλοδέχονταν τέτοιες επισκέψεις στα 'μέρη τους'. Ταυτόχρονα, κρίνοντας από τα ελληνικά φαντάρια, είμαι πεπεισμένος ότι με το που θα έβγαιναν όξω και θα κατευθύνονταν σε ζόρικες περιοχές οι Έλληνες, θα έπεφταν περισσότερα τλφ στην πατρίδα κι από την 25η Δεκεμβρίου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
[...]ναι γνωρίζω τι κάνει το Μηχανικό, επίσης στο σχολείο έμαθα ότι δεν μπορεί η ύλη να βρίσκεται σε 2 διαφορετικούς τόπους ταυτόχρονα (να κάθομαι πχ σπίτι μου και να φτιάχνω ορύγματα και γέφυρες στο Σούνιο - οκ, στην Ελλάδα μπορεί να συμβαίνει κι αυτό ).λοιπόν, αφού ξέρεις τι κάνει το Μηχανικό, γιατίέχεις κολλήσει αυστηρά και μόνο με ορύγματα, δρόμους κλπ;
Σε αυτό το κάτι άλλο που όλο ξεχνάς θα ανφερθείς;
-
ΓΙΑ ΝΑΡΚΕΣ ΜΙΛΑΕΙ ΡΕ ΓΙΔΙ!!!!
Αντε γαμω το στανιο μου με τους βραδυκαυστους Βουργουνδους
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ΓΙΑ ΝΑΡΚΕΣ ΜΙΛΑΕΙ ΡΕ ΓΙΔΙ!!!!Αντε γαμω το στανιο μου με τους βραδυκαυστους Βουργουνδους
κι όμως μιλάει για νάρκες
μα πως το σκέφτηκες αυτό ρε γηραιέ, πολύ πονηρός είσαι
-
Αντιπαρέρχομαι το προηγούμενο μήνυμα γιατί έχουμε κι ένα επίπεδο [ΓΑΪΔΟΥΡΙ] και αντιγράφω (ευτυχώς):
Αποστολή Μηχανικού
Στον πόλεμο η αποστολή του Μηχανικού συνίσταται στην υποστήριξη των επιχειρήσεων με την εκτέλεση έργων οχύρωσης και παραλλαγής, συγκοινωνιών, καταστροφών και άλλων ενεργειών, για τη διευκόλυνση της επιθετικής προσπάθειας, την επαύξηση της αμυντικής ισχύος και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού των δυνάμεων εκστρατείας. Με βάση τα παραπάνω μπορούμε να περιγράψουμε ως επιμέρους αποστολές του Όπλου τις ακόλουθες:Την κατασκευή και τη συντήρηση οδών, γεφυρών, λιμενικών εγκαταστάσεων, αεροδρομίων και ελικοδρομίων
Τη συμμετοχή στην οργάνωση του εδάφους, με την κατασκευή των κυριότερων προστατευτικών έργων και έργων μόνιμης οχύρωσης και την παραλλαγή τους
Την πλήρη αξιοποίηση των υφιστάμενων φυσικών κωλυμάτων και τη δημιουργία τεχνητών κωλυμάτων, εμποδίων και ναρκοπεδίων (τακτικών, παρενόχλησης)
Τη διάρρηξη ισχυρά οργανωμένων εχθρικών τοποθεσιών δια της διάνοιξης διόδων διαμέσου των διαφόρων φυσικών ή τεχνητών κωλυμάτων και της άρσης ή διάσπασης των διαφόρων τύπων εμποδίων (π.χ. ναρκοπεδίων)
Την εκτέλεση καταστροφών επί δρομολογίων, εγκαταστάσεων και διαφόρων τεχνητών έργων της συγκοινωνιακής υποδομής, με σκοπό την παρακώλυση, τον περιορισμό ή και την ελαχιστοποίηση της κινητικότητας του εχθρού
Την κατασκευή, τη συντήρηση και τον χειρισμό διαφόρων πλωτών μέσων κατά τις επιχειρήσεις διάβασης υδάτινων κωλυμάτων
Την τοποθέτηση ακτοδρόμων, τόσο κατά τις αποβατικές επιχειρήσεις, όσο και κατά τις επιχειρήσεις διάβασης υδάτινων κωλυμάτων
Την κατασκευή και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων κέντρων διοίκησης και επικοινωνιών, κέντρων λογιστικής και τεχνικής υποστήριξης και των έργων στρατωνισμού
Την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και πόσιμου ύδατος στις δυνάμεις εκστρατείας
Την εκμετάλλευση του σιδηροδρομικού δικτύου
Τη συντήρηση, την τροποποίηση και τη βελτίωση του διατιθέμενου υλικού μηχανικού ως και την αξιοποίηση πιθανού κυριευθέντος υλικού από τον εχθρό
Την παροχή βοήθειας και τεχνικών οδηγιών και τη χορήγηση υλικών, εργαλείων και μέσων Μηχανικού προς τις μονάδες των λοιπών Όπλων και Σωμάτων του ΕΣ, για την εκτέλεση έργων οργάνωσης εδάφους, παραλλαγής και διαφόρων κατασκευώνΞαναλέμε λοιπόν ότι το σώμα αυτό, βάσει όσων γνωρίζουμε, εδρεύει (και κάθεται) στην Καμπούλ. Διαφορετική μαρτυρία δεν έχουμε.
Ακόμα και με νάρκες να ασχολείται, αυτές βρίσκονται πέριξ της ΚΑΜΠΟΥΛ. Δηλαδή σε αστική και περιαστική περιοχή. Αν κάποιοι κινδυνεύουν από τις συγκεκριμένες νάρκες, αυτοί είναι όχι οι εκπαιδευμένοι στρατιώτες που επιβαίνουν συνήθως σε θωρακισμένα οχήματα, αλλά οι AMAXOI. Το έργο των ελληνικών δυνάμεων Μηχανικού λοιπόν ΚΑΙ ΠΑΛΙ δεν είναι επιθετικής φύσης, αφού άλλωστε οι Ταλιμπάν έχουν απωθηθεί σε μακρινές επαρχίες.
Αλλά αφού επενέβη το κόμμα σου Λαέ, ας γράψω 2 πραγματάκια για την ΚΑΠΗΛΕΥΣΗ του όλου θέματος.
Ως γνωστόν, στις πρόσφατες εκλογές το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί ασχετούμπες ΕΠΡΕΠΕ να ρίξουν ολίγο αλατοπίπερο στην 'ιμπεριαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης'.
Έλεγαν λοιπόν ότι η Ελλάδα συμμετείχε στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Έτσι, ξερά.
Τέτοιο ζήτημα ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ για όποιον ξέρει 5 απλούστατα πράγματα, αλλά η λεζάντα δεν είχε κείμενο, αρκούσε από μόνη της.Λοιπόν, επειδή πολύ πρήξιμο έπεσε, πάτε στο Αφγανιστάν, μεταβείτε στο (ελληνικής διοίκησης φέτος) αεροδρόμιο για να γιαουρτώσετε τους ιμπεριαλιστές φρουρούς και μετά άντε να κρεμάσετε σημαίες και πανώ στις μπουλντόζες που βοηθάνε μια βομβαρδισμένη πόλη να σταθεί στα πόδια της. Μετά κάντε μια τσάρκα στις γειτονικές επαρχίες κι αν δεν πατήσετε νάρκη, δεν σας σφάξουν για να πάρουν τη φωτ. μηχανή σας και δεν σας απαγάγουν για λύτρα, βρίστε μαζί με τους ντόπιους πολέμαρχους τους αλήτες Ιμπεριαλιστές φονιάδες.
-
...και στην κορφή καννέλα.
-
Δεν γίνεται οι συνθηματολόγοι να πολεμάνε τη λογική. Ή μάλλον, γίνεται, αλλά λαμβάνουν αυτό που δικαιούνται.
-
Έλεγαν λοιπόν ότι η Ελλάδα συμμετείχε στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Έτσι, ξερά.
Τέτοιο ζήτημα ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ για όποιον ξέρει 5 απλούστατα πράγματα, αλλά η λεζάντα δεν είχε κείμενο, αρκούσε από μόνη της.Πως δεν υφισταται αφου ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ εκει που δεν θα επρεπε να βρισκονται in the first place? δηλαδη οταν ηρθαν οι ναζι στην ελλαδα ο ελληνας διαχωριζε καλους και κακους αναλογως αν κρατανε οπλο ή αν παρεχουν υποστηριξη σε αυτους που κρατανε τα οπλα;
Η ελλαδα συμμετεχει στον war on terror ως το κλασικο τσουλακι της αμερικης και του νατο. ειπαμε, απο τα χρονια της κορεας δε χαναμε ευκαιρια να ρουφηξουμε το παπαρι του θειου σαμ και να τον αφησουμε να τελειωσει στα υπερηφανα στοματα των απανταχου ελληναραδων. btw περα απο τις αποστολες στο Αφγανισταν μην ξεχναμε και τις απαγωγες μουσουλμανων επι ελληνικου εδαφους απο πρακτορες της ΕΥΠ οπως και τις λοιπες διευκολυνσεις (χρηση του εθνικου εναεριου χωρου, χρηση των βασεων επι ελληνικου εδαφους κλπ). Μονο τις μαναδες μας δεν εχουμε δωσει ακομα να τις πηδηξει ο Μπαρακ Χουσεϊν Ομπαμα.. Μετά κάντε μια τσάρκα στις γειτονικές επαρχίες κι αν δεν πατήσετε νάρκη, δεν σας σφάξουν για να πάρουν τη φωτ. μηχανή σας και δεν σας απαγάγουν για λύτρα, βρίστε μαζί με τους ντόπιους πολέμαρχους τους αλήτες Ιμπεριαλιστές φονιάδες.
Δε χρειαζεται Μανουσκο μου. Σε λιγο καιρο ευελπιστουμε οτι τα παραπανω θα γινονται στην Αθηνα, που να τρεχουμε τωρα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν γίνεται οι συνθηματολόγοι να πολεμάνε τη λογική. Ή μάλλον, γίνεται, αλλά λαμβάνουν αυτό που δικαιούνται.
Δηλ. μου αναγνωρίζεις ότι έχω λάβει αυτό που δικαιούμαι ; Ούτε εγώ δεν το αναγνωρίζω αυτό στο εαυτό μου , να'σαι καλά
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]