-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Γιατί να πρέπει πάντα να μεταφράζω όσα λέω; Επειδή δεν είναι συμβατά με αυτά που πιστεύετε;
Εσύ το λες αυτό!;!;!;
Ναι, εγώ το λέω αυτό.
Δεν θα σου εξηγήσω γιατί, αφού το να προσπαθείς να εξηγήσεις σε έναν άνθρωπο με ακραίες απόψεις σαν εσένα ακόμα και τα βασικά είναι μάταιος κόπος.Και με 22.000 posts ΤΙ ΣΚΑΤΑ προσπαθείς να κάνεις επί 7 χρόνια ; Να μας πείσεις να αγοράσουμε Opel Astra ;
Μάλλον τα επόμενα 22Κ μηνύματα θα γράφονται για πατριώτες, μετριοπαθείς, οπότε μην κάνεις κι εσύ όνειρα: θα μείνεις με την Alfa και δεν θα σε μνημονεύει ο Μάνος!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω. Δεν απαντάς σε τίποτα από όσα ρωτάω, παρά αναπτύσσεις μια επιχειρηματολογία τύπου 'έχω κάθε λόγο να μην συμφωνώ με αυτά που λες απροσδιόριστα'...
αν τα 4 χρόνια σπουδών οικονομικών δεν μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι ο ανδριανόπουλος λαϊκίζει απροκάλυπτα, και ξεχνάει ότι πριν απο 6 μήνες θυμηθήκαν τον κρατικό προστατευτισμό μπας και γλιτώσουν την κατάρρευση, πραγματικά εγώ που οι γνώσεις μου περί οικονομίας μάλλον περιορίζονται σε φιλοσοφικού τύπου αναζητήσεις δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Σου είπα 2 απλά πράγματα, νομίζω ότι πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι στον καπιταλισμό ΚΑΠΟΙΟΣ πρέπει να παίξει το ρόλο που παίζει η Ελλάδα πχ, γιατί αλλιώς απλά δεν γίνεται δουλειά. Το να λέμε ότι φταίει το κακό δημόσιο και τπτ άλλο, γιατί ουσιαστικά αυτό μας λέει ο κύριος, ε του πουστη
-
Δεν τον διάβασες (φαντάζομαι μόνο που είδες τη μάπα του έβγαλες σπυριά και άρχισες το σεντόνι... ), γιατί αν διάβαζες ότι κατ' αυτόν φταίνε οι κακοί πολιτικοί που έχτισαν ένα δημόσιο-βόθρο για να καλύψουν τις βρωμιές τους.
πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι στον καπιταλισμό ΚΑΠΟΙΟΣ πρέπει να παίξει το ρόλο που παίζει η Ελλάδα
Όχι όπως το νομίζεις.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 21/12/2008
Στην original version του παιχνιδιού ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ υπάρχει κανονικά το κουτάκι 'ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΥΛΑΚΗ'. Μόνο στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό. Στον καπιταλισμό όπως έχει μελετηθεί παγκοσμίως και πολύ περισσότερο στην Αμερική, όσο πιο πολύ δουλέψεις (όχι χειρωνακτικά) τόσο πιο πολλά είναι πιθανό να βγάλεις. Στην ελληνική έκδοση, όσο πιο χοντρό βύσμα έχεις τόσα πιο πολλά θα βγάλεις. Αν συνδυάσεις και το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε αριστερά αλλά ένα μάτσο μαλάκες που λένε αναχρονιστικές πίπες, τότε καταλαβαίνεις ότι εδώ και χρόνια έχει γαμηθεί το θέμα 'ΕΛΛΑΣ'...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
... Το να λέμε ότι φταίει το κακό δημόσιο και τπτ άλλο, γιατί ουσιαστικά αυτό μας λέει ο κύριος, ε του πουστη... ενώ το να λέμε ότι **δεν **φταίει ακριβώς αυτό (που θέτει τους όρους του 'παχνιδιού', το ξεκινάει κ επιβλέπει τους παίχτες) είναι του κωλομπαρά, έ?
-
Στον καπιταλισμό όπως έχει μελετηθεί παγκοσμίως και πολύ περισσότερο στην Αμερική, όσο πιο πολύ δουλέψεις (όχι χειρωνακτικά) τόσο πιο πολλά είναι πιθανό να βγάλεις. Στην ελληνική έκδοση, όσο πιο χοντρό βύσμα έχεις τόσα πιο πολλά θα βγάλεις.Πες μου μόνο πως αυτές οι μελέτες διδάσκονται στην ΑΣΟΕΕ και θ' αρχίσω να λέω για τα ελληνικά πανεπιστήμια τα ίδια με τον Μάνο!
Τουλάχιστον δεν έχουν χάσει όλοι την πίστη τους στο καπιταλιστικό σύστημα!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... Το να λέμε ότι φταίει το κακό δημόσιο και τπτ άλλο, γιατί ουσιαστικά αυτό μας λέει ο κύριος, ε του πουστη
... ενώ το να λέμε ότι **δεν **φταίει ακριβώς αυτό (που θέτει τους όρους του 'παχνιδιού', το ξεκινάει κ επιβλέπει τους παίχτες) είναι του κωλομπαρά, έ?
μήπως βοηθήσω.. λέμε τώρα
-
Στον καπιταλισμό όπως έχει μελετηθεί παγκοσμίως και πολύ περισσότερο στην Αμερική, όσο πιο πολύ δουλέψεις (όχι χειρωνακτικά) τόσο πιο πολλά είναι πιθανό να βγάλεις.Είναι παγκοσμίως μελετημένο έτσι, δεν πιστεύω να έχει μελετηθεί μόνο στην Ευρώπη; Μιλάμε για παγκόσμια μελέτη τώρα.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
... Το να λέμε ότι φταίει το κακό δημόσιο και τπτ άλλο, γιατί ουσιαστικά αυτό μας λέει ο κύριος, ε του πουστη
... ενώ το να λέμε ότι **δεν **φταίει ακριβώς αυτό (που θέτει τους όρους του 'παχνιδιού', το ξεκινάει κ επιβλέπει τους παίχτες) είναι του κωλομπαρά, έ?
για να μας βοηθήσεις πες μας πόσες σημαίες έχεις, περισσότερο νόημα έχει για τον ηλία
ηλία, ευτυχως που διάβασες αυτό που έγραψα, γιατί αν μή τι άλλο είπα ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο δημόσιο
@ εντι: το διάβασα και σου απάντησα, ο ανδριανόπουλος αρχίζει και τελειώνει την ανάλυση του με τη δαιμονοποίηση του δημοσίου και το κακό που κάνουμε που έχουμε κανόνες στην αγορά. ε, σορρυ δε θα πάρω.
ας ξαναπιάσει τον φρήντμαν πρώτα μπας και καταλάβει τί γίνεται και μετά ας μας ξαναγράψειεδιτ: για τα περί φυλακής στο αμέρικα, τράβα να διαβάσεις για την ένρον τπτ
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στον καπιταλισμό όπως έχει μελετηθεί παγκοσμίως και πολύ περισσότερο στην Αμερική, όσο πιο πολύ δουλέψεις (όχι χειρωνακτικά) τόσο πιο πολλά είναι πιθανό να βγάλεις. Στην ελληνική έκδοση, όσο πιο χοντρό βύσμα έχεις τόσα πιο πολλά θα βγάλεις.
Πες μου μόνο πως αυτές οι μελέτες διδάσκονται στην ΑΣΟΕΕ και θ' αρχίσω να λέω για τα ελληνικά πανεπιστήμια τα ίδια με τον Μάνο!
Αν περιμέναμε την ΑΣΟΕΕ...
Άστο αγαπητέ, δεν μιλάμε την ίδια διάλεκτο Κινεζικών, οπότε δεν υπάρχει συννενόηση. Πήγαινε κι εσύ σε καμμιά διαδήλωση να σώσεις τη χώρα από τον καπιταλιστικό οχετό...
Όπως είπα κάποιοι εδώ μέσα είτε σας κυνηγάνε φαντάσματα, είτε παίζετε κλέφτες και αστυνόμους. Δεν είμαστε στη δεκαετία του '70 και του '80... -
Στον καπιταλισμό όπως έχει μελετηθεί παγκοσμίως και πολύ περισσότερο στην Αμερική, όσο πιο πολύ δουλέψεις (όχι χειρωνακτικά) τόσο πιο πολλά είναι πιθανό να βγάλεις. Στην ελληνική έκδοση, όσο πιο χοντρό βύσμα έχεις τόσα πιο πολλά θα βγάλεις.
Πες μου μόνο πως αυτές οι μελέτες διδάσκονται στην ΑΣΟΕΕ και θ' αρχίσω να λέω για τα ελληνικά πανεπιστήμια τα ίδια με τον Μάνο!
Αν περιμέναμε την ΑΣΟΕΕ...
Άστο αγαπητέ, δεν μιλάμε την ίδια διάλεκτο Κινεζικών, οπότε δεν υπάρχει συννενόηση. Πήγαινε κι εσύ σε καμμιά διαδήλωση να σώσεις τη χώρα από τον καπιταλιστικό οχετό...
Όπως είπα κάποιοι εδώ μέσα είτε σας κυνηγάνε φαντάσματα, είτε παίζετε κλέφτες και αστυνόμους. Δεν είμαστε στη δεκαετία του '70 και του '80...Μα δεν πάω σε διαδηλώσεις. Είμαι κι εγώ τεμπέλης βλέπεις, βοηθάει βέβαια πως δουλεύω σαν το σκύλο τελευταία, μπας και καταφέρω και φτιάξω ένα έρμο βιογραφικό , να με ταϊσει μερικά χρόνια ακόμη.
Απλά σέβομαι και ευχαριστώ καθέναν που διαδηλώνει, γιατί το κάνει ΚΑΙ για μένα τον άχρηστο που προσπαθώ να ξεκουραστώ, ή πήζω στα εργοτάξια (και εκεί δεν παίζει συνδικαλισμός...).Αλλά τώρα θα πεις πως λέω @@ριες και ειλικρινά σου εύχομαι να το πιστεύεις ως τα βαθιά σου γεράματα και να μην χρειαστεί να διαδηλώσεις ποτέ σου για την ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψη ή την σύνταξή σου.
-
για να μας βοηθήσεις πες μας πόσες σημαίες έχεις, περισσότερο νόημα έχει για τον ηλία
ηλία, ευτυχως που διάβασες αυτό που έγραψα, γιατί αν μή τι άλλο είπα ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο δημόσιο
Συνεχίζετε να μην σκέπτεστε! Αφού αυτό θέτει τους κανόνες κ ελέγχει την εφαρμογή τους, ΔΕΝ φταίει ΚΑΙ αυτό, αλλά ΚΥΡΙΩΣ αυτό.
Εσείς συνεχίζετε να λέτε το αντίθετο, εγώ συνεχίζω να λέω αυτό το (κατά την γνώμη μου) ΠΟΛΥ απλό.
Α, ναι, φταίνε κ αυτοί που τιμάνε την σημαία της πατρίδας τους, ξέχασα......ο ανδριανόπουλος αρχίζει και τελειώνει την ανάλυση του με τη δαιμονοποίηση του δημοσίου και το κακό που κάνουμε που έχουμε κανόνες στην αγορά...
Τι έχουμε στην αγορά?
Το καλύτερο ανέκδοτο της χιλιετίας... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Γιατί να πρέπει πάντα να μεταφράζω όσα λέω; Επειδή δεν είναι συμβατά με αυτά που πιστεύετε;
Εσύ το λες αυτό!;!;!;
Ναι, εγώ το λέω αυτό.
Δεν θα σου εξηγήσω γιατί, αφού το να προσπαθείς να εξηγήσεις σε έναν άνθρωπο με ακραίες απόψεις σαν εσένα ακόμα και τα βασικά είναι μάταιος κόπος.Και με 22.000 posts ΤΙ ΣΚΑΤΑ προσπαθείς να κάνεις επί 7 χρόνια ; Να μας πείσεις να αγοράσουμε Opel Astra ;
1ον: mea culpa για όσο καιρό νόμιζα ότι ήταν δυνατή η συνεννόηση και η εξαγωγή αμοιβαίων συμπερασμάτων με άτομα με τα οποία δεν είχα κοινή αφετηρία σκέψης και θεώρησης των πραγμάτων (συνήθως το καταφέρνω, αλλά με λιγότερο ακραίες καταστάσεις)
2ον: για τον υπόλοιπο καιρό, ό,τι έκανα κι όταν έπαιζα space invaders μικρός, βάραγα εξωγήινους για πλάκα
-
Ο συγκεκριμένος λέει συγκεκριμένα ότι υπήρξε κακοδιαχείριση του κράτους μέχρι αηδίας και ότι δεν υπήρξε καμμία μέριμνα για ανάπτυξη. Καθαρά **τεχνοκρατικά **μιλάει.
Για πες μου ρε συ έντυ, αυτά τα τεχνοκρατικά περί δημοσίου του ανδριανόπουλου, είναι από το ίδιο τεχνοκρατικό καλάθι με εκείνο του διπλασιασμού της τιμής της βενζίνης σε μια νύχτα και την υπόμνηση ότι ο ανταγωνισμός θα μειώσει τις τιμές;
Τα φράγκα που σπρώχτηκαν κάτω από το τραπέζι για να παρθεί αυτή η απόφαση τότε, σπρώχτηκαν τεχνοκρατικά ή με τη μέθοδο 'γιούργια στον νταβλά με τα κουλούρια'.
Και σε παρακαλώ και εγώ, μη μου πεις αν έχω στοιχεία εναντίον του να τα καταθέσω εδώ για να τον κράξουμε όλοι μαζί, γιατί θα είναι σαν να μου λες πως η Siemens έπαιρνε τις δουλειές γιατί είχε μακράν τα καλύτερα προϊόντα και τους πιο ουάου πωλητές.
-
Λέμε το ίδιο πράγμα, απλά εσύ έχεις άλλα κυρήγματα στο μυαλό σου και το εκφράζεις διαφορετικά. Ο Ανδριανόπουλος λέει με πολύ απλά λόγια ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε κράτος. Οι βουλευτές (ανεξαρτήτως χρώματος) το είχαν βρει μαγαζάκι τους και έλυναν και έδεναν. Πέταγαν και σε μας ένα ψαροκόκκαλο υπό τη μορφή ρουσφετιού, βολέματος κλπ και τώρα που ήρθαν τα δύσκολα φάνηκε ακόμα περισσότερο η ανυπαρξία μας.
είναι από το ίδιο τεχνοκρατικό καλάθι με εκείνο του διπλασιασμού της τιμής της βενζίνης σε μια νύχτα και την υπόμνηση ότι ο ανταγωνισμός θα μειώσει τις τιμές
Σωστό. Η ελέυθερη αγορά προϋποθέτει και κανόνες για να λειτουργήσει.
Τι έχουμε στην αγορά?
Ακριβώς αυτό. Τους οποίους κανόνες δεν έχουμε. Ένα μπουρδέλο μπούρδες είμαστε. Ούτε καπιταλιστές, ούτε σοσιαλιστές. Ένα μπουρδέλο μπούρδες... Αυτό που κρίνετε είναι αυτό που κρίνω και εγώ, δηλαδή το χάλι της οικονομίας και γενικότερα της χώρας.
Απλά εσείς έχετε δαιμονοποιήσει το όλο θέμα περί καπιταλιστικής οικονομίας που στην τελική σιγά τα αβγά... Μέχρι και οι σχιστομάτηδες σύντροφοι έγιναν ξεφτέρια στο business αλλά το σφυροδρέπανο, σφυροδρέπανο.
Μπορεί ο Ανδριανόπουλος να είναι λαμόγιο, άθλιος, να τρώει παιδάκια τις νύχτες και να βιάζει παρθένες (δεν έχω στοιχεία για το αντίθετο) αλλά το γεγονός ότι ενώ είχε τα φόντα δεν συνέχισε να είναι μέρος της συμμορίας και να κονομήσει και αυτός στην 5ετία Καραμανλή με κάνει να πιστεύω ότι τα λεγόμενα του έχουν μια δόση αντικειμενικότητας. -
Δεν τον διάβασες (φαντάζομαι μόνο που είδες τη μάπα του έβγαλες σπυριά και άρχισες το σεντόνι... ), γιατί αν διάβαζες ότι κατ' αυτόν φταίνε οι κακοί πολιτικοί που έχτισαν ένα δημόσιο-βόθρο για να καλύψουν τις βρωμιές τους.πρέπει επιτέλους να καταλάβετε ότι στον καπιταλισμό ΚΑΠΟΙΟΣ πρέπει να παίξει το ρόλο που παίζει η Ελλάδα
Όχι όπως το νομίζεις.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... 21/12/2008
...
ναι καλα βρηκαν το εξιλαστηριο θυμα και το σαπισαν στα ισοβια.........που στη χωρα της ελευθερης χρηματοδοτησης των κομματων απο τις αγαθες πολυεθνικες και τις αγιες τραπεζες
-
o ανδριανόπουλος που μνημονεύεις είναι νεοφιλελεύθερος.
Όλοι οι νεοφιλελεύθεροι πιπιλίζουν ότι ο καπιταλισμός δε χρειάζεται κράτος, κάτι το οποίο έχει αποδειχθεί ιστορικά λάθος. όποτε ο καπιταλισμός έχει έρθει στο χείλος (κραχ του '29, πετρελαϊκή κρίση, πρόσφατη κρίση), τρέχει κ τα λέει όλα στη δασκάλα. 200 χρόνια καπιταλισμού κ δεν υπάρχει καν τάση κατάργησης του κράτους, όπως λέγαν
ε οι κλασσικοί φιλελεύθεροι λένε ότι ο καπιταλισμός προϋποθέτει κρατικούς θεσμούς γιατί είτε χρειάζονται επενδύσεις που υπερβαίνουν τη συγκέντρωση κεφαλαίου, είτε διαδικασίες, πχ δικαιοσύνη, πόλεμος, που δεν μπορούν να γίνουν από επιχειρήσεις
ας μας ξεσκοτίσουνγια φυλακές και εγκλήματα στο αμέρικα, αν θες να διαβάσεις κάτι όποιο βιβλίο του τσόμσκυ θες σε καλύπτει.
-
Εγώ ένα άρθρο σχολίασα. Εσείς που είδατε 'εχθρό' -φτου κακά ανοίξατε άκυρη κουβέντα.
Αν θες να σχολιάσεις κάτι στο συγκεκριμένο άρθρο έχει καλώς. Για γενικότερη φιλοσοφική κουβέντα δεν θα το λεγα...
Η Αμερική δεν είναι ο παράδεισος με διευθύνοντα σύμβουλο το Θεό να αποδίδει δικαιοσύνη. Απλά όπως είπα πολύ απλά εκεί υπάρχει το κουτάκι 'ΠΗΓΑΙΝΕ ΦΥΛΑΚΗ'.
Δεν νομίζω στις σατανικές ΗΠΑ ο μέσος εφοριακός να εκβιάζει, να τα παίρνει χοντρά, να πιάνεται στα πράσσα και να του κλάνουν μια μάντρα μέντες όπως εδώ...ΥΓ: Η μεγάλη μου τσαντίλα-παράπονο εδώ μέσα είναι ότι ενώ είμαι αχρωμάτιστος (γιατί πολύ απλά δεν έχω λαμβάνειν από κανένα), όταν αναφέρω μια άποψη που χρωματικά ανήκει στον 'οχτρό', πέφτουν τα Oρκς για επίθεση... Το τραγικό είναι ότι πολλές φορές λέμε τα ίδια, αλλά από τη μανία τους τα Ορκς δεν καταλαβαίνουν ούτε τι γράφουν οι ίδιοι...
-
ΥΓ: Η μεγάλη μου τσαντίλα-παράπονο εδώ μέσα είναι ότι ενώ είμαι αχρωμάτιστος (γιατί πολύ απλά δεν έχω λαμβάνειν από κανένα), όταν αναφέρω μια άποψη που χρωματικά ανήκει στον 'οχτρό', πέφτουν τα Oρκς για επίθεση... Το τραγικό είναι ότι πολλές φορές λέμε τα ίδια, αλλά από τη μανία τους τα Ορκς δεν καταλαβαίνουν ούτε τι γράφουν οι ίδιοι...
Ντάμπουυυυ! (Warcraft II anybody ? ).
Εσύ αχρωμάτιστος, ενώ κάποιοι άλλοι είναι έγχρωμοι έ;
Me Tarzan, You Jane φάση...Kαι πάλι το μέγιστο παράπονο πως δεν καταλαβαίνουμε...
-
το συγκεκριμένο άρθρο σου σχολίασα και σου εξήγησα ακριβώς γιατί τα λέει αυτά που λέει με όσες γνώσεις έχω.
τέλος από εμένα -
το συγκεκριμένο άρθρο σου σχολίασα και σου εξήγησα ακριβώς γιατί τα λέει αυτά που λέει με όσες γνώσεις έχω.
τέλος από εμέναo ανδριανόπουλος που μνημονεύεις είναι νεοφιλελεύθερος.
Όλοι οι νεοφιλελεύθεροι πιπιλίζουν ότι μπλα μπλα μπλα
not true story που λέει και ο skye...
Τέλος και από μένα γιατί έχω να φτιάξω και το βιογραφικό της μικράς. Την τύχη μου μέσα...
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]