-
Κόκα ξέχασαν να σνιφάρουν.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
EDIT
Μικρός ρωτούσα με μανία τον πατέρα μου ποιος θα νικήσει αν παλέψει μια τίγρη με ένα λιοντάρι και προσπαθούσε να μου εξηγήσει ότι τέτοιο ερώτημα δεν τίθεται, ότι δεν είναι 'αντίπαλα' ζώα κλπ...
Εγώ όμως 6 ετών ήμουνα και ήθελα απλά μια απάντησηAπό τα αγαπημένα μας παιχνίδια με τον αδερφό μου και έναν φίλο, μέχρι και τώρα: αντίπαλα ζεύγη από διαφορετικά είδη, ποιός θα νικούσε, στην έδρα του καθενός ή και όχι π.χ. κροκόδειλος εναντίον ανακόντα, λύκος εναντίον αρκούδας, καρχαρίας vs όρκας κ.λπ. Μάλιστα, κάτι τέτοιο είχε κάνει και με πλήρη ανάλυση και σε 3D το animal planet νομίζω, κάνοντας υποθέσεις σχετικά με το ποιός θα επικρατούσε σε μία τέτοια σύγκρουση, λαμβάνοντας υπόψιν διάφορες παραμέτρους, δύναμη ζώου, τεχνικές επίθεσης κ.λπ.
Στην πραγματικότητα, θα διαφωνούσα με τον πατέρα σου, υπό την έννοια ότι στη φύση μπορεί να υπάρξει σύγκρουση όταν διακυβεύονται κοινά συμφέροντα, ανεξαρτήτως των ειδών που εμπλέκονται. Άρα, θεωρητικά, αν επρόκειτο για διεκδίκηση τροφής μπορεί πράγματι να ξέσπαγε καυγάς μεταξύ τους, το ποιός θα νικούσε είναι άλλο θέμα.
Σε φορουμικό επίπεδο, θα 'θελα να δω κάποια στιγμή θανάσιμη σύγκρουση koutsan VS coyot, clash of the Titans.
-
Υπάρχουν βίντεο εδώ και χρόνια.
http://www.google.gr/search?q=TIGER+VS+ ... CB4QqwQwAAΔεν τίθεται ζήτημα μη 'συμβατής' μάχης. Αν δεν χώριζε ο άνθρωπος τους βιοτόπους τέτοιων θηρίων, αργά ή γρήγορα θα έρχονταν σε επαφή και θα πλακώνονταν κανονικά για την τροφή, αφού έχουν ίδια θηράματα.
Γενικά, παρά τις παπαριές των ανθρώπων περί Βασιλιά των Ζώων κλπ, φαίνεται ότι η τίγρη είναι πιο ισχυρή ατομικά. Από την άλλη, το λιοντάρι ζει σε αγέλες, οπότε κάθε φορά που τα βρίσκει σκούρα με εκπρόσωπο/-ους άλλου είδους, κάνει πίσω και αφήνει τους άλλους/-ες να ξεκατινιαστούν. Γενικά, στο ζωικό βασίλειο η αγέλη είναι το μεγαλύτερο όπλο επιβίωσης, εκτός αν είσαι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην πυραμίδα της τροφικής αλυσίδας.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
EDIT
Μικρός ρωτούσα με μανία τον πατέρα μου ποιος θα νικήσει αν παλέψει μια τίγρη με ένα λιοντάρι και προσπαθούσε να μου εξηγήσει ότι τέτοιο ερώτημα δεν τίθεται, ότι δεν είναι 'αντίπαλα' ζώα κλπ...
Εγώ όμως 6 ετών ήμουνα και ήθελα απλά μια απάντησηAπό τα αγαπημένα μας παιχνίδια με τον αδερφό μου και έναν φίλο, μέχρι και τώρα: αντίπαλα ζεύγη από διαφορετικά είδη, ποιός θα νικούσε, στην έδρα του καθενός ή και όχι π.χ. κροκόδειλος εναντίον ανακόντα, λύκος εναντίον αρκούδας, καρχαρίας vs όρκας κ.λπ. Μάλιστα, κάτι τέτοιο είχε κάνει και με πλήρη ανάλυση και σε 3D το animal planet νομίζω, κάνοντας υποθέσεις σχετικά με το ποιός θα επικρατούσε σε μία τέτοια σύγκρουση, λαμβάνοντας υπόψιν διάφορες παραμέτρους, δύναμη ζώου, τεχνικές επίθεσης κ.λπ.
Στην πραγματικότητα, θα διαφωνούσα με τον πατέρα σου, υπό την έννοια ότι στη φύση μπορεί να υπάρξει σύγκρουση όταν διακυβεύονται κοινά συμφέροντα, ανεξαρτήτως των ειδών που εμπλέκονται. Άρα, θεωρητικά, αν επρόκειτο για διεκδίκηση τροφής μπορεί πράγματι να ξέσπαγε καυγάς μεταξύ τους, το ποιός θα νικούσε είναι άλλο θέμα.
Σε φορουμικό επίπεδο, θα 'θελα να δω κάποια στιγμή θανάσιμη σύγκρουση koutsan VS coyot, clash of the Titans.
Όχι μόνο θα μπορούσε να υπάρξει αλλά είμαι βέβαιος ότι, στην ιστορία της ύπαρξης των δύο αυτών ζώων στον πλανήτη γη, σίγουρα έχει υπάρξει κάποιες φορές...
Το κρίσιμο στοιχείο στην απάντηση όμως είναι ότι δεν (πρέπει να) μας ενδιαφέρει πραγματικά το τελικό αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά απίθανης σύγκρουσης μεταξύ δύο περίπου ίσων αντιπάλων, αλλά η σωστή μελέτη του κάθε ζώου μέσα στο περιβάλλον του χωρίς να μπούμε στον παιδιάστικο πειρασμό να διαλέξουμε το 'ισχυρότερο'...
Αυτή η προσέγγιση σε 'μαθαίνει' να συγκεντρώνεις τις δυνάμεις σου στην καρδιά του θέματος το οποίο έχεις επιλέξει για μελέτη και να μην αποσπάσαι από ανάλαφρα - κουτσομπολίστικα ζητήματα του στυλ 'ποιος ήταν ικανότερος στρατιωτικός ηγέτης : ο Κολοκοτρώνης ή ο Ιμπραήμ ;' (ψευδοδίλημμα θα μας έλεγε το ΚΚΕ )
Τεράστιο το ερώτημα πάντως , στο οποίο όμως είμαι βέβαιος ότι πολλά μέλη του φόρουμ - με εξαιρετική ειδίκευση στη στρατιωτική ιστορία - έχουν ήδη δώσει απάντηση -
Δεν μιλάμε για τέτοιου είδους παπαροδιλήμματα Γιάννη, μιλάμε για ΞΥΛΙΚΙ, αίμα και θάνατο.
Και δυνατότητα στοιχήματος πάντα.
-
Δεν μιλάμε για τέτοιου είδους παπαροδιλήμματα Γιάννη, μιλάμε για ΞΥΛΙΚΙ, αίμα και θάνατο.Και δυνατότητα στοιχήματος πάντα.
μόνο που φαντάζομαι τη σκηνή
σιγά μη σηκωθεί ο κουτσαν απ την πολυθρόνα του
-
Έχεις δίκιο
Ας το δούλεψουμε λίγο λοιπόν : σε εκείνο το λύκος vs/ αρκούδα ποιος αλήθεια έβαζε λεφτά στο λύκο εσύ, ο αδερφός σου ή ο φίλος σου, έτσι για να ξέρω αν θα ξαναπάμε για καφέ δηλ.
Εκτός κι αν εννοούσατε τη μαλαισιανή αρκούδα -
Στοιχηματίζω σε λύκο, αλλά με δυνατότητα να φωνάξει παρέα άμα σκουρύνουν τα πράγματα.
Η αρκούδα είναι μια αηδία και μισή, τη σιχαίνομαι, λύκουρας γυμνασμένος και τσαντισμένος κι ας χάσουμε.
-
Καλά μείνε εσύ με τους γυμνασμένους μυς, εγώ θα προτιμήσω την αρκούδα και τα φράγκα και μάλιστα θα στείλω το Χάρη να εισπράξει τα κέρδη μου γιατί βαριέμαι να σηκωθώ από την πολυθρόνα
-
EDIT
Εμένα, τεχνική μου ως ζώου (τεχνική επίθεσης) είναι το πένθιμο τραγούδι μου τις νύχτες, που ταξιδεύει ατελείωτα μέσα στο χρόνο, και φέρνει ρίγη τρόμου στον εχθρό, ακόμα και εκατομμύρια χρόνια μετά την εξαφάνισή μου, όπως το φως από ένα μακρινό άστρο που δεν υπάρχει πια.
Άλλη τεχνική που διαθέτω είναι να βιάζω παρά φύσιν το πτώμα του εχθρού μετά τη νίκη, πράγμα που συνεισφέρει στη νίκη, αφού το ξέρω και εγώ και ο εχθρόςΤα ανωτέρω αποτελούν ευγενή προσφορά στο αγαθών προθέσεων τρολλάρισμα του αγαπημένου μου Πάι Μέι
Πέραν των ανωτέρω, είναι προφανές ότι σύγκριση δυνάμεων νοείται μόνον αν υπάρχει πραγματική πιθανότητα να βρεθούν αντιμέτωπες στο ίδιο επιχειρησιακό περιβάλλον. Η φύση ή η λογική, κατά περίπτωση, φροντίζουν να μη παλέψει ποτέ το λιοντάρι με τον καρχαρία (ούτε με την τίγρη - ζουν σε άλλες ηπείρους) ή η Φερράρι 458 με το Λαντ Ρόβερ Ντηφέντερ.
-
Λιοντάρι - τίγρις μπορούν να συναντηθούν καθώς υπάρχουν λιοντάρια - ακόμα και σήμερα - και στην Ασία...Σε παλαιότερους χρόνους υπήρχαν λιοντάρια σχεδόν παντού σε όλη τη γη...
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Άλλη τεχνική που διαθέτω είναι να βιάζω παρά φύσιν το πτώμα του εχθρού μετά τη νίκη, πράγμα που συνεισφέρει στη νίκη, αφού το ξέρω και εγώ και ο εχθρός
Mε καφέ αρκούδα είναι σχετικά αμφίρροπα τα πράγματα, κάνε διασπορά στο χαρτοφυλάκιό σου και μην τα βάλεις όλα πάνω της. Ειδικά αν οι λύκοι είναι 2 είναι σχεδόν σίγουρο ότι η αρκούδα θα υποχωρήσει χωρίς μάχη, το έχω δει σε ντοκυμαντέρ να συμβαίνει.
Πίσω στον αρκουδιάρη σου, μόνο για ντέφι κάνεις.
-
Εννοείται ότι τον ασιατικό λέοντα η τίγρη τον έχει για πρωινό - αλλά τίγρεις δεν υπάρχουν στην Αφρική να ανταγωνισθούν στην πράξη τον αφρικανικό λέοντα (αυτό που κατά βάση εννοούμε ως λιοντάρι).
Ως 'λέοντες' εξ άλλου, στην αρχαιότητα, σε εύκρατα κλίματα, νοούντο τα πούμα - κούγκαρ και αρχαιότεροι συγγενείς, που είναι εξ ίσου ανάξια λόγου έναντι της τίγρεως. Υπάρχουν ακόμη στις Αμερικές.Ανεξάρτητα από αυτά, ως γενική αρχή, θα έλεγα ότι όποιος βγει απ' το 'επιχειρησιακό περιβάλλον' του, για να πάει να παίξει 'εκτός έδρας', χάνει.
-
έχετε πάει το τρολλάρισμα πολύ μακρυά
εύγε -
Σιγά μην αφήσουμε το skye να κάνει το forum τσιφλίκι του
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
πλζ μην αρχίστε πάλι να λέτε ο,τι να ναι, αυτο που ανέφερα, και μάλιστα η πηγή που έτυχε να το διαβάσω ήταν το βήμα, την επόμενη μέρα, είναι ότι πολύ πιθανόν να μην είναι οι πυρήνες.
το βήμα ελέγχεται υπογείως απο το indymedia
ξέρεις πια είναι η πλάκα?
Αυτός ο φίλος μου από κεκτημένη ταχύτητα έσπευσε να μου αιτιολογήσει την ενέργεια
δηλώνω Ψευτοκουλτουριάρης
Και αν ειναι αντιμαχομενες φατριες η τρομοκρατικες ομαδες..... που για να εκθεσουν η μια την αλλη εκαναν αυτη την ενεργεια ???? με δεδομενα τα γεγονοτα που εχουν γινει γνωστα μεχρι τωρα??? Παιζει κατι τετοιο.... στις πρακτικες τετοιων ομαδων ιστορικα????
-
Δεν μιλάμε για τέτοιου είδους παπαροδιλήμματα Γιάννη, μιλάμε για ΞΥΛΙΚΙ, αίμα και θάνατο.Και δυνατότητα στοιχήματος πάντα.
Ωραία, σε καυγά μεταξύ Κολοκοτρώνη - Ιμπραήμ ποιος θα τις έτρωγε;;;;;
-
-
Και αν ειναι αντιμαχομενες φατριες η τρομοκρατικες ομαδες..... που για να εκθεσουν η μια την αλλη εκαναν αυτη την ενεργεια ???? με δεδομενα τα γεγονοτα που εχουν γινει γνωστα μεχρι τωρα??? Παιζει κατι τετοιο.... στις πρακτικες τετοιων ομαδων ιστορικα????
Δεν γνωρίζω, αλλά συνομωσιολογώντας τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί. Γενικά πάντως ας μην προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε ένα περιστατικό με βάση τις ανακοινώσεις της αστυνομίας και τι έπαιξε στην τηλεόραση διότι :
α) για το μεν πρώτο, οι αρχές ανακοινώνουν ότι θέλουν και σε πάμπολες περιπτώσεις κρύβουν και κάτι, είτε για μελλοντική χρήση, είτε δια παντός και
β) το τι παπαριές είναι σε θέση να αναπαράγουν τα μίντια για λόγους εφήμερης προβολής και ακροαματικότητας δεν λέγεται
Πάντα να κρατάτε πισινή. -
Μόνο εμένα μού φαίνεται εντελώς υποκριτική η παρακάτω διαμαρτυρία;
Όλα τα μέλη των οικολόγων πρασίνων είναι χορτοφάγοι; Ή έχει τόσο μεγάλη σημασία αν θα φάμε όλοι αρνί την Κυριακή του Πάσχα; Αν ο κόσμος ετρωγε αρνί, μοσχάρι, κοτόπουλο, κτλ τι θα άλλαζε;
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]