-
Σας θαυμάζω, συνεχίζετε να απαντάτε σοβαρά
Πιό σοβαρός απ όλους ο τάσοςδιαβολακος βέβαια
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ερωτηση. γιατι καποιος 'διαδηλωτης' φοραει κουκουλα;
Εγω παντα καλυπτω ολο μου το προσωπο οταν πεφτουν χημικα στις πορειες, αν δεν το κανω θα τσουζει το προσωπο μου για 2-3 μερες.
Ειπες οτι εχεις παει σε πορειες. Εχεις φαει ποτε χημικο; Σου εχει σκασει ποτε στη μαπα δακρυγονο; Αν οντως εχεις παει και εχεις φαει δακρυγονο θα καταλαβαινες γιατι μπορει καποιος να καλυπτει το προσωπο του χωρις να εχει σκοπο να σπασει.κοιτα να δεις. στις πορειες που συμμετειχα τα πραγματα ηταν οργανωμενα. κλασσικα το παμε μονο του και εμεις οι υπολοιποι πισω απο το πανό μας ο καθε κλαδος συντεταγμενα πορεια προς το υπουργειο. με το που φταναμε στο υπουργειο το σκηνικο ειχε ως εξης: καθιστικη στη μεση του δρομου, συνθηματα, κανα αυγο και μπογιες στις κλουβες και τους τοιχους του υπουργειου και σε οποιο υπηρεσιακο αυτοκινητο εκανε πως εβγαινε. την ωρα ακριβως του δελτιου οι επικεφαλης κλεινανε το ματι με τα καναλια και τους ματατζηδες και προχωρουσαμε σε σπρωξιδια και συνθηματα και αυγα. ολα αυτα μεχρι να βγει η αντιπροσωπεια απο μεσα που ειχε να επιδωσει τη διαμαρτυρια.
τα μοναδικα δακρυγονα που πεφτανε ηταν στα μπλοκ του παμε γιατι αυτοι ειναι συνηθως αποφασισμενοι απο πριν για πιο δυναμικες κινησεις χωρις 'συννενοησεις' με καναλια και ματ. αυτοι τρωνε τα χημικα στη μαπα καθε φορα αλλα προσεξε: ΚΑΝΕΙΣ δε φορα κουκουλα.κανεις και ποτε. παρατηρησε το σε καποια επομενη διαδηλωση. μονο οταν τρωνε τα χημικα σηκωνουν κανα μαντηλι αλλα και παλι υπαρχει μεγαλη διαφορα αδερφε. δεν προκαλουν καταστροφες. δε σπανε τιποτα. στα ματ την πεφτουν και μαλιστα σωμα με σωμα. αυτη ειναι μαγκια. γι αυτο και τα ματ ΔΕΝ συλαμβανουν κανεναν απο το παμε. οσες φαμε κι οσες δωσουμε και τελος. σπιτι μας μετα κι ολα καλα μεχρι την αλλη πορεια. -
Ο χρήστης balo έγραψε:
τα μοναδικα δακρυγονα που πεφτανε ηταν στα μπλοκ του παμε γιατι αυτοι ειναι συνηθως αποφασισμενοι απο πριν για πιο δυναμικες κινησεις χωρις 'συννενοησεις' με καναλια και ματ. αυτοι τρωνε τα χημικα στη μαπα καθε φορα αλλα προσεξε: ΚΑΝΕΙΣ δε φορα κουκουλα.κανεις και ποτε. παρατηρησε το σε καποια επομενη διαδηλωση. μονο οταν τρωνε τα χημικα σηκωνουν κανα μαντηλι αλλα και παλι υπαρχει μεγαλη διαφορα αδερφε. δεν προκαλουν καταστροφες. δε σπανε τιποτα. στα ματ την πεφτουν και μαλιστα σωμα με σωμα. αυτη ειναι μαγκια. γι αυτο και τα ματ ΔΕΝ συλαμβανουν κανεναν απο το παμε. οσες φαμε κι οσες δωσουμε και τελος. σπιτι μας μετα κι ολα καλα μεχρι την αλλη πορεια.Τα μοναδικά δακρυγόνα δεν πέφτουνε στο Παμε κι αυτό μπορώ να στο βεβαιώσω κατηγορήματκά.
Οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ποτέ δεν πήγαιναν παραπέρα απο εκεί που τους έπαιρνε, γι αυτό και σπάνια είχαν παρατράγουδα με την αστυνομία.
Και παρεπιπτώντος, όλοι οι κνίτες που ήξερα στις πορείες στο εκπαιδευτικό, κόκκινα παλεστινιακά μαντίλια φοράγαν όταν έσκαγαν τα δακρυγόνα (ήταν τότε που κατέβαιναν με όλους στις πορείες ) -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
το παιζετε λιγο χαζοι μερικοι λες και δεν καταλαβαινετε την διαφορα στην κουκουλα που φοραει ενας για να καλυψει το κεφαλι του απτο κρυο η την βροχη και την κουκουλα για να καλυψει την σκατοφατσα του επειδη θελει να σπασει περιουσιες.
Μαλλον εσύ το παίζεις χαζός
Δεν το παιζει
italakia, το συλλαλητήριο για τις ταυτοτητες πως σου ξεφυγε βρε θηριο;
-
-
στα εκπαιδευτικα συλλαλητηρια δεν ξερω τι γινοταν καθως εχω χρονια που δε θεωρουμαι πλεον μαθητης/φοιτητης! στις κινητοποιησεις των ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ που ελαβα μερος σε διαβεβαιω οτι το παμε εφαγε χημικα - κυριως σπρευ αλλα ειμαι σιγουρος και δακρυγονα.
το παμε τι δουλεια εχει στα εκπαιδευτικα συλλαλητηρια; -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
πωωωωωω
που το θυμηθηκες αυτο ρε θεε;
οχι στις νεες ταυτοτητες 666 και τετοια. σεβας
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
πωωωωωω
Αληθεια, το καλυμάφχι πιανεται για κουκουλα;
-
Σχετικά με αυτό που λένε mjacob και Balo:
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν εμπιστεύομαι ούτε την αστυνομία ούτε την δικαιοσύνη σε θέματα πολιτικής χροιάς. Νομίζω είναι δεδομένο πλέον πως εκεί όπου υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα η αστυνομία και η δικαιοσύνη τάσσονται αυτομάτως με το μέρος των πολιτικών συμφερόντων αυτών που είναι στην εξουσία (βλ. κυβέρνηση). Το γιατί είναι ίσως αυτονόητο (βλ. πελατειακές σχέσεις).
Προφανώς με την μάνα του mjacob δεν υπάρχει κάποιο συμφέρον στο αν πιαστεί ο δράστης ή όχι, οπότε η εκτελεστική και η δικαστική εξουσία μπορούν να κάνουν κανονικά την δουλειά τους.
Τέσπα, δεν πρόκειται να αλλάξει και κανένας μυαλά από μια συζήτηση σε φορουμ, να 'χαμε να λέμε γενικώς. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Έχεις πάει σε διαδήλωση?Να ρωτήσω κάτι που μου φαίνεται παρόμοιο;
Έχεις πάει σε γήπεδο ποδοσφαίρου;
Εγώ το έχω κόψει. Τελευταία φορά πήγα σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι πριν 20 χρόνια (Ολυμπιακός-Παναχαϊκή θυμάμαι), αλλά μετά τα όσα άρχισαν να γίνονται απλά δεν γουστάρω.
Είμαι κότα; Είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ; Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για τον χουλιγκανισμό; Πρέπει να πάω να πλακωθώ με τους 'εχθρούς', μετά να πλακωθώ με την αστυνομία, να φάω γκλομπιές, καρεκλιές και δακρυγόνα για να έχω τη δυνατότητα -ή το δικαίωμα- να εκφέρω γνώμη;Χωνέψτε το: ο πολύς κόσμος, ακόμα κι αν θέλει να πάει σε διαδήλωση, δεν γουστάρει.
Από τη μια γιατί οι διαδηλώσεις καπελώνονται συνήθως από την εκάστοτε αντιπολίτευση κι από την άλλη γιατί ορισμένοι σκατιάρηδες πάνε στη διαδήλωση ΜΕ ΣΚΟΠΟ να πλακωθούν. Κι αντί να τους σπάσετε στο ξύλο (όσοι δεν ανήκετε σ' αυτούς τέλος πάντων, δεν είμαστε και παράλογοι ), τους υποστηρίζετε.
Μην σας παραξενεύει λοιπόν που ΔΕΝ πείθετε τον κόσμο. -
Ούτε γήπεδο πάω, ούτε σε διασηλώσεις γιατί δεν με εκφράζουν τα έκτροπα που με μαθηματική ακρίβεια ακολουθούν. Θυμάμαι που είδα διαμαρτυρία βερολινεζων που πρόσφατα έκλεισαν το παλιό τους αεροδρόμιο και συναθροίστηκαν ειρηνικά κρατώντας κεράκια στα χέρια. Τί ωραία εικόνα είπα μέσα μου. Δεν με εκφράζει το σπάσιμο, κάψιμο, καταστροφές. Δεν είναι μέσα στον πολιτισμό μου σε αυτόν τον πολιτισμό που προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στην καθημερινότητά μου. Ένα πολιτισμό που δεν μου επιτρέπει να διπλοπαρκάρω, να παρατήσω το αμάξι σε ράμπες αναπήρων και ας κάνω 1 ώρα να βρω θέση, να πετάξω σκουπίδια στο δρόμο, να φτύσω, που σταματάω σε διαβάσεις να περάσει ο πεζός και ταυτόχρονα του χαμογελάω. Γιατί ίσως μέσα από τις καθημερινές πράξεις του καθενός μας κτίζεται η εικόνα της κοινωνίας. Δυστυχώς όμως βλέπω μιζέρια, κατήφια και αγένεια στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Τπτ δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι που μου φαίνεται παρόμοιο;
Έχεις πάει σε γήπεδο ποδοσφαίρου;Απλα κοιτα, αν καποιος δεν εχει παει σε πορεια ειναι λογικο να πιστευει οτι οποιος καλυπτει το προσωπο του το κανει επειδη δεν θελει να τον δουν. Η πραγματικοτητα ομως μπορει να ειναι τελειως διαφορετικη, πχ να καλυπτεις το προσωπο σου για τα χημικα οπως εγραψα (εγω παντα το κανω κι εγραψα και τους λογους)
Μην σας παραξενεύει λοιπόν που ΔΕΝ πείθετε τον κόσμο.
Δεν με παραξενευει. Ο 'κοσμος' θα επρεπε να προβληματιζεται στην τελικη, οχι εγω.
Αμα ο 'κοσμος' γουσταρει 12ωρα με 700 ευρω και 'λιτοτητα' εμενα μου περισσευει
Απλα πολλοι απ'αυτον τον κοσμο δεν εχουν οντως καταλαβει τι συμβαινει και τι πεινα υπαρχει, ενω αλλοι ζουν με τοσο χρημα μεσα απο κομπινες κλπ. Πολυς κοσμος δεν ξερει το Περαμα. Ε μην αρχισει και σενα να σε παραξενευει αν καποιοι που εχουν σιχαθει την κατασταση βγουν στους δρομους και τα κανουν πουτ@να ή αν 5-6 βαρεμενοι αρχισουν το 'ανταρτικο πολεων' (βλ επαναστατικο αγωνα). Μην αρχισεις τοτε να απορεις 'απο που μας ηρθε' και γιατι συμβαινουν αυτα... -
Στις εκπαιδευτικές πορείες τουλάχιστον, κουκούλα, σαν κουκούλα-μπαλακλάβα ελάχιστοι φοράνε.
Οι περισσότεροι φοράνε τις κουκούλες απο τα φούτερ τους και μαντήλι στο πρόσωπο η μάσκα αν έχουν, όπως οι ληστές στα γουέστερν. Μερικοί φοράνε και γυαλιά πισίνας, η μάσκες σκι για να μη τσούζουν τα μάτια τους. Οι περισσότεροι είναι στο λεγόμενο 'μαύρο μπλοκ', το οποίο είναι το μπλοκ των αναρχικών/αντιεξουσιαστών.
Στις περισσότερες πορείες που έχω πάει, το μπλοκ αυτό περιορίζεται στο να σπάει τζαμαρίες απο τράπεζες, αλυσιδες τύπου βονταφον, ΑΤΜ, κάμερες τραπεζών και να κάνει στενσιλ στους τοίχους.
Η μάσκα οξυγόνου, η η χειρουργική μάσκα μου έχουν πει οτι θεωρείται αντίσταση κατά της αρχής, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Τα δακρυγόνα συνήθως τα τρώμε όλοι, εκτός και αν έχουμε μπλοκ ΠΚΣ . Οι αφορμές πολλές φορές είναι αστείες, ενώ πιο πριν γινόντουσαν ΤΑ εκτροπα και δε κουνιόταν φύλλο απο τα ΜΑΤ, μπορούν ξαφνικά να ρίξουν τα κέρατα τους απο ένα μπουκάλι νερό που έφυγε..
Κάντε ένα κόπο να κατεβείτε σε πορεία, να δείτε τι συμβαίνει στη πραγματικότητα. Και μη μπείτε μέσα στο σώμα, περπατήστε δίπλα.
Τελευταία ευτυχώς κυκλοφορεί και άσχετος κόσμος κατά τη διάρκεια της πορείας, και έτσι έχουν μειωθεί τα δακρυγόνα και το ξύλο, αλλά παλιά (2006-2007 εκπαιδευτικά) έπεφτε ΤΟ ξύλο και ο ξεφτιλισμός, ιδιαιτερα μέσα στις στοές. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχεις πάει σε διαδήλωση?
Να ρωτήσω κάτι που μου φαίνεται παρόμοιο;
Έχεις πάει σε γήπεδο ποδοσφαίρου;
Εγώ το έχω κόψει. Τελευταία φορά πήγα σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι πριν 20 χρόνια (Ολυμπιακός-Παναχαϊκή θυμάμαι), αλλά μετά τα όσα άρχισαν να γίνονται απλά δεν γουστάρω.
Είμαι κότα; Είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ; Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για τον χουλιγκανισμό; Πρέπει να πάω να πλακωθώ με τους 'εχθρούς', μετά να πλακωθώ με την αστυνομία, να φάω γκλομπιές, καρεκλιές και δακρυγόνα για να έχω τη δυνατότητα -ή το δικαίωμα- να εκφέρω γνώμη;Χωνέψτε το: ο πολύς κόσμος, ακόμα κι αν θέλει να πάει σε διαδήλωση, δεν γουστάρει.
Από τη μια γιατί οι διαδηλώσεις καπελώνονται συνήθως από την εκάστοτε αντιπολίτευση κι από την άλλη γιατί ορισμένοι σκατιάρηδες πάνε στη διαδήλωση ΜΕ ΣΚΟΠΟ να πλακωθούν. Κι αντί να τους σπάσετε στο ξύλο (όσοι δεν ανήκετε σ' αυτούς τέλος πάντων, δεν είμαστε και παράλογοι ), τους υποστηρίζετε.
Μην σας παραξενεύει λοιπόν που ΔΕΝ πείθετε τον κόσμο.Για το χουλιγκανισμό πιθανά να μπορεις να εκφέρεις γνώμη. Για το πως αντιμετωπίζουν σήμερα οι ματατζήδες του χουλιγκάνους μέσα στο γήπεδο, τι τους λένε στο αυτί όταν τους συλλαμβάνουν, αν τους δέρνουν στο λεωφορείο των ματ, αν τους χρεώνουν αυτά που έκαναν μόνο η τους χρεώνουν κι άλλα που δεν έκαναν για να μην το ξανακάνουν ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.
Για το υπόλοιπο κομμάτι, και σε συνδιασμό με το πρώτο, δεν γνωρίζεις τους συσχετισμούς δυνάμεων στις διαδηλώσεις, πόσοι είναι οι σκατιάρηδες(ακόμη και για τη σοφή σου κρίση) και πόσοι όχι, δεν γουστάρεις μην πας, σταμάτα αυτό το ανελέητο προβοκάρισμα σε πράγματα που δεν γνωρίζεις στην εικονική πραγματικότητα που ζεις.
Η κατάσταση πηγαίνει προς τον πάτο σε όλα τα επίπεδα, εκτος του ότι αγγίζουμε την χρεωκοπία αποκτήσαμε και ένα χουντοκράτος με κυρίαρχο ρόλο στις δυνάμεις καταστολής.
Ολα αυτά απο μόνα τους είναι πολλά, να χεις να αντιμετωπίσεις και οβερντοουζ απο μάνοσκ, ε δεν παλεύεται. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
πωωωωωω
Αληθεια, το καλυμάφχι πιανεται για κουκουλα;
Σε συνδιασμό με μουστάκι και μούσι αλα ZZ Top δεν είναι αλλοίωση χαρακτηριστικών;
-
Όντως το θέμα με τις διαδηλώσεις και τα έκτροπα αυτών έχει ξεφύγει σε κάποιο βαθμό κυρίως όσον αφορά το κίνητρο των βιαιοτήτων. Και δεν αναφέρομαι στις βιαιότητες λόγω κοινωνικής ανισότητας, προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό δεν συμβαίνει ακόμα σε εμάς, κρίση και δη οικονομική είχαμε και έχουμε και θα έχουμε για πολλά χρόνια, όπως και Πέραμα και λοιπές συνοικίες, όπου άτομα που μένουν εκεί ακόμα δεν έχω δει να γράφουν εδώ μέσα να μας πουν για την οικομική κρίση και τις απώλειες που βιώνουν...
Λέγοντας λοιπόν για το κίνητρο των βιαιοτήτων, από τη στιγμή που εκδηλώνεται με τέτοιο τρόπο δλδ με τυφλή καταστροφή θα θεωρούσα μια σκληρή αντιμετώπιση σαν την πιο ενδεδειγμένη από τη στιγμή που δεν έχεις να κάνεις με μια λογική η οποία συγκεντρώνει την αντίδραση της στο σημείο που την προκάλεσε(π.χ. άνεργοι ναυτικοί στο ΥΕΝ) -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αποφάσεις επί ασφαλιστικών μέτρων δεν προσβάλλονται με κανένα ένδικο μέσο όπως και η προσωρινή διαταγή άλλωστε . Είναι όμως επιτρεπτή η ανάκλησή της.Αίτηση ανάκλησης της δικαστικής απόφασης, που διατάζει την προσωρινή απόσυρση του μυθιστορήματος της Έρσης Σωτηροπούλου 'Ζιγκ Ζανγκ στις νερατζιές' από τις σχολικές βιβλιοθήκες κατέθεσε ο εκδοτικός οίκος Κέδρος.
Από τη συζήτηση που είχαμε κάνει εδώ viewtopic.php?f=13&t=29533&start=810
Ιδού η συνέχεια
Δικαιώθηκε η συγγραφέας Έρση Σωτηροπούλου από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας και το βιβλίο της με τίτλο «Ζινγκ Ζανγκ στις Νεραντζιές» από εδώ και στο εξής θα μπορεί να κοσμεί τις σχολικές βιβλιοθήκες.
Η συγγραφέας είχε καταθέσει αίτηση ανάκλησης «σκανδαλώδους» απόφασης, η οποία διέτασσε την προσωρινή απόσυρση του μυθιστορήματος από τις σχολικές βιβλιοθήκες, έπειτα από αγωγή που είχε καταθέσει ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Πλεύρης.Υπενθυμίζεται ότι ο δικαστής Γαβαλάς, που εξέδωσε την απόφαση απόσυρσης, με εντολή του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη, ζητήθηκε να ελεγχθεί πειθαρχικά.
«Το επίμαχο βιβλίο είναι καθαρά λογοτεχνικό και το κίνητρο για τη συγγραφέα υπήρξε η καλλιτεχνική δημιουργία. Ο χαρακτηρισμός δε και η ταυτότητα του λογοτεχνήματος το κατατάσσει στο χώρο του μυθιστορήματος, ώστε το εν λόγω ως περιέχον δημιουργική έκφραση ανθρώπινης φαντασίας να θεωρείται έργο τέχνης κατά την έννοια του άρθρου 16 του Συντάγματος και να μην υπάγεται σε κανενός είδους περιορισμό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση 383/2009 του Μονομελούς Πρωτοδικείου.Όσον αφορά τις περικοπές του βιβλίου που επικαλέστηκε ο δικηγόρος κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης ως προσβλητικές, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί να θεωρηθούν ότι πλήττουν το αναγνωστικό κοινό, καθώς πρόκειται για έργο μυθοπλασίας. Επιπλέον, στο σκεπτικό της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου τονίζεται ότι οι φορείς της ελευθερίας της τέχνης δεν είναι μόνο οι καλλιτέχνες αλλά τα πρόσωπα που απολαμβάνουν τα έργα τέχνης και κατά συνέπεια το επικαλούμενο δικαίωμα προσωπικότητας από τον κ. Πλεύρη συγκρούεται με αυτό των λοιπών πολιτών στην ελεύθερη ανάγνωση του επίμαχου βιβλίου που κατοχυρώνεται, επίσης, σε μια συνταγματική κοινωνία.
Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος της κ. Σωτηροπούλου, κ. Νίκος Σκούτας, τόνισε ότι η απόφαση δικαιώνει τη συγγραφέα και αποκαθιστά την τρωθείσα τιμή της Δικαιοσύνης.
-
Κρίμα δεν την είχα παρακολουθήσει τη συζήτηση...
από την απόφαση του Μέγα Δικαστή :
Η λογοτεχνία αναφέρεται σε ενήλικες, ενώ η παιδική λογοτεχνία αναφέρεται στις αγνές παιδικές ψυχές, που ο Θεάνθρωπος Χριστός τις ανέδειξε σε πρότυπο για τους ενήλικες με τη** θεϊκή ρήση του «εάν δεν γίνετε σαν τα παιδιά βασιλεία Θεού δεν θα κληρονομήσετε»**.
[...]
Κάποτε οι περισσότεροι νέοι πήγαιναν στην Εκκλησία, για να πλησιάσουν την αλήθεια, η οποία δεν είναι ιδεολογία, ή οποιαδήποτε άλλη αντίληψη, αλλά αλήθεια, φως και ζωή είναι μόνον ο Κύριος Ημών Ιησούς ΧΡΙΣΤΟΣ, σήμερα η νεολαία καταλήγει στα αναμορφωτήρια και σαπίζει από την χρήση των ναρκωτικών αυτό είναι πρόοδος;italakia εσύ;
-
ήμαρτον με τη κλίκα σας
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
το παιζετε λιγο χαζοι μερικοι λες και δεν καταλαβαινετε την διαφορα στην κουκουλα που φοραει ενας για να καλυψει το κεφαλι του απτο κρυο η την βροχη και την κουκουλα για να καλυψει την σκατοφατσα του επειδη θελει να σπασει περιουσιες.Μου ειπε σημερα συναδελφος οτι στο μετρο οπως ερψοταν στη δουλεια, πετυχε 2 μπατσους να ριχνουν φαπα σε κουρδο-πακιστανο που φορουσε κουκουλα (κουκουλα απο φουτερ φοραγε ο ανθρωπος) και του ειπαν ευγενικα Βγαλε την κουκουλα ΡΕ!
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]