-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
http://nonews-news.blogspot.com/2009/11/blog-post_4663.htmlΟ γνωστός τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης, συνελήφθη με μικρές ποσότητες κοκαΐνης και χασίς...
Έντεχνος παιδί μου έντεχνος
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
σ αυτό εχεις δίκιο μάνο, εμείς στο δημοτικο, παρ όλη την πλύση εγγεφάλου απ την θεούσα (άγια γυναίκα πάντως, δεν της κρατάω κακία ) π#τσες και μ#νια ζωγραφίζαμεακόμα θυμάμαι τί είχε γίνει όταν το είχε ανακαλύψει
Του Στάλιν και της Αικατερίνης της Μεγάλης;
-
Αν και το τραβάω αρκετά, με βάση το σκεπτικό του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, τι θα γινόταν αν προσέφευγε στη δικαιοσύνη γονιός παιδιού σε ελληνικό σχολείο επειδή βλέπει το σταυρό στην ελληνική σημαία, ισχυριζόμενος ότι αποτελεί θρησκευτικό σύμβολο;
-
Στο σχολείο είχε πολύ γέλιο αν ήσουν καλό παιδί . Ανέκαθεν ήμουν τρελοκομείο γι'αυτό άλλωστε με έδιωξαν στο γυμνάσιο αν και ήταν ιδιωτικό και πήγα στο δημόσιο όπου διέπρεψα και εκεί
Στο δημοτικό θυμάμαι είχαμε ένα δάσκαλο φανατικό κομμουνιστή και έκανε κατήχηση. Επειδή τέτοιες πρακτικές από όποια πλευρά και αν προέρχονται με βρίσκουν αντίθετο, ένεκα του ότι ήμουν και αντιδραστικό στοιχείο, στο βιβλίο καθηκόντων έγραφα συνθήματα υπέρ του τότε δήμαρχου Κούβελα, ήταν η εποχή που ξεκινούσε η tv100 πρώτη μη κρατική τηλεόραση, και του κατέβαζαν τις κεραίες. Ο δάσκαλος αυτός λοιπόν έπαιρνε το βιβλίο καθηκόντων μου, το έσκιζε και με έστελνε στο διευθυντή. Μεγάλες στιγμές
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αν και το τραβάω αρκετά, με βάση το σκεπτικό του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, τι θα γινόταν αν προσέφευγε στη δικαιοσύνη γονιός παιδιού σε ελληνικό σχολείο επειδή βλέπει το σταυρό στην ελληνική σημαία, ισχυριζόμενος ότι αποτελεί θρησκευτικό σύμβολο;δεν είναι σταυρός είναι 4 τετραγωνάκια
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Αν και το τραβάω αρκετά, με βάση το σκεπτικό του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, τι θα γινόταν αν προσέφευγε στη δικαιοσύνη γονιός παιδιού σε ελληνικό σχολείο επειδή βλέπει το σταυρό στην ελληνική σημαία, ισχυριζόμενος ότι αποτελεί θρησκευτικό σύμβολο;
δεν είναι σταυρός είναι 4 τετραγωνάκια
Κι εδώ;
-
παραμόρφωση των τετραγωνακίων
@Λιδάκης/κόκα
αυτό το αστείο με τα ναρκωτικά πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή
καλά κάνει ο άνθρωπος και μαστουρώνει και κανένας δεν έχει δικαίωμα να του το στερήσει (οπως και σε κανένα άλλο)
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
σ αυτό εχεις δίκιο μάνο, εμείς στο δημοτικο, παρ όλη την πλύση εγγεφάλου απ την θεούσα (άγια γυναίκα πάντως, δεν της κρατάω κακία ) π#τσες και μ#νια ζωγραφίζαμεακόμα θυμάμαι τί είχε γίνει όταν το είχε ανακαλύψει
Εμεις ειχαμε εναν π@π@ρ@ θρησκευτικο που ετρωγε βραστες πατατες και καροτα στο διαλλειμα, αν δεν εκανες φασαρια σου εβαζε 13-14, αλλιως 10-11. Οταν ανακάλυψες οτι ειχα ζωγραφισει ολους τους αγιους με τσιγαρα, οπλα, τατουαζ μου εβαλε 7 το @ρχιδι Τελικα ομως για να μην μεινω, αναγκαστηκα και διαβαζα θρησκευτικα
-
Όσο 'ενοχλητικός' είναι ο σταυρός στα σχολεία, άλλο τόσο δε μπορεί να ενοχλήσει τη διδακτική διαδικασία η κατάληψη, οι φθορές και τα σπασίματα;
-
Τα βουντού, οι σταυροί, οι βούδες και τα πιλάφια δεν έχουν καμμία δουλειά στους τοίχους των σχολείων. Σχολείο (θα έπρεπε να) σημαίνει παράθεση γνώσεων ώστε ο καθένας να τις αξιοποιήσει όσο καλύτερα μπορεί, όχι φυτώριο κομπλεξικών, σωβινιστών και αρίων φυλών. Αυτό όμως που δεν έχει ακόμα περισσότερο δουλειά εκεί μέσα και ΠΟΥΘΕΝΑ, είναι οι αγιασμοί και οι παπάδες. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το τι πιστεύει ο καθένας, τι κάνει στο κρεββάτι του, τι και πως είναι η φάτσα του ή που θα πάει διακοπές το πνεύμα του όταν τα σκουλήκια θα κάνουν πάρτυ στον τάφο του ή ο αέρας θα σκορπάει τις στάχτες του, αλλά όχι να μου κάνει πλύση εγκεφάλου και επιβολή των απόψεών του, ειδικά σε παιδιά.
Η χειρότερη στιγμή που έχω ζήσει σχετικά με σχολεία, εκπαίδευση και θρησκείες ήταν ένας αγιασμός σε νηπιαγωγείο. Είχε ο παπάς τα 5χρονα μαζεμένα μπροστά του και σε κάποιο σημείο τα 'μυημένα' έκαναν το σταυρό τους. Τότε τα παιδάκια όλα άρχισαν να κάνουν το ίδιο. Σε αυτό το σημείο λοιπόν ο 'άγιος πατέρας', ο αντιπρόσωπος του 'ἄφετε τὰ παιδία καὶ µὴ κωλύετε αὐτὰ ἐλθεῖν πρός µε' στη Γη, σταμάτησε τον αγιασμό και γύρισε σε ένα παιδάκι και του είπε:
'Εσύ τι κάνεις το σταυρό σου, είσαι αλβανάκι και μωαμεθανός'.
Μου γύρισαν τα μάτια, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι μόλις είδα την έκφραση του πιτσιρικά και έγινε το σώσε. Ο αγιασμός ποτέ δεν ολοκληρώθηκε βέβαια αλλά τι σημασία είχε;
Και μόνο που το θυμήθηκα πήρα φωτιά πάλι. Όσο η εκκλησία και το κράτος τη βρίσκουν παρέα, με τις ευλογίες ΟΛΩΝ χωρίς εξαίρεση των κυβερνήσεων που έχουν περάσει μέχρι αυτή τη στιγμή, απλά μετράμε 'Another Brick in the Wall' κάθε στιγμή που περνάει. Και δεν είναι τα μόνα τουβλάκια αυτά.
Οι φασαρίες και τα διάφορα έκτροπα προκύπτουν όταν αυτοί που αποφασίζουν τι και πως θα γίνει ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν για τα πιστεύω τους αλλά και να τα κρατάνε για πάρτη τους και για τις μαζώξεις τους. Ας είναι τα ντουβάρια στο σχολείο στολισμένα με έργα των μαθητών και δικά τους graffiti και όχι με σύμβολα σκοταδισμού πάσης φύσης.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Αν και το τραβάω αρκετά, με βάση το σκεπτικό του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, τι θα γινόταν αν προσέφευγε στη δικαιοσύνη γονιός παιδιού σε ελληνικό σχολείο επειδή βλέπει το σταυρό στην ελληνική σημαία, ισχυριζόμενος ότι αποτελεί θρησκευτικό σύμβολο;Δεν νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι γιατί ο σταυρός εκτός από θρησκευτικό σύμβολο μπορεί να θεωρηθεί (με κάποια δόση στρουθοκαμηλισμού βεβαίως βεβαίως) και γενικό σύμβολο, ένα design statement βρε παιδί μου.
Επίσης πολλές χώρες θα έπρεπε να τον αφαιρέσουν από την σημαία τους, όχι μόνο η Ελλάδα (βλ. Σκανδιναβικές). Ω ναι, εκτός από τον Ελληνισμό ο χριστιανισμός έχει καταστρέψει και άλλες κουλτούρες!
-
OK, την κουλτούρα των Βίκινγκς καλά έκανε και την κατέστρεψε.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Όσο 'ενοχλητικός' είναι ο σταυρός στα σχολεία, άλλο τόσο δε μπορεί να ενοχλήσει τη διδακτική διαδικασία η κατάληψη, οι φθορές και τα σπασίματα;Φυσικά και όχι, τι είσαι τραμπούκος και προβοκάτορας εις βάρος της κοινωνικής μάζας;
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Ας είναι τα ντουβάρια στο σχολείο στολισμένα με έργα των μαθητών και δικά τους graffiti και όχι με σύμβολα σκοταδισμού πάσης φύσης.Τα ντουβάρια να είναι καθαρά και φρεσκοβαμμένα. Να φτιάξουν ένα ειδι6κό τοίχο όπου μπορούν να καλλιτεχνούν ναι αλλά όπου βρουν όχι. θυμάμαι δεν μου άρεζε που είχαμε κάγκουρες που είχαν γεμίσει μέσα στη βρώμα ντουβάρια και έγραφαν κάθε λογής καγκουριά. Από γαμι@στ@ και Σουλτάνα σ'αγαπώ μέχρι ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Ο σεβασμός σαν γενική έννοια βρίσκει εφαρμογή και σε αυτό.
-
Καθαροί τοίχοι, άδεια μυαλά.
Εκστομίστηκε από φοιτητή προς καθηγητή σε αμφιθέατρο.
-
Αν κ με ανατριχιασες με το παρτυ των σκουλικιων ,μ΄άρεσεις πολυ μ'αρεσεις
-
οχι στα γκραφιτι στους τοιχους... ομορφαινουν την πολη των μικροαστων, οχι στα γκραφιτι στα σχολεια, ομορφαινουν τους τοιχους των μελλοντικων σκατων
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ας είναι τα ντουβάρια στο σχολείο στολισμένα με έργα των μαθητών και δικά τους graffiti και όχι με σύμβολα σκοταδισμού πάσης φύσης.
Τα ντουβάρια να είναι καθαρά και φρεσκοβαμμένα. Να φτιάξουν ένα ειδι6κό τοίχο όπου μπορούν να καλλιτεχνούν ναι αλλά όπου βρουν όχι. θυμάμαι δεν μου άρεζε που είχαμε κάγκουρες που είχαν γεμίσει μέσα στη βρώμα ντουβάρια και έγραφαν κάθε λογής καγκουριά. Από γαμι@στ@ και Σουλτάνα σ'αγαπώ μέχρι ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Ο σεβασμός σαν γενική έννοια βρίσκει εφαρμογή και σε αυτό.
Γράφαν ότι λες γιατί τους απαγορεύονταν να γράψουν.
Στην περιοχή μου έχουμε εξαιρετικά παραδείγματα του τι μπορούν να φτιάξουν νέοι άνθρωποι αν τους δωθεί η ευκαιρία να εκφραστούν. Οι περιπτώσεις που αναφέρεις ανήκουν στο ποσοστό αυτών που και όταν μεγαλώσουν θα ανήκουν στην κατηγορία αυτών που θα κάνουν κηδείες με ξένα κόλυβα....ΥΓ. 'Ας' δε σημαίνει επιβολή. Μια τυχαία εναλλακτική και τίποτα παραπάνω. Όπως έχω την απαίτηση να με σέβονται, σέβομαι και τις απόψεις διαφορετικών μυαλών από το δικό μου. Παρόλα αυτά, θα προσπαθούσα να παραθέσω επιχειρήματα εναντίων των 'λευκών κελιών' αν έπρεπε να διαλέξουν μεταξύ των 2 απόψεων.
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Εμεις ειχαμε εναν π@π@ρ@ θρησκευτικο που ετρωγε βραστες πατατες και καροτα στο διαλλειμα, αν δεν εκανες φασαρια σου εβαζε 13-14, αλλιως 10-11. Οταν ανακάλυψες οτι ειχα ζωγραφισει ολους τους αγιους με τσιγαρα, οπλα, τατουαζ μου εβαλε 7 το @ρχιδι Τελικα ομως για να μην μεινω, αναγκαστηκα και διαβαζα θρησκευτικα
Τώρα που ήρθε η άνοιξη και βγήκαν τα καρότα, χειροκρότα, χειροκρότα
έμας είχε πιάσει τον αταξία της τάξης, χωρίς να ξέρει ότι το έκανε αυτός (όλοι είχαμε συνεισφέρει στο καλλιτεχνικό έργο άλλωστε), τον έβαλε να γονατίσει και να ζητήσει συγνώμη Έλειπε το πετραχήλι για να εξαγνισθεί η ψυχούλα του
νομίζω ότι το παράδειγμα της fog είναι πολύ καλύτερο βέβαια
ειδικά αυτό με τα σκουλήκιαΚαθαροί τοίχοι, άδεια μυαλά.
Εκστομίστηκε από φοιτητή προς καθηγητή σε αμφιθέατρο.
last year πες του
-
Ποιός απαγόρευε να γράψουν τί και πού? Στο σχολείο μου 14ο λύκειο Θεσ/νίκης δεν είχαμε καμιά απαγόρευση πνευματική. Σχετικά με τους αγιασμούς κλπ είμαι μαζί σου. Το κυρίως ζητούμενο κατε'εμέ είναι το πού έχεις δικαίωμα να γράψεις - ζωγραφίσεις. Αν θεωρούν κάποιοι πως είναι δικαίωμά τους να βάφουν και να γράφουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν είμαι αντίθετος. Ανήκω σε αυτούς που θεωρούν ότι κάποια πράγματα οφείλουμε να τα σεβόμαστε ιδίως όταν αυτά είναι δημόσια κτίρια κλπ. Εγώ σαν Κώστας μπορεί να μου αρέσει πολύ ο ατμοσφαιρικός συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Ulrich Schnauss, όσο και να τον λατρεύω όμως δεν έχω, ηθικά πάνω απ΄όλα, το δικαίωμα να πάω και να ''μοστράρω'' το όνομά του στον τοίχο του σχολείου μου ούτε στο πανεπιστήμιο σε όποιο τοίχο διαλέξω, ούτε έξω από την πολυκατοικία σου.
Δες αυτές τις φωτό. Τις έχω ξαναβάλει είναι η κεντρική βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου της Xαϊδελβέργης στη Γερμανία το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Γερμανίας (1386) και έχει την τιμή να έχει την καλλίτερη νομική και ιατρική της Γερμανίας. Μόλις μπήκα μέσα ήταν όλα πεντακάθαρα, και στη κενρική είσοδο επάνω δέσποζε αυτό. Συγκινήθηκα όταν το είδα όπως συγκινήθηκα όταν τα είδα όλα πεντακάθαρα και μέσα στην κεντρική προθήκη ελληνικά βιβλία. Κάποιοι θα ήθελαν να είναι πάνω κάτω βρώμικα κλπ όπως δυστυχώς ήταν η νομική σχολή του ΑΠΘ που τελείωσα καθώς και το ολοκαίνουργιο τμήμα της νομικής στην Κομοτηνή όπου έκανα το μεταπτυχιακό μου. Φαντάζεσαι τί θα είχαν υποστεί οι κακόμοιρες παρακάτω φωτό αν ήταν στην κεντρική βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Αν κάποιοι θεωρούν ντεμοντέ το εν λόγω πανεπιστήμιο αναφέρω απλά ότι εκεί έχουν θητεύει και θητεύουν δάσκαλοι εξαιρετικοί τα βιβλία των οποίων διδαχθήκαμε στη σχολή μας και είχαμε συμπεριλάβει πολλάκις ως βιβλιογραφικές παραπομπές στις εργασίες μας.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]