-
Ο χρήστης euklides έγραψε:
Καλημερα σε όλους. Για αγορά νέου αυτοκiνήτου σκέφτομαι, toyota corolla 1.6 , astra sedan 1.6 focus sedan 1.6 ή jetta 1.4 tsi. Θα μπορούσαν κάποιοι κάτοχοι των παραπάνω να με πληροφορήσουν για το κόστος σέρβις και την αξιοπιστία-συχνότητα βλαβών τους; Αληθεύει οτι για volkswagen το σερβις ειναι πανάκριβο; Για astra και focus, επειδή τα σενταν είναι σχετικά σπάνια, θα με ενδιέφεραν τα στοιχεια και των χατσμπακ. Ευχαριστώ.Ρίξε μια ματιά εδώ . ολο και κάποιο συμπέρασμα θα βγάλεις.
http://rapidshare.com/files/208362772/Auto_survey_2009.pdf -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
To Jetta για το οποίο μπορώ να σου πω, αν πηγαίνεις το δικό σου λάδι στην αντιπροσωπεία (καλύτερα έτσι κι όλας, να είσαι σίγουρος ότι βάζεις αυτό που θες) το οποίο κοστίζει 50 ευρώ, για το σέρβις του ενός χρόνου στην αντιπροσωπεία θα δίνεις 90 με 100 ευρώ και για το σέρβις των 2 χρόνων περί τα 250-300, κι έτσι πηγαίνει εναλλάξ το πράγμα με κάποια επιπλέον κόστη ανά κάποια χλμ (μπουζί πχ). Δεν νομίζω ότι είναι και τρομακτικό κόστος στην τελική αφού η αντιπροσωπεία Opel πήρε 350 για σέρβις 2ετίας σε φίλο μου.
Στα Ford νομίζω είναι πιο φτηνά.
350 €; Πολλά. Αν δεν ήταν τουρμπάτο και ξέρω 'γω τι άλλο, πρέπει να έκανε εργασίες πέραν των προβλεπομένων.
το παραλογο ειναι οτι αν εξαρεσεις καποια μοναδικα ανταλλακτικα (οπως μεγαλυτερα τακακια τα οποια βαζεις και εξω, αλλος δισκος..) ειτε εχεις polo ειτε s3 ,που λεει ο λογος , εχεις ακριβως τα ιδια εξοδα για τα τυπικα σερβις, φιλτρα και αλλαγες λαδιων.
και γω τα ιδια περιπου με τον νεο εχω δωσει μεχρι στιγμης.
βεβαια οταν θα παω για ιμαντες και αλλα τετοια τα κοστη θα ειναι μεγαλυτερα, αλλα τα συνηθη κοστη ειναι τα ιδια αφου οι χρεωση της εργατωρας ειναι ιδια για ολους και τα φιλτρα που εχω αλλαξει μεχρι στιγμης(30Κ χλμ) κανουν τα ιδια λεφτα..Nee ερωτηση: στα 2 χρονια σου αλλαζουν τα υγρα φρενων ασχετως χλμ ποσο πηγε αυτο??
παραφλου σου ειπαν να αλλαξεις ή δε προβλεπεται?? -
Υγρά φρένων αλλάζουν στα 3 χρόνια πρώτη φορά και μετά κάθε 2 χρόνια.
Για παραφλού όχι, αρκεί να είναι σε σωστό ύψος η στάθμη, δεν έχω διαβάσει ούτε ακούσει για αλλαγή κάπου.
Εν τω μεταξύ οι μπάμιες όταν το παρέλαβα από το σέρβις μου είχαν το ψυκτικό υγρό 3 εκατοστά πάνω από το μάξιμουμ. Με διαβεβαίωσαν ότι καλύτερα έτσι και να μην το πειράξω.
Βαριόμουν να ασχοληθώ και το άφησα έτσι.
Το σίγουρο είναι ότι δεν έκαναν ΟΥΤΕ ΜΙΑ δουλειά σωστά (μέχρι και το λάδι έριξαν όλο το 4λιτρο ενώ θέλει 3.5 λίτρα και πήγα και άδειαζα μετά) και δεν ξαναπατάω με καμία δύναμη (ξέρεις που).
-
καλα αυτο με το παραπανω λαδι μου το εκαναν και τις 2 φορες που πηγα ,μαλλον βαριοντουσαν να μετρησουν οι π@παρες
του παλικαριου παντως που του εκλεψαν το golf gt και θα παρει μαλλον Δ, του εχουν αλλαξει συχρονιζε στο συγκεκριμενο συνεργειο με μεγαλη επιτυχια
θα μου πεις και τι εγινε..?
για μενα αυτο ομως ειναι σπουδαιο καθως στη citroen ακομα με ταλαιπωρει αυτη η κατασταση
αλλα μαλλον δε με κοβω να ξαναπηγαινω εκει διοτι προεκυψαν κι αλλοι λογοι προσωπικης φυσεως..τα υγρα φρενων ειχα την εντυπωση παντως οτι ειναι 2 χρονια, θα παω κατω να το ξανακοιταξω σε λιγο που θα βγω...
ποσο πηγε τελικα δε θυμασαι?? -
Δεν έχω κάνει σέρβις 2ετίας ακόμα, είναι νωρίς! Απλά ρώτησα τιμές σε δυο συνεργεία για να ξέρω τι να περιμένω (περίπου 250+ ευρώ με δικά μου λάδια μου είπαν). Τα υγρά φρένων το γράφει καθαρά στο βιβλίο συντήρησης ότι αλλάζονται στα 3 και μετά κάθε 2 χρόνια. Μπορεί στο δικό σου να είναι αλλιώς αφού είναι πιο hardcoreάδικο αμάξι.
Το συγκεκριμένο συνεργείο έχει 2 καλούς μηχανικούς αλλά οργάνωση το λιγότερο ανύπαρκτη.
-
Καπου τοσο ειναι στο συγκεκριμενο συνεργειο..260 αν θυμαμαι καλα με αλλαγη μπουζι μεσα στο ποσο.Επισης,αλλαγη υγρου φρενων στο gt ηταν στη διετια.Στην κολωνα της πορτας του οδηγου υπηρχε και σχετικο αυτοκολλητο.Απο το συγκεκριμενο συνεργειο ειχα μεινει ικανοποιημενος ρε γαμωτο δεν ξερω γιατι συμβαινουν σε σενα τα στραβα εκει(θυμαμαι κ την ιστορια σου το καλοκαιρι)
-
και γω 260 εσκασα με δικα μου λαδια στη karenta ομως, οχι Φ(ολοι τα ιδια δινουμε τελικα!) .το θεμα ειναι οτι ενω εφτασα τα 30Κ χλμ δεν εκλεισα τη 2ετια.
με ρωτησαν παντως οταν πηγα αν ηθελα να μου αλλαξουν και υγρα φρενων για να μην ξαναπηγαινω,εγω ομως τους ειπα οτι θα ξαναπαω οταν κλεισω 2 χρονια μιας και εκεινη την ωρα με επιασε η τσιπια μου
δεν ρωτησα καν ποσο κανει ομως αυτη η εργασια και το χω απορια -
Παιδιά ευχαριστώ όλους, μεχρι στιγμής πολυ κατατοπιστικός ο διάλογος. Γιατί δεν κατονομάζετε τα κακά συνεργεία; Θα είναι η μεγαλύτερη βοήθεια που θα προσφέρετε στην κοινότητα του φόρουμ. Οι κακοί επαγγελματίες πρέπει να τιμωρούνται και αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος ας γίνουν τουλάχιστο γνωστοί για να τους αποφεύγουμε. Ισως έτσι βελτιωθούν. Μήπως απαγορεύεται απο τους κανόνες του φόρουμ; Δεν το ξέρω επειδή είμαι καινούργιος. Παντως καταλαβα ότι για τα VW μάλλον στο ΦΙΛΟΣΙΔΗ αναφέρεστε.
-
ναι
-
Ο χρήστης monty έγραψε:
Καπου τοσο ειναι στο συγκεκριμενο συνεργειο..260 αν θυμαμαι καλα με αλλαγη μπουζι μεσα στο ποσο.Επισης,αλλαγη υγρου φρενων στο gt ηταν στη διετια.Στην κολωνα της πορτας του οδηγου υπηρχε και σχετικο αυτοκολλητο.Απο το συγκεκριμενο συνεργειο ειχα μεινει ικανοποιημενος ρε γαμωτο δεν ξερω γιατι συμβαινουν σε σενα τα στραβα εκει(θυμαμαι κ την ιστορια σου το καλοκαιρι)Το αυτοκολλητο ειναι αυτο που βαζουν απο το συνεργειο. Σημασια εχει τι λεει το βιβλιο σερβις, αν το διαβασεις θα εκπλαγεις. Πχ για tsi 122 λεει φιλτρο καμπινας στα 2ετη ή 60k αλλαγη μπουζι 4 ετη ή 60k, σλλαγη φιλτρου αερα 6ετη ή 90k. Φιλτρο καυσιμου μαλλον δεν προβλεπεται αλλαγη. Αμα ρωτησεις στα συνεργεια καθε ποτε θελουν αλλαγμα αυτα θα σου πουν τα παντα καθε 30k
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Καπου τοσο ειναι στο συγκεκριμενο συνεργειο..260 αν θυμαμαι καλα με αλλαγη μπουζι μεσα στο ποσο.Επισης,αλλαγη υγρου φρενων στο gt ηταν στη διετια.Στην κολωνα της πορτας του οδηγου υπηρχε και σχετικο αυτοκολλητο.Απο το συγκεκριμενο συνεργειο ειχα μεινει ικανοποιημενος ρε γαμωτο δεν ξερω γιατι συμβαινουν σε σενα τα στραβα εκει(θυμαμαι κ την ιστορια σου το καλοκαιρι)
Το αυτοκολλητο ειναι αυτο που βαζουν απο το συνεργειο. Σημασια εχει τι λεει το βιβλιο σερβις, αν το διαβασεις θα εκπλαγεις. Πχ για tsi 122 λεει φιλτρο καμπινας στα 2ετη ή 60k αλλαγη μπουζι 4 ετη ή 60k, σλλαγη φιλτρου αερα 6ετη ή 90k. Φιλτρο καυσιμου μαλλον δεν προβλεπεται αλλαγη. Αμα ρωτησεις στα συνεργεια καθε ποτε θελουν αλλαγμα αυτα θα σου πουν τα παντα καθε 30k
Καλα,τα συνεργεια στην Ελλαδα ετσι κ αλλιως κανουν 'αυθαιρεσιες' κερδοσκοπικες.Το γελιο ηταν οταν πλησιαζα στα 15000χλμ ημουν ιταλια και πηγα να ρωτησω σε μια vw για αλλαγη λαδιων.Με κοιταγαν λες και τους ελεγα ανεκδοτα..Απαντηση ηταν πως για αλλαγη λαδιων περνα στα 30000χλμ..Κανεις δεν κανει στα 15000 γιατι κατι τετοιο πολυ απλα δεν προβλεπεται απο τον κατασκευαστη
-
2ο σέρβις στα 25.000 σε focus II 1.6
Αλλαγή λάδια ford motorcraft , φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα, φίλτρο οσμών στο air condition, υγρό φρένων. 1 ώρα περίπου εργασία μετά από ραντεβού.
Σύνολο 130 ευρώ.
Στο πρώτο δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά ήταν περίπου 100 ευρώΟι τιμές αυτές είναι στην επαρχία, στην Αθηνα από ότι γράφουν κάποιοι άλλοι κάτοχοι είναι υψηλότερο σε κάποιες περιπτώσεις
http://www.clubford.gr/forum/showthread.php?t=1206PS αν δε βρίσκεις test drive σε sedan που να δεις αν έψαχνες για Station Wagon
Το δικό μου πρώτα το πήρα και μετά το είδα (Focus 1.6 SW) αλλά ΔΕΝ το μετάνιωσα καθόλου -
Πάντως εγώ για το 3ο σερβις (60.000 χλμ) στο ford (fiesta αλλά θεωρητικά πρέπει να είναι τα ίδια) έδωσα 197 € !!!
Από ΤΟΥΟΤΑ έχει κανείς να πει τίποτα?
-
Σε Corolla 14. (αλλά φαντάζομαι δεν έχει διαφορά σε 1.6) όλα τα ανταλλακτικά / αναλώσιμα έχουν λογικές τιμές (ακόμα π.χ και οι τιμές φανοποιείου).
Π.χ. τακάκια εμπρός θα υπολογίζεις κανα 50άρι, λάδια (4l συνθετικά) κάπου εκεί (40 και κάτι). Ακόμα και ιμάντας δυναμό που θα αλλάξεις κάποια στιγμή (κάπου στα 80-90Κ) πάλι κανά 50άρι.Αυτό όμως που ειναι εκνευριστικό είναι ότι σε χρεώνουν ακριβά εργατικά. Π.χ. αν πας για service 60Κ θα σε χρεώσουν 2 εργατοώρες δηλαδή 2 χ 40 ή 2 χ 35 ή γενικα όσο θέλει ο καθένας. Άσχετα φυσικά ότι ο πραγματικός χρόνος πυ θα ασχοληθούν με το αμάξι δεν θα ξεπερνάει τα 50 λεπτά. Βάλε και στην εργασία και το Φ.Π.Α....
Αν και φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει με όλες τις αντιπροσωπείες...
-
Ο χρήστης mourikis έγραψε:
2ο σέρβις στα 25.000 σε focus II 1.6
Αλλαγή λάδια ford motorcraft , φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα, φίλτρο οσμών στο air condition, υγρό φρένων. 1 ώρα περίπου εργασία μετά από ραντεβού.
Σύνολο 130 ευρώ.
Στο πρώτο δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά ήταν περίπου 100 ευρώΟι τιμές αυτές είναι στην επαρχία, στην Αθηνα από ότι γράφουν κάποιοι άλλοι κάτοχοι είναι υψηλότερο σε κάποιες περιπτώσεις
http://www.clubford.gr/forum/showthread.php?t=1206PS αν δε βρίσκεις test drive σε sedan που να δεις αν έψαχνες για Station Wagon
Το δικό μου πρώτα το πήρα και μετά το είδα (Focus 1.6 SW) αλλά ΔΕΝ το μετάνιωσα καθόλουΜου κάνει εντύπωση τόσο χαμηλό κόστος. Εδώ για το 206 ενδιάμεσο έλεγχο, φίλτρο αέρα και καμπίνας χωρις λάδια πλήρωσα 85 €. Γενικά μέχρι στιγμής συμπέρανα οτι τα φτηνότερα σέρβις τα έχουν τα φορντ.
κοστος χρησης μικρομεσαιων sedan