-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
δε νομίζω ότι οι κινητήρες αυτοί έχουν πια θέση για ''oικογενειακή χρήση''...
Δηλαδή ; Σε ποίους αναφέρεσε ;
-
H ψηλότερη θέση δεν λέει τίποτα. Στο 5th Gear πριν μερικά χρόνια είχαν υποβάλει σε πλαγιομετωπική ένα Land Rover Discover Mk1 με ένα Renaul Modus. Το τέρας τον 2+ τόνων με ύψος θέσεων φορτηγού, τα βρήκε πολύ σκούρα απέναντι στο πολυμορφικό μικρούλι των 1100 κιλών. Οι επιβάτες του Renault θα γλιτώναν με μικροτραυματισμούς, ενώ αυτοί στο Lanrd Rover με βαρύτατα και θανάσιμα εν πολλοίς τραύματα! Με στεναχώρησε το αποτέλεσμα αυτό γιατί η μάνα μου οδηγεί ένα Discovery Mk1...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
H ψηλότερη θέση δεν λέει τίποτα. Στο 5th Gear πριν μερικά χρόνια είχαν υποβάλει σε πλαγιομετωπική ένα Land Rover Discover Mk1 με ένα Renaul Modus. Το τέρας τον 2+ τόνων με ύψος θέσεων φορτηγού, τα βρήκε πολύ σκούρα απέναντι στο πολυμορφικό μικρούλι των 1100 κιλών. Οι επιβάτες του Renault θα γλιτώναν με μικροτραυματισμούς, ενώ αυτοί στο Lanrd Rover με βαρύτατα και θανάσιμα εν πολλοίς τραύματα! Με στεναχώρησε το αποτέλεσμα αυτό γιατί η μάνα μου οδηγεί ένα Discovery Mk1...Όπως ακριβώς τα γράφεις, ένα αυτοκίνητο πρώτης παραγωγής 15+ χρόνια πίσω από το άλλο.
Εντάξει, μη κολλήσουμε εκεί τώρα, αυτό το έγραψα για να τονίσω (μπακαλίστικα) πως προκύπτει (επίσης μπακαλίστικα) το οτι το Ceed είναι πιο ασφαλές από το νέο Jazz και μάλιστα τόσο που να μπορεί να αποτελέσει και λόγο προτίμησης μεταξύ αυτών. -
Δυστυχώς ακόμα δεν έχει βγει το crash test για το νέο jazz, αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί γίνονται μετά την κυκλοφορία κι όχι πριν, έτσι ώστε ο αγοραστής να έχει μια α – β γνώση επί του θέματος. Το προηγούμενο μοντέλο από όσο διαβάζω, πηρέ 4 αστέρια και από 3 σε παιδιά και πεζούς, έχοντας όμως 2 αεροσάκους και όχι 6 που έχει το νέο μοντέλο. Με αυτήν την λογική ίσως αποσπάσει περισσότερα το καινούριο μοντέλο.
-
Ο χρήστης Jo-Anna έγραψε:
μιλάω για υψηλόστροφους χαμηλού κυβισμού δεκαεξαβάλβιδους κινητήρες που στις 4000 δε βγάζουν ούτε 50 άλογα... οι παλιοί καλοί 8βάλβιδοι έστω και 1.4 που *άκουγαν *από το ρελαντί, ήταν χίλιες φορές καλύτεροι για κυκλοφορία μέσα στην πόλη και για χαλαρή οδήγηση (οικογενειακή οδήγηση)..
-
μιλάω για υψηλόστροφους χαμηλού κυβισμού δεκαεξαβάλβιδους κινητήρες που στις 4000 δε βγάζουν ούτε 50 άλογα... οι παλιοί καλοί 8βάλβιδοι έστω και 1.4 που *άκουγαν *από το ρελαντί, ήταν χίλιες φορές καλύτεροι για κυκλοφορία μέσα στην πόλη και για χαλαρή οδήγηση (οικογενειακή οδήγηση)..
Εάν διαβάσει κανεις τον διάγραμμα ισχύος/ροπής του ceed (υπάρχει στο www.kia.com) τότε βλέπεις ότι στις 4000 στροφές έχει δώσει 80 ίππους. 50 ίπποι έρχονται από τις 2500.
Σπύρος
-
στο roto βλέπω ότι 81ps/4000rpm και 47ps/2500rpm βγάζει ο 1.6....
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=737πώς ακριβώς οι κορεάτες βγάζουν ίδιες ή καλύτερες τιμές για τον 1.4????
πόσταρε το ακριβές link της δυναμομέτρησης.. -
στο roto βλέπω ότι 81ps/4000rpm και 47ps/2500rpm βγάζει ο 1.6....
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=737πώς ακριβώς οι κορεάτες βγάζουν ίδιες ή καλύτερες τιμές για τον 1.4????
πόσταρε το ακριβές link της δυναμομέτρησης..στο roto είναι μετρήσεις στον τροχό (δηλ. με απώλειες). Αυτό που έδωσα εγώ είναι απλά του κινητήρα.
Τελος πάντων, πολύ φιλοσοφία για το τίποτα νομίζω. Σε τελική ανάλυση σημασία έχει αν ένας κινητήρας κάνει καλά την δουλειά του και σε ικανοποιεί γιαυτό που είναι.
Ένα light turbo σαφώς και είναι καλύτερο, αλλά μην τρελαθούμε και να λέμε ότι ο 1.4 του ceed/i30 βγάζει ίππους εκεί ψηλά στο πουθενά, και σε όλο το άλλο φάσμα στροφών δεν υπάρχει μοτέρ.Σπύρος
-
Οκ, αλλά δεν είναι και τπτ φοβερό χαμηλά.
-
+1
Τα σημερινά μοτέρ δεν έχουν την απόκριση που είχαν παλιά προκειμένου να μειωθούν οι ρύποι, (ίσως και για να έχουν πιο ομαλή λειτουργία να βάρυναν τους στρόφαλους) ενώ η αύξηση του βάρους κάνει τα 1400 κυβικά στα μικρομεσαία να φαίνονται συμβιβασμός.
Επί του θέματος και τα δύο είναι πολύ καλές επιλογές με το χόντα να είναι ένα σούπερμίνι που κάνει τα μικρομεσαία να κοκκινίζουν από ντροπή στο θέμα των χώρων και το κία σίντ ένα καλούτσικο μικρομεσαίο που στα 1400 κυβικά σε συνδυασμό με την τιμή του σε κάνει να αναρωτιέσαι την αιτία της ύπαρξης των σούπερμίνι...
Για την χρήση που θες μάλλον το τζάζ σου ταιριάζει καλύτερα ωστόσο εάν δεν σε αποθαρρύνουν οι 3 πόρτες κοίτα ένα προσιντ κατά προτίμηση σε λευκό, που κατ' εμέ είναι από τα ομορφότερα στην κατηγορία του. Εάν είχε και ένα κιβώτιο με καλύτερη αίσθηση θα κέρδιζε ακόμα περισσότερους πόντους...
-
(ισως ασχετο) το note το σκεφτηκες;
-
Ο χρήστης bab2112 έγραψε:
(ισως ασχετο) το note το σκεφτηκες;Χμμμ, όχι, αλλά θα του ρίξω μια ματιά
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Επί του θέματος και τα δύο είναι πολύ καλές επιλογές με το χόντα να είναι ένα σούπερμίνι που κάνει τα μικρομεσαία να κοκκινίζουν από ντροπή στο θέμα των χώρων και το κία σίντ ένα καλούτσικο μικρομεσαίο που στα 1400 κυβικά σε συνδυασμό με την τιμή του σε κάνει να αναρωτιέσαι την αιτία της ύπαρξης των σούπερμίνι...
Για την χρήση που θες μάλλον το τζάζ σου ταιριάζει καλύτερα ωστόσο εάν δεν σε αποθαρρύνουν οι 3 πόρτες κοίτα ένα προσιντ κατά προτίμηση σε λευκό, που κατ' εμέ είναι από τα ομορφότερα στην κατηγορία του. Εάν είχε και ένα κιβώτιο με καλύτερη αίσθηση θα κέρδιζε ακόμα περισσότερους πόντους...
Το Pro Ceed είναι πράγματι πολύ όμορφο, το χω δει σε άσπρο και του πάει πολύ. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να επιλέξω 3θυρο αμάξωμα, αυτές οι 2 παραπάνω πόρτες είναι αναγκαίες.
-
Ο χρήστης Jo-Anna έγραψε:
Χμμμ, όχι, αλλά θα του ρίξω μια ματιά
Έχει βγει f/l έκδοση η οποία δεν γνωρίζω αν έχει έρθει εδώ.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Χμμμ, όχι, αλλά θα του ρίξω μια ματιά
Έχει βγει f/l έκδοση η οποία δεν γνωρίζω αν έχει έρθει εδώ.
Το είδα, αρκετά μεγάλο και ευρύχωρο φαίνεται, αν και το πορτμπαγκάζ μου φαίνεται μικρό. Έχει λιγότερους αεροσάκους από τα άλλα δυο και ESP μόνο στην ακριβότερη έκδοση του. Σε σύγκριση με το Note θα επέλεγα το Colt που έχει πάνω κάτω τον ίδιο εξοπλισμό και σε χαμηλότερη τιμή.
-
οντως αφου ιεραρχεις το esp ψηλα στις προτεραιοτητες δεν αξιζει. παντως δεν νομιζω το colt να σε ικανοποιουσε απο θεμα χορων μιας και και το κια και το χοντα και το νοουτ ειναι απο 2,6 μετρα μεταξονιο κ πανω. αλλα απο οτι καταλαβαινω μαλλον σκιαγραφεις το jazz που ειναι και πιο ευελικτο μεσα στην πολη και ειναι σιγουρα πιο οικονομικο σε καταναλωση.
-
Το κολτ έχει άριστους χώρους στην καμπίνα σε σχέση με τα υπόλοιπα (πλην jazz) σουπερμίνι. Το μειονέκτημα που έχει είναι ο μικρός χώρος αποσκευών! Θα σου αρέσει πολύ όμως το μοτέρ του. Εγώ το αποκαλώ ραπτομηχανή! Βέβαια παρόλο που έχουμε και κολτ στην οικογένεια επιμένω στην ανωτερότητα του jazz!
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Το κολτ έχει άριστους χώρους στην καμπίνα σε σχέση με τα υπόλοιπα (πλην jazz) σουπερμίνι. Το μειονέκτημα που έχει είναι ο μικρός χώρος αποσκευών! Θα σου αρέσει πολύ όμως το μοτέρ του. Εγώ το αποκαλώ ραπτομηχανή! Βέβαια παρόλο που έχουμε και κολτ στην οικογένεια επιμένω στην ανωτερότητα του jazz!Πράγματι, έχω οδηγήσει Colt 5D, κι έχει αρκετά μεγάλους χώρους και για τον οδηγό αλλά και για τους συνεπιβάτες, αλλά το πορτμπαγκάζ δεν ακολουθεί την ίδια τακτική. Αυτό που δεν μ’ αρέσει στο Colt είναι η ανάρτηση του, γίνεται ενοχλητική στους «καλοστρωμένους» δρόμους.
-
Πάντως πέρα απο μάρκες, μοντέλα, εμφάνιση, ποιότητα, επιδόσεις, χώρους κλπ θα σου πρότεινα (κάτι που έκανα και εγώ) να θέσεις ως βασικό κριτήριο την ύπαρξη ESP (έστω και σαν extra με το ανάλογο κόστος).
Οι οδηγικές και όχι μόνο συνθήκες εκτός αλλά και εντός πόλης μάλλον πλέον το επιβάλουν απο το μικρότερο έως το μεγαλύτερο αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πάντως πέρα απο μάρκες, μοντέλα, εμφάνιση, ποιότητα, επιδόσεις, χώρους κλπ θα σου πρότεινα (κάτι που έκανα και εγώ) να θέσεις ως βασικό κριτήριο την ύπαρξη ESP (έστω και σαν extra με το ανάλογο κόστος).
Οι οδηγικές και όχι μόνο συνθήκες εκτός αλλά και εντός πόλης μάλλον πλέον το επιβάλουν απο το μικρότερο έως το μεγαλύτερο αυτοκίνητο.Το έχω κάνει ήδη, και το Ceed δέχεται ως extra το ESP, αλλά και το Jazz έχει ήδη μέσα στον βασικό εξοπλισμό του το VSA. Θέματα όπως την ασφάλεια δεν την βάζουμε σε δεύτερη μοίρα, καλύτερα να υπάρχουν κι ας είναι αχρείαστα.
Ceed 1.4 VS Jazz 1.4