-
Με τον καιρό πιστεύω ότι θα αποκτήσεις την αίσθηση κ θα σταματήσει να σου συμβαίνει.
Κάτι αντίστοιχο παθαίνω κ εγώ με το X-Trail της οικογένειας (2λιτρο βενζίνη). Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ξεχαστεί με 2α ή 3η ταχύτητα για ώρα. Βέβαια σ´αυτή την περίπτωση εγώ το παθαίνω γιατί το μοτέρ είναι εντελώς αθόρυβο. -
Ο Θεός για κάποιον λόγο μας έδωσε το στροφομετρο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο Θεός για κάποιον λόγο μας έδωσε το στροφομετρο...Αντίστοιχα μας έδωσε νοημοσύνη και ''εξυπνάδα''.
Όπως βλέπεις όμως, ο καθένας τη χρησιμοποιεί διαφορετικά...άλλοτε παραγωγικά κ άλλοτε άσκοπα. -
Όποιος την χρησιμοποιεί δημιουργικά λοιπόν μπορεί να καταλάβει ότι δεν δύναται να πηγαίνει με 2αρα συνέχεια.
-
Όποιος την χρησιμοποιεί δημιουργικά λοιπόν μπορεί να καταλάβει ότι δεν δύναται να πηγαίνει με 2αρα συνέχεια.Δεν είπε κανείς ότι πηγαίνει με 2α κανένα 10λεπτο.
Ελπίζω τα υπόλοιπα 28 χιλιάδες post σου να μην είναι αντίστοιχα με τα παραπάνω 2 λοιπόν.
Καλό σου απόγευμα.Υπάρχει κανένα μέλος με Juke (οποιαδήποτε έκδοση) στην περιοχή κοντά στην Πάτρα, μήπως κατάφερνα
να δώ το αυτοκίνητο απο κοντά εν κινήσει;
Δυστυχώς ο τοπικός αντιπρόσωπος δεν φημίζεται για την εξυπηρέτησή του, γεγονός που διαπίστωσα προσωπικά.
Ειδικά η απάντησή του στην ερώτησή μου για πιθανό Test drive, κάπου, κάποτε...δεν υπήρχε. -
Διάβασα αυτό:
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
το vw polo 1.4 του 2002, το οποίο φαινομενικά είχε καλύτερη ηχομόνωσηΑν όντως ισχύει κάτι τέτοιο δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Διάβασα αυτό:το vw polo 1.4 του 2002, το οποίο φαινομενικά είχε καλύτερη ηχομόνωση
Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
Αν καταλαβαίνω σωστά...ο φίλος εννοεί ότι το Polo με θεωρητικά καλύτερη ηχομόνωση (ώς προς τα υλικά του αυτοκινήτου), είχε περισσότερο θόρυβο απ'ότι το Juke.
Γιατί λοιπόν αυτό είναι κακό; -
Γιατί το πληρώνεις....ίσως;!!..
-
Μάλλον δεν καταλαβαίνω καλά τι ακριβώς εννοείτε.
Polo--> Παρά την καλή ηχομόνωση, στο ταξίδι με 130 έχει 4000 στροφές κ πολύ θόρυβο.
Juke--> Λιγότερο καλή ηχομόνωση απο αυτή του Polo παρόλα αυτά έχει λιγότερο θόρυβο
σε ταξίδι, κάτι που οφείλεται και στις 3000 στροφές του στα 130 χλμ.Διορθώστε με αν κάτι άλλο εννοούσε ο kinq1 παραπάνω.
-
Για το βενζινοκινητο με τα 120 αλογα ο θορυβος εντος αστικης περιοχης ειναι ανυπαρκτος.. για εθνικες με 120 χλμ ειναι ανεκτος, για 140+ ειναι ενοχλητικος, θα ηθελα η εξαρι κιβωτιο η καλυτερη αεροδυναμικη μαλλον γενικως... Τελικα ομως αν δεν κανει καποιος πολλα χλμ σε εθνικες... ειναι σχεδον αθορυβο.. και δεν πρεπει να απασχολει...το δικο μας εχει 19000 χλμ πλεον..
-
Ο Θεός για κάποιον λόγο μας έδωσε το στροφομετρο...+1
και στροφόμετρο να μην έχει δεν είναι και καμία σοφία
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
+1
Αδιανόητο να μην καταλαβαινουμε ΠΟΤΕ (πρέπει ) να αλλαζουμε ταχύτητα. Για όνομα....
Στάλθηκε από το MT27i μου
-
Ευκολο ειναι ρε παιδια και χωρις στροφόμετρο.
Μολις ακουσεις τον κοφτη να βαράει ανεβαζεις μια σχεση -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
+1
Αδιανόητο να μην καταλαβαινουμε ΠΟΤΕ (πρέπει ) να αλλαζουμε ταχύτητα. Για όνομα....
Και οι ZF, Aisin κλπ κατασκευαστες αυτοματων κιβωτιω κλεφτες θα γινουν;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
+1
Και οι ZF, Aisin κλπ κατασκευαστες αυτοματων κιβωτιω κλεφτες θα γινουν;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Κάποιος κάτι καλύτερο;
-
Ο χρήστης teo20net έγραψε:
Κάποιος κάτι καλύτερο;Σχετικά με τι?
Το επόμενο βημα ειναι συμπλεξη - αποσυμπλεξη του πενταλ με το ποδι και κουμπωμα - ξεκουμπωμα του λεβιε με το χέρι...οταν κριθεί απαραιτητο.
Σχολη οδηγων...Στάλθηκε από το MT27i μου
-
Ειλικρινά είναι να απορεί κανείς αν έχετε την αίσθηση ότι είστε οι μόνοι που ξέρετε να γράφετε έξυπνες ατάκες.
Anyway... Τουλάχιστον δεν τελειώσατε το λύκειο άδικα. -
Ας κάνω κάποιες διευκρινήσεις:
- Περί iq: Προφανώς και 'ξέρω' πότε να αλλάξω ταχύτητα, προφανώς και 'ξέρω' ότι μπορω να κοιτάξω το στροφόμετρο. Αλλά: Σε βενζινοκινητήρα, καταλαβαίνω περίπου πόσες σαλ έχει 'με το αυτί' και δεν χρειάζεται να πάρω τα μάτια μου από το δρόμο και να κοιτάξω το στροφόμετρο (σε γρήγορη οδήγηση σε στροφές, τότε είναι άλλωστε που με ενδιαφέρει να αλλάζω στροφές ψηλά). Στον ντίζελ, το καταλαβαίνω πιο πολύ από τη μείωση της δύναμης μετά τις 4.000 σαλ.
- Περί ηχομόνωσης και σύγκριση με το polo: Το polo είχε στην μέσα πλευρά του καπώ ένα ειδικό 'αφρολέξ' που ήταν πολύ παχύ και κάλυπτε ολόκληρη την επιφάνεια, επίσης είχε ένα πλαστικό κάλυμμα πάνω από τον κινητήρα. Το juke έχει ένα τέτοιο 'αφρολέξ' που όμως δεν φαίνεται (με το μάτι - υποκειμενικά) τόσο αποτελεσματικό και επιπλέον δεν καλύπτει ολόκληρο το κάτω μέρος του καπω, αλλά περίπου το 60% της επιφάνειας. Επίσης δεν έχει κάλυμμα στον κινητήρα.
http://s22.postimg.org/41hjv13gx/2013_0 ... 5_23_1.jpg
Δυστυχώς, το κινητό μου δείχνει περισσότερο θέμα στην οθόνη από όσο τραβάει τελικά φωτό, και δεν φαίνεται ολόκληρο το καπώ...
Χθες που το οδηγούσα πάντως, μου φάνηκε ότι με δευτέρα και 4000 στροφές κάνει πολύ λιγότερο θόρυβο από ένα κινητήρα βενζίνης που δουλεύει στις 6000 στροφές. Ισως λιγότερο από βενζινοκινητήρα που λειτουργεί στις 4.000 στροφές. Βέβαια μετράει και η χροιά του θορύβου, και κατά πόσο αυτή είναι ενοχλητική.
-
Αυτό πώς σας φαίνεται;
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3822380/Μου είπε ότι είναι ατρακάριστο αλλά αυτή τη μπλέ γραμμή/σκίσιμο μπροστά δεξιά, δεν μπορώ να την χωνέψω
μιας και απο κάτω φαίνεται μπλέ χρώμα.
Nissan Juke