-
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέο μέλος στο forum και αυτό είναι το πρώτο μου post. Πρόσφατα απέκτησα ένα ford focus 1.6 με κινητήρα ti-vct γιατί χρειαζόμουν ένα αυτοκίνητο με καλούς χώρους, φτηνό και ασφαλές. Το φορντ έδειχνε να ανταποκρίνεται σε αυτά τα κριτήρια. Έτσι αγόρασα το αυτοκίνητο απο το κέντρο μεταχειρισμένων της φορντ Παζαρόπουλος (έχει ημερομηνία κυκλοφορίας 6/2008). Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ένα ενοχλητικό σφύριγμα πίσω δεξιά. Υπέθεσα ότι ευθύνεται η αντλία ή το φίλτρο της βενζίνης και έτσι επισκέφτηκα εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Ο μηχανικός με διαβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο δεν έχει πρόβλημα και ότι αυτο το 'σφύριγμα' ακούγεται σε όλα τα focus λόγω του συστύματος 'venturi' της αντλίας βενζίνης - αν δεν κάνω λάθος στην ορολογία.
Δεν γνωρίζω πολλά γύρω από τα μηχανικά μέρη των αυτοκινήτων αλλά σίγουρα ο θόρυβος είναι πολύ ενοχλητικός γιατί περνάει στην καμπίνα και νομίζω ότι καμία εταιρία δεν θα άφηνε να βγεί στην αγορά ένα αυτοκίνητο με τέτοιο πρόβλημα ηχομώνοσης.
θα παρακαλούσα να μου προτείνετε λύση ή άλλη πιθανή αιτία του προβλήματος. Επίσης αν διαβάζει το συγκεκριμένο post κάποιος κάτοχος ίδιου αυτοκινήτου ας μπεί στον κόπο να με ενημερώσει στην περίπτωση που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους όσους απαντήσουν. -
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέο μέλος στο forum και αυτό είναι το πρώτο μου post. Πρόσφατα απέκτησα ένα ford focus 1.6 με κινητήρα ti-vct γιατί χρειαζόμουν ένα αυτοκίνητο με καλούς χώρους, φτηνό και ασφαλές. Το φορντ έδειχνε να ανταποκρίνεται σε αυτά τα κριτήρια. Έτσι αγόρασα το αυτοκίνητο απο το κέντρο μεταχειρισμένων της φορντ Παζαρόπουλος (έχει ημερομηνία κυκλοφορίας 6/2008). Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ένα ενοχλητικό σφύριγμα πίσω δεξιά. Υπέθεσα ότι ευθύνεται η αντλία ή το φίλτρο της βενζίνης και έτσι επισκέφτηκα εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Ο μηχανικός με διαβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο δεν έχει πρόβλημα και ότι αυτο το 'σφύριγμα' ακούγεται σε όλα τα focus λόγω του συστύματος 'venturi' της αντλίας βενζίνης - αν δεν κάνω λάθος στην ορολογία.
Δεν γνωρίζω πολλά γύρω από τα μηχανικά μέρη των αυτοκινήτων αλλά σίγουρα ο θόρυβος είναι πολύ ενοχλητικός γιατί περνάει στην καμπίνα και νομίζω ότι καμία εταιρία δεν θα άφηνε να βγεί στην αγορά ένα αυτοκίνητο με τέτοιο πρόβλημα ηχομώνοσης.
θα παρακαλούσα να μου προτείνετε λύση ή άλλη πιθανή αιτία του προβλήματος. Επίσης αν διαβάζει το συγκεκριμένο post κάποιος κάτοχος ίδιου αυτοκινήτου ας μπεί στον κόπο να με ενημερώσει στην περίπτωση που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους όσους απαντήσουν. -
Ως περιστασιακός επιβάτης δεν θυμάμαι να κάνει τόσο θόρυβο η αντλία. Πάντως συνήθως όταν αυξηθεί, σημαίνει πως την έχει ακούσει...
-
Ομοίως ως περιστασιακός επιβάτης του συγκεκριμένου μοντέλου, δεν θυμάμαι σφύριγμα ή κάτι ενοχλητικό όσον αφορα την ηχομόνωση..
-
Η καλύτερη επιλογή σου θα είναι να πας ως πελάτης σε κάποια αντιπροσωπεία να πάρεις ένα Focus test-drive και να δεις αν κάνει τον θόρυβο αυτό. Αν δεν τον κάνει, πήγαινε στο συνεργείο και καντήλιασέ τους..
-
Τον θορυβο τον κανει ακομα και μετα απο γεμισμα του ρεζερβουαρ;
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τον θόρυβο συνεχίζω να τον ακούω και μετά το γέμισμα του ρεζερβουάρ. Σκεφτόμουν την λύση που πρότεινε ο ΝΕΟΣ δηλαδή να επισκεφτώ αντιπροσωπεία ως υποψήφιος αγοραστής και να ζητήσω test drive ώστε να διαπιστώσω άπο 'πρώτο χέρι' τι συμβαίνει. Αυτό θα κάνω.
-
Πήγαινε και σε 1-2 διαφορετικά εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Ford να δεις τι θα σου πουν και εκείνοι για τον θόρυβο.
Πριν πόσο καιρό το αγόρασες; Αν είναι μικρό το διάστημα, την επισκευή πρέπει να την επιβαρυνθεί ο Παζαρόπουλος και όχι εσύ.
-
To αυτοκίνητο το αγοράσα πριν άπο 20 μέρες περίπου. Ήταν ελαφρώς μεταχειρισμένο (12700 χλμ) και φοβάμαι μήπως ισχυριστούν ότι το πρόβλημα προήλθε άπο κακή χρήση του προήγόυμενου ιδιοκτήτη, αν και στην ουσία ο προηγούμενος είναι η εταιρία Παζαρόπουλος η ο ποία το είχε μισθώσει για διάστημα 6 μήνων. Άρα θα πρέπει να επιβαρυνθούν και το κόστος της επισκευής.
-
Οτιδήποτε πουλιέται έχει εγγύηση. Μην κοιτάς που δεν στο λένε και μην υποτιμάς τα δικαιώματά σου ως καταναλωτής. Επικοινώνησε για ό,τι απορίες έχεις με την Γραμματεία Καταναλωτή:
http://www.efpolis.gr/Ούτως ή άλλως όμως δεν πρέπει να επιβαρυνθείς με έξοδα επισκευής, καθώς το αυτοκίνητο πρέπει να διαθέτει ακόμα εργοστασιακή εγγύηση.
-
Ο χρήστης PANAGIOTIS88 έγραψε:
To αυτοκίνητο το αγοράσα πριν άπο 20 μέρες περίπου. Ήταν ελαφρώς μεταχειρισμένο (12700 χλμ) και φοβάμαι μήπως ισχυριστούν ότι το πρόβλημα προήλθε άπο κακή χρήση του προήγόυμενου ιδιοκτήτη, αν και στην ουσία ο προηγούμενος είναι η εταιρία Παζαρόπουλος η ο ποία το είχε μισθώσει για διάστημα 6 μήνων. Άρα θα πρέπει να επιβαρυνθούν και το κόστος της επισκευής.Βρε μπας και ήταν κανα test drive?
-
δεν νομίζω ότι είναι αυτοκίνητο test drive άλλα δεν είμαι και σίγουρος ότι δεν είναι Πάντως σαν συμπεριφορά στον δρόμο είμαι ικανοποιημένος, μόνο ο θόρυβος με ενοχλεί, πράγμα που θεωρώ σημαντικό γιατί είναι θέμα άνεσης.
-
μηπως καποιος τροχος πισω εχει προβλημα;ψαχτο λιγο.
-
Να επιβεβαιώσω και γω από φόκους φίλου που μπαίνω συχνά ότι δεν υφίσταται τέτοιος θόρυβος. Το συνεργείο που πας δεν ανήκει σε κάποια κάθετη μονάδα; Γιατί δεν τους ζητάς το δικό τους test drive για να το δεις; Αλλιώς δοκίμασε και άλλο εξουσιοδοτημένο...
-
Η αντλία βενζίνης ξεκινά οταν γυρίζουμε το κλειδί στην 2η σκάλα και στα περισσότερα αυτοκίνητα κάνει εναν ανεπαίσθητο θόρυβο μέσα στην καμπίνα (κάτι σαν βουητό), χρειάζεται απόλυτη ησυχία για να το ακούσεις.
Απο τη στιγμή που βρίσκεις τον θόρυβο ενοχλητικό τοτε η αντλία έχει κάποιο πρόβλημα και καλό θα ηταν να πάς σε κάποια αλλη αντιπροσωπεία και να ζητήσεις αντικατάσταση.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ FORD FOCUS TI-VCT 1.6