-
-
Fiat 127, πισω απο το αστικο διακρινεται ενα Ο302 το οποιο πρεπει να ειναι το πρωην 1 της Χιου. Πιθανολογω οτι δεν ειναι σε αρκετα καλη κατασταση διοτι ειχε καποια σαπια απο τη στιγμη που πηγε στο νησι αλλα αν ξαναβρεθεις στο σημειο τιμησε το και αυτο με μια φωτογραφια, πιστευω πως την αξιζει...
-
Οντως πισω απο το αστικο υπαρχει αυτο το υπεραστικο που φαινεται στη φωτογραφια,καθως και αλλο ενα πισω του,αν θυμαμαι καλα.Το θεμα ειναι οτι βρισκονταν σε ιδιωτικο χωρο(δε βρηκα και κανεναν εκει να ζητησω την αδεια να τα φωτογραφησω )και ειχαν και πολλα πραγματα στοιβαγμενα γυρω τους,οποτε δεν θα φαινονταν καλα.Αποφασισα λοιπον να τραβηξω μονο το αστικο,που ηταν εξω εξω..
Aν εισαι απο Χιο,μπορω να σου πω που βρηκα αυτο και ολα τα υπολοιπα που εχω ανεβασει,ωστε να τα δεις απο κοντα,καποια φαινονται και σε φωτογραφια απο δορυφορο
Επισης,λιγο ασχετο,προσφατα πετυχα εν κινησει ενα ανακατασκευασμενο με ιστορικες πινακιδες(νομιζω volvo),αλλα δεν καταφερα να το φωτογραφισω.. -
-
Μπράβο η Χίος. Πολλά Mercedes έχει. Ίσως οι φίλοι των παλαιών λεωφορείων να ενδιαφέρονται. κρίμα που τα χουν έτσι. Αλήθεια στο τελευταίο τι πατέντα είναι αυτή με τη χέστρα?
Αναρωτιέμαι που να βγάζει η αποχέτευση.
-
Και εγω αναρωτιωμουν σε τι χρειαζεται το πισω καπω,αφου η μηχανη ειναι μπροστα..ισως τελικα το ενα να εξηγει το αλλο
Οντως παρα πολλα Μεrcedes,αυτο ισχυει και στα καινουρια.
Το συγκεκριμενο παντως ειναι καλυτερο απο πολλα εξοχικα,τουλαχιστον απο αποψη θεας
(Ελπιζω να φαινεται στις φωτογραφιες το τσιμεντενιο δαπεδο..) -
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
τι πατέντα είναι αυτή με τη χέστρα?Το συγκεκριμενο παντως ειναι καλυτερο απο πολλα εξοχικα,τουλαχιστον απο αποψη θεας
=
Χέζε ψηλά κι αγνάντευε -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
τι πατέντα είναι αυτή με τη χέστρα?
Το συγκεκριμενο παντως ειναι καλυτερο απο πολλα εξοχικα,τουλαχιστον απο αποψη θεας
=
Χέζε ψηλά κι αγνάντευε -
φοβερος
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
τι πατέντα είναι αυτή με τη χέστρα?
=
Χέζε ψηλά κι αγνάντευεΚαλό
Όπως και να 'χει είναι κρίμα να καταντάνε αυτά τα όμορφα λεωφορεία σπίτια για άστεγους, λες και είναι ίδρυμα... ραγίζει η καρδιά σου να τα βλέπεις έτσι -
Καθολου αστεγοι..
Ισα ισα που ηταν μια πρωτης ταξεως ευκαιρια να εχεις κατοικια σε εκτος σχεδιου οικοπεδο.Ηταν πολυ συνηθισμενη τακτικη παλιοτερα και μεχρι σημερα επιβιωνουν καποια παραδειγματα,ακομα και στα περιχωρα της Αττικης.
Τα συγκεκριμενα δυστυχως παροτι κυκλοφορουσαν μεχρι προσφατα(που υποτιθεται ημασταν και πιο ευαισθητοποιημενοι σε τετοια θεματα ),εντουτοις κατεληξαν ολα (η σχεδον ολα)ετσι..
Να μερικες φωτογραφιες απο καλυτερες μερες,ολες μετα το 2000..

Τι κριμα να μην τα εχω προλαβει..
-
-

Απο το Revival.
-
Πολύ όμορφο αυτό το πράσινο.
Χρονολογία μήπως ξέρουμε? Μάλλον για προπολεμικό το κόβω, ή λίγο πριν το 50.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Μετα απο πολυ καιρο αλλα τωρα το ειδα!
Στα Καλαβρυτα εεε?Ακριβως διπλα εχει ενα μαγαζι με μουσικη live και οταν πηγαιναμε κατι παρακμιακες τριημερες στα Καλαβρυτα μας πηγαιναν εκει και μαλακιζομασταν με αυτο. Mercedes ειναι?
Borgward B 1500
Ακριβώς σαν και αυτό:
http://static.panoramio.com/photos/orig ... 558622.jpgΌσο το βλέπω τόσο
Για το θέμα σπίτολεωφορεία να παραθέσω και εγώ ένα που γνωρίζω, και μάλιστα δίπλα στην Αγία Παρασκευή. Αν κάποιος γνωρίζει μάρκα ή κατασκευαστή αμαξώματος ας βοηθήσει (απίθανο βέβαια).

Και ας ρωτήσω και κάτι ακόμα. Αυτό το λεωφορείο ξέρετε τι μάρκα είναι?

Αν σας ενδιαφέρουν φωτό από σάπια λεωφορεία πείτε μου να βάλω και τα υπόλοιπα που έχω ανεβασμένα στο photobucket μου.
-
Ο χρήστης ronnie έγραψε:

Απο το Revival.
Λοιπον - με ιδιαιτερη αφιερωση στο pro_crossaro - εδω εχουμε κατι ιδιαιτερα ενδιαφερον ακομα και για την βρετανικη βιομηχανια λεωφορειεων.
Για αρχη το εικονιζομενο πριν γινει λεωφορειο ηταν... Παλι λεωφορειο!!!
Προκειται για ενα Leyland Tiger TS8 με καροτσα Harrington (chassis No. 301314, body No. B1198) το οποιο πρωτοκυκλοφορησε τον Ιανουαριο του 1939 ταξινομημενο ως FCD 368. Ανακατασκευαστηκε το 1941 σε 'perimeter seating' (κατι σαν τα Reo του Ε.Σ. η διαταξη του δηλαδη) με χωριτηκοτητα 30καθ. και 30ορθ. Ανακατασκευαστηκε το 1947 απο την Portsmouth Aviation με διαταξη B34R (34 θεσεις, εισοδος πισω) και το 1953 πουληθηκε το αμαξωμα για σκραπ. Εδω τελειωνουμε με οτι δεν βλεπουμε και περναμε στην εικονα...Στο υπαρχον σασσι το οποιο ανακατασκευαστηκε απο την Beadle (chassis No. JCB349) χτιστηκε απο η εικονιζομενη καροτσα (body No. B2420) και επαναταξινομηθηκε ως MUF 488 το 1953 σε διαταξη B31F (31 θεσεις, εισοδος εμπρος). 'Μαχιμο' εως το 1965, αποσυρθηκε και απο το 1971 αρχισε η ανακατασκευη του και διατηρειται οπως φαινεται στην φωτο ως σημερα. Ειναι το μοναδικο της σειρας του το οποιο διασωζεται σημερα.
Μερος των πληροφοριων προερχεται απο την σελιδα http://www.skylineaviation.co.uk/buses/index.html
@pro_crossaro:
Για το Borgward επιβεβαιωνω...Για τις σκουριες τωρα... Το αστικο στην Αγια Παρασκευη δεν μπορω να το αναγνωρισω απο τη φωτο (αν και θα προσπαθησω και με αλλους γνωστες του αντικειμενου παραθετοντας την), ενω για την υποψια λεωφορειου καπου παει το μυαλο μου αλλα θελω χρονο. Ειδικα για το πρωτο, τελος Οκτωβριου θα βρισκομαι στην Αθηνα, αν δεν εχεις αντιρηση και ειναι προσπελασιμο θα ηθελα να συναντηθουμε και να με πας να το δω (το κανονιζουμε στην πορεια με πμ)
@Fiat 127: Τα συγκεκριμενα λεωφορεια στην Χιο ηταν ενεργα μεχρι το 2004 τοσο τα αστικα οσο και τα υπεραστικα. Υπαρχει κι αλλο φωτογραφικο υλικο σχετικο με αυτα, αλλα επειδη ειναι ληψεις φιλου δεν θα ηθελα να δημοσιευσω μερος του. Κατοπιν αδειας του μπορω ισως να δωσω καποιες φωτο, αλλα μονο με πμ για προσωπικη χρηση.
-
Πολύ ενδιαφέρουσες όλες αυτές οι πληροφορίες.
Και η σελίδα ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Για κάποιο λόγο μου αρέσει πολύ αυτή η τετραγωνισμένη γραμμή. Μου θυμίζει λίγο art deco.Όποτε θες στείλε μου πμ να κανονίσουμε να πάμε σε ότι λεωφορεία γνωρίζω. Ευτυχώς ξέρω μερικά ακόμα σάπια. Κάποτε είχα ανεβάσει κάμποσες φωτό στο leoforeia.gr, αλλά με τις διάφορες διακοπές που έκανε το φόρουμ κάποια στιγμή απλά δε μπορούσα να μπω και έχω την εντύπωση ότι κάποιες είχαν σβηστεί. Όποτε θες λοιπόν στείλε πμ να τα πούμε.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Και ας ρωτήσω και κάτι ακόμα. Αυτό το λεωφορείο ξέρετε τι μάρκα είναι?

.
Μαλλον προκειται για ενα Diamond T(η τουλαχιστον τα περισσοτερα κομματια )
http://www.flickr.com/photos/dberry/4135415682/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Diamond_T_ ... ar_CompanyΓια το αλλο λεωφορειο δεν μπορω να καταλαβω και πολλα.Ομως σε αυτη τη φωτογραφια http://i734.photobucket.com/albums/ww34 ... G_9669.jpg φαινεται σαν να εχει μηχανισμο που ανοιγει το εμπρος παρμπριζ προς τα εξω(που σημαινει επιπεδο τζαμι).Απο την αλλη,φαινεται να μην εχει 'μουρη'.Οποτε υποθετω πως θα προτειται για κατι των αρχων δεκαετιας 50.Σιγουρα δεν ξερω ομως.
-
Σε ευχαριστώ!!!
-

By gabyyiii at 2011-10-02
classic bussy, trucky