-
Ο χρήστης pavlos έγραψε:
Τη στιγμή εκείνη τρελλαίνεται το αντιραντάρ (έχει και προς τα πίσω στόχευση) στην Κ μπάντα με ένταση 7-8 στα 9 και εγώ μένω να αναρωτιέμαι: ποιός ήταν τελικά ο 'σταρ' που τον έβγαλαν φωτό ? Εγώ με το σπορ αυτοκίνητο που ενδεχομένως να ήμουν με +10 από το όριο (αν ήταν πχ. 90) ή ο 'οικογενειάρχης' με το Freelander που με προσπέρασε ?
AXA Αντιρανταρ??? Σαν παρανομος μου ακούγεσε... Δουλεύει; Το έχεις τσεκάρει; Το δικό μου βαράει αλλα όταν έχει ήδη στοχέυσει το ρανταρ επάνω του. Πρεπει να έισαι τυχερος να έχει βαρέσει κάποιον άλλον πριν, για να το πιάσει έγκαιρα.
Εχω την εντύπωση πως η καλύτερη μέθοδος αποφυγής κλήσεων για υπερβολική ταχύτητα είναι να ξέρεις που την στήνουν και να προσέχεις στα σημεία αυτά. Πχ στην αθηνών-κορίνθου που πηγαινοέρχομαι σχεδον καθημερινα είναι 4-5 σημεία απο κάθε κατεύθυνση.Για λεγε που ακριβως ειναι .Πρωι δεν εχω συναντησει ποτε , αλλα το μεσημερι , ολο κ καποιος με σημαδευει .
-
Τα 270 πολλά; Με 911 Turbo θα πρέπει να έρχονται σχετικά εύκολα...
-
Παρακαλώ τα φώτα σας, ΑΝ γνωρίζει κάποιος με σιγουριά:
Κάποιος αστυνομικός πέταξε κάτω από την πόρτα μου μια 'πρόσκληση' για να συζητήσω με έναν αστυνομικό του Α.Τ. Πειραιά που έχει αναλάβει μια υπόθεσή μου που 'αφορά παράβαση του ΚΟΚ'. Υποψιάζομαι ότι είναι για τότε που με μάγκωσαν στον περιφερειακό της Πάτρας, πρωτομαγιά του 2007, με 142 χ.α.ω. και όριο 80. Τότε, η μπατσίνα δεν έκοψε κλήση, αλλά συμπλήρωσε μήνυση. Είχα μείνει ήσυχος, με το δεδομένο ότι ένα μήνα μετά μπήκε σε εφαρμογή ο νέος ΚΟΚ, και υποτίθεται ότι οι παλιότερες κλήσεις παραγράφηκαν.
Τι πρέπει να περιμένω; Δικαστήριο; Αφαίρεση διπλώματος επί τόπου; Αφαίρεση και πρόστιμο;
-
Δεν υπάρχει περίπτωση ποινικής καταδίκης εφόσον ο νεός ΚΟΚ χαρακτήρισε την πράξη μη αξιόποινη
-
Σπύρο το ίδιο είχε γίνει κι μ'έμενα πριν 3 χρόνια. Βρήκα στην πόρτα κλήση να παρουσιαστώ στο τμήμα για να βεβαιώσω τροχαία παράβαση. Πήγα και ήταν για φωτογραφική κλήση(η Αλφα σε πόζα από πίσω δεξιά) 6 μήνες πριν στην Κρήτη με 122 με όριο 80. Μου είπε ότι θα γίνει δικαστήριο και έπρεπε να βεβαιώσω τον οδηγό για να τον καλέσουν κατηγορούμενο. Τους είπα 10 άτομα που θα μπορούσαν να οδηγούν τότε το αυτοκίνητο και ότι δεν μπορούσα να πω με ακρίβεια ποιος ήταν.
5 μήνες έμαθα ότι όλα τα δικαστήρια για φωτορανταρ διαγράφτηκαν λόγω υπερβολικού φόρτου από τις πάμπολλες υποθέσεις.Πήγαινε να δεις τι θέμα είναι και ανάλογα πράττεις.
-
η καμερα μετα το σειριο σημερα μπηκε σε λειτουργια και βαραγε υπερωριες σημερα το απογευμα που περασα!ειναι περιπου 500 μετρα μετα το Σειριο στο ρευμα προς Λαμια!
-
Άραγε στα πόσα σου βγάζει αναμνηστικό;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Παρακαλώ τα φώτα σας, ΑΝ γνωρίζει κάποιος με σιγουριά:Κάποιος αστυνομικός πέταξε κάτω από την πόρτα μου μια 'πρόσκληση' για να συζητήσω με έναν αστυνομικό του Α.Τ. Πειραιά που έχει αναλάβει μια υπόθεσή μου που 'αφορά παράβαση του ΚΟΚ'. Υποψιάζομαι ότι είναι για τότε που με μάγκωσαν στον περιφερειακό της Πάτρας, πρωτομαγιά του 2007, με 142 χ.α.ω. και όριο 80. Τότε, η μπατσίνα δεν έκοψε κλήση, αλλά συμπλήρωσε μήνυση. Είχα μείνει ήσυχος, με το δεδομένο ότι ένα μήνα μετά μπήκε σε εφαρμογή ο νέος ΚΟΚ, και υποτίθεται ότι οι παλιότερες κλήσεις παραγράφηκαν.
Τι πρέπει να περιμένω; Δικαστήριο; Αφαίρεση διπλώματος επί τόπου; Αφαίρεση και πρόστιμο;
Πριν απο καμποσα χρονια ειχα κ εγω επισκεψη απο αστυνομικο στο σπιτι μου,για να μου πει να παω στο τμημα για μια υποθεση μου.Πηγα λοιπον και βρηκα τον αρμοδιο,ο οποιος μου εδειξε την φωτογραφια με το παλιο μου clio στην οποια ειχα 127 χλμ με οριο 50(ας μη μιλησουμε για το ποσο παραλογο ηταν αυτο το οριο και μαλιστα οχι σε κατοικημενη περιοχη,αλλα σε περιφερειακο δρομο που οδηγουσε σε εθνικη οδο μετα απο 4-5 χλμ) Βλεπω λοιπον την φωτο κ αποδεχομαι την καταπτυστη αυτη πραξη μου.Για να μη τα πολυλογω,πηγε δικαστικως,οπου και πληρωσα ενα ποσο(αν θυμαμαι καλα γυρω στα 300 Ευρω)
Στο δικαστηριο ολες οι υποθεσεις ηταν παρομοιες ασφαλως και δεν δικαιωθηκε κανενας,παρα τις απιστευτες ή πιστευτες δικαιολογιες που εξεφραζαν οι κατηγορουμενοι.Ετσι οταν εφτασε η σειρα μου περιοριστηκα σε ενα εσφαλα κ τιποτε αλλο.Μαλλον δικαστηριο Σπυρο και λεω μαλλον γιατι δεν γνωριζω τι γινεται με τον νεο κοκ.Καλα ξεμπερδεματα οπως κ να εχει.
-
Νομίζω δεν πάνε πια δικαστήριο αυτά (εκτός ίσως και αν ζητήσεις να πας, δηλ. αν αμφισβητείς την κλήση).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω δεν πάνε πια δικαστήριο αυτά (εκτός ίσως και αν ζητήσεις να πας, δηλ. αν αμφισβητείς την κλήση).Μα ο Σπυρος εγραψε οτι δεν εγραψε κληση η μπατσινα,αλλα υπεβαλλε μηνυση.Αρα ? Μαλλον δικαστηριο....
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Νομίζω δεν πάνε πια δικαστήριο αυτά (εκτός ίσως και αν ζητήσεις να πας, δηλ. αν αμφισβητείς την κλήση).
Μα ο Σπυρος εγραψε οτι δεν εγραψε κληση η μπατσινα,αλλα υπεβαλλε μηνυση.Αρα ? Μαλλον δικαστηριο....
Δικαστήριο δεν παίζει ΣΙΓΟΥΡΑ, αν και με τσάκωσαν με τον παλιό ΚΟΚ. Η μήνυση, από ότι μου είπαν, εκδικάστηκε από ΤΗΝ διοικητή της τροχαίας Πάτρας και αποφασίστηκε να μου πάρουν το δίπλωμα για 30 μέρες χωρίς πρόστιμο. Υπέβαλλα ένσταση με τους λόγους μου και περιμένω απάντηση.
-
Μα ο Σπυρος εγραψε οτι δεν εγραψε κληση η μπατσινα,αλλα υπεβαλλε μηνυση.Αρα ? Μαλλον δικαστηριο....
Δικαστήριο δεν παίζει ΣΙΓΟΥΡΑ, αν και με τσάκωσαν με τον παλιό ΚΟΚ. Η μήνυση, από ότι μου είπαν, εκδικάστηκε από ΤΗΝ διοικητή της τροχαίας Πάτρας και αποφασίστηκε να μου πάρουν το δίπλωμα για 30 μέρες χωρίς πρόστιμο. Υπέβαλλα ένσταση με τους λόγους μου και περιμένω απάντηση.
Εκδικαστηκε απο την διοικητη της τροχαιας ? ? ? Τι ειναι δικαστης ? ?
Μπορει να ισχυσει τετοιο πραγμα ? ? -
Το ιδιο εγινε και στη δικη μου περιπτωση για αντιστοιχη κληση..και μου πηραν διπλωμα/πινακιδες για 30 ημερες.
Παλαιοτερα ομως, πηγαινες δικαστηριο(εχω παει κι εκει ) και η ποινη σου ηταν ο,τι σου ελεγε εκεινη την ωρα ο δικαστης.
-
Παρακαλώ τα φώτα σας, ΑΝ γνωρίζει κάποιος με σιγουριά:Κάποιος αστυνομικός πέταξε κάτω από την πόρτα μου μια 'πρόσκληση' για να συζητήσω με έναν αστυνομικό του Α.Τ. Πειραιά που έχει αναλάβει μια υπόθεσή μου που 'αφορά παράβαση του ΚΟΚ'. Υποψιάζομαι ότι είναι για τότε που με μάγκωσαν στον περιφερειακό της Πάτρας, πρωτομαγιά του 2007, με 142 χ.α.ω. και όριο 80. Τότε, η μπατσίνα δεν έκοψε κλήση, αλλά συμπλήρωσε μήνυση. Είχα μείνει ήσυχος, με το δεδομένο ότι ένα μήνα μετά μπήκε σε εφαρμογή ο νέος ΚΟΚ, και υποτίθεται ότι οι παλιότερες κλήσεις παραγράφηκαν.
Ωχ. Ποτε ηταν η εκλειψη σεληνης περσι;
Τοτε με ειχανε τσιμπησει στη Λεωφορο Σουνιου (Λαγονισι Γκαν Ριζορτ αν δεν απατωμαι) με 57 χλμ πανω απο το οριο.. Που ηταν 60. Αχ κανε να μη μου'ρθει ραβασακι...
Αφου ειχανε πει στα μπλοκα οτι λογω της αλλαγης του τυπου της παραβασης ακυρωνονται ολες οι κλησεις! -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Παρακαλώ τα φώτα σας, ΑΝ γνωρίζει κάποιος με σιγουριά:
Κάποιος αστυνομικός πέταξε κάτω από την πόρτα μου μια 'πρόσκληση' για να συζητήσω με έναν αστυνομικό του Α.Τ. Πειραιά που έχει αναλάβει μια υπόθεσή μου που 'αφορά παράβαση του ΚΟΚ'. Υποψιάζομαι ότι είναι για τότε που με μάγκωσαν στον περιφερειακό της Πάτρας, πρωτομαγιά του 2007, με 142 χ.α.ω. και όριο 80. Τότε, η μπατσίνα δεν έκοψε κλήση, αλλά συμπλήρωσε μήνυση. Είχα μείνει ήσυχος, με το δεδομένο ότι ένα μήνα μετά μπήκε σε εφαρμογή ο νέος ΚΟΚ, και υποτίθεται ότι οι παλιότερες κλήσεις παραγράφηκαν.
Ωχ. Ποτε ηταν η εκλειψη σεληνης περσι;
Τοτε με ειχανε τσιμπησει στη Λεωφορο Σουνιου (Λαγονισι Γκαν Ριζορτ αν δεν απατωμαι) με 57 χλμ πανω απο το οριο.. Που ηταν 60. Αχ κανε να μη μου'ρθει ραβασακι...
Αφου ειχανε πει στα μπλοκα οτι λογω της αλλαγης του τυπου της παραβασης ακυρωνονται ολες οι κλησεις!Έτσι νόμιζα κι εγώ, αλλά...
Από ότι έχω καταλάβει πάντως, η περίπτωση του καθενός εξαρτάται έντονα από το Α.Τ. που θα την διαχειριστεί και το διοικητή του. -
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Εκδικαστηκε απο την διοικητη της τροχαιας ? ? ? Τι ειναι δικαστης ? ?
Μπορει να ισχυσει τετοιο πραγμα ? ?Judge Dredd ένα πράγμα... Judge & Executioner μαζί!
-
Ισχύει και αν ναι σε ποιές περιπτώσεις; Αν π.χ. παραβιάσεις ερυθρό σηματοδότη, όριο ταχύτητας, προτεραιότητα κ.τ.λ. θα σου στείλουν το 'check' στο σπίτι σου;
-
Ο χρήστης ddriverr έγραψε:
Ισχύει και αν ναι σε ποιές περιπτώσεις; Αν π.χ. παραβιάσεις ερυθρό σηματοδότη, όριο ταχύτητας, προτεραιότητα κ.τ.λ. θα σου στείλουν το 'check' στο σπίτι σου;Προ πολλων ετων ειχε ερθει αστυνομος στο σπιτι και μου ειχε δωσει μια ειδοποιηση απο το αστυνομικο τμημα της περιοχης μου,σχετικα για μια υποθεση που με αφορουσε.Πηγα την επομενη μερα στο τμημα κ ηταν τελικα μια κληση για υπερβολικη ταχυτητα.Επειδη τα χλμ ηταν παραπανω απο 50(77 για την ακριβεια) πηγαινε δικαστικως τοτε και μετα απο 2-3 χρονια εγινε το δικαστηριο...
Αν εννοεις check τον λογαριασμο,δεν ξερω αν γινεται αυτο.
-
μου ηρθε πριν λιγες μερες κληση για παρκαρισμα απο το 2004
ηταν κληση απο τη δημοτικη αστυνομια της Κηφισιας,την οποια πεταξα μολις ειδα καθως θεωρουσα οτι οι κλησεις της δημοτικης αστυνομιας δε μπορουν να σε πιασουν ουτε να σου ερθουν μεσω εφοριας
ευτυχως μου ηρθε στην τιμη του 04 δηλαδη 65 ευρω,αλλα αν δε πληρωθει μεχρι το τελος του μηνα θα παρει αυξηση
-
Αυτό που αποδεικνύουν κάτι τέτοια είναι ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εισπράξουν.
Αν τους ενδιέφερε να σε συνετίσουν μέσω του προστίμου [και ανάλογα πάντα με την οικονομική σου άνεση, διότι αν έχεις φράγκα στα @@ σου - ένα από τα 'καλά' του συστήματος…] θα ερχόταν εντός της εβδομάδος, άντε εντός του μήνα - αν πνίγονται τόσο...Και γ*μώ τα συστήματα συντηρούμε.
Περί Κλήσεων....