-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
μηπως ξερει κανεις ποσοι ποντοι αναλογουν στην 'επικινδυνη οδηγηση'; Δεν μπορω να το βρω πουθενα!Δεν υπαρχει κληση για επικινδυνη οδηγηση.Στο λεω με σιγουρια.Πρεπει να κανεις καποια παραβαση συγκεκριμενη για να σε γραψουν.Ειχε κανει καποιος τηλεφωνικη καταγγελια στη Κορινθου-Πατρων για μενα για 'επικινδυνη οδηγηση' δινοντας τα στοιχεια μου.Ενταξει ετρεχα λιγο!
Με χτυπησαν με ρανταρ στο Λογγο(183χλμ) και με σταματησαν πριν τα διοδια της Πατρας.Μου ειπαν οτι εχει γινει καταγγελια για επικινδυνη οδηγηση αλλα δε μπορουν βεβαια να με γραψουν για κατι τετοιο και οτι ετρεχα με 110(ειχα κοψει) στο Λογγο.Τελικα ειχαμε εναν κοινο γνωστο και εφυγα ετσι(χωρις τα 33€). -
Ο χρήστης sotiropul έγραψε:
μηπως ξερει κανεις ποσοι ποντοι αναλογουν στην 'επικινδυνη οδηγηση'; Δεν μπορω να το βρω πουθενα!
Δεν υπαρχει κληση για επικινδυνη οδηγηση.Στο λεω με σιγουρια.Πρεπει να κανεις καποια παραβαση συγκεκριμενη για να σε γραψουν.Ειχε κανει καποιος τηλεφωνικη καταγγελια στη Κορινθου-Πατρων για μενα για 'επικινδυνη οδηγηση' δινοντας τα στοιχεια μου.Ενταξει ετρεχα λιγο!
Με χτυπησαν με ρανταρ στο Λογγο(183χλμ) και με σταματησαν πριν τα διοδια της Πατρας.Μου ειπαν οτι εχει γινει καταγγελια για επικινδυνη οδηγηση αλλα δε μπορουν βεβαια να με γραψουν για κατι τετοιο και οτι ετρεχα με 110(ειχα κοψει) στο Λογγο.Τελικα ειχαμε εναν κοινο γνωστο και εφυγα ετσι(χωρις τα 33€).Εναν φιλο μου τον εγραψαν επειδη εκανε σφηνες.
Η κληση εγραφε ακριβως:
Επικινδυνη οδηγηση με συνεχομενους επικινδυνους ελιγμους.
167 ευρω και 7 ποντακια. -
Επικύνδυνη οδήγηση,επίδειξη οδηγικων ικανοτήτων,αυτοσχέδιοι αγώνες κτλ ολα αυτα ειναι υπαρκτες παραβάσεις
-
H πληρης λιστα,σε καποια αναφερονται δεξία και τα points, σε αλλα οχι.
Πίνακας Ποινών Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Πταισματικές παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (Ν. 2696/99) - Πρόστιμο Τροχονόμου
Παράβαση Πρόστιμο
**(Ευρώ) **Point System Αφαίρεση--- Α ---
ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ που δέν φέρει μαζί του 17 . .
ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ μοτοποδηλάτων έλλειψη κ.λ.π. 83 . .
ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ποδηλάτων έλλειψη 17 . .
ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ που δεν φέρει μαζί του 17 . .
ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ που έχει λήξει 83 . επί τόπου Αδεια οδήγησης
ΑΝΑΚΛΑΣΤΗΡΕΣ έλλειψη σε αυτοκίνητα 33 . .
ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ σε Αυτοκινητόδρομους, Ταχείας, Σήραγγες 167 . .
ΑΝΤΙΘΕΤΟ ρεύμα κυκλοφορίας - κίνηση 83 . .
ΑΜΕΣΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ οχήματα - προτεραιότητα 33 5 .
ΑΠΟΓΡΑΦΗ - ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ οχημάτων 167 . Ακίνητοποίηση
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ από προπορευόμενο 33 . .
ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ που δέν φέρει μαζί του 17 . .
ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ - στέρηση Πλημέλλημα . επί τόπου Στοιχεία κυκλοφορίας οχήματος + Αδεια οδήγησης
--- Β ---
ΒΡΑΔΥΠΟΡΕΙΑ χωρίς αποχρώντα λόγο 33 . .
--- Γ ---
ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ οδηγών, δεν φορά κ.λ.π. 83 . .
ΓΥΑΛΙΑ κατά ανέμου δικυκλιστών, δεν φορά 83 . .
--- Δ ---
ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ κίνηση εντός του μικρού 83 . .
ΔΕΞΙΑ Λωρίδα ΜΗ οδήγηση σ' αυτήν 33 . .
ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ οδοστρώματος παραβίαση (άρθρο 5 § 8α,β,γ,στ) 167 7 .
ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ οδοστρώματος παραβίαση (άρθρο 5 § 9) 83 5 .
ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ οδοστρώματος Κίτρινη (άρθρο 5 λοιπές) 33 3 .
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Οχημάτων 334 Διοικητικό πρόστιμο Αδεια οδήγησης
--- Ε ---
ΕΙΔΙΚΟ Κάλυμμα Φορτηγών (πλήν λατομικών προϊόντων) 33 . .
ΕΙΔΙΚΟΙ κανόνες για οδηγούς δικύκλων 33 . .
ΕΛΙΓΜΟΙ οχημάτων - κανόνες 33 . .
ΕΛΙΓΜΟΙ συνεχείς ή διακεκομένους με κίνδυνο 167 7 .
ΕΛΑΣΤΙΚΑ χωρίς πρόσφυση, ακατάλληλα 33 . .
ΕΛΞΗ οχημάτων - επικίνδυνη 33 . .
ΕΜΠΟΔΙΑ οδοστρώματος, κανόνες παράκαμψης 33 . .
ΕΜΠΟΔΙΟ από οδηγό χωρίς να ληφθούν μέτρα 83 . .
ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ γενικά οχημάτων - έλλειψη 33 . .
ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ασφαλείας μη χρήση στην οδό 33 . .
ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ απότομη χωρίς λόγο και προειδοποίηση 17 . .
ΕΠΙΒΑΤΩΝ μεταφορά υπεράριθμοι 33 . .
--- Ζ ---
ΖΩΝΕΣ μη χρήση από οδηγό, επιβάτες 83 3 .
ΖΩΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, έλλειψη 83 . .
ΖΩΑ - ΠΟΙΜΝΙΑ - ΑΓΕΛΛΕΣ, κίνηση αυτών με οδηγό 17 . .
--- Η ---
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ σύστημα αυτ/των, έλλειψη 33 . .
ΗΧΗΤΙΚΑ όργανα, έλλειψη 33 . .
ΗΧΗΤΙΚΕΣ προειδοποιήσεις, άσκοπη χρήση 17 3 .
--- Θ ---
ΘΥΡΩΝ άνοιγμα χωρίς έλεγχο 17 . .
--- Κ ---
ΚΙΝΗΤΟ τηλέφωνο, χρήση κατά την οδήγηση 33 . .
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ αλλαγή, αντικανονική 33 . .
ΚΡΑΝΟΣ μη χρήση από οδηγό, επιβάτη 83 3 .
--- Λ ---
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΔΡΟΜΟΣ παραβίαση 83 3 .
--- Μ ---
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ - Εξαρτήματα - Συσκευές αυτ/των 33 . .
ΜΕΘΗ Οδηγών από 0,50 έως 0,80 τοις χιλίοις 83 3 .
ΜΕΘΗ Οδηγών από 0,80 έως 1,10 τοις χιλίοις 167 5 επί τόπου Αδεια οδήγησης
ΜΕΘΗ Οδηγών άνω του 1,10 τοις χιλίοις - Πλημέλλημα 668 Διοικητικό πρόστιμο - 7 επί τόπου Αδεια οδήγησης
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, αντίθετη οδήγηση 83 7 .
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ανηλίκου έως 5 ετών με δίκυκλο 33 3 .
--- Ν ---
ΝΕΟΣ Οδηγός χωρίς σήμα αναγνώρισης 17 . .
--- Ο ---
ΟΔΗΓΗΣΗ χωρίς σύνεση & προσοχή 83 3 .
ΟΔΗΓΗΣΗ για επίδειξη & αυτοσχέδιοι αγώνες 167 7 επί τόπου Στοιχεία κυκλοφορίας οχήματος + Αδεια οδήγησης
ΟΔΗΓΟΣ που δεν έχει έλεγχο & εποπτεία οχήματος 33 5 .
ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑ σε Αυτ/δρομους & Ταχείας κυκλ/ρίας 83 5 .
ΟΠΙΣΘΟΠΟΡΕΙΑ σε άλλες οδούς 33 3 .
ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ πεδίο ανεπαρκές για οδηγό 33 . .
ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ οδηγού περιορισμένη υπό φόρτωση 33 . .
--- Π ---
ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ με εκτίναξη υδάτων,σκόνη,κ.λ.π. 33 . .
ΠΑΥΣΗ κυκλοφορίας οχήματος. Μη δήλωση εντός 2μήνου 33 . .
ΠΕΖΩΝ κυκλοφορίας κανόνες 17 . .
ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ Μέτρα κυκλοφορίας πλην Φορτηγών 83 . Ακινητοποίηση
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ κυκοφορίας, δε φέρει και τις δύο 33 . .
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ κυκλοφορίας οχημάτων, όχι ορατές 33 . .
ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑ αντικανονικό 167 5 .
ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑ Κανόνες 33 3 .
ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ Προφυλακτήρες κ.λ.π. 33 . .
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από Στάσεις 17 3 .
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ σε οδικούς κόμβους 83 7 .
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τροχιοδρομικών οχημάτων 33 . .
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ έλλειψη 33 . .
--- Ρ ---
ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ πινακίδες,παραβίαση Ρ1 & Ρ2 167 7 .
ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ πινακίδες,παραβίαση Ρ7, Ρ8, Ρ27, Ρ28, Ρ29, Ρ45, Ρ46, Ρ64. 83 5 .
ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ πινακίδες,παραβίαση Λοιπές 33 5 .
ΡΥΠΑΝΣΗ οδών με απόρριψη αντικειμένων από κινούμενο όχημα 83 3 .
--- Σ ---
ΣΑΛΠΙΓΓΑ-ΣΕΙΡΗΝΑ απαγόρευση χρήσης 33 3 .
ΣΗΜΑ διακριτικό ξένης χώρας σε Ελληνικό Όχημα 33 . .
ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, παραβίαση κίτρινου 33 3 .
ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, παραβίαση ερυθρού 167 7 .
ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, παραβίαση από πεζούς 17 . .
ΣΙΓΑΣΤΗΡΑΣ οχημάτων έλλειψη 83 . επί τόπου Στοιχεία κυκλοφορίας οχήματος
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ οδηγών προς οδηγούς ,επιβάτες (άρθρο 12 § 7) 83 3 .
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ οδηγών προς Πεζούς (άρθρο 39) 83 7 .
ΣΙΔΗΡ/ΚΕΣ διαβάσεις ,παραβίαση ηχοφωτεινών σημάτων 167 7 .
ΣΙΔΗΡ/ΚΕΣ διαβάσεις , υποχρεώσεις οδηγών 33 5 .
ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ οχημάτων, Ρ40,Ρ70,Ρ71,Ρ72 61.5 Διοικητικό πρόστιμο .
ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ οχημάτων, Ρ39,Ρ41,Ρ42,Ρ43 33 Διοικητικό πρόστιμο .
ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ σε αυτ/δρόμους,καντίνες κ.λ.π. (άρθρο 12 § 9) 167 5 επί τόπου Στοιχεία κυκλοφορίας οχήματος + Αδεια οδήγησης
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με αντίθετα ερχόμενα οχήματα,Κανόνες 33 . .
ΣΥΣΚΕΥΗ περιορισμού ταχύτητας ,έλλειψη 334 Διοικητικό πρόστιμο .
ΣΥΣΚΕΥΗ περιορισμού ταχύτητας ,μη λειτουργία 33 5 .
--- Τ ---
ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΣ έλλειψη ή επέμβαση 334 Διοικητικό πρόστιμο - 5 .
ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΣ μη λειτουργία 33 5 .
ΤΑΧΥΤΗΤΑ έως 20 km/h υπέρβαση του όριου 17 . .
ΤΑΧΥΤΗΤΑ πάνω από 20 km/h υπέρβαση του όριου 33 3 .
ΤΑΧΥΤΗΤΑ πάνω από 40 km/h υπέρβαση ή >140 km/h σε αυτ/δρομο, ή >130 km/h σε ταχείας, ή >120 km/h στο λοιπό οδικό δίκτυο 167 Διοικητικό πρόστιμο - 5 επί τόπου Στοιχεία κυκλοφορίας οχήματος + Αδεια οδήγησης
ΤΑΧΥΤΗΤΑ πάνω από 60 km/h υπέρβαση του όριου Πλημέλλημα 9 επί τόπου Στοιχεία κυκλοφορίας οχήματος + Αδεια οδήγησης
ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ όριο μη αναγραφή σε φορτηγά - λεωφορεία 33 5 .
ΤΑΚΟΙ (σφήνες) Φορτηγών, έλλειψη 33 . .
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - ΚΤΕΟ 167 . Ακινητοποίηση
ΤΡΟΧΟΠΕΔΗΣΗΣ σύστημα, αυτοκινήτων 83 . .
ΤΡΟΧΟΠΕΔΗΣΗΣ σύστημα, ρυμουλκούμενων 83 . .
ΤΡΟΧΟΠΕΔΗΣΗΣ σύστημα, συνδυασμών οχημάτων 83 . .
ΤΡΟΧΟΠΕΔΗΣΗΣ σύστημα, δικύκλων 83 . .
ΤΡΟΧΟΠΕΔΗΣΗΣ σύστημα, ποδηλάτων 33 . .
ΤΡΟΧΟΠΕΔΗΣΗΣ σύστημα, ζωηλάτων 17 . .
ΤΡΟΧΟΠΕΔΗΣΗΣ σύστημα, αγροτικών μηχανημάτων 83 . .
ΤΡΟΧΟΠΕΔΗΣΗΣ σύστημα, μηχανημάτων έργων 83 . .
--- Υ ---
ΥΛΙΚΩΝ απόρριψη στην οδό (μπάζα κ.λ.π.) 167 . .
ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ - ΣΗΜΑΤΑ τροχονόμου, παραβίαση 33 3 .
ΥΛΙΚΑ Οικοδομών, εμπόδια - κατάληψη οδού χωρίς άδεια 167 . .
--- Φ ---
ΦΑΛΑΓΓΕΣ Ειδικοί κανόνες συνοδείας 17 . .
ΦΟΡΤΗΓΑ Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας 167 . επί τόπου Στοιχεία κυκλοφορίας οχήματος + Αδεια οδήγησης
ΦΟΡΤΙΟ υπέρβαρο μέχρι 10% 33 . .
ΦΟΡΤΙΟ υπέρβαρο από 10% μέχρι 20% 167 . .
ΦΟΡΤΙΟ υπέρβαρο πάνω από 20% 167 . επί τόπου Στοιχεία κυκλοφορίας οχήματος
ΦΟΡΤΙΟ ΠΡΟΕΞΕΧΩΝ, μη επισήμανση 33 . .
ΦΟΡΤΙΟ, επισφαλής φόρτωση 33 3 .
ΦΟΡΤΙΟ διαρροή ή πτώση αυτού 83 3 .
ΦΩΤΑ πορείας (μεγάλα) έλλειψη κ.λ.π. 33 3 .
ΦΩΤΑ διασταύρωσης (μεσαία) έλλειψη κ.λ.π. 33 . .
ΦΩΤΑ θέσεως (μικρά) έλλειψη κ.λ.π. 33 . .
ΦΩΤΑ όγκου και πλευρικά έλλειψη κ.λ.π. 33 . .
ΦΩΤΑ τροχοπέδησης αυτ/των έλλειψη κ.λ.π. 33 3 .
ΦΩΤΑ ομίχλης όχι προβλεπόμενα 17 . .
ΦΩΤΑ οπισθοπορείας έλλειψη κ.λ.π. 17 . .
ΦΩΤΑ δεικτών κατεύθυνσης (φλας), Έκτακτης Ανάγκης (Αλάρμ) 33 . .
ΦΩΤΑ Δίτροχων μοτοποδηλάτων, έλλειψη κ.λ.π. 33 . .
ΦΩΤΑ Τρίτροχων μοτοσικλετών, έλλειψη κ.λ.π. 33 . .
ΦΩΤΑ ποδηλάτων, ανακλαστικά, έλλειψη κ.λ.π. 17 . .
ΦΩΤΑ Ζωηλάτων οχημάτων, έλλειψη κ.λ.π. 17 . .
ΦΩΤΑ Αγροτικού μηχ/τος, έλλειψη κ.λ.π. 33 . .
ΦΩΤΑ Μηχανημάτων Έργων, έλλειψη κ.λ.π. 33 . .
ΦΩΤΑ κανόνες χρήσης (πλην θάμβωσης) 33 3 .
Φώς ΗΜΕΡΑΣ υποχρέωση κίνησης δικύκλων με φώς την ημέρα 33 3 .
ΦΩΤΙΣΜΟΣ πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας 17 . .
ΦΩΤΙΣΜΟΣ σύστημα, Γενικές διατάξεις, έλλειψη κ.λ.π. 33 . .
ΦΩΤΙΣΜΟΣ Γενικές διατάξεις για χρήση 33 3 .
--- Χ ---
ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ εξωτερική αλλαγή (μη δηλωθείσα) 33 . .
ΧΡΟΝΙΚΑ όρια εργασίας επαγγελματιών οδηγών (φορτηγών,Ταξί, Λεωφ.) 83 . .
ΧΡΗΣΗ walkman, ακουστικών κ.λ.π. Κατά την οδήγηση 33 . .
ΧΙΟΝΙΑ, Παγετός, μη χρήση αντιολισθητικών μέσων 33 3 .
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Ερχομενος σημερα το πρωι (9.30) απο Πατρα για Αθηνα λιγο πριν την εξοδο για Κιατο εχει με πινακιδα για ανωτερο οριο ταχυτητας 100χλμ. κινουμαι με 110χλμ καθως ο δρομος ειναι αδειος κυριολεκτικα και βρισκονται βεβαια κανα δυο με κατι S3, BMW κτλ και με περνανε με 140+. Φτανοντας στην εξοδο λοιπον εχει πινακιδα για ανωτερο οριο ταχυτητας απο 100 που ηταν πριν 80χλμ, λογο της εξοδου, την οποια ,την πινακιδα, εγω δεν ειδα και στα 400 μετρα ηταν ενα 'στρουμφακι' μες τη μεση του(!) δρομου που με σημαδευε με το ρανταρ του. Εγω βεβαια το ειδα στα 150 μετρα που μου εκανε νοημα να σταματησω. Κατ'αρχας δεν ειχα ακουσει οτι σε σημαδευουν απο μπροστα, νομιζα μονο απο πισω, και οχι μονο αυτο αλλα οτι εχει εμβελεια 400-500μ ουτως ωστε αυτος που σε σημαδεψε να μπορει να σε σταματησει κιολας. Με σταματαει μου δειχνει το ρανταρ που ειχε γραψει 112χλμ. του λεω δεν ειδα πινακιδα για οριο 80χλμ. αλλα δεν περιμενα βεβαια να με πιστεψει. Τον ρωταω σε ποια περιοχη με γραψανε νομιζοντας οτι με ειχαν γραψει πιο πριν και τον ειδοποιησαν να με σταματησει και μου λεει:'Αφου στο δειχνω!' .Του απανταω οτι δεν με εχουν ξαναγραψει για να ξερω και καταλαβαινω οτι αυτος με επιασε. Μου κοβει την κατωτερη κληση 33 ευρω και φευγω. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν μπαινουν και ποντοι στο 'point system' για αυτη την παραβαση και μετα απο ποσο καιρο παραγραφονται.Mην ψάχνεις να βρεις άκρη με δαύτους. Οι περισσότεροι είναι ..απόφοιτοι Β΄Δημοτικού και 'γλύψανε' κανά βουλευτή να τους ..διορίσει.
Μην τους δίνεις αξία.
Πάρε τη κλήση και φύγε, χωρίς να ακούσουν τη μιλιά σου.
Έτσι παίρνουν το μήνυμα της απαξίας.Εγώ αυτό κάνω -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ερχομενος σημερα το πρωι (9.30) απο Πατρα για Αθηνα λιγο πριν την εξοδο για Κιατο εχει με πινακιδα για ανωτερο οριο ταχυτητας 100χλμ. κινουμαι με 110χλμ καθως ο δρομος ειναι αδειος κυριολεκτικα και βρισκονται βεβαια κανα δυο με κατι S3, BMW κτλ και με περνανε με 140+. Φτανοντας στην εξοδο λοιπον εχει πινακιδα για ανωτερο οριο ταχυτητας απο 100 που ηταν πριν 80χλμ, λογο της εξοδου, την οποια ,την πινακιδα, εγω δεν ειδα και στα 400 μετρα ηταν ενα 'στρουμφακι' μες τη μεση του(!) δρομου που με σημαδευε με το ρανταρ του. Εγω βεβαια το ειδα στα 150 μετρα που μου εκανε νοημα να σταματησω. Κατ'αρχας δεν ειχα ακουσει οτι σε σημαδευουν απο μπροστα, νομιζα μονο απο πισω, και οχι μονο αυτο αλλα οτι εχει εμβελεια 400-500μ ουτως ωστε αυτος που σε σημαδεψε να μπορει να σε σταματησει κιολας. Με σταματαει μου δειχνει το ρανταρ που ειχε γραψει 112χλμ. του λεω δεν ειδα πινακιδα για οριο 80χλμ. αλλα δεν περιμενα βεβαια να με πιστεψει. Τον ρωταω σε ποια περιοχη με γραψανε νομιζοντας οτι με ειχαν γραψει πιο πριν και τον ειδοποιησαν να με σταματησει και μου λεει:'Αφου στο δειχνω!' .Του απανταω οτι δεν με εχουν ξαναγραψει για να ξερω και καταλαβαινω οτι αυτος με επιασε. Μου κοβει την κατωτερη κληση 33 ευρω και φευγω. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν μπαινουν και ποντοι στο 'point system' για αυτη την παραβαση και μετα απο ποσο καιρο παραγραφονται.
Mην ψάχνεις να βρεις άκρη με δαύτους. Οι περισσότεροι είναι ..απόφοιτοι Β΄Δημοτικού και 'γλύψανε' κανά βουλευτή να τους ..διορίσει.
Μην τους δίνεις αξία.
Έτσι παίρνουν το μήνυμα της απαξίας.Εγώ αυτό κάνωΣυμφωνώ απόλυτα πάρτην και φύγε....
Λάθος ορθογραφία σε κλήση ρε παιδιά αν έχετε τον θεό σας....
Άσε που σαν όργανο πρέπει να σε χαιρετά ως ένδειξη σεβασμού όπως εγώ πχ ευχαριστώ τους τροχονόμους που διευκολύνουν την κυκλοφορία
και στην τελική θα έπρεπε να τρώνε κλήσεις και οι αστυνομικοί σεαυτή την χώρα.. δεν το κατάλαβα αυτοί γιατί δεν τρώνε κλήσεις? μήπως οδηγούν ασφαλέστερα από εμάς? Άσε που γι αυτούς τα πρόστιμα θα έπρεπε να είναι διπλά γιατί υπάρχουν για να επιβλέπουν την τήρηση των νόμων... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
...στην τελική θα έπρεπε να τρώνε κλήσεις και οι αστυνομικοί σεαυτή την χώρα.. δεν το κατάλαβα αυτοί γιατί δεν τρώνε κλήσεις? μήπως οδηγούν ασφαλέστερα από εμάς? Άσε που γι αυτούς τα πρόστιμα θα έπρεπε να είναι διπλά γιατί υπάρχουν για να επιβλέπουν την τήρηση των νόμων...Αυτο τι ηταν???
Το joke of the day???? -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Mην ψάχνεις να βρεις άκρη με δαύτους. Οι περισσότεροι είναι ..απόφοιτοι Β΄Δημοτικού και 'γλύψανε' κανά βουλευτή να τους ..διορίσει.
Μην τους δίνεις αξία.
Έτσι παίρνουν το μήνυμα της απαξίας.Εγώ αυτό κάνωΣτην προαναφερόμενη περίπτωση δεν καταλαβαινω προς τι η επίθεση σου προς το αστυνομικό όργανο...
Επισης θελω να συμφωνήσω με τον cpp, γιατί οι αστυνομικοί δεν λαμβάνουν κλήσεις;Γιατι με το πρόσχημα του αστυνομικού έργου καποιοι απο αυτους παρανομούν ασύστολα και ατιμωρητα;Ποιος θα μας σωσει απο τους φύλακες επιτέλους;
-
Δεν υπαρχει κληση για επικινδυνη οδηγηση.Στο λεω με σιγουρια.Φιλε μου, η τσεπη μου ξερει πολυ καλα αν υπαρχει ή οχι. Κ μην με βαλεις στην πριζα να βρω το αποκομμα να στο σκαναρω. Ρωτησα μονο ποσους ποντους στοιχιζει γιατι δεν αναφεροταν πουθενα κ ευχαριστω τον johnnyka που μου απαντησε απλα κ απεριττα.
-
Πίνακας Ποινών Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Πταισματικές παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (Ν. 2696/99) - Πρόστιμο Τροχονόμου
Παράβαση Πρόστιμο
**(Ευρώ) **Point System Αφαίρεση**ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ποδηλάτων έλλειψη 17 . . **
( Siga mhn breis pitsirika me 17 eurw h taytothta!!)
**ΓΥΑΛΙΑ κατά ανέμου δικυκλιστών, δεν φορά 83 . . **
(ara KAI podhlata... Milame gia yperhxhtikes taxythtes!! )**
ΖΩΝΕΣ μη χρήση από οδηγό, επιβάτες 83 3 .
ΖΩΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, έλλειψη 83 . . **
An einai na mhn tis foras, 3HLWSE TES, na glitwseis ta points toylaxisto!! -
μηπως ξερει κανεις ποσοι ποντοι αναλογουν στην 'επικινδυνη οδηγηση'; Δεν μπορω να το βρω πουθενα!
Δεν υπαρχει κληση για επικινδυνη οδηγηση.Στο λεω με σιγουρια.Πρεπει να κανεις καποια παραβαση συγκεκριμενη για να σε γραψουν.Ειχε κανει καποιος τηλεφωνικη καταγγελια στη Κορινθου-Πατρων για μενα για 'επικινδυνη οδηγηση' δινοντας τα στοιχεια μου.Ενταξει ετρεχα λιγο!
Με χτυπησαν με ρανταρ στο Λογγο(183χλμ) και με σταματησαν πριν τα διοδια της Πατρας.Μου ειπαν οτι εχει γινει καταγγελια για επικινδυνη οδηγηση αλλα δε μπορουν βεβαια να με γραψουν για κατι τετοιο και οτι ετρεχα με 110(ειχα κοψει) στο Λογγο.Τελικα ειχαμε εναν κοινο γνωστο και εφυγα ετσι(χωρις τα 33€).υποθετω οτι δεν μπορουσαν να σου δωσουν κληση για επικινδυνη οδηγηση γιατι πολυ απλα δεν βεβαιωσαν οι ιδιοι την παραβαση αφου καποιος τριτος τους το ειπε.
πχ. αν καποιος δει εναν οδηγο να περνα με κοκκινο και λιγο πιο κατω το πει σε τροχονομο ειναι δυνατον αυτος να τον σταματησει και να του δωσει κληση αφου δεν ειδε ο ιδιος την παραβαση αυτη!!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ποδηλάτων έλλειψη 17 . .
Από πότε βγάζουν άδειες τα ποδήλατα? Δηλαδή από τα... 5 μου ως τα 20 περίπου είμουνα ένας... παράνομος
-
nai file mou 993cc Man isoun paranomos. mexri kai to 1979 itan ipoxrewtiko na exei s adeia kikloforias gia podilato. parolauta o nomos tosa xronia meta (25 xronia) o nomos den exei paragrafei. looooooooooooooooooooooooooooooooooooooool
-
Πριν απο λιγα χρόνια ειχανε γραψει, μια τουρίστρια νομιζω, επειδη ειχε ποδήλατο αλλα ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ Η Π**ΤΑΝΑ,μην νομιζει οτι ειμαστε κανα μπορδέλο εδω,εχουμε νομους
-
σαφως και υπαρχει κληση για 'επικνδυνη οδηγηση', αμα θελετε να βρω και το αρθρο του ΚΟΚ.
Απο κει και περα, ο ΚΟΚ που ισχυει μεχρι και τωρα, ειχε ανανεωθει σχετικα προσφατα και εχει ακομα διαταξη για αδεια κυκλοφοριας στα ποδηλατα. -
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
sotiropul έγραψε:
Δεν υπαρχει κληση για επικινδυνη οδηγηση.Στο λεω με σιγουρια.Φιλε μου, η τσεπη μου ξερει πολυ καλα αν υπαρχει ή οχι. Κ μην με βαλεις στην πριζα να βρω το αποκομμα να στο σκαναρω. Ρωτησα μονο ποσους ποντους στοιχιζει γιατι δεν αναφεροταν πουθενα κ ευχαριστω τον johnnyka που μου απαντησε απλα κ απεριττα.
Γιατι ζοριζεσαι?
Δε βλεπω πουθενα 'επικινδυνη οδηγηση'..--- Ε ---
ΕΙΔΙΚΟ Κάλυμμα Φορτηγών (πλήν λατομικών προϊόντων) 33 . .
ΕΙΔΙΚΟΙ κανόνες για οδηγούς δικύκλων 33 . .
ΕΛΙΓΜΟΙ οχημάτων - κανόνες 33 . .
ΕΛΙΓΜΟΙ συνεχείς ή διακεκομένους με κίνδυνο 167 7 .
ΕΛΑΣΤΙΚΑ χωρίς πρόσφυση, ακατάλληλα 33 . .
ΕΛΞΗ οχημάτων - επικίνδυνη 33 . .
ΕΜΠΟΔΙΑ οδοστρώματος, κανόνες παράκαμψης 33 . .
ΕΜΠΟΔΙΟ από οδηγό χωρίς να ληφθούν μέτρα 83 . .
ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ γενικά οχημάτων - έλλειψη 33 . .
ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ασφαλείας μη χρήση στην οδό 33 . .
ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ απότομη χωρίς λόγο και προειδοποίηση 17 . .
ΕΠΙΒΑΤΩΝ μεταφορά υπεράριθμοι 33 . .Εγω ειπα οτι πρεπει να το δικαιολογουν καπως ειδικοτερα π.χ. οπως αναφερθηκε ελιγμοι ή κατι αλλο..
Ωστοσο για τους ελιγμους εαν δεν εχεις υπερβει ταχυτητα και χρησιμοποιεις φλας σε ολους τους ελιγμους, κανονικα δε μπορει να σε γραψει.
Μη το πολυψαχνετε παντως γιατι αν θελουν μας γραφουν για οτι να'ναι.Εχετε ολοι πυροσβεστηρα και φαρμακειο στο αυτοκινητο σας???? -
Ρε σεις τι είναι ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ?
-
Εχετε ολοι πυροσβεστηρα και φαρμακειο στο αυτοκινητο σας????Προσωπικα εχω πυροσβεστηρα και πληρες φαρμακειο και στα 3 αμαξια ! Οχι για να μην με γραψουν αλλα αχρειαστο να ΄ναι κατι γινετε, εστω ενα απλο χτυπημα γιατι να ψαχνω ανοιχτα φαρμακεια, και αμα δεν υπαρχουν ?!?
Κληση για επικδυνη οδηγηση δεν βρηκα, αλλα βρηκα αυτο:
**ΟΔΗΓΗΣΗ για επίδειξη & αυτοσχέδιοι αγώνες 167 € point system: 7 **
-
Ο χρήστης DimisGR έγραψε:
Προσωπικα εχω πυροσβεστηρα και πληρες φαρμακειο και στα 3 αμαξια ! Οχι για να μην με γραψουν αλλα αχρειαστο να ΄ναι κατι γινετε, εστω ενα απλο χτυπημα γιατι να ψαχνω ανοιχτα φαρμακεια, και αμα δεν υπαρχουν ?!?
Ετσι κι εγω,και εχω και κατι παλιά γυαλιά γιατι φοραω φακους επαφής.
Μου λείπουν οι αλυσίδες,ειναι το μοναδικο για το οποίο μπορούν να με γράψουν.
Προσωπικα ειμαι υπερ σχεδόν ολων αυτών των κλήσεων που διδονται για τετοιου είδους ελλείψεις -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ρε σεις τι είναι ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ?Αν δεν κάνω λάθος τα ειδικά φωσφορίζοντα γιλέκα
(καμία σχέση με ΧΑΑ )
Περί Κλήσεων....