-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αντιπαρερχομαι τα τραγικα σχολια περι VAG (καταλαβαμε την ομαδα σου...) και στεκομαι στο πλεον σαθρό επιχειρημα σου! Ξερεις τα SAAB δεν ειναι τα μονα που απευθυνονται σε μεγαλυτερα βαλαντια! Υπαρχουν αλλες τοσες εταιριες εκει εξω που απευθυνονται σε ακομα ποιο ακριβα γουστα και εχουν το μεριδιο αγορας τους και επιζουν δεκαετιες τωρα επιτυχημένα. Η καθε εταιρια προσπαθει να παρουσιασει ενα προιον το οποιο θα ειναι αρεστο σε οσο το δυνατον περισσότερους και να κλεψει πωλησεις απο τους αλλους. Προφανως για την SAAB αυτο και εφικτο δεν ηταν (πως αλλωστε αφου δεν παρουσιαζει τιποτα) και τα αμαξια της, κοστιζαν κατασκευαστικα περισσότερο απο τον ανταγωνισμο με συνεπεια να μπαινει μεσα σε καθε πωληση.... οποτε φτασαμε εδω που φτασαμε...Εκτος δλδ αν πιστευεις οτι το κοινο της SAAB διαφοροποιείται απο αυτο της Volvo, της VW, της Opel, της Merc.... οποτε καλο θα ηταν να μας εξηγησεις τι το διαφορετικο εχουν αυτοι (οι αγοραστες) και πως ακριβως τους ικανοποιει η Saab τις αναγκες τους...
Ασφαλως και τα Saab δεν ειναι τα μονα που απευθυνονται σε πιο μεγαλα βαλαντια και εκει ειναι το προβλημα! Τα μεγαλυτερα βαλαντια εχουν μεγαλυτερες απαιτησεις απο αυτα που προσφερει η Saab και σιγουρα υπαρχουν αλλα αυτοκινητα που ειναι πολυ καλυτερα value for money. Το αγοραστικο κοινο των Saab ειναι παρομοιο με των Volvo. Τα Saab πιστευω οτι παντα ηταν ενα πιο cult brand, το οποιο το αναζητουν οσοι θελουν κατι ανετο και διαφορετικο (οχι απαραιτητα τεχνολογικα διαφορετικο) χωρις ομως να ειναι προκλητικο (non pretentious). Ποιο ειναι το δημογραφικο των αγοραστων? Στις ΗΠΑ τουλαχιστον, τα Saab ειναι δημοφιλη στους 40-50αρηδες καθηγητες πανεπιστημιων στο northeast (Μασαχουσετη, Βερμοντ, Νεα Υορκη κτλ). Ισως το appeal των Saab να ειναι η σπανιοτητα τους. Εγω προσωπικα αγορασα το δικο μου (9-3 SportCombi) διοτι ακριβως ηθελα κατι διαφορετικο και ηθελα να ειναι wagon. Η αλλη μου επιλογη ηταν μια BMW 330, αλλα μπεμπες βρισκεις σε καθε γωνια. Το Saab εχει αρκετα καλη επιταχυνση (το δικο μου ειναι διλιτρο με 210 ιππους) χωρις να τη θεωρω φανταστικη (υπερεπαρκη για τα γουστα μου και την οδηγηση μου) αλλα σιγουρα πανω απο το μεσο ορο. Η καταναλωση βενζινης για το μεγεθος του αυτοκινητου ειναι πολυ καλη (αρκετα καλυτερη απο μια μπεμπα) και το εσωτερικο το βρισκω πολυ ανετο και 'ζεστο' με τα μπεζ δερματινα καθισματα (σε αντιθεση με τα γερμανικα που τα βρισκω πολυ αχαρα αν και μαλλον καλυτερης ποιοτητας).
Τα VW, Opel κτλ ειναι αυτοκινητα που απευθυνονται στην μαζα (δεν το λεω υποτιμητικα). Οι Merc ασφαλως ειναι πιο χλιδατες (και ακριβοτερες) και παιζουν σε αλλη κατηγορια. Ο αγοραστης μιας Merc την αγοραζει κυριως για να πουλησει μουρη, κατι το οποιο σιγουρα δεν ισχυει για μια Saab.
Περι VW. Δεν ειναι οτι πιο αξιοπιστο και πολλα μοντελα τους βρισκονται (σχεδον) στο πατο της αξιοπιστιας (το Tiguan η το Touareg αν δεν κανω λαθος ηταν το λιγοτερο αξιοπιστο αυτοκινητο στις ΗΠΑ σε μια προσφατη λιστα αξιολογησης που πηρε το ματι μου). Εγω προσωπικα ημουν κατοχος ενος Jetta TDI για εξι χρονια (αρα εχω αρκετη προσωπικη εμπειρια). Παρολο που το νταντευα σαν μωρο, μου εβγαλε χιλια δυο προβληματα (σενσορες χαλουσαν διαρκως, η αντλια νερου χαλασε και μου εκανε την μηχανη μανταρα, καηκαν τα glow plugs, η ηλιοροφη εβαζε νερο, παλι καλα που τα παραθυρα δεν επεσαν μεσα στις πορτες ). Μπορω να πω οτι το check engine light ηταν αναμενο τα τρια απο τα εξι χρονια που ειχα το αυτοκινητο στην κατοχη μου. Στο τελος ειχε προβληματα με την αναρτηση και ειχα και καποια υποψια οτι το κιβωτιο ταχυτητων ηταν ετοιμο να τα τιναξει, οποτε το πουλησα και βρηκα την ησυχια μου. (Ποια ειναι η ομαδα μου ??? )
-
+100
-
Ο χρήστης stavros1926 έγραψε:
- Ο αριθμός του δείκτη βλαβών είναι αυτός που καταδεικνύει τον τελικό βαθμό αξιοπιστίας (μεγαλύτερος αριθμός σημαίνει περισσότερες βλάβες).Ο τελικός αριθμός είναι το πηλίκο των βλαβών που έχουν καταγραφεί σε αυτοκίνητα τελευταίας 5ετίας της κάθε εταιρείας δια τον αριθμό των αντίστοιχων μοντέλων που έχουν κυκλοφορήσει το ίδιο χρονικό διάστημα Επιπλέον, ανάλογα με τη βαρύτητα της (όπως την αξιολογούν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων), η κάθε βλάβη έχει πολλαπλασιαστεί με διαφορετικό συντελεστή. Έτσι μια μεγάλη βλάβη έχει πολλαπλασιαστεί με μεγαλύτερο συντελεστή από μια μικρότερης σημασίας.
Μάρκα / Μοντέλο Δείκτης βλαβών
ALFA ROMEO 147
78
RENAULT MEGANE
64
FIAT STILO
51
PEUGEOT 307
37
CITROEN C4
35
VOLKSWAGEN GOLF
33
CHEVROLET LACETTI
29
SEAT LEON
26
MERCEDES A-SERIES
23
AUDI A3
22
FORD FOCUS
22
BMW 1-SERIES
19
OPEL ASTRA
19
DODGE CALIBER
17
MITSUBISHI LANCER
17
SEAT CORDOBA
15
KIA CEED
14
FIAT BRAVO
14
NISSAN ALMERA
13
TOYOTA COROLLA
13
HONDA CIVIC
12
MAZDA 3-SERIES
9
HYUNDAI i30
9
HYUNDAI ACCENT
8
TOYOTA AURIS
6
NISSAN TIIDA
4Ασε να μαντεψω , αυτη ειναι λιστα του autotriti ?
-
Τι είναι τα glow plugs?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τι είναι τα glow plugs?προθερμαντηρες για ντιζελ ;
http://www.etecno1.it/index.php?cPath=2 ... 1n00ne7ie4 -
OK
-
Εξαρτήματα σε κάθε θάλαμο καύσης για την προθέρμανση και ευκολότερη ανάφλεξη του πετρελαίου.
Τρόπον τινά το ανάλογο των μπουζί του βενζινοκινητήρα, και το έχουν οι περισσότεροι πλέον πετρελαιοκινητήρες.εδιτ
Ωχ με πρόλαβες -
Ο χρήστης boomboom έγραψε:
Αντιπαρερχομαι τα τραγικα σχολια περι VAG (καταλαβαμε την ομαδα σου...) και στεκομαι στο πλεον σαθρό επιχειρημα σου! Ξερεις τα SAAB δεν ειναι τα μονα που απευθυνονται σε μεγαλυτερα βαλαντια! Υπαρχουν αλλες τοσες εταιριες εκει εξω που απευθυνονται σε ακομα ποιο ακριβα γουστα και εχουν το μεριδιο αγορας τους και επιζουν δεκαετιες τωρα επιτυχημένα. Η καθε εταιρια προσπαθει να παρουσιασει ενα προιον το οποιο θα ειναι αρεστο σε οσο το δυνατον περισσότερους και να κλεψει πωλησεις απο τους αλλους. Προφανως για την SAAB αυτο και εφικτο δεν ηταν (πως αλλωστε αφου δεν παρουσιαζει τιποτα) και τα αμαξια της, κοστιζαν κατασκευαστικα περισσότερο απο τον ανταγωνισμο με συνεπεια να μπαινει μεσα σε καθε πωληση.... οποτε φτασαμε εδω που φτασαμε...
Εκτος δλδ αν πιστευεις οτι το κοινο της SAAB διαφοροποιείται απο αυτο της Volvo, της VW, της Opel, της Merc.... οποτε καλο θα ηταν να μας εξηγησεις τι το διαφορετικο εχουν αυτοι (οι αγοραστες) και πως ακριβως τους ικανοποιει η Saab τις αναγκες τους...
Ασφαλως και τα Saab δεν ειναι τα μονα που απευθυνονται σε πιο μεγαλα βαλαντια και εκει ειναι το προβλημα! Τα μεγαλυτερα βαλαντια εχουν μεγαλυτερες απαιτησεις απο αυτα που προσφερει η Saab και σιγουρα υπαρχουν αλλα αυτοκινητα που ειναι πολυ καλυτερα value for money. Το αγοραστικο κοινο των Saab ειναι παρομοιο με των Volvo. Τα Saab πιστευω οτι παντα ηταν ενα πιο cult brand, το οποιο το αναζητουν οσοι θελουν κατι ανετο και διαφορετικο (οχι απαραιτητα τεχνολογικα διαφορετικο) χωρις ομως να ειναι προκλητικο (non pretentious). Ποιο ειναι το δημογραφικο των αγοραστων? Στις ΗΠΑ τουλαχιστον, τα Saab ειναι δημοφιλη στους 40-50αρηδες καθηγητες πανεπιστημιων στο northeast (Μασαχουσετη, Βερμοντ, Νεα Υορκη κτλ). Ισως το appeal των Saab να ειναι η σπανιοτητα τους. Εγω προσωπικα αγορασα το δικο μου (9-3 SportCombi) διοτι ακριβως ηθελα κατι διαφορετικο και ηθελα να ειναι wagon. Η αλλη μου επιλογη ηταν μια BMW 330, αλλα μπεμπες βρισκεις σε καθε γωνια. Το Saab εχει αρκετα καλη επιταχυνση (το δικο μου ειναι διλιτρο με 210 ιππους) χωρις να τη θεωρω φανταστικη (υπερεπαρκη για τα γουστα μου και την οδηγηση μου) αλλα σιγουρα πανω απο το μεσο ορο. Η καταναλωση βενζινης για το μεγεθος του αυτοκινητου ειναι πολυ καλη (αρκετα καλυτερη απο μια μπεμπα) και το εσωτερικο το βρισκω πολυ ανετο και 'ζεστο' με τα μπεζ δερματινα καθισματα (σε αντιθεση με τα γερμανικα που τα βρισκω πολυ αχαρα αν και μαλλον καλυτερης ποιοτητας).
Τα VW, Opel κτλ ειναι αυτοκινητα που απευθυνονται στην μαζα (δεν το λεω υποτιμητικα). Οι Merc ασφαλως ειναι πιο χλιδατες (και ακριβοτερες) και παιζουν σε αλλη κατηγορια. Ο αγοραστης μιας Merc την αγοραζει κυριως για να πουλησει μουρη, κατι το οποιο σιγουρα δεν ισχυει για μια Saab.
Περι VW. Δεν ειναι οτι πιο αξιοπιστο και πολλα μοντελα τους βρισκονται (σχεδον) στο πατο της αξιοπιστιας (το Tiguan η το Touareg αν δεν κανω λαθος ηταν το λιγοτερο αξιοπιστο αυτοκινητο στις ΗΠΑ σε μια προσφατη λιστα αξιολογησης που πηρε το ματι μου). Εγω προσωπικα ημουν κατοχος ενος Jetta TDI για εξι χρονια (αρα εχω αρκετη προσωπικη εμπειρια). Παρολο που το νταντευα σαν μωρο, μου εβγαλε χιλια δυο προβληματα (σενσορες χαλουσαν διαρκως, η αντλια νερου χαλασε και μου εκανε την μηχανη μανταρα, καηκαν τα glow plugs, η ηλιοροφη εβαζε νερο, παλι καλα που τα παραθυρα δεν επεσαν μεσα στις πορτες ). Μπορω να πω οτι το check engine light ηταν αναμενο τα τρια απο τα εξι χρονια που ειχα το αυτοκινητο στην κατοχη μου. Στο τελος ειχε προβληματα με την αναρτηση και ειχα και καποια υποψια οτι το κιβωτιο ταχυτητων ηταν ετοιμο να τα τιναξει, οποτε το πουλησα και βρηκα την ησυχια μου. (Ποια ειναι η ομαδα μου ??? )
συμφωνώ ... αν και πιστεύω ότι η BMW δεν καίει περισσότερη βενζίνη από το SAAB turbo.
-
συγκρινε 2λιτρο τουρμπο με 3λιτρο..
εννοειται οτι η 330 θα πινει τα κερατα της συγκριτικα με το saab -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
συμφωνώ ... αν και πιστεύω ότι η BMW δεν καίει περισσότερη βενζίνη από το SAAB turbo.Η συγκριση εγινε με την 330 Ci coupe. Oι μικροτερες (318 κτλ) νομιζω οτι οντως καινε λιγοτερο, αλλα δεν αξιζουν την αγορα.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εννοειται οτι η 330 θα πινει τα κερατα της συγκριτικα με το saabη 330 έχει μικτή 7.2 και το Saab 8.5
επίσης CO2 bmw 172, Saab CO2 205
-
(Αν και ειμαστε εκτος θεματος) αυτο που βρηκα πολυ ενδιαφερον ηταν οτι η 330 coupe ειχε αρκετα διαφορετικη οδικη συμπεριφορα απο τη 330 sedan. Τις δοκιμασα και τις δυο την ιδια μερα (καθως και τη Saab) και μου φανηκε οτι το Saab 9-3 με τη 330 sedan ειχαν αρκετα παρομοια συμπεριφορα. Η coupe ηταν αρκετα διαφορετικη, σχεδον διαφορετικο αυτοκινητο .
-
εννοειται οτι η 330 θα πινει τα κερατα της συγκριτικα με το saabη 330 έχει μικτή 7.2 και το Saab 8.5
7.2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ?
ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ CRUSE CONTROL ΜΕ 120 ΧΛΜ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΑΖΙΟΥ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΠΕΤΑΕΙ ΕΥΡΩ....ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΚΑΖΙΟΥ!ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ-ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ!
ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΕ TRAFFIC ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 15LT/100 ΚΑΙ ΕΞΩ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΓΡΗΓΟΡΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟ 10ΑΡΙ ΤΟ ΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ...
ΒΕΒΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ 330 Η ΤΟ 9-3 2.0 210HP ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΩΛΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΛΑΘΟΣ ΑΜΑΞΙ... -
stavros1926 δεν πιστευω να γεννηθηκες το 1926
-
αυτο δεν παιζει με την καμια..οσο κακο και να ειναι το μοτερ της σααμπ
στη bmw ειναι μεγαλοι ψευτες ξεκινοντας απο τα αλογα που λενε οτι βγαζουν.. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δεν λέω ότι είναι αυτές οι καταναλώσεις ..... αλλά είναι συγκριτικές, στις ίδιες συνθήκες !!! και η BMW καίει έστω και λίγο λιγότερο από το Saab .....
το δικό μου για παράδειγμα με την χρήση που του κάνω και την χρήση στην Αθήνα, είμαι +2λτ/100 από την μέση που δηλώνει ο κατασκευαστής από τις τυποποιημένες μετρήσεις. Όταν κοιτάω τις καταναλώσεις αυτοκινήτων, υπολογίζω ένα +20% πάνω από ότι λένε για μέση τυποποιημένη κατανάλωση και σχεδόν πάντα πέφτω μέσα.
-
Καλησπερα,χρονια πολλα καλα χριστουγεννα σε ολους...
Για την ιστορια,επειδη παρακολουθω τα τελευταια post με ενδιαφερον,ειμαι κατοχος εδω και 5 μηνες ενος 9-3 2.0t XWD...Η καταναλωση σε ταξιδι απο ναυπακτο-κιλκις με το γκαζι να φτανει τα 220 στην ευθεια της λαρισας,ειχε μεσο ορο τα 10λ/100χλμ...γενικα με ειχαν πανικοβαλει Α-ΔΙ-ΚΑΙ-Ο-ΛΟ-ΓΗ-ΤΑ τα περιοδικα αυτοκινητου που παρουσιαζαν μετρησεις ανω του 14... -
δεν λέω ότι είναι αυτές οι καταναλώσεις ..... αλλά είναι συγκριτικές, στις ίδιες συνθήκες !!! και η BMW καίει έστω και λίγο λιγότερο από το Saab .....
Λαθος κανεις δεν υπαρχει καποια εταιρια που να ειναι αρμοδια για τις μετρησεις αυτες....
καθε κατασκευαστης δηλωνει οτι νομιζει η οτι θελει να νομιζουμε.....
η καταναλωση της 330 ειναι μεγαλυτερη standar για τους ρυπους θα το δεχτω γιατι το μοτερ της saab ειναι πο παλιο!αλλα who cares για τους ρυπους?ας μαζεψουνε πρωτα τις νταλικες και τα λεοφωρεια που εχουν co2 κανενα 5χιλιαρο και μετα μας πιανει και μας η οικολογικη συνηδηση για τα 172 ή τα 205..... -
Ο χρήστης portole έγραψε:
Για την ιστορια,επειδη παρακολουθω τα τελευταια post με ενδιαφερον,ειμαι κατοχος εδω και 5 μηνες ενος 9-3 2.0t XWD...Η καταναλωση σε ταξιδι απο ναυπακτο-κιλκις με το γκαζι να φτανει τα 220 στην ευθεια της λαρισας,ειχε μεσο ορο τα 10λ/100χλμ...γενικα με ειχαν πανικοβαλει Α-ΔΙ-ΚΑΙ-Ο-ΛΟ-ΓΗ-ΤΑ τα περιοδικα αυτοκινητου που παρουσιαζαν μετρησεις ανω του 14...μια χαρά κατανάλωση !!! αλλά μην λέμε ότι και η 330 καίει περισσότερο. Προς θεού δεν είπα πουθενά ότι αν αγοράζεις @τέτοια@ αυτοκίνητα το 1ο πράγμα που σε ενδιαφέρει είναι η κατανάλωση.
-
Ο χρήστης portole έγραψε:
Για την ιστορια,επειδη παρακολουθω τα τελευταια post με ενδιαφερον,ειμαι κατοχος εδω και 5 μηνες ενος 9-3 2.0t XWD...Η καταναλωση σε ταξιδι απο ναυπακτο-κιλκις με το γκαζι να φτανει τα 220 στην ευθεια της λαρισας,ειχε μεσο ορο τα 10λ/100χλμ...γενικα με ειχαν πανικοβαλει Α-ΔΙ-ΚΑΙ-Ο-ΛΟ-ΓΗ-ΤΑ τα περιοδικα αυτοκινητου που παρουσιαζαν μετρησεις ανω του 14...να το χαιρεσε φιλε μιλαμε για τρελο εργαλειο ετσι?
τα περιοδικα της ελλαδος φιλε μου κυρητουν ''πολεμο'' σε οτιδηποτε μη γερμανικο....Να σε ρωτησω κατι?ακους και εσυ τριγμους?το ταμπλο σου εχει χαλια ποιοτητα?το τιμονι σου βγαινει που και που απο την θεση του?σε καθε λακουβα σπας και απο 1 πλευρο?
αντε γιατι εδω μεσα μερικοι νομιζου και θελουν να μας κανουν και μας να πιστεψουμε οτι μιλαμε για LADA...
Saab Forum