-
Ο χρήστης anemos231 έγραψε:
Θεωρώ ότι και η σουηδική εταιρεία παραμένει αρκετά ανεξάρτητη ακόμη και εντός του ομίλου GM και ότι η πρόθεσή τους είναι να διατηρήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την φιλοσοφία τους.
Επίσης περί ανεξαρτησίας Της :
Χωρίς να είμαι στα έσωτερικά των εταιριών:
Η Audi μου έχει δώσει την εντύπωση πως ότι μοντέλο γουστάρει να βγάλει το βγάζει. Και όχι μόνο αυτό. Μου δείχνει ότι χαράζει μαζί με την VW την πολιτική του γκρουπ
Οι BMW-MERCEDES είναι εταιρίες και γκρουπ μαζί.
Αντίθετα η Saab μοιάζει να είναι ακόμα μια εταιρία του γκρουπ!! που απλά κάνει καλά τη δουλειά της. Δεν νομίζω πχ η Μανατζερ της να έχει κάποιο 'λογο' στο γκρουπ[/b]
-
Είναι γνωστό τοις πάσι πως τα κύρια χαρακτηριστικά της Saab εδώ και δεκαετίες είναι ποιότητα και ασφάλεια. Πάνω σε αυτές τις δύο έννοιες έχει βασίσει την επιτυχημένη πορεία της.
Ειδικά στον τομέα της ασφάλειας με χαρακτηριστικό τις στιβαρές κατασκευές με προσοχή στην λεπτομέρεια είναι γνωστό ότι κατέχει ισχυρότατη τεχνογνωσία που προέρχεται από την παράδοση της εταιρείας στην αεροναυπηγική!!
Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, νομίζω, και θαρρώ όχι μόνο εγώ, πως είναι σήμα κατατεθέν της σουηδικής εταιρείας. Έτσι λοιπόν μου φαίνεται τουλάχιστον άστοχη η σύγκριση στον συγκεκριμένο τομέα της Saab με την Alfa! Εκτιμώ απεριόριστα τους Ιταλούς για την υπέροχη οδηγική σπορτίφ αίσθηση που έχουν τα περισσότερα δημιουργήματά τους, σε καμμία περίπτωση όμως και για την ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία τους.
Τα παραπάνω απηχούν καθαρά προσωπικές απόψεις, για τις οποίες έχω κάθε δικαίωμα (νομίζω), όπως άλλωστε και ο καθένας στο Forum. Αυτά. -
Νομιζω οτι ειναι περα για περα ατυχης η συγκριση των SAAB με την Alfa Romeo σε θεματα ποιοτητας κατασκευης και φινιρισματος.
Η SAAB υπερεχει ξεκαθαρα.
Απλα δεν τιθετε θεμα συγκρισης, ακομη και αν ενα μοντελο της πρωτης υστερει και της δευτερης εχει αναβαθμιστει συγκριτικα παντα με το παρελθον και παρον των εταιρειων.
ΥΣ. το μονο που δεν μου αρεσει στα SAAB ειναι αυτη η πληθωρα απο κουμπακια και η ξεπερασμενη σχεδιαση του ταμπλο.
-
Είναι γνωστό τοις πάσι πως τα κύρια χαρακτηριστικά της Saab εδώ και δεκαετίες είναι ποιότητα και ασφάλεια. Πάνω σε αυτές τις δύο έννοιες έχει βασίσει την επιτυχημένη πορεία της.
Ειδικά στον τομέα της ασφάλειας με χαρακτηριστικό τις στιβαρές κατασκευές με προσοχή στην λεπτομέρεια είναι γνωστό ότι κατέχει ισχυρότατη τεχνογνωσία που προέρχεται από την παράδοση της εταιρείας στην αεροναυπηγική!!
Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, νομίζω, και θαρρώ όχι μόνο εγώ, πως είναι σήμα κατατεθέν της σουηδικής εταιρείας. Έτσι λοιπόν μου φαίνεται τουλάχιστον άστοχη η σύγκριση στον συγκεκριμένο τομέα της Saab με την Alfa! Εκτιμώ απεριόριστα τους Ιταλούς για την υπέροχη οδηγική σπορτίφ αίσθηση που έχουν τα περισσότερα δημιουργήματά τους, σε καμμία περίπτωση όμως και για την ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία τους.
Τα παραπάνω απηχούν καθαρά προσωπικές απόψεις, για τις οποίες έχω κάθε δικαίωμα (νομίζω), όπως άλλωστε και ο καθένας στο Forum. Αυτά.Αγαπητέ μου. Όπως είπα πολλά πράγματα αλλάζουν στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τίποτα δε μένει σταθερό.
Κάποιος Alfisti θα σου πει:
Με δικά σου λόγια
Είναι γνωστό τοις πάσι πως τα κύρια χαρακτηριστικά της Alfa Romeo εδώ και δεκαετίες είναι επιδόσεις και οδική συμπεριφορά. Πάνω σε αυτές τις δύο έννοιες έχει βασίσει την επιτυχημένη πορεία της.
Ειδικά στον τομέα της οδιγικής συμπεριφοράς με χαρακτηριστικό τις αναρτήσεις και το τιμόνι είναι γνωστό ότι κατέχει ισχυρότατη τεχνογνωσία που προέρχεται από την παράδοση της εταιρείας στους αγώνες!!Όμως η πραγματικότητα είναι αλλιώς. Κοίτα πόσες υποδεέστερες σε ιστορία και κύρος εταιρίες περνάνε την Alfa Romeo στις κορυφέες εκδόσεις!!
1.Mitsubishi Evo >>156GTA
2.Subaru Impreza WRX >>156GTA
3.Nissan 350Z >>GT & GTV 3.2
3.Mazda RX8 >>GT 3.2
4.Honda S2000 >>Spider 3.2
5.Honda TypeR >>147 GTA
6.VW Golf GTi >> 147GTA
7. Seat Leon Cupra >>147GTAΑυτό δείχνει ότι καλή η παράδοση μιας εταιρίας αλλά συχνά υπάρχουν κάποοι που σε ξεπερνάνε
Στον τομέα των επιδόσεων αυτό είναι μετρησιμο και αντικειμενικό
Στον τομέα της ποιότητας υπάρχει και ο υποκειμενικός παράγοντας!!
Ο Αγοραστής Μπαμπης πριν πορωθεί με Alfa Romeo συγκρινε και είδε:
166 > 95
GT,147 >= 93 Aero
156 == 93Aυτά είναι καθαρά προσωπικές μου απόψεις.
Απο εκεί και πέρα μπορεί κάποιοι να μην είδαν τα Alfa Romeo και να θεωρούν εσφαλμένα ότι έχουν ποιότητα δεκαετίας 80.
Μπορεί κάποιοι να τα είδαν αλλά όπως είπα επειδή είναι μικρές οι διαφορές να θεωρούν την ΤΩΡΙΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ της SAAB ανώτερη της Alfa Romeo !!
Όλες οι απόψεις είναι σεβαστες, και απλά διαφωνώ με το να ειρωνευόμαστε με απορημένα προσωπάκια όταν κάποιος έχει άλλη άποψη
-
Βρε Μπάμπη μπες πρώτα σε ένα 93 και μετά στην GT και μετά έλα να μου πεις για την ποιότητα - φινίρισμα.
Έχουν φτιάξει πολύ τα Alfa Romeo σ' αυτό το θέμα αλλά μην τρελλάθούμε κι' όλας οτι είναι ισάξια των SAAB.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Βρε Μπάμπη μπες πρώτα σε ένα 93 και μετά στην GT και μετά έλα να μου πεις για την ποιότητα - φινίρισμα.Έχουν φτιάξει πολύ τα Alfa Romeo σ' αυτό το θέμα αλλά μην τρελλάθούμε κι' όλας οτι είναι ισάξια των SAAB.
Όπως έγραψα αλλά δεν διάβασες μπήκα στην αντιπροσωπία ψηλέ!!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
...Όμως η πραγματικότητα είναι αλλιώς. Κοίτα πόσες υποδεέστερες σε ιστορία και κύρος εταιρίες περνάνε την Alfa Romeo στις κορυφέες εκδόσεις!!3.Mazda RX8 >>GT 3.2
5.Honda TypeR >>147 GTA
6.VW Golf GTi >> 147GTA
7. Seat Leon Cupra >>147GTAΜα καλά τα πιστεύεις αυτά που γράφεις;
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Βρε Μπάμπη μπες πρώτα σε ένα 93 και μετά στην GT και μετά έλα να μου πεις για την ποιότητα - φινίρισμα.
Έχουν φτιάξει πολύ τα Alfa Romeo σ' αυτό το θέμα αλλά μην τρελλάθούμε κι' όλας οτι είναι ισάξια των SAAB.
Όπως έγραψα αλλά δεν διάβασες μπήκα στην αντιπροσωπία ψηλέ!!
Άλλο να μπεις στην αντιπροσωπεία και άλλο να ζεις μαζί τους!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
ΥΣ. το μονο που δεν μου αρεσει στα SAAB ειναι αυτη η πληθωρα απο κουμπακια και η ξεπερασμενη σχεδιαση του ταμπλο.Τα κουμπάκια σε άλλους αρέσουν και σε άλλους δεν αρέσουν. Γούστα είναι αυτά. Εμένα μου αρέσουν απίστευτα πολύ!
Ε, οχι και ξεπερασμένη σχεδίαση το ταμπλό!!
-
Να πω κι εγω την αποψη μου, η οποια βασιζεται στις εμπειρειες καλου μου φιλου.
Ο γνωστος μου λοιπον λατρης της ταχυτητας, ειχε μια 318 πριν 4-5 χρονια. Ενα βραδυ, και ενω πηγαινε με καμμια 200 χλμ, το αμαξι του εφυγε εντελως σε μια, καθολου αποτομη στροφη. Αποτελεσμα: Χωρις να φοραει ζωνη, ενα σπασμενο ποδι και ριξη σπληνας. Ευτυχως ανοιξαν οι αεροσακοι και τον εσωσαν. Μου ορκιζεται οτι το αυτοκινητο το ηξερε απεξω και ανακατωτα, οτι δεν ηταν μεθυσμενος και οτι τη στροφη εκεινη την ηξερε πολυ καλα.(Ανοιγω παρενθεση για να πω οτι το αυτοκινητο παρολο που κυριολεκτικα διαλυθηκε, ο φιλος μου το πουλησε για παλιοσιδερα, το ειδε προς πωληση σε μαντρα μεταχειρησμενων 1 χρονο αργοτερα )
Ξερω οτι καποιοι θα πουν οτι μαλλον ο τυπος εκανε καποια στραβωτιμονιά και οτι δεν φταιει το αυτοκινητο οταν πας με 200, παντως ο γνωστος μου δεν θελει να ακουει για BMW πλεον.
Προπερσι πηρα ενα SAAB 93 ΑΕRO 2.0Τ και μου λεει τα καλυτερα λογια για την οδικη του συμπεριφορα και τις επιδοσεις. Σαν συνοδηγος που ειχα την τυχη να ειμαι, αν και δεν το ετρεξε το αμαξι, με εντυπωσιασε ο πινακας οργανων και η ανεση του αυτοκινητου. Η μονη βλαβη που μου εχει αναφερει ηταν 8-9 μηνες αφου το αγορασε πού καηκε ενας απο τους προβολεις ομιχλης. -
Οσον αφορα το εσωτερικο και μονον αυτο:
Κοιτωντας καποιες φωτο απο SAAB, και συγκρινοντας με Audi-ΒΜW,νομιζω οτι τα γερμανικα υπερέχουν στην εσωτερικη πολυτέλεια και ενδεχομένως και ποιότητα κατασκευης σε αυτο το θεμα.
-
Σχετικά με τις Alfa, πιθανώς σε κάποια μεμονωμένα σημεία να υπερτερούν όπως πχ. τα δερμάτινα μπάκετ της 156. Αλλά συνολικά δεν υπάρχει σύγκριση, ειδικά το ταμπλό σε 147,156,GT δεν συγκρίνονται με τα Saab.
-
κατ'επεκταση και στον σχεδιασμο!
α! αυτοι δεν εχουν 'alfisti'!!!
-
Η Saab είναι εταιρία που συμπαθώ αρκετά σε γενικές γραμμές. Ειδικά αφού είδα το γνωστό βιντεάκι με τα 'χορευτικά' των 9000Τ!
Θυμάμαι σε κάποιο Autocar που είχε μια λίστα με τις πιο αναξιόπιστες εταιρίες όσον αφορά τα ηλεκτρονικά και η Saab ήταν πρώτη στη λίστα. Και μετά η Renault...
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Όλες οι απόψεις είναι σεβαστες, και απλά διαφωνώ με το να ειρωνευόμαστε με απορημένα προσωπάκια όταν κάποιος έχει άλλη άποψηΤα απορημένα προσωπάκια ( ) πράγματι δηλώνουν έκπληξη και απορία και σε καμμία περίπτωση ειρωνία, εκτός και εσύ θέλεις να το βλέπεις έτσι..
Αλλά βλέπεις ότι δεν είμαι ο μόνος που θεωρώ τουλάχιστον ατυχή τη σύγκριση Σουηδών και Ιταλών σε ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία. Τεσπα, ας διατηρήσει ο καθένας το δικαίωμα της προσωπικής του άποψης και όλα καλά. Χαίρετε.Tiger, μας έβαλες να σκοτωθούμε μου φαίνεται με το topic για τους Σουηδούς.....
-
ειμαι οπαδος των σουηδων και των κουμπακιων...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Σχετικά με τις Alfa, πιθανώς σε κάποια μεμονωμένα σημεία να υπερτερούν όπως πχ. τα δερμάτινα μπάκετ της 156. Αλλά συνολικά δεν υπάρχει σύγκριση, ειδικά το ταμπλό σε 147,156,GT δεν συγκρίνονται με τα Saab.Ειναι και λίγο προσωπικά γούστα αυτά.. Προσωπικά πιστευώ ότι το ταμπλώ της 156 ήταν απο τα πιο εμπνευσμένα σχέδια που έχουν βγεί ποτέ σε αυτοκίνητο.
... όσο για τα άλλα μην ξεχνάμε και τις συγγένειες με τα 93-Vectra... έτσι;
Το ίδιο ισχύει και για τις νέες Άλφα που θα έχουν μπλοκ GM... η αυτοκινητοβιομηχανία έχει μπλεχτεί τόσο πολύ πια που αναγωγές στο παρελθόν ειναι πια άτοπες.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Θυμάμαι σε κάποιο Autocar που είχε μια λίστα με τις πιο αναξιόπιστες εταιρίες όσον αφορά τα ηλεκτρονικά και η Saab ήταν πρώτη στη λίστα. Και μετά η Renault...
Αν θυμαμαι καλα,σχετικα προσφατα ενας ελληνας συντακτης αυτοκινητιστικου περιοδικου κλειδωθηκε μέσα,οταν τα ηλεκτρονικα τρελάθηκαν
-
Όλες οι απόψεις είναι σεβαστες, και απλά διαφωνώ με το να ειρωνευόμαστε με απορημένα προσωπάκια όταν κάποιος έχει άλλη άποψη
Τα απορημένα προσωπάκια ( ) πράγματι δηλώνουν έκπληξη και απορία και σε καμμία περίπτωση ειρωνία, εκτός και εσύ θέλεις να το βλέπεις έτσι..
Αλλά βλέπεις ότι δεν είμαι ο μόνος που θεωρώ τουλάχιστον ατυχή τη σύγκριση Σουηδών και Ιταλών σε ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστία. Τεσπα, ας διατηρήσει ο καθένας το δικαίωμα της προσωπικής του άποψης και όλα καλά. Χαίρετε.Tiger, μας έβαλες να σκοτωθούμε μου φαίνεται με το topic για τους Σουηδούς.....
Aγαπητέ Άνεμε. Σόρρυ για την επιθετικότητα.
Εδώ νομίζω ότι υπάρχει μια παρεξήγηση. Το σύνολο του ειδικού τύπου εκθειάζει την ποιότητα εσωτερικού των 156-147-GT και μάλιστα αναφερετε ότι απέχουν ελάχιστα από τα γερμανικά που όπως να το κάνουμε υπερέχουν!!
Ταυτόχρονα το σύνολο των ανθρώπων που μπήκαν στην GT μου και στην 147 του κουνιάδου μου έμειναν εντυπωσιασμένοι γiα το πόσα βήματα εμπρός έκανε η Alfa Romeo!!
Από την άλλη όλοι συμφωνείτε ότι η Saab απέχει από τους Γερμανούς λίγο η πολύ σε ποιότητα!!
Από αυτά τα δύο μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι Saab & Alfa κινούνται στα ίδια επίπεδα ποιότητας!!!
Τώρα αν εγώ αντιλαμβάνομαι σαν αγοραστής (εγώ και οι φίλοι μου που με συνόδευαν στις αντιπροσωπίες) ότι η Alfa είναι ένα κλικ πάνω και εσέίς ένα κλικ κάτω αυτό το κλικ είναι τόσο μικρό που βρίσκεται στα όρια της υποκειμενικότητας!!!
Αυτό που για μένα είναι παράλογο είναι να σχολιάζει κανέις, όπως κάνανε πολύ :
Καμία σχέση, απέχουν πολύ κλπ για τις δύο εταιρίες!!!
Στο κάτω κάτω της γραφής τι συζητάμε. Ποιος είναι ένα κλικ πα΄νω η κάτω ? Αυτό δεν έχει νόημα και χάνουμε το χρόνο μας.
Αν όμως συχητάμε ότι η Saab υπερέχει ξεκάθαρα σε ποιότητα τότε μάλλον δεν έχετε μπει σε σύγχρονη Alfa ή έχετε όντως μείνει σε άλλες εποχές.
Αυτό δεν είναι προσβολή για σας!! Η δύναμη της 'αυθυποβολής' ==> Ιταλικό =Σαπιο, χαλασμενο,φθαρμένο και Σουηδικό=ποιότητα κλπ είναι τόσο μεγάλη σε κάθε άνθρωπο που μπορεί να θολώσει την κρίση του.
Σας πληροφορώ ότι όταν έψχνα για αμάξι ήμουν Πάρα πολύ αρνητικά επηρρεασμένος με την Alfa Romeo και για μένα ήταν έκπληξη το πόσο ποιοτικη ήταν και η GT και τα άλλα αμάξια.
Αρνητική έκλπηξη, και δυσάρεστη ταυτόχρονα ήταν κυρίως η Volvo!! αλλά και εν μέρη η Saab όπου περίμενα πολλά περισσότερα ειδικά από την πρώτη!!
Αυτά , πάντα φιλικά
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Αν όμως συχητάμε ότι η Saab υπερέχει ξεκάθαρα σε ποιότητα τότε μάλλον δεν έχετε μπει σε σύγχρονη Alfa ή έχετε όντως μείνει σε άλλες εποχές.
O sado που κατεχει την Alfa GT καθως και κανα δυο SAAB, εχει εντελως αλλη αποψη.Επισης δες τα παραπονο που εχει δημοσιευσει για την GT , είναι ουκ ολιγα,σημαντικα και ασημαντα,που δειχνουν οτι εκει στην Alfa δεν ασχολούνται με λεπτομερειες,ουτε καν με το κορυφαιο μοντέλο τους.
Saab Forum