-
Καλησπερα,
Ο ανηψιος μου (18 ετων) ψαχνεται για αγορα καινουργιου μικρου αυτοκινητου μεχρι 12000€.
Χρηση : βασικα στη πολη και κανα ταξιδακι.Στα υπ'οψιν ειναι
CHEVROLET MATIZCITROEN C1 FOLLIE - FOLLIE
CITROEN C2 VTRFIAT 500 POP
FIAT PANDA ACTIVEFORD KA TREND
KIA NEW PICANTO LX PLUS
MAZDA 2 COMFORT PLUS
MITSUBISHI COLT CZ3 INFORM
NISSAN MICRA MOTIVA
OPEL CORSA ESSENTIA FULL
PEUGEOT 107 TRENDY
RENAULT TWIGO EXPRESSION
RENAULT CLIO RIP CURLSUBARU JUSTY 4WD BASE
SUZUKI SPLASH GLS
TOYOTA YARIS TERRA
TOYOTA AYGOVOLKSWAGEN POLO UNITED
Χωρις να ξερω καλα τα διαφορα στοιχεια ( κινητηρας , ενεργητικη/παθητικη ασφαλεια, καταναλωση, αξιοπιστια ) η γνωμη μου ειναι
για την πολη C2, FIAT 500
για ταξιδια 'παιζουν' και τα CLIO , MAZDA 2, POLOΟι γνωμες σας ευπροσδεκτες.
Ευχαριστω εκ των προτερων . -
Καλησπερα,
Ο ανηψιος μου (18 ετων) ψαχνεται για αγορα καινουργιου μικρου αυτοκινητου μεχρι 12000€.
KIA NEW PICANTO LX PLUS
MAZDA 2 COMFORT PLUS
NISSAN MICRA MOTIVA
OPEL CORSA ESSENTIA FULL
PEUGEOT 107 TRENDY
RENAULT TWIGO EXPRESSION
SUZUKI SPLASH GLS
TOYOTA YARIS TERRA
Χωρις να ξερω καλα τα διαφορα στοιχεια ( κινητηρας , ενεργητικη/παθητικη ασφαλεια, καταναλωση, αξιοπιστια ) η γνωμη μου ειναι
Καλησπερα,
KIA NEW PICANTO LX PLUS
MAZDA 2 COMFORT PLUS
NISSAN MICRA MOTIVA
OPEL CORSA ESSENTIA FULL
PEUGEOT 107 TRENDY
RENAULT TWIGO EXPRESSION
SUZUKI SPLASH GLS
TOYOTA YARIS TERRA
εμένα η ψήφος μου θα πάει στο Mazda 2, πολύ καλή κατασκευή, πολύ ντιζαινάτο και όμορφο, γρήγορο, το κατάλληλο μέγεθος για νέο οδηγό και ευκολοδήγητο.... επίσης πολύ καλή τιμή....
Πάντως για τους παραπάνω λόγους αλλα και για θέμα εικόνας που κάνει τους 18 χρονους να νιώθουν ςραία θα έβαζα στις επιλογές και την LANCIA YPSILON......
Επίσης θα έβαζα και την απλή έκδοση του GRANDE PUNTO σε αυτά τα λεφτά..... πολύ τίμια τιμή...
-
Δεν αναφέρονται κυβισμοί αλλά υποθέτω μιλάμε μέχρι 1.200 cc!
Από όλα τα παραπάνω θα έλεγα Mazda 2, Renault Clio και Fiat Grande Punto που δεν υπάρχει στις επιλογές!
Το Clio έχει προσφορά -1.250! Κάποιο ανάλογο ποσό (1500 νομίζω) πρέπει να έχει το Grande Punto (1.4 77 hp αναφέρομαι)! Στο ποσο για το οποίο φαντάζομαι ότι μιλάμε νομίζω είναι 2 πολύ καλές περιπτώσεις με το clio να υπερτερεί σε έξοδα συντήρησης αλλά με το μειονέκτημα ότι το καλοκαίρι έρχεται το facelift!
-
μιλάς για μικρό αυτοκίνητο και μπλέκεις μέσα μίνι (500, matiz) με σούπερμινι (corsa, gpunto)... τι ακριβώς??
το gpunto ξεπερνά τα 4μ κατά 5εκ... δεν το λες και μικρό αμάξι για νέο οδηγό... ειδικά με την άθλια ορατότητα που έχουν όλα σχεδόν τα νέα σούπερμινι λόγω ncap (σχεδιασμός Α-pillars, σχεδιασμός καπό για προστασία πεζών κτλ)... -
me σειρα..
yaris
polo
clio...
gia 18arh ola poly kala k omorfa
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
μιλάς για μικρό αυτοκίνητο και μπλέκεις μέσα μίνι (500, matiz) με σούπερμινι (corsa, gpunto)... τι ακριβώς??
το gpunto ξεπερνά τα 4μ κατά 5εκ... δεν το λες και μικρό αμάξι για νέο οδηγό... ειδικά με την άθλια ορατότητα που έχουν όλα σχεδόν τα νέα σούπερμινι λόγω ncap (σχεδιασμός Α-pillars, σχεδιασμός καπό για προστασία πεζών κτλ)...Μαλλον δεν το εξεφρασα σωστα.
Ειναι 2 κατηγοριες (οσον αφορα στο μεγεθος/χωρους)- mini (βασικα προοριζεται για χρηση στην Αθηνα)
- μικρομεσαιο (να μπορει να παει κανα ταξιδακι με την παρεα του, ολοι πανω απο 1.85 , με σχετικη ανεση)
Μεγαλυτερη βαρυτητα δινει στο (1) χωρις να εχει αποφασισει ακομη.
Επισης ειναι 18αρης, αρα θελει κατι ντιζαινατο. -
Είναι πολλά, διαφορετικά και καλά ...
Εχω το Micra και το Splash και τα ζω καθημερινά, είμαι ευχαριστημένος και τα προτείνω αλλά και το 500 (το 1,4 μόνο) που μου αρεσει.
Θα έβγαζα εκτός Renault (renault και after sales ... πονάνε) αν και το Twingo ... αισθητικά τουλάχιστον μου αρέσει, Citroen C2 και ... Μatiz.
Ίσως καλύτερα το Hyundai I10 απο το Picanto.
Τα τρίδυμα (Aygo, C1 και 107) αλλάζουν-άλλαξαν οπότε μόνο τις καινούριες εκδόσεις.
Το Justy (το αδερφάκι του Sirion ή του Ignis (δεν ξέρω πιο είναι)) φαντάζομαι μόνο αν τον ενδιαφέρει το 4WD.
Ας πάρει την λίστα παραμάσχαλα και να τα δει όλα. Υπάρχει περίπτωση το Matiz να συγκριθεί με τα Corsa, Yaris ή Clio? Εδώ άλλα προσφέρει ένα 5θυρο Aygo και άλλα ένα 3θυρο Twingo (που ανήκουν στην ίδια κατηγορία).
Ας έχει και σαν κριτήριο την οδηγική του ικανότητα και συμπεριφορά, τα αισθητικά του κρτήρια (αρκετά νεαρός είναι) αλλά και ίσως κατα νου και το μετά ... συντήρηση, έξοδα κλπ ασχέτως ποιος θα τα επιβαρύνεται.
Καλύτερα να βλέπει και να αποκλείει, να δει προσφορές και 'παζάρια' , να δοκιμάσει μέχρι να καταλήξει στο ένα.ΥΓ. Απο την λίστα λείπει και το IQ λίγο ακριβότερο μεν αλλά 'τριαμισηθέσιο' δε και trendy επίσης και το Suzuki Swift με προσφορά το σύστημα Mulimedia και το Lancia Υ αρκετά στυλάτο αυτοκίνητο.
-
Αν πάρει το 107 ή το C1 θα ξετρελαθεί!!!!!!!!!!!!
Είναι το τελειότερο αμάξι που έχω οδηγήσει!!!!!
Θα τόπαιρνα αλλά κάνω πράγματα που θέλω 4χ4!!!!! -
To 500. Είναι στυλάτο, ποιοτικότατο, μούρικο και για την χρήση που το θέλει, επαρκέστατο. Επιπλέον, με 7 αερόσακους στο στάνταρ εξοπλισμό, πάντα χρήσιμοι για έναν 18άρη.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
με 7 αερόσακους στο στάνταρ εξοπλισμό, πάντα χρήσιμοι για έναν 18άρη. -
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
το gpunto ξεπερνά τα 4μ κατά 5εκ... δεν το λες και μικρό αμάξι για νέο οδηγό... ειδικά με την άθλια ορατότητα που έχουν όλα σχεδόν τα νέα σούπερμινι λόγω ncap (σχεδιασμός Α-pillars, σχεδιασμός καπό για προστασία πεζών κτλ)...Μαλλον δεν το εξεφρασα σωστα.
Ειναι 2 κατηγοριες (οσον αφορα στο μεγεθος/χωρους)- mini (βασικα προοριζεται για χρηση στην Αθηνα)
- μικρομεσαιο (να μπορει να παει κανα ταξιδακι με την παρεα του, ολοι πανω απο 1.85 , με σχετικη ανεση)
Μεγαλυτερη βαρυτητα δινει στο (1) χωρις να εχει αποφασισει ακομη.
Επισης ειναι 18αρης, αρα θελει κατι ντιζαινατο.To 500. Είναι στυλάτο, ποιοτικότατο, μούρικο και για την χρήση που το θέλει, επαρκέστατο. Επιπλέον, με 7 αερόσακους στο στάνταρ εξοπλισμό, πάντα χρήσιμοι για έναν 18άρη.
Εφόσον είναι όλοι στην παρέα του από 1.85 και πάνω, λύσεις όπως το 500 δεν νομίζω πως μπορούν να θεωρηθούν ως ιδανική επιλογή.
Επίσης αν πάνε όλοι ταξίδι με αυτό, τις βαλίτσες θα τις στείλουν με το ΚΤΕΛ;
-
Το Polo που αναφέρεται παραπάνω αφού μεσα στην χρονιά θα έρθει εντελώς νέο μοντέλο -ουτε καν f/l- το βρίσκω λίγο άκυρη αγορά.
Και το 500 αν αρέσει είναι πολύ καλή επιλογή. Αλλά όχι και για αναστήματα 1.85!!!
Οσο για το after sales της Renault, σίγουρα η ρετσινιά της MAVA δεν φεύγει εύκολα και ακόμη σε επίπεδο εξυπηρέτησης υπολείπεται, αλλά όποιοι έχουν Renault θα έχουν δεί ότι από το φθινόπωρο και μετά έχουν τρελή πτώση οι τιμές στα βασίκα ανταλλακτικά. Ακόμη και σε σχετική ερευνα του Autobild τα Clio, Megane II, Laguna και Koleos στα περισσότερα ανταλλακτικά είχαν από τις χαμηλότερες τιμές στην κατηγορία τους! Πάντως θα χρειαστούν χρόνια και πολύ κόπο για να κερδίσει και πάλι η Renault την εμπιστοσύνη των πελατών στην Ελλάδα!!! Και εμείς έχοντας στην οικογένεια ενα Megane του 96 το μόνο που μας είχε απογοητευσει ήταν το τραγικό και πανάκριβο aftersales της Renault παρόλα αυτα το τολμήσαμε - επι ημερών PGA πλέον- και πήραμε το Clio TCE και προς το παρόν είμαστε τρελά ικανοποιημένοι!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Είναι το τελειότερο αμάξι που έχω οδηγήσει!!!!!Με ποια εννοια τελειοτερο?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Είναι το τελειότερο αμάξι που έχω οδηγήσει!!!!!Με ποια εννοια τελειοτερο?
Ελα ντε?
Μακρύα από 2 (άθλια ποιότητα κύλισης) και ακόμη πιο μακρυά από το πόλο (ξεπερασμένο γενικώς)
Από αυτά που παρατίθενται για μένα αντικειμενικά καλύτερο είναι το γιάρις ενώ εάν έχει γραμμένους στα @@ τους φίλους του ώστε να τους στριμώχνει πίσω και θέλει να το παίξει τρέντουλας, το κα/500 είναι καλή λύση...
Φύσικά πάντα είμαι υπέρ της άποψης ότι ο νέος 18άρης οδηγός πρέπει να έχει ένα αρκετά μεγαλούτσικο μτχ αυτοκίνητο. Θα χωράει όλη τη λετσοπαρέα, δεν θα στεναχωρηθεί όταν αναποφευκτα θα το γρατζουνάει από εδώ και από εκεί, θα προπονηθεί στο παρκάρισμα, θα μάθει από πρώτο χέρι καλύτερη συντήρηση, και φυσικά θα πάρει καλύτερο αμάξι για λιγότερα λεφτά. Υπάρχουν πολλά καλά 4/5άστερα μτχ σε τιμή ευκαιρίας τώρα με την κρίση...
-
Ford Fiesta 1.25 με μία καλή έκπτωση από την αντιπροσωπεία, τα κάνει όλα και συμφέρει.
Σαν δεύτερη επιλογή Mazda 2.
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Είναι το τελειότερο αμάξι που έχω οδηγήσει!!!!!Μαλλον ειναι και τα μοναδικα που οδηγησες... εξου και οι εντυπωσεις σου...
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
...
Οσο για το after sales της Renault, σίγουρα η ρετσινιά της MAVA δεν φεύγει εύκολα και ακόμη σε επίπεδο εξυπηρέτησης υπολείπεται, αλλά όποιοι έχουν Renault θα έχουν δεί ότι από το φθινόπωρο και μετά έχουν τρελή πτώση οι τιμές στα βασίκα ανταλλακτικά. Ακόμη και σε σχετική ερευνα του Autobild τα Clio, Megane II, Laguna και Koleos στα περισσότερα ανταλλακτικά είχαν από τις χαμηλότερες τιμές στην κατηγορία τους! Πάντως θα χρειαστούν χρόνια και πολύ κόπο για να κερδίσει και πάλι η Renault την εμπιστοσύνη των πελατών στην Ελλάδα!!! Και εμείς έχοντας στην οικογένεια ενα Megane του 96 το μόνο που μας είχε απογοητευσει ήταν το τραγικό και πανάκριβο aftersales της Renault παρόλα αυτα το τολμήσαμε - επι ημερών PGA πλέον- και πήραμε το Clio TCE και προς το παρόν είμαστε τρελά ικανοποιημένοι!!!Ενδεχομένως να απαντάς έμμεσα σε εμένα, συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Δυστυχώς εδω πάνω μια κακιά MAVA δεν αρκούσε για να διώξει κόσμο.
ΥΓ. Επειδή έχω κατα νου και ψάχνω για 'fun to drive' και μόνο για παιχνίδι μικρό και παίζει μεταξύ άλλων Abarth, Twingo GT ή RS καλύτερα κλπ σίγουρα θα το ψάξω. Σίγουρα η Renault δεν έπαψε να παράγει καλά αυτοκίνητα αλλά στην Ελλάδα είχε και ίσως έχει σοβαρό πρόβλημα με την εμπορία της.
-
Στη Θεσσαλόνικη με το μονοπώλιο του Ρομπόπουλου ίσως είναι ακόμη κάπως...! Ευτυχώς για εσάς εκεί πάνω μέσα στη χρονιά θα ανοίξει εγκαταστάσεις η PGA, μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση! Σταματώ το offtopic εδώ!
Επιλογη μικρου αυτοκινητου