Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Δεύτερο έτος μικτής, τί να κάνω;
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Δεύτερο έτος μικτής, τί να κάνω;
    • 1
    • 2
    • 3
    • 2 / 3
    Περί αυτοκίνησης
    26
    59
    539
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • A
      aserf last edited by

Ο χρήστης costaslio έγραψε:

Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεσαι ειρωνικός αλλά τέλος πάντων...

E ... άμα μου λες δεν έχει σημασία η τιμή του αυτοκινήτου... τι να σου πω για να το καταλάβεις!!!!

Ναι, η τιμή ΔΕΝ έχει σημασία γιατί το πόσο μεγάλη είναι είναι καθαρά ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ!

Τέλος πάντων ... εγώ βγάζω ..000 τον μήνα , ε ... αν γίνει το αμάξι των 5000 που οδηγώ γίνει κομμάτια (και ζήσω) θα πάρω άλλο δεν θα με νοιάξει!!!!!

Αντίστοιχα και κάποιον άλλο που βγάζει ..0000 το μήνα δε θα τον νοιάξει αν γίνει κομμάτια (και ζήσει) το αμάξι των 50000. Θα πάρει άλλο είτε έχει μικτή είτε όχι γιατί το σηκώνει η τσέπη του. Με τη μικτή απλά θα γλύτωνε κάποια λεφτά.

Το αμάξι όμως των 40.000 ευρώ αν θα γίνει κομμάτια (και ζήσω) και έχω μικτή ασφάλεια πάλι δε θα με νοιάξει όμως θα με νοιάζει κάθε χρόνο που θα πληρώνω τα υπέρογκα ασφάλιστρα και δεν είμαι σίγουρος για τις καλύψεις που θα έχω , διότι αρκετοί με διάφορες ασφάλειες , μικτές, κλοπής, φωτιάς κ.λ.π. δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι....

Τώρα με μπέρδεψες... τελικά αξίζει η όχι η μικτή σε αμάξι των 40000 σύμφωνα με τα δικά σου δεδομένα;

Από κει και πέρα φυσικά και το κόστος της μικτής είναι σεβαστό ΌΣΟ και αν κάνει το αμάξι, μιας και αποτελεί ένα σεβαστό ετήσιο επαναλαμβανόμενο κόστος σχετικά μεγάλο σε ποσοστό σε σχέση με την αξία του αυτοκινήτου, όπως είπα όμως πολλές φορές ΑΝΑΛΟΓΟ της αξίας του. Άρα όσο υπέρογκο εσύ θεωρείς το ποσό των 175 € τόσο υπέρογκο μπορεί να θεωρεί κάποιος άλλο το ποσό των 1750 € και τόσο υπέρογκο μπορεί να θεωρεί κάποιος άλλος το ποσό των 17500 €. Πάει καθαρά και μόνο συγκριτικά με την τσέπη του καθενός. Αντίστοιχα εσύ θεωρείς ότι δε θα επηρεαστείς οικονομικά αν καταστραφεί το αμάξι σου των 5000 € και την ίδια σκέψη θα κάνει κάποιος άλλος για αμάξι των 50000 € και κάποιος άλλος για αμάξι των 500000 €.

Σχετικά να σου πω.. πάω πρόπερσι που πήρα ένα τρανσάλπ σε μια ασφάλεια να την ασφαλίσω , μου λένε μέσα σε αυτό το πρόγραμμα που κάνει τόσο έχει και κάλυψη για φωτιά αξίας 7000 ευρώ! Τους λέω η μηχανή δε κάνει τόσο!!! Δεν πειράζει εμείς θα σας καλύψουμε για τόσο!!! Ο.Κ τους λέω πείτε μου μόλις καεί η μηχανή τι ακριβώς θέλετε να σας φέρω για να πάρω τα 7000!!!! Αμέσως μου κάνανε καλύτερη τιμή στα ασφάλιστρα και κατεβάσανε την κάλυψη στα 2000 !!!!

Τώρα αυτό τι το ανέφερες; Τι σχέση έχει το ότι πήγαν να σε κοροϊδεψουν με το αν αξίζει η μικτή ή όχι σε αμάξι μικρής αξίας;

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A
        aserf last edited by

Για να ολοκληρώσω την άποψή μου υπάρχουν 2 τουλάχιστον κατηγορίες 'πελατών' μικτών προγραμμάτων ασφάλισης.

1. Αυτοί που κάνουν προγράμματα μικτής ασφάλισης γιατί έχουν ξοδέψει δυσανάλογα πολλά λεφτά συγκριτικά με το εισόδημά τους για την αγορά του αυτοκινήτου και θέλουν να είναι εξασφαλισμένοι ότι αν συμβεί η στραβή θα μπορέσουν να αποκτήσουν ξανά αντίστοιχο αυτοκίνητο, κάτι που δε θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Γι' αυτούς το κόστος της μικτής είναι σημαντικό, το ρίσκο που θα έπαιρναν όμως για την τσέπη τους κυκλοφορώντας χωρίς μικτή θα ήταν μεγαλύτερο, προτιμάνε λοιπόν το στάνταρ σημαντικό έξοδο από το οικονομικό πλήγμα. Αυτή η κατηγορία μπορεί να πιάσει ιδιοκτήτες αυτοκινήτων των 5000 €, των 100000 €, κτλ. Είναι ζήτημα εισοδήματος.

2. Αυτοί που κάνουν προγράμματα μικτής ασφάλισης γιατί έχουν μεν ξοδέψει 'νορμάλ' λεφτά για το αμάξι τους θέλουν όμως να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Έτσι, πληρώνοντας λίγο μεγαλύτερα ασφάλιστρα (το κόστος αυτών δεν είναι τόσο σημαντικό όσο γι΄αυτούς που ανήκουν στην 1η κατηγορία) ξέρουν ότι δε θα προκύψει κάποια οικονομική επιβάρυνση σε περίπτωση που καταστρέψουν το αυτοκίνητο. Ναι μεν δηλαδή θα μπορούσαν να το αντικαταστήσουν, προτιμάνε όμως να είναι εξασφαλισμένοι ότι δε θα προκύψει κάποιο τέτοιο έξοδο. Και πάλι η κατηγορία αυτή πιάνει ιδιοκτήτες αυτοκινήτων των 5000 €, των 100000 €, κτλ. Για την ίδια τιμή αυτοκινήτου όμως έχουν μεγαλύτερο εισόδημα απ' ότι οι πελάτες της 1ης κατηγορίας.

3. Υπάρχουν και αυτοί που κάνουν μικτή γιατί συστηματικά καταστρέφουν αυτοκίνητα, οπότε η μικτή ασφάλεια είναι μονόδρομος γι' αυτούς. Ξέρω άτομο που καταστρέφει συστηματικά 1 αμάξι το χρόνο και του το αντικαθιστούν κάθε φορά. Τραγικότατος μεν, η μικτή τον έχει σώσει όμως.

4)...

• N
          nickolas last edited by

aserf... τί ασφάλεια έχεις?
          δέχομαι και P.M. αν και, ακούγεται τόσο καλή τιμή που καλύτερα να το πεις δημόσια...

• S
            stred last edited by

εγω την έκανα μικτή παρόλου που 11 χρόνια οδηγος:
            1.ποτε δεν εχω τρακάρει σοβαρά (ζημιά >500€)
            2.ποτε δεν έχω τρακάρει ώστε να φταίω.

ωστώσο έκανα μικτή με το σκεπτικό πως μου βγαίνει μόνο 432€ το χρόνο παραπάνω.. οπότε 432/12=36€/μήνα.. είναι πολύ μικρό το έξοδο μηδαμινό θα έλεγα για να μην έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

ομολογουμένως αν πήγαινε 1000€+ παραπάνω το χρόνο σε σχέση με την απλή θα το σκεφτόμουν περισσότερο

• C
              costaslio last edited by

Ο χρήστης aserf έγραψε:
              >Σχετικά να σου πω.. πάω πρόπερσι που πήρα ένα τρανσάλπ σε μια ασφάλεια να την ασφαλίσω , μου λένε μέσα σε αυτό το πρόγραμμα που κάνει τόσο έχει και κάλυψη για φωτιά αξίας 7000 ευρώ! Τους λέω η μηχανή δε κάνει τόσο!!! Δεν πειράζει εμείς θα σας καλύψουμε για τόσο!!! Ο.Κ τους λέω πείτε μου μόλις καεί η μηχανή τι ακριβώς θέλετε να σας φέρω για να πάρω τα 7000!!!! Αμέσως μου κάνανε καλύτερη τιμή στα ασφάλιστρα και κατεβάσανε την κάλυψη στα 2000 !!!!

Τώρα αυτό τι το ανέφερες; Τι σχέση έχει το ότι πήγαν να σε κοροϊδεψουν με το αν αξίζει η μικτή ή όχι σε αμάξι μικρής αξίας;

Το αναφέρω για να σου δείξω ότι οι παραπάνω καλύψεις που αναφέρουν οι εταιρείες είναι ''για να μας τα παίρνουν'' σιγά μη μου έδιναν 7000 ευρώ αν καιγόταν οι μηχανή άντε να μου έδιναν 2000 , εγώ όμως θα πλήρωνα τα ασφάλιστρα για 7000 ευρώ!!!!!
              Εν τω μεταξύ κάτι που ακούστηκαν για χαμηλά ασφάλιστρα μικτής ασφάλειας, εύχομαι σε όσους τα πληρώνουν ποτέ να μη την χρειαστούνε , διότι αν την χρειαστούνε θα .... καταλάβουν γιατί πληρώνουν ...λίγα...... παραμύθι είναι οι φθηνές μικτές ασφάλειες , αν θες πραγματική μικτή ασφάλεια θα την πληρώσεις!!!!!!!

Ο καθένας το ψάχνει , μελετάει , κρίνει και πράττει ανάλογα!!!!!

• A
                aserf last edited by

Ο χρήστης nickolas έγραψε:
                aserf... τί ασφάλεια έχεις?
                δέχομαι και P.M. αν και, ακούγεται τόσο καλή τιμή που καλύτερα να το πεις δημόσια...

Έχω Aspis Πρόνοια. Να πω πάντως ότι δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και μάλλον θα αλλάξω ασφαλιστική την επόμενη φορά μιας και με κούρασαν πολύ μέχρι να βγάλουν τη μικτή ασφάλεια. Αρχικά έχασαν την πραγματογνωμοσύνη και μου έβγαλαν απλό ασφαλιστήριο και έπειτα έκαναν ~3 μήνες μέχρι να 'ξυπνήσουν' και να κάνουν νέα πραγματογνωμοσύνη του αυτοκινήτου. Τις δύο φορές πάντως που χρειάστηκα οδική ανταποκρίθηκαν άμεσα...

Πληρώνω 426 € για σωματικές βλάβες (500000 €), υλικές ζημιές (100000 €) πυρκαγιά (7500 €), ολική κλοπή (7500 €), μερική κλοπή (7500 €), τρομοκρατικές/κακόβουλες ενέργειες (7500 €), υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα (7500 €), θραύση κρυστάλλων (2000 €), αστική ευθύνη πυρκαγιάς (58700 €), φυσικά φαινόμενα (7500 €), στάσεις/απεργίες (7500 €), νομική προστασία (3000 €).
                Πληρώνω 34,6 € για οδική βοήθεια.
                Τέλος, πληρώνω 130 € για ιδίες ζημιές (7500 € με απαλλαγή 400 €).

Σύνολο: 590,6 €

Πολύ πιθανόν να μην τη χρειαστώ ποτέ τη μικτή, η ύπαρξή της όμως μου προσφέρει την ασφάλεια οτι οποιαδήποτε ζημιά και αν κάνω στο αμάξι θα πληρώσω μέχρι 400 €. Δίνω δηλαδή 130 € το χρόνο (σχετικά αμελητέο ποσό) για να αποφύγω στη χειρότερη να δώσω 7500 € (όχι αμελητέο ποσό για μένα). Ναι, μεν δηλαδή πρόκειται για ένα φτηνό αυτοκίνητο, το κόστος της μικτής όμως ανταποκρίνεται στην αξία του αυτοκινήτου.

• C
                  costaslio last edited by

Ο χρήστης aserf έγραψε:

Έχω Aspis Πρόνοια

χαχαχαχαχαχαχχαχα αυτή θα μου δίνανε 7.000 ευρώ αν καιγόταν η μηχανή μου.... χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα και κάνει η μηχανή 2.000 ευρώ!!!!!! χαχαχαχαχαχαχα

• A
                    aserf last edited by

Ο χρήστης costaslio έγραψε:

Έχω Aspis Πρόνοια

χαχαχαχαχαχαχχαχα αυτή θα μου δίνανε 7.000 ευρώ αν καιγόταν η μηχανή μου.... χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα και κάνει η μηχανή 2.000 ευρώ!!!!!! χαχαχαχαχαχαχα

Στο χέρι σου είναι να μειώνεις κάθε χρόνο την τιμή ασφάλισης του αυτοκινήτου/μηχανής σου
                    Και γω θα μπορούσα να ασφαλίσω το Cordoba για 20000 € αν ήθελα. Φυσικά και δε θα τα έπαιρνα ποτέ.
                    Μόνος μου ζήτησα να μου το ασφαλίσουν για 8000 € και ο πραγματογνώμονας μου πρότεινε να το ασφαλίσω για 7500 € βάση της κατάστασης του αυτοκινήτου και της εμπορικής αξίας του την εποχή που έγινε η ασφάλιση. Του χρόνου θα μειώσω και αλλο το ποσό βάση της πραγματικής εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου. Αν σε κορόιδεψε ο ασφαλιστής σου πρόβλημά σου...

• C
                      costaslio last edited by

Ο χρήστης aserf έγραψε:
                      ο ασφαλιστής σου

δεν έχω ασφαλιστή......

• C
                        coyot last edited by

Η ασφάλιση ενός περιουσιακού στοιχείου έχει νόημα για αντικείμενα που η απώλειά τους θα έτσουζε οικονομικά (αντικείμενα που δεν μπορείς να αντικαταστήσεις άμεσα, εύκολα ή και καθόλου- όπως σπίτια). Δεν χρειάζεται η μικτή/κατά μερικής-ολικής κλοπής/κατά φυσικών καταστροφών/ κλπ για έναν κουβά των 1.000 ευρώ, όπως δεν χρειάζεται ούτε για Πόρσε 911, αν είσαι ο Ωνάσης.

Από κει και πέρα, αμάξι το οποίο δεν αντέχεις οικονομικά να το ασφαλίσεις πλήρως κατά παντός κινδύνου, δεν αντέχεις οικονομικά και να το έχεις - κακώς το αγόρασες.

• elteo
                          elteo last edited by

Ο χρήστης Coyot έγραψε:

Από κει και πέρα, αμάξι το οποίο δεν αντέχεις οικονομικά να το ασφαλίσεις πλήρως κατά παντός κινδύνου, δεν αντέχεις οικονομικά και να το έχεις - κακώς το αγόρασες.

Πολύ απόλυτο το συμπέρασμά σου. Δηλ θεωρείς ότι πολλοί που δεν ασφαλίζουν τον κουβαδάκο τους των 10k ευρώ με μικτή 1k το έτος και λίγα λέω κακώς το συντηρούνε; Από που βγαίνει αυτό;

• N
                            nikos last edited by

Εγώ πάντως μόλις μπήκα στο 3ο 6μηνο ασφάλειας και από την αρχή έχω συνειδητά κανονική ασφάλεια και όχι μεικτή σε ένα αυτοκίνητο που το αγόρασα 38Κ και τώρα έχει ασφαλιστεί για 30Κ ευρώ.

Είναι πραγματικά πεταμένα λεφτά, τουλάχιστον για μένα, η διπλάσια ασφάλεια όταν 5 μέρες την εβδομάδα κάθεται στο γκαράζ και όταν το οδηγώ απλά...προσέχω

Πιστεύω ότι σε κάποιες περιπτώσεις η μεικτή είναι πεταμένα λεφτά.

Η κάλυψή μου? Εθνική, τα πάντα εκτός από δικές μου ζημιές, δηλαδή:
                            Σωματικές βλάβες: 500Κ ευρώ
                            Υλικές ζημιές: 100Κ ευρώ
                            Πυρκαγιά: 30Κ ευρώ
                            Τρομοκρατικές ενέργειες
                            Ολική & μερική κλοπή: 30Κ ευρώ
                            Ζημιές ιδίου λόγω κλοπής, αντ/ση αυτοκινήτου λόγω κλοπής
                            Κρύσταλλα
                            Φυσικά φαινόμενα
                            Προστασία ατυχήματος οδηγού: 20Κ ευρώ
                            Νομική προστασία και προστασία bonus mallus
                            Σύνολο, 400 ευρώ το 6μηνο.

Nikos @ YouTube

• M
                              mjacob last edited by

Ο χρήστης elteo έγραψε:
                              Πολύ απόλυτο το συμπέρασμά σου. Δηλ θεωρείς ότι πολλοί που δεν ασφαλίζουν τον κουβαδάκο τους των 10k ευρώ με μικτή 1k το έτος και λίγα λέω κακώς το συντηρούνε; Από που βγαίνει αυτό;

Πάντως όχι από αυτό που έγραψε
                              Επίσης για 10k αμάξι λες πάρα πολλά. Για τη διπλάσια αξία ίσως να φτάνει τα χίλια ετησίως.

Η ασφάλιση ενός περιουσιακού στοιχείου έχει νόημα για αντικείμενα που η απώλειά τους θα έτσουζε οικονομικά (αντικείμενα που δεν μπορείς να αντικαταστήσεις άμεσα, εύκολα ή και καθόλου- όπως σπίτια).** Δεν χρειάζεται **η μικτή/κατά μερικής-ολικής κλοπής/κατά φυσικών καταστροφών/ κλπ για έναν κουβά των 1.000 ευρώ, όπως δεν χρειάζεται ούτε για Πόρσε 911, αν είσαι ο Ωνάσης.

Εγώ θα συμφωνήσω με Coyot [φωτιά θα με κάψει ].
                              Οι κατηγορίες κόστους [επ' αυτών που συζητάμε] είναι :
                              Μεγάλη ζημιά
                              Ολική καταστροφή
                              Ασφάλεια

Με τον α' ή β' τρόπο πρέπει να μπορείς να καλύπτεις σχετικά εύκολα όλα τα παραπάνω.

Αν βγάζεις αρκετά χρήματα ώστε να μπορείς να καλύψεις πολύ εύκολα μια μεγάλη ζημιά, και έστω και δυσκολότερα την ολική καταστροφή, τότε δεν χρειάζεσαι μικτή. Βέβαια, αν βγάζεις τα χρήματα για να καλύπτεις έυκολα τα παραπάνω, τότε μάλλον καλύπτεις πολύ εύκολα και τη μικτή.

Αν δεν έχεις τα χρήματα να καλύψεις εύκολα μια μεγάλη ζημιά και έστω και δυσκολότερα την ολική καταστρφή, καλό θα ήταν να καλύπτεις εύκολα την μικτή.

Αν δεν έχεις τα χρήματα ούτε να καλύψεις μια μεγάλη ζημιά, ούτε μια μικτή ασφάλεια, τότε όντως πιθανότατα να έπρεπε να έχεις πάρει ένα πιο φτηνό αμάξι. Ειδάλλως παίζεις κάπως με τις πιθανότητες. Τότε σε μεγάλο βαθμό σημασία έχει πόσο απαραίτητο σου είναι το αμάξι. Αν δεν ειναι, τότε μπορείς να πεις ότι χέστηκες, αν σου καταστραφεί θα μείνεις χωρίς, και σε χ-χρόνο θα πάρεις άλλο. Αν σου είναι απαραίτητο και η απώλειά του μπορεί να σημαίνει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, τότε...

Και ναι για τα παραπάνω δεν έχει σημασία από μόνη της η αξία του αυτοκινήτου. Σημασία έχει η συνάρτησή της με το εισόδημά σου.
                              Γενικότερα το νόημα στις αγορές αντικειμένων είναι να ανοίγεσαι τόσο, όσο δεν θα σου δημιουργεί χοντρό πρόβλημα η απώλειά τους.

• elteo
                                elteo last edited by

Ασχετο: Νικο120 άλλαξες ζάντες;

• N
                                  nikos last edited by

Ο χρήστης elteo έγραψε:
                                  Ασχετο: άλλαξες ζάντες;

**You talkin' to me? **

Nikos @ YouTube

• N
                                    nikos last edited by

Ο χρήστης elteo έγραψε:

Τώρα το έφτιαξες

Ναι άλλαξα...

(έρχονται και άλλες εξωτερικές αλλαγές...stay tunned )

Nikos @ YouTube

• elteo
                                      elteo last edited by

Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:

Τώρα το έφτιαξες

Ναι άλλαξα...

(έρχονται και άλλες εξωτερικές αλλαγές...stay tunned )

με πρόλαβε ο mjacob...όταν πάτησα την απάντηση δεν υπήρχε άλλο ποστ από κάτω.

ωραίες είναι...

• Q
                                        qsisvts last edited by

• 10-12% πανω τα ασφαλιστρα ολων των εταιρειων και ολων των κατηγοριων απο το καλοκαιρι...

το συζητουσαν οι ασφαλιστικες σε προσφατη ημεριδα τους..

• A
                                          ast last edited by

Αν και είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστεί τις ασφαλιστικές, απλά να προσθέσω πως μαζί με την αύξηση ανεβαίνουν πάρα πολύ (τριπλασιάζονται νομίζω ) οι καλύψεις για αστική ευθύνη και σωματικές βλάβες.

• Q
                                            qsisvts last edited by

κατι ειναι και αυτο..
                                            αυτο το κανουν μονοι τους ή τους αναγκαζει καποια νομοθεσια??

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ