-
Ποιο από τα 3 θεωρείτε καλύτερο; Για οδήγηση εκτός πόλης.
-
-
-
Όταν λες yaris 1300 ενοείς το face lift με τον 1.33 των 101hp έτσι;
-
Μακριά από το Corsa 1.4. Πίστεψέ με, για οδήγηση εκτός πόλης δεν πρέπει να το σκεφτείς καθόλου. Εκτός και αν έχεις καταβολές 'εγώ πηγαίνω με 90-100-120 και δεν τρέχω ποτέ, δεν είμαι ραλλίστας, δεν επιταχύνω, δεν προσπερνάω, δεν πηγαίνω πουθενά με ανηφόρα κλπ.' Μια χαρά αυτοκίνητο στους υπόλοιπους τομείς, αλλά ο κινητήρας είναι απλά ανύπαρκτος. Τρέμω στην ιδέα ότι υπάρχει και 1.2.
-
αν θες απλα να μετακινεισαι σου κανουν τα yaris και corsa με αυτη την σειρα καταταξης. αν ομως θες να οδηγησεις τοτε Fiesta.......
-
Θεωρώ ότι το Fiesta με το Yaris υπερτερούν.
-
αναμεσα σε fiesta και corsa ειμαι και γω...
τοση μεγαλη ειναι η διαφορα 90hp με 96hp ;;; -
Για εκτός πόλης μεταξύ των 3 fiesta!
Δεν είναι μόνο οι 6 ίπποι διαφορά! Το fiesta ζυγίζει 966 κιλά ενώ το Corsa 1130!
-
Ford Fiesta
Opel Corsa
Toyota YarisΕντυπωση μου κανει πως το Corsa χαρακτηριζεται 'ταφος' , αν σκεφτει κανεις πως εχει αντιστοιχες επιδοσεις με το Focus 1.6 ΜΥ2004 ...
Μεταξυ των τριων θα επελεγα Fiesta.
Σε αυτη την κατηγορια ομως υπαρχει και το Grande Punto TJet που ειναι αρκετα μπροστα σε επιδοσεις, πολυ καλο σε συμπεριφορα και κατα τη γνωμη μου πιο τιμιο συνολικα...
-
Ο χρήστης metanira έγραψε:
:hmmm: αναμεσα σε fiesta και corsa ειμαι και γω...
τοση μεγαλη ειναι η διαφορα 90hp με 96hp ;;;Fiesta 1.4 δεν έχω οδηγήσει για να σου πω. Πάντως, τα 90 άλογα του Corsa δεν φαίνονται πουθενά. A, μια που το ανέφερε ο φίλος από πάνω, είναι πανομοιότυπη αίσθηση με το Focus 1.4 MY2006 που έτυχε να οδηγήσω λίγο. Φτάνεις εύκολα και χωρίς πολλή κούραση μέχρι τα 80-90 και μετά νιώθεις λίγο άβολα. Χώρια που οι στροφές είναι ψηλά και αδικείται η πολύ καλή ηχομόνωση.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
:hmmm: αναμεσα σε fiesta και corsa ειμαι και γω...
τοση μεγαλη ειναι η διαφορα 90hp με 96hp ;;;Fiesta 1.4 δεν έχω οδηγήσει για να σου πω. Πάντως, τα 90 άλογα του Corsa δεν φαίνονται πουθενά.
Εγω τα ειδα καπου στη παπαναστασιου προχτες
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ford Fiesta
Opel Corsa
Toyota YarisΕντυπωση μου κανει πως το Corsa χαρακτηριζεται 'ταφος' , αν σκεφτει κανεις πως εχει αντιστοιχες επιδοσεις με το Focus 1.6 ΜΥ2004 ...
Σε αυτη την κατηγορια ομως υπαρχει και το Grande Punto TJet που ειναι αρκετα μπροστα σε επιδοσεις, πολυ καλο σε συμπεριφορα και κατα τη γνωμη μου πιο τιμιο συνολικα...
Focus 1400 θα εννοείς, το 1600 είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πιο γρήγορο από το Corsa 1400. Fiesta κι απο εμενα για ταξίδια.
-
thanks
αν και πρεπει να παραδεχτω πως θεωρουσα αρκετα αξιοπιστη την opel!
φανταζομαι ενα test drive δινει παντα απαντησεις! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ford Fiesta
Opel Corsa
Focus 1400 θα εννοείς, το 1600 είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ πιο γρήγορο από το Corsa 1400. Fiesta κι απο εμενα για ταξίδια.
1600 εννοω.
Focus:
Βαρος 1248
Ιπποι 100 /5500σαλ
Ροπη 15 /4000σαλ
0-100 13,6''
Τελικη 172 χαωCorsa:
Βαρος 1100 (3θ)
Ιπποι 90 /5600σαλ
Ροπη 12,5 /4000σαλ
0-100 12,4''
Τελικη 173 χαω -
Εαν ενδιαφέρεσε για πολλά χιλιόμετρα στην εθνική το Grande Punto TJET είναι πολύ καλύ λύση.
Από τα παραπάνω θα προτιμούσα το Fiesta...
-
Yaris 1.33 ,σαφώς.
--Δυνατός ατμοσφαιρικός
--οικονομικός(λόγω και Start&Stop)
-- και το βασικότερο, εφόσον κάνεις ταξίδια** 6τάχυτο κιβώτιο**.Ρίχνει τις στροφές,την κατανάλωση αλλά και τον θόρυβο.Ότι και να πάρεις,καλοτάξιδο!
-
Είμαι και εγώ στο ίδιο δίλημμα fiesta yaris απλά έχω χρόνο να το σκεφτώ καθώς καλοκαίρι θα γίνει η αγορά
Έχω δει και τα δύο αυτοκίνητα και τα έχω οδηγήσει. Τα θετικά του φιέστα είναι η πολύ καλή ποιότητα εσωτερικού αν σκεφτεί κανείς πως είναι ένα μικρό αυτοκίνητο, η εμφάνιση, τα πολύ καλά κρατήματα και η σπορτίφ συμπεριφορά που παραπέμπουν σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο.
Το yaris από την άλλη έχει έναν κινητήρα διαμάντι 1.33 λίτρα 101 άλογα και μέση κατανάλωση μόνο 5.1!!!! Είναι λιγότερο και από το παλιό yaris 1.0 που έχω τώρα. Έχεις και έκτη ταχύτητα και απ' ότι καταλαβαίνεις στο αυτοκινητόδρομο θα έχεις πολυ λίγες στροφές. Σαν αυτοκίνητο είναι όμως πιο μαλακό από το φιέστα και έχει σκληρά πλαστικά στο ταμπλό.
Τώρα οδήγισέ τα όπωσδήποτε και τα δύο και δες ποιο θα σου αρέσει περισσότερο. -
Ford Fiesta
Opel Corsa
1600 εννοω.
Focus:
Βαρος 1248
Ιπποι 100 /5500σαλ
Ροπη 15 /4000σαλ
0-100 13,6''
Τελικη 172 χαωCorsa:
Βαρος 1100 (3θ)
Ιπποι 90 /5600σαλ
Ροπη 12,5 /4000σαλ
0-100 12,4''
Τελικη 173 χαωΕ κι εσύ βρε παλικάρι μου στο ψοφίμι με τα 100 άλογα αναφερόσουν; Νόμιζα ότι έλεγες για την σοβαρή έκδοση με τα 115 άτια. Κανείς δεν το παίρνει με τον παλιό κινητήρα. Πάντως ειδικά το Opel είναι πολύ πιο αργό από τα επίσημα στοιχεία. Το Corsa έγραψε 14s στο 0-100 κατά τους Τροχούς, ενω ούτε και το Focus 100 ίππων είναι πολύ ταχύτερο (κάτω από ένα δευτερόλεπτο η διαφορά τους).
-
fiesta
Corsa 1400 or Fiesta 1400 or Yaris 1300