-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Ενοείται Fiesta. Καλύτερη οδική συμπεριφορά, καλύτερη ποιότητα και πιο σβέλτο. Εκτός αν θέλεις οπωσδήποτε μεγαλύτερους χώρους, τότε αλλάζει το πράγμα.
Ούτε οδική συμπεριφορά έχει καλύτερη και σαφώς δεν είναι πιο σβέλτο. Παρόλα τα 96 άλογα είναι σχετικά αργό (όχι πως το ι30 είναι τόσο γρήγορο όσο περιμένεις για 109 άλογα αλλά πάει πολύ καλύτερα). Για ποιότητα απτή ναι το φορδ είναι καλύτερο...
To Ford το έχουν ελαφρύνει σε σχέση με το παλιό. Είναι μόνο 966 κιλά επομένως έχει καλύτερη αναλογία 96/966 έναντι 109/1283 του i30. Με το καινούριο fiesta έκανα αρκετά χιλιόμετρα και μου φάνηκε πολύ καλό αυτοκίνητο και ο 1.4 είναι αρκετός. Το ι30 δεν το έχω οδηγήσει επομένως για την οδική συμπεριφορά ίσως και να έχεις δίκαιο απο την στιγμή που έχεις το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Ενοείται Fiesta. Καλύτερη οδική συμπεριφορά, καλύτερη ποιότητα και πιο σβέλτο. Εκτός αν θέλεις οπωσδήποτε μεγαλύτερους χώρους, τότε αλλάζει το πράγμα.
Ούτε οδική συμπεριφορά έχει καλύτερη και σαφώς δεν είναι πιο σβέλτο. Παρόλα τα 96 άλογα είναι σχετικά αργό (όχι πως το ι30 είναι τόσο γρήγορο όσο περιμένεις για 109 άλογα αλλά πάει πολύ καλύτερα). Για ποιότητα απτή ναι το φορδ είναι καλύτερο...
To Ford το έχουν ελαφρύνει σε σχέση με το παλιό. Είναι μόνο 966 κιλά επομένως έχει καλύτερη αναλογία 96/966 έναντι 109/1283 του i30. Με το καινούριο fiesta έκανα αρκετά χιλιόμετρα και μου φάνηκε πολύ καλό αυτοκίνητο και ο 1.4 είναι αρκετός. Το ι30 δεν το έχω οδηγήσει επομένως για την οδική συμπεριφορά ίσως και να έχεις δίκαιο απο την στιγμή που έχεις το αυτοκίνητο.
Έχεις δίκιο ότι το έχουν ελαφρύνει. Παρόλαυτά όμως άμα το ψάξεις περισσότερο (clubfiesta) θα διαπιστώσεις πως ακόμα και το 1.6 με τα 120 άλογα είναι αρκετά πιο αργό σε σχέση με το προηγούμενο φιέστα (άντε με ένα φίλτρο και εξάτμιση που παίζει στα 110 άλογα). Τα σύγχρονα αυτοκίνητα αν δεν έχουν τουρμπίνα δεν κάνουν τίποτα. Είναι τόσοι οι περιορισμοί για τους ρύπους που τα ισοπεδώνουν όλα (βλέπε avensis 1.6 132 Ps που σέρνεται αν αναλογιστούμε τα άλογά του).
-
viewtopic.php?f=15&t=25599&p=1435945#p1435945
-
Ο χρήστης crete12 έγραψε:
Γεια σας. Σκέφτομαι να πάρω ένα αυτοκίνητο γύρω στα 14.000 για να κάνω καθημερινά μεγάλες αποστάσεις και είμαι μεταξύ του fiesta και του ι30. Προτιμώ το ι30 λόγω χώρων, εμφάνισης και εξοπλισμού, αλλά δεν ξέρω αν λόγω του αυξημένου βάρους το ι30 θα ζορίζεται. Προτείνετε ένα από τα 2 ή κάποιο άλλο μοντέλο;Μεταξύ των δύο εννοείται το i30 ... για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Ο κυριώτερος είναι τα ταξίδια και η διαφορετική κατηγορία (το ένα μικρό, το άλλο μικρομεσαίο).Και στην Εθνική μία χαρά πάει. Εδώ πάνε κάτι smart και κάτι κουβάδες στην Εθνική 8βάλβιδοι της δεκαετίας του 80 και 90. Μια χαρά είναι το i30 ...
Εγώ (εγώ! όχι εσύ!) θα κοίταζα και το DACIA SANDERO, έτσι για να πάω 'κόντρα στους καιρούς'...
-
Για την χρήση που λες θα έπαιρνα το i30 που αποτελεί τίμια αγορά. Απορώ πάντως που κάποιοι θεωρούν το εσωτερικό του άσχημο. Για μένα είναι καλύτερο αισθητικά από γκολφ-αστρα-φοκους-λεον-αουρις.
Το φιέστα είναι καλύτερο λόγω μεγέθους σε αστική χρήση αλλά προφανώς και υστερεί σε χώρους σε σχέση με το μικρομεσαίο κορεάτικο.
Μην τον φοβάσαι τον κορεάτη...δεν θα το μετανιώσεις. -
αισθητικα να πω γουστα ειναι αυτα...ποιοτικα? να ξερω αν εχουμε δει τα ιδια αυτοκινητα δηλαδη...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Γεια σας. Σκέφτομαι να πάρω ένα αυτοκίνητο γύρω στα 14.000 για να κάνω καθημερινά μεγάλες αποστάσεις και είμαι μεταξύ του fiesta και του ι30. Προτιμώ το ι30 λόγω χώρων, εμφάνισης και εξοπλισμού, αλλά δεν ξέρω αν λόγω του αυξημένου βάρους το ι30 θα ζορίζεται. Προτείνετε ένα από τα 2 ή κάποιο άλλο μοντέλο;
Μεταξύ των δύο εννοείται το i30 ... για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Ο κυριώτερος είναι τα ταξίδια και η διαφορετική κατηγορία (το ένα μικρό, το άλλο μικρομεσαίο).Και στην Εθνική μία χαρά πάει. Εδώ πάνε κάτι smart και κάτι κουβάδες στην Εθνική 8βάλβιδοι της δεκαετίας του 80 και 90. Μια χαρά είναι το i30 ...
Εγώ (εγώ! όχι εσύ!) θα κοίταζα και το DACIA SANDERO, έτσι για να πάω 'κόντρα στους καιρούς'...
Το sandero τα σπάει, για τα λεφτά του παίρνεις αρκετό 'αμάξι'.
Καταπληκτικό κατόρθωμα πάντως για σύγχρονα αμάξια να πηγαίνουν εξίσου καλά με 8βαλβιδους κουβάδες του 90.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το sandero τα σπάει, για τα λεφτά του παίρνεις αρκετό 'αμάξι'.Καταπληκτικό κατόρθωμα πάντως για σύγχρονα αμάξια να πηγαίνουν εξίσου καλά με 8βαλβιδους κουβάδες του 90.
Συμφωνώ μαζί σου 1000%.
Δεν σου κρύβω ότι ώρες-ώρες σκέφτομαι να κρατήσω το κουπέ και να πάρω και ένα Sandero για να έχω και 5πορτο αυτοκίνητο.
Αλλά τα έξοδα συντήρησης κλπ... μου βάζουν φρένο...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αισθητικα να πω γουστα ειναι αυτα...ποιοτικα? να ξερω αν εχουμε δει τα ιδια αυτοκινητα δηλαδη...Νομίζω έγραψα συγκεκριμένα πράγματα...δεν μίλησα για ποιότητα αλλά για αισθητική.
Η απτή ποιότητα ειδικά στο γκολφ είναι καλύτερη -
το θεμα ειναι οτι σαν ποιοτητα ειναι αρκετα μιλια πισω..,δηλαδη, δεν ξερω κατα ποσο μπορει να φτανει σε καποιον μονο η καλη αισθητικη (που αυτη ειδικα ειναι γουστο του καθενος)
τεσπα, αντιληπτο
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το θεμα ειναι οτι σαν ποιοτητα ειναι αρκετα μιλια πισω..,δηλαδη, δεν ξερω κατα ποσο μπορει να φτανει σε καποιον μονο η καλη αισθητικη (που αυτη ειδικα ειναι γουστο του καθενος)τεσπα, αντιληπτο
Δηλαδή πως κρίνεις εσύ ότι σαν ποιότητα είναι μίλια πίσω? Μήπως έχει κακή αξιοπιστία? Για δώσε ένα παράδειγμα να καταλάβουμε.
-
Ούτε οδική συμπεριφορά έχει καλύτερη και σαφώς δεν είναι πιο σβέλτο. Παρόλα τα 96 άλογα είναι σχετικά αργό (όχι πως το ι30 είναι τόσο γρήγορο όσο περιμένεις για 109 άλογα αλλά πάει πολύ καλύτερα).Και όμως, το Fiesta έχει μακράν καλύτερη οδική συμπεριφορά. Το i30 έχει μεν την πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, ωστόσο λες και υιοθέτησε την επιλογή αυτή για να εμπλουτίσει απλώς το «βιογραφικό» του. Το εμπρός μέρος χάνει γρήγορα την πρόσφυση (σημαντικό ρόλο σε αυτό πρέπει να παίζουν και τα ελαστικά πρώτης επιλογής) λες και εξελίχθηκε από διαφορετικούς ανθρώπους.
-
Να δεχτώ ότι το φιέστα έχει καλύτερο τιμόνι. Αλλά καλύτερη συμπεριφορά σε καμία περίπτωση. Μόνο και μόνο το μεταξόνιο αν συγκρίσεις δεν χρειάζεται κάτι άλλο να πούμε. Ναι μεν το ι30 είναι μαλακό αλλά τα περισσότερα από εδώ μέσα είναι υπερβολές.
Επίσης το έχω γράψει και παραπάνω. Με μια 4τράδα άλλες ζάντες (16' κατά προτίμηση) και άλλα λάστιχα με διάσταση 205/55/16 το αμάξι μεταμορφώνετε κυριολεκτικά. Λες και το ESP που παλιά δούλευε υπερωρίες απλά δεν υπάρχει. Φυσικά και είναι μεγάλο λάθος της Hyundai να το δίνει με τέτοια ελαστικά και ζάντες αλλά ας πούμε ότι η χαμηλή τιμή το συγχωρεί.
-
Μόνο και μόνο το μεταξόνιο αν συγκρίσεις δεν χρειάζεται κάτι άλλο να πούμε.Από μόνο του αυτό δεν οδηγεί σε συμπεράσματα πόσω δε μάλλον σε νικητές/ηττημένους.
Τέλως πάντων, δε θα σε πείσω από την οθόνη για αυτό που πιστεύω, αφού εσένα σε ικανοποιεί το i30, εμένα δε μου πέφτει λόγος. -
Το fiesta 1.4 μου φάνηκε υπερβολικά αργό επειδή έχει πολύ μακριές σχέσεις, το τιμόνι του βέβαια ήταν γρήγορο. To i30 είναι σαφώς καλύτερο συνολικά. Ακόμη το συζητάς;
-
Μόνο και μόνο το μεταξόνιο αν συγκρίσεις δεν χρειάζεται κάτι άλλο να πούμε.Δηλαδή τι καταλαβαίνουμε από αυτή τη σύγκριση;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μόνο και μόνο το μεταξόνιο αν συγκρίσεις δεν χρειάζεται κάτι άλλο να πούμε.
Δηλαδή τι καταλαβαίνουμε από αυτή τη σύγκριση;
Αμφισβητείς πως είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο? Σε συνδυασμό με αυξημένα μετατρόχια και την πιο σύγχρονη ανάρτησή του... Σε τι συμπέρασμα σε οδηγεί? Ή ότι θα είναι καλύτερο οδηγικά ή ότι θα έχει ασύγκριτα καλύτερη άνεση... Διαλέγεις και παίρνεις.
-
Στην θεωρία όλα ωραία είναι, αλλά μέχρι την πράξη υπάρχει τεράστια απόσταση. Το γεγονός ότι ένα αμάξι έχει multilink πίσω (ή διπλά ψαλίδια ) δεν αποτελεί από μόνο του τεκμήριο για εξαίρετη οδηγική συμπεριφορά, ούτε το μεγαλύτερο μεταξόνιο εξασφαλίζει καλύτερο στήσιμο από μόνο του.
-
Γιατί δε πας να κάνεις ένα test drive και να μας γράψεις τις εντυπώσεις σου;
Πάντως εμένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του i30 με προκαταβάλλουν θετικότατα...
Και, ναι, το ότι έχει 4 δισκοφρενα πίσω για εμένα είναι σημαντικότατη διαφορά.
Για να το θέσω διαφορετικά, αυτοκίνητο με ταμπούρα πίσω δε θα έπαιρνα ποτέ όσο καλά και να φρέναρε...Επειδή όμως αυτό που έγραψε ο drdino ['Στην θεωρία όλα ωραία είναι, αλλά μέχρι την πράξη υπάρχει τεράστια απόσταση'], είναι εξαιρετικά σημαντικό, οι τεχνικές προδιαγραφές του i30 μένουν να σου αποδείξουν την αξία τους σε ένα test drive...
_
-
Eγώ;
Ford fiesta 1400 ή hyundai i30 1400