-
Με οδηγικά και οικονομοτεχνικά κριτήρια, Λεόν. Δεν παίζεται.-
Για πιο all-around και πιο βαρετές οδηγικά/οπτικά λύσεις τα Γκολφ, Σιρόκο. Λιγο πιο γρηγορο + οικογενειακο το Γκολφ, πιο αργο αλλα πιο νεανικο το Σιροκο.
Τα υπόλοιπα είτε υστερούν σε δύναμη (116) είτε σε μέγεθος (MiTo) είτε σε όλα μαζι
-
Eφοσον ειναι απωθημενο εχω μια προταση
Πας στην BMW ''Κυριοι γεια σας οριστε τα 22κ ευρω μου θελω να μου βρειτε μια καλη 120 μτχ!Μολις βρειτε παρτε τηλ να ερθω να σας τα δωσω''
Και εχεις και αμαξι που γουσταρεις και καλο κινητηρα!
Σκεψου το!
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Eφοσον ειναι απωθημενο εχω μια προτασηΠας στην BMW ''Κυριοι γεια σας οριστε τα 22κ ευρω μου θελω να μου βρειτε μια καλη 120 μτχ!Μολις βρειτε παρτε τηλ να ερθω να σας τα δωσω''
Σκεψου το!
Ομολογώ οτι το έχω σκεφτει... όμως φοβάμαι την αγορά μεταχειρισμένου. Παντα θα έχω την έννοια αν είναι τρακαρισμένο, αν έχει ψευτικα χλμ αν... αν..
Επίσης θεωρώ μεγάλο το ποσό των 22Κ για μτχ. Ίσως 17-18Κ για μια μτχ 116 facelift να το σκεφτόμουν αλλα και πάλι ... -
Scirocco 122 ps
Εγώ γιατί θεωρώ ότι τα 122 ps για ένα τέτοιο αυτοκίνητο (Sport Coupe) είναι λίγα;;
Η ιστορία μου θυμίζει εμένα που 'βολεύτηκα' με το 1600άρι korea-κουπέ ... και με τα 105 άλογα με το ζόρι ...
Έχω αυτή τη στιγμή ένα αμάξωμα 1300+ κιλών στημμένο σε όλους τους τομείς για 2000cc και 2700cc και το τσουλάω με 1600άρι... Καταλαβαίνετε ότι σβέλτο σίγουρα δεν είναι. Απλά πάει αξιοπρεπώς στους Ελληνικούς καρόδρομους.
Εγώ πάντως Scirocco με 122 ps δεν θα αγόραζα... Θα το θεωρούσα λειψό...
-
αν θες να ξεχωρισεις μιτο η σιροκο μονοδρομος.....
για εμφανιση μιλαω....
τωρα και σαν ποιοτητα και αξιοπιστια προτιμησε σιροκο
αμα δεν παινεσουμε και το σπιτι μαςυγ: @storm μην ξεχνας οτι το σιροκο βγαζει 120 αλογα και εχει και 20 κιλα ροπη...
ναι σιγουρα ταιριαζει καλυτερα πανω ο δυνατοτερος 1.4 αλλα δεν λες και αδυναμο τον 122αρη.. -
Ο χρήστης mphysiker έγραψε:
Πας στην BMW ''Κυριοι γεια σας οριστε τα 22κ ευρω μου θελω να μου βρειτε μια καλη 120 μτχ!Μολις βρειτε παρτε τηλ να ερθω να σας τα δωσω''
Σκεψου το!
Ομολογώ οτι το έχω σκεφτει... όμως φοβάμαι την αγορά μεταχειρισμένου. Παντα θα έχω την έννοια αν είναι τρακαρισμένο, αν έχει ψευτικα χλμ αν... αν..
Επίσης θεωρώ μεγάλο το ποσό των 22Κ για μτχ. Ίσως 17-18Κ για μια μτχ 116 facelift να το σκεφτόμουν αλλα και πάλι ...To αν ειναι τρακαρισμενο μπορεις να το δεις ευκολα!
Τωρα για αμαξι 2ετιας ποσο να τα γυρισουν παλι λιγα θα εχει
120μτχ απο μενα !
Κανε το γουστο σου -
Αν και δε πολυγουσταρω το γκρουπ vag, μετα απο τεστ ντραιβ του σιροκο 160 αναθεωρησα! Εφοσον το 122 εχει το ιδιο στησιμο θα το εβαζα σιγουρα στις επιλογες μου. Αργο παντως δεν το λες...
-
Ο χρήστης jbk έγραψε:
Αν και δε πολυγουσταρω το γκρουπ vag, μετα απο τεστ ντραιβ του σιροκο 160 αναθεωρησα! Εφοσον το 122 εχει το ιδιο στησιμο θα το εβαζα σιγουρα στις επιλογες μου. Αργο παντως δεν το λες...Eτσι ακριβως ειναι.
Και εγω το προτεινα εχοντας οδηγησει το scirocco 160 και τον 122αρι σε Golf και Α3. -
Ο χρήστης scirocco123 έγραψε:
υγ: @storm μην ξεχνας οτι το σιροκο βγαζει 120 αλογα και εχει και 20 κιλα ροπη...
ναι σιγουρα ταιριαζει καλυτερα πανω ο δυνατοτερος 1.4 αλλα δεν λες και αδυναμο τον 122αρη..Είναι όπως τα λες. Απλά θεωρώ το αμάξωμα δημιουργημένο για άλλη ιπποδύναμη.
Όπως δεν θα αγόραζα το Civic των 100 αλόγων έτσι δεν θα αγόραζα και το sport scirocco των 122 αλόγων... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Θα μου άρεσε και το C30 αλλα δυστυχώς στο 1.8 η τιμή φαντάζομαι ξεφευγει....
Σχόλια, ιδέες, προτάσεις όλα καλοδεχούμενα! Θα εκτιμήσω ιδιαίτερα και θα με βοηθήσουν σχόλια κατόχων των παραπάνω.
Ευχαριστώ.Κάνε μια βόλτα στην αντιπροσωπεία... Με 20Κ έπερνες το 1.6 με δέρμα κλπ. Και 10 χρόνια όλα κούτρα(λάδια-φίλτρα-ιμάντες-εργατικά)...
Με 22Κ πιστέυω το παίρνεις ΑΝΕΤΑ το 1.8 και με πολύ καλό εξοπλισμό...
Φωτιά στην άσφαλτο δεν θα βάλεις, αλλά διαφέρει σε σχέση με όλα τα άλλα που κοιτάς. Και μάλλον είναι το πιο άνετο στα ταξίδια.Αλλά εγώ θα έπερνα mito... Ειδικά με το παρελθόν σου(εννοώ να το αλλάζεις κάθε 2-3 χρόνια).
Καλο και ξεχωριστο το C30 σιγουρα ποιοτικο πoλυ καλο στο ταξιδι με πολυ καλο κρατημα κτλ αλλα.....ο χωρος αποσκευων ειναι σιγουρα χειροτερος ακομα και απο του MiTo (δεν το λεω υποτιμητικα απλα ολοι λετε οτι ειναι μικροτερος του Golf) και το κυριοτερο στα 1600 ερχετε με ενα αθλοιο μοτερ 100 αλογων που καλειτε να κινησει ενα οχημα 1300kg To 1800 παλι ειναι τιμιο αλλα σε αυτα τα λεφτα παιζουν πολυ καλυτερες προτασεις.
Περιπου το ιδιο σκεπτικο ισχυει και για την 116....για μενα Golf! -
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Σκεψου το!
Επίσης θεωρώ μεγάλο το ποσό των 22Κ για μτχ. Ίσως 17-18Κ για μια μτχ 116 facelift να το σκεφτόμουν αλλα και πάλι ...To αν ειναι τρακαρισμενο μπορεις να το δεις ευκολα!
Τωρα για αμαξι 2ετιας ποσο να τα γυρισουν παλι λιγα θα εχει
120μτχ απο μενα !
Κανε το γουστο σουtrue...ψαξε για μτχ 120...τα αλλα που λες πιθανολογω οτι δε σαρεσουν στην ουσια...
(ασε που εχεις και κανα 2 επιλογες που μονο για να σου στησει η αντιπροσωπεια αγαλμα ευεργετη κανουν)
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Scirocco 122 psΕγώ γιατί θεωρώ ότι τα 122 ps για ένα τέτοιο αυτοκίνητο (Sport Coupe) είναι λίγα;;
Η ιστορία μου θυμίζει εμένα που 'βολεύτηκα' με το 1600άρι korea-κουπέ ... και με τα 105 άλογα με το ζόρι ...
Έχω αυτή τη στιγμή ένα αμάξωμα 1300+ κιλών στημμένο σε όλους τους τομείς για 2000cc και 2700cc και το τσουλάω με 1600άρι... Καταλαβαίνετε ότι σβέλτο σίγουρα δεν είναι. Απλά πάει αξιοπρεπώς στους Ελληνικούς καρόδρομους.
Εγώ πάντως Scirocco με 122 ps δεν θα αγόραζα... Θα το θεωρούσα λειψό...
Λιγο ατυχες να συγκρινεις αυτοκινητο ατμοσφαιρικο που εχει αρκετα χρονια στην αγορα,
με το μικρο (και) 'ταπεινο?' scirocco που τουλαχιστον διαθετει 20κιλα ροπης, και για την
Ελληνικη πραγματικοτητα (δρομους) σαν κινητηρας ειναι παραπανω απο ικανοποιητικος.
Φταιει βασικα και η μοδα των αφθονων ιππων που μας εχει κανει να σκεφτομαστε ετσι... -
Οπωσδήποτε το σιρόκο 122 δεν το λες αργό λόγω των 20 κιλών ροπής. Απο την άλλη όμως αξίζει να δώσω 23.000 (1000 πάνω απο το μπατζετ) ενώ μπορώ να δώσω 20.000 για το gtc 180 hp? Αφήστε που με το σιρόκο θα βλέπω την ίδια κονσόλα τα ιδια κουμπιά και τα ιδια όργανα με το γκολφ μου...
-
To scirocco ειναι μεσα eos οχι γκολφ
-
και το Έος είναι γκολφ 5
-
Aνετα το Scirocco:
-Επαρκεις χωροι για 4 + αποσκευες
-Ωραια εμφανιση
-Το πιο ποιοτικο μαζι με το Golf (βεβαια η BMW ειναι μια κατηγορια πανω)
-Καλες επιδοσεις.Ειδικα αν μπεις στο Scirocco αφου εχεις κανει μια βολτα με το δικο σου πριν , θα μουρλαθεις απο την διαφορα.
-Φοβερο κρατημα.
-Ανετο.Αν σε ενδιαφερουν πιο πολυ οι επιδοσεις τοτε Αstra GTC(αλλα οι χωροι πισω ειναι ψιλο σκατα) , Leon 1.8(κακη ποιοτητα και εμφανιση μεσα) , Golf(πολυ συντηρητικο εξωτερικα , σημερα ειδα ενα και πραγματικα απογοητευτικα απο την εμφανιση του ,επλιζω το GTI να ειναι ωραιο)
Αν θες ξεχωριστη εμφανιση με πλουσιο εξοπλισμο αλλα οχι τοσο καλους χωρους τοτε Mito.Σε επιδοσεις υπολειπεται λιγο των προηγουμενων(εκτος του Scirocco) αλλα σε στροφες , χωρις να ξερω , πιστευω πως θα πηγαινει καλα.Ειναι και τα τουλαχιστον 100 κιλα λιγοτερη σε σχεση με τα αλλα.
-
Aυτα ειναι γουστα...
Αλλα να ρωτησω κατι αλλο εγω.
Μηπως προτιμας να βλεπεις το επομενο astra που θα παρουσιαστει
επισημα στην εκθεση Γενευης σε ενα μηνα (και σε ενα χρονο απο τωρα
θα βγει και το κουπε), και εσυ μολις πριν λιγο να εχεις παρει το προηγουμενο? -
mphysiker...
τα μπερδεψες λιγακι..... με 23 παιρνεις το σιροκο το 160αρι....
με 21800 παιρνεις το 122.... παντα στα 1400 κυβικα....
εκτος αν εννοεις 13 με τα εξτρα π θες... αν και τ αμαξι εχει πλουσιο εξοπλισμο...
τωρα ξα σου π λεμε και στη κρητη
-
Δεν τα μπέρδεψα συμπατριώτη Scirocco123. Πάντα μιλάω για τιμές με το κλειδί στο χέρι που περιλαμβάνουν όλα τα έξοδα, χρώματα, τρέχουσες εκπτώσεις, τόκους κλπ. Ξα μου λοιπόν!
@Γρηγόρης: Στην ουσία αυτό που λες είναι αποτρεπτικός παράγοντας όχι μονο για το άστρα αλλά και για το λεόν. Βέβαια είναι και ο λόγος που έχει έκπτωση.
-
Ο χρήστης mphysiker έγραψε:
- Mito 1.4 155ps (+ εμφανιση έξω, είναι άλφα/- εμφανιση μέσα, το γνωστό θέμα περι ασάφειας στην ευθεία)
δε διαβάζω παρακάτω . Για να χρησιμοποιείς τη φράση 'είναι άλφα' στα θετικά στοιχεία του αυτοκινήτου, σημαίνει ότι αυτή έχεις αποφασίσει να πάρεις απλώς δεν το ξέρεις ακόμη
καλορίζικη
Αγορά σβέλτου μικρομεσαίου έως 22Κ