-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αυτό που μας λείπει για να αναπτύξουμε σωστά κάποια από τα χιονοδρομικά μας δεν είναι ούτε το χιόνι -σε σχέση πάντα με τον άμεσο ανταγωνιστή, τους γείτονες- ούτε ο ορεινός όγκος. Αυτό που μας λείπει είναι η βούληση και η τόλμη να κάνουμε τις αναγκαίες τομές ώστε να ξεκολλήσουν κάποια πράγματα = ιδιοκτησιακό, δαιδαλώδης γραφειοκρατία, ομιχλώδης πολιτική αναφορικά με την επιχειρηματικότητα. Είναι όλα πράγματα που μπορούν να αλλάξουν και σε αυτή την εποχή κρίσης η ανάγκη να αλλάξουν είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Ο Παρνασσός δεν μπορεί επ' άπειρο να αποτελεί μια μαύρη τρύπα που ταΐζει την Αράχοβα από την τσέπη του φορολογούμενου, πρέπει κάποτε να σταθεί στα πόδια του.Ένα χιονοδρομικό μπορεί να δημιουργεί αειφόρο ανάπτυξη για το ίδιο και την ευρύτερη περιοχή, εφόσον στηθεί σωστά. Το ίδιο και στην βόρεια Ελλάδα. Είναι παρανοϊκό να μην αναπτύσσουμε ούτε ένα βουνό μας και να αφήνουμε τους Έλληνες να πλημμυρίζουν το Bansko. Και το πιο ειρωνικό είναι ότι δεν είναι οι λεφτάδες Έλληνες που θα πάνε στο Bansko. Το πραγματικό χρήμα δεν πάει Bansko, παιδιά, πάει Zermatt, Lech και Courchevel. Αυτοί που ακουμπούν τα όμορφα ευρώπουλα τους στην Βουλγαρία και αφήνουν το Φαλακρό να αργοπεθαίνει είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία άτομα μέσης οικονομικής επιφάνειας που ψάχνουν καλό value for money κοντά στο σπίτι τους. Είναι αυτοί που πηγαίνουν και στα νησιά το καλοκαίρι, είναι το υπερπολύτιμο κεφάλαιο που θα μπορούσαν να καρπώνονται οι δικές μας περιοχές, και τώρα κάνουμε δώρο στους Βουλγάρους και σε λίγο και στους Σκοπιανούς.
+οο
Αυτές οι 2 παράγραφοι αντικατοπτρίζουν τη κατάντια της σημερινής Ελλάδας, σε όλους τους τομείς. Δεν εκμεταλλευόμαστε τίποτα. Γεωργία, ναυτιλία/θάλασσα, τουρισμό (χειμώνα-καλοκαίρι), τίποτα.
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Με βαση τα μεχρι τωρα δεδομενα, τι λετε θα εχει χιονια για σκι στα Καλαβρυτα τα Χριστουγεννα??
Το Σαββατο παντως αναμενεται χιονοπτωση εκει!!Μια ανανεωμένη εικόνα για τις επόμενες μέρες
Θερμοκρασία Παρασκευή πρωί στην Αθήνα 17-18 Βαθμοί. Θα αρχίσει να συννεφιάζει...Τρώνε κάποιες ώρες χιόνι Βασιλίτσα Καιμάκ Πισοδέρι τίποτα σοβαρό.
Βίαιο ξέσπασα χιονοκατιαγίδων στον άξονα της ηπειρωτική χώρας πχ το Καρπενήσι μπορεί μέχρι το μεσημεράκι να δει καλό χιόνι. Όσο περνάσει η μέρα η βροχή μετατρέπεται σε χιόνι ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Πιθανότητες για σοβαρές χιονοκαταιγίδες στο Πήλιο. Τα Καλάβρυτα έχουν ένα 6 ωρο καλής χιονόπτωσης. Μέχρι το απόγευμα βίαιη είσοδος κρύο Νοτιότερα και πια θερμοκρασία στην Αθήνα 04 βαθμοί ενω αρχίζει να χιονονερίζει στη Κιφησσιά με χιόνι πιο ψηλά. Σταματανε πια τα φαινόμενα στα χιονοδρομικά με μόνο το Πήλιο να παραμένει με χιονοκαταιγίδες αλλά μάλλον όχι σοβαρές.
Με τα σημερινά δεδομένα έχουμε λίγο πιο αισιόδοξα στοιχεία για το χιόνι που θα πέσει τη Παρασκευή στα χιονοδρομικά ειδικά της Νότιας Ελλάδας. Θα έλεγα ότι Πήλιο, Καρπενήσι, Παρνασσός και Καλάβρυτα θα έχουν όλα μια αξιοπρεπή βάση ώστε με την επόμενη κακοκαιρία να ανοίξουν ενώ δεν αποκλείετε το Πήλιο και ο Παρνασσός στον άξονα Περικλή-Αίολο με λίγο πάτημα να μπορεί να κάνεις σκι.
Θερμοκρασία Σάββατο πρωί Αθήνα 03 Βαθμοί. Μια κρύα μέρα με καταιγιδοφόρα νέφη στον Ευβοικό που κάποια θα ρίχνουν χιονοκαταιγίδες μεσα στο Λεκανοπέδιο. Ωραίος ουρανός με ανοίγματα και ήλιο, ισχυρό παγωμένο Βοριά και κάποια στιγμή θα πυκνώνει μια καταιγίδα να ρίχνει. Η Εύβοια τρώει χιόνι full. Πάμε για χιονοπόλεμο κάπου προς Βόρεια Προάστει Πεντέλη κλπ.
Κυριακή ένα υπέροχο πρωινό για χιονοπόλεμο
Συνεχίζουμε Κυριακή πάμε για χιονοπόλεμο. Θερμοκρασία Αθήνα 02 Βαθμοί και παγερός Βοριάς. Σχεδόν λιακάδα η μέρα αν και καταιγιδοφόρα σύννεφα θα συνεχίσουν να ρίχνουν κατά διαστήματα (μπορεί και να πετάει ο Κιθαιρώνας αν αντέχεις το κρύο).
Επειδή το Αιγαίο μας την έχει ξανακάνει η πάυση των φαινομένων την Κυριακή δεν είναι τόσο σίγουρη. Συστατικά για κυκλογενέσεις δεν έχουμε αλλά ποτέ μην αποκλείεις να χιονίζει φουλ και την Κυριακή.
Ξημερώνει Δευτέρα με λιακάδα και υπέροχη διάγεια, κρύο (Αθήνα 05 βαθμοί) και ρε λες να έχει ανοίξει κάνα χιονοδρομικό να τσουλήσουμε? Η Δίρφη θα έχει βάλει κάνα μέτρο. Φοβάμαι πως το Πήλιο δεν θα έχει πολύ χιόνι aλλά ποτέ δε ξέρεις.
Την Τρίτη έχουμε ένα κομβικό σημείο όπου το gfs επιμένει να αποφεύγει να δώσει κάτι για κλείδωμα με τα δικά μου control οπότε πια περνάμε σε σενάρια.
Το σημαντικό στοιχείο κατά τη γνώμη είναι τα δυο σενάρια που παρουσιάζονται παρακάτω. Λόγω της έντασης της ψυχρής εισβολής του Σαββατοκύριακου υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα ως προς την συνέχεια. Και πάλι η αίσθησή μου είναι ότι και με τα δύο σενάρια μπορούμε να μιλάμε για αρχή σεζόν σε κάποια χιονοδρομικά, με λίγη τύχη σε όλα.
Σενάριο 1: Πάει να βαθύνει χαμηλό στη μπότα Ιταλίας με κατελυθυνση Ιόνιο έλα λίγο καλά και μας άνοιξες τα χιονοδρομικά. Πράγματι τα χιονοδρομικά της Νότιας χώρας πάνε για 12ωρη σφοδρή χιονόπτωση από θερμό μέτωπο. Να δούμε τους αέρηδες μετά να δούμε πόσο θα πιάσουν οι πίστες. Ψυχρομετωπάκι μέχρι το βράδυ επέκταση ισχυρών φαινομένων και στη Βόρεια Ελλάδα κάποια χιονοδρομικά πάνε για 40+ πόντους.
Τετάρτη πανελλαδικός παλιόκαιρος να πούμε καλή σεζόν? Καλή σεζόν στα πρώτα χιονοδρομικά.
Πέμπτη οι χιονοπτωσεις συνεχίζονται καλή σεζόν σε αρκετα χιονοδρομικά.
Καλή σεζόν παιδιά σε όλους
Σενάριο 2: Αργεί να έρθει λίγο το χαμηλό από Ιταλία και αντί να είναι η Τετάρτη η μέρα με τον Πανελλαδικό παλιόκαιρο είναι η Πέμπτη. Οριακά αν θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά αλλά σίγουρα έχουμε νέο καλό γύρο χιονοπτώσεων. Επίσης καλή σεζόν αλλά σε λίγα χιονοδρομικά αρχικά.
(link)
Ο σοφός γέροντας ομίλησε. Τώρα τι κατάλαβες από αυτό είναι άλλη υπόθεση.
Πάντως εγώ θα πάω μια βολτίτσα από τους Βούνους μπας και πατήσω λίγο χιονάκι. -
26 και 27 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν αγώνες παγκοσμίου κυπέλλου στο Bansko
http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html ... hsector=AL
Νομίζω πως αξίζει η εμπειρία. Γεροί να είμαστε σκέφτομαι να πεταχτώ
-
Αυτοί που ακουμπούν τα όμορφα ευρώπουλα τους στην Βουλγαρία και αφήνουν το Φαλακρό να αργοπεθαίνει είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία άτομα μέσης οικονομικής επιφάνειας που ψάχνουν καλό value for money κοντά στο σπίτι τους. Είναι αυτοί που πηγαίνουν και στα νησιά το καλοκαίρι, είναι το υπερπολύτιμο κεφάλαιο που θα μπορούσαν να καρπώνονται οι δικές μας περιοχές, και τώρα κάνουμε δώρο στους Βουλγάρους και σε λίγο και στους Σκοπιανούς.πιο σωστα δεν θα μπορούσες να το πείς...
έτσι ακριβώς είναι
οταν πέρυσι πηγα στη Βασιλιτσα 3 μερες και καταφεραμε να κανουμε σκι 3...ωρες,
λειτουργούσε μονο ενα καρεκλακι (γιατι τα άλλα σκεπαστηκαν απο...χιονι!!! ) και βρηκαμε κατι δωματια της πλάκας στα 70€,
οταν πηγαιναμε για φαγητο και γταναμε να δινουμε 70-90€ η καθε οικογενεια (δεν εχει αστακούς εκει)...δεν συζηταω για την κατασταση των δρόμων και την προσβαση στο χιονοδρομικό...
Ε, τοτε γιατι να μην παω στο Μπάνσκο ή το Κοζουφ ή εστω το Παμπόροβο ;
τα μισα λεφτα θα δωσω, ασχετα αν θα με ποναει που θα τα δωσω αλλου.
για την ωρα με ¨πονάει¨η τσέπη μου
-
Με βαση τα μεχρι τωρα δεδομενα, τι λετε θα εχει χιονια για σκι στα Καλαβρυτα τα Χριστουγεννα??
Το Σαββατο παντως αναμενεται χιονοπτωση εκει!!....
Ο σοφός γέροντας ομίλησε. Τώρα τι κατάλαβες από αυτό είναι άλλη υπόθεση.
Πάντως εγώ θα πάω μια βολτίτσα από τους Βούνους μπας και πατήσω λίγο χιονάκι.Επειδη μου αρεσε παντοτε η μετεωρολογία, καταλαβα καμποσα!!!
Επισης καταλαβα οτι τα Χριστουγεννα θελω δωρο αλυσιδες (ή κατι πιο ευκολο )
Οποτε καμια μονοημερη στα Καλαβρυτα με σκι τη θεωρω δεδομενη
Ευχαριστω Χρηστο!!!!! -
Mesastou θα αντεξεις 7 ωρες μεχρι το Bansko??
(Βλεπω οτι μενεις Μεταμορφωση )Αποψη εχω μονο για το Bansko για το οποιο πηγα πριν μια βδομαδα..
-
Έχω πολλά χρόνια να πάω στο Παμπόροβο, αν είναι στα ίδια ή αν έχει βελτιωθεί, σίγουρα θα είναι απίστευτα
-
Για πάνω από 5 μέρες δεν νομίζω ότι αξίζει το Bansko. Η διαφορά τιμής με τις Άλπεις γίνεται πλέον αστεία ενώ η διαφορά υπηρεσιών και εγκαταστάσεων είναι τεράστια.
-
Το Μπάνσκο έχει πάρα πολύ κόσμο στις πίστες.
-
Λεωνίδα έμαθα ότι έβαλαν και άλλη καρέκλα στην κορυφή, τις έχουν για οδοντογλυφίδες εκεί
-
Εκεί που ήταν μόνο συρόμενα;
Εύκολες πίστες επάνω και (πριν την καρέκλα) δεν είχε τον συνωστισμό που γινόταν στην ένωση των πιστών κάτω κάτω.
-
- Μαγαζί (ζωντανό) για ψώνια σε καλές τιμές σε Θεσσαλονίκη; Ίσως και Αθήνα, θα κατέβω ένα 3μερο... Παντελόνι και μπουφάν χρειάζομαι, με δανεικά ήμουν μέχρι τώρα.
- Κάτι παρόμοιο σε ιντερνετικό κατάστημα; Το Bluetomato δεν μου φαίνεται και τόσο φτηνό, μάλλον γιατί έχει καλό πράμα μέσα.
Τι budget να χω σαν νιούμπης;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
- Μαγαζί (ζωντανό) για ψώνια σε καλές τιμές σε Θεσσαλονίκη; Ίσως και Αθήνα, θα κατέβω ένα 3μερο... Παντελόνι και μπουφάν χρειάζομαι, με δανεικά ήμουν μέχρι τώρα.
Τώρα στην κρίση θα αποχωριστείς τα δανεικά?
Είναι ένα μαγαζί ημιϋπόγειο στην Τούμπα., ''2900'' κάπως έτσι λέγεται έχει ρουχισμό για βουνό γενικά και σκι - ορειβατικά. Έχω ακούσει καλά λόγια και έχω πάει αλλά δεν θυμάμαι οδό, να ρωτήσω και να σου πω αν ενδιαφέρεσαι.
Κατά τα λοιπά τα άλλα που ξέρω κοπανάνε. Προσωπικά ψωνίζω απ'έξω.Κάτι παρόμοιο σε ιντερνετικό κατάστημα;
Ρίξε μια ματιά σε αυτό http://www.sport-conrad.com/page/1
Τι budget να χω σαν νιούμπης;
Αν σου πω ότι από αλεμάνια αγόρασα στολή 180 ευρώ που βάζει κάτω τo ακριβό παντελόνι vuarnet και μπουφάν atomic θα το πιστέψεις?
Υπομονή να έχεις και τσίπικη διάθεσηedit: Το βρήκα 2917 στην Παπάφη http://www.2917.gr/el/default.asp
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Όσο υπάρχουν κορόϊδα θέλει να πεις.
Γιατί περί αυτού πρόκειται.Καθόλου θα έλεγα...!! Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν και θέλουν να τα διαθεσουν, οπως επίσης υπάρχουν και ηλιθιοι ανθρωποι που δεν έχουν, αλλα επιθυμούν να τα διαθέσουν. Οσο αυτοί θα είναι πολλοί και θα φερνουν πληρότητες, δεν βλέπω το λογο να πέσουν οι τιμές....Μαλλον παράλογο θα ηταν.
Αυτοί που ακουμπούν τα όμορφα ευρώπουλα τους στην Βουλγαρία και αφήνουν το Φαλακρό να αργοπεθαίνει είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία άτομα μέσης οικονομικής επιφάνειας που ψάχνουν καλό value for money κοντά στο σπίτι τους.
Συμφωνοι....Αλλα θα είχαμε πληρέστερη εικόνα αν ξέραμε πόσοι είναι αυτοί που θεωρούν πολύ πιο όμορφο το βουνό και το τοπίο του Bansko απο του Φαλακρού και πόσοι αυτοί που θεωρούν καλύτερο το χιονοδρομικό του πεδίο. Επίσης θα ηταν ενδιαφερον να ξερουμε πόσοι Ελληνες γοητεύονται και απο την πληθώρα τουριστ(ρι)ών, διαφόρων εθνικοτητων στη Βουλγαρία. Το θέμα χιονοδρομία είναι πολυσύνθετο και δεν είναι θέμα ξερά τιμής.
-
Πολύ πιο όμορφο χιονοδρομικό το bansko.
-
Ατυχήσαμε. Γιορτές και σκι στην Ελλάδα yok. Δεν έχουν χιόνι για άνοιγμα και δεν προβλέπονται επαρκείς χιονοπτώσεις. Το bansko έχει επαρκή ποσότητα χιονιού οπότε μας βλέπω για εκεί.
Χρόνια πολλά
-
παιδια το μπανσκο ειναι στη βουλγάρια? πολυ ακουγεται φετος
-
Ναι φίλε εκεί είναι.Εδώ και καιρό ακούγεται
http://www.banskoski.com/?page=more-abo ... anguage=enΦέτος 27 και 28 Φερβρουαρίου θα φιλοξενήσει αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ατυχήσαμε. Γιορτές και σκι στην Ελλάδα yok. Δεν έχουν χιόνι για άνοιγμα και δεν προβλέπονται επαρκείς χιονοπτώσεις. Το bansko έχει επαρκή ποσότητα χιονιού οπότε μας βλέπω για εκεί.Καλό....!! Πειράζει τωρα που εγω φανταζομαι μια επενδυση 200 εκατομμυριων ευρώ στο Φαλακρό, ενα χιονοδρομικό κέντρο Ευρωπαικών προδιαγραφών ανωτερο του Bansko απο πλευράς λιφτ, πιστών, οργανωσης, ξενοδοχειακών μονάδων κλπ, να κάθεται και να βλέπει τον κόσμο (στις γιορτές κιόλας, που πέφτουν και τα πολλά λεφτά) να πηγαίνει ΠΑΛΙ στο Bansko λόγω έλλειψης χιονιού..;;;
-
Κατ' αρχάς, καλή σεζόν σε όλους χωρίς τραυματισμούς και με άφθονη αέρινη πούδρα κάτω από τα σανίδια μας!
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ατυχήσαμε. Γιορτές και σκι στην Ελλάδα yok. Δεν έχουν χιόνι για άνοιγμα και δεν προβλέπονται επαρκείς χιονοπτώσεις. Το bansko έχει επαρκή ποσότητα χιονιού οπότε μας βλέπω για εκεί.Χρόνια πολλά
Not quite true!
3-5 Πηγάδια.Όσο για το Bansko, δεν θα το πρότεινα ακόμα. Όσοι φίλοι πήγαν αυτές τις μέρες απογοητεύτηκαν οικτρά.
(Η Μαιρούλα γράφει σε greeklish αναγκαστικά, τα Βουλγάρικα net cafes δεν έχουν Ελληνικά πληκτρολόγια).
ΣΚΙ (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ) ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ?