-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δειξε μου που ειπα να σκοτωνουνε μεταναστες και θα σε παραδεχτω. Αυτα που λες ειναι εθνοκαθαρσεις και ειναι αποκυηματα της δικης σου φαντασιας σε συνεργασια με αποσπασματα των οσων εχω πει. Αυτο που ειχα πει σε ΑΛΛΟ thread, ασχετο με αυτο ειναι πως πρεπει να τους κρεμανε αυτους που σπαζουν καινε βιαζουν κλπ κλπ... και σε ειχα ρωτησει κατι αλλα το εκανες γαργαρα. Οπως επισης ειχα διευκρινησει πως τα περι Χουντας δεν ειναι αναγκη να τα παιρνεις τοις μετρητοις... αλλα εσυ λαμβανεις οτι σε συμφερει στην προσπαθεια σου για να κερδισεις ενα πολεμο εντυπωσεων που μονος σου ξεκινησες και που μεταφερεις σε αλλα thread.
Και οπως σου ειπα σε PM, αν μη τι αλλο εσυ ο και καλα δημοκρατης ακομα και αν εχουμε διαφορετικες αποψεις, το λιγοτερο που θα ειχες να κανεις ειναι να σεβαστεις την αποψη μου... πραγμα το οποιο δεν πραττεις. ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ, περι δημοκρατιας ΔΕΝ δικαιουσαι να μιλας. Οπως επισης δεν θα μου πεις τι ψηφιζα και τι θα πρεπει να ψηφιζω.... γουστο μου και καπελο μου κυριος. Μεταπηδω σε οποια παραταξη γουσταρω για οποιους λογους γουσταρω.
Επισης εαν σου αρεσει ο διαλογος, προσπαθησε να αναπτυξεις γιατι δεν μπορει κανεις απο τον χωρο της αριστερας να μεταπηδησει στον χωρο της δεξιας... Απο την στιγμη που ΕΣΥ δεν γνωριζεις με ποια κριτηρια αποφασισα να επιλεξω κατι... πως με κρινεις... και ποιος εισαι εσυ που θα με κρινεις?
Εαν δεν μπορεις απαντησεις επι της ουσιας χωρις ναμε παραφραζεις και να αλλαζεις το νοημα των λεχθεντων μου, τοτε να μην ασχολεισαι μαζι μου. Εχω μαθει, εγω ο 'ελληναροβασιλοχουντικος' οπως με αποκαλεις, να κανω δημιουργικη συζητηση. Μπορεις? Εδω θα σε παραδεχτω και οχι στην λασπολογια...
Επισης εγω απο σεβασμο προς τους συμφορουμιτες σου εστειλα καποιο PM, γιατι το φορουμ δεν εχει καμια δουλεια να ασχολειτε με την προσωπικη μας διαμαχη. Το PM το εκανες γαργαρα και συνεχιζεις την λασπολογια... ας ειναι...
Aντε πάλι ξανα-μανά τα ίδια και θέλω να ποστάρω και κάτι φωτο από την έκθεση γμτ!!
-Τελείωνε με την καραμέλα περί προσωπικού και σεβασμού του φόρουμ και άλλα τέτοια. Δεν 'τσιμπάει' κανείς. Αδικα χάνεις το χρόνο σου. Δεν υπάρχει θέμα προσωπικό από τη στιγμή που δε σε ξέρω και δε με ξέρεις.
-Ξαναβάζω τα ποστ όπως μου ζήτησες.
-Μια και περί p.m ο λόγος. Οταν δεν απαντάω στο pm σου, δε σημαίνει ότι την κάνω γαργάρα. Πολύ απλά σημαίνει ότι το αγνοώ. Την ίδια τύχη θα έχει και όποιο άλλο μου στείλεις. Εσύ έστειλες p.m και όχι εγώ.
-Τα ποστ μου γράφουμε δημόσια , υπόκεινται σε σχολιασμό, είτε σου αρεσει είτε όχι. Αν δεν το αντέχεις, εγώ δε φταίω.
-Ποτέ και πουθενά δεν είπα τι είμαι και τι δεν είμαι. Είναι αυστηρά προσωπικό μου θέμα και τα προσωπικά μου ζητήματα δεν είναι για δημόσια θέα , έστω και από αγνώστους (που αύριο μεθαύριο μπορεί να γίνουν και γνωστοί σε ένα meeting). Δε βρίσκω κανένα λόγο να πω τι είμαι και τι δεν είμαι.
-Δεν είμαι σε πόλεμο με κανένα. Δεν κάνω πόλεμο εντυπώσεων και ούτε κανενα άλλο είδος πολέμου με κανέναν.
-Δεν είπα πουθενά ότι έγραψες να σκοτώνουμε μετανάστες. Είπα τη λέξη 'σουβλίζουνε' στο πρώτο ποστ μου προς εσένα, που όπως εξήγησα και στο 'syele' ήταν κατά 90% χιουμοριστικό.
και τέλος...
-Εχεις χάσει την ψυχραιμία σου.
Πάμε τωρα στα ποστ :
Στο θέμα περι 'Πολυτεχνείου και αναρχικών'
Αυτο δηλαδη συναιβει μεσα στην κοιτιδα του πολιτισμου (και καλα)... ομορφα πραγματα.
Πραγματικα πιστευω πως πρεπει να επανελθει η χουντα και να ξεκινησουν οι εκτελεσεις με συνοπτικες διαδικασιες... Το παραχεσαμε με την δημοκρατια και τα Ασυλα των αναρχικων...http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 71&start=0
Εδώ το ποστ είναι ολόκληρο ούτε έκοψα ούτε έραψα ούτε μπάλωσα όπως άδικα με κατηγορείς.
Και σε αντίθεση με μένα το τομάρι που δεν έχω ιερό και όσιο και δε σέβομαι τους συμφορουμίτες μου, εσύ που τους σέβεσαι , αν θες τους εξηγείς τι σημαίνει η φράση σου με έντονα γράμματα.Πάμε παρακάτω :
. Οταν ακουω για ασυλα και μ@λακιες εχω την ταση να χανω την ψυχραιμια μου... γιατι αισθανομαι να με κοροιδευουν καταφατσα. Ποια ασυλα μωρε τσαμπουναμε, που τωρα ποια βγαινει ο καθενας και τσαμπουναει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ χωρις να το κανουν τιποτα απολυτως. Επσιης, δεν καταλαβα καλα. Ασυλο, σε χωρο του δημοσιου που πληρωνει ο Ελλην πολιτης? Αμα θελουν ασυλο να πανε σπιτακι τους.... plain simple.
Βεβαια, ολα αυτα οφειλονται στην υπερβολικη δοση δημοκρατιας που χαρης σε αυτην οι υπευθυνοι θα μεινουν για μια ακομη φορα ατιμωρητοι (μεσα στους υπευθυνους βαλτε και κατι πρυτανεις, περαν του δεοντος δημοκρατικους). Εαν ημασταν σωστο κρατος, την επομενη κιολας ωρα απο το συμβαν, θα ειχαν μπει μεσα, θα τους ειχαν πιασει και θα τους ειχαν σαπησει στο ξυλο.
Ας τολμουσανε να τα κανουνε αυτα σε κανα πανεπιστημιο Αγγλιας, Σουηδιας, Γαλλιας κλπ κλπ.... και θα σας ελεγα τι θα ειχε γινει. Και επιμενω πως ναι... πλεον χρειαζοματε ενα αστυνομικο κρατος το οποιο θα ριχνει ξυλο αλυπητα... γιατι πλεον εχουμε ΞΕΦΥΓΕΙ.
Εδώ έκοψα διότι το ποστ ήταν πολύ μεγάλο αλλα νόημα δεν αλλοίωσα, όπως επίσης άδικα με κατηγορείς.
Και μια και τα περί χούντας ήταν αστείο (το πόσο θα το δουμε παρακάτω) εσύ που επαναλαμβάνω σέβεσαι σε αντίθεση με μένα τον ασεβή, αν θες εξήγησε το πώς μέσα σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας «ένα αστυνομικό κράτος θα ρίχνει ξύλο αλύπητα»Προχωράμε :
Παντως μια φορα... επι Μπαμπουλοκρατιας... κοιμοσουν με τα παραθυρα ανοιχτα, ενω τωρα πλεον παιρνεις και security. Βλεπεις υπηρχαν και καποια καλα αναμεσα σε ολα τα κακα. Και οταν μιλαω για Χουντα... δεν ειναι αναγκη να το παιρνεις τοις μετρητοις, απλα καποτε πρεπει να σφιξουν λιγο οι κwλοι για το καλο ολων μας. Πρεπει να επιστρεψουμε λιγο στις εποχες οπου φοβοσουν να κοιταξεις καταματα τον χωροφυλακα... και στους νομους περι τεντιμποισμου... γιατι η κατασταση εχει εκτραχηνθει (δεν νομιζω να διαφωνει κανεις πως ειμαστε πλεον κρατος α-νομο)
Εδώ όντως αναφέρεις ότι δεν πρέπει να παίρνει κάποιος μετρητοίς τα περί χούντας αλλά πιο κάτω γράφεις ότι «θα πρέπει να επιστρέψουμε στις εποχές όπου φοβόσουν να κοιτάξεις το χωροφύλακα στα μάτια» .Ποιες είναι αυτές οι εποχές;; η προδικτατορική ΕΡΕ;; Ο νόμος περί τεντιμποϊσμού φαντάζομαι θα ήταν σε ισχύ τότε που ήσουν αριστερός ή όχι;; για να τον αναπολείς σημαίνει πώς τον γούσταρες. Αρα τότε δεν ήσουν αριστερός. Τελικά πότε ήσουν αριστερός φίλε μου “corsair”;; Πριν μπει ο Λένιν στα Χειμερινά Ανάκτορα;;
Το τελευταίο ποστ είναι αυτό : (πάλι ολόκληρο)
φίλε και κάθε 4 χρόνια που ψηφίζουμε μήπως είναι βλακεία?
τζάμπα χαμένος χρόνος απο την παραγωγή! καλύτερα να αποφασίζουν καμιά 30αριά άτομα για όλους. ξέρεις ΧΟΥΝΤΑ το λένεΕαν ειναι η Χουντα να μας ξανακανει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, τοτε ΝΑΙ, ας ειναι...
Σε ρωτάει κάτι συγκεκριμένο ο χρήστης “wannabe” και η απάντησή σου είναι πολύ συγκεκριμένη επίσης
Δυστυχώς δεν έχει άλλο κουράγιο να ξημερώσω στο λαπτόπι. Τα ποστ περί μεταναστών είναι εδώ :
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... c&start=90Το ξαναλέω : Δεν υπάρχει προσωπικό ούτε 1 στο 1.000.000. Απλώς την άλλη φορά που θα γράψεις σκέψου ότι απευθύνεσαι σε νοήμονες όσο εσύ ανθρώπους.
Εγώ τελείωσα. Ότι είχα να πω το είπα. Δεν πρόκειται να επανέλθω.Βρίσε ελεύθερα .Δεν παρεξηγώ εγώ.Υ.Γ αυτά περί «άλλων thread» δε στέκουν, διότι απλούστατα εσύ ό ίδιος είσαι , όπως και όλοι μας , που γράφεις σε διάφορα thread.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Εντωμεταξύ περιττό να πω ότι ο μέσος έλληνας είναι εντελώς γίδι γελάδι απασφαλισμένος καληνυχτάκιας και κουκουβάγιας, και πρέπει να φορέσει μόνος του την οθόνη κολλάρο ή να αυτομαστιγωθεί και να πλασαριστεί στις βιτρίνες του Αμστερνταμ, γιατί δεν έχει ιδέα ούτε ιστορικά ...ούτε πολιτικά δεν ξέρει καν που στέκεται, αλλά ψηφίζει ότι του πουν οι γονείς του ή όποιον τον βολέψει, και τελικά όποιος και να βγει θα κάθεται να τον βρίζει και να κλαίει.
Εαν κατι σαν το παραπανω τολμουσα να γραψω εγω, ή ο Νικος ή αλλος 'παρομοιος' τι θα γινοταν?
Τί να πεις ρε καουμποη κ συ.. κοίτα τα χάλια της δικιάς σου χώρας να πούμε, του δικού σου χαζο-λαού και της δικιάς σου κ#λογερουσίας.
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ισως επρεπε απο την 1η στιγμη......
Οι πολιτικες συζητησεις απαγορευονται η κανω λαθος???
Οσο ωριμοι και αν ειμαστε ως φορουμ,αυτο το θεμα κανει «τζιζ».....
-
Ο Αντίλογος φτιάχτηκε για ΟΛΕΣ τις συζητήσεις.
Και αφου δείξαμε ότι μπορούμε να συζητάμε για ποδόσφαιρο, δοκιμάζουμε και τα πολιτικά.
Αλλά, δεν το βλέπω να αντέχει..... -
Χωρίς επ' ουδενί να ανήκω στην αντίπερα όχθη, δε μπορώ παρά να ρωτήσω όσους τάσσονται υπέρ της αριστεράς (και δη κομμάτων όπως το ΚΚΕ), τι ακριβώς έχει να προσφέρει ο συγκεκριμένος τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας... υπάρχει κάποιο παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε επειδή πέτυχε και το ζηλεύουμε? Μη μου πείτε η Κούβα... εν έτει 2005 νομίζω πως δε στέκει η διαχείριση των πραγμάτων αλά Κάστρο. Και καλά η διαχείριση των πραγμάτων (rei publica), αλλά και της ίδιας της Ιστορίας από το Κόμμα... δε ζούμε στο Μεσαίωνα πλέον.
Και στην τελική, αφού παντού η αγνή του κομμουνισμού ιδεολογία έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης (ας μη μιλήσουμε για την Ασία), τι κάνει κάποιον να πιστεύει πως στην Ελλάδα, όπου η διαφθορά χτυπάει κόκκινο, το σύστημα θα δουλέψει? Θα μαρτυρήσουμε!Και δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα μπλέκουμε την ελεύθερη σκέψη και την ανοχή με την κατοχή των μέσων παραγωγής από το κράτος! Δηλαδή, αν πιστεύω στην ατομική ιδιοκτησία παράλληλα με ένα ισχυρό δίκτυο προστασίας, είμαι περισσότερο ρατσιστής από κάποιον που μοιράζει στα φανάρια τον Ριζοσπάστη? Δε θα το έλεγα. Ή μήπως ο λόγος του Καρατζαφέρη είναι πιο ακραίος από τον αριστερό λόγο? Και δε μιλάω για τον εξωραϊσμένο λόγο των καναλιών (δίπλα στον αγρότη κτλ), αλλά για τις πραγματικές θεωρητικές καταβολές των κομμουνιστικών κομμάτων στην Ελλάδα.
Βέβαια, υπάρχει και η μεταϋλιστική αριστερά, αλλά για τον Έλληνα που γίνεται όλο και φτωχότερος, μάλλον δεν τον ενθουσιάζουν αυτές οι προσεγγίσεις (βλέπε ΣΥΝ- αν ήταν πιο ειλικρινής φυσικά).
Εν τέλει, χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον, ειλικρινά εκφράζω την απορία μου για αυτούς που πρεσβεύουν τέτοιες ιδεολογίες. Όλοι θέλουμε 1300 ευρώ κατώτατο μισθό, χαίρω πολύ, αλλά όχι και το Κόμμα πάνω από το κεφάλι μας... η ακόμη καλύτερα, τους κομματικούς εγκάθετους!
Φοβάμαι, πως η προπαγάνδα στην Ελλάδα δε διεξάγεται από τις αποδεκατισμένες δεξιές δυνάμεις (από τις οποίες απέχω παρασάγγας οφείλω να διευκρινήσω), αλλά από ψευδο- προοδευτικές απόψεις που δημιούργησαν ένα αδιεπέραστο καθεστώς. Και λυπάμαι πολύ για αυτό.Α, όσο για την αποφυλάκιση ορισμένων στελεχών της χούντας, θα ήθελα να σημειώσω πως το γεγονός πως η συμμετοχή στη χούντα θεωρήθηκε από νομικής απόψεως στιγμιαίο και όχι διαρκές έγκλημα, είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν στα σίδερα μοναχά οι ιθύνοντες. Ειδάλλως, θα είχατε εκπλαγεί από το πόσοι λίγοι θα είχαμε μείνει έξω...
-
Κάνω έκκληση να ΜΗΝ κλειδωθεί. Αν και λογω δουλειάς δεν προλαβαίνω να τα διαβασω όλα, τα λίγα που είδα μου χάρισαν τοση ψυχαγωγια οση δεν ειχα ολο το ΠΣΚ. Ειδικα όταν «μπήκε» ο Γαβριήλ
TRAVELLER είσαι απόλαυση!
Τόσο γέλιο… μπα σε καλό σου!Α! Μη μου πειράζετε τον Γιωργακη τον Καρατζαφερη. Περναει οικογενειακα δραματα αυτην την περιοδο. Τις προαλλες μαλωνε με το αδερφακι του σε ενα τηλεπαραθυρο και θα ειναι σκ@τ$ ψυχολογικα...
-
Πολιτική;;;
I don't know this word!!Ασχολούμουν μέχρι τα 17 μου οπότε και σοβάρεψα!
Το σίγουρο είναι οτι οι πολιτικοί ελάχιστη διαφορά κάνουν σε μιά χώρα.
Για το 90% ευθήνεται ο κόσμος.
Παράδειγμα η Ιταλία που με τους ίδιους πολιτικούς βόρεια είναι μια σοβαρή ευρωπαική χώρα ενώ νότια ένα τρελοκομείο.Οι πολιτικοί είναι όπως ο προπονητής στις ομάδες ποδοσφαίρου.
Και το Μουρίνιο να έχεις άμα οι παίκτες(λαός) σέρνονται δεν κάνεις τίποτα. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Κάνω έκκληση να ΜΗΝ κλειδωθεί. Αν και λογω δουλειάς δεν προλαβαίνω να τα διαβασω όλα, τα λίγα που είδα μου χάρισαν τοση ψυχαγωγια οση δεν ειχα ολο το ΠΣΚ. Ειδικα όταν «μπήκε» ο Γαβριήλ
TRAVELLER είσαι απόλαυση!
Τόσο γέλιο… μπα σε καλό σου!Α! Μη μου πειράζετε τον Γιωργακη τον Καρατζαφερη. Περναει οικογενειακα δραματα αυτην την περιοδο. Τις προαλλες μαλωνε με το αδερφακι του σε ενα τηλεπαραθυρο και θα ειναι σκ@τ$ ψυχολογικα...
Ma κι εγώ σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό για να γελάσουμε τα είπα αλλά η κουβέντα πήγε άλλη τροπή Χρήστο
Τώρα που είπα 'τροπή', θυμήθηκα την 'εκτροπή'
Πάω να αρχίσω διάβασμα Χρηστάρα , ποτέ δεν ξέρεις... -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Προς skye και TRAVELLER: Γιατί λέτε οτι ο Καρατζαφέρης είναι φασίστας και χουντικός? Μπορείτε να παραθέσετε συγκεκριμένες δηλώσεις του που να δείχνουν κάτι τέτοιο?Αν θες δες 'Το βλέμμα του Οδυσσέα' για να πάρεις μια ιδέα το τι μπορεί να κάνουν και που μπορεί να μας φτάσουν αυτά που πρεσβεύουν οι 'Καρατζαφέρηδες'.Τώρα βέβαια Αγγελόπουλος είναι , θα ζοριστείς λίγο, (εγώ είπα 'αμαν') θα κατεβάσεις κανά γαμωσταυρίδι αλλά αξίξει τον κόπο.
Ο συγκεκριμένος , μάλλον ούτε ο ίδιος ξέρει τι είναι. Σίγουρα είναι ελαφρώς μουρλός (που λέμε κι εμείς οι χαμουτζήδες), διότι παντού βλέπει να τον κυνηγάνε οι Εβραίοι.
Με τα δικά μου κριτήρια είναι ένα τίποτα (ελπίζω να μην τον βγάλω Δήμαρχο) ένας καιροσκόπος , που ναι μεν ανήκει στη σφαίρα του γραφικού μέχρι στιγμής αλλά καλό είναι να 'προσέχουμε για να έχουμε' .
Εκμεταλλεύεται με αισχρό τρόπο τα όντως υπαρκτά προβλήματα που έχει μερίδα του πληθυσμού. Μην ξεχνάς ότι η δεξαμενή ψήφων του τύπου,βρίσκεται στα φτωχά στρώματα της κοινωνίας, εκεί που τα προβλήματα είναι οξυμένα και μερικές φορές εκρηκτικά.
Αλλά επειδή φτωχός και αμόρφωτος δε σημαίνει και αυτομάτως βλαξ, όπως πολύ θα γουσταρε ο εν λόγω κύριος, ο κόσμος τον έχει κατατάξει εκεί που του αξίζει.
Και μην παραμυθιάζεσαι με το μεγάλο ποστοστό που πήρε στις Δημοτικές. Εκεί οι δεξιοί ψηφοφόροι ψήφισαν κόντρα στο ...Jeep (=Tζανετάκος)Δηλώσεις δεν έχω.Δηλαδή εσύ τι περίμενες να πει;;
Κανείς δε δηλώνει τι πραγματικά είναι. Ο Εβερτ χαρακτήριζε το Σημίτη 'συντηρητικό' από το βήμα της Βουλής, ο Σημίτης, μερικά χρόνια αργότερα δήλωσε , αριστερός (τωρα αν ομολόγησε αυτοβούλως ή μετά από βασανιστήρια, δε γνωρίζω), ο νυν πρωθυπουργός, όταν του ζητείται , ή όταν αποφασίζει ο ίδιος να μιλήσει λέει κάτι περί 'μεσαίου χώρου'. Κανείς δε λέει είμαι 'εκείνο' ή το 'άλλο'
Και μάλλον καλά κάνουν , διότι το 2005, δε μπορούμε να μιλάμε με όρους του 1985, χωρίς αυτό να σημαίνει και κάποια 'ποιοτική' διαφορά. Απλώς έχουν αλλάξει φρασεολογία.Μερικά από αυτά που ζήτησες θα βρεις εδώ : http://www.iospress.gr/megalo2004/megalo20040619.htm
Υ.Γ ένα στοιχείο που μπορεί να λέει κάτι αλλά μπορεί και να μη λέει και τίποτα, είναι ότι ο Καρατζαφέρης παιρνει τα ψηλότερα ποσοστά του στου Παπάγου.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Χωρίς επ' ουδενί να ανήκω στην αντίπερα όχθη, δε μπορώ παρά να ρωτήσω όσους τάσσονται υπέρ της αριστεράς (και δη κομμάτων όπως το ΚΚΕ), τι ακριβώς έχει να προσφέρει ο συγκεκριμένος τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας... υπάρχει κάποιο παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε επειδή πέτυχε και το ζηλεύουμε? Μη μου πείτε η Κούβα... εν έτει 2005 νομίζω πως δε στέκει η διαχείριση των πραγμάτων αλά Κάστρο. Και καλά η διαχείριση των πραγμάτων (rei publica), αλλά και της ίδιας της Ιστορίας από το Κόμμα... δε ζούμε στο Μεσαίωνα πλέον.
Και στην τελική, αφού παντού η αγνή του κομμουνισμού ιδεολογία έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης (ας μη μιλήσουμε για την Ασία), τι κάνει κάποιον να πιστεύει πως στην Ελλάδα, όπου η διαφθορά χτυπάει κόκκινο, το σύστημα θα δουλέψει? Θα μαρτυρήσουμε!Και δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα μπλέκουμε την ελεύθερη σκέψη και την ανοχή με την κατοχή των μέσων παραγωγής από το κράτος! Δηλαδή, αν πιστεύω στην ατομική ιδιοκτησία παράλληλα με ένα ισχυρό δίκτυο προστασίας, είμαι περισσότερο ρατσιστής από κάποιον που μοιράζει στα φανάρια τον Ριζοσπάστη? Δε θα το έλεγα. Ή μήπως ο λόγος του Καρατζαφέρη είναι πιο ακραίος από τον αριστερό λόγο? Και δε μιλάω για τον εξωραϊσμένο λόγο των καναλιών (δίπλα στον αγρότη κτλ), αλλά για τις πραγματικές θεωρητικές καταβολές των κομμουνιστικών κομμάτων στην Ελλάδα.
Βέβαια, υπάρχει και η μεταϋλιστική αριστερά, αλλά για τον Έλληνα που γίνεται όλο και φτωχότερος, μάλλον δεν τον ενθουσιάζουν αυτές οι προσεγγίσεις (βλέπε ΣΥΝ- αν ήταν πιο ειλικρινής φυσικά).
Εν τέλει, χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον, ειλικρινά εκφράζω την απορία μου για αυτούς που πρεσβεύουν τέτοιες ιδεολογίες. Όλοι θέλουμε 1300 ευρώ κατώτατο μισθό, χαίρω πολύ, αλλά όχι και το Κόμμα πάνω από το κεφάλι μας... η ακόμη καλύτερα, τους κομματικούς εγκάθετους!
Φοβάμαι, πως η προπαγάνδα στην Ελλάδα δε διεξάγεται από τις αποδεκατισμένες δεξιές δυνάμεις (από τις οποίες απέχω παρασάγγας οφείλω να διευκρινήσω), αλλά από ψευδο- προοδευτικές απόψεις που δημιούργησαν ένα αδιεπέραστο καθεστώς. Και λυπάμαι πολύ για αυτό.Α, όσο για την αποφυλάκιση ορισμένων στελεχών της χούντας, θα ήθελα να σημειώσω πως το γεγονός πως η συμμετοχή στη χούντα θεωρήθηκε από νομικής απόψεως στιγμιαίο και όχι διαρκές έγκλημα, είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν στα σίδερα μοναχά οι ιθύνοντες. Ειδάλλως, θα είχατε εκπλαγεί από το πόσοι λίγοι θα είχαμε μείνει έξω...
Να σου απαντησω εν συντομια εγω, εφοσον καποιον αλλον που να εχει παραδεχτει οτι ψηφιζει ΚΚΕ (τονιζω το ψηφιζει) δεν θυμαμαι εδω μεσα.
- Το τι λεει η κομμουνιστικη ιδεολογια, με το τι εχει ηδη εφαρμοστει δεν εχουν και τοσο σχεση. Το οτι μια ιδεολογια εφαρμοστηκε λαθος, αυτο δε σημαινει οτι ειναι λαθος η ιδεολογια.
- Το βασικο προβλημα με τα σοσιαλιστικα καθεστωτα ηταν οτι 'εφαρμοζαν' το 'εδω ειναι ο παραδεισος και η κολαση εδω'. Εφαρμοζαν δηλαδη την πολιτικη τους ενιαια σε ολη την επικρατεια τους. Ετσι υπηχε μεγαλη διαφορα του βιοτικου επιπεδου του κατοικου του Αν. Βερολινου με αυτον του Δυτικου, αλλα ταυτοχρονα υπηρχε και μεγαλη διαφορα του βιοτικου επιπεδου του κατοικου του Ουζμπεκισταν με τον αντιστοιχο του Αφγανισταν. Αυτη τη στιγμη για τις χαρες της δημοκρατιας που ολοι γραφουμε, καποιοι μαυροι δουλευουν 12ωρα στα ορυχεια και πεθαινουν απο γηρατια στα 35 τους, καποιοι αλλοι ζουνε σε καραβια-εργοστασια, καποιοι αλλοι ζουνε εφτα νομα σε ενα δωμα, καποιοι αλλοι αναλαμβανουν το ρολο της 'πατραπλευρης απωλειας'. Εχουν ομως ενα πλεονεκτημα. Ειναι μακρια και δεν τους βλεπουμε (ασε που συνηθως ειναι μαυροι)
- Η ιστορικη δικαιωση ενος συστηματος ειναι κατι πολυ σχετικο. Η αντιπροσωπευτικη δημοκρατια (republica) την οποια εχει ολος ο δυτικος κοσμος αρχικα την εφηρμοσε η αρχαια Ρωμη και απετυχε, κατοπιν εφαρμοστηκε στη Γαλλικη επανασταση και ξανααπετυχε και ουσιαστικα εχει πετυχει και καθιερωθει μολις τα τελευταια 50 χρονια και αυτο παλι χωρις να ξερουμε το μελλον της (οχι ευοιωνο παντως).
- Ο κομμουνισμος καλως ή κακως προϋποθετει υψηλο επιπεδο πολιτων (και οχι υπηκοων) με αναπτυγμενη κοινωνικη συνειδηση. Επειδη ο συγχρονος ανθρωπος δεν παυει να ειναι ενα ζωο, το οποιο πρεπει να βρει το ρολο του στο περιβαλλον του, πιθανοτατα και στο συμπαν, ο σοσιαλιστικος δρομος ειναι μονοδρομος αν θελουμε να αποφυγουμε την αυτοκαταστροφη. Δεν υπαρχει ουτε ενα ειδος το οποιο να εχει καταφερει να επιβιωσει σε βαθος χρονου χωρις αυξημενη συλλογικη και κοινωνικη συνειδηση. Οποτε (κατα τη γνωμη μου παντα) ιδεολογιες που προβλεπουν εκτεταμενη ιδιοκτησια και αντιστοιχα εκτεταμμενο ανταγωνισμο ειναι αυτοκαταστροφικες για την ανθρωποτητα και πρωτογονες ως θεωρια και εφαρμογη.
-
Εγώ που δεν άνηκα ποτέ στην αριστερά και (μάλλον) ούτε πρόκειται, δεν είμαι ικανοποιημένος από εκεί που μας οδηγεί αυτή τη στιγμή ο καπιταλισμός.
Άλλωστε εδώ που είμαστε σε μεταβατική φάση δεν είναι και ότι καλύτερο και στην Ιαπωνία που έχουν φτάσει (μάλλον) στο τελικό στάδιο, τι κατάλαβαν??? Τα ίδια είναι με τη διαφορά ότι το ρόλο του κράτους εκεί τον έχει η μεγάλη ιδιωτική εταιρεία. Και αν αυτό σας μπερδεύει ας δώσω ένα παράδειγμα.
Έχουμε λοιπον ένα τυπικό γιαπωνέζικο ανδρόγυνο.
Ο άνδρας δουλεύει στην αυτοκινητοβιομηχανία της Mitsubishi η γυναίκα στην Τράπεζα της Μitsubishi και ζουν στο συγκρότημα κατοικιών της Mitsubishi για τους εργαζόμενούς της. Το μικρό παιδάκι τους πηγαίνει στο παδικό σταθμό για τους εργαζόμενους στον όμιλο Mitsubishi το πιο μεγάλο στο δημοτικό σχολείο της Mitsubishi, οδηγάνε Mitsubishi κ.ο.κ. Ποιες είναι ποι διαφορές από τη κομουνιστική Ε.Σ.Σ.Δ της δεκαετίας του 70??? Βρίσκεται καμμία? Μία σχετική ελευθερία στην έφραση που και αυτοί στο σύγρονο κόσμο καταστρατηγείτε για να προστατευθούμε από τους τρομοκράτες. Εδώ εγώ βρίσκω ότι κάτι δεν παέι καλά.Να μιλήσω και λίγο για την Ευρώπη τώρα. Εδώ έχουμε άλλα προβλήματα. Προκειμένου να αποκτήσουμε δυνατές καια αντγωνιστικές οικονομίες πρέπει να δουλεύουμε περισσότερα χρόνια (είμαι ok με αυτό-αρκει να μην υπάρχει υπερβολή) και παράλληλα να καταργηθούν κάποιες κοινωνικές παροχές (με αυτό δεν είμαι καθόλου ok). Εμείς βέβαια σαν Έλληνες δε χάνουμε και πολλά. Ποτέ το κράτος δεν μας πρόσφερε κάτι σημαντικό (όχι γιατί δεν ήθελε αλλά γιατί δεν μπορούσε). Σκεφτείτε χώρες όμως όπως η Σουηδία που εκεί που είχαν μέριμνα για τους ανέργους για τις ανύπνατρες μητέρες για, για, για και τώρα όλα αυτά κόβονται θυσία στο βωμό της ανταγωνιστικότητας. Να τη βράσω τέτοια ανταγωνιστικότητα.
Το κράτος πρέπει να ενδιαφέρεται για τους πολίτες του και όχι για τις πολυεθνικές!!!!... Μου φαίνεται ότι ακούγομαι σαν ήδη σαν αριστερός... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Ο άνδρας δουλεύει στην αυτοκινητοβιομηχανία της Mitsubishi η γυναίκα στην Τράπεζα της Μitsubishi και ζουν στο συγκρότημα κατοικιών της Mitsubishi για τους εργαζόμενούς της. Το μικρό παιδάκι τους πηγαίνει στο παδικό σταθμό για τους εργαζόμενους στον όμιλο Mitsubishi το πιο μεγάλο στο δημοτικό σχολείο της Mitsubishi, οδηγάνε Mitsubishi κ.ο.κ.Δηλαδή εάν- λέμε εάν- αύριο η εταιρεία αποφασίσει περικοπές προσωπικού, ο άντρας και γυναίκα, βρίσκονται άνεργοι, άστεγοι και το παιδί τους χωρίς σχολείο;;
¨
'Όπως Αμερική' -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ο άνδρας δουλεύει στην αυτοκινητοβιομηχανία της Mitsubishi η γυναίκα στην Τράπεζα της Μitsubishi και ζουν στο συγκρότημα κατοικιών της Mitsubishi για τους εργαζόμενούς της. Το μικρό παιδάκι τους πηγαίνει στο παδικό σταθμό για τους εργαζόμενους στον όμιλο Mitsubishi το πιο μεγάλο στο δημοτικό σχολείο της Mitsubishi, οδηγάνε Mitsubishi κ.ο.κ.Δηλαδή εάν- λέμε εάν- αύριο η εταιρεία αποφασίσει περικοπές προσωπικού, ο άντρας και γυναίκα, βρίσκονται άνεργοι, άστεγοι και το παιδί τους χωρίς σχολείο;;
¨
'Όπως Αμερική'Πού να ξέρω??? Φαντάζομαι ότι θα φροντίσει για αυτούς η ασφαλιστική εταιρεία της mitsubishi...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Θέλω ΠΑΡΑ πολύ να ζήσω στις ΗΠΑ. Αλλά επίσης θα ήθελα Γαλλία, Ιταλία ή Βέλγιο. Έχω ζήσει 4 χρόνια στο Βέλγιο και τα πράγματα είναι πολύ ωραία έκει, είσαι και στην καρδιά της Ευρώπης και σε λίγα λεπτά είσαι Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία. Προτεραιότητα για μενα όμως έχουν οι ΗΠΑ.
Ολίγον οξύμωρο αυτό! Συνήθως οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό και να γυρίσουν στην Ελλάδα, όχι να σπουδάσουν στην Ελλάδα και να ζήσουν στο εξωτερικό
χμμμ ισως να το εχει πιο σωστα απο οτι νομιζουμε.
-
re που μπλέξαμε!!!
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Ωχ κιαλλο πλυμμένο μυαλό
Χαχαχα έχεις παρακολουθήσει τις διαδιλώσεις που' χουν γίνει εναντίον του Μπους στις ΗΠΑ; Επίσης γνωρίζεις ότι υπάρχει Κομμουνιστικό Κομμα και εκεί (http://www.cpusa.org) και πολλοί αναρχηκοί; Έχεις μηλίσει ποτέ με Republicano για να σου δώσει τα επιχειρήματα του που είναι υπερ του πολέμου; Εγώ πάντος δεν είμαι υπερ αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός οτι μ'αρεσουν οι ΗΠΑ. Ελπίζω και'συ να μην πέσεις ή να μην έχεις ήδη πέσει θύμα της Ευρωπαικής προπαγάνδας κατά των ΗΠΑ...Είναι και πολύ της μόδας, αλλωστε πού ξέρεις... μπορεί κάποτε να σε δώ να είσαι φανατικος υποστηρικτης των ΗΠΑ αν τα media αρχίζουν να είναι υπερ τους και στην όμορφη μας κοινωνία γίνει trendy να είσαι υπερ της Αμερικής...
Ισως πρεπει να ξεκαθαρισεις λιγακι το πλυμενο που λες ειναι απο την πλυση εγκεφαλου και οχι απο την πλυση για να καθαρισει.
Πιστεψε με οι μεγαλυτεροι αντι Αμερικανοι εδω μεσα θα τρεχανε στην Αμερικανικη πρεσβεια αν τους κρεμαγαν μια πρασινη καρτα μπροστα στην μουρη τους.
(To εχω δει δεδηλωμενοι Κουμουνιστες και ηταν πρωτοι και καλυτεροι να ερθουν να σπουδασουν στις ΗΠΑ, να παρουν πρασινη καρτα, να παρουν τσαμπα βοηθηματα για φτωχους φοιτητες απο τις ΗΠΑ, να παρουν δανεια για να πανε σχολειο. )
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Θέλω ΠΑΡΑ πολύ να ζήσω στις ΗΠΑ. Αλλά επίσης θα ήθελα Γαλλία, Ιταλία ή Βέλγιο. Έχω ζήσει 4 χρόνια στο Βέλγιο και τα πράγματα είναι πολύ ωραία έκει, είσαι και στην καρδιά της Ευρώπης και σε λίγα λεπτά είσαι Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία. Προτεραιότητα για μενα όμως έχουν οι ΗΠΑ.Μαντευω για σχολειο?
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Θέλω ΠΑΡΑ πολύ να ζήσω στις ΗΠΑ.....Προτεραιότητα για μενα όμως έχουν οι ΗΠΑ.
Ωχ κι αλλος εκκολαπτομενος Λουκιας.....
Γιατί; Που το πρόβλημα που μ'αρέσει η Αμερικη;
Ωχ κιαλλο πλυμμένο μυαλό
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Γιατί; Που το πρόβλημα που μ'αρέσει η Αμερικη;
Πουθενα δεν ειναι το προβλημα αρκει να μη καταντησεις να κουρευεις γκαζον ,να οδηγεις Καντιλλακ , να χαζευεις FOX TV και να ψηφιζεις Μπους.....
Ναι Pathos. Διοτι ο Κριεζα την εχει ζησει την ΗΠΑμερικανικη ζωη 20 χρονια και ξερει τι λεει
Πολιτικά, που στέκεστε;