-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εγώ προσωπικά δεν είμαι αντίθετος σε τίποτα που μπορεί να πέσει στο τραπέζι για συζήτηση, σε τίποτα που μπορεί να γίνει για το καλό της ανθρώπινης φύσης και του πλανήτη που ζούμε, και φυσικά και για το δικό μου καλό. Είμαι αντίθετος μόνο σε ο,τιδήποτε παρουσιάζεται με φασιστικό τρόπο, απόλυτο, κοκ. Προσπαθώ να μην είμαι στενόμυαλος, και δεν έχω πρόβλημα να με πείσει ο άλλος με τα επιχειρήματά του. Γενικά είμαι ανοιχτός σε συζήτηση, ακόμα και αν διαφωνώ.Συμφωνούμε απόλυτα !!
Μόνο προσπάθησε να καταλάβεις αυτό που λέω...
Την στιγμή που κάποιος έρχεται και σου λεει ('αποκαλύπτει') ότι έχει την λύση (είναι ο 'μεσσίας'!) και σου φέρνει ως δεδομένο κάποιες παραδοχές, τότε αυτός σίγουρα θα σε οδηγήσει....σε φασισμό (απολυταρχισμό)...
(βλ. Χίτλερ, και κάθε είδους αποκαλυπτικη, μεσσιανική θρησκεία...)Συμφωνώ ότι ποτέ δεν ήταν απλά τα προβλήματα. Όμως, επειδή σε όλους τους τομείς υπάρχει εξέλιξη και εξειδίκευση, όσο περνούν τα χρόνια, οι αποφάσεις θα πρέπει να στηρίζονται σε κάτι απόλυτα 'διαβασμένο'. Όταν λέω σε όλους τους τομείς, εννοώ σε όλους. Τεχνολογία, συγκοινωνίες, νομικά, διοίκηση, στρατηγική κλπ. Εγώ ας πούμε, για παράδειγμα, δουλεύω πάνω στα δίκτυα. Το έχω σπουδάσει αυτό, και όπως καταλαβαίνεις οι αποφάσεις που μπορώ να πάρω για την αρχιτεκτονική του δικτύου του στρατου για παράδειγμα, είναι σίγουρα πιο σωστές από αυτές που μπορεί να πάρει για παράδειγμα ένας μηχανικός αυτοκινήτων ή κάποιος άσχετος με το χώρο. Αντίστοιχα, δε θα μπορούσα να θεωρώ τον εαυτόν μου ικανό να λάβει διοικητικές ή στρατηγικές αποφάσεις, ή τελοσπάντων, κάτι άσχετο απ'το χώρο μου. Να έχω άποψη, να είμαι 'διαβασμένος' ας πούμε και να την εκφράζω, σίγουρα, και το απαιτώ αυτό από ένα πολίτευμα που σέβεται τους πολίτες του. Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρώ άτοπη την άμεση δημοκρατία σήμερα.
Επίσης, οι θέσεις ευθύνης που λες, να τις αναλαμβάνουν άτομα με κλήρωση, επίσης δεν το θεωρώ δίκαιο και σωστό. Μου θυμίζει τον τρόπο εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια, και θα εξηγήσω από ποια άποψη: ότι δε μπορείς να επιλέξεις αυτό που θες, και πιθανότατα αυτό που θα ήσουν καλύτερος. Θα προτιμούσα ενα διαφορετικό κριτήριο αξιολόγησης για τα άτομα που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης. Πιστεύω ότι ο καθένας θα πρέπει να προσφέρει σε μία κοινωνία, με ίση κατανομή φυσικά, αλλά θεωρώ ότι τα κριτήρια και η επιλογή του τομέα προσφοράς του θα έπρεπε να είναι de facto στο χέρι του καθενός να αποφασίσει, ενώ φυσικά θα έπρεπε να υπάρχουν και κέντρα όπου θα έχει βοήθεια ο καθένας να βρει το δρόμο του.
Όπως κατάλαβες φαντάζομαι, συμφωνώ με τη λογική της άμεσης συμμετοχής στα κοινά, γι'αυτούς που προορίζονται να λειτουργούν όλα, απλά δε συμφωνώ με τις μεθόδους. Εγώ φαντάζομαι ένα κόσμο ( γιατί περι φαντασίας πρόκειται ) όπου η επιλογή θα έχει τον πρώτο ρόλο. Δε θα υπάρχουν πολίτες φαντάσματα ( πολίτες που δεν ασχολούνται άμεσα με το σύνολο και την κοινωνία ), ούτε δήθεν ειδικοί που αλλάζουν θέσεις στα υπουργεία λες και είναι ξερόλες. Ο καθένας θα προσφέρει στο σύνολο δίκαια σε σχέση με τους άλλους, όμως βάση του τομέα της επιλογής και ικανοτήτων του, θα βασίζεται στο θέλω και στην έννοια των λέξεων κοινότητα και σύνολο, χωρίς να μειώνεται η δικιά του θέληση και οι επιλογές του. Και πιστεύω πως ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η μόρφωση. Γενική μόρφωση, αλλά και συγκεκριμένη εξειδίκευση για ένα συγκεκριμένο θέμα, ώστε να είναι δυνατή η μέγιστη προσφορά μέσω αυτού στο σύνολο.
Συγγνώμη αν ακούγομαι φαντασμένος, ίσως και να είμαι, όμως ήθελα να γράψω τί πραγματικά θέλω από μια κοινωνία.
Ευχαριστώ πολύ και να είσαι καλά.
Αν δεν καταλαβα καλά, περιμένω επιπλέον διευκρινίσεις εάν θες και έχεις το χρόνο.
Ευχαριστώ....και ποιός κρίνει ποιός είναι κατάλληλος για την κάθε περίπτωση;;;
Μήπως με 'αντικειμενικά' κριτήρια; Δεν λέω τίποτα παραπάνω, απλά σε παραπέμπω στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα - και ο νοων νοείτω...[/quote]
-
Μήπως (λίγο άσχετο) ξέρει κανείς να μου πεί ακριβώς ποια είναι η πολιτική ιδεολογία των Libertarians στις ΗΠΑ; Thanks!
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Μήπως (λίγο άσχετο) ξέρει κανείς να μου πεί ακριβώς ποια είναι η πολιτική ιδεολογία των Libertarians στις ΗΠΑ; Thanks!Μπορεί κανείς να μου πει ντε;;!! Γαβριήλ;
-
Το ξερω ότι δεν κολλάει ακριβώς με το τόπικ, αλλά ειπα να μην ανοιξω άλλο για χαβαλέ....
Όποιος δεν είδε Βουλγαράκη στη μαζωξη της ΔΑΠ, ΕΧΑΣΕ
Ο τύπος χαραμίζεται στο ΥΠ.ΠΟ. Θα μπορούσε κάλλιστα να οργανώνει την εξεδρα των ATHENS FANS στο ΟΑΚΑ(τωρα που το σκέφτομαι θα μπορούσα να το βάλω στο 'Ποδόσφαιρο-Ομάδες' )
-
Πρέπει να ήταν παρεΐστικο το κλίμα. Ο Βουλγαράκης προέρχεται από ΔΑΠ, ΟΝΝΕΔ αν δεν κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Το ξερω ότι δεν κολλάει ακριβώς με το τόπικ, αλλά ειπα να μην ανοιξω άλλο για χαβαλέ....Όποιος δεν είδε Βουλγαράκη στη μαζωξη της ΔΑΠ, ΕΧΑΣΕ
Ο τύπος χαραμίζεται στο ΥΠ.ΠΟ. Θα μπορούσε κάλλιστα να οργανώνει την εξεδρα των ATHENS FANS στο ΟΑΚΑ(τωρα που το σκέφτομαι θα μπορούσα να το βάλω στο 'Ποδόσφαιρο-Ομάδες' )
Πέρα από την πλάκα τί να πει κανείς. Αυτές οι 'παρατάξεις' είναι για τα πανηγύρια και μετά θέλουν και ψήφο. Βρε ΟΥΣΤ !
-
Δεν εχω ξανασυναντηση μεγαλυτερους τραμπουκους και καφρους απο αυτους τους επαγγελματιες συνδικαλιστες -παπαγαλακια που δραστηριοποιουνται στα πανεπιστημια.
Η δυστυχια τους ειναι ,οτι οι περισσοτεροι φοιτητες τους εχουν παρει χαμπαρι και δεν ασχολουντε μαζι τους πλεον......
Αυτοι ειναι ντροποι για τα πανεπιστημια.....
Ο Βουλγαρακης και ο Παπανδρεου και οποιοι αλλοι θα επρεπε να ντρεπονται που ασχολουνται με τα σκατα.
Συγνωμη αν ειμαι αιχμηρος αλλα μονο και μονο που σκεφτομαι πως ενεργουν..... εκνευριζομαι.
-
Έκανε και 'χέρια' αλλά δε βρήκα φωτο γμτ
Συνθήματα:
«γ... σέ τον π... τη τον Γιωργάκη, Βουλγαράκη, Βουλγαράκη» και «ΠΑΣΠ-ΕΔΑΚ και ΠΚΣ, έτσι σας γ... ει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ» -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Δεν εχω ξανασυναντηση μεγαλυτερους τραμπουκους και καφρους απο αυτους τους επαγγελματιες συνδικαλιστες -παπαγαλακια που δραστηριοποιουνται στα πανεπιστημια.Η δυστυχια τους ειναι ,οτι οι περισσοτεροι φοιτητες τους εχουν παρει χαμπαρι και δεν ασχολουντε μαζι τους πλεον......
Αυτοι ειναι ντροποι για τα πανεπιστημια.....
Ο Βουλγαρακης και ο Παπανδρεου και οποιοι αλλοι θα επρεπε να ντρεπονται που ασχολουνται με τα σκατα.
Συγνωμη αν ειμαι αιχμηρος αλλα μονο και μονο που σκεφτομαι πως ενεργουν..... εκνευριζομαι.
Καλά είσαι εσύ. Εγώ που δεν κρατιέμαι και τους τα λέω χύμα..
-
Ανάψανε καπνογόνο μέσα σε αμφιθέατρο...
-
-
Ο τύπος πρέπει να είναι καθυστερημένος. Με τετοια καραγκιοζιλίκια υπογράφει την πολιτική του καταδίκη. Όχι ότι δεν τον είχα ικανό, βέβαια. Πάντως, επειδή έμπλεξα με τις φοιτητικές εκλογές, σαν παιδί κι εγω τα παλιά τα χρόνια , τέτοια καφριλικια συνηθιζονται κι από τις δυο μεγάλες παρατάξεις (μερικές φορές κι από μικρότερες... ) Απλά ο Βουλγαράκης επιβεβαίωσε τις φήμες που τον ακολουθούν χρόνια τώρα...
-
Περί 'πολιτικού πολιτισμού': Όταν δούλευα στην ΑΣΟΕΕ, το 2001, πριν τις φοιτητικές, οι παρατάξεις διοργάνωναν διάφορες 'εκδηλώσεις'. Μια μερα τυχαινε μια παράταξη να εχει καλεσμενους δυο ευρωβουλευτές να μιλήσουν για την (πολυαναμενομενη τοτε) νομισματική ενωση. Εφυγα απ' το γραφείο νωρίτερα να πάω να ακούσω. Μπήκα στο αμφιθεατρο και μετα λύπης διαπίστωσα, ότι ημασταν, μετρημένα, έξι άτομα... Ο ένας ομιλητης, μάλιστα, πρότεινε μεταξυ αστειου και σοβαρού, να πάμε για εναν καφε να τα πούμε...
Παράλληλα, στο κεντρικό αμφιθεατρο γινοταν εκδήλωση άλλης παράταξης ( ) με καλεσμένη τη Δημητρα Ματσούκα ( ). Οπως καταλαβαίνετε, το ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ
Και μετα λέμε για πολιτικό πολιτισμό κι επίπεδο
-
-
Οι πολιτικές παρατάξεις σε πανεπιστήμια, εργασιακούς κλάδους, αθλητισμό, μέχρι και στον πολιτισμό είναι μιάσματα.
Αναφέρομαι σε όλες τις παρατάξεις, με ή χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και εξηγούμαι με παράδειγμα:
Ο Παύλος και ο Βαγγέλης είναι σοβαρά άτομα, με ικανότητες αλλά και με πολιτική εξάρτηση/σχέση από διαφορετικά πολιτικά κόμματα. Αποφασίζουν να ασχοληθούν με τον συνδικαλισμό και όπως είναι φυσικό κατεβαίνουν στις εκλογές με τον συνδυασμό του κόμματος που υποστηρίζουν και τους υποστηρίζει.
Ο φοιτητής/εργαζόμενος/αθλητής/καλλιτέχνης που εκτιμά και τους δύο, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα επιλέξει έναν εκ των δύο γιατί η ψήφος του θα πάει αρχικά όχι στα πρόσωπα αλλά σε ένα αποκλειστικά συνδυασμό.
Όποιος εκ των δύο συνδικαλιστών συμμετέχει στον συνδυασμό που θα νικήσει, θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να εξυπηρετήσει, λιγότερο ή περισσότερο, την πολιτική παράταξη που τον στήριξε.
Ο άλλος θα κάνει το ίδιο για τη δική του παράταξη.
Έτσι κανείς από τους δύο δεν θα μπορεί να προσφέρει πραγματικά καλές υπηρεσίες στους ανθρώπους που εκπροσωπεί και στον κλάδο τους εν γένει, ενώ ταυτόχρονα ο ένας θα πολεμάει τον άλλο.Ειδικά για τον φοιτητικό χώρο, είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους που κανονικά θα έπρεπε να στηρίζουν την παιδεία και μια αγνή ιδεολογία (δεξιά, κεντρώα, αριστερή δεν έχει σημασία), να κουνάνε σημαιάκια για να αποκτήσουν προβάδισμα έναντι άλλων στην επαγγελματική τους εξέλιξη μετά την αποφοίτησή τους. Αυτό θα το περίμενα από χαμηλών ικανοτήτων και προσόντων άτομα, όχι από φοιτητές.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Η δυστυχια τους ειναι ,οτι οι περισσοτεροι φοιτητες τους εχουν παρει χαμπαρι και δεν ασχολουντε μαζι τους πλεον......
Μπα, ως ευτυχία τους (εν μέρει) θα το έθετα. Όσο λιγότεροι ασχολούνται μαζί τους, τόσο πιο εύκολα κάνουν όσα κάνουν (παρασκηνιακά και μη). Γιατί αυτοί (είτε μας αρέσει είτε όχι) εκπροσωπούν τους φοιτητές σε όλα τα όργανα του πανεπιστημίου. Και που δεν ασχολούμαστε εγώ-εσύ-αυτός μαζί τους τι έχασαν;
Μόνο μια χρονιά έτυχε στις φοιτητικές εκλογές στο τμήμα μου στο Πανεπιστήμιο να κερδίσει μια ανεξάρτητη παράταξη (παράταξη από παιδιά του τμήματος χωρίς καμία σχέση με κόμματα ή άλλες παρατάξεις). Κι αυτό επειδή ήμασταν σχετικά μικρό τμήμα σε περιφερειακό πανεπιστήμιο. -
εγω δε παω να ψηφισω. οι καθηγητες λενε πηγαινε να ψηφισεις οτι ναναι αλλα πηγαινε τουλαχιστον.
οχι δε παω γιατι δε γουσταρω αυτη τη μαλακια. ολοι να ειναι κομματοσκυλα(χωρις να το λενε βεβαια).τι εννοω? ενας δαπιτης κατα 90% δεν προκειται ποτε να ψηφισει αλλο κομμα απο ΝΔ(αντε και καρατζαφερη),το ιδιο ισχυει και για τους αλλους. δηλαδη οι μελλοντικες τους ψηφοι ειναι προκαθορισμενοι.
γιατι? επειδη η δαπ εχει τις καλυτερες γκομενες και η πασπ κανει τα καλυτερα παρτυ και ενα σωρο αλλες μαλακιες.το αλλο αστειο ειναι πως ο καραμανλης και ο παπανδρεου εχουν συμφωνησει για ιδιωτικα πανεπιστημια κλπ αλλα δαπ και πασπ κανουν τις παπιες.
αυτο που παραδεχομαι στα κουμουνια ειναι οτι ειναι οι μονοι που μιλουν για πολιτικη.αλλα γιατι μια φοιτητικη παραταξη να εχει σχεση με πολιτικα κομματα και πολιτικη???????????? -
Ο χρήστης patro έγραψε:
εγω δε παω να ψηφισω. οι καθηγητες λενε πηγαινε να ψηφισεις οτι ναναι αλλα πηγαινε τουλαχιστον.οχι δε παω γιατι δε γουσταρω αυτη τη μαλακια. ολοι να ειναι κομματοσκυλα(χωρις να το λενε βεβαια).τι εννοω? ενας δαπιτης κατα 90% δεν προκειται ποτε να ψηφισει αλλο κομμα απο ΝΔ(αντε και καρατζαφερη),το ιδιο ισχυει και για τους αλλους. δηλαδη οι μελλοντικες τους ψηφοι ειναι προκαθορισμενοι.
γιατι? επειδη η δαπ εχει τις καλυτερες γκομενες και η πασπ κανει τα καλυτερα παρτυ και ενα σωρο αλλες μαλακιες.το αλλο αστειο ειναι πως ο καραμανλης και ο παπανδρεου εχουν συμφωνησει για ιδιωτικα πανεπιστημια κλπ αλλα δαπ και πασπ κανουν τις παπιες.
αυτο που παραδεχομαι στα κουμουνια ειναι οτι ειναι οι μονοι που μιλουν για πολιτικη.αλλα γιατι μια φοιτητικη παραταξη να εχει σχεση με πολιτικα κομματα και πολιτικη????????????ΔΑΠ και ΠΑΣΠ είναι κατά των ιδιωτικών, αλλά είναι υπέρ των μη-κρατικών
-
ναι να μας πουν και τη διαφορα
-
δεν παω να ψηφισω, γιατι πιστευω πως δεν προκειται να αλλαξει τπτ.
δεν παω να ψηφισω, γιατι δεν εχω ακομα ολοκληρωμενη πολιτικη αποψη για να ειμαι σιγουρος για τις επιπτωσεις που θα εχει η ψηφος μου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ειδικά για τον φοιτητικό χώρο, είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις ανθρώπους που κανονικά θα έπρεπε να στηρίζουν την παιδεία και μια αγνή ιδεολογία (δεξιά, κεντρώα, αριστερή δεν έχει σημασία), να κουνάνε σημαιάκια για να αποκτήσουν προβάδισμα έναντι άλλων στην επαγγελματική τους εξέλιξη μετά την αποφοίτησή τους. Αυτό θα το περίμενα από χαμηλών ικανοτήτων και προσόντων άτομα, όχι από φοιτητές.Πολύ σωστό, ακριβώς αυτό είναι το θέμα.
Μέχρι τώρα απείχα άλλωστε, αλλά ίσως χρειαστεί να ψηφίσω και καμιά φορά εφ' εξής, καθώς στο τμήμα μου ο σύλλογος και το ΔΣ μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων έχει αρχίσει να γίνεται παιδική χαρά.
Η ανωριμότητα και η βλακεία έχει ξεπεράσει ακόμη και τα των προπτυχιακών, μιας και έκαστος φέρνει τις θέσεις του κόμματος του ή του χώρου του (κατά τις δηλώσεις των ιδίων!!!), με αποτέλεσμα την απόλυτη ασυνεννοησία. Ή, πιο σωστά, με αποτέλεσμα την όψιμη διάλυση ενός μεταπτυχιακού προγράμματος. Μπράβο ρε αγωνισταράδες...
Αλήθεια, καταλαβαίνουν πως υποβαθμίζουν την λειτουργία των τμημάτων προς όφελος, τελικά, του βολέματος τους, ή μήπως πιστεύουν ότι συνεισφέρουν σε κάτι;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
- Περί 'πολιτικού πολιτισμού': Όταν δούλευα στην ΑΣΟΕΕ, το 2001, πριν τις φοιτητικές, οι παρατάξεις διοργάνωναν διάφορες 'εκδηλώσεις'. Μια μερα τυχαινε μια παράταξη να εχει καλεσμενους δυο ευρωβουλευτές να μιλήσουν για την (πολυαναμενομενη τοτε) νομισματική ενωση. Εφυγα απ' το γραφείο νωρίτερα να πάω να ακούσω. Μπήκα στο αμφιθεατρο και μετα λύπης διαπίστωσα, ότι ημασταν, μετρημένα, έξι άτομα... Ο ένας ομιλητης, μάλιστα, πρότεινε μεταξυ αστειου και σοβαρού, να πάμε για εναν καφε να τα πούμε...
Παράλληλα, στο κεντρικό αμφιθεατρο γινοταν εκδήλωση άλλης παράταξης ( ) με καλεσμένη τη Δημητρα Ματσούκα ( ). Οπως καταλαβαίνετε, το ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ
Και μετα λέμε για πολιτικό πολιτισμό κι επίπεδο
Οι προεκλογικές εκδηλώσεις 2 παρατέξεων, εδώ
τον Καραφώτη και έναν Τάσσο/Τάσσιο/κάτι τέτοιο τέλος πάντων σε μπουζουκερί live...Σοβαρά πράγματα...
Βλέπω τους συνδικαλιστές μας, δηλαδή τους αυριανούς κυβερνόντες και απογοητεύομαι...
Ψήφισα πάντως!
- Περί 'πολιτικού πολιτισμού': Όταν δούλευα στην ΑΣΟΕΕ, το 2001, πριν τις φοιτητικές, οι παρατάξεις διοργάνωναν διάφορες 'εκδηλώσεις'. Μια μερα τυχαινε μια παράταξη να εχει καλεσμενους δυο ευρωβουλευτές να μιλήσουν για την (πολυαναμενομενη τοτε) νομισματική ενωση. Εφυγα απ' το γραφείο νωρίτερα να πάω να ακούσω. Μπήκα στο αμφιθεατρο και μετα λύπης διαπίστωσα, ότι ημασταν, μετρημένα, έξι άτομα... Ο ένας ομιλητης, μάλιστα, πρότεινε μεταξυ αστειου και σοβαρού, να πάμε για εναν καφε να τα πούμε...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι πολιτικές παρατάξεις σε πανεπιστήμια, εργασιακούς κλάδους, αθλητισμό, μέχρι και στον πολιτισμό είναι μιάσματα.
Αναφέρομαι σε όλες τις παρατάξεις, με ή χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπησηαυτό φτάνει, δε χρειάζονται παραδείγματα..
επιτέλους... ΕΛΕΟΣ πια με τα γίδια..
μόνο που περνάω μπροστά από πανεπιστήμια και βλέπω τις σκατόφατσες να κερνάνε φυλλάδια και να κολλάνε αφίσες μου'ρχεται να πάρω ένα ΑΚ-47 και να τους καθαρίσω όλους.. (εντάξει, λέμε τώρα...)
Πολιτικά, που στέκεστε;