-
Ο κομμουνισμός είναι η πιο σωστή πολιτικο-οικονομική θεωρία...βέβαια λέει τα αυτονόητα και έχει ένα μεγάλο πρόβλημα...μπορεί να εφαρμοσθεί μόνο από αγγέλους.
Είναι τέτοια η φύση του ανθρώπου που δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοσθεί ποτέ κανένα δίκαιο σύστημα, πάντα κάποιος θα θέλει κάτι παραπάνω(εξουσία, χρήμα, δόξα οτιδήποτε..) με συνέπεια να γίνεται η κατάσταση καθεστωτική.
Γι αυτό επικρατεί ο καπιταλισμός ο οποίος δίνει την δυνατότητα να πατήσει κάποιος κι επί πτωμάτων προκειμένου να καταφέρει τον σκοπό του.
Επιστρέφει ο άνθρωπος στις ρίζες του την ζούγκλα (ο δυνατός τρώει τον αδύναμο).Πάντως κι αυτό το σύστημα (καπιταλιστικό) έχει μια μορφή αξιοκρατίας, είσαι έξυπνος, εργατικός, μάγκας, πονηρός, δυνατός, δημοσιοσχετίστας κλπ κλπ ε τότε έχεις μεγάλες πιθανότητες να τα καταφέρεις στην ζωή αλλιώς την πάτησες......
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Προτιμω παντως να μου γραψεις λεπτομερειες, αν εχει τυχει να επισκεφθεις πριν μερικα χρονακια τη γκατζολια, για το πως ηταν μαντρωμενοι οι αλλοθρησκοι 'τουρκοι' απο το ελληνικο κρατος (ναι, μιλαω γι'αυτους που τωρα αρχισε να ανησυχει το κρατος για την προπαγανδα των Τουρκων και τον εκτουρκισμο τους). Φυλακη η μια φυλακη και η αλλη και μαλιστα στη χωρα μας, για πολιτες που ζουν αιωνες στα εδαφη αυτα! Ακομα καλυτερα, αν παρ'ελπιδα ετυχε να επισκεφθεις το.. Γκουανταναμο ή τα κατεχομενα εδαφη στη Μ. Ανατολη, να γραψεις λεπτομερειες για το δυτικο παραδεισο.
Δεν τιθεται θεμα συγκρισης...Εκτος κι αν γραψεις και για τα τειχη της Μορντορ
-
Λεω οτι δεν υποστηριζω το ανατολικο μπλοκ, μου λετε να μου περιγραψετε πως ηταν τοτε για να.. μαθω, σας ξαναλεω οτι δεν το υποστηριζω κ επιμενετε... εντελως σπιρτουλης στρουμφ καταστασεις...
Μαθηματα ομως 'ελευθεριας' και δημοκρατιας απο υποστηρικτες του ΝΑΤΟ, αλλου. Ειπαμε, ανοιχτοι στο διαλογο με νεοφιλελευθερους αλλα υπαρχουν και ορια
To οτι ειμαστε αντικαπιταλιστες δε σημαινει οτι υποστηριζουμε τους αλλους φασιστες. Ειμαστε εναντιον ΟΛΩΝ. Και των απο'κει φασιστων, και των απο'δω φασιστων.
Ποσο πιο λιανα να το κανω δεν ξερω.Ο χρήστης dimik έγραψε:
Πάντως κι αυτό το σύστημα (καπιταλιστικό) έχει μια μορφή αξιοκρατίας, είσαι έξυπνος, εργατικός, μάγκας, πονηρός, δυνατός, δημοσιοσχετίστας κλπ κλπ ε τότε έχεις μεγάλες πιθανότητες να τα καταφέρεις στην ζωή αλλιώς την πάτησες......
αυτη ειναι η απατη του καπιταλισμου, αυτο θελουν να σε κανουν να πιστεψεις - και το εχουν καταφερει σε μεγαλο βαθμο. Οτι αν αξιζεις θα τα καταφερεις, στηριξου στις δυναμεις σου κλπ.
Αληθεια, τι πιθανοτητες εχει να καταφερει στη ζωη του ο 'εξυπνος, εργατικος' κλπ κλπ γιος ενος παμφτωχου ινδου;
Χαιρω πολυ, ο καθε γιος μικροαστου στην Ελλαδα με αυτα τα χαρισματα, κατα πασα πιθανοτητα χαμενος δε θα παει. -
ποιοι είστε ρε skye
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ποιοι είστε ρε skyeεγω κ οι συντροφοι αναρχοκομμουνιστες/αντιεξουσιαστες
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ποιοι είστε ρε skye
εγω κ οι συντροφοι αναρχοκομμουνιστες/αντιεξουσιαστες
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ποιοι είστε ρε skye
εγω κ οι συντροφοι αναρχοκομμουνιστες/αντιεξουσιαστες
γτ ειναι πιο αστειο να ειναι καποιος α/α απ'το να ειναι απολιτικ (οπως εσυ);
-
Κάτι άλλο,
δεν σε προβληματίζει ότι αναρχοκομμουνιστές επιτρέπεται να υπάρχουν μόνο στα δυτικά καθεστώτα; -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Λεω οτι δεν υποστηριζω το ανατολικο μπλοκ, μου λετε να μου περιγραψετε πως ηταν τοτε για να.. μαθω, σας ξαναλεω οτι δεν το υποστηριζω κ επιμενετε... εντελως σπιρτουλης στρουμφ καταστασεις...
Μαθηματα ομως 'ελευθεριας' και δημοκρατιας απο υποστηρικτες του ΝΑΤΟ, αλλου. Ειπαμε, ανοιχτοι στο διαλογο με νεοφιλελευθερους αλλα υπαρχουν και ορια
To οτι ειμαστε αντικαπιταλιστες δε σημαινει οτι υποστηριζουμε τους αλλους φασιστες. Ειμαστε εναντιον ΟΛΩΝ. Και των απο'κει φασιστων, και των απο'δω φασιστων.
Ποσο πιο λιανα να το κανω δεν ξερω.
.Καλα κανεις κι αναφερεις τα κακως κειμενα και της αλλης πλευρας,αλλα πιστευω οτι η συγκριση ειναι ανεδαφικη.Δλδ δεν πιστευω να βρεθει μετα απο 20 χρονια σωφρων ηγετης πολιτικου σχηματισμου να υπερασπιστει το τειχος της Παλαιστινης ή του Μεξικου η το Γκουανταναμο(το οποιο εχει ηδη καταδικαστει στην πολιτικη συνειδηση των περισσοτερων Αμερικανων) ως δικαιολογημενη και φιλολαικη κινηση.
Και τι ειδους αμυντικη προστασια θα μπορουσε να παρεχει ενα τειχος απεναντι στους νατοικους της ατομικης βομβας? Δεν στεκουν αυτα,με καμμια λογικη.Πιο λογικο μοιαζει να φτιαχτηκε για να μαντρωσει τους 'ελευθερους πολιτες',αντιφρονουντες ή οχι,μην τυχον την κοπανησει κανεις απ'τον 'παραδεισο' και παει απεναντι να πιει Coca-Cola.Αν βεβαια απεφευγε τις σφαιρες των σκοπων. Και γενικευοντας,αυτη ηταν σε γενικες γραμμες η φιλοσοφια της περιχαρακωσης των σοβιετικων καθεστωτων .
Και διαφωνω καθετα με την κριτικη βασει πολιτικου ετεροκαθορισμου.Επειδη δλδ εχουμε σημερα το Γκουανταναμο,θα πρεπει να ξεχασουμε τις φυλακες της Σταζι?Συμφωνω σαφως,οτι η ελευθερια του συγχρονου δυτικου πολιτη περιοριζεται στο αν θα παρει γαλα πληρες ή με 0% λιπαρα,αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα. Μαθηματα ελευθεριας απο κανεναν.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
γτ ειναι πιο αστειο να ειναι καποιος α/α απ'το να ειναι απολιτικ (οπως εσυ);και πως ξέρεις οτι δεν είμαι βαμμένος πασόκος
εκεί έχει πετύχει η επανάσταση
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κάτι άλλο,
δεν σε προβληματίζει ότι αναρχοκομμουνιστές επιτρέπεται να υπάρχουν μόνο στα δυτικά καθεστώτα;skye το R6 συντρόφια το βγάζουν και αυτό?
-
'Πολιτικά, που στέκεστε;' Παντού και πουθενά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κάτι άλλο,
δεν σε προβληματίζει ότι αναρχοκομμουνιστές επιτρέπεται να υπάρχουν μόνο στα δυτικά καθεστώτα;Επιμένετε βλακωδώς να συσχετίζετε μια πολιτική θεωρία με μια μ@λακισμένη ερμηνεία της(ΕΣΣΔ). Θα πρέπει κάποτε να καταλάβετε πως για να υλοποιηθεί σωστά ένα μαρξιστικό καθεστώς χρειάζεται δημοκρατία. Μια σωστή μαρξιστική υλοποίηση θα είχε περισσότερη δημοκρατία από μια σωστή καπιταλιστική υλοποίηση.
Αν η ΕΣΣΔ ήταν σωστή μαρξιστική υλοποίηση δεν θα χρειαζόταν να εκδιώκει τους αντικαθεστωτικούς. Ο Τίτο για παράδειγμα(δεν τον αναφέρω σαν σωστή μαρξιστική υλοποίηση ) δεν κυνήγησε ποτέ του αντικαθεστωτικούς, ούτε περιόρισε την ελευθερία έκφρασης στην χώρα του. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κομμουνισμός σημαίνει στέρηση ελευθερίας, φυλακή και ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ.
Δεν είναι περίεργο που κατέρρευσαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα - πλήρης αποτυχία πολιτική και οικονομική.Αυτό δεν το είδα
Για να μπορέσεις να δώσεις ορισμό τι σημαίνει κομουνισμός θα πρέπει να καταπιείς πολλά βιβλία. Ετσι όπως το λες είναι σαν να λες σε περίπτωση πού θα είχε αποτύχει η πρώτη αποστολή στο διάστημα με θύματα πως διάστημα σημαίνει 'θάνατος'. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Κάτι άλλο,
δεν σε προβληματίζει ότι αναρχοκομμουνιστές επιτρέπεται να υπάρχουν μόνο στα δυτικά καθεστώτα;Επιμένετε βλακωδώς να συσχετίζετε μια πολιτική θεωρία με μια μ@λακισμένη ερμηνεία της(ΕΣΣΔ). Θα πρέπει κάποτε να καταλάβετε πως για να υλοποιηθεί σωστά ένα μαρξιστικό καθεστώς χρειάζεται δημοκρατία...
Συμφωνώ μαζί σου, πράγματι επρόκειτο για κεκαλυμμένη (?) δικτατορία,ουδεμία σχέση είχε με μαρξιστικές ιδέες και χαντάκωσε οριστικά την ιδέα.Οι εν Ελλάδι ερμηνευτές πού ακριβώς αποσκοπούσαν όταν προ μηνών αποκατέστησαν το Στάλιν?
Νομίζω ότι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του κομμουνισμού στην Ελλάδα δεν αφήνουν τον κόσμο να τους καταλάβει,να μάθουν για τα όσα θα έπρεπε να εκπροσωπεί και να αντιπροσωπεύει καθώς, δυστυχώς, η μεγάλη τους έννοια είναι να αποδειχθούν σοβιετικότεροι των πρώην σοβιετικών...
Γνώμη μου! -
Αλήθεια, κάτι ακόμα(πριν πάμε για ύπνο). Με δεδομένο πως ο καπιταλισμός λειτουργεί μόνο εφ όσον υπάρχει ανάπτυξη, και με με δεδομένο επίσης πως δεν πολυμασάει ως προς την μέθοδο που θα την επιβάλλει, τι σας κάνει να νοιώθετε ασφαλείς καί σίγουροι πως δεν θα γίνετε κάποια στιγμή το έδαφος ανάπτυξης κάποιων άλλων; Πχ λαμπόγυαλο απο έναν πόλεμο ώστε να υπάρξει έδαφος ανάπτυξης για τους αμερικανούς και την βιομηχανία πολέμου τους;
-
Tάσο μου ωραίες οι πολιτικές συζητήσεις αλλά στα 32 μου δεν έχω πολλά χρόνια ακόμα να αναπνεύσω (γερνάω ma maannnn ) οπότε σκύβω κεφάλι, δουλίτσα και αναμένω διακοπούλες και ΣΚ να περάσω όσο μπορώ καλλίτερα. Συν κανένα ταξιδάκι εξωτερικό που καραγουστάρω, μου αρκούν για να περνάω καλά εγώ ως μονάδα δηλαδή χωρίς γυναίκα και παιδιά. Αν βρω παραπάνω φράγκα θα κάνω και κανενα παιδί αν όχι θα έχω την ducatάρα μου και θα περνάω φίνα. Το είδος διαιωνίζεται και χωρίς εμένα Θα επιβιώσουμε με τον ένα ή άλλο τρόπο.
Έλα πάρε ένα ωραίο κομματάκι να γουστάρεις http://www.youtube.com/watch?v=LL3ZbNRH1Wc
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Δεν είναι περίεργο που κατέρρευσαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα - πλήρης αποτυχία πολιτική και οικονομική.Αυτό δεν το είδα
Για να μπορέσεις να δώσεις ορισμό τι σημαίνει κομουνισμός θα πρέπει να καταπιείς πολλά βιβλία. Ετσι όπως το λες είναι σαν να λες σε περίπτωση πού θα είχε αποτύχει η πρώτη αποστολή στο διάστημα με θύματα πως διάστημα σημαίνει 'θάνατος'.Οι Γιουγκοσλάβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Τσεχοσλοβάκοι και Ανατολικογερμανοί που έχω μιλήσει πριν χρόνια όταν τα καθεστώτα τους μεσουρανούσαν, είχαν ομαδικές παραισθήσεις και νόμιζαν ότι είχαν κομμουνισμό.
Δεν έκαναν αίτηση να πάρουν αμάξι και τους απαντούσαν ότι η σειρά τους θα έρθει μετά από 10 χρόνια (ακόμα και να είχαν μαζέψει τα λεφτά).
Ούτε είχαν κόκκινες πινακίδες τα αμάξια των μελών του κ********ού κόμματος.Αλήθεια, κάτι ακόμα(πριν πάμε για ύπνο). Με δεδομένο πως ο καπιταλισμός λειτουργεί μόνο εφ όσον υπάρχει ανάπτυξη, και με με δεδομένο επίσης πως δεν πολυμασάει ως προς την μέθοδο που θα την επιβάλλει, τι σας κάνει να νοιώθετε ασφαλείς καί σίγουροι πως δεν θα γίνετε κάποια στιγμή το έδαφος ανάπτυξης κάποιων άλλων; Πχ λαμπόγυαλο απο έναν πόλεμο ώστε να υπάρξει έδαφος ανάπτυξης για τους αμερικανούς και την βιομηχανία πολέμου τους;
Ωραία, βρες μου εσύ κάποιους στην ιστορία που δεν έκαναν τα ίδια στους γείτονές τους (ας είναι και κομμουνιστές).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...είχαν ομαδικές παραισθήσεις -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για να μπορέσεις να δώσεις ορισμό τι σημαίνει κομουνισμός θα πρέπει να καταπιείς πολλά βιβλία. Ετσι όπως το λες είναι σαν να λες σε περίπτωση πού θα είχε αποτύχει η πρώτη αποστολή στο διάστημα με θύματα πως διάστημα σημαίνει 'θάνατος'.Οι Γιουγκοσλάβοι, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Τσεχοσλοβάκοι και Ανατολικογερμανοί που έχω μιλήσει πριν χρόνια όταν τα καθεστώτα τους μεσουρανούσαν, είχαν ομαδικές παραισθήσεις και νόμιζαν ότι είχαν κομμουνισμό.
Δεν έκαναν αίτηση να πάρουν αμάξι και τους απαντούσαν ότι η σειρά τους θα έρθει μετά από 10 χρόνια (ακόμα και να είχαν μαζέψει τα λεφτά).
Ούτε είχαν κόκκινες πινακίδες τα αμάξια των μελών του κ********ού κόμματος.Την επόμενη φορά να πας να ρωτήσεις στο μπαγκλαντές, ινδίες, πακιστάν, αφρική πότε θα έρθει η σειρά τους να φάνε κάνα πιάτο φαγητό(και στις μισές ΗΠΑ αν νομίζεις πως τρώνε με χρυσά κουτάλια)
Πολιτικά, που στέκεστε;