-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Period.
εχει ξαναειπωθει αυτο.
για ποιανου την περιοδο μιλαει ο αρχοντας?
Who knows??
--edit--edit--edit--ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ!!!
Nικο εκανα εντιτ
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ναι Pathos. Διοτι ο Κριεζα την εχει ζησει την ΗΠΑμερικανικη ζωη 20 χρονια και ξερει τι λεειΕμμ τι νομίζεις! Όσο για την ερώτηση πριν απλά θέλω να τελείωσω το παν/μιο που είμαι τώρα εδώ (ΑΣΟΕΕ Λογιστική & Χρηματοοικονομικά) να κάνω ένα μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ και αν βρώ δουλειά κάθομαι! Δε λέω εδώ περνάω πολύ ωραία και η ελλάδα είναι γενικός ωραία αλλά αυτό που μου την σπάει είναι η νοοτροπία του Έλληνα και απο δουλειές εδώ άλλο τίποτα...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Πιστεψε με οι μεγαλυτεροι αντι Αμερικανοι εδω μεσα θα τρεχανε στην Αμερικανικη πρεσβεια αν τους κρεμαγαν μια πρασινη καρτα μπροστα στην μουρη τους.
(**To εχω δει **δεδηλωμενοι Κουμουνιστες και ηταν πρωτοι και καλυτεροι να ερθουν να σπουδασουν στις ΗΠΑ, να παρουν πρασινη καρτα, να παρουν τσαμπα βοηθηματα για φτωχους φοιτητες απο τις ΗΠΑ, να παρουν δανεια για να πανε σχολειο. )
ΡΟΛΦ (Όχι ο Πόλε, μην ανησυχείς)
και
ΛΜΑΟ
και
ΕΛΤΑ
και
ΕιΜΠιΕς
και
NτιΕςΤιΣι
και
ΔΕΗ
και ΤΟΕΒ (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων)
και ΠΑ.ΒΟΥ.ΓΑ.ΔΕ.ΚΕ.ΖΩ.ΝΗ (για να θυμηθώ και τα παιδικά μου
χρόνια)Εγώ σε πιστεύω μεγάλε
έλεος!!
no more!!ρε Νίκο (titsataki) σοβαρέψου λίγο please
σε είχα για συζητήσιμο άτομο
Ωραία, υπάρχουν και κάποιοι υποκριτές.
Κι εγώ ξέρω ένα κάρο δήθεν αριστερούς που επί χούντας βάζανε βόμβες και όταν έγιναν κυβέρνηση τα κάνανε σαν τα μούτρα τους..
Νομίζεις πραγματικά ότι ζηλεύει ο κόσμος και θα έκανε τα πάντα να μετακομίσει στις ΗΠΑ; Δεν είναι έτσι φιλε μου. Επειδή έχετε φύγει πολλά χρόνια, σε πληροφορώ ότι η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμική. Δεν περιμένουμε να μας πετάξουν φαγητό και κουβέρτες από τα αεροπλάνα, έχουμε cd player, και ναι, έχουμε και internet!! (απ'οτι φαινεται)
Τώρα δεν ξέρω γιατί έγραψες κάτι τέτοιο, μάλλον στον εαυτό σου πιο πολυ θες να αποδείξεις ότι όλοι ζουν με το όνειρο να ζήσουν στις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι έτσι.
Μάλιστα, ασχετα απ'τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, αυτοί που ξέρω που θέλουν να φύγουν, θέλουν να πάνε κυρίως στην Αγγλία ή σε άλλη ευρωπαϊκη χώρα.. -
Έχουμε λοιπον ένα τυπικό γιαπωνέζικο ανδρόγυνο.
Ο άνδρας δουλεύει στην αυτοκινητοβιομηχανία της Mitsubishi η γυναίκα στην Τράπεζα της Μitsubishi και ζουν στο συγκρότημα κατοικιών της Mitsubishi για τους εργαζόμενούς της. Το μικρό παιδάκι τους πηγαίνει στο παδικό σταθμό για τους εργαζόμενους στον όμιλο Mitsubishi το πιο μεγάλο στο δημοτικό σχολείο της Mitsubishi, οδηγάνε Mitsubishi κ.ο.κ.Δηλαδή εάν- λέμε εάν- αύριο η εταιρεία αποφασίσει περικοπές προσωπικού, ο άντρας και γυναίκα, βρίσκονται άνεργοι, άστεγοι και το παιδί τους χωρίς σχολείο;;
¨
'Όπως Αμερική'1ον δεν υπάρχει περίπτωση να κλήσει μια τόσο μεγάλη επιχείρηση και 2ον αυτό είναι ιδιέταιρα ειδική περίπτωση. Για το σχόλιο 'Όπως Αμερική' τι εννοείς; Απλά ενημερώνω ότι η ανεργία στις ΗΠΑ μέχρι το 2001 δεν ξεπερνούσε το 5,5%. Τώρα είναι γύρω στο 7% αν θυμάμαι καλά. Πρόσφατα επίσης δημιουργήθηκαν 200000 νέες θέσεις εργασίας.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Όσο για την ερώτηση πριν απλά θέλω να τελείωσω το παν/μιο που είμαι τώρα εδώ (ΑΣΟΕΕ Λογιστική & Χρηματοοικονομικά) να κάνω ένα μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ και αν βρώ δουλειά κάθομαι! Δε λέω εδώ περνάω πολύ ωραία και η ελλάδα είναι γενικός ωραία αλλά αυτό που μου την σπάει είναι η νοοτροπία του Έλληνα και απο δουλειές εδώ άλλο τίποτα...Κοίτα, να μου πεις θες να πας για τα λεφτά ή για το επίπεδο ζωής, πες το δέχομαι (αν και πιστεύω αν έχεις λεφτά, παντού περνάς καλά)
Αλλά τί είναι αυτή η νοοτροπία του έλληνα, που όλοι βρίζουμε αλλά κανείς δεν έχει σχέση μαζί της;
Δηλαδή συγνώμη, κοροϊδευόμαστε;
Όλοι μαζι έχουμε την προβληματική νοοτροπία. Δεν την έχουν οι αόριστοι 'άλλοι'.
Όποιος δε μπορεί να αντικρύσει αυτήν την αλήθεια, είναι καλημέρας - καληνύχτας και όπου και να πάει προβληματικές νοοτροπίες θα συναντάει σαν εμπόδια..
Και το νου σου.. κι εγώ έφυγα για εξωτερικό (σπουδές) και ανακάλυψα τη νοοτροπία του Ιταλού..
πρόσεχε γιατί μπορεί να εκπλαγείς.. -
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Ο άνδρας δουλεύει στην αυτοκινητοβιομηχανία της Mitsubishi η γυναίκα στην Τράπεζα της Μitsubishi και ζουν στο συγκρότημα κατοικιών της Mitsubishi για τους εργαζόμενούς της. Το μικρό παιδάκι τους πηγαίνει στο παδικό σταθμό για τους εργαζόμενους στον όμιλο Mitsubishi το πιο μεγάλο στο δημοτικό σχολείο της Mitsubishi, οδηγάνε Mitsubishi κ.ο.κ.Δηλαδή εάν- λέμε εάν- αύριο η εταιρεία αποφασίσει περικοπές προσωπικού, ο άντρας και γυναίκα, βρίσκονται άνεργοι, άστεγοι και το παιδί τους χωρίς σχολείο;;
¨
'Όπως Αμερική'1ον δεν υπάρχει περίπτωση να κλήσει μια τόσο μεγάλη επιχείρηση
Ποτε μη λες ποτε φιλε Παθος.
Αν σου ελεγαν πριν τρια χρονια οτι η worldcom ή η Enron θα βαρεσουν κανονι θα τους πιστευες??και 2ον αυτό είναι ιδιέταιρα ειδική περίπτωση.
Γιατι??
Ποσους ανθρωπους ξερεις που γνωριστηκαν και παντρευτηκαν σε μια δουλεια και συνεχιζουν να εργαζονται στην ιδια δουλεια??Για το σχόλιο 'Όπως Αμερική' τι εννοείς; Απλά ενημερώνω ότι η ανεργία στις ΗΠΑ μέχρι το 2001 δεν ξεπερνούσε το 5,5%. Τώρα είναι γύρω στο 7% αν θυμάμαι καλά. Πρόσφατα επίσης δημιουργήθηκαν 200000 νέες θέσεις εργασίας.
Tην ιδια ωρα που η GM ανακοινωνει την περικοπη μερικων χιλιαδων θεσεων εργασιας αλλα και οτι κυρια αιτια της δεινης οικονομικης της θεσης ειναι τα συνταξιοδοτικα προγραμματα των εργαζομενων της....
Εχω τη αισθηση λοιπον χωρις να θελω να ερμηνευσω το ποστ του Τravellerοτι μαλλον αυτο εννοει, την ελλειψη δηλαδη κεντρικα σχεδιαζομενης κοινωνικης πολιτικης, με τη φραση του 'οπως Αμερικη' -
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
¨
'Όπως Αμερική'1ον δεν υπάρχει περίπτωση να κλήσει μια τόσο μεγάλη επιχείρηση και 2ον αυτό είναι ιδιέταιρα ειδική περίπτωση. Για το σχόλιο 'Όπως Αμερική' τι εννοείς; Απλά ενημερώνω ότι η ανεργία στις ΗΠΑ μέχρι το 2001 δεν ξεπερνούσε το 5,5%. Τώρα είναι γύρω στο 7% αν θυμάμαι καλά. Πρόσφατα επίσης δημιουργήθηκαν 200000 νέες θέσεις εργασίας.
Tο 'όπως Αμερική' ήταν από μια αστεία διαφήμιση της γυναίκας του Κορδοπάτη που έπαιζε παλιά στον Σπορτινγκ. Εσύ θα την ξέρεις σαν Υβετ Τζάρβις ή σκέτο Υβετ.
Οικομικά δε γνωρίζω, τα απεχθάνομαι. Ξέρω όμως ότι ολόκληροι οικονομικοί κολοσσοι έχουν καταρρεύσει ή απολύουν κατά χιλιάδες. Είχε ανοιχθεί παλιά ένα θέμα με τις αυτοκινητοβιομηχανίες που είναι υπό κατάρρευση. Πιθανόν κάποιος άλλος χρήστης να σου απαντησει.
Για την ανεργία στην Αμερική, επίσης δε γνωρίζω που κυμαίνεται.
Ξέρω ότι κάμποσα εκατομμύρια όμως κοιμουνται κάτω από γεφύρια ή μέσα σε χαρτόκουτα και βέβαια δεν τα έχω δει σε ταινίες αυτά.Πρόσφατα είχε συζητηθεί ένα θέμα που αφορούσε στην κοινωνική ασφάλιση, όπου επίσης έχουν μαύρα χάλια (λίγο αυστηρή η τοποθέτηση)
Η Αμερική είναι καλή , όταν έχεις λεφτά, όταν δηλαδή είσαι στην ανώτερη θέση των μεσαίων στρωμάτων και πάνω. Αν είσαι από κεί και κάτω θα σε φάει το μαύρο σκοτάδι (όχι εσένα, γενικά μιλάω). Λέγοντας καλή εννοώ ότι δουλευεις από το πρωί μεχρι το βράδυ, επικοινωνείς με τη γυναίκα σου με 'μπίπερ' και κινητά και περιμένεις μια Κυριακή να πας στο γείτονα να κάνεις κανένα μπάρμπεκιου, παίρνεις καποια καλά χρήματα, και έχεις φτηνό SUV και φθηνή βενζίνη, όπως υποστηρίζουν εδώ.
Πάντως σαν άνθρωπος δεν θα ζήσεις, τουλάχιστο όχι με τα στανταρντ που ξέρουμε εδώ. Ο τρόπος αυτός ζωής είναι αδιέξοδος. Γιατί να κυνηγάς συνέχεια τα λεφτά;;
Ενδιαφέρον επίσης είναι ότι έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα σε ψυχιάτρους. Αν δεν το δημιουργεί ο αδιέξοδος τρόπος ζωής αυτό, τοτε τι το δημιουργέί;;τέλος πάντων, ξέφυγα λίγο από την ερώτησή σου
Υ.Γ Ναι ρε Γιώργη!! Ενρον!! Και μου ερχόταν στο μυαλό συνεχώς η Εξον!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Κοίτα, να μου πεις θες να πας για τα λεφτά ή για το επίπεδο ζωής, πες το δέχομαι (αν και πιστεύω αν έχεις λεφτά, παντού περνάς καλά)
Αλλά τί είναι αυτή η νοοτροπία του έλληνα, που όλοι βρίζουμε αλλά κανείς δεν έχει σχέση μαζί της;
Δηλαδή συγνώμη, κοροϊδευόμαστε;
Όλοι μαζι έχουμε την προβληματική νοοτροπία. Δεν την έχουν οι αόριστοι 'άλλοι'.
Όποιος δε μπορεί να αντικρύσει αυτήν την αλήθεια, είναι καλημέρας - καληνύχτας και όπου και να πάει προβληματικές νοοτροπίες θα συναντάει σαν εμπόδια..
Και το νου σου.. κι εγώ έφυγα για εξωτερικό (σπουδές) και ανακάλυψα τη νοοτροπία του Ιταλού..
πρόσεχε γιατί μπορεί να εκπλαγείς..Ζούσα και'γω στο Βέλγιο και μπορώ να σου πώ οτι πιο χαζούς ανθρώπους απο τους Βέλγους δεν έχω ξανασυναντήσει. Όσο για την νοοτροπία αυτό που δε μ' αρέσει είναι που είμαστε ΠΟΛΥ ρατσιστές απ' την αλλη 'χαλαροί' αλλά 'πάνω απ' όλα είμαστε Έλληνες'. (Που για πολλούς παει να πει ότι είμαστε η Αρια φυλή ή τίποτα τέτοιες χαζομάρες.) Επίσης ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του και δυστυχώς υπάρχουν και πολλοί υποκριτές ας μην μηλίσουμε για την γκρίνια... Βέβαια έχουμε και μερικά μεγάλα υπερ όπως ότι είμαστε φιλόξενοι, όλο και κάποιος θα μας βοηθήσει όταν έχουμε πρόβλημα και άλλα που τώρα δεν μου έρχονται στο μυαλό... Βασικά Αμερική θέλω να πάω για τους εξής δύο λόγους:
-Ναι, θέλω να πάω εκεί επειδή υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βρώ καλή δουλειά
-Δεν μ'αρέσει να ζώ στο ίδιο μέρος για πολύ καιρό. Με άλλα λόγια θέλω να ζήσω σε διαφορετικά μέρη και όχι μόνιμα στο ίδιο. Μέχρι τώρα έχω ζήσει Κύπρο, Βέλγιο και Ελλάδα χάρης την δουλειά των γονιών μου. Θέλω πολύ να 'εξερευνίσω τις ΗΠΑ. Και όχι μόνο, θέλω να πάω Μεξικό, Καναδά, Βραζιλία, Αργεντινή.. -
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Επίσης ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον τουΕσύ δηλαδή τι κάνεις? Κοιτάς το συμφέρον των υπολοίπων?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Επίσης ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του
Εσύ δηλαδή τι κάνεις? Κοιτάς το συμφέρον των υπολοίπων?
οχι ρε αυτο το κανουν οι πολιτικοι
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Το κοιτάω αλλά επίσης δεν θα κοιτάξω να κάνω κακό σε κάποιον άλλον ή να κάνω άλλη μια κομπίνα...
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Το κοιτάω αλλά επίσης δεν θα κοιτάξω να κάνω κακό σε κάποιον άλλον ή να κάνω άλλη μια κομπίνα...
Άρα κοιτάς το συμφέρον σου αποφεύγοντας να οφεληθείς εις βάρος κάποιων άλλων. Όταν θα μου πάρεις την δουλειά (επειδή έχεις καλύτερο CV πχ) δεν θα έχεις οφεληθεί εις βάρος μου?
Στο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε όλα στηρίζονται στον ανταγωνισμό και στην δυνατότητα επιβίωσης του ισχυρού..
-
Πριν από 15 σελίδες κάποιος φίλος είχε τη φαεινή ιδέα να ρωτήσει πού στεκόμαστε πολιτικά...στην ΕΛΛΑΔΑ από κει και πέρα επενέβη ο Bush(έτσι γίνεται πάντα )και πλέον το τόπικ είναι από την Πόλη έρχομαι και στη New York πηγαίνω.
Πάντως αυτό που βλέπω στο φόρουμ(χωρίς να βγάζω τον εαυτούλη μου έξω)είναι πως το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι πως θα την ''πούμε'' στον απέναντι ακόμα και για πράγματα που δεν κατέχουμε.Έχω διαβάσει τα περισσότερα τόπικς και ειλικρινά όλοι δηλώνουν επαϊοντες,όλοι έχουν δίκιο,όλοι είναι πανέξυπνοι και φυσικά όλοι δεν έχουν τίποτα να μάθουν.Μπαίνουν μόνο για να ''διδάξουν'' και αυτά που ξέρουν και αυτά που νομίζουν ότι ξέρουν.
Το συγκεκριμένο τόπικ έχει καταντήσει αηδία και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει κλειδωθεί.Έτσι κι αλλιώς επί της ουσίας(όποια κι αν είναι αυτή που ορίστηκε από τον δημιουργό του τόπικ)απάντηση δεν δίνεται.
Εκτός αυτού το έργο ''USA vs. EUROPE προβάλλεται ήδη στο σινεμά''το παρίσι καίγεται''σε 25 αίθουσες..σελίδες θέλω να πω.
Αν σε 2-3 σελίδες ακόμα ανοίξει κάποιος και περιμένει να διαβάσει για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και δει πώς κουρεύεται το γκαζόν στο αμέρικα..και ότι οι εβραίοι είναι έθνος...όχι θρησκεία...όχι όχι έθνος....ή μήπως θρησκεία;...τον συμβουλεύω να μην εκπλαγεί και να πάρει και αυτός μέρος στη συζήτηση,μπορεί να μας πει για παράδειγμα πώς πέρασε πέρσυ το καλοκαρι τις διακοπές του ή πώς φτιάχνει τα ντολμαδάκια η γιαγιά του...The show must go on...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
τα πραγματα στην ελλαδα ειναι σαν γορδιος δεσμος...δεν υπαρχει αλεξανδρος ομως!Τα πραγματα παντου ειναι γορδιος δεσμος. Απλως μερικοι μπορουν να βρισκουν καλυτερες λυσεις απο αλλους...
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
τα πραγματα στην ελλαδα ειναι σαν γορδιος δεσμος...δεν υπαρχει αλεξανδρος ομως!
χμμμ.. το ενδιαφερον ειναι οτι χρησιμοποιησε το σπαθι του για να κοψει το γορδιο δεσμο.
Νικος
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Ναι Pathos. Διοτι ο Κριεζα την εχει ζησει την ΗΠΑμερικανικη ζωη 20 χρονια και ξερει τι λεει
Εμμ τι νομίζεις! Όσο για την ερώτηση πριν απλά θέλω να τελείωσω το παν/μιο που είμαι τώρα εδώ (ΑΣΟΕΕ Λογιστική & Χρηματοοικονομικά) να κάνω ένα μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ και αν βρώ δουλειά κάθομαι! Δε λέω εδώ περνάω πολύ ωραία και η ελλάδα είναι γενικός ωραία αλλά αυτό που μου την σπάει είναι η νοοτροπία του Έλληνα και απο δουλειές εδώ άλλο τίποτα...
Good luck to you sir...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Πιστεψε με οι μεγαλυτεροι αντι Αμερικανοι εδω μεσα θα τρεχανε στην Αμερικανικη πρεσβεια αν τους κρεμαγαν μια πρασινη καρτα μπροστα στην μουρη τους.
(**To εχω δει **δεδηλωμενοι Κουμουνιστες και ηταν πρωτοι και καλυτεροι να ερθουν να σπουδασουν στις ΗΠΑ, να παρουν πρασινη καρτα, να παρουν τσαμπα βοηθηματα για φτωχους φοιτητες απο τις ΗΠΑ, να παρουν δανεια για να πανε σχολειο. )
ΡΟΛΦ (Όχι ο Πόλε, μην ανησυχείς)
και
ΛΜΑΟ
και
ΕΛΤΑ
και
ΕιΜΠιΕς
και
NτιΕςΤιΣι
και
ΔΕΗ
και ΤΟΕΒ (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων)
και ΠΑ.ΒΟΥ.ΓΑ.ΔΕ.ΚΕ.ΖΩ.ΝΗ (για να θυμηθώ και τα παιδικά μου
χρόνια)Εγώ σε πιστεύω μεγάλε
έλεος!!
no more!!ρε Νίκο (titsataki) σοβαρέψου λίγο please
σε είχα για συζητήσιμο άτομο
Ωραία, υπάρχουν και κάποιοι υποκριτές.
Κι εγώ ξέρω ένα κάρο δήθεν αριστερούς που επί χούντας βάζανε βόμβες και όταν έγιναν κυβέρνηση τα κάνανε σαν τα μούτρα τους..
Νομίζεις πραγματικά ότι ζηλεύει ο κόσμος και θα έκανε τα πάντα να μετακομίσει στις ΗΠΑ; Δεν είναι έτσι φιλε μου. Επειδή έχετε φύγει πολλά χρόνια, σε πληροφορώ ότι η Ελλάδα δεν είναι τριτοκοσμική. Δεν περιμένουμε να μας πετάξουν φαγητό και κουβέρτες από τα αεροπλάνα, έχουμε cd player, και ναι, έχουμε και internet!! (απ'οτι φαινεται)
Τώρα δεν ξέρω γιατί έγραψες κάτι τέτοιο, μάλλον στον εαυτό σου πιο πολυ θες να αποδείξεις ότι όλοι ζουν με το όνειρο να ζήσουν στις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι έτσι.
Μάλιστα, ασχετα απ'τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, αυτοί που ξέρω που θέλουν να φύγουν, θέλουν να πάνε κυρίως στην Αγγλία ή σε άλλη ευρωπαϊκη χώρα..Ενας απο τους κυριοτερους λογους που σημερα δεν 'τρεχουν' περισσοτεροι Ευρωπαιοι να μπουν στις ΗΠΑ, ειναι η αντιΗΠΑμερικανικη προπαγανδα απο τα ΜΜΕ και αλλων.
Υπαρχουν φυσικα πολλοι αλλοι λογοι.
-
Για την ανεργία στην Αμερική, επίσης δε γνωρίζω που κυμαίνεται.
Hmmm...
Περιεργο. Δεν ξερεις που ειναι η ανεργια στις ΗΠΑ, yet εκφραζεις σχεδον απολυτες γνωμες για διαφορα για τις ΗΠΑ.
Πληροφοριακα λοιπον, τα τελευταια 12 χρονια ανερχεται στα περιπου 5%.
Ξέρω ότι κάμποσα εκατομμύρια όμως κοιμουνται κάτω από γεφύρια ή μέσα σε χαρτόκουτα και βέβαια δεν τα έχω δει σε ταινίες αυτά.
Δεν ερχεσαι και εδω να μας τα δηξεις αυτα τα 'καμποσα εκκατομυρια' ? Διοτι εγω εχω 'γυρισει' ολη την χωρα και δεν εχω δει τα καμποσα εκκατομυρια.
Πρόσφατα είχε συζητηθεί ένα θέμα που αφορούσε στην κοινωνική ασφάλιση, όπου επίσης έχουν μαύρα χάλια (λίγο αυστηρή η τοποθέτηση)
Οχι αυστηρη, αλλα αδικη. Μπορεις να εξηγησεις περιληπτικα που ειναι τα χαλια?
Η Αμερική είναι καλή , όταν έχεις λεφτά, όταν δηλαδή είσαι στην ανώτερη θέση των μεσαίων στρωμάτων και πάνω.
ψ
Και τι σε κανει να νομιζεις το παραπανω? Διοτι εγω διαφωνω εντελως.By the way, ολες οι χωρες ειναι 'καλες οταν εχεις λεφτα'.
Αν είσαι από κεί και κάτω θα σε φάει το μαύρο σκοτάδι (όχι εσένα, γενικά μιλάω).
Δεν εχω ιδεα τι εννοεις, ουτε και για σε τι αναφερεσαι.
Λέγοντας καλή εννοώ ότι δουλευεις από το πρωί μεχρι το βράδυ, επικοινωνείς με τη γυναίκα σου με 'μπίπερ' και κινητά και περιμένεις μια Κυριακή να πας στο γείτονα να κάνεις κανένα μπάρμπεκιου, παίρνεις καποια καλά χρήματα, και έχεις φτηνό SUV και φθηνή βενζίνη, όπως υποστηρίζουν εδώ.
Πρωτον, δεν υποστιριζουμε, τα παραπανω ειναι facts.
Δευτερον, να σε πληροφορισω για κατι απλο κατα την γνωμη μου που για καποιο λογο ειναι τεραστιας δυσκολιας απο πλευρας κατανοησης για πολλους απο Ελλαδα, ειδικα των φιλελευθερων.
Εαν ΔΕΝ θες, δεν δουλευεις στις ΗΠΑ.
Οπως ισχυει το παραπανω και παντου (τουλαχιστον οσον αφορα τον Δυτικο Πολιτισμο).
Η διαφορα με τις ΗΠΑ και των υπολοιπων ειναι οτι οι πιθανοτητες ειναι τεραστιες να δειξουν tangible αποτελσματα οι κοποι του οποιουδηποτε.
Ξανα ομως, το σκισιμω στην δουλεια ειναι OPTIΟNAL!
Πάντως σαν άνθρωπος δεν θα ζήσεις, τουλάχιστο όχι με τα στανταρντ που ξέρουμε εδώ. Ο τρόπος αυτός ζωής είναι αδιέξοδος. Γιατί να κυνηγάς συνέχεια τα λεφτά;;
Τι σε κανει και νομιζεις οτι ολοι εδω 'κυνηγανε τα λεφτα', μονο εσυ ξερεις. Το επιπεδο πλυσιματος εγκεφαλου στο εξωτερικο εχει ξεπερασει το επιπεδο της επιστημης.
Ενδιαφέρον επίσης είναι ότι έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα σε ψυχιάτρους. Αν δεν το δημιουργεί ο αδιέξοδος τρόπος ζωής αυτό, τοτε τι το δημιουργέί;;
τέλος πάντων, ξέφυγα λίγο από την ερώτησή σου
Υ.Γ Ναι ρε Γιώργη!! Ενρον!! Και μου ερχόταν στο μυαλό συνεχώς η Εξον!
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Ενας απο τους κυριοτερους λογους που σημερα δεν 'τρεχουν' περισσοτεροι Ευρωπαιοι να μπουν στις ΗΠΑ, ειναι η αντιΗΠΑμερικανικη προπαγανδα απο τα ΜΜΕ και αλλων.
Υπαρχουν φυσικα πολλοι αλλοι λογοι.
Ναι, αυτό ίσως. Αλλά όχι ο κυριότερος.
Ο κυριότερος είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι όπως ήταν πριν 40 χρόνια, δεν υπάρχει τόση πείνα για να τρέξουν να μπουν στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει το χάσμα που υπήρχε, και αν δουλέψεις, και στην Ελλάδα θα βγάλεις λεφτά. Ίσως όχι όσα θα έβγαζες στις ΗΠΑ ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκη χώρα, αλλά αν συνυπολογίσεις σ'αυτό ότι θα μένεις στον τόπο σου, θα μιλάς τη γλώσσα σου, θα διασκεδάζεις full και γενικά θα την περνάς αλα τζακ ντανιελς να πουμε, δεν είναι απορίας άξιο γιατί λίγοι είναι αυτοί που θέλουν να μετακομίσουν στις ΗΠΑ. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Άρα κοιτάς το συμφέρον σου αποφεύγοντας να οφεληθείς εις βάρος κάποιων άλλων. Όταν θα μου πάρεις την δουλειά (επειδή έχεις καλύτερο CV πχ) δεν θα έχεις οφεληθεί εις βάρος μου?
Kid, you're a smart guy for your age (if I remember well you are around 20 years old, correct me if I am wrong...).
Και εισαι εξυπνος διοτι μολις πιο πανω εδωσες ενα τελειο παραδειγμα της διαφορας μεταξυ 'θετικου συμφεροντως' και 'αρνητικου συμφεροντως'. Το δευτερο ειναι σχεδον ανυπαρκτο στην Ελληνικη κουλτουρα. Και το οποιο επηρεαζει την αντιληψη του Ελληνα για διαφορα θεματα ανα τον κοσμο και ετσι βγαζει σε λαθος αντιληψεις.
Thanks again, for pointing it out sir.
Πολιτικά, που στέκεστε;