-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Πριν από 15 σελίδες κάποιος φίλος είχε τη φαεινή ιδέα να ρωτήσει πού στεκόμαστε πολιτικά...στην ΕΛΛΑΔΑ από κει και πέρα επενέβη ο Bush(έτσι γίνεται πάντα )Εαν εννοεις εμενα, I will take that as an honorable compliment
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Πάντως αυτό που βλέπω στο φόρουμ(χωρίς να βγάζω τον εαυτούλη μου έξω)είναι πως το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι πως θα την ''πούμε'' στον απέναντι ακόμα και για πράγματα που δεν κατέχουμε.Έχω διαβάσει τα περισσότερα τόπικς και ειλικρινά όλοι δηλώνουν επαϊοντες,όλοι έχουν δίκιο,όλοι είναι πανέξυπνοι και φυσικά όλοι δεν έχουν τίποτα να μάθουν.
Ε ναι. Με Ελληνες δεν ειναι γεματο το φορουμ?
ΟΚ, ΟΚ, I am only half kidding...
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Πριν από 15 σελίδες κάποιος φίλος είχε τη φαεινή ιδέα να ρωτήσει πού στεκόμαστε πολιτικά...στην ΕΛΛΑΔΑ από κει και πέρα επενέβη ο Bush(έτσι γίνεται πάντα )και πλέον το τόπικ είναι από την Πόλη έρχομαι και στη New York πηγαίνω.
Πάντως αυτό που βλέπω στο φόρουμ(χωρίς να βγάζω τον εαυτούλη μου έξω)είναι πως το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι πως θα την ''πούμε'' στον απέναντι ακόμα και για πράγματα που δεν κατέχουμε.Έχω διαβάσει τα περισσότερα τόπικς και ειλικρινά όλοι δηλώνουν επαϊοντες,όλοι έχουν δίκιο,όλοι είναι πανέξυπνοι και φυσικά όλοι δεν έχουν τίποτα να μάθουν.Μπαίνουν μόνο για να ''διδάξουν'' και αυτά που ξέρουν και αυτά που νομίζουν ότι ξέρουν.
Το συγκεκριμένο τόπικ έχει καταντήσει αηδία και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει κλειδωθεί.Έτσι κι αλλιώς επί της ουσίας(όποια κι αν είναι αυτή που ορίστηκε από τον δημιουργό του τόπικ)απάντηση δεν δίνεται.
Εκτός αυτού το έργο ''USA vs. EUROPE προβάλλεται ήδη στο σινεμά''το παρίσι καίγεται''σε 25 αίθουσες..σελίδες θέλω να πω.
Αν σε 2-3 σελίδες ακόμα ανοίξει κάποιος και περιμένει να διαβάσει για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και δει πώς κουρεύεται το γκαζόν στο αμέρικα..και ότι οι εβραίοι είναι έθνος...όχι θρησκεία...όχι όχι έθνος....ή μήπως θρησκεία;...τον συμβουλεύω να μην εκπλαγεί και να πάρει και αυτός μέρος στη συζήτηση,μπορεί να μας πει για παράδειγμα πώς πέρασε πέρσυ το καλοκαρι τις διακοπές του ή πώς φτιάχνει τα ντολμαδάκια η γιαγιά του...The show must go on...
Μαλιστα...
While your contribution to this forum has been sooooo positive, we should all bow to you... What a cocky attitude you have sir...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ενας απο τους κυριοτερους λογους που σημερα δεν 'τρεχουν' περισσοτεροι Ευρωπαιοι να μπουν στις ΗΠΑ, ειναι η αντιΗΠΑμερικανικη προπαγανδα απο τα ΜΜΕ και αλλων.
Υπαρχουν φυσικα πολλοι αλλοι λογοι.
Ναι, αυτό ίσως. Αλλά όχι ο κυριότερος.
Ο κυριότερος είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι όπως ήταν πριν 40 χρόνια, δεν υπάρχει τόση πείνα για να τρέξουν να μπουν στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει το χάσμα που υπήρχε, και αν δουλέψεις, και στην Ελλάδα θα βγάλεις λεφτά. Ίσως όχι όσα θα έβγαζες στις ΗΠΑ ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκη χώρα, αλλά αν συνυπολογίσεις σ'αυτό ότι θα μένεις στον τόπο σου, θα μιλάς τη γλώσσα σου, θα διασκεδάζεις full και γενικά θα την περνάς αλα τζακ ντανιελς να πουμε, δεν είναι απορίας άξιο γιατί λίγοι είναι αυτοί που θέλουν να μετακομίσουν στις ΗΠΑ.Σωστα, ομως ενας ακομη πιο σημαντικος απο τον παραπανω ειναι οτι ειναι σχεδον αδυνατον να εισαι νομιμος στις ΗΠΑ σημερα ως immigrant.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Η Αμερική είναι καλή , όταν έχεις λεφτά, όταν δηλαδή είσαι στην ανώτερη θέση των μεσαίων στρωμάτων και πάνω. Αν είσαι από κεί και κάτω θα σε φάει το μαύρο σκοτάδι (όχι εσένα, γενικά μιλάω). Λέγοντας καλή εννοώ ότι δουλευεις από το πρωί μεχρι το βράδυ, επικοινωνείς με τη γυναίκα σου με 'μπίπερ' και κινητά και περιμένεις μια Κυριακή να πας στο γείτονα να κάνεις κανένα μπάρμπεκιου, παίρνεις καποια καλά χρήματα, και έχεις φτηνό SUV και φθηνή βενζίνη, όπως υποστηρίζουν εδώ.Να πάω και γώ στην Αμερική τότε. Γιατί εδώ στην Ελλάδα δουλεύω 12ωρα επι 6 ημέρες την εβδομάδα και το μόνο που κατάφερα να αγοράσω είναι ένα μηχανάκι. Δεν έχω γυναίκα και παιδιά και μένω στο σπίτι των γονιών μου. Αν ήθελα να μένω και σε δικό μου σπίτι, κλάφτα Χαράλαμπε.
Αν είναι στην Αμερική να δουλεύω το ίδιο και να έχω σπίτι και SUV, τότε φεύγω τρέχοντας!
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Περι προβληματικων συνεχεια:
Δυο πρωτες διευκρινησεις:
- Υπαρχουν λογιών και λογιών προβληματικες
- Υπαρχει αποσταση θεωριας και εφαρμογης (ειδικα εν Ελλαδι)
Για το 1. Οταν λεμε προβληματικη, μπορει να εννοουμε ενα εργοστασιο λιπασματων λχ το οποιο δεν μπορει να βγαλει τα εξοδα του. Μπορει ομως και να λεμε ενα εργοστασιο κλωστουφαντουργιας το οποιο εχει θετικο προσημο στον ισολογισμο, αλλα σε αλλη χωρα με αλλες συνθηκες θα ειχε ακομα πιο θετικο προσημο. Μπορει τελος να λεμε και μια δημοσιων συμφεροντων επιχειρηση η οποια καλυπτει ενα κενο στην παραγωγη ή εναν εξ'ορισμου μη κερδοφορο τομεα. Στην πρωτη περιπτωση δεν υπαρχει διαφωνια, να κλεισει ζωη σε λογου μας κλπ. Στη δευτερη περιπτωση ομως γιατι το κρατος να μην εχει το δικαιωμα (ή και την υποχρεωση ενίοτε) και να συνεχισει να παρεχει δουλεια στους εργαζομενους και να καρπουται αυτη τη μικρη κερδοφορια ή εστω να μην μπαινει μεσα; Στην τριτη δε περιπτωση, πως μπορεις να χαρακτηρισεις 'προβληματικη' μια ακτοπλοϊα για Δονουσα ή μια αεροπορικη γραμμη για Κασο; Ή ποσο μπαινει μεσα η ΔΕΗ φερ'ειπειν ωστε να θετεις σε κινδυνο σχεδον ολη την κοινωνια στη χωρα; Και στο φιναλε οι ζημιες οφειλονται στους εργαζομενους και ποσο τελικα ζημιωνουν καποιον φορολογουμενο και ποιας κλιμακας; Εγω πχ που ειμαι εργαζομενος των 1000 ευρω, πληρωνω 55 ευρω φορο το μηνα (και αλλα 200 περιπου κρατησεις). Ποσα απο αυτα να ειναι για ζημιογονες επιχειρησεις; Τα δεκα; Τα δινω ευχαριστως για να μην βγουν στο δρομο οι αντιστοιχοι 100.000 εργαζομενοι. Και θα εδινα και αλλα τοσα επισης ευχαριστως αν ηξερα οτι ετσι θα εδινε το κρατος δουλεια σε αλλους τοσους. Το προβλημα ομως ειναι τι πορεια ακολουθει μια επιχειρηση απο τη στιγμη που θα μπει στην ψιλη προστασια του κρατους.
Οποτε ερχομαστε στο 2: Δε θα μπορουσα με τιποτα να καταδικασω ενα μετρο, επειδη εχει τυχει κακης εφαρμογης. Το οτι ο υπαλληλος της κλωστοϋφαντουργιας που προανεφερα μολις αναλαβει το κρατος τον ελεγχο της επιχειρησης θα τα φορτωσει ολα στον κοκκορα, δεν οφειλεται στο οτι το μετρο ειναι λανθασμενο. Οφειλεται στο οτι ο εν λογω εργατοϋπαλληλος εχει χαμηλο δεικτη κοινωνικης παιδειας αλλα και γενικοτερα μορφωσης. Αδυνατει να καταλαβει οτι η εταιρεια ειναι ηδη σε δυσκολη θεση και τυχον εφησυχασμος θα την φερει σε ακομα δυσκολοτερη. Και φυσικα αδυνατει να καταλαβει οτι αυξημενη αποδοση στην εργασια θα του βελτιωσει τις συνθηκες ζωης αργα αλλα σταθερα. Και το κανει επειδη επιτηδες του εχουν μπολιασει το μυαλο με το ιδανικο της ατομικης επιτυχιας η οποια ειναι ανεξαρτητη απο τη συλλογικη ή την κοινωνικη επιτυχια. Τον κανουν δηλαδη να σκεφτεται πιο βλακωδως και απο αρχεγονες μορφες ζωης για να μην αναφερω τα πιο εξελιγμενα ζωα, που παντα υπαρχουν ατομα τα οποια ειναι ετοιμα να θυσιαστουν αρκει το ειδος τους να συνεχισει να ευημερει. Δηλαδη εχουν κανει το μεσο σημερινο δυτικο ανθρωπο ενα σφαλμα της φυσης. Και τα σφαλματα της φυσης ειναι νομοτελειακα καταδικασμενα να καταστραφουν.
Αρα (παντα συμφωνα με το συλλογισμο μου και την ιδεολογια μου) το προβλημα δεν ειναι αυτες καθ'αυτες οι 'προβληματικες' επιχειρησεις, αλλα η κοινωνικη μορφωση των πολιτων. Και η λυση βρισκεται προς εκεινη την κατευθυνση και οχι σε λουκετα και στρατιες ανεργων.Again, paralysis through analysis for very simple matters.
Μια προβληματικη ειναι απλα αυτη η εταιρια που δεν εχει κερδος. Period.
Οσο λιγοτερες απο αυτες, τοσο καλυτερα για ολους.
Μ'αρεσει που ηθελες και σοβαρες απαντησεις
Τι να κανεις ομως... Δε φταις εσυ για το χαλι σουΑληθεια κυριοι μοντς υπαρχει κανενας λογος να γραφονται ποστ στα αγγλικα; Μηπως αλλαξε η γλωσσα του φορουμ και δεν το πηραμε χαμπαρι; Αλλου δεν προφταινει να σταλει ενα ποστ και πεφτει παρατηρηση. Τωρα τι; Μην τυχον και φανουμε αγενεις στους ξενους; Μη φοβαστε δεν ειναι ξενοι! Αγραμματοι ελληναρες ειναι απλα.
-
Ενας απο τους κυριοτερους λογους που σημερα δεν 'τρεχουν' περισσοτεροι Ευρωπαιοι να μπουν στις ΗΠΑ, ειναι η αντιΗΠΑμερικανικη προπαγανδα απο τα ΜΜΕ και αλλων.
Υπαρχουν φυσικα πολλοι αλλοι λογοι.
Ναι, αυτό ίσως. Αλλά όχι ο κυριότερος.
Ο κυριότερος είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι όπως ήταν πριν 40 χρόνια, δεν υπάρχει τόση πείνα για να τρέξουν να μπουν στις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει το χάσμα που υπήρχε, και αν δουλέψεις, και στην Ελλάδα θα βγάλεις λεφτά. Ίσως όχι όσα θα έβγαζες στις ΗΠΑ ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκη χώρα, αλλά αν συνυπολογίσεις σ'αυτό ότι θα μένεις στον τόπο σου, θα μιλάς τη γλώσσα σου, θα διασκεδάζεις full και γενικά θα την περνάς αλα τζακ ντανιελς να πουμε, δεν είναι απορίας άξιο γιατί λίγοι είναι αυτοί που θέλουν να μετακομίσουν στις ΗΠΑ.Σωστα, ομως ενας ακομη πιο σημαντικος απο τον παραπανω ειναι οτι ειναι σχεδον αδυνατον να εισαι νομιμος στις ΗΠΑ σημερα ως immigrant.
Φίλε gavriil,
πόσο κολλημένος μπορεί να είσαι για να το πιστεύεις αυτό;
Δεν έχεις πάρει είδηση ότι οι έλληνες που θέλουν να αναζητήσουν ευκαιρίες σε άλλα μέρη έχουν τώρα την επιλογή E.E.;
Δεν έχεις μυριστεί ότι πολλοί έλληνες μιλάνε και άλλες γλώσσες εκτός από αγγλικά και μπορεί γι αυτό να προτιμούν κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για σπουδές ή δουλειά;
Δεν έχεις ακούσει ότι από το 1975 και μετά οι έλληνες που διαλέγουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους είναι περισσότεροι από αυτούς που μεταναστεύουν στις HΠA (και Kαναδά, Aυστραλία);Mέσα σε αυτό (και άλλα) topic μοιάζεις σαν να θέλεις να πείσεις τους άλλους ότι η Aμερική είναι ο παράδεισος και ότι κάθε ένας που αρνείται αυτό είναι θύμα της αντιαμερικανικής προπαγάνδας. Δικαίωμά σου να αισθάνεσαι υπερήφανος αμερικανός πολίτης, δικαίωμά σου να υποστηρίζεις αυτά που γράφεις προσβάλλοντας όσους έχουν διαφορετική νοοτροπία από σένα...
Δεν έχεις όμως πάρει χαμπάρι ότι αυτός ο αλλαζονικός τρόπος που γράφεις και εσύ και πολλοί αμερικανοί στα fora αποτελεί τη XEIPOTEPH ΔYΣΦHMIΣH για τη χώρα που ζεις; Aν την αγαπάς προσπάθησε να καταλάβεις τι λένε, βρες λογικά επιχειρήματα και αγνόησε τους φανατικούς ελληνάρες που προσπαθούν να βρουν αρνητικά σε κάθε τι και ξεχνούν κάποια πολύ θετικά στοιχεία της χώρας σου.
Στη χώρα που γεννήθηκε η διαφήμιση, εσύ και πολλοί άλλοι πασχίζετε να κάνετε το 'προϊόν σας' απωθητικό. Για μένα αυτό αποτελεί δείγμα όχι μόνο αλλαζονείας αλλά και έλλειψης νοημοσύνης. -
What a cocky attitude you have sir...Μια παροιμία με γάιδαρο και πετεινό την ξέρεις;
-
Πάντως αυτό που βλέπω στο φόρουμ(χωρίς να βγάζω τον εαυτούλη μου έξω)είναι πως το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι πως θα την ''πούμε'' στον απέναντι ακόμα και για πράγματα που δεν κατέχουμε.Έχω διαβάσει τα περισσότερα τόπικς και ειλικρινά όλοι δηλώνουν επαϊοντες,όλοι έχουν δίκιο,όλοι είναι πανέξυπνοι και φυσικά όλοι δεν έχουν τίποτα να μάθουν.
Γι' αυτό και μόνο το σχόλιο πρέπει κάποιος επιτέλους να σε κάνει ban. Αλλά εδώ μέσα είμαστε τυπολάτρες.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
.............Αληθεια κυριοι μοντς υπαρχει κανενας λογος να γραφονται ποστ στα αγγλικα; Μηπως αλλαξε η γλωσσα του φορουμ και δεν το πηραμε χαμπαρι; Αλλου δεν προφταινει να σταλει ενα ποστ και πεφτει παρατηρηση. Τωρα τι; Μην τυχον και φανουμε αγενεις στους ξενους; Μη φοβαστε δεν ειναι ξενοι! Αγραμματοι ελληναρες ειναι απλα.
greo, οι παρατηρήσεις αφορούν στα greeklish.
Αν κάποιος επιλέγει να εκφράζεται Αγγλικά, απλώς δείχνει οτι δεν σέβεται τους συνομιλητές του. -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Γι' αυτό και μόνο το σχόλιο πρέπει κάποιος επιτέλους να σε κάνει ban. Αλλά εδώ μέσα είμαστε τυπολάτρες.
ban γιατι βρε Κώστα? Για το σχόλιο σε δημοσίευση ενός άλλου χρήστη?
Τυπολάτρες?Από πότε βρε Κώστα?
Πέφτει το κλείδωμα και το σβήσιμο της αρκούδας και δεν το έχω πάρει χαμπάρι?! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ban γιατι βρε Κώστα? Για το σχόλιο σε δημοσίευση ενός άλλου χρήστη?
Ο Γαβριήλ ούτε λίγο ούτε πολύ υποννοεί πως όλοι οι έλληνες 'δηλώνουν επαϊοντες,όλοι έχουν δίκιο,όλοι είναι πανέξυπνοι και φυσικά όλοι δεν έχουν τίποτα να μάθουν.' Κοινώς μπαίνει σε ένα ελληνικό φόρουμ και μας απαξιώνει συλλήβδην όλους τους έλληνες. Δεν είναι σαφές και αναίσχυντο trolling αυτό;
Τυπολάτρες?Από πότε βρε Κώστα?
Πέφτει το κλείδωμα και το σβήσιμο της αρκούδας και δεν το έχω πάρει χαμπάρι?!Όπως είχε πει ο nass 'ο κανονισμός δεν απαγορεύει το trolling' και οι moderators εφαρμόζοντας τον κανονισμό το επιτρέπουν.
-
Συγνωμη ρε κουκ αλλα το φορουμ του 'ελληνικου περιοδικου' εχει ή δεν εχει γλωσσα εκφρασης;
Προσοχη δε μιλαω για ξενους χρηστες οπως λχ ο jorally (ή καπως ετσι ) που μπαινει στο Ακροπολις.Μιλαω για ανθρωπους κατα κυριο λογο εξυπνακηδες που αναλογως σε ποια γλωσσα ακουσαν την εξυπναδα που αποφασισαν να παπαγαλισουν, στην ιδια γλωσσα τη λενε (για να μην παρεξηγηθουν αλλοι φιλοι απο την αλλη μερια του Ατλαντικου ο πλυθηντικος ειναι μεγαλειου )
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Συγνωμη ρε κουκ αλλα το φορουμ του 'ελληνικου περιοδικου' εχει ή δεν εχει γλωσσα εκφρασης;
Προσοχη δε μιλαω για ξενους χρηστες οπως λχ ο jorally (ή καπως ετσι ) που μπαινει στο Ακροπολις.βεβαίως και έχει. Και είναι η Ελληνική!
Μιλαω για ανθρωπους κατα κυριο λογο εξυπνακηδες που αναλογως σε ποια γλωσσα ακουσαν την εξυπναδα που αποφασισαν να παπαγαλισουν, στην ιδια γλωσσα τη λενε (για να μην παρεξηγηθουν αλλοι φιλοι απο την αλλη μερια του Ατλαντικου ο πλυθηντικος ειναι μεγαλειου )
Η χρήση άλλης γλώσσας δείχνει ασέβεια προς τους άλλους χρήστες (π.χ. ο HUNTER δεν διαβάζει Αγγλικά). Το είπα και πριν. Δεν απαγορεύεται όμως. Οπως δεν απαγορεύεται να αγνοήσεις ότι είναι γραμμένο στα Αγγλικά, αν σε ενοχλεί.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
...Οπως δεν απαγορεύεται να αγνοήσεις ότι είναι γραμμένο στα Αγγλικά...Προσωπικά αυτό κάνω, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Προσοχη δε μιλαω για ξενους χρηστες οπως λχ ο jorally (ή καπως ετσι ) που μπαινει στο Ακροπολις.βεβαίως και έχει. Και είναι η Ελληνική!
Μιλαω για ανθρωπους κατα κυριο λογο εξυπνακηδες που αναλογως σε ποια γλωσσα ακουσαν την εξυπναδα που αποφασισαν να παπαγαλισουν, στην ιδια γλωσσα τη λενε (για να μην παρεξηγηθουν αλλοι φιλοι απο την αλλη μερια του Ατλαντικου ο πλυθηντικος ειναι μεγαλειου )
Η χρήση άλλης γλώσσας δείχνει ασέβεια προς τους άλλους χρήστες (π.χ. ο HUNTER δεν διαβάζει Αγγλικά). Το είπα και πριν. Δεν απαγορεύεται όμως. Οπως δεν απαγορεύεται να αγνοήσεις ότι είναι γραμμένο στα Αγγλικά, αν σε ενοχλεί.
Και τα ελληνικά ακόμα μπορεί κανείς να αγνοήσει αν θέλει.
Όμως δεν είδα στον κανονισμό να λέει πως απαγορεύονται και τα γκρήκλις ακόμα!
Παλιά δεν απαγορευόντουσαν; -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Η Αμερική είναι καλή , όταν έχεις λεφτά, όταν δηλαδή είσαι στην ανώτερη θέση των μεσαίων στρωμάτων και πάνω. Αν είσαι από κεί και κάτω θα σε φάει το μαύρο σκοτάδι (όχι εσένα, γενικά μιλάω). Λέγοντας καλή εννοώ ότι δουλευεις από το πρωί μεχρι το βράδυ, επικοινωνείς με τη γυναίκα σου με 'μπίπερ' και κινητά και περιμένεις μια Κυριακή να πας στο γείτονα να κάνεις κανένα μπάρμπεκιου, παίρνεις καποια καλά χρήματα, και έχεις φτηνό SUV και φθηνή βενζίνη, όπως υποστηρίζουν εδώ.
Να πάω και γώ στην Αμερική τότε. Γιατί εδώ στην Ελλάδα δουλεύω 12ωρα επι 6 ημέρες την εβδομάδα και το μόνο που κατάφερα να αγοράσω είναι ένα μηχανάκι. Δεν έχω γυναίκα και παιδιά και μένω στο σπίτι των γονιών μου. Αν ήθελα να μένω και σε δικό μου σπίτι, κλάφτα Χαράλαμπε.
Αν είναι στην Αμερική να δουλεύω το ίδιο και να έχω σπίτι και SUV, τότε φεύγω τρέχοντας!
Ε καλά. Δεν το συζητάμε. Αν εσένα σε ικανοποιεί οι άλλοι περισσεύουν
-
Για την ανεργία στην Αμερική, επίσης δε γνωρίζω που κυμαίνεται.
Hmmm...
Περιεργο. Δεν ξερεις που ειναι η ανεργια στις ΗΠΑ, yet εκφραζεις σχεδον απολυτες γνωμες για διαφορα για τις ΗΠΑ.
Πληροφοριακα λοιπον, τα τελευταια 12 χρονια ανερχεται στα περιπου 5%.
Ξέρω ότι κάμποσα εκατομμύρια όμως κοιμουνται κάτω από γεφύρια ή μέσα σε χαρτόκουτα και βέβαια δεν τα έχω δει σε ταινίες αυτά.
Δεν ερχεσαι και εδω να μας τα δηξεις αυτα τα 'καμποσα εκκατομυρια' ? Διοτι εγω εχω 'γυρισει' ολη την χωρα και δεν εχω δει τα καμποσα εκκατομυρια.
Πρόσφατα είχε συζητηθεί ένα θέμα που αφορούσε στην κοινωνική ασφάλιση, όπου επίσης έχουν μαύρα χάλια (λίγο αυστηρή η τοποθέτηση)
Οχι αυστηρη, αλλα αδικη. Μπορεις να εξηγησεις περιληπτικα που ειναι τα χαλια?
Η Αμερική είναι καλή , όταν έχεις λεφτά, όταν δηλαδή είσαι στην ανώτερη θέση των μεσαίων στρωμάτων και πάνω.
ψ
Και τι σε κανει να νομιζεις το παραπανω? Διοτι εγω διαφωνω εντελως.By the way, ολες οι χωρες ειναι 'καλες οταν εχεις λεφτα'.
Αν είσαι από κεί και κάτω θα σε φάει το μαύρο σκοτάδι (όχι εσένα, γενικά μιλάω).
Δεν εχω ιδεα τι εννοεις, ουτε και για σε τι αναφερεσαι.
Λέγοντας καλή εννοώ ότι δουλευεις από το πρωί μεχρι το βράδυ, επικοινωνείς με τη γυναίκα σου με 'μπίπερ' και κινητά και περιμένεις μια Κυριακή να πας στο γείτονα να κάνεις κανένα μπάρμπεκιου, παίρνεις καποια καλά χρήματα, και έχεις φτηνό SUV και φθηνή βενζίνη, όπως υποστηρίζουν εδώ.
Πρωτον, δεν υποστιριζουμε, τα παραπανω ειναι facts.
Δευτερον, να σε πληροφορισω για κατι απλο κατα την γνωμη μου που για καποιο λογο ειναι τεραστιας δυσκολιας απο πλευρας κατανοησης για πολλους απο Ελλαδα, ειδικα των φιλελευθερων.
Εαν ΔΕΝ θες, δεν δουλευεις στις ΗΠΑ.
Οπως ισχυει το παραπανω και παντου (τουλαχιστον οσον αφορα τον Δυτικο Πολιτισμο).
Η διαφορα με τις ΗΠΑ και των υπολοιπων ειναι οτι οι πιθανοτητες ειναι τεραστιες να δειξουν tangible αποτελσματα οι κοποι του οποιουδηποτε.
Ξανα ομως, το σκισιμω στην δουλεια ειναι OPTIΟNAL!
Πάντως σαν άνθρωπος δεν θα ζήσεις, τουλάχιστο όχι με τα στανταρντ που ξέρουμε εδώ. Ο τρόπος αυτός ζωής είναι αδιέξοδος. Γιατί να κυνηγάς συνέχεια τα λεφτά;;
Τι σε κανει και νομιζεις οτι ολοι εδω 'κυνηγανε τα λεφτα', μονο εσυ ξερεις. Το επιπεδο πλυσιματος εγκεφαλου στο εξωτερικο εχει ξεπερασει το επιπεδο της επιστημης.
Ενδιαφέρον επίσης είναι ότι έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα σε ψυχιάτρους. Αν δεν το δημιουργεί ο αδιέξοδος τρόπος ζωής αυτό, τοτε τι το δημιουργέί;;
τέλος πάντων, ξέφυγα λίγο από την ερώτησή σου
Υ.Γ Ναι ρε Γιώργη!! Ενρον!! Και μου ερχόταν στο μυαλό συνεχώς η Εξον!
Ν.Ι.Μ.Τ.Σ
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Να πάω και γώ στην Αμερική τότε. Γιατί εδώ στην Ελλάδα δουλεύω 12ωρα επι 6 ημέρες την εβδομάδα και το μόνο που κατάφερα να αγοράσω είναι ένα μηχανάκι. Δεν έχω γυναίκα και παιδιά και μένω στο σπίτι των γονιών μου. Αν ήθελα να μένω και σε δικό μου σπίτι, κλάφτα Χαράλαμπε.
Μόνο, που ξαφνικά μπορεί να βρεθείς χωρίς SUV και χωρίς σπίτι.
Οι μαζικές απολύσεις δεν είναι άγνωστο φαινόμενο, και τελευταία έχουν διογκωθεί σε όλες τις καπιταλιστικές οικονομίες.
Στην Αμερική, ακόμα περισσότερο, η οικονομική ανισότητα αυξάνεται.
Το φαινόμενο του 'τέταρτου κόσμου' του περιθωρίου εντείνεται.Πέρα από αυτά, δεν θα ήθελα με καμία δύναμη να ζω σε μία χώρα, όπου:
α)η εγκληματικότητα βαράει κόφτες
β)η ελευθερία του λόγου, είναι ανέκδοτο
γ)η ελευθεροτυπία χωλαίνει (υπόθεση δημ/γράφου Τζ.Μίλερ)
δ)η έρευνα ελέγχεται (σε ορισμένες περιπτώσεις) από τις πολυεθνικές και σε περίπτωση απώλειας κερδών λόγω των ερευνητικών πορισμάτων, σταματάει (περίπτωση καπνοβιομηχανίας)
ε)δε σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα (Γκουαντάναμο)
στ)καταστρατηγεί το διεθνές δίκαιο (Ιράκ κλπ)
Εξάλλου, μπάρμπεκιου, μπορείς να κάνεις σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη.
-
Απαντώντας στο αρχικό ερώτημα:
Αριστερός - άθεος - καλαματιανός!
**
Γιατρέ μου έχω καμία ελπίδα;;;**
Πολιτικά, που στέκεστε;