-
Mία διόρθωση σε αυτά που λές
Δεν μίλησα για στοχαστικά στις στοχαστικές διαδικασίες δεν υπάρχει υποκείμενος ντετερμινισμόςΟ μαρξ έχει κάνει κάποιες παραδοχές οι οποίες απέχουν απ'την πραγματικότητα, πχ θεώρησε όντως στην οικονομική του ανάλυση ότι ο καπιταλισμός τείνει στην εξάλειψη του κράτους, κάτι το οποίο ιστορικά δεν έχει ισχύσει. Μάλλον το αντίθετο φαίνεται να συμβαίνει, το κράτος είναι αναγκαίο στοιχείο του καπιταλισμού.
δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι συνολικά η ανάλυσή του αντέχει σε αυτόν τον κραδασμό.Μπορεί να τη συνεχίσουμε την κουβέντα κάποια στιγμή, δεν είμαι για τέτοιες κουβέντες τώρα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Nα σε ακούσει βέλγος να λες τα φλαμανδικά Ολλανδικά
Τα φλαμανδικά είναι και πιο μελωδικά ενεκα της γειτονίας με τη γαλλόφωνη μεριά
Niet voor λοιπόν βασικά τα φλαμανδικά είναι χειρότερα...Που να ακούσεις να φλαμανδό να μιλάει γαλλικά εκεί να δεις γέλιο
Κι εγώ τα είχα πάρει αρνητικά στην αρχή, αλλά κάπως έστρωσε τώρα
4 χρόνια που ήμουν βέλγιο δεν τα συνήθισα..φίλοι μου που έχουν γεννηθεί βέλγιο και ακόμα να τα συνηθίσουν
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Που να ακούσεις να φλαμανδό να μιλάει γαλλικά εκεί να δεις γέλιοΚι εγώ τα είχα πάρει αρνητικά στην αρχή, αλλά κάπως έστρωσε τώρα
4 χρόνια που ήμουν βέλγιο δεν τα συνήθισα..φίλοι μου που έχουν γεννηθεί βέλγιο και ακόμα να τα συνηθίσουν
Φλαμανδή ομως
Νταραβερίζοταν ο αδερφός μου με μία που η γιαγια της είχε ζυθοποιία
Αντί να τη διπλαρώσει ο μαλ@κας ξενέρωνε επειδή γούσταρε τη βασίλισσα -
Καλύτερα. Ή βασιλόφρων θα γινόταν ή αλκοολικός.
-
Φλαμανδή ομως
Νταραβερίζοταν ο αδερφός μου με μία που η γιαγια της είχε ζυθοποιία
Αντί να τη διπλαρώσει ο μαλ@κας ξενέρωνε επειδή γούσταρε τη βασίλισσα@ ζυθοποιία!
Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο σε χώρες που έχουν βασιλιά/βασίλισσα να υπάρχει και ένα σεβαστό ποσοστό βασιλικών. Τώρα αφού ξενέρωσε τόσο με αυτό, μάλλον δεν του έλεγε και πολλάΠάντως θα έλεγα ότι οι ολλανδέζες είναι πιο όμορφες από φλαμανδές/βελγίδες
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Τώρα αφού ξενέρωσε τόσο με αυτό, μάλλον δεν του έλεγε και πολλά+1 αφηστε ρε τα σαπια για βασιλιαδες κ @@
εγω κ σε δαπογκομενα εχω χωθει μεχρι, απο τις κλασσικες κιολας με φωτογραφια του πατριαρχη (εθναρχη οπως τον ελεγε) βαρθολομαιου απο τη μια και του γεροκαραμανλη απο την αλλη πλευρα.Πάντως θα έλεγα ότι οι ολλανδέζες είναι πιο όμορφες από φλαμανδές/βελγίδες
Η πιο ομορφη γενικως ειναι η JLo
χωρις μαλακιες ειναι ΙΔΙΑ με μια πρωην μου.
αλλα μην τα ξαναπιανουμε: ειπαμε, ξανθιες να'ναι και ας ειναι και απ'την κρητη
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλύτερα. Ή βασιλόφρων θα γινόταν ή αλκοολικός.Μα είναι αλκοολικός
Κι εγώ πάντως ψηφίζω ολλανδέζες απ όσο έχω δεί
Ξανθιές νά ναι κι ας είναι κι απ την Ολλανδία
(πού το πάμε πού το φέρνουμε στο νινι θα γυρίσει η κουβέντα )
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
χωρις μαλακιες ειναι ΙΔΙΑ με μια πρωην μου.
η πρωην σου ειχε τεραστιο κωλο,μικρο βυζι,φατσα λαθρομεταναστριας(στην Αμερικη παντα!) και εκανε συνεχεια λιποαναρροφησεις
καλα εκανες και τη χωρισες!!!στις στοχαστικές διαδικασίες δεν υπάρχει υποκείμενος ντετερμινισμός
εγω αν και τις χρωσταω ακομα, μονο νουμερα και θεωρηματα θυμαμαι να υπαρχουν
-
Όπως τα λέει ο skye είναι. Είτε τα φτιάχνεις με γκόμενα ή τα φτιάχνεις με τα πολιτικά/ιδεολογικά/whatever αποθημένα σου. Διαλέγεις και παίρνεις
Για να είμαι ειλικρινής όμως δεν μπορώ να με φανταστώ να είμαι με καμία νεοναζί πχ αν και ποτέ δεν ξέρεις μεχρί που μπορεί να σε φτάσει η άλλη
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εγω αν και τις χρωσταω ακομα, μονο νουμερα και θεωρηματα θυμαμαι να υπαρχουν
Άστα, δεν τα παλεύω καθόλου αυτά
Αν και αν διαβάσεις λίγο ακόμα το thread, το 7ρακι το έχεις σταντεΒασικά Pathos έτσι πρέπει να σκέφτεσαι, αν μιλάμε για μια απλή γκόμενα, αλλά να υπάρχει και κάποιο σημείο επαφής ρε παιδί μου (εκτός απο εκείνο που όλοι φαντάζεστε )
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μόνο που ο Μαρξ δεν ασχολήθηκε ποτέ με καμία 'καθολική συμπεριφορά των φαινομένων' παρά μόνο με το μακροσκοπικό κομμάτι μιας συγκεκριμένης κατηγορίας φαινομένων.
Όπως γράφεις κι εσύ, το 'ντετερμινιστικό' συνυπάρχει με το 'στοχαστικό', αναλόγως της κλίμακας που μελετάμε. Ποσοτικές διαφορές (στην κλίμακα) γίνονται ποιοτικές διαφορές
Όταν λοιπόν εγώ πω :
ΑΝ φτιάξω ένα ποτήρι από γυαλί και το ρίξω από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου, αυτό θα γίνει κομμάτια στο έδαφος κάτω από το μπαλκόνιΑυτό είναι μια 'ντετερμινιστική' σκέψη που έχει ξεπεραστεί από την επιστήμη ;
ΑΝ έλεγα ότι θα γινόταν 10587362 κομμάτια τα οποία θα διασπαρούν στις γεωγραφικές θέσεις (παράθεση 10587362 ζευγών GPS συντεταγμένων με 'άπειρη' ακρίβεια), τότε αυτό σαφώς και θα ήταν μια ξεπερασμένη 'ντετερμινιστική' άποψη.Δεν λέω όμως ακριβώς αυτό, do I ;
Mία διόρθωση σε αυτά που λές
Δεν μίλησα για στοχαστικά στις στοχαστικές διαδικασίες δεν υπάρχει υποκείμενος ντετερμινισμόςΟ όρος 'στοχαστικό' αναφέρθηκε υποδηλώνοντας το 'αντίθετο' του ντετερμινιστικού. Αν ο όρος είναι ανακριβής, μπορείς να προτείνεις κάποιον ακριβέστερο.
Τώρα, αν και δεν μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω το νόημα της πρότασης (το στοχαστικό είναι στοχαστικό και δεν είναι ντετερμινιστικό;) θα σου ξαναγράψω αυτό που έγραψα εξαρχής.Στην ίδια φυσική διαδικασία μπορεί να αναγνωρίσει κανείς τόσο 'στοχαστικές' όσο και 'ντετερμινιστικές' διαδικασίες, αναλόγως της κλίμακας στην οποία την μελετά (βλ. παράδειγμα με το ποτήρι). Με αυτή την έννοια τα δύο συνυπάρχουν σε μια ΦΥΣΙΚΗ διαδικασία, αν και σε διαφορετικές κλίμακες μελέτης. Είπαμε, το αποτέλεσμα εξαρτάται από το θεατή. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι ο 'ντετερμινιστικός' συλλογισμός (ρίχνω το ποτήρι από το μπαλκόνι του 5ου, το ποτήρι θα γίνει κομμάτια στο δρόμο κάτω από το μπαλκόνι) είναι ένας εσφαλμένος συλλογισμός, ως προς τη χρήση της αιτιώδους συνάφειας των 'γεγονότων', τα συμπεράσματα του οποίου δεν ισχύουν.
Ο μαρξ έχει κάνει κάποιες παραδοχές οι οποίες απέχουν απ'την πραγματικότητα, πχ θεώρησε όντως στην οικονομική του ανάλυση ότι ο καπιταλισμός τείνει στην εξάλειψη του κράτους, κάτι το οποίο ιστορικά δεν έχει ισχύσει. Μάλλον το αντίθετο φαίνεται να συμβαίνει, το κράτος είναι αναγκαίο στοιχείο του καπιταλισμού.
δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι συνολικά η ανάλυσή του αντέχει σε αυτόν τον κραδασμό.Αυτό τώρα είναι παράδειγμα που δείχνει το λάθος του 'ντετερμινισμού'; Γιατί εγώ δεν το καταλαβαίνω ως τέτοιο.
Σίγουρα το συμπέρασμα είναι θέμα συζήτησης και δεν μπορεί 'έτσι απλά' να υποστηρίξει κάποιος ότι ισχύει ή δεν ισχύει. Μπορεί και να μην ισχύει. ΑΛλά δεν βλέπω γιατί αυτό μας αναδεικνύει το πρόβλημα της μεθόδου (του υποτιθέμενου ντετερμινισμού), και όχι απλώς ένα λανθασμένο συμπέρασμα.Μπορεί να τη συνεχίσουμε την κουβέντα κάποια στιγμή, δεν είμαι για τέτοιες κουβέντες τώρα
Τα προσωπικά σου προβλήματα, στον πνευματικό σου
-
Το περι στοχαστικών το ανέφερα απλά για να είμαστε ακριβείς, κατάλαβα τί εννοούσες
Στατιστικό είναι ίσως πιο δοκιμος όροςΤο παράδειγμα που ανέφερα δεν έχει σχέση με τη δύναμη του ντετερμινισμού, απλά είμαι προβοκάτωρας
Συμφωνούμε όμως ότι ο Μαρξ ΔΕΝ είχε τα σωστά εργαλεία ή οχι (άσχετα απ την δύναμη των συμπερασμάτων του, που όπως ανέφερα δεν αμφισβητώ καθ ολοκλήρου)
τα προσωπικά συνεχίζονται
μήπως έχεις κανέναν πνευματικό να μου συστήσεις εσύ που είσαι και του χώρου
Αν είναι δυνατόν απο μοναστήρι -
Το περι στοχαστικών το ανέφερα απλά για να είμαστε ακριβείς, κατάλαβα τί εννοούσες
Στατιστικό είναι ίσως πιο δοκιμος όροςΤο παράδειγμα που ανέφερα δεν έχει σχέση με τη δύναμη του ντετερμινισμού, απλά είμαι προβοκάτορας
Συμφωνούμε όμως ότι ο Μαρξ ΔΕΝ είχε τα σωστά εργαλεία ή οχι (άσχετα απ την δύναμη των συμπερασμάτων του, που όπως ανέφερα δεν αμφισβητώ καθ ολοκλήρου)
Ποια η διαφορά του 'στατιστικού' από το 'στοχαστικό' για σένα; Εμένα πάντως από τα δύο μου φαίνεται πιο δόκιμο το 'στοχαστικό'. Ας πούμε δεν θεωρώ δόκιμο το 'στατιστική διαδικασία' (που περιγράφει κάτι διαφορετικό στα μάτια μου) από το 'στοχαστική διαδικασία'.
Τέσπα, δεν με απασχολεί τι εργαλεία είχε στα χέρια του ο Μαρξ. Με 'απασχολεί' η θεώρησή του, για την οποία και συζητάμε.
Μήπως να περιμένουμε κανά gto να γράψει τπτ, που φαίνεται πιο σοβαρός από εσένα;
-
Δεν μίλησα για στοχαστικά στις στοχαστικές διαδικασίες δεν υπάρχει υποκείμενος ντετερμινισμός
Αντε να φρεσκάρεις τα μαθηματικά σου, πληροφορικάριε της πλάκας
Τα εργαλεία είναι μερος της θεωρίας, δεν μπορείς να τα περάσεις στο ντούκου.
Μήπως να περιμένουμε κανά gto να γράψει τπτ, που φαίνεται πιο σοβαρός από εσένα;
Έτσι, αφήστε τους συντρόφους σας στο έλεος του Θεού
χαρά ο μάνος
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Για να είμαι ειλικρινής όμως δεν μπορώ να με φανταστώ να είμαι με καμία νεοναζί πχ αν και ποτέ δεν ξέρεις μεχρί που μπορεί να σε φτάσει η άλλη
γενικα το προβλημα με τις ακραιες γκομενες ειναι οτι συνηθως ειναι στη φαση 'μα εχει αθηναϊκες πινακιδες'... σκετη κουραση.. ειναι οπως οι γκομενες που ακουνε ραπ στην ελλαδα, ειναι συνηθως μπαζα με πολλα κομπλεξ
παντως μια τετοια
μη μου πεις οτι θα σε χαλαγε
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
γενικα το προβλημα με τις ακραιες γκομενες ειναι οτι συνηθως ειναι στη φαση 'μα εχει αθηναϊκες πινακιδες'... σκετη κουραση.. ειναι οπως οι γκομενες που ακουνε ραπ στην ελλαδα, ειναι συνηθως μπαζα με πολλα κομπλεξ
παντως μια τετοια
Με μαξιλαροθηκη στη μαπα , μια χαρα θα ηταν.
-
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Δεν μ' ενδιαφέρει αν είναι κολουμνιστρια, αλλά κάτι τέτοιες είναι να μην τις πιάσει ο μονόλογος
Δεν με χάλαγε, όχι.
-
Για κομσομόλα την κόβω
-
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
παντως μια τετοια
Με μαξιλαροθηκη στη μαπα , μια χαρα θα ηταν.
Εννοω οτι κατι με χαλαει στο βλεμμα της. Αλλα αν μιλαμε για κinky καταστασεις μια χαρα ειναι (και χωρις τη μαξιλαροθηκη).
Πολιτικά, που στέκεστε;