-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Όσες παίρνουν κίνηση από τον ιμάντα χρονισμού υποφέρουν από το πολύ τέντωμα του ιμάντα πρώτα στο κουζινέτο που είναι η τροχαλία και μετά στην φτερωτή, ΟΚ το πλαστικό υλικό εκεί τεχνικά είναι απλά απαράδεκτο αλλά πρέπει να δούμε το σκεπτικό του κατασκευαστή της αντλίας και του κατασκευαστή του αυτοκινήτου για την επιλογή τους και μετά να δούμε γιατί δεν μας αρέσει, μήπως γιατί θέλουμε να αντέξει 22 χρόνια και όχι να αλλαχθεί όταν λέει το βιβλίο του service ?Μήπως έχουμε φτωχύνει πολύ σαν κοινωνία και σαν πολίτες 7 χρόνια τώρα και όλα μας φταίνε ?
Λέω μήπως, γιατί και αυτή η περίπτωση είναι μια βασική παράμετρος.Aγαπητέ Quadra, ο καταναλωτής δικαιούται να απαιτεί πάντα το καλύτερο, για όλα τα επιμέρους και για το σύνολο.
Γιατί όχι;Άλλωστε, σε προηγούμενα post σου επεσήμανες πως, αδικαιολόγητα, υποβάθμισαν την ποιότητα.
Και το 'αδιακαιολόγητα', σημαίνει πως ενώ έχουν βρεθεί οι σωστές λύσεις και η γνώση είναι κοινή για όλους τους κατασκευαστές, κάποιοι υπαναχωρούν, έχοντας σαν στόχο όχι την εξυπηρέτηση του καταναλωτή, αλλά την δική τους.
-
Η απαίτηση για καλύτερο έρχεται λόγω της σοβαρής βλάβης που θα έχεις αν αστοχήσει το εξάρτημα.
Αν χάσεις τα νερά από τον στυπιοθλίπτη και δεν έχεις ειδοποίηση για χαμηλή στάθμη νερού και δεν είχες και όργανο θερμοκρασίας ακριβείας για έγκαιρη ενημέρωση, το έχασες το μοτέρ. -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Η απαίτηση για καλύτερο έρχεται λόγω της σοβαρής βλάβης που θα έχεις αν αστοχήσει το εξάρτημα.Γενικά, όσο καλύτερο είναι το MTBF(=mean time between failure), τόσο ανώτερη υπηρεσία προσφέρει μία κατασκευή.
Από το μέλλον, αναμένονται συντελεστές MTBF, που να τείνουν στο άπειρο.
-
Ο χρήστης Syncro for ever έγραψε:
Η απαίτηση για καλύτερο έρχεται λόγω της σοβαρής βλάβης που θα έχεις αν αστοχήσει το εξάρτημα.
Γενικά, όσο καλύτερο είναι το MTBF(=mean time between failure), τόσο ανώτερη υπηρεσία προσφέρει μία κατασκευή.
Και θα το βρείς αυτό το MTBF στις κινεζιές των 50€ ολόκληρο το σέτ ιμάντα / πλαστικών εντατήρων / η τσίγκινης καδένας ή αντλίας νερού από ψεύτικο zamac με mechanical seal που στάζει μετά από 1000 χλμ για να μπορείς να διαλέξεις ?
Ξέρεις πόσες φορές έχουν επιστραφεί 2-3-4 φορές το ίδιο σέτ ( ανοίγεις μοντάρεις και απορρίπτεις άμεσα ) πολύ επώνυμα σέτ ιμάντα χρονισμού γιατί το ρουλεμάν του αυτόματου έκανε θόρυβο μετά την πρώτη μιζιά ?
Τύχη είναι πλεόν ακόμα και τα πιο κρίσιμα εξαρτήματα, δυστυχώς.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σκετη ξεφτιλα οι αντλιες με πλαστικα πτερυγια.
δεν παθαινουν ηλεκτρολυση.
Μια μεταλλικη θα καταστραφει με χρηση σκετου νερου μετα απο χρονια και αν! Με χρηση καλου παραφλου, ποτέ.
Μια πλαστικη ειναι για μια 5 ετια, αναλωσιμο. Δεν με πειραζει που ειναι αναλωσιμο, αλλα που ειναι τοσο ψευτικο ενα τοσο σοβαρο εξαρτημα.κοροιδια ειναι απο τον κατασκευαστη. ο λογος του πλαστικου; το κοστος;
-
Οι αξιοπιστες λυσεις υπαρχουν, τις εχουμε δει σε παλια αυτοκινητα. Οι κατασκευαστες τις γνωριζουν, μπορουν να τις χρησιμοποιησουν, εσκεμενα δεν το κανουν.
Και αυτο διοτι πλεον δεν εχουν τον πρωτο λογο οι μηχανικοι στις εταιριες αλλα οι οικονομολογοι, το ειχε πει καποτε ο quadra. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οι αξιοπιστες λυσεις υπαρχουν, τις εχουμε δει σε παλια αυτοκινητα. Οι κατασκευαστες τις γνωριζουν, μπορουν να τις χρησιμοποιησουν, εσκεμενα δεν το κανουν.
Και αυτο διοτι πλεον δεν εχουν τον πρωτο λογο οι μηχανικοι στις εταιριες αλλα οι οικονομολογοι, το ειχε πει καποτε ο quadra.+1
-
Ο χρήστης Syncro for ever έγραψε:
:offtopicviii: >Έχουμε βγάλει με φίλο μου αντλία νερού από Α3 σε παρόμοια κατάσταση:Ακόμα ψάχνουμε τα κομμάτια του impeller
Να πως είναι το impeller από μία κατασκευή που σέβεται τον εαυτό της.
(Από τον ίδιο κατασκευαστή αυτοκινήτων, (VAG), που μοιάζει να 'ξέχασε' πως θα έπρεπε να είναι το εξάρτημα).Φυσικά η κίνηση δίνεται από τον ιμάντα των περιφερειακών και όχι από τον, οδοντωτό, του χρονισμού του
εκκεντροφόρου, που οδηγείται με μεταλλική τροχαλία τεντωτήρα...
(H γκρι-μπλε τροχαλία, VW g60)Σημειωτέον, ότι η τρόμπα νερού, στον συγκεκριμένο κινητήρα, (g60), μετά 23 χρόνια λειτουργίας και 300.000 χλμ., (περίπου), εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά. (Αυστηρά με αντιψυκτικό του κατασκευαστή, G11 αρχικά, G12, και G13 τώρα και η προβλεπόμενη αναλογία απεσταγμένου νερού).
Kαι ο διάδοχος του g60: VAG 1.8t.
οντως υπηρχαν παρτιδες στο γκρουπ, εργοστασιακη αντλια νερου παντα με πλαστικη φτερωτη που στα πρωτα 40.000-50.000χλμ εσπανε δεν ειχε ικανοποιητκη ψυξη και στο δρομο τους ανεβαζε θερμοκρασια 100 βαθμους συγκεκριμενα σε polo 1.000κυβικα μοντελο 2000, ο ιδιοκτητης οταν το καταλαβε οτι η θερμοκρασια δεν επρεπε να ηταν στους 100 βαθμους οταν ταξιδευε ηταν αργα επειδη το κυκλοφορησε για μεγαλο σχετικα διαστημα και αλλαξε φλατζα κεφαλης
αντιθετα στα 2004 και μετα σε καποια μοντελα με 200.000χλμ η αντλια νερου βγηκε σε υποδειγματικη κατασταση, ισως να οφειλεται σε κακη παρτιδα η κινητηρες που το κυκλωμα ψυξης δουλευει με υψηλοτερες θερμοκρασιες λειτουργιας 95 βαθμους, να ''ψηνεται'' αυτο το πλαστικο οπως οι κινητηρες tsi του vag group -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Γενικά, όσο καλύτερο είναι το MTBF(=mean time between failure), τόσο ανώτερη υπηρεσία προσφέρει μία κατασκευή.
Και θα το βρείς αυτό το MTBF στις κινεζιές των 50€ ολόκληρο το σέτ ιμάντα / πλαστικών εντατήρων / η τσίγκινης καδένας ή αντλίας νερού από ψεύτικο zamac με mechanical seal που στάζει μετά από 1000 χλμ για να μπορείς να διαλέξεις ?
Ξέρεις πόσες φορές έχουν επιστραφεί 2-3-4 φορές το ίδιο σέτ ( ανοίγεις μοντάρεις και απορρίπτεις άμεσα ) πολύ επώνυμα σέτ ιμάντα χρονισμού γιατί το ρουλεμάν του αυτόματου έκανε θόρυβο μετά την πρώτη μιζιά ?
Τύχη είναι πλεόν ακόμα και τα πιο κρίσιμα εξαρτήματα, δυστυχώς.
Στην συζήτηση αυτή θα πρέπει να διαχωρήσουμε ότι από την αρχή είχε σωστή ποιότητα, προς εκείνο που από την αρχή ήταν υποβαθμισμένο.
Στην πρώτη περίπτωση, με λίγη επιμονή, ακόμα και 30 χρόνια μετά την παρουσίαση ενός μοντέλου, βρίσκεις ποιότητα εφάμιλη η και καλύτερη της αρχικής.
Στην δεύτερη, θέλει περισσότερη προσπάθεια και τύχη, αλλά και πάλι υπάρχουν λύσεις. Πολύ δυσκολεύουν τα πράγματα βέβαια αν βάλουμε και την οικονομική παράμετρο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Και αυτο διοτι πλεον δεν εχουν τον πρωτο λογο οι μηχανικοι στις εταιριες αλλα οι οικονομολογοι, το ειχε πει καποτε ο quadra.Εκεί κάπου έχουνε χάσει τη μπάλα οι γερμανοί. Ενώ το γαμημένο το κράτος τους έχει αρκετά φράγκα, τους έχει φάει η τσιγγουνιά στη ποιότητα των οχημάτων τους.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Και αυτο διοτι πλεον δεν εχουν τον πρωτο λογο οι μηχανικοι στις εταιριες αλλα οι οικονομολογοι, το ειχε πει καποτε ο quadra.Εκεί κάπου έχουνε χάσει τη μπάλα οι γερμανοί. Ενώ το γαμημένο το κράτος τους έχει αρκετά φράγκα, τους έχει φάει η τσιγγουνιά στη ποιότητα των οχημάτων τους.
οι γερμανοι εχουν κανει ενα ονομα. ειδικα στην ποιοτητα κατασκευης για εμενα ειναι σε high levels. εχουν και τις ποιο αναγνωρισμενες μαρκες πολυτελων αυτοκινητων bmw - merc - audi και ο κοσμος νομιζει πως ειναι και αξιοπιστοι. εκει εχουν θεματα. για bmw και merc που λιγο το εχω ψαξει τα παλιοτερα ηταν ποιο αξιοπιστα απο τα σημερινα. ετσι μου λενε. δεν ξερω γιατι τοτε ημουν με ποδηλατο. ξερω κοσμο που αγοραζει vw μονο και μονο γιατι το θεωρει πως να το πω, αμαξι που σου δινει κυρος. μακρια απο εμενα αυτα αν και εχω και merc αλλα για παρτη μου. βασικα με το sirion κυκλοφορω και με τον μοτορα.
-
Καλησπερα σας, ωραιο αρθρο. Εχω ενα toyota hilux και θελω να αλλαξω τον ιμαντα χρονισμου. Μιλησα με την αντιπροσωπεια της toyota σημερα σχετικα με το κοστος της εργασιας αυτης. Τους ρωτησα ποιας εταιριας ειναι το σετακι χρονισμου και μου απαντησαν της toyota. Κατασκευαζει ιμαντες χρονισμου η toyota???. Ενας γνωστος μου μαστορας μου εβγαλε πολυ καλυτερη τιμη με το σετακι της GATES, το οποιο λεει οτι φοραει το αμαξι απο κατασκευης του. Τελικα εγω πως μπορω να μαθω ποιας εταιριας ιμαντα εχει τωρα πανω του?
Μηπως θα ηταν προτιμοτερο να το παω στην αντιπροσωπεια κατευθειαν? Γιατι καπου διαβασα εδω οτι ολη η ιστορια ειναι στο περασμα του. Δηλαδη να μην τεντωσει πολυ αλλα ουτε να ειναι και χαλαρος. Ειναι τοσο εξειδικευμενη εργασια?
-
Πες μας και το κοστος μεταξυ αντιπροσωπειας και του αλλου συνεργειου…
Ελαχιστη σημασια εχει τι φοραει. Οι γνωστες μαρκες ειναι contitech, skf, ina, gates. Toyota δεν υπαρχει. -
Gates ή αλλης εταιριας κατασκευης σετ ιμαντων σου πουλαει και η toyota αλλα καθοτι 'γνησιο' ανταλλακτικο στο πουλαει ως μαρκας toyota.. θα βαλεις επωνυμο σετ,ιδιο ανταλλακτικο με αυτο που σου δινει η αντιπροσωπεια και θα το φτιαξεις εκτος.. βεβαια κρεμεστε και απο την εγγυηση εσεις.. γνωριζω ομως σιγουρα οτι εφοσον τοποθετησεις σε εξουσιοδοτημενο ,οχι επισημο προσεξε, επισκευαστη ανταλλακτικο ιδιο με αυτο της αντιπροσωπειας και σου σφραγισουν και το book service δεν εχεις κανενα θεμα!
-
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πες μας και το κοστος μεταξυ αντιπροσωπειας και του αλλου συνεργειου…
Ελαχιστη σημασια εχει τι φοραει. Οι γνωστες μαρκες ειναι contitech, skf, ina, gates. Toyota δεν υπαρχει.170 στο φιλαρακι, 240 η τουοτα.
Gates ή αλλης εταιριας κατασκευης σετ ιμαντων σου πουλαει και η toyota αλλα καθοτι 'γνησιο' ανταλλακτικο στο πουλαει ως μαρκας toyota.. θα βαλεις επωνυμο σετ,ιδιο ανταλλακτικο με αυτο που σου δινει η αντιπροσωπεια και θα το φτιαξεις εκτος.. βεβαια κρεμεστε και απο την εγγυηση εσεις.. γνωριζω ομως σιγουρα οτι εφοσον τοποθετησεις σε εξουσιοδοτημενο ,οχι επισημο προσεξε, επισκευαστη ανταλλακτικο ιδιο με αυτο της αντιπροσωπειας και σου σφραγισουν και το book service δεν εχεις κανενα θεμα!
Μεταχειρισμενο το αγορασα, ειναι 7 χρονων. Εχει ληξη η εγγυηση του εδω και αρκετο καιρο, (εκτος αν εννοεις κατι αλλο.) Νομιζω πως και ο προηγουμενος ιδιοκτητης σταματησε να πηγαινει στην τουοτα.
-
καλημερα σας! θελω τη βοηθεια σας καθως εχω αγορασει ενα c3 diesel μεταχειρισμενο και θελω να του αλλαξω ιμαντες και αντλια νερου απλα για να ειμαι σιγουρος....
- αγορασα ενα σετ ιμαντα της gates που περιλαμβανει τον ιμαντα χρονισμου τεντωτηρα και ρουλεμαν... δε χρειαζεται κατι αλλο σε αυτο ετσι?
- θελω να αξορασω και τον εξωτερικο ιμαντα.... αυτος ειναι ο ιμαντας poly-v που βρισκω στο ιντερνετ? θα πρεπει να αλλαξω και τον τεντωτηρα αυτου του ιμαντα? γιατι ειναι + 30 ευρω........
- θα αλλαξω και την αντλια νερου.... αυτη ειναι καλη? http://www.autotecparts.gr/antlia-nerou-skf-vkpc83140.html
ή μηπως να μην την αλλαξω απο τη στιγμη που δεν υπαρχει καποια διαρροη?
περιμενω τις απαντησεις σας ωστε να τα αγορασω και να παω στο συνεργειο
Ευχαριστω!
-
Απο ποιοτητες δεν ξερω. Για εμενα αλλαξε την αντλια νερου γιατι αν δεν την αλλαξεις και χαλασει θα σου ανοιξουν ξανα το μοτερ και θα δωσεις 100 - 150 ευρω ξανα. Εκτος αυτου, βαλε καινουργια για να ξερεις και ποσα χιλιομετρα θα εχει γραψει στην επομενη αλλαγη ιμαντα και τοτε βλεπεις αν την αλλαξεις. Αυτην τωρα δεν ξερεις ποσα χιλιομετρα εχει κανει. Τον τεντωρα θα τον δει ο μαστορας και θα σου πει. Δεν ξερω αν κανεις καλα να παραγγειλεις ετσι χαλαρα. Μου φαινεται τα ανταλλακτικα στα αυτοκινητα ειναι με βαση τον αριθμο πλαισιου. Δεν ειμαι σιγουρος. Το εχω ακουσει.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Απο ποιοτητες δεν ξερω. Για εμενα αλλαξε την αντλια νερου γιατι αν δεν την αλλαξεις και χαλασει θα σου ανοιξουν ξανα το μοτερ και θα δωσεις 100 - 150 ευρω ξανα. Εκτος αυτου, βαλε καινουργια για να ξερεις και ποσα χιλιομετρα θα εχει γραψει στην επομενη αλλαγη ιμαντα και τοτε βλεπεις αν την αλλαξεις. Αυτην τωρα δεν ξερεις ποσα χιλιομετρα εχει κανει. Τον τεντωρα θα τον δει ο μαστορας και θα σου πει. Δεν ξερω αν κανεις καλα να παραγγειλεις ετσι χαλαρα. Μου φαινεται τα ανταλλακτικα στα αυτοκινητα ειναι με βαση τον αριθμο πλαισιου. Δεν ειμαι σιγουρος. Το εχω ακουσει.τα ανταλλακτικα που παραγγελνω ειναι 100% για το αυτοκινητο μου....
παρακαλω οποιος γνωριζει ας απαντησει στις ερωτησεις μου
ευχαριστω -
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
καλημερα σας! θελω τη βοηθεια σας καθως εχω αγορασει ενα c3 diesel μεταχειρισμενο και θελω να του αλλαξω ιμαντες και αντλια νερου απλα για να ειμαι σιγουρος....- αγορασα ενα σετ ιμαντα της gates που περιλαμβανει τον ιμαντα χρονισμου τεντωτηρα και ρουλεμαν... δε χρειαζεται κατι αλλο σε αυτο ετσι?
- θελω να αξορασω και τον εξωτερικο ιμαντα.... αυτος ειναι ο ιμαντας poly-v που βρισκω στο ιντερνετ? θα πρεπει να αλλαξω και τον τεντωτηρα αυτου του ιμαντα? γιατι ειναι + 30 ευρω........
- θα αλλαξω και την αντλια νερου.... αυτη ειναι καλη? http://www.autotecparts.gr/antlia-nerou-skf-vkpc83140.html
ή μηπως να μην την αλλαξω απο τη στιγμη που δεν υπαρχει καποια διαρροη?
περιμενω τις απαντησεις σας ωστε να τα αγορασω και να παω στο συνεργειο
Ευχαριστω!
- πολυ καλη μαρκα, θα μπορουσες να επαιρνες μεσα στο σετακι και αντλια νερου σε προνομιακη τιμη
2.ναι αυτος ειναι ο ιμαντας, ισως να υπαρχει σε 2 νουμερα επειδη κυκλοφορουσε με και χωρις ac, παιρνεις το μεγαλυτερο νουμερο - καλο ειναι να αλλαξεις την αντλια νερου, για να μην ξαναπληρωνεις εργατικα αν και οταν χαλασει, οι γνωμες διιστανται εδω υπαρχουν εργοστασιακες αντλιες νερου που πανε και 250.000χλμ χωρις να χασουν και χαλασουν αλλα και αλλες που χαλανε στα πρωτα 40.000χλμ
η skf που μου δειχνεις ειναι καλη μαρκα, εχω δοκιμασει και την ισπανικη graf εχοντας γραψει 100.000χλμ
υγ: αργος αλλα οχι ενοχλητικος στην οδηγηση o DV4TD
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες