-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
καλημερα σας! θελω τη βοηθεια σας καθως εχω αγορασει ενα c3 diesel μεταχειρισμενο και θελω να του αλλαξω ιμαντες και αντλια νερου απλα για να ειμαι σιγουρος....
- αγορασα ενα σετ ιμαντα της gates που περιλαμβανει τον ιμαντα χρονισμου τεντωτηρα και ρουλεμαν... δε χρειαζεται κατι αλλο σε αυτο ετσι?
- θελω να αξορασω και τον εξωτερικο ιμαντα.... αυτος ειναι ο ιμαντας poly-v που βρισκω στο ιντερνετ? θα πρεπει να αλλαξω και τον τεντωτηρα αυτου του ιμαντα? γιατι ειναι + 30 ευρω........
- θα αλλαξω και την αντλια νερου.... αυτη ειναι καλη? http://www.autotecparts.gr/antlia-nerou-skf-vkpc83140.html
ή μηπως να μην την αλλαξω απο τη στιγμη που δεν υπαρχει καποια διαρροη?
περιμενω τις απαντησεις σας ωστε να τα αγορασω και να παω στο συνεργειο
Ευχαριστω!
- πολυ καλη μαρκα, θα μπορουσες να επαιρνες μεσα στο σετακι και αντλια νερου σε προνομιακη τιμη
2.ναι αυτος ειναι ο ιμαντας, ισως να υπαρχει σε 2 νουμερα επειδη κυκλοφορουσε με και χωρις ac, παιρνεις το μεγαλυτερο νουμερο - καλο ειναι να αλλαξεις την αντλια νερου, για να μην ξαναπληρωνεις εργατικα αν και οταν χαλασει, οι γνωμες διιστανται εδω υπαρχουν εργοστασιακες αντλιες νερου που πανε και 250.000χλμ χωρις να χασουν και χαλασουν αλλα και αλλες που χαλανε στα πρωτα 40.000χλμ
η skf που μου δειχνεις ειναι καλη μαρκα, εχω δοκιμασει και την ισπανικη graf εχοντας γραψει 100.000χλμ
υγ: αργος αλλα οχι ενοχλητικος στην οδηγηση o DV4TD
σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!!! οσων αφορα τον τεντωτηρα για τον ιμαντα poly-v να τον αγορασω? ή μπορω να γλιτωσω κανα 30αρι απο εκει? γενικα τον αλλαζετε?
υγ: οσων αφορα τον κινητηρα επειδη ερχομαι απο 1600 βενζινη.... ειναι πολυ καλος!!! πολυ ομαλη λειτουργια και μια χαρα επιδοσεις!!!! -
ο τεντωτηρας κινει το αλτενειτορ και το ac οταν κανει θορυβο τον αλλαζεις, ειναι σε ευκολο σημειο που αλλαζεται αμεσως,
με 250.000χλμ τον εργοστασιακο τεντωτηρα polyv εχω μια φορα στα 180.000χλμ ανοιξα και το εβαλα γρασο το ρουλεμαν επειδη βρεχονταν απο λιμναζοντα νερα στους δρομους και ξεπλυνε το γρασο και ακουγονταν σαν βραστηρας, αλλα το δικο σου νομιζω εχει ποδια απο κατω και το κραταει στεγανο -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
ο τεντωτηρας κινει το αλτενειτορ και το ac οταν κανει θορυβο τον αλλαζεις, ειναι σε ευκολο σημειο που αλλαζεται αμεσως,
με 250.000χλμ τον εργοστασιακο τεντωτηρα polyv εχω μια φορα στα 180.000χλμ ανοιξα και το εβαλα γρασο το ρουλεμαν επειδη βρεχονταν απο λιμναζοντα νερα στους δρομους και ξεπλυνε το γρασο και ακουγονταν σαν βραστηρας, αλλα το δικο σου νομιζω εχει ποδια απο κατω και το κραταει στεγανοναι εχει ποδια απο κατω! οταν ανοιγω το a/c οχι δεν ακουγεται κατι.... οποτε να το αφησω? ειναι σιγουρα σε ευκολο σημειο?
-
Το αν ειναι σε ευκολο σημειο πιθανα μπορεις να το δεις και μονος σου, απο το διαγραμμα του ιμαντα στον κατασκευαστη του, πχ gates ή skf θα δεις που ειναι ο τεντωτηρας και θα δεις μετα στην μηχανη... Αν φαινεται και μπορεις να βαλεις χερια ευκολα, τοτε ειναι ευκολο...
Γνωμη μου:
θα κανεις ενα εξοδο αρκετα μεγαλο αλλαζοντας αυτα που προτεινεις παραπανω, (και πολυ καλα θα κανεις, το θεωρω βελτιστη πρακτικη για να ξερεις τι σου γινεται).... ποσο % παραπανω θα ειναι τα 30€ του τεντωτηρα? Ειδικα αν ειναι σε 'δυσκολο' σημειο, αξιζει να 'κερδισεις' 30€? -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Το αν ειναι σε ευκολο σημειο πιθανα μπορεις να το δεις και μονος σου, απο το διαγραμμα του ιμαντα στον κατασκευαστη του, πχ gates ή skf θα δεις που ειναι ο τεντωτηρας και θα δεις μετα στην μηχανη... Αν φαινεται και μπορεις να βαλεις χερια ευκολα, τοτε ειναι ευκολο...Γνωμη μου:
θα κανεις ενα εξοδο αρκετα μεγαλο αλλαζοντας αυτα που προτεινεις παραπανω, (και πολυ καλα θα κανεις, το θεωρω βελτιστη πρακτικη για να ξερεις τι σου γινεται).... ποσο % παραπανω θα ειναι τα 30€ του τεντωτηρα? Ειδικα αν ειναι σε 'δυσκολο' σημειο, αξιζει να 'κερδισεις' 30€?δικιο εχεις... απλα δεν εχω δει πουθενα να αλλαζουν τεντωτηρα στον ply-v..... και 30 ευρω ειναι 30 ευρω....
απλα ειπα να τα αλλαξω ολα επειδη ειναι μεταχειρισμενο... -
Δεν μας λες το σημαντικοτερο ποσα χλμ εχει το μεταχειρισμενο που πηρες. Αν εχει 60-100κ οχι μην αλλαξεις εξωτερικο τεντωτηρα ακομη, θα αρχισει να προειδοποιει με καποιο θορυβο πρωτα. Αλλαξε τον στην επομενη αλλαγη.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Δεν μας λες το σημαντικοτερο ποσα χλμ εχει το μεταχειρισμενο που πηρες. Αν εχει 60-100κ οχι μην αλλαξεις εξωτερικο τεντωτηρα ακομη, θα αρχισει να προειδοποιει με καποιο θορυβο πρωτα. Αλλαξε τον στην επομενη αλλαγη.δεν κανει καποιο θορυβο.... 110000 εχει αλλα ποτε δεν εισαι σιγουρος... οποτε να μην τον αλλαξω ετσι?
-
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
Δεν μας λες το σημαντικοτερο ποσα χλμ εχει το μεταχειρισμενο που πηρες. Αν εχει 60-100κ οχι μην αλλαξεις εξωτερικο τεντωτηρα ακομη, θα αρχισει να προειδοποιει με καποιο θορυβο πρωτα. Αλλαξε τον στην επομενη αλλαγη.
δεν κανει καποιο θορυβο.... 110000 εχει αλλα ποτε δεν εισαι σιγουρος... οποτε να μην τον αλλαξω ετσι?
Εσυ αποφασιζεις. Δεν θα καρφωσει βαλβιδες πχ αν δεν τον αλλαξεις, οπως λεει και ο cson, θα αρχισει να 'γκρινιαζει' πρωτα και θα τον ακουσεις. Με αυτη τη λογικη, μη τον αλλαζεις.
Η αλλη λογικη λεει εδωσες κατι χιλιαρικα για μεταχειρισμενο, αλλαζεις διάφορα εξαρτηματα που κοστιζουν 2-3 εκατονταδες ευρω με εργασια, και συζηταμε για τα 30€.
Δες τι θα σου πει και ο μηχανικος σου
-
λοιπον τελικα αλλαξα χθες ιμαντες gates τενωτηρες αντλια νερου skf αντιψυκτικο...
φευγω απο το συνεργειο και μετα απο καμια 10 χιλιομετρα οταν ειναι πολυ χαμηλες οι στροφες για παραδειγμα ειμαι με 2α αφηνω γκαζι και ελαχιστα αφου το αυτοκινητο αρχιζει να τρανταζεται παταω παλι γκαζι αλλα και οταν ειμαι σταματημενος και ξεκιναω σιγα σιγα με πρωτη παρατηρω οτι ακουγεται ενα ηχος σαν μεταλλικος.... αλλα πολυ χαμηλης εντασης δηλαδη για να το ακουσω πρεπει να ειναι διπλα τοιχος και το κανει μονο σε εκεινο το σημειο σε κανονικη οδηγηση με κανονικες στροφες ολα κομπλε... τι λετε να ειναι? -
λοιπον τελικα αλλαξα χθες ιμαντες gates τενωτηρες αντλια νερου skf αντιψυκτικο...
φευγω απο το συνεργειο και μετα απο καμια 10 χιλιομετρα οταν ειναι πολυ χαμηλες οι στροφες για παραδειγμα ειμαι με 2α αφηνω γκαζι και ελαχιστα αφου το αυτοκινητο αρχιζει να τρανταζεται παταω παλι γκαζι αλλα και οταν ειμαι σταματημενος και ξεκιναω σιγα σιγα με πρωτη παρατηρω οτι ακουγεται ενα ηχος σαν μεταλλικος.... αλλα πολυ χαμηλης εντασης δηλαδη για να το ακουσω πρεπει να ειναι διπλα τοιχος και το κανει μονο σε εκεινο το σημειο σε κανονικη οδηγηση με κανονικες στροφες ολα κομπλε... τι λετε να ειναι?Στο συνεργειο γιατι δεν γυρισες αμεσως?Μπορει να είναι κατι σοβαρο εως και κατι ασημαντο που καπου ακουμπα π.χ. καπακι.Αυριο πρωι πρωι θα πας στο συνεργειο...
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
φευγω απο το συνεργειο και μετα απο καμια 10 χιλιομετρα οταν ειναι πολυ χαμηλες οι στροφες για παραδειγμα ειμαι με 2α αφηνω γκαζι και ελαχιστα αφου το αυτοκινητο αρχιζει να τρανταζεται παταω παλι γκαζι αλλα και οταν ειμαι σταματημενος και ξεκιναω σιγα σιγα με πρωτη παρατηρω οτι ακουγεται ενα ηχος σαν μεταλλικος.... αλλα πολυ χαμηλης εντασης δηλαδη για να το ακουσω πρεπει να ειναι διπλα τοιχος και το κανει μονο σε εκεινο το σημειο σε κανονικη οδηγηση με κανονικες στροφες ολα κομπλε... τι λετε να ειναι?Στο συνεργειο γιατι δεν γυρισες αμεσως?Μπορει να είναι κατι σοβαρο εως και κατι ασημαντο που καπου ακουμπα π.χ. καπακι.Αυριο πρωι πρωι θα πας στο συνεργειο...
γιατι πηρα το αυτοκινητο την ωρα που εκλεινε το συνεργειο..... ωχ τωρα με τρομοκρατησες οπως μου τα ειπες..... δεν το ειχα για τοσο σοβαρο....
-
γιατι πηρα το αυτοκινητο την ωρα που εκλεινε το συνεργειο..... ωχ τωρα με τρομοκρατησες οπως μου τα ειπες..... δεν το ειχα για τοσο σοβαρο....
Δεν το ειπα για να σε τρομοκρατησω οσο να επισπευσεις την επισκεψη σου.Οπως και να χει αλλαξες ιμαντα...τα παντα μπορει να συμβουν.Με ψυχραιμια αυριο πας και του λες τι συμβαινει και η λυση θα βρεθει.Λογικα κατι απλο είναι
-
@akis 8607
Kαλα κανει και σε τσιτωνει, μπορει να ειναι μια χαζομαρα. Γιατι να μην εισαι σιγουρος?
Το τακ-τακ που ακους αλλαζει συχνοτητα με τις στροφες του κινητηρα?Αλλαξες και λαδια την ιδια στιγμη?
ηταν κρυο οταν το εκανε? σταματησε οταν ζεσταθηκε?
Θα το κανει αυριο πρωι που θα το ξαναβαλεις μπροστα κρυο?Εξετασε επισης και τις εξης πιθανοτητες
- το αυτοκινητο πριν ηταν πιο θορυβωδες, και παρ' ολο που υπηρχε ο ηχος απο πριν τον σκεπαζε
- λογω αλλαγης ιμαντων κλπ, εισαι πιο προσεκτικος και τωρα που το πηρες δινεις μεγαλυτερη προσοχη.
-
@akis 8607Kαλα κανει και σε τσιτωνει, μπορει να ειναι μια χαζομαρα. Γιατι να μην εισαι σιγουρος?
Το τακ-τακ που ακους αλλαζει συχνοτητα με τις στροφες του κινητηρα?Αλλαξες και λαδια την ιδια στιγμη?
ηταν κρυο οταν το εκανε? σταματησε οταν ζεσταθηκε?
Θα το κανει αυριο πρωι που θα το ξαναβαλεις μπροστα κρυο?Εξετασε επισης και τις εξης πιθανοτητες
- το αυτοκινητο πριν ηταν πιο θορυβωδες, και παρ' ολο που υπηρχε ο ηχος απο πριν τον σκεπαζε
- λογω αλλαγης ιμαντων κλπ, εισαι πιο προσεκτικος και τωρα που το πηρες δινεις μεγαλυτερη προσοχη.
οχι δεν αλλαζει συχνοτητα.... και ζεστο το κανει..... οχι δεν αλαξα λαδια...
100% δεν το εκανε πριν....
τωρα παω συνεργειο και ελπιζω να βρεθει λυση!
ενημερωνω μολις γυρισω! -
αρα αμα δεν αλλαζει συχνοτητα δεν ειναι απο τη μηχανη λογικα
πχ βαλβιδες ή κατι αλλο κινουμενο -
αρα αμα δεν αλλαζει συχνοτητα δεν ειναι απο τη μηχανη λογικα
πχ βαλβιδες ή κατι αλλο κινουμενοοι βαλβιδες δεν ειναι στην μηχανη?
-
εννοω δεν εινα απο μηχανη πχ βαλβιδες, δεν το εγραψα στην ιδια σειρα.
Αμεσως εσυ... -
τελικα ολα κομπλε!!! ο ιμαντος του δυναμο ακουγεται λιγο λογ του οτι ειναι πολυ γυαλιστερος και οχι σαν κατι αλλους που ειναι πιο σαγρε....
-
τελικα ολα κομπλε!!! ο ιμαντος του δυναμο ακουγεται λιγο λογ του οτι ειναι πολυ γυαλιστερος και οχι σαν κατι αλλους που ειναι πιο σαγρε....Ο ιμαντας του δυναμο εχει σχεση με τις στροφες του κινητηρα, θα επρεπε να αλλαζει η συχνοτητα επαναληψης. Το τακ-τακ που λες απο τι ηταν τελικα? Συνηθως οι ιμαντες σκουζουν.
-
τελικα ολα κομπλε!!! ο ιμαντος του δυναμο ακουγεται λιγο λογ του οτι ειναι πολυ γυαλιστερος και οχι σαν κατι αλλους που ειναι πιο σαγρε....
Ο ιμαντας του δυναμο εχει σχεση με τις στροφες του κινητηρα, θα επρεπε να αλλαζει η συχνοτητα επαναληψης. Το τακ-τακ που λες απο τι ηταν τελικα? Συνηθως οι ιμαντες σκουζουν.
ναι το σκουξιμο που εκανε ηταν ο ιμαντας δυναμο μολις το βγαλαμε ολα κομπλε!
το τακ τακ τελικα ηταν ο τεντωτηρας του ιμαντα δυναμο ο καινουργιοσ που εβαλα παροτι skf μου βγηκε ελατωματικος και εβαλα παλι τον παλιο και ολα κομπλε!
το σκουξιμο ο ιμαντας το κανει μονο οταν ο κινητηρας ρεταρει και τρανταζεται σε κανονικες στροφες ολα οκ βεβαια ο παλιος δεν εκανε ουτε τοτε αλλα αποτι μου ειπε ο μηχανικος ειναι επειδη ειναι γυαλιστερος και κανει ετσι ενω καποιοι αλλοι και μου τους εδειξε ειναι πιο σαγρε πιο ματ και δεν κανουν ετσι...
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες