-
Όταν συνεργείο αντιπροσωπείας σου δίνει την επιλογή γνήσιου η ιμιτασιόν , παίρνεις το αμαξάκι σου απο εκεί και φεύγεις τρέχοντας.......
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Όταν συνεργείο αντιπροσωπείας σου δίνει την επιλογή γνήσιου η ιμιτασιόν , παίρνεις το αμαξάκι σου απο εκεί και φεύγεις τρέχοντας.......Sent from my iPad using Tapatalk
Δεν το θεωρω κακο...Μακαρι η Mercedes να δουλευε και ιμιτασιόν.Καποτε για ζητα τιμονιού μου ζητουσε 270Ε επειδή πηγαινε ολοκληρο....δεν το ειχαν σαν ανταλλακτικο μονο το σινεμπλοκ.Οπως και για σινεμπλοκ μπροστα πισω 800+ευρω .Τα σινεμπλοκ τους είναι συνηθως lemforder με σηματακι μερσεντές.Γενικα αν βαζουν ιμιτασιόν lemforder,meyle,febi bilstein,skf και άλλες γνωστες μια χαρα....μονο μην βαζουν τιποτα που ερχονται κατευθείαν εισαγωγή από alibaba και το aliexpress
-
Πάντως εδώ μιλάμε για έναν ιμάντα χρονισμού......με το αυτο συνεπάγεται. Ένα σινεμπλοκ δεν θα σε σκοτώσει στον δρόμο..
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Όταν συνεργείο αντιπροσωπείας σου δίνει την επιλογή γνήσιου η ιμιτασιόν , παίρνεις το αμαξάκι σου απο εκεί και φεύγεις τρέχοντας.......Sent from my iPad using Tapatalk
Σωστά.
Υποτίθεται σ' αυτούς τους τελευταίους πήγα
ακριβώς για να αποφύγω άλλο συνεργείο αντιπροσωπείας πάλι το οποίο εκείνο πάλι δούλευε ιμιτασιόν.Το είχα διαπιστώσει που το προηγούμενο εξουσιοδοτημένο συνεργείο έβαζε ιμιτασιόν
όταν σε άλλη δουλειά είχα πάρει προσφορά φτηνή
και στην πράξη αφού έβαλαν μέσα το αμάξι
αποδείχτηκε ότι ...εννοούσαν ανταλλακτικά ιμιτασιόν.Γενικώς επίσημο δίκτυο ιμιτασιόν.
-
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Μια χαρα καθαρισες Storm. Καλα χιλιομετρα!Καλά να είσαι φίλε!...
-
Ο χρήστης inertia έγραψε:
...
Πλήρώνω το γνήσιο.
Η διαφορά τιμής γνήσιο-ιμιατασιόν είναι σημαντική.
Πληρώνω καλά το γνήσιο και την εργασία στην αντιπροσωπεία, πολύ καλά.
Ακούω για 200 τόσα παραπάνω που μιλάτε και σκέφτομαι τα δικά μου διπλάσια και βάλε.
....Τελικά πόσα πλήρωσες και για τι αυτοκίνητο μιλάμε;
-
Αν θυμάμαι το σύνολο λίγο παρακάτω από 600 με την εργασία στο κατοστάρικο.
Όχι premium μάρκα να φανταστείς.Και θυμάμαι σε τυχαία κουβέντα που είχαμε πιάσει με τον αρχιμάστορα,
έφερε μόνος του το θέμα και μου έκανε κήρυγμα για το πόσο λαμόγια είναι οι άλλοι. -
Κάτσε γιατί δεν κατάλαβα καλά.
Έδωσες περίπου 600euro για αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρου; -
Αν θυμάμαι το σύνολο λίγο παρακάτω από 600 με την εργασία στο κατοστάρικο.
Όχι premium μάρκα να φανταστείς.Και θυμάμαι σε τυχαία κουβέντα που είχαμε πιάσει με τον αρχιμάστορα,
έφερε μόνος του το θέμα και μου έκανε κήρυγμα για το πόσο λαμόγια είναι οι άλλοι.Γιατι την πατησες ετσι?
-
Το λοιπόν ασχολήθηκα και έψαξα τα τιμολόγια της συμφοράς.
Τιμές στο περίπου:Εργασία: 115 €
Σετ ιμάντα: 205 €
Ιμάντας: 25 €
Αντλία νερού: 70 €
Αντιψυκτικό: 10 €Εντάξει θυμόμουν και κάτι άλλο και γι' αυτό είπα τα 600
αλλά και τις παραπάνω τιμές που μου τις έκαναν με 'έκπτωση' παρακαλώ
τα 420 € με 'έκπτωση' βάζοντας μέσα και την απάτη του ιμιτασιόν για γνήσιο στο εξουσιοδοτημένο προ ετών
βάλε και το αποτέλεσμα που σα να μην έφτανε κάνει και σαν κουδούνι κάτι μεταλλικούς θορύβους,
ε λίγα και τίμια δεν τα λες για αυτοκίνητο ούτε ακριβό, ούτε καινούριο, ούτε premium, ούτε των πολλών κυβικών.Από τότε ψόφο.
Ρωτάω, μαθαίνω, φτιάχνω μόνος μου, είμαι από πάνω.ΥΓ: Πίστευα ότι αυτές οι λαμογιές ανήκαν στα παλιά χρόνια
και δεν περίμενα θα έφτανε ποτέ κανείς σε επίσημο δίκτυο ούτε να ασχολείται με ιμιτασιόν,
ούτε να είναι τόσο απατεώνας και ασόβαρος που να χρεώνει το ψεύτικο και να θέλει να χάνει τον πελάτη.
Λάθος μου και καμία εμπιστοσύνη. -
Καδενα και παλι καδενα(διπλη)
-
ο βασικός λόγος που προίμησα το mazda mx-5 vs SLK, Z4
-
Εγω την καδενα απο τα μηχανακια την ειχα συνηθισει. Μου ειπαν στο αμαξι οτι κανει το μοτερ ποιο θορυβωδες. Εμενα μου φαινεται καλυτερη επιλογη γιατι δεν κοβεται οπως μπορει να το κανει ο ιμαντας και αν χαλαρωσει την ακους και την αλλαζεις. Αλλο τωρα αν την κατσεις και σου πηδηξει κανενα δοντι κλπ.
Ειναι καλο να μαθεις να φτιαχνεις οτι μπορεις μονος. Θελει ομως, χωρο, λεφτα για καποια βασικα οπως κομπρεσερ για αεροκλειδο, εργαλεια και το βασικο να ξερεις τι πρεπει να κανεις. Δλδ υπαρχουν αμαξια που πρεπει να ξερεις τις βιδες με ποση δυναμη να τις σφιξεις, εχουν καποιες ιδιαιτεροτητες ή να βαλεις βιδες του εργοστασιου και οχι του εμποριου κλπ. Μην πας για μαλλι και βγεις κουρεμενος.
Ειχα εναν γνωστο στην παρεα με εναν καντετ του 85 και δεν επαιρνε την 2α. Ενας αλλος στην παρεα ειχε τελειωσει ΟΑΕΔ τοτε μηχανολογος, δουλευε και σε συνεργειο, ειχε στο σπιτι χωρο και εκανε και καμια δουλεια μονος και του λεει φερτο να το λυσω το σασμαν να αλλαξω οτι ειναι να στο φτιαξω. Ανοιξε το σασμαν, πηρε ανταλλακτικα, πηγαινα καθομουν, επινα καμια μπυρα και τα λεγαμε οταν το εφτιαχνε. Μια μερα το εδεσε, το εβαλε στο αμαξι, μου λεει ελα Στηβ παμε να το δοκιμασουμε. Μπαινουμε, βαζει μπροστα, βαζει οπισθεν βγαινει απο το γκαραζ, πω ρε μαγκα, παιρνει οπισθεν μου λεει, ξεκιναμε, 1η, 2α, 3η, βγαινουμε εθνικη, το δινει, 4η και παει να βαλει 5η, δεν εμπαινε....Μα να σου γμησω, αρχισε εκει μπινελικια. Η 5η με τπτ. Παμε στο γκαραζ πισω. Η 5η λεει τα γραναζια κλπ ηταν ενταξει. Το ειχε μεσα κανενα μηνα εν τω μεταξυ. Ο αλλος ειχε φρικαρει ενα μηνα χωρις αμαξι. Του λεει ο μαθητευομενος μηχανικος. Μεγαλε δεν θελω εργατικα παρε το αμαξι, εισαι τυχερος, απο εκει που δεν επαιρνε την 2α και μεσα στην πολη δεν μπορουσες να το οδηγεις, τωρα θα το οδηγεις μεσα στην πολη μια χαρα αλλα για ταξιδι δεν λεει. Δεν παιρνει τωρα την 5η. Το πηρε το παλικαρι το αμαξι και βουρ για μεταχειρισμενο σασμαν.
Μια αλλη φορα του φερνει στο σπιτι του ενας μια κλουβα επαγγελματικο με προβλημα στο σασμαν. Του λεει το θελω γρηγορα. Σε 5 μερες το ειχε φτιαξει. Το παιρνουμε για test drive. Μου λεει καντο και εσυ βολτα και πες μου. Του λεω ρε συ δεν κουμπωνει καλα η 2α, οι αλλες ειναι αλοιφη. Ε ναι μωρε μου λεει ετσι ειναι αυτα τα μοντελα. Μετα απο καιρο σε αυτον που ειχε το επαγγελματικο επιασε δουλεια ενας γνωστος μου. Τον πετυχα μια μερα με την κλουβα. Πως παει κλπ Τον λεω, με το αμαξι ολα καλα; Ασε ρε μου λεει. Το γμημενο δεν παιρνει καλα την 2α και μεσα στην πολη με την κινηση μου βγαινει η ψυχη. Μλκα μου λεει, ο προηγουμενος οδηγος πρεπει να το ξεσκισε το σασμαν. Δεν εξηγειται αλλιως, εχω οδηγησει και αλλα σαν αυτο και δεν εχουν προβλημα με τις ταχυτητες. Εγω μουγκα. Εκανα τον Κινεζο -
Ναι ρε συ
να ξέρουμε τί κάνουμε αλλιώς δε βάζουμε χέρι.
Εννοείται μη πάμε για μαλλί...Ας πούμε την τακτική συντήρηση να μην τους έχουμε καμία ανάγκη
και να σου πω το άλλο, ακόμα και γνήσια ανταλλακτικά να πάμε να τα παίρνουμε από αυτούς
το κέρδος θα υπάρχει
αρκεί που τουλάχιστον θα τα βάζουμε μόνοι μας και να ξέρουμε ότι τα βάλαμε.Κι ασφαλώς και τις ροπές στις βίδες θα βάλουμε τις σωστές
γιατί βρήκαμε τις οδηγίες του κατασκευαστή,
που ο μάστορας στο εξουσιοδοτημένο ούτε θα ασχοληθεί ειδικά για το μοντέλο μας.
Άσε που και για τη γενική ιδέα υπάρχει και το ίντερνετ, το youtube κλπ.Τώρα για τα πιο βαριά,
θα το πάμε στο εξουσιοδοτημένο-εξειδικευμένο κλπ,
κοιτάμε το πορτοφόλι μας και είμαστε από πάνω. -
Δστυχως όμως οι αντιπροσωπειες (οι σωστες)εχουν προσωπικο που γνωριζει το αμαξι σου με κλειστα ματια αφου εκανε τοσα σεμινάρια....αφου κάθε μερατο δουλευει.Το πας για σερβις και τους λες να ελεγξουν από κατω τα παντα....κατευεθειαν πανε στα ευπαθή σημεια.
Ανα 100.000+χιλιομετρα το παω στη μερσεντές για αλλαγη λαδιου(δικο μου φυσικα)και το ελεγχουν....λογω του ότι νομιζουν ότι ότι μου πουν θα το αλλαξω+το ότι τους πιεζω να βρουν το παραμικρο....μου γραφουν μια λιστα με το τι εχει αρχισει να παιρνει κενα κτλ.Ε όλα αυτά σε 100.000χιλιομετρα συνισταται να αλλαχθουν και καπως ετσι ξερω τι μου γινεται.
Η πιο γελοια χρεωση ever.Βαλτε το στον εγκεφαλο.......25 ευρω -
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Δστυχως όμως οι αντιπροσωπειες (οι σωστες)εχουν προσωπικο που γνωριζει το αμαξι σου με κλειστα ματια αφου εκανε τοσα σεμινάρια....αφου κάθε μερατο δουλευει.Το πας για σερβις και τους λες να ελεγξουν από κατω τα παντα....κατευεθειαν πανε στα ευπαθή σημεια.
Ανα 100.000+χιλιομετρα το παω στη μερσεντές για αλλαγη λαδιου(δικο μου φυσικα)και το ελεγχουν....λογω του ότι νομιζουν ότι ότι μου πουν θα το αλλαξω+το ότι τους πιεζω να βρουν το παραμικρο....μου γραφουν μια λιστα με το τι εχει αρχισει να παιρνει κενα κτλ.Ε όλα αυτά σε 100.000χιλιομετρα συνισταται να αλλαχθουν και καπως ετσι ξερω τι μου γινεται.
Η πιο γελοια χρεωση ever.Βαλτε το στον εγκεφαλο.......25 ευρωΓενικά σωστός , ποτε όμως δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί πληρώνεται το plug in στον εγκέφαλο στις γερμανικές μάρκες.......σε όλα τα γαλλικά αλλα και ιαπωνεζικα που εχω δεν χρεώνεται , σε αουντι και BMW έχουν ζητήσει λεφτά.......μου φαίνεται εντελώς παράδοξο αυτο , ιδιαίτερα απο την στιγμή που όταν πάω στην Citroën να αλλάξω λάδια , ΠΑΝΤΑ χωρίς χρέωση θα περάσουν απο έλεγχο ECU του αυτοκινήτου
-
Πηγη κερδους πιθανον...ή βαζουν και νεες εκδοσεις λογισμικού?Παντως αφου το βαλαν στον εγκεφαλο και τν εκαναν ρεσετ το αυτοκινητο μετα τις 2250 ακριβως απεκτησε μια πιο αγρια-σπορ χροια και δεν είναι η ιδεα μου το παρατηρησαν και αλλοι....το θεμα είναι ότι δεν προγραμματίζεται ο εν λογω εγκέφαλος...
-
Έχουν ένα μπούσουλα με κατεύθυνση από το εργοστάσιο πώς τον εφαρμόζουν
και αντιστοιχίζουν εργατοωρες και χρέωση στο OBD pluginασφαλώς πηγή κέρδους-εκμετάλλευσης
Δστυχως όμως οι αντιπροσωπειες (οι σωστες)εχουν προσωπικο που γνωριζει το αμαξι σου με κλειστα ματια αφου εκανε τοσα σεμινάρια....αφου κάθε μερατο δουλευει.Το πας για σερβις και τους λες να ελεγξουν από κατω τα παντα....κατευεθειαν πανε στα ευπαθή σημεια.είναι τόση η εξειδίκευση στα τεχνικά εγχειρίδια του κατασκευαστή
ανάλογα με το αυτοκίνητο (κωδικός κινητήρα, χρονολογία κατασκευής αυτοκινήτου, μάρκα-τύπος ανταλλακτικού κλπ)
που διαφορετική ροπή ή διαφορετική τεχνική μπορεί να θέλει το φαινομενικά ίδιο μοντέλο σε σχέση με το διπλανό
για την ίδια πάντα εργασίααυτά όλα όσο και να θέλει το κάθε σεμινάριο να διδάξει
στην καθημερινή ρουτίνα του τελευταίου μάστορα κάποια στιγμή γίνονται δευτερεύοντα
ειδικά με την απίστευτη ποσότητα, ιδιομορφία και ποικιλομορφία της πληροφορίας που πρέπει να κουβαλάειδιαφορετικά θα έπρεπε ο μάστορας για να είναι 100% ακριβής
σε κάθε αυτοκίνητο να μελετά από την προηγούμενη
να εργάζεται έχοντας δίπλα και το βιβλίο μια και το μυαλό έχει συγκεκριμένες δυνατότηταςκαι αν θέλει να θυμάται απ' έξω και κάτι
να επαναλαμβάνει ξανά και ξανά και αφού τα μάθει, να μαθαίνει και τα updates -
Καδενα και παλι καδενα(διπλη)Και αυτό σχετικό, γιατί εκτός από το δεδομένο ήχο κροταλίσματος στο ρελαντί μπορεί να εμφανίσει και άλλα προβλήματα. Τουλάχιστον αυτό διαπίστωσα με την συμβίωση με το Γαλλικό THP.
Π.χ. ο ήχος που μου έκανε κάποιες τυχαίες φορές, όταν το έβαζα μπροστά σαν να είχε διαλυθεί η μηχανή προκαλούσε τρόμο... Μετά έμαθα για χρονισμούς, τεντωτήρες κλπ...κλπ...
-
Το λοιπόν ασχολήθηκα και έψαξα τα τιμολόγια της συμφοράς.
Τιμές στο περίπου:Εργασία: 115 €
Σετ ιμάντα: 205 €
Ιμάντας: 25 €
Αντλία νερού: 70 €
Αντιψυκτικό: 10 €Ω ρε φίλε! Φαρμακείο ...
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες