-
ΔΕΝ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ.
Μπορεί να κάνει λίγο θόρυβο κάποιο ρουλεμάν
και να σταματήσει αλλά αν ο θόρυβος είναι από το πολύ σφίξιμο, κάτι θα χαλάσει. -
Λεωνίδα παίζει με την παραπάνω δύναμη να 'μετακινηθεί' ας πούμε ένα ρουλεμάν ως προς την κανονική του θέση στο σημείο έδρασης;
-
Για την ακρίβεια: Ακούω τον θορυβο και παω σε συνεργείο εξουσιοδοτημένο. Το ακούει και αμέσως μου λεει 'υπερβολικά σφιγμένος ιμάντας. Αλλαξες πρόσφατα;' Λεω ναι. Λεει 'πηγαινε εκει που στον βαλαν να στον χαλαρώσουν'.
Πάω, μου λεει κι ο ιδιος 'ναι, επιτηδες τον σφιγγουμε λιγο παραπάνω για ασφάλεια'. Του λέω, ναι αλλα δεν είναι σωστό γιατί αν ήταν έτσι θα ακουγόταν και όταν αγόρασα το αμάξι. Λέει OK, να στον χαλαρώσω λιγο.
Τον χαλαρώνει λίγο και ο θόρυβος μειώθηκε ελάχιστα αλλά δεν εξαφανίστηκε.
Σημειωτέον ότι ειναι κάτι σαν 'νιαούρισμα' όταν οι στροφές είναι μεταξύ 1500-1700σαλ. Δεν ακούγεται ποτέ άλλοτε. Το αμάξι ειναι Punto MK1 (8V).
Ακριβώς τον ίδιο θόρυβο αλλά πιο έντονο έκανε και το Twingo της αδελφής μου μετά από αλλαγή ιμάντα. Μετά από κάνα χρόνο, σταμάτησε να τον κάνει. -
Όλοι οι κατασκευαστές ειδικά για τον ιμάντα χρονισμού δίνουν ακριβείς οδηγίες για το deflection του ιμάντα, μάλιστα το μετράνε με όργανο, θέλω να δω ένα μάστορα στην Ελλάδα να το χρησιμοποιεί το ρημάδι και όχι να τεντώνει τον ιμάντα σύμφωνα με τα μπράτσα του και όπως του έρθει, κι ας είναι αυτή η τελευταία μου ματιά στο μάταιο ετούτο κόσμο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Λεωνίδα παίζει με την παραπάνω δύναμη να 'μετακινηθεί' ας πούμε ένα ρουλεμάν ως προς την κανονική του θέση στο σημείο έδρασης;Όχι, πως να μετακινηθεί;
Μετά από λίγο καιρό κάποιο ρουλεμάν θα χαλάσει και θα έχει τζόγο. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Όλοι οι κατασκευαστές ειδικά για τον ιμάντα χρονισμού δίνουν ακριβείς οδηγίες για το deflection του ιμάντα, μάλιστα το μετράνε με όργανο, θέλω να δω ένα μάστορα στην Ελλάδα να το χρησιμοποιεί το ρημάδι και όχι να τεντώνει τον ιμάντα σύμφωνα με τα μπράτσα του και όπως του έρθει, κι ας είναι αυτή η τελευταία μου ματιά στο μάταιο ετούτο κόσμο.το τουότα αν θυμάμαι καλά έχει αυτόματο τεντωτήρα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Όλοι οι κατασκευαστές ειδικά για τον ιμάντα χρονισμού δίνουν ακριβείς οδηγίες για το deflection του ιμάντα, μάλιστα το μετράνε με όργανο, θέλω να δω ένα μάστορα στην Ελλάδα να το χρησιμοποιεί το ρημάδι και όχι να τεντώνει τον ιμάντα σύμφωνα με τα μπράτσα του και όπως του έρθει, κι ας είναι αυτή η τελευταία μου ματιά στο μάταιο ετούτο κόσμο.
το τουότα αν θυμάμαι καλά έχει αυτόματο τεντωτήρα
Οι εντατήρες στον ιμάντα χρονισμού κλειδώνουν αλλιώς πηδάνε δόντια. Τα ελατήρια τα έχουν για τα μπόσικα του ιμάντα στον χρονισμό, μετά θέλει τέντωμα και κλείδωμα.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Εάν σβήσεις της τελευτές 12 λέξεις, έλα για καφέ!!!.
Α.Να υποθέσω ότι είσαι ο 1ος ? δεν είναι όμως ρε φίλε ξεφτίλα ? Δεν τινάζουν στον αέρα τη δουλειά τους δουλεύοντας έτσι ? Γιατί ξέρεις ότι δεν λέω λόγια του αέρα, έτσι δεν είναι ?
-
φραπε εχεις ;
-
έχει έρθει η ώρα να αλλάξω ιμάντα.
για το αυτοκίνητο μου η SKF δίνει δυο KIT ένα με αυτόματο τεντωτήρα και ένα με χειροκίνητο, ποιον να διαλέξω ?
-
Ο χρήστης nik_marin έγραψε:
έχει έρθει η ώρα να αλλάξω ιμάντα.για το αυτοκίνητο μου η SKF δίνει δυο KIT ένα με αυτόματο τεντωτήρα και ένα με χειροκίνητο, ποιον να διαλέξω ?
Τωρα τι φορας;
-
Ο χρήστης nik_marin έγραψε:
έχει έρθει η ώρα να αλλάξω ιμάντα.για το αυτοκίνητο μου η SKF δίνει δυο KIT ένα με αυτόματο τεντωτήρα και ένα με χειροκίνητο, ποιον να διαλέξω ?
το πιο οικονομικο κιτ η' σαν αυτο που ηδη φορας καλυτερα....δεν το παιζεις
-
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:καδενα και παλι καδενα και τα περι βαρους και θορυβου ειναι ενα τιποτα.........
-
antonis-team
αλλαξα ιμαντα το 2003 και εχω κανει 30.000χλμ μεχρι τωρα.
θελει αλλαγμα η να τον αφησω οπως ειναι;
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
antonis-teamαλλαξα ιμαντα το 2003 και εχω κανει 30.000χλμ μεχρι τωρα.
Εγώ πάντως παρότι 48500 χλμ και όχι 60000 τον άλλαξα γιατί ήταν επίσης του 2003. Κανονικά έπρεπε να τον έχω αλλάξει στα 6 χρόνια...
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
antonis-teamαλλαξα ιμαντα το 2003 και εχω κανει 30.000χλμ μεχρι τωρα.
ειπαμε.......φρενα και λαστιχα προεχουν
τα χρονακια του ο ιμαντας τα εχει,απο χλμ ομως ειναι λιγα....οποτε αν σου περισευουν γκαφρα σουταρε τον! -
Ο ιμάντας σε κανονική χρήση δεν είναι το πρόβλημα, η ζημιά προέρχεται πάντα από τους πλαστικύς εντατήρες ( όχι τις γλύστρες αλλά αυτούς με τα ρουλεμάν ) που ξεραίνονται και σπάνε και πέρνεις τη βαλβιδόσουπα στο χέρι.
Τα προηγούμενα χρόνια που οι εντατήρες ήταν μεταλλικοί οι ιμάντες αλλάζοντας στα 120.000 χλμ.Εδώ έχουν βάλει πλαστικά γρανάζια στις αντλίες λαδιού, τι να λέμε τώρα. ( Mazda MX-5 και άλλα υποθέτω)
-
αφου ρε τα ρουλεμαν ειναι ενταξει
μια χαρα πηγα ,ουτε πονοκεφαλος ουτε τιποτα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ο ιμάντας σε κανονική χρήση δεν είναι το πρόβλημα, η ζημιά προέρχεται πάντα από τους πλαστικύς εντατήρες ( όχι τις γλύστρες αλλά αυτούς με τα ρουλεμάν ) που ξεραίνονται και σπάνε και πέρνεις τη βαλβιδόσουπα στο χέρι.
Τα προηγούμενα χρόνια που οι εντατήρες ήταν μεταλλικοί οι ιμάντες αλλάζοντας στα 120.000 χλμ.Εδώ έχουν βάλει πλαστικά γρανάζια στις αντλίες λαδιού, τι να λέμε τώρα. ( Mazda MX-5 και άλλα υποθέτω)
+1
Αλλάζοντας πρόσφατα ιμάντα αρκετά πιο κάτω από το όριο χιλιομέτρων, ο ιμάντας ήταν φαινομενικά άθικτος, ενώ οι πλαστικοί εντατήρες είχαν εμφανείς, ακόμα για ένα άσχετο με το θέμα, φθορές...
-
Σε VW Golf 1.4 '00 κάθε πότε θέλει αλλαγή ο ιμάντας?
Τιμή αλλαγής σε νορμάλ επίπεδο?
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες