-
Ο χρήστης alfajimmy έγραψε:
Εγω εχω μια ΑΛΦΑ 147 8 χρονων με 56000 Κμ,πηγα στην ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ για λαδια και επεσεπολυ παραμυθι για να αλλαξω ιμαντα και σετ ρουλεμαν,κοστος? 450 ευρο και εφυγα.
Πηρα εγω το σετ απο εξω 110 ευρο,μου ζητησε και 80 ευρο μαστορικα (εξωτερικ.συνεργειο)
επειδη θα εκανε κανα 2ωρο για να τελειωσει,και συμφωνεισα.
Μετα απο 50 λεπτα (πολυ χαλαρα) πληρωσα τα 80 και εφυγα.
Τα συμπερασματα δικα σας......
Γνησιο το σετακι?
-
δεν υπαρχει γνησιο ρε φιλε.
μια εταιρια τα φτιαχνει και τους τα δινει.
τι νομιζεις οτι η αλφα ρομεο κατασκευαζει λουρια; -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τι νομιζεις οτι η αλφα ρομεο κατασκευαζει λουρια;Δεν νομιζω οτι ειναι μονο μια.Και μεταξυ τους εχουν διαφορα στην ποιοτητα.Μπορει η μια να εχει μεταλλικο τεντωτηρα και η αλλη πλαστικο πχ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
τι νομιζεις οτι η αλφα ρομεο κατασκευαζει λουρια;Δεν νομιζω οτι ειναι μονο μια.Και μεταξυ τους εχουν διαφορα στην ποιοτητα.Μπορει η μια να εχει μεταλλικο τεντωτηρα και η αλλη πλαστικο πχ.
O πλαστικός εντατήρας αν είναι μόνο γλύστρα με ελατήριο ( μόνο για καδένα ) δεν υπάρχει πρόβλημα, το πρόβλημα είναι οι εντατήρες των ιμάντων που έχουν ρουλεμάν και από έξω πλαστικό ράουλο, εκεί υπάρχει πρόβλημα γιατί με τις θερμοκρασίες ξεραίνεται το πλαστικό και σπάει οπότε έχουμε συνήθως βαλβιδόσουπα, ο ίδιος εντατήρας αν έχει ρουλεμάν και από έξω μεταλλικό ράουλο κάνει τα διπλάσια χλμ. πχ κατασκευαστής μικρομεσαίου έδινε σε παλαιότερα του μοτέρ 120.000χλμ για αλλαγή ιμάντα χρονισμού και όταν τα έκανε πλαστικά το έριξε το όριο στα 60.000χλμ και παράλληλα λέει ότι χρειάζεται και αλλαγή η αντλία νερού, σύνολο κόστους από 600-8500€ ανάλογα το εξουσιοδοτημένο.
Όταν ζητάς από τους προμηθευτές σου το φθηνότερο υλικό θα πάρεις το φθηνότερο, τα συνεργεία σου θα έχουν περισσότερη δουλειά και τα ανταλλακτικά σου μεγαλύτερη κίνηση, άρα αυτός που γνωρίζει στη πρώτη αλλαγή ζητάει μεταλλικούς εντατήρες και μειώνει σημαντικά το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου του.
Άντλία νερού αλλάζεις όταν αρχίσει να τρέχει το νερό από την τρύπα που έχει η αντλία από κάτω λόγω διαρροής του μηχανικού στυπιοθλίπτη ( Mechanical seal )
Η διαρροή είναι ελάχιστες σταγόνες και φαίνεται το νερό που αφήνει λίγα άλατα ή πράδινο σημάδι, αυτό μπορεί να κρατήσει και εβδομάδες,δεν υπάρχει απότομη διαρροή για να μείνει κανείς από νερά, με την προϋπόθεση ότι μια φορά την εβδομάδα ανοίγει το καπό και ρίχνει μια ματιά.
Αυτά βέβαια ισχύουν για όσους δεν θέλουν να καταπιούν αμάσητα ότι παπαριά τους ξεφουρνίζουν τα εργοστάσια μέσω των εξουσιοδοτημένων που τους τρομοκρατούν, έτσι τουλάχιστον το βλέπω εγώ.
-
Στα 60.000 χλμ. έκανα αλλαγή ιμάντων και τεντωτήρων αλλά και αντλίας νερού γιατί έσταζε. Την αντικατέστησα με μεταλλική. Οι μεταλλικές αντλίες έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία;
-
Ο χρήστης mariost έγραψε:
Στα 60.000 χλμ. έκανα αλλαγή ιμάντων και τεντωτήρων αλλά και αντλίας νερού γιατί έσταζε. Την αντικατέστησα με μεταλλική. Οι μεταλλικές αντλίες έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία;Μα νομίζω ότι όλες οι αντλίες είναι μεταλλικές από υλικό Zamac, αν υπάρχουν και πλαστικές δε γνωρίζω, μάλλον έχω μείνει πίσω
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γενικως πεφτει πολυ παραμυθι...!!!
H Alfa απο μαμα φοραει τεντωτηρα με πλαστικο γραναζι,ο μαστορας στην προσπαθεια να με
πεισει να βαλω με μεταλικο γραναζι (αγοραζοντας το σετ απ΄αυτον με 200 ευρ.+80
εργασια) φερνει απο πανω να μου δειξει ενα παλιο που ειχε βγαλει απο αμαξι,που ομως
ηταν μια χαρα, και ρωτοντας τον που ειναι το προβλημα σ΄αυτον αρχισε να τα μασαει.
Ετσι και΄γω πηγα απο αλλο μαγαζι και πηρα το σετ με μεταλικο γραναζι με 110 ευρο και
πηγα σ΄αυτον και μου τα εβαλε με 80 εργασια.
Τα συμπερασματα δικα σας...
-
Υπάρχουν όμως αντλίες με πλαστική φτερωτή, ίσως αυτές να είναι οι 'πλαστικές'.
(αυτές που τις βγάζεις και λείπουν όλα τα πτερύγια) -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
(αυτές που τις βγάζεις και λείπουν όλα τα πτερύγια)Αυτο θα εγραφα μολις τωρα...
Περισυ, τετοια εποχη, που -προοληπτικα- 'περιποιηθηκα' λιγακι το συστημα (αλλαγη παραφλου, καθαρισμα ψυγειου, αλλαγη θερμοστατη και φυσικα αντλια) η παλια αντλια με πλαστικη φτερωτη, ηταν χαλια...Για να δουμε η 'μεταλλικη'...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
(αυτές που τις βγάζεις και λείπουν όλα τα πτερύγια)Ακριβώς αυτό εννοούσα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
τι νομιζεις οτι η αλφα ρομεο κατασκευαζει λουρια;Φιλε γνησιο εννοω την μαρκα που φοραγε απο το εργοστασιο.Μπορει να ειναι μαρκα ''ταδε'' ολο το σετ, δεν ειπα να γραφει πανω αλφα ρομεο.
Και δεν νομιζω να ειναι ΜΙΑ η εταιρια που τα φτιαχνει...υπαρχουν απομιμησεις με φθηνα υλικα. -
Παρεμπιπτόντως, σχεδόν ποτέ οι εταιρείες δεν βάζουν στο αυτοκίνητο ανταλλακτικά από έναν προμηθευτή. Πάντα επιλέγουν να διατηρούν 2-3 προμηθευτές για το κάθε εξάρτημα ώστε αφ' ενός μεν να τους βάζουν σε ανταγωνιστική σχέση(και να συμπιέζουν τα περιθώρια κέρδους), αφ' ετέρου θέλουν να έχουν ασφάλεια σε περίπτωση που κάτι συμβεί στον έναν προμηθευτή.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Παρεμπιπτόντως, σχεδόν ποτέ οι εταιρείες δεν βάζουν στο αυτοκίνητο ανταλλακτικά από έναν προμηθευτή. Πάντα επιλέγουν να διατηρούν 2-3 προμηθευτές για το κάθε εξάρτημα ώστε αφ' ενός μεν να τους βάζουν σε ανταγωνιστική σχέση(και να συμπιέζουν τα περιθώρια κέρδους), αφ' ετέρου θέλουν να έχουν ασφάλεια σε περίπτωση που κάτι συμβεί στον έναν προμηθευτή.
Παρεπιμτόντως σου λέω, ότι είναι το μόνο κείμενο, που δεν έχω να συμπληρώσω η να αφαιρέσω ούτε γράμμα.- με το 100%!!.
Μα στο πιο κάτω που γράφεις, «…..να δηγάται», θα πρόσθετα της λέξης ‘’για γκόμενες’’ επεξηγηματικά!.
ΑΠΙΘΑΝΗ ΛΕΖΑΝΤΑ.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αντώνη τι ακριβώς γράφεις στην τελευταία πρόταση; Δεν καταλαβαίνω
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Παρεπιμτόντως σου λέω, ότι είναι το μόνο κείμενο, που δεν έχω να συμπληρώσω η να αφαιρέσω ούτε γράμμα.- με το 100%!!.
Μα στο πιο κάτω που γράφεις, «…..να δηγάται», θα πρόσθετα της λέξης ‘’για γκόμενες’’ επεξηγηματικά!.
ΑΠΙΘΑΝΗ ΛΕΖΑΝΤΑ.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αντώνη τι ακριβώς γράφεις στην τελευταία πρόταση; Δεν καταλαβαίνω
Την υπογραφη του Hellenic Tifosi εννοει,νομιζω.
-
Προφανως...Οκ αρκετά δουλέψαμε σήμερα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
:slap: Προφανως...Οκ αρκετά δουλέψαμε σήμεραμου φαινεται,πρεπει να παρεις μια αδεια να ξεκουραστεις λιγο.
-
Έχουμε βγάλει με φίλο μου αντλία νερού από Α3 σε παρόμοια κατάσταση:
Ακόμα ψάχνουμε τα κομμάτια του impeller
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έχουμε βγάλει με φίλο μου αντλία νερού από Α3 σε παρόμοια κατάσταση:
Ακόμα ψάχνουμε τα κομμάτια του impeller
Mάλλον θα έχουν σφηνώσει κάπου στην έξοδο της αντλίας και πριν το θερμοστάτη, πρέπει να να βρείτε γιατί είναι πιθανόν να μην υπάρχει η απαιτούμενη ροή για την ψύξη αλλά και λόγο της πίεσης που σηκώνεται ( πολύ πιθανόν ) να καταστραφεί γρηγορότερα η αντλία που βάλατε.
Στη φωτό φαίνεται ότι λείπει κομμάτι και δεν υπάρχει φθορά από σπηλαίωση. Το / τα κομμάτια έφυγαν από το impeller λόγω της συνεχούς θερμοκρασίας που ξέρανε το πλαστικό ( είναι από ανακυκλωμένα υλικά ) και κομματιάστηκε.
Χρειάζεται προσοχή, πρέπει να βρείτε τα κομμάτια, είναι απίθανο να έγιναν τόσο μικρά που να κυκλοφορούν στο κύκλωμα, αλλά και έτσι να είναι μπορεί να φράξουν κάποια δίοδο στο καπάκι και να έχετε υπερθέρμανση.
-
Αμάν! Κι εγώ που άλλαξα ιμάντα και 'νιαουρίζει' λίγο γύρω στις 1500σαλ και μου είπαν από το συνεργείο 'ναι, έτσι κάνει επειδή τον σφίξαμε λίγο παραπάνω επίτηδες για να μην πηδήξει δόντι! Με τον καιρό χαλαρώνει και θα σταματήσει'!
-
Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική αυτή... Ο κατασκευαστής ζητάει συγκεκριμένη δύναμη σφιξίματος, χαζός είναι να μην βάζει αρκετή; Άντε να αφήνει και ένα μικρο ποσοστό λάθους λόγω μειωμένης ακρίβειας.
Τέσπα, με το παραπάνω τέντωμα ζορίζονται αρκετά τα ρουλεμάν χωρίς λόγο...
Ιμάντας χρονισμού εκκεντροφόρων: Απόψεις & εμπειρίες