-
Τοτε μεχρι και τα 19αρια το προφιλ δεν ειναι απαγορευτικο...9,8εκ και συγχρονη αναρτηση μια χαρα θα τις παλευει τις λακουβαρες μας! Στη βασικη θα ειναι για χωμα με 12.4!
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Εννοείς το ακόλουθο?
Insignia, Passat --> οικογενειακά
Α4 --> πολυτελή οικογενειακάναι
Και τα 3 δεν εξυπηρετούν (κατά βάση) τις ίδιες ανάγκες?
αλλες τιμές, άλλο prestige. Όπως η scoda δεν είναι opel, και η opel δεν είναι audi.
Με αυτή την λογική, δεν μπορώ να συγκρίνω A3 με Astra και Golf?
ως αυτοκίνητα ναι, αλλά ως αγορά (που είναι το θέμα εδώ) φυσικά όχι
-
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
...
αλλες τιμές, άλλο prestige. Όπως η scoda δεν είναι opel, και η opel δεν είναι audi.Με αυτή την λογική, δεν μπορώ να συγκρίνω A3 με Astra και Golf?
OK τότε ένα ερώτημα (που με απασχολεί): έχω 38Κ για να αγοράσω αυτοκίνητο (δεν είναι και λίγα)...
Λατρέυω την Audi αλλα απορρίπτω το 1.8/120 (εδώ καλά-καλά στραβομουτσουνιάζω στο 1.8/160).
Γουστάρω και την Opel (την ξέρω καλά, έχω ζήσει μαζί της , όπως και με την Audi).
Θέλω νάχει χώρους, γκάζι, άνεση. Τι να πάρω?- Α4 1.8/160 quattro (+μεταλλικό, συναγερμό, παρκ, cruise, MP3)
- A4 2.0/180 (+μεταλλικό, συναγερμό, παρκ, cruise, MP3)
- Insignia 2.0/220 AWD (με πίσω ηλεκτρονικό διαφορικό, flexride, bi-xenon με 9 προγρ., δέρμα με θερμαινόμενα, ξύλο, 8 airbags, 18αρες, ήχο infinity, 2ζωνικό, hill start, αναδιπλούμενους, συναγερμό, park pilot μπρος-πίσω, OPC line pack, ηλιοροφή,...)
Κάνω λάθος να τα συγκρίνω? Μπορείς να μου αναφέρεις που χάνω με τη μια επιλογή και που με την άλλη?
Soch
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
[
Κάνω λάθος να τα συγκρίνω? Μπορείς να μου αναφέρεις που χάνω με τη μια επιλογή και που με την άλλη?Soch
Αν και δεν είμαι ο Soch, θα σου κάνω μία ερώτηση - απάντηση:
Με το Α4 που ακριβώς κερδίζεις;;;
Προσωπική άποψη, μόνο στο ότι εμφανισιακά το Α4 είναι το πιο κουλ σεντάν που κυκλοφορεί (αν και το Insignia είναι επίσης πολύ καλό)
-
Λοιπον επειδη μεχρi την Δευτερα πρεπει να το παραγγειλω διοτι εδωσα το παλιο μου, σημερα πηγα να τα δω απο κοντα και τα δυο[ Insignia- A4 8k] το Α4 κερδιζει λιγακι εξωτερικα οπωσ ανεφερε πιο πανω ο φιλος μας , αλλα απο μεσα το Insignia Sport πραγματικα Δεν Παιζεται !!! οποτε βαζοντας τα παρακατω
-CD 500 Navi (Πλοήγηση με CD, 7 ηχεία, Έγχρωμη Οθόνη 7', βοηθητικές είσοδοι Aux-in 3.5mm & USB, 1GB εσωτ. μνήμη Flash, δυνατότητα αναπαραγωγής MP3/WMA)
-Προεγκατάσταση τηλεφώνου με bluetooth (για οθόνη γραφικών ή έγχρωμη οθόνη, χωρίς βάση κινητού) (
-Πακέτο ορατότητας (αισθητήρας βροχής, σύστημα αυτόματου φωτισμού με αναγνώριση τούνελ, ηλεκτροχρωματικός εσωτερικός καθρέπτης)
-Συναγερμός με αισθητήρα παραβίασης καπό & κλίσης αμαξώματος (εργοστασιακός)
-Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, του οδηγού και ηλεκτροχρωματικός (μόνο με TSQ)
-Προσαρμοζόμενος εμπρόσθιος φωτισμός AFL+ (λαμπτήρες Bi-Xenon, αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας, 9 λειτουργίες φωτισμού, σύστημα καθαρισμού) (μόνο με TSQ)
-Ηλεκτρικό χειρόφρενο με σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα
-Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών (TPMS)
-Γυάλινη ηλεκτρική ηλιοροφή
-Ηλεκτρονικός κλιματισμός 2 ζωνών Premium ECC με αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες, αισθητήρα υγρασίας & θερμοανακλαστικό παρμπρίζ)
-OPC Line Pack 1 (εμπρός & πίσω spoiler, πλαϊνά μαρσπιέ, αεροτομή, απόληξη εξάτμισης) ( καταργείται η ρεζέρβα εξοικονόμησης χώρου)
-Πρίζα 230V στην πίσω κεντρική κονσόλα (καταργεί την πρίζα 12V)
-Σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος με αισθητήρες εμπρός & πίσω (Advanced Park Pilot)συνολο 32500 κατι που τα ιδια σε Audi A4 160ps ειναι στα 47.000€ !!! τρελη διαφορα + οτι το Insignia ειναι ποιο καινουργιο αμαξι οποτε εχει πολλα Υπερ . και τελικα ειναι 90% Insignia και 10% Αudi A4
σε τι χρωμα ομως το Insignia ??? (ασπρο οπως ηθελα το Audi η Μπλε ελεκτρικ πως το Corsa OPC ???? -
Ο χρήστης mperdema έγραψε:
Λοιπον επειδη μεχρη την Δευτερα πρεπει να το παραγγειλω διοτι εδωσα το παλιο μου, σημερα πηγα να τα δω απο κοντα και τα δυο[ Insignia- A4 8k] το Α4 κερδιζει λιγακι εξωτερικα οπωσ ανεφερε πιο πανω ο φιλος μας , αλλα απο μεσα το Insignia Sport πραγματικα Δεν Παιζεται !!! οποτε βαζοντας τα παρακατω
-CD 500 Navi (Πλοήγηση με CD, 7 ηχεία, Έγχρωμη Οθόνη 7', βοηθητικές είσοδοι Aux-in 3.5mm & USB, 1GB εσωτ. μνήμη Flash, δυνατότητα αναπαραγωγής MP3/WMA)
-Προεγκατάσταση τηλεφώνου με bluetooth (για οθόνη γραφικών ή έγχρωμη οθόνη, χωρίς βάση κινητού) (
-Πακέτο ορατότητας (αισθητήρας βροχής, σύστημα αυτόματου φωτισμού με αναγνώριση τούνελ, ηλεκτροχρωματικός εσωτερικός καθρέπτης)
-Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, του οδηγού και ηλεκτροχρωματικός (μόνο με TSQ)
-Προσαρμοζόμενος εμπρόσθιος φωτισμός AFL+ (λαμπτήρες Bi-Xenon, αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας, 9 λειτουργίες φωτισμού, σύστημα καθαρισμού) (μόνο με TSQ)
-Ηλεκτρονικός κλιματισμός 2 ζωνών Premium ECC με αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες, αισθητήρα υγρασίας & θερμοανακλαστικό παρμπρίζ)
-OPC Line Pack 1 (εμπρός & πίσω spoiler, πλαϊνά μαρσπιέ, αεροτομή, απόληξη εξάτμισης) ( καταργείται η ρεζέρβα εξοικονόμησης χώρου)
-Σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος με αισθητήρες εμπρός & πίσω (Advanced Park Pilot)συνολο 32500 κατι που τα ιδια σε Audi A4 160ps ειναι στα 47.000€ !!! τρελη διαφορα + οτι το Insignia ειναι ποιο καινουργιο αμαξι οποτε εχει πολλα Υπερ . και τελικα ειναι 90% Insignia και 10% Αudi A4
σε τι χρωμα ομως το Insignia ??? (ασπρο οπως ηθελα το Audi η Μπλε ελεκτρικ πως το Corsa OPC ????Καλύτερα να έγραφες τι ΔΕΝ έβαλες
Σοβαρά τώρα, τούμπανο το Insignia, μια χαρά είναι. Ελπίζω τα CD500 & AFL να τα έβαλες πακέτο (Navi Pack 1) που είναι κατα 340 πιο οικονομικά. OPC Line Pack είναι κουκλί, στο Insignia topic πόσταρα φωτογραφίες. Χρώμα τελευταία μου αρέσει το κόκκινο, ρίξε μια ματιά.
Τα 32.500 είναι τελική μετά την έκπτωση? Αν ναι πόση σου κάνανε?
Edit: τώρα είδα ότι βγαίνει 33Κ, μόνο 500 κόψανε?Soch
-
εχω βαλει και αλλα 2 αλλα δεν τα θυμαμαι, κοψανε συνολικα 2700, μια χαρα ειναι. τις φωτο που τις εχει να δω ??
-
εχω βαλει και αλλα 2 αλλα δεν τα θυμαμαι, κοψανε συνολικα 2700, μια χαρα ειναι. τις φωτο που τις εχει να δω ??Οι φωτογραφίες υπάρχουν εδώ
viewtopic.php?p=1427237#p1427237Και τα άλλα 2 κοστίζουν 2.200 (π.χ. δέρμα & κάτι άλλο)?
Δηλαδή στο σύνολο βγήκε 35.200 και στο δίνουν με 32.500? Σου κόψαν χρήμα ή βάζουν έξτρα εδώ (π.χ. συναγερμό, park pilot)?
Γράφεις μια ανάλυση των τιμών αν θες? Ακούγεται ενδιαφέρουσα πρόταση.Soch
-
Καλητερα να μη μου εστελνες τις φωτογραφιες μου αλλαξεις την γνωμη εκει που ειμουν 90 % Insignia τωρα ειμαι 50% Insignia kai 50% Audi A4 . Αληθεια εχει βαλει κανει το kit tης ABT σε Audi ? kai τι γνωμη εχει γιαυτο ? απο 120 ps ? sta 211ps δεν ειναι πολυ ?>?
-
σε τι χρωμα ομως το Insignia ??? (ασπρο οπως ηθελα το Audi η Μπλε ελεκτρικ πως το Corsa OPC ????
Μπερδεμένε μήπως αυτή την ερώτηση πρέπει να την απευθύνεις αποκλειστικά στον εαυτό σου και σε κανένα άλλο? ΕΣΕΝΑ τι χρώμα σου αρέσει?
Εκτός αν ότι χρώμα σου πει ο καθένας θα σπεύσεις να το αγοράσεις. -
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
Συμφωνώ ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών (δεν εννοοώ προφανώς με βάση το μέγεθος).Άλλη κλάση το ένα, αλλη το άλλο.Μεταξύ των δύο, εάν έχεις τα χρήματα παίρνεις audi, εάν δεν θέλεις να ανέβεις τόσο ψηλά στην τιμή προτιμάς το opel. Απλά πράγματα.
Ανήκουν στο ίδιο segment και θεωρώ ότι η Opel προσπαθεί να τραβήξει υποψήφιους αγοραστές τιμολογώντας τα αυτοκίνητα στην κατηγορία που μέχρι πρότινος ήταν το vectra αλλά με πιο premium προφίλ ( που πρέπει βέβαια να το χτίσει , δεν γίνεσαι premium εάν κάνεις μία απόπειρα και μάλιστα στην απόπειρα αυτή έχεις ένα χερούλι που τρίζει ). Θεωρώ πως εάν πάει καλά το Insignia θα αρχίσει να βάσει αξεσουάρ που βρίσκεις στο Α4 ( όπως πχ ο φωτισμός κάτω από τα καθίσματα όταν ανοίγουν οι πόρτες ) και ενδεχομένως να ανέβει κατηγορία τιμής όταν θεωρήσει ότι έχει γίνει αρκούντως premium ( μετά από 2 ή τρία αντίστοιχα μοντέλα βέβαια ήτοι 20 περίπου χρόνια συνεχούς προσπάθειας ).
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Λοιπον επειδη μεχρη την Δευτερα πρεπει να το παραγγειλω διοτι εδωσα το παλιο μου, σημερα πηγα να τα δω απο κοντα και τα δυο[ Insignia- A4 8k] το Α4 κερδιζει λιγακι εξωτερικα οπωσ ανεφερε πιο πανω ο φιλος μας , αλλα απο μεσα το Insignia Sport πραγματικα Δεν Παιζεται !!! οποτε βαζοντας τα παρακατω
σε τι χρωμα ομως το Insignia ??? (ασπρο οπως ηθελα το Audi η Μπλε ελεκτρικ πως το Corsa OPC ????Καλύτερα να έγραφες τι ΔΕΝ έβαλες
Σοβαρά τώρα, τούμπανο το Insignia, μια χαρά είναι. Ελπίζω τα CD500 & AFL να τα έβαλες πακέτο (Navi Pack 1) που είναι κατα 340 πιο οικονομικά. OPC Line Pack είναι κουκλί, στο Insignia topic πόσταρα φωτογραφίες. Χρώμα τελευταία μου αρέσει το κόκκινο, ρίξε μια ματιά.
Τα 32.500 είναι τελική μετά την έκπτωση? Αν ναι πόση σου κάνανε?
Edit: τώρα είδα ότι βγαίνει 33Κ, μόνο 500 κόψανε?Soch
Pomeκάτι Red...Tρομερό χρώμα και μου αρέσει και το Royal Blue.
-
Καλητερα να μη μου εστελνες τις φωτογραφιες μου αλλαξεις την γνωμη εκει που ειμουν 90 % Insignia τωρα ειμαι 50% Insignia kai 50% Audi A4 . Αληθεια εχει βαλει κανει το kit tης ABT σε Audi ? kai τι γνωμη εχει γιαυτο ? απο 120 ps ? sta 211ps δεν ειναι πολυ ?>?Άρα εφ' όσον τα 15.000 διαφορά δεν είναι πρόβλημα γιατί το σκέφτεσαι ; Ξέρεις ότι όταν αγοράζεις Opel αγοράζεις την πρώτη ( μετά από πάάάρα πολλά χρόνια ) απόπειρα της Opel να μπει εκεί που βρίσκεται η Audi ( και δεν ξέρει κανείς εάν θα τα καταφέρει ) ενώ όταν αγοράζεις Audi , αγοράζεις την κατηγορία στην οποία το Insignia προσπαθεί να μπει.
Άρα , εφ' όσον τα 15.000 δεν είναι πρόβλημα , Αudi και ξερό ψωμί.
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
...
αλλες τιμές, άλλο prestige. Όπως η scoda δεν είναι opel, και η opel δεν είναι audi.Με αυτή την λογική, δεν μπορώ να συγκρίνω A3 με Astra και Golf?
OK τότε ένα ερώτημα (που με απασχολεί): έχω 38Κ για να αγοράσω αυτοκίνητο (δεν είναι και λίγα)...
Λατρέυω την Audi αλλα απορρίπτω το 1.8/120 (εδώ καλά-καλά στραβομουτσουνιάζω στο 1.8/160).
Γουστάρω και την Opel (την ξέρω καλά, έχω ζήσει μαζί της , όπως και με την Audi).
Θέλω νάχει χώρους, γκάζι, άνεση. Τι να πάρω?- Α4 1.8/160 quattro (+μεταλλικό, συναγερμό, παρκ, cruise, MP3)
- A4 2.0/180 (+μεταλλικό, συναγερμό, παρκ, cruise, MP3)
- Insignia 2.0/220 AWD (με πίσω ηλεκτρονικό διαφορικό, flexride, bi-xenon με 9 προγρ., δέρμα με θερμαινόμενα, ξύλο, 8 airbags, 18αρες, ήχο infinity, 2ζωνικό, hill start, αναδιπλούμενους, συναγερμό, park pilot μπρος-πίσω, OPC line pack, ηλιοροφή,...)
Κάνω λάθος να τα συγκρίνω? Μπορείς να μου αναφέρεις που χάνω με τη μια επιλογή και που με την άλλη?
Soch
To Saab 9.3 XWD το είδες; Είναι μια καλή εναλλακτική νομίζω...
-
Ανήκουν στο ίδιο segment και θεωρώ ότι η Opel προσπαθεί να τραβήξει υποψήφιους αγοραστές τιμολογώντας τα αυτοκίνητα στην κατηγορία που μέχρι πρότινος ήταν το vectra αλλά με πιο premium προφίλ
Τα segments είναι ένα μαρκετινίστικο εφεύρημα. Μην τα παίρνετε και εντελώς τοις μετρητοίς. Δεν αποτελούν απαράβατα όρια στην αγορά, απλά χωροθετούν χονδρικώς και γενικώς μια ομάδα προιόντων.
Η Όπελ ποτέ δεν ήταν πρέμιουμ, τώρα θα γίνει μετά από 80 χρόνια στην αγκαλιά της GM? Τα ''χαιλίκια'' για να εμπεδωθούν από τον καταναλωτή χρειάζονται συνέπεια επί σειρά δεκαετιών. Κλασσικό παράδειγμα η μεταπολεμική BMW όπου ξεκίνησε να φτιάχνει, under lisence μάλιστα, τα δίχρονα κουβαδάκια Isetta των 600 κυβικών. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80, όπου άρχισε να πουλάει πολύ μούρη ακόμη και έναντι της Μερκ, πέρασαν 40 ολόκληρα χρόνια.
Με το Insignia η Όπελ βρίσκεται στο γνώριμο, για το αμερικάνικο μάρκετινγκ, χώρο του more car for your money. Πλούσιος εξοπλισμός από το σούπερ μάρκετ της μαμάς, καλές τιμές και μπούγιο είναι το τρίπτυχο-σειρήνα για τον υποψήφιο αγοραστή που θέλει να κάνει τη δουλειά του χωρίς να ξοδευτεί αλλά και, γιατί όχι, να ''κλείσει το ματάκι του'' στο γείτονα με ύφος κοίτα τι πήρα εγώ με μόνο 0.000 ευρώ (π.χ.). -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ανήκουν στο ίδιο segment και θεωρώ ότι η Opel προσπαθεί να τραβήξει υποψήφιους αγοραστές τιμολογώντας τα αυτοκίνητα στην κατηγορία που μέχρι πρότινος ήταν το vectra αλλά με πιο premium προφίλ
Τα segments είναι ένα μαρκετινίστικο εφεύρημα. Μην τα παίρνετε και εντελώς τοις μετρητοίς. Δεν αποτελούν απαράβατα όρια στην αγορά, απλά χωροθετούν χονδρικώς και γενικώς μια ομάδα προιόντων.
Η Όπελ ποτέ δεν ήταν πρέμιουμ, τώρα θα γίνει μετά από 80 χρόνια στην αγκαλιά της GM? Τα ''χαιλίκια'' για να εμπεδωθούν από τον καταναλωτή χρειάζονται συνέπεια επί σειρά δεκαετιών. Κλασσικό παράδειγμα η μεταπολεμική BMW όπου ξεκίνησε να φτιάχνει, under lisence μάλιστα, τα δίχρονα κουβαδάκια Isetta των 600 κυβικών. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80, όπου άρχισε να πουλάει πολύ μούρη ακόμη και έναντι της Μερκ, πέρασαν 40 ολόκληρα χρόνια.
Με το Insignia η Όπελ βρίσκεται στο γνώριμο, για το αμερικάνικο μάρκετινγκ, χώρο του more car for your money. Πλούσιος εξοπλισμός από το σούπερ μάρκετ της μαμάς, καλές τιμές και μπούγιο είναι το τρίπτυχο-σειρήνα για τον υποψήφιο αγοραστή που θέλει να κάνει τη δουλειά του χωρίς να ξοδευτεί αλλά και, γιατί όχι, να ''κλείσει το ματάκι του'' στο γείτονα με ύφος κοίτα τι πήρα εγώ με μόνο 0.000 ευρώ (π.χ.).Είπα εγώ κάτι διαφορετικό ;
Δες την δημοσίευση που κάνω μετά....Η Opel προσπαθεί να κοιτάξει προς τα επάνω. Θα χρειαστεί τουλάχιστον τρία καλά μοντέλα για να πει ότι χτυπά την πόρτα.
-
Aκριβώς, επειδή συμφωνώ το παρέθεσα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Aκριβώς, επειδή συμφωνώ το παρέθεσα.Α...
Πάντως η αναφορά στο segment έγινε με την αυτή λογική. Για να κοιτάξεις πιο πάνω , βασικά , πρέπει να σε κοιτάξουν οι πελάτες της από πάνω. Άρα χτυπάς στο segment με ελκυστικά χαρακτηριστικά και περιμένεις να δεις εάν τσιμπάς κάποιον από πάνω για να σε διαδώσει και βελτιώσεις τη φήμη σου.
Πάντως από το astra H και μετά τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά καλούδια της Opel έχουν βελτιωθεί πολύ και σε προσφορά ( πολλά gadjet που δεν προσφέρονταν σε οχήματα της κατηγορίας πριν το 2004 και άρχισαν να διαδίδονται στα λοιπά αντίστοιχα μετά το 2006 ) αλλά , το βασικό , σε ποιότητα. Αυτή νομίζω ήταν η πρώτη κίνηση. Η βελτίωση της αξιοπιστίας.
-
απο θεμα θορυβουμε μεσα στο σαλονι εχουν διαφορα ?
-
Το Α4 είναι πολύ ήσυχο ίσως... υπερβολικά, το Opel δεν ξέρω...
Αυτό που έχω να πω είναι πως αν έχεις τα χρήματα για Α4 160 Quattro να επιλέξεις αυτό έναντι του 120.
Το 120 (entry level) είναι μια πολύ καλή λύση για κάποιον που δεν έχει να διαθέσει πολλά. Το 160 είναι σαφώς πιο γρήγορο... Επίσης δεν είναι μόνο 160 αλλά γύρω στα 180 στην πραγματικότητα...Το Opel έρχεται με πολύ καλές προδιαγραφές, πιστεύω πως θα είναι επίσης πολύ καλό. Δεν μπορώ να σου πω κάτι παραπάνω καθώς όχι μόνο δεν το έχω οδηγήσει αλλά δεν το έχω δει καν!...
Όταν βλέπεις τις τιμές, μη σε χαλάνε οι 160 ονομαστικοί ίπποι του Α4 σε σχέση με το Opel υπάρχουν ακόμα τιμιότερα αυτοκίνητα και από τα δύο (Octavia RS). Το σίγουρο είναι πως ότι κι αν επιλέξεις δεν θα απογοητευτείς...
Υγ. Σε βελτίωση τέτοιου βαθμού από 120 σε 200+ στο Α4 χωρίς Quattro? με τί φρένα? με τι αναρτήσεις?
Δεν είναι μόνο ο κινητήρας!
Opel Insignia 1.6T vs Audi A4 120ps(134ps) i 160ps(173ps)