-
Εγώ έχω πάει στις αντιπροσωπίες και τα έχω δει και τα 2. Το μεν Οπελ είναι για μένα ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία του. Σχεδιαση μέσα έξω, ποιότητα, κινητήρας καλός (1,8), μέτριοι χώροι αλλά και σωστή τιμολόγηση. Από την άλλη το Skoda έχει ένα άθλιο εσωτερικό και σχεδιαστικά αλλά και κυρίως ποιοτικά. Και είναι λογικό. Ένα αυτοκίνητο 5 μέτρων με πλούσιο εξοπλισμό και καλούς κινιτήρες έχει 22000. Από κάπου έπρεπε να κόψουν... Τουλάχιστον έχει χώρους. Εκεί δεν παίζεται!
-
Κοίτα , οι μέτριοι χώροι του Insignia λέγονται άποψη στο Α4 ( στο νέο Α4 το κεφάλι μου βρίσκει πάνω όταν κάθομαι στις πίσω θέσεις ). Στο insignia λέγεται κακός σχεδιασμός. Είναι θέμα οπτικής γωνίας.
-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
Από την άλλη το Skoda έχει ένα άθλιο εσωτερικό και σχεδιαστικά αλλά και κυρίως ποιοτικά.Όσον αφορά στην εσωτερική σχεδίαση είναι θέμα γούστου. Ποιοτικά όμως μόνο άθλιο δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Από την άλλη το Skoda έχει ένα άθλιο εσωτερικό και σχεδιαστικά αλλά και κυρίως ποιοτικά.
Όσον αφορά στην εσωτερική σχεδίαση είναι θέμα γούστου. Ποιοτικά όμως μόνο άθλιο δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις.
Οταν μετα απο 15000km τα περισοτερα octavia τριζουν, δεν νομιζω οτι μπορεις να πεις κατι αλλο! Ασε που χρησιμοποιουν πολλα σκληρα πλαστικα που θυμιζουν αλλες εποχες, και γενικα η αισθηση που αποκομιζεις συνολικα δεν ειναι τοσο ποιοτικη. Εγω βεβαια ξαναλεω οτι δεν εχω επαφη με το καινουριο Superb. Και ουτε θα το επιδιωξω φυσικα..Προσωπικα το θεωρω κακασχημο μεσα και εξω.
-
Το νέο superb έχει μόνο μαλακά πλαστικά μέσα. Τουλάχιστον το test drive που οδήγησα με 8000 χλμ όπου έβρισα λακκούβα το κοπανούσα όσο πιο καλά μπορούσα. Δεν έκανε τ6ο παραμικρό κιχ και μιλάμε για κρατήρες. Το αμάξι το πήρα χωρίς πωλητή μέσα και του φέρθηκα πολύ άσχημα. Όταν μπήκα μεσα στο insignia και πήγα να κλείσω όλες τις πόρτες οι χειρολαβές έτριζαν. Αυτό με χάλασε πολύ άσχημα. Αυτά τα διαπίστωσα ο ίδιος και όχι άκουσα μου είπανε.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τον τσεχο
Μα είναι ΑΣΚΗΜΟ....
την κωλαρα του οπελ την ειδες??
Δεν είπα οτι είναι κούκλα το Opel αλλά είναι σαφώς ομορφότερο αν και από κοντά δεν δείχνει τελικά τόσο εντυπωσιακό. Θα έλεγε οτι το περίμενα πολύ καλύτερο και τελικά απογοητεύτηκα. Το Superb όμως είναι ΑΣΚΗΜΟ. Αν καλύπτεσαι απο χώρους κτλ τότε πάρτο γιατί αν και άσχημο είναι ένα καλό αμάξι σε καλή τιμή.
-
Πάρε το superb αλλα να παραγγείλεις και την κουκούλα του στην οποια θα ανοίξεις μια τρυπα να βλέπεις μπροστά και δεν θα την βγάλεις ποτε!
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι το πιο άσχημο αυτοκίνητο μετά το TIIDA και για μένα παίζει πρωτεύον ρολο η εμφάνιση σε ένα αυτοκίνητο. -
Λίγα λόγια για το Τι-ειδα, μην γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες.
Το αμάξι με τον σούπερ-σπορ κινητήρα στα 1,8 λίτρα. -
Προφανώς η θέση στις ταξινομήσεις παγκοσμίως, δεν μετράει όσο η υποκειμενική εμφάνιση. Κρίμα.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Προφανώς η θέση στις ταξινομήσεις παγκοσμίως, δεν μετράει όσο η υποκειμενική εμφάνιση. Κρίμα.για το TIIDA μιλάς ή για τα άλλα δύο ;
Γιατί και τα δύο είναι καινούρια.
το παλιό superb δεν ήταν τόσο άσχημο και το insignia δεν υπήρχε.
-
Superb αν και μονο αν συνοδευεται απο μια 2μετρη τσεχα στο βασικο εξοπλισμο μπας και μετριαστεί η ασχημια του...
Ινσινια 1.6Τ απο μενα. -
Πάντως δεν είναι η μόνη διαφορά των δύο η ομορφιά ( που είναι υποκειμενική ) αλλά και άλλες. Η πιο φρέσκια σχεδίαση , η διαφορά σε σχέση με την μουντάδα των VAG ( εξαιρούνται τα Audi ) , η τεχνολογία που απολαμβάνεις σε ακριβότερα αυτοκίνητα κα.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Προφανώς η θέση στις ταξινομήσεις παγκοσμίως, δεν μετράει όσο η υποκειμενική εμφάνιση. Κρίμα.
για το TIIDA μιλάς ή για τα άλλα δύο ;
Φυσικά και μιλάμε για το Τίιντα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
για το TIIDA μιλάς ή για τα άλλα δύο ;
Φυσικά και μιλάμε για το Τίιντα
Δε μου φάνηκε ότι μιλούσε για το TIida. Γιατί η θέση στις ταξινομήσεις του Τiida είναι καλλίτερη από την εξωτερική του εμφάνιση ;
-
Όχι, ακριβώς, θα έπρεπε να πουλάει ακόμα περισσότερο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όχι, ακριβώς, θα έπρεπε να πουλάει ακόμα περισσότερο.Μην συζητάς....
-
Η θέση στις ταξινομήσεις του Tiida περιορίζεται από την ελλειπή προσφορά του αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Όσο για τις ξένες αγορές, χαρακτηριστικά να αναφέρουμε την παρουσία του σε πολλές αμερικανικές σειρές και ταινίες.
Το αυτοκίνητο είναι πραγματική αποκάλυψη και αν σκεφτούμε ότι κυκλοφορούσε 2 χρόνια πριν αποφασιστεί το 2006 να έρθει και στην Ευρώπη, μιλάμε για όπλο.
-
Πάντως εγώ λέω πάλι καλά που περιορίζεται από την ελλειπή προσφορά του στην Ελλάδα.
-
off topic end από μένα
Ρωτήστε και κανέναν που να το έχει οδηγήσει (drdino, paimei, sx, krusensterstersterstern). Οι κάτοχοι έχουν το www.tiidaclub.gr και τα λένε εκεί...
Οι δε αναλογίες είναι βασισμένες στη χρυσή τομή. Το 5θυρο δεν πουλάει τόσο γιατί είναι λιγότερο αρμονικό. Κάτι πολυδιαφημισμένα μικρομεσαία τύπου bravo κλπ. τρώνε σκόνη από το ταπεινό και φερμένο κρυφά στην Ελλάδα Tiida Latio.
-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
Εγώ έχω πάει στις αντιπροσωπίες και τα έχω δει και τα 2....Το νέο superb έχει μόνο μαλακά πλαστικά μέσα. Τουλάχιστον το test drive που οδήγησα...
Ο μεν Νικος ειδε απλα, ο δε Κωστας οδηγησε...
Το μεν Οπελ είναι για μένα ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία του. Σχεδιαση μέσα έξω, ποιότητα,....
...Όταν μπήκα μεσα στο insignia και πήγα να κλείσω όλες τις πόρτες οι χειρολαβές έτριζαν. Αυτό με χάλασε πολύ άσχημα.
Ποιοτητα ειναι ΚΑΙ το να τριζουν οι χειρολαβες...
Από την άλλη το Skoda έχει ένα άθλιο εσωτερικό και σχεδιαστικά αλλά και κυρίως ποιοτικά....
όπου έβρισκα λακκούβα το κοπανούσα όσο πιο καλά μπορούσα. Δεν έκανε το παραμικρό κιχ και μιλάμε για κρατήρες. Το αμάξι το πήρα χωρίς πωλητή μέσα και του φέρθηκα πολύ άσχημα.
Ο μεν Νικος απλα το ειδε και με τη μια καταλαβε τη χαλια ποιοτητα, ο δε Κωστας δεν διαπιστωσε κατι τετοιο παρα το γεγονος οτι το εριχνε σε κρατηρες.Προφανως φορουσε ωτοασπιδες...
Και είναι λογικό. Ένα αυτοκίνητο 5 μέτρων με πλούσιο εξοπλισμό και καλούς κινιτήρες έχει 22000. Από κάπου έπρεπε να κόψουν...
22 χιλιαρικα εεε??
Αααα τσι πουστηδοι...
Γιατι εδωhttp://www.autotriti.gr/Auto/_Nea_Montela/times_k_AUTO.asp?marka=SKODA το Superb 1.8tsi (μιας και μιλαμε για 1,8 Insignia) εχει 24 χιλιαρικα και με κανα δυο εξτρα επιπλεον φτανει τα 25-26...
Αλλα ειπαμε Λογικο ειναι.Εχουνε γινει περικοπες.
Παραλογο ειναι το οτι το κοστος της εργατοωρας ειναι περιπου το 1/3 στη Τσεχια απο οτι στη Γερμανια και φυσικα δε μετραει στη διαμορφωση ανταγωνιστικης τιμης.
Δε μπορει η ποιοτητα θα ειναι χαλια κι ας κατεβαζουν απο το ιδιο ραφι ολα τα βασικα ανταλλακτικα (αναρτησεις, κινητηρες ηλεκτρικα/ηλεκτρονικα) μαλλον η Skoda θα παιρνει τα διαλογης.
Αποδειξη της χαλια ποιοτητας αποτελει και το γεγονος οτι η Skoda το 2008 ηταν η δευτερη σε πωλησεις εισαγωμενη μαρκα στη Γερμανια πισω απο τη Renault, μιας και οι Γερμανοι ειναι γνωστοι για την πληρη ανυπαρξια καταναλωτικης συνειδησης ειδικα σε οτι αφορα θεματα ποιοτητας....
INSIGNIA ή SUPERB?