-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Αποδειξη της χαλια ποιοτητας αποτελει και το γεγονος οτι η Skoda το 2008 ηταν η δευτερη σε πωλησεις εισαγωμενη μαρκα στη Γερμανια πισω απο τη Renault, μιας και οι Γερμανοι ειναι γνωστοι για την πληρη ανυπαρξια καταναλωτικης συνειδησης ειδικα σε οτι αφορα θεματα ποιοτητας....
Πολύ καλή ενημέρωση γι'ακόμη μια φορά στα θέματα της Skoda, που να είχες και αυτοκίνητο δηλαδή ή πόσο μάλλον Skoda, θαύματα θα βλέπαμε...
Μια παρατήρηση: Το ότι ήταν δεύτερη μετά την Ρενό η Skoda, δείχνει πως η Skoda είναι ποιοτική; Η Renault τότε είναι ποιοτικότερη να υποθέσω;
Φαίνεται πως οι Laguna με τα άπειρα προβλήματα , δεν πήγαιναν Γερμανία...
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Παραλογο ειναι το οτι το κοστος της εργατοωρας ειναι περιπου το 1/3 στη Τσεχια απο οτι στη Γερμανια και φυσικα δε μετραει στη διαμορφωση ανταγωνιστικης τιμης.Δηλαδη η Mercedes που κατασκευαζοντε στην Τουρκια γιατι δεν πωλιουντε λιγοτερο?
Οπως καταλαβαινεις το οτι κατασκευαζετε στην Τσεχια δεν λεει τιποτα.
Επισης αρκετα απο τα πραγματα που χρησιμοποιει απο το ραφι του VAG ειναι προηγουμενης γενιας.
Ακομα ομως και οπως τα λες να ηταν το γεγονος οτι σε ενα αυτοκινητο των 25-29χιλ ευρω οπως ειναι το Octavia δεν βλεπεις επενδυση στο καπο και αμορτισερ η ακους αεροδυναμικους θορυβους απο τις τσιμουχες των παραθυρων η εχεις μια 45αρα μπαταρια παρα το υψηλο φορτιο απο τις ηλεκτρικες καταναλωσεις ειναι για μενα δειγμα οικονομιας. Για να μην πω για τους τριγμους την κουφια αισθηση τις πορτας και το ντουλαπακι που ειναι σαν απο suzuki της δεκαετιας του 80! -
Η Mercedes κανει εργοστασια στην Τουρκια και αλλου για να ριξει το κοστος παραγωγης. Φυσικα, τα μοντελα της δεν μπορει παρα να εχουν κοινη τιμη, ανεξαρτητως που εχουν κατασκευαστει. Ομως, φυσικα και το μερσεντες που κατασκευαστηκε στην τουρκια κοστισε στην εταιρεια φτηνοτερα απ αυτο που φτιαχτηκε στην γερμανια. Απλως η εταιρεια ειτε καρπωνεται την διαφορα για αυξηση της κερδοφοριας της, ειτε πουλαει χρησιμοποιωντας καποιον μεσο ορο κοστους.
Αρα, το οτι κατασκευαζεται στην Τσεχια φυσικα και λεει πολλα.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Η Mercedes κανει εργοστασια στην Τουρκια και αλλου για να ριξει το κοστος παραγωγης. Φυσικα, τα μοντελα της δεν μπορει παρα να εχουν κοινη τιμη, ανεξαρτητως που εχουν κατασκευαστει. Ομως, φυσικα και το μερσεντες που κατασκευαστηκε στην τουρκια κοστισε στην εταιρεια φτηνοτερα απ αυτο που φτιαχτηκε στην γερμανια. Απλως η εταιρεια ειτε καρπωνεται την διαφορα για αυξηση της κερδοφοριας της, ειτε πουλαει χρησιμοποιωντας καποιον μεσο ορο κοστους.Αρα, το οτι κατασκευαζεται στην Τσεχια φυσικα και λεει πολλα.
Καταρχην το κατασκευαζεται πρεπει να το αλλαξουμε σε συναρμολογειται! Επομενως το ερωτημα ειναι στο συνολικο κοστος παραγωγης ενος αυτοκινητου ποσο αντιστοιχει στην συναρμολογηση? Επιπλεον, αν καποιος παρατηρησει λιγο σε βαθος τα διαφορα μερη θα δει οτι πχ ενας Bosch εγκεφαλος σε ενα Mercedes ειναι made in Germany ενω ο αντιστοιχος Skoda (που μπορει να ειναι ακριβως ιδιο μοντελο) να ειναι made in Spain (πχ)
Το παραδειγμα της Mercedes δειχνει οτι την τιμη πωλησης την καθοριζει σε ενα πολυ μεγαλο βαθμο το marketing και το target group των πελατων στο οποιο απευθυνετε η καθε εταιρεια. Ομως τα παραπανω σημεια στα οποια στηριζω την διαφορα τιμης των Skoda σε σχεση με τα VW πχ ειναι δεδομενα και προερχονται απο σχεδον συμβιωση με το συγκεκριμενο μοντελο, απο την στιγμη που ειναι επιλογη του αδελφου μου ακολουθωντας την ιδια λογικη (οτι ειναι ενα vw με καλυτερη τιμη δηλαδη)
-
Kαι βασικά η εργατοώρα στην αυτοκινητοβιομηχανία της Τσεχίας μόνο χαμηλή δεν είναι. Πλησιάζει επικίνδυνα τα Γερμανικά δεδομένα. Βασικά ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα φτηνή γιατί οι Τσέχοι θεωρούνται πολύ καλοί και προσεκτικοί και πλέον απαιτούν τα ανάλογα λεφτά...
Επίσης οι γνωστοί άγνωστοι παρακαλούνται να ηρεμήσουν. -
Αν θελεις να παιζουμε με τις λεξεις, οκ. Αλλα ειτε κατασκευαζονται ειτε συναρμολογουνται, το κοστος ειναι μικροτερο, αρα η φραση σου 'Οπως καταλαβαινεις το οτι **κατασκευαζετε **στην Τσεχια δεν λεει τιποτα' ειναι λανθασμενη.
Το οτι ο εγκεφαλος bosch κατασκευαζεται στην γερμανια ή στην ισπανια λιγη σημασια εχει. Περισσοτερη σημασια εχουν οι προδιαγραφες οι οποιες τηρουνται.
Τελος, το marketing οντως παιζει τεραστιο λογο, οπως και τα target group. Σκεψου οτι το marketing της volvo κατορθωσε να περασει το s40 ως ενα αυτοκινητο μεγαλυτερης κατηγοριας απο αυτο που πραγματικα ειναι.
ΥΓ, Απο μια προχειρη ερευνα, οι αναλογια μισθων σε Τσεχια / Γερμανια ηταν στο 1/2.5 το 2007.
-
Εντάξει, σταματάω εδώ.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Εγώ έχω πάει στις αντιπροσωπίες και τα έχω δει και τα 2....
Το νέο superb έχει μόνο μαλακά πλαστικά μέσα. Τουλάχιστον το test drive που οδήγησα...
Ο μεν Νικος ειδε απλα, ο δε Κωστας οδηγησε...
Το μεν Οπελ είναι για μένα ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία του. Σχεδιαση μέσα έξω, ποιότητα,....
...Όταν μπήκα μεσα στο insignia και πήγα να κλείσω όλες τις πόρτες οι χειρολαβές έτριζαν. Αυτό με χάλασε πολύ άσχημα.
Ποιοτητα ειναι ΚΑΙ το να τριζουν οι χειρολαβες...
Από την άλλη το Skoda έχει ένα άθλιο εσωτερικό και σχεδιαστικά αλλά και κυρίως ποιοτικά....
όπου έβρισκα λακκούβα το κοπανούσα όσο πιο καλά μπορούσα. Δεν έκανε το παραμικρό κιχ και μιλάμε για κρατήρες. Το αμάξι το πήρα χωρίς πωλητή μέσα και του φέρθηκα πολύ άσχημα.
Ο μεν Νικος απλα το ειδε και με τη μια καταλαβε τη χαλια ποιοτητα, ο δε Κωστας δεν διαπιστωσε κατι τετοιο παρα το γεγονος οτι το εριχνε σε κρατηρες.Προφανως φορουσε ωτοασπιδες...
Και είναι λογικό. Ένα αυτοκίνητο 5 μέτρων με πλούσιο εξοπλισμό και καλούς κινιτήρες έχει 22000. Από κάπου έπρεπε να κόψουν...
22 χιλιαρικα εεε??
Αααα τσι πουστηδοι...
Γιατι εδωhttp://www.autotriti.gr/Auto/_Nea_Montela/times_k_AUTO.asp?marka=SKODA το Superb 1.8tsi (μιας και μιλαμε για 1,8 Insignia) εχει 24 χιλιαρικα και με κανα δυο εξτρα επιπλεον φτανει τα 25-26...
Αλλα ειπαμε Λογικο ειναι.Εχουνε γινει περικοπες.
Παραλογο ειναι το οτι το κοστος της εργατοωρας ειναι περιπου το 1/3 στη Τσεχια απο οτι στη Γερμανια και φυσικα δε μετραει στη διαμορφωση ανταγωνιστικης τιμης.
Δε μπορει η ποιοτητα θα ειναι χαλια κι ας κατεβαζουν απο το ιδιο ραφι ολα τα βασικα ανταλλακτικα (αναρτησεις, κινητηρες ηλεκτρικα/ηλεκτρονικα) μαλλον η Skoda θα παιρνει τα διαλογης.
Αποδειξη της χαλια ποιοτητας αποτελει και το γεγονος οτι η Skoda το 2008 ηταν η δευτερη σε πωλησεις εισαγωμενη μαρκα στη Γερμανια πισω απο τη Renault, μιας και οι Γερμανοι ειναι γνωστοι για την πληρη ανυπαρξια καταναλωτικης συνειδησης ειδικα σε οτι αφορα θεματα ποιοτητας....- Δεν ξέρω κατά πόσο τα έχεις δει τα αυτοκίνητα αλλά ένας που έχει μπει μέσα σε αυτά με έναν που τα έχει δει από φωτογραφίες έχει καλύτερη γνώμη
2)Οι χειρολαβές στο Oπελ όντως έτριζαν ελάχιστα αλλά δεν άκουσα κανέναν να λέει κάτι για τα άθλια χειριστήρια κλιματισμού του Σκοντα που νομίζεις ότι θα σου μείνουν στο χερι. Κανείς δεν είπε ότι το ταμπλό του όταν το ακουμπούσες σε συγκεκριμένα σημεία έτριζε.
3)Μερικοί δεν έχετε καταλάβει κάτι. Το Σκόντα στα 4,8+ μέτρα είναι μια κατηγορία πάνω από το Οπελ. Στην κατηγορία του Οπελ είναι το Οκταβια 5. Το Σουπέρμπ πρέπει συγκρίνεται με τα BMW 5, Mercedes E, Audi A6 και τα υπόλοιπα αυτής της κατηγορίας. Για αυτά τα δεδομένα είναι φτηνό ή όχι; Εγώ θεωρώ ότι το Octavia5 έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής αλλά κυρίως καλύτερη ποιότητα συναρμολόγησης.
4)Όσο για τις τιμές έχει βασική τιμή εκκίνησης 19800.
- Δεν ξέρω κατά πόσο τα έχεις δει τα αυτοκίνητα αλλά ένας που έχει μπει μέσα σε αυτά με έναν που τα έχει δει από φωτογραφίες έχει καλύτερη γνώμη
-
Το οκταβια εχει πατωμα γκολφ αλλα ειναι 3 ογκων, αρα συγκρινε το με το σενταν αστρα, τζεττα κλπ.
Το σουπερμπ εχει πατωμα πασατ, αρα παει στην κατηγορια ινσινια, που ετσι κι αλλιως ειναι επισης στα 4,8+ μετρα, οπως και τα υπολοιπα νεα στην κατηγορια (μαζντα 6, μοντεο κλπ). -
Ο χρήστης pro έγραψε:
Το οτι ο εγκεφαλος bosch κατασκευαζεται στην γερμανια ή στην ισπανια λιγη σημασια εχει. Περισσοτερη σημασια εχουν οι προδιαγραφες οι οποιες τηρουνται.Τοτε γιατι το ιδιο SKF ρουλεμαν απο Σουηδια/Γερμανια ειναι πιο ανθεκτικο απο το ιδιο προερχομενο απο Τουρκια πχ?
Τελος, το marketing οντως παιζει τεραστιο λογο, οπως και τα target group. Σκεψου οτι το marketing της volvo κατορθωσε να περασει το s40 ως ενα αυτοκινητο μεγαλυτερης κατηγοριας απο αυτο που πραγματικα ειναι.
Δεν βλεπω λαθος...το λανσαρανε ως premium sedan/estate και στη συνεχεια small coupe στην κατηγορια Golf. Το οτι το αντιλειφθηκε η αγορα διαφορετικα η οτι στη Volvo εκτιμησαν λαθος την αναγκη για τετοιου ειδους οχημα στην κατηγορια ειναι αλλο θεμα.
ΥΓ, Απο μια προχειρη ερευνα, οι αναλογια μισθων σε Τσεχια / Γερμανια ηταν στο 1/2.5 το 2007.
Οκ αλλα ποσο αναλογει στο συνολικο κοστος παραγωγης συμπεριελαμβανιμενου και του research/development, marketing κτλ?
-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
αλλά δεν άκουσα κανέναν να λέει κάτι για τα άθλια χειριστήρια κλιματισμού του Σκοντα που νομίζεις ότι θα σου μείνουν στο χερι.Είναι ακριβώς ίδια με αυτά που έχει το golf VI και το passat cc.
To superb από την 3η κολόνα και πίσω έχει κάποιο σχεδιαστικό πρόβλημα. Πράγματι σε εκείνο το σημείο κολλάς. Κατά τα άλλα είναι μια χαρά ιδίως μπροστά άποψή μου είναι πως αν κρύψεις το σήμα της skoda πολλοί θα είναι αυτοί που θα νομίζουν πως είναι άλλη μάρκα ακόμα και premium. Το insignia είναι κουκλάκι εξωτερικά.
Είναι θέμα προτεραιοτήτων τους καθενός. Ο πατέρας μου ήταν έτοιμος να πάρει ακόμα και merc, bmw ή audi αγγίζοντας τα 40.000 όμως από περιέργεια του είπα να πάμε να οδηγήσουμε το superb. Πάμε το οδηγάμε και ειλικρινά μείναμε άναυδοι απ'όλα. Ενόψει του ότι τα χρήματα στην οικογένεια μας αρέσει να τα μετράμε και ενόψεi του ότι το αμάξι είναι υπερεξοπλισμένο με αξεσουάρ που αν τα βάλεις σε ξαδελφάκι audi (κινητήρας ίδιος, dsg vag group, και πάρα πολλά κοινά σημεία) θα φτάσει άνετα τα 40000 ευρώ. Μιλάμε για 10.000 ευρώ επάνω. Και είπαμε να πάμε καλύτερα να τα δώσουμε για ένα χωραφάκι ή να κάνει 5 ταξίδια ο άνθρωπος παρά να τα δώσει στο δρόμο. Τώρα το αν η τάδε μανταμίτσα θα με απορρίψει επειδή θα την πάω στα Ζαγοροχώρια με το skoda ή ο τάδε μπαρμπαηλίας θα μας κοιτάει στο δρόμο υποτιμητικά, σε και με καντάρ -
Αν ισχυει κατι τετοιο, προφανως γιατι δεν τηρουνται οι ιδιες προδιαγραφες, αλλα γι αυτο ευθυνεται η εταιρεια οχι η Τουρκια. Εκτος αν θεωρησουμε οτι επειδη τα χνωτα των τουρκων βρωμανε σις κεμπαπ τα ρουλεμαν κλεινουν τους πορους τους για να μην τους μυριζουν τους βρωμιαρηδες, και γι αυτο σπανε πιο ευκολα.
Κατηγορια golf; Λαθος αγαπητε, στην κατηγορια μεσαια το κατετασσε η βολβο και ελεγε μαλιστα οτι εχει 2 αυτοκινητα στην ιδια κατηγορια το 40 και το 60.
Για το ποσο αντιστοιχει η φτηνοτερη εργατοωρα στο τελικο κοστος ομολογω οτι δεν ξερω. Οπως φανταζομαι οτι δεν ξερεις κι εσυ ποσο ανθεκτικοτερο ειναι το σουηδικο skf απο το τουρκικο και στα ποσα newton παραπανω σπαει.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Εγώ δεν μίλησα για τον μισθό του Γερμανού υδραυλικού και του Τσέχου υδραυλικού. Μίλησα συγκεκριμένα για τον ειδικευμένο εργάτη της αυτοκινητοβιομηχανίας και εκεί η διαφορά είναι πάρα πολύ μικρότερη. Δεν έχω πρόχειρα στοιχεία βαριέμαι να ψάξω.
Eπίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το πάμε πάντα στην μανταμίτσα ή στον οποιοδήποτε που θα μας πεί κάτι για το σήμα κτλ. Για μένα το Superb είναι πολύ καλό αμάξι αλλά σχεδιαστικά τα κάνανε τόσο σκατά οι Τσέχοι που απλά δεν θα μπορούσα να το αγοράσω γιατί δεν μου αρέσει ακόμα και σηματάκια της Ferrari να είχε πάνω και να ήταν τέλειο σε όλα. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ δεν μίλησα για τον μισθό του Γερμανού υδραυλικού και του Τσέχου υδραυλικού. Μίλησα συγκεκριμένα για τον ειδικευμένο εργάτη της αυτοκινητοβιομηχανίας και εκεί η διαφορά είναι πάρα πολύ μικρότερη. Δεν έχω πρόχειρα στοιχεία βαριέμαι να ψάξω.
Για τους μανατζερ παντως που επισης ειδα, ηταν 1/3,5.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Και για τον κόφτη ντονέρ πάλι 1/3 είναι
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Οπως φανταζομαι οτι δεν ξερεις κι εσυ ποσο ανθεκτικοτερο ειναι το σουηδικο skf απο το τουρκικο και στα ποσα newton παραπανω σπαει.Δεν ξέρω για σουηδικά ή τούρκικα SKF. Αυτό που ξέρω είναι πως η Σουηδία έχει μεγάλη παράδοση στην μεταλουργία και εξαιρετικό χάλυβα , κάτι που δεν ξέρω κατά πόσον ισχύει για την Τουρκία... Προφανώς, και η πρώτη ύλη είναι διαφορετική, αλλιώς δεν θα είχε νόημα να τα φτιάχνουν στην Τουρκία και να ...κουβαλάνε χάλυβα από την Σουηδία...
Επομένως, σαφώς το πρόβλημα ΔΕΝ είναι των Τούρκων, αλλά το ότι ΑΝΕΤΑ μπορεί να υπάρχει διαφορά στην ποιότητα, νομίζω είναι μια σοβαρή πιθανότητα...
Κατά τ' άλλα, κάθε αυτοκίνητο είναι καλό, αρκεί ο κάτοχός του να είναι συνειδητοποιημένος: το Superb πχ για τα λεφτά του , είναι μια χαρά. Αλλά ο κάτοχός του, πρέπει να καταλάβει, πως το ότι δεν έδωσε τα παραπάνω χρήματα για Audi, εκτός από τον ίδιο, το ξέρουν και οι υπόλοιποι. Και τους υπόλοιπους ειδικά, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να τους πείσει πως είναι απλώς...έξυπνος που δεν έδωσε τα παραπάνω: οι υπόλοιποι θα πιστεύουν πως δεν τα έδωσε, επειδή δεν του περίσσευαν...
Κάτι που δεν είναι καθόλου κακό βέβαια, ειδικά αν είσαι όπως ξαναείπα, συνειδητοποιημένος. Και νομίζω πως ειδικά ο Κωνσταντίνος, είναι και με το παραπάνω.
Τέλος, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και η διαφορά Superb με Audi, δεν είναι απλώς τα 10Κ ή το σήμα... Το αν αξίζει η διαφορά να είναι τόση, το συζητάμε, το ότι η διαφορά υπάρχει και είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ανάμεσα στα δύο, είναι για μένα τουλάχιστον, μια πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και για τον κόφτη ντονέρ πάλι 1/3 είναι
-
Βρε παιδιά εδώ όμως δεν υπάρχουν διαφορες χρημάτων ανάμεσα στα δυο αυτοκίνητα. Και τα δυο με πλήρη εξοπλισμό παίζουν στα 25.000 euro με turbo κινητήρες το skoda 160 και το opel 180 άλογα. Προσφέρουν περίπου τα ίδια πράγματα στην ίδια τιμή μονο που το skoda έινια άθλιο στα γούστα μου πάντα, αλλα αντικειμενικά έινια άσχημο και το opel ένα πολύ όμορφο και μοντέρνο αυτοκίνητο. Δεν βρίσκω τον λόγο να αγοράσει κάποιος το skoda. Σίγουρα βεβαια είναι στην κρίση του καθενός και στα γούστα του.
Να προσθέσω ότι απεχθάνομαι τα opel αλλα παραδέχομαι ότι το insignia είναι πολύ όμορφο και σίγουρα καλύτερο από το skoda! -
To Skoda όμως έχει μεγαλύτερους χώρους και είναι και πιο άνετο στον δρόμο.
-
Ο χαλυβας ειναι υψηλης ποιοτητας οταν τηρουνται αυστηρες προδιαγραφες, οχι λογω παραδοσης. Η παραδοση θα ειχε νοημα αν το μειγμα το εφτιαχνε ο μαστρο-Ουλαφ που το βλεπει με το ματι και μυριζεται τη διαφορα επειδη κανει αυτη τη δουλεια 40 χρονια.
INSIGNIA ή SUPERB?