-
Με αφορμή κάποιες ενοχλήσεις που μου έχουν παρουσιασθεί τον τελευταίο χρόνο στο μυοσκελετικό σύστημα (ειδικότερα, μέση, αυχένας) αλλά και το αίσθημα κόπωσης (ότι δεν έχω ξεκουραστεί επαρκώς μετά πχ από 8 ώρες ύπνου), ανοίγω αυτό το θέμα προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις-εμπειρίες αναλογικά με τα κρεβάτια-στρώματα που χρησιμοποιούσαμε/χρησιμοποιούμε και τις τυχόν διαφορές που ο καθένας αντιλήφθηκε αλλάζοντας στρώμα, προς το καλύτερο ή, ενδεχομένως , προς το χειρότερο. Προσωπικά έχοντας ένα διπλού εύρους σχετικά σκληρό στρώμα της σειράς τα τελευταία 7 χρόνια, αξίας περί τα 300 ευρώ, εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζω τα συμπτώματα που προανέφερα και που εκτιμώ ότι κατά τουλάχιστον ένα 50% οφείλονται στον παράγοντα στρώμα (το υπόλοιπο 50% μάλλον έχει να κάνει με την έλλειψη σωματικής άσκησης, καθιστική ζωή και ηλικία -βαδίζουμε για τα 36 πλέον).
Περιμένω τις εμπειρίες σας. -
Με αφορμή κάποιες ενοχλήσεις που μου έχουν παρουσιασθεί τον τελευταίο χρόνο στο μυοσκελετικό σύστημα (ειδικότερα, μέση, αυχένας) αλλά και το αίσθημα κόπωσης (ότι δεν έχω ξεκουραστεί επαρκώς μετά πχ από 8 ώρες ύπνου), ανοίγω αυτό το θέμα προκειμένου να ανταλλάξουμε απόψεις-εμπειρίες αναλογικά με τα κρεβάτια-στρώματα που χρησιμοποιούσαμε/χρησιμοποιούμε και τις τυχόν διαφορές που ο καθένας αντιλήφθηκε αλλάζοντας στρώμα, προς το καλύτερο ή, ενδεχομένως , προς το χειρότερο. Προσωπικά έχοντας ένα διπλού εύρους σχετικά σκληρό στρώμα της σειράς τα τελευταία 7 χρόνια, αξίας περί τα 300 ευρώ, εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζω τα συμπτώματα που προανέφερα και που εκτιμώ ότι κατά τουλάχιστον ένα 50% οφείλονται στον παράγοντα στρώμα (το υπόλοιπο 50% μάλλον έχει να κάνει με την έλλειψη σωματικής άσκησης, καθιστική ζωή και ηλικία -βαδίζουμε για τα 36 πλέον).
Μαλλον αισιοδοξο να τα φορτωνεις κατα 50% στο στρωμα
Παντως 7 χρονια ειναι αρκετο χρονικο διαστημα,ποσο μαλλον για ενα μετριο στρωμα,δεν ειναι καθολου κακη ιδεα να το ξεφορτωθεις.Προτείνω να διαθέσεις τουλάχιστον 700Ε για ενα στρωμα με ανεξαρτητα ελατηρια.
Εγω ειχα παρει πριν απο 3 χρονια ενα optimum silver της mediastrom,τσιμπημένο αλλα ποτε δεν εκλαψα τα λεφτα που εδωσα -
προσφατα αγορασα ενα καλο ορθοπαιδικο απο την Media Strom
Πηρα το Glamour special Edition στην τιμη των 520 Ε σε λιγο περιεργες διαστασεις βεβαια 1.00 χ 2,10 σε τυπικη διασταση μονου κρεβατιου βγαινει 40-50 Ε πιο φθηνα
Ειναι με ανεξαρτητα ελατηρια και τα υλικα του ειναι απαιχτα,καπιτονε επενδυση,κοκοφοινικας και και
Ειναι σαφως καλυτερο ποιοτικα αλλα και απο αποψη ανεσης απο το παλιο μου ,φθηνιαρικο στρωμα με τις λινατσες Ευαγγελατου,αλλα δεν μου εκανε και τοσο εντυπωση στον υπνο,το περιμενα ακομη πιο ανετο
και για τα λεφτα του τελικα υπηρξε ακριβο θα ελεγα
γνωμη μου ειναι η τα σκας χοντρα και παιρνεις το ακριβοτερο της καθε εταιρεια που πραγματικα αξιζει(ειχα κοιμηθει σε φιλικο σπιτι σε ενα στρωμα της candia που εχει υλικο memory και επαθα πλακα και αυτο υπηρξε και η αφορμη να παρω καινυριο καλο στρωμα) ή συμβιβαζεσαι με ενα καλο ορθοπαιδικο στρωμα σχετικα οικονομικο
Δεν θα δεις και ιδαιτερες διαφορες αναμεσα στα αλλα -
εδω και ενα χρονο κοιμαμαι σε στρωμα coco-mat και εχω μαξιλαρι της ιδιας εταιρειας..
δεν εχω καποιο προβλημα...
πριν απ αυτο ειχα ενα καλο στρωμα της Media strom..
εχει καλομαθει ο πισινος μου... -
Είμαι ακριβώς στην φάση ψαξίματος για στρώμα. Το παλιό είναι off.
Άκρη δεν έχω βγάλει. Τα πολλά κιλά μου μπορούν να διαλύσουν εύκολα μια φτηνή κατασκευή.
Και με τις τιμές που έχουν τα καλά, θέλω να κρατήσει και λιγάκι, μη θέλω άλλο σε 3 χρόνια.
Και θα αλλάξω και τις τάβλες με τελάρο.
Ψάχνω με βάση τις προδιαγραφές. Δεν έχω δοκιμάσει κάποιο. Κάθε εμπειρία σας καλοδεχούμενη. -
Τέλη Σεπτεμβρίου είχα πάει στην έκθεση 'Έπιπλο & Σπίτι' και είχε τύχει να δοκιμάσω μερικά στρώματα από υλικό τύπου 'memmory' (χωρίς ελατήρια) και παράλληλα κάποια συμβατικά με ελατήρια (ανεξάρτητα και μη). Το 'memmory' με είχε εντυπωσιάσει με την αίσθηση 'απορρόφησης του βάρους' που μου έδινε και το έχω βάλει στο πρόγραμμα να το ψάξω περισσότερο κι αν είναι ν'αλλάξω το τωρινό μου με ένα τέτοιο (τιμή είχε γύρω στο 700άρι απ' όσο θυμάμαι για διαστάσεις 1.60 χ 2μ).
-
το κοκο-ματ εχει αν θυμαμαι καλα 10 χρονια εγγυηση..
προσωπικα θα απεφευγα λυσεις ελατηριων..
ακομα και ανεξαρτητα που ειναι σε ξεχωριστες θηκες και τα σχετικα, καποια στιγμη, αργα ή γρηγορα την ακουν...
περα απο το κοκο ματ που εχει καμμια 7αρια στρωσεις με διαφορετικα υλικα, ειχα ακουσει πολυ καλα λογια για τα στρωματα που ειναι φουλ λατεξ... -
Νομιζω ειναι ουτοπικο να θελεις να κρατησεις ενα στρωμα για πανω απο 10-15 χρονια.
Μονο τα μικροβια και τα ακαρεα που θα εχει μαζεψει θα ειναι ικανα να σκοτωσουν ολη την Ν.ΕυρωπηΤα τυπου λατεξ,memory,tempur κτλ νομιζω ειναι ολα το ιδιο πραγμα...περιεργη αισθηση,εμενα προσωπικα δεν μου αρεσε καθολου,αλλα γουστα ειναι αυτα.
-
Dunlopillo . & -
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
**Μαλλον αισιοδοξο να τα φορτωνεις κατα 50% στο στρωμα **
Παντως 7 χρονια ειναι αρκετο χρονικο διαστημα,ποσο μαλλον για ενα μετριο στρωμα,δεν ειναι καθολου κακη ιδεα να το ξεφορτωθεις.Προτείνω να διαθέσεις τουλάχιστον 700Ε για ενα στρωμα με ανεξαρτητα ελατηρια.
Εγω ειχα παρει πριν απο 3 χρονια ενα optimum silver της mediastrom,τσιμπημένο αλλα ποτε δεν εκλαψα τα λεφτα που εδωσαΣυμφωνώ, αλλά μη ξύνουμε πληγές
Το συγκεκριμένο που αναφέρεις πάντως κοστίζει σήμερα 1525 ευρώ σε διπλό και 937 ευρώ σε μονό, οπότε θέλει πολύ ψάξιμο πριν την οριστική επιλογή του.http://www.mediastrom.gr/gp/mattresses/ ... silver.htm
-
Είχα ένα στρώμα μιας βιοτεχνίας που βρίσκεται κοντά στο σπίτι μου απο το 1994 (είχα γράψει την ημερομηνία πάνω!). Πρίν κανα μήνα άλλαξα κρεβάτι με μεγαλύτερο, οπότε αναγκαστικά άλλαξα και το στρώμα (πάλι απο την ίδια βιοτεχνία). Το παλιό πάντως δέν είχε πάθει το παραμικρό.
Το καινούριο απ ότι μου είπαν είναι το καλύτερο μοντέλο που βγάζουν και το πλήρωσα κάπου 250-300€ για διάσταση 1,15 χ 2,00. Δέν ξέρω αν έχει ανεξάρτητα ελατήρια, διπλά ψαλίδια ή ημιάκαμπτο πάντως είναι πολύ καλό. Μένει μόνο να δώ τί αντοχή στον χρόνο θα έχει.
Τα 500άρια και 700άρια που λέτε μου φαίνονται λίγο υπερβολικά νούμερα.
-
Παντως ολες οι εταιρειες προσφερουν την δυνατοτητα δοκιμης,οχι βεβαια να κοιμηθειτε εκει αλλα να ξαπλωσετε για λιγο,ετσι αν μη τι αλλο θα καταλαβετε εαν πχ προτιματε τα τυπου latex ή αυτα με τα ελατηρια (πάντα ανεξάρτητα ελατηρια).
-
viewtopic.php?p=1380454#p1380454
Καλά τα optimum, όπως γράφω, αλλά υπερβολικά ακριβά και 'δύσχρηστα'.
Είναι θέμα γούστου, εγώ έκανα 2 ώρες για να καταλήξω, δοκιμάζοντας στρώμα κάθε 2 λεπτά.7 χρόνια είναι το ανώτατο όριο για στρώμα, δεν πα' να έχει 20 χρόνια εγγύηση.
-
Λοιπόοοοο μιας και με θεωρώ μαιτρ στο θέμα 'ξεκούραση – ύπνος – καθισιό – τεμπελιά' το ζήτημα του στρώματος το θεώρησα πολύ σημαντικό για την ποιότητα ζωής μου και προ 3ετίας το είχα ψάξει ιδιαιτέρως…Επίσης έχω προβλήματα με τη μέση μου γεγονός που αυξάνει κι άλλο την ευαισθησία μου στον εαυτούλι μου τον οποίο υπεραγαπώ!!!!
Σε 3 βασικές επιλογές είχα καταλήξει μέσω κουβέντας με φίλους, γνώμες, forums κλπ
Α. Duxiana (http://www.duxiana.com/)
B. Tempur, στρώμα της Elite strom
Γ. Coco mat
Η Duxiana απορρίφθηκε λόγω τιμών, το 2006 στρώμα μαζί με υπόστρωμα ξεκίναγαν από 4.500 ευρώ και έφταναν μέχρι και 12-13.000(με μηχανισμούς που σου ξύναν και τα @@)
Στη σύγκριση Tempur - Coco mat επικράτησε, για το προσωπικό μου γούστο, εύκολα το Tempur…Τα coco mat ποτέ δεν τα πολυσυμπάθησα και σε ξενοδοχεία που έχουν στρώματα coco-mat και έχω κοιμηθεί δεν μου έχει κάνει καμία εντύπωση…Επίσης έχω φίλους δυσαρεστημένους από coco - mat, οι οποίοι πήγαν κατόπιν σε Tempur, αλλά δεν γνωρίζω κανένα δυσαρεστημένο από Tempur (έχω βάλει όλους μου τους φίλους και παίρνουν Tempur!!)Περί tempur δες εδώ http://www.tempur.com/ και εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Tempur-Pedic
Φυσικά έχω πάρει σχεδόν όλα τα μαξιλάρια που έχει σε tempur 2 για τον ύπνο, 1 για τον κώλο μου στο αυτοκίνητο, 2 για τη πλάτη μου (1 για το αυτοκίνητο 1 για την πολυθρόνα του γραφείου μου)!
Πολύ ευχαριστημένος λοιπόν σε σημείο που με τη Στέλλα ακόμα και σε καλά ξενοδοχεία, με καλά στρώματα αφού κοιμηθούμε 3-4-5 μέρες μετά κοιταζόμαστε και λέμε πότε θα γυρίσουμε σπίτι να κοιμηθούμε στο tempurακι μας…
Έχει κάποιες ιδιαιτερότητες σαν υλικό, («βουλιάζει» αργά, παίρνει το σχήμα του σώματος και όταν σηκωθείς επανέρχεται αργά, δεν μεταφέρονται οι κραδασμοί καθόλου από τη μία άκρη του στρώματος στην άλλη, στο πολύ κρύο γίνεται σκληρό και μετά σιγά μαλακώνει -> αυτό ενδιαφέρει μόνο για το αυτοκίνητο = εξωτερικός χώρος και ούτε καν για το αθηναϊκό κλίμα) και ίσως στην αρχή σε ξενίσει…Εγώ πάντως το λάτρεψα και όσοι φίλοι το έχουν πάρει είναι πολύ ευχαριστημένοι…Μου πήρε καμιά δυο βδομάδες να το 'συνηθίσω' αλλά θα ξαναπώ ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και δεν έχω τίποτα να του καταλογίσω...
Το 2006 το στρώμα (170χ200) έκανε κάπου 1850 -1900 ευρώ και το υπόστρωμα που πήρα άλλο ένα 500ρικο…
Για Duxiana έχω ένα φίλο που το έχει πάρει αλλά δουλεύει τόσο που δεν θεωρώ ότι κατέχει κάτι από το θέμα και δεν είναι αρμόδιος, οπότε και τον «σνομπάρω» επιδεικτικά σε αυτά τα θέματα!! …Αν και του αρέσει γενικώς να υπερβάλλει πάντως ποτέ δε μου έχει πει τι γαμάτο που ήταν το Duxiana του…Πάντως σοβαρό feedback από Duxiana δεν έχω…
Αυτά
-
εμένα πριν 5 χρόνια μου έκαναν δώρο ένα κρεβάτι μέντια στρομ με καλό στρώμα, αλλά δε θυμάμαι ποιο. Με στρώμα και υπόστρωμα, με ελατήρια κτλ. Κόστιζε τότε 1.500+ ευρώ σύνολο. Αρκετά ικανοποιημένος είμαι. Δε με ξεκουράζει πολύ όμως... ίσως φταίει το γεγονός ότι κοιμάμαι καμιά 5 ώρες τη μέρα.
-
Μιας και ο koutsan, έχει χάσει το μέτρο με το να κάθεται στο σπίτι όλη μέρα και να παίζει εκατομμύρια ( ) στο χρηματιστήριο, ιδού μια λύση που 3 χρόνια με έχει βολέψει αφάνταστα (εκτός από τις μετακομίσεις, όπου γενικά είναι ανοικονόμητο... ), ενώ και η τιμή είναι πιστή στις αξίες που όλοι γνωρίζετε διά το άτομόν μου...
Βάση
Στρώμα
Η βάση έχει ελατήρια, γι'αυτό και το στρώμα δεν χρειάζεται να είναι πολύ χοντρό... Η μητέρα μου όταν το δοκίμασε, το βρήκε ισάξιο , αν όχι καλύτερο από το δικό τους που στοίχισε 800€ αν θυμάμαι καλά...Α, κόστος του δικού μου,πριν από 3 χρόνια βέβαια, 280€ που σημαίνει, ΣΥΝΟΛΙΚΗ τιμή για κρεβάτι και στρώμα , αφού ουσιαστικά η βάση είναι το κρεβάτι...
Ο koutsan, σε τέτοιες τιμές , παίρνει κάνα μαξιλάρι, αν και χλωμό... Πιο πολύ για μαξιλαροθήκη το κόβω...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
εμένα πριν 5 χρόνια μου έκαναν δώρο ένα κρεβάτι μέντια στρομ με καλό στρώμα, αλλά δε θυμάμαι ποιο. Με στρώμα και υπόστρωμα, με ελατήρια κτλ. Κόστιζε τότε 1.500+ ευρώ σύνολο. Αρκετά ικανοποιημένος είμαι. Δε με ξεκουράζει πολύ όμως... ίσως φταίει το γεγονός ότι κοιμάμαι καμιά 5 ώρες τη μέρα.Μπα ιδεα σου...προσπαθησε να μειωσεις κι αλλο τις ωρες
-
HiFi, αυτό χωράει σε Octavia?
ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ & ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΥΠΝΟΥ