-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Θα πάω να το τεστάρω αύριο, δε λέει τπτ το website
Aυτό που μου είπε ο πωλητής είναι ότι ένα μεγάλο στρώμα κάθεται πιο εύκολα από 2 ξεχωριστά, ειδικά αν δεν πας στα κορυφαία μοντέλα.900€ έκανε το στρώμα που μου άρεσε ρε πστ, και μάλλον θα τα σπρώξω
το ικεα οντως δε λεει στα στρωματα, αλλα τα επιστρωματα ισως να αξιζουν μια δευτερη ματια παντως. Ακομα κα να μη βρεις κατι, μια κεφτεδες με σαλτσα στο εστιατοριο, ποτε δεν εβλαψαν κανεναν.
-
Tα έφαγα τα κεφτεδάκια μου σήμερα
Έχω βάλει ως στόχο να μην αγοράσω ΤΠΤ (που να φαίνεται ) απ το ΙΚΕΑ, μέχρις στιγμής τα έχω καταφέρει χωρίς να έχω ξοδέψει παραπάνω
-
ορθοπεδικα μαξιλαρια εχει χρησιμοποιησει κανενας;;
κανουν αυτα που υποσχονται;;αυχενικα, ροχαλητα κτλ
-
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
Φτάσαμε το 3μηνο οπότε θα πρέπει το αντράκι μας να μετακομίσει στο δωμάτιό του και από το πορτ μπεμπέ να πάει στην κούνια του. Κοιτάζουμε λοιπόν για στρώμα.
Λέμε για κοκοφοίνικα από την Coco-mat και συγκεκριμένα το Σκίουρο με κάλυμμα τη Γαλάτεια. Έχετε καμία άποψη ή άλλη πρόταση;Δοκίμασε και την Dunlopilo. Το έχουμε 3+ χρόνια και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.
-
Κλήρωσε χτες για μένα τελικά, μετά το τελικό τεστ coco mat και της ολλανδιάς, η πλάστιγγα έγειρε στην coco mat.
Το τεμπουρ μου άρεσε επίσης, αλλά εκεί ξεφεύγαμε τελείως απ το budget και ήδη έχω ξοδέψει παρα πολλα για όλων των ειδών τις παπαριές για το σπίτι και δεν έχει μείνει σάλιοMε ενθουσίασε η aisthisi που προσφέρει το atlas, το ξαναζύγισα και τελικά αποφάσισα να τα σκάσω, μιας και είναι κάτι που σαν αγορά θα μείνει.
Λόγω καταγωγής μου κάναν και μία έξτρα έκπτωση, αντί για δωρο επιταγής, πράγμα που το προτιμούσα είναι η αλήθεια.
Με βάλαν και σε άμεση παράδοση γιατί ως την Πέμπτη θα κοιμάμαι στο πάτωμα -
Σε κρεβάττι θα το βάλεις το coco ή πήρες και υπόστρωμα;
Προσωπικά, όπως είπε και κάποιος φίλος πιο πριν τα cocomat mου έδωσαν την εντύπωση πως για να αποδόσουν, χρειάζεται να πάρεις όλο το σύστημα υπόστρωμα-στρώμα-ανώστρωμα.
-
Θα ηθελα να ανοιξω ενα θεμα για τα μαξιλαρια οπως για τα στρωματα καθως το βρισκω αρκετα σημαντικο.
αν και ισως αν θελουν οι μοντς θα μπορουσε να γινει τοθεμα ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ ισως ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΥΠΝΟΥ ,για οικονομια μια και ειναι παρεμφερη , δεν ξερω μια προταση κανω.
στο θεμα μας λοιπον εχω προβλημα με τα μαξιλαρια , παντα ειχα προβλημα αλλα τους τελευταιους μηνες ειμαι συνεχεια πιασμενος .
βεβαια δεν εχω αγορασει απο καποια επωνυμη φιρμα (οσοι φτιαχνουν στρωματα
φτιαχνουν και μαξιλαρια) επειδη εχουν τεραστια γκαμα και πως στο διαλο να διαλεξω?
μονο μια φορα εφερα απο εξωτερικο καποια ακριβα , και καλα οι ξενοι γνωριζουν
καλυτερα και αποδειχτικαν χειροτερα και απο παζαρι , οποτε κλονιστηκε και η πιστη μου οτι ακριβα και ξενα ειναι καλυτερα .
τωρα δεν παει αλλο πρεπει κατι να παρω που να βοηθαει , ειχατε παρομοιο προβλημα? και πως το λυσατε? -
Τα μαξιλαρια κατα τη γνωμη μου ειναι και θεμα αναγκων και θεμα συνηθειας. Προσωπικα εχω 'μαθει' με παχια μαξιλαρια και σχετικα σκληρα. Δε μου κανουν με τιποτα αυτα που βυθιζεται το κεφαλι μεσα.
Αν εχεις αυχενικα κλπ ισως θα επρεπε να βελτιωσεις τη σταση του κεφαλιου σου μεσα στην ημερα. Το να εχεις το καλυτερομαξιλαρι του κοσμου και να δουλευεις πχ 10 ωρες σε γραφειο σκυφτος στον υπολογιστη σε λαθος σταση, δε θα σου κανει τιποτα.
-
ευχαριστω trident1971
δεν ξερω αν εχω αυχενικο δεν εχω παει σε γιατρο ορθοπαιδικο μαλλον.
αλλα τωρα που το λες σκεφτομαι και διαπιστωνω οτι μπορει να στεκομαι και
παραπανω απο 10 ωρες την μερα στο κομπιουτερ τον τελευταιο χρονο σε σκυφτη
σταση και διαβαζω πολυ στο κρεβατι με μαξιλαρια απο πισω που η σταση σκυφτη ειναι και παλι .
δεν εχω και σωστη σταση στον υπνο λογω μαξιλαριων , ηρθε το γλυκο και εδεσε.
μαλλον πρεπει να ψαχτω περισσοτερο .
αλλα ουτως η αλλως πρεπει να παρω ενα αποδεδειγμενα καλο μαξιλαρι.
και εγω θελω σκληρο και παχυ αλλα μηπως το παχυ δεν ειναι σωστο και πρεπει
να συνηθησω καποιο πιο λεπτο?
αλλα οχι τοσο λεπτο ωστε να μην μπορω να κοιμηθω στο πλαι.
υπαρχουν καποια που αφαιρεις υλικο , τα εχει δοκιμασει κανεις?
αυτοι που εχουν αγορασει tempur εχουν αγορασει τα μαξιλαρια της? -
Κρεββατι, το δοκιμασα και χωρις για να δω αυτο που λες και οντως αισθανεσαι καποια διαφορα, αλλα δεν με επεισε για να σκασω και αλλα
Παρελαβα σημερα, πρωτη βραδια αποψε
Εν τω μεταξε, με παιρνουν τηλ και ο τυπας που εκανε τη διανομη ηταν ελληνας, με ψαρωσε κανονικα -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κρεββατι, το δοκιμασα και χωρις για να δω αυτο που λες και οντως αισθανεσαι καποια διαφορα, αλλα δεν με επεισε για να σκασω και αλλαΠαρελαβα σημερα, πρωτη βραδια αποψε
Εν τω μεταξε, με παιρνουν τηλ και ο τυπας που εκανε τη διανομη ηταν ελληνας, με ψαρωσε κανονικαΑπο όσο ξέρω τα cocomat δεν θέλουν ιδιαίτερη βάση απο κάτω. Τα ανατομικά συστήματα και οι στενές τάβλες μάλλον κακό τους κάνουν. Έχω παράδειγμα φίλου που έστειλε 2 πίσω, πριν καταλάβει οτι φταίνε οι ανατομικές τάβλες για την τεράστια κοιλιά που έκανε το στρώμα στους 6 μήνες.
-
Αναζητώ ανατομικό τελάρο ΟΧΙ μεταλλικό, μόνο ξύλινο
Εχετε να μου υποδείξετε κάποια? -
Προτιμώ λεπτά και σφιχτά μαξιλάρια, αντίθετα η σύζυγος θέλει φουσκωτά που βουλιάζεις μέσα. Και θέλει και δύο μαξιλάρια.... Εγώ με τα δικά της ανάβω και μόλις γυρίσω πλάι ή μπρούμυτα ασφυκτιώ, αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω.
Πολύ σωστά από επιστημονικής πλευράς αλλά και βολικά στην πράξη θεωρώ αυτά που είναι πιο παχιά στην άκρη και λεπτά στη μέση ώστε αν το τοποθετήσεις σωστά σου κρατάνε τον αυχένα σωστά τεντωμένο αν και μερικούς αυτό δεν τους βολεύει. Αυτό το είδος είναι καλό για ανάσκελα και στο πλάι και για μπρούμυτα επιλέγεις το πιο λεπτό μοντέλο (υπάρχουν σε διάφορα πάχη).
Πρόσφατα είδα ένα πολύ αφράτο και μαλακό πουπουλένιο αλλά στην άκρη είχε κύλινδρο με σφιχτό αφρό για να σου στηρίζει τον αυχένα. Το πήρα για τη γυναίκα μου σαν το πιο κατάλληλο για τα γούστα της αλλά δυσκολεύεται να το εκτιμήσει...
Η επιλογή μαξιλαριού έχω δει ότι μπορεί να εξαρτάται και από το στρώμα. Πχ σε μαλακούτσικο στρώμα δε θέλω καθόλου μαξιλάρι ενώ σε σκληρό το θέλω.
Οπότε έχω καταλήξει ότι είναι θέμα γούστου, κρεβατιού, συνήθειας και στάσης ύπνου. -
Το σακάκι διπλωμένο ανάποδα(το μέσα-έξω που λέμε)....και τρείς καρέκλες...στο έτσι......
-
Υπάρχει ήδη σχετικό θέμα viewtopic.php?f=13&t=34517
-
Ευπειθως αναφερω οτι το cocomat τα σπαει
Εχω κατενθουσιαστει, ξεκουραστος υπνος, απολαυστικοςΤο εχω βαλει απ την σκληρη μερια, θα δοκιμασω και την μαλακη ετσι απο περιεργεια.
-
Εγώ πάντως μετά απο μια ημερήσια έρευνα και αφού έκανα ένα test drive σε media storm, king koil, linea storm Kai dunlopillo ομολογώ ότι το στρώμα που πραγματικά ξεχώρισε ήταν το fine gray της dunlopillo. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι είναι απο latex και με βάση τα προαναφερόμενα ενδεχομένως να έχω πρόβλημα το καλοκαίρι με τη ζέστη. Το έχει κανείς άλλος? ίσως ένας συνδυασμός με το cool max κάλυμμα της candia να λύνει το πρόβλημα. Εχει κανείς δοκιμάσει τα παραπάνω για να μην ανάθεματιζω το καλοκαίρι τα 1200 που κάνει (ναι είναι πολλά αλλά προσπαθώ να το δώ σαν επένδυση)
-
candia latex στρωμα εχω 3χρονια. Αποτελεσμα πειρας. Τον πρωτο καιρο σκας απο τη ζεστη ειδικα το καλοκαιρι. Τον χειμωνα ειναι πολυ καλο. Σημερα δεν με ενοχλει η ζεστη. Το συνηθισα.[ Αλλωστε αν το σπιτι ειναι ζεστο το καλοκαιρι με 35 βαθμους οτι στρωμα και ναχεις υποφερεις]. Παιρνει τη φορμα του σωματος. Για τη μεση ειναι καλο. Στο πλαι βουλιαζει λιγο ο ωμος και βολευει. Ομως αν το προηγουμενο στρωμα ηταν σκληρο πρεπει να αλλαξει κανεις και μαξιλαρι. Το παλιο πευτει ψηλο. Αλλαξα 5! Στο πολυ μαλακο στο πλαι στραβωνει η μυτη και δεν αναπνεεις καλα. Στο πολυ σκληρο στο πλαι πλακωνεις το αυτι σου και ποναει ασε που ανασκελα ποναει ο σβερκος σου. Θελει μετριας σκληροτητας και οχι πολυ ψηλο[ΠΑΧΥ].
-
Ισως το latex στρωμα να θελει ενα λιγο σκληρο υποστρωμα για το καλοκαιρι λογω ζεστης. Εχει η kandia υποστρωματα. Το χειμωνα το βγαζεις και βουλαζεις στη ζεστη.
ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ & ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΥΠΝΟΥ