-
Mέτρα εσύ τα της καθημερινής χρήσης μόνο:
α. Μίντια στρομ από το 1999 που παντρεύτηκα, μέχρι πριν από 5-6 χρόνια= 14-15 χρόνια καθημερινά.Τώρα είναι στο εξοχικό στους γονείς μου που κάθονται 4 μήνες το χρόνο εκεί.
β. Λίνεα στρομ σκάρτα 700 ευρώ, αντικατέστησε το Μίντια πριν 5-6 χρονάκια, ΑΡΙΣΤΟ μέχρι στιγμής.
γ.Παιδικό των 150 ευρώ. 5 χρόνια με το ένα παιδί, 5 χρόνια με το άλλο, 1 σε ένα ανηψάκι μέχρι που ένας γιατρός της είπε της μάνα του να το αλλάξει γιατί θα έχει αλλεργίες από ακάρεα =11. Μόλις το άλλαξε, ενώ δεν είχε πάθει κάτι, ανακάλυψε ότι υπάρχουν αντιακαρικά καλύμματα με ...25 ευρώ.
δ. Το φοιτητικό μου. 6 χρόνια καθημερινά ως φοιτητής και 2-3 ως εργένης = 8-9 σύνολο. Έχουν γίνει σόδομα και γόμορα σε αυτό το στρώμα πάνω. Τώρα είναι και αυτό στο εξοχικό.Και έχω πλήθος άλλων παραδειγμάτων.Γενικά μιλώντας, στρώμα επώνυμο ελληνικό στην ζώνη των 600-800 ευραίων εκτιμώ ότι έχει τα 10-12 χρονάκια στο τσεπάκι του στη γενική περίπωση. Δε μου έχει τύχει να βγάλω 3 ή 5, άμα μου συμβεί θα πάω στο μαγαζί και θα κάνω σαματά.
Δε μιλάμε για κογκολέζικα στρώματα των 130 ευρώ από ΙΚΕΑ,ΕΝΤΟΣ, Ιστικλάλ, ούτε για στρώματα που κάνουμε προπόνηση τραμπολίνο πάνω τους, εκεί πάμε σε άλλη παράγραφο.
Δε θυμάμαι σε ποιά ελληνική εταιρεία βρήκα στρώμα με περίπου 900 ευρώ, πριν καταλήξω στο ΛΙΝΕΑ, και είχε και δεκαετή εγγύηση.Μου είπε μάλιστα ότι είναι σχέδιο του 1970, το οποίο και κατασκευάζεται απαράλλακτο έκτοτε. -
Εμένα το ακριβοπληρωμένο media είναι στα 5-6 χρόνια και με ενοχλεί, νιώθω ότι δεν επανέρχεται όπως παλιότερα. Το ίδιο μου είπε σε άσχετη φάση και η γυναίκα μου, οπότε πιστεύω ότι έχει ψιλοκλατάρει. Και το γυρίζω κιόλας πάνω/κάτω, μπρος/πίσω μία στο τόσο.
-
Θέλαμε δύο μονά στρώματα για τα παιδιά στο εξοχικό, και αποφασίσαμε ότι το καλύτερο θα ήτο να πάμε στο εξοχικό αυτά που έχουμε στην Αθήνα στη βασική μας κατοικία και είναι περίπου δεκαετίας και τα καινούργια να τα έχουμε για κάθε μέρα.
Είδαμε στο γυαλί και μια διαφήμιση από μεγάλο πολυκατάστημα για ...70% έκπτωση και πήγαμε.
Κάτι δεν μου άρεσε στα στρώματα με τα ανεξάρτητα ελατήρια, στη φθηνή σειρά (150-250 ευρώ). Όταν γύρναγες από το ένα πλευρό στο άλλο ακούγονταν αισθητά. Στα πιο ακριβά που είχε τα ελατήρια αυτά ήταν λιγότερα και μεγαλύτερης διαμέτρου και δεν ακούγονταν σχεδόν καθόλου. Η υπάλληλος είπε κάτι μπούρδες σε στυλ 'δεν ακούγονται τα ελατήρια, αλλά το κρεββάτι το οποίο έχει αποθηκευτικό χώρο απο κάτω', ή 'αυτό που ακούτε είναι η ταμπέλα με την προσφορά στην άκρη του στρώματος που κουνιέται' Και γενικά κάτι δεν πήγαινε καλά και με τα υφάσματα, ήταν κάπως πιο δεύτερα, κάτι συνολικά δεν μου άρεσε. Φεύγοντας έμαθα ότι τα στρώματα τα φτιάχνει γι' αυτούς μια γνωστή ελληνική εταιρεία η οποία συμπτωματικά έχει μαγαζί στρωματάδικο πολύ κοντά σπίτι μου και έχω πάρει από εκεί κάτι στο παρελθόν. Είπαμε να περάσουμε από εκεί, και λύθηκαν όλες οι απορίες μας.
Τα ορίτζιναλ είχαν καλύτερα υφάσματα, είχαν πλαινά χερούλια, οπές εξαερισμού, τα ελατήριά τους ήταν μεγάλης σχετικά διαμέτρου και δεν ακούγονταν καθόλου, είχαν χρόνο παράδοσης 2 εβδομάδες έναντι 45 μέρες στα πρώτα, και έδιναν δώρο και ένα κάλυμμα στρώματος με κάθε αγορά.Τι έχουν κάνει οι μάγκες στο πολυκατάστημα? Εκτός από τις ποιοτικές διαφορές και τις εκπτώσεις στα περιφερειακά, έβγαλαν τώρα την προσφορά για να τρέξει αυτήν την περίοδο έτσι ώστε το εργοστάσιο να καλύψει τις αβαρίες που θα έχει τον Αύγουστο που θα βαράει μύγες. Έτσι ο εργοστασιάρχης μπόρεσε και τους έκανε μια ξεβρακωμένη τιμή με την οποία και μπήκαν στην αγορά με παντιλήκια. Σου λέει επίσης τώρα που θα έρθουν στο μαγαζί για στρώμα θα δουν και κάτι άλλο από έπιπλα και λοιπά που έχουμε, και η κατάσταση είναι γουίν γουίν.
Σόρυ, δεν θα πάρω. Έπεσε παραγγελία στο ορίτζιναλ στρωματάδικο για δύο μονά στρώματα προς 230 ευραίους το ένα, και θα κόψει και το κατιτίς γιατί θα γίνει με μετρητά. Στο πολυκατάστημα το αντίστοιχό του έκανε περί τα 170, αλλά ήταν υποδεέστερο σε αρκετές λεπτομέρειες, οπότε έφαγε ντιλίτ.
ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ & ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΥΠΝΟΥ