-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Απλά μου εξέφρασα την απορία μου με αφορμή συμπεράσματα που διαβάζω/ακούω από ανθρώπους που έχουν τηλεοπτικού επιπέδου σχέση με την ιατρική.
Μακάρι να είναι τηλεοπτική, έλα που ο καθένας έχει ζήσει τα δικά του που δεν είναι καθόλου τηλεοπτικά
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Απλά μου εξέφρασα την απορία μου με αφορμή συμπεράσματα που διαβάζω/ακούω από ανθρώπους που έχουν τηλεοπτικού επιπέδου σχέση με την ιατρική.
Μακάρι να είναι τηλεοπτική, έλα που ο καθένας έχει ζήσει τα δικά του που δεν είναι καθόλου τηλεοπτικά
that's my point
Και τι κατάλαβες, από ιατρικής απόψεως, απ' αυτά που έζησες; Μπορείς να καταλάβεις ποιος έκανε λάθος ή όχι από επιστημονικής άποψης; Τι μπορούσε να είχε προλάβει ή όχι;
Σίγουρα μπορείς να κρίνεις την συμπεριφορά καθενός. Συνήθως μέχρι εκεί. -
Άλλο το επιστημονικό ποιόν και άλλο το κλινικό ποιόν (που ενδιαφέρει και τον ασθενή συνήθως)
Μπορεί κάποιος να είναι άριστος ερευνητής, ενημερωμένος και διορατικός, αλλά ως κλινικός να είναι σκράπας (κατά το κοινώς λεγόμενον)Πέραν αυτών, το καλός γιατρός συνήθως σημαίνει ευγενικός, με παρουσία και γενικότερα καλές δημόσιες σχέσεις γιατρός, που συνήθως εμπνέει σεβασμό. Το τελευταίο είναι κάτι που ή το έχεις ή δεν το έχεις και συνήθως άσχετο της επάρκειάς σου.
Από την εκ των έσω εμπειρία μου έχω να πω πως οι πράοι, καλοκάγαθοι και αφανείς συνάνθρωποι (αυτό που λέμε 'καλό ανθρωπάκι') είναι κατά μέσο όρο οι καλύτεροι γιατροί.
Εκ του χαρακτήρος τους έχουν διαβάσει πολύ και δεν κυνηγάνε το χρήμα. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Από την εκ των έσω εμπειρία μου έχω να πω πως οι πράοι, καλοκάγαθοι και αφανείς συνάνθρωποι (αυτό που λέμε 'καλό ανθρωπάκι') είναι κατά μέσο όρο οι καλύτεροι γιατροί.
Εκ του χαρακτήρος τους έχουν διαβάσει πολύ και δεν κυνηγάνε το χρήμα.Απ τη δική μου μικρή εμπειρία (φυσικά μπορεί να ναι και θέμα τύχης), καλύτεροι είναι οι ελαφρώς κακότροποι, που δεν εξηγούν πολλά-πολλά και μπορεί να βρίζουν κι όλας όταν έχουν κι άλλο περιστατικό. Όλως παραδόξως είναι αυτοί που θα νοιαστούν (με την καλή, επιστημονική έννοια) περισσότερο.
-
Εκ του χαρακτήρος τους έχουν διαβάσει πολύ και δεν κυνηγάνε το χρήμα.Απ τη δική μου μικρή εμπειρία (φυσικά μπορεί να ναι και θέμα τύχης), καλύτεροι είναι οι ελαφρώς κακότροποι, που δεν εξηγούν πολλά-πολλά και μπορεί να βρίζουν κι όλας όταν έχουν κι άλλο περιστατικό. Όλως παραδόξως είναι αυτοί που θα νοιαστούν (με την καλή, επιστημονική έννοια) περισσότερο.
Έχεις δίκιο! Αυτή είναι η άλλη κατηγορία!
-
that's my point
Και τι κατάλαβες, από ιατρικής απόψεως, απ' αυτά που έζησες; Μπορείς να καταλάβεις ποιος έκανε λάθος ή όχι από επιστημονικής άποψης; Τι μπορούσε να είχε προλάβει ή όχι;Οχι. Μπορεις ομως να βγαλεις καποια συμπερασματα απο το τι και αν σου ειχε υποσχεθει (και επεσε μεσα) και απο το τι κληθηκε μεταγενεστερα να διορθωσει ενας αλλος γιατρος και το πετυχε.
Επισης μπορεις να καταλαβεις οταν καποιος ειναι σε σύγχυση! Προ μηνος βρεθηκα ενωπιος ενωπιω με γιατρο ο οποιος παραληρουσε προσπαθωντας να εξηγησει τ' ανεξηγητα. Επεφτε απο τη μια αντιφαση στην αλλη: δεν ειχα ιδεα για τι μιλουσε κι ετσι φωναξα γιατρο και τον εβαλα σε ανοιχτη ακροαση για ν' αποφυγω να τον κρινω εγω. Ε, ουτ' εκεινος καταλαβε τι ηθελε να πει ο ποητης (γελαω, αλλα ενας ανθρωπος κοντεψε να πεθανει γι' αυτο' και τις συνεπειες της ασχετοσυνης καποιου ισως τις κουβαλαει στην κοιλιακη του χωρα για ολη του τη ζωη, οπως γνωματευσαν αλλοι γιατροι που τον ειδαν προσφατα...) -
Να πω κάτι τρελά που έχω ζήσει, άστα τώρα, ευτυχώς δεν είναν δυσάρεστο τέλος. Σε περίληψη, η μάνα μου γλύτωσε μαστεκτομή μετά απο μια απελπισμένη προσπάθεια για μια τελευταία γνώμη πριν 20 χρόνια,
εγω κόντεψα να τρελαθώ όταν στο ένα μου παιδί ανιχνεύτηκε πρόβλημα στην εγγυμοσυνη που δεν υπήρχε τελικά, ενώ στο άλλο παιδί, μετα απο λάθος στην ανακοίνωση εξετάσεων με διαβεβαίωσαν πως είναι φορέας μιας σπάνιας αρρώστειας που τελικά δεν την είχε
Εγω δε έφαγα ένα δύσκολο μαχαίρι κάποτε, ευτυχώς έπεσα σε καλό ντόκτορ.Έχω κι άλλα, βαριέμαι να τα γράψω, απλά ρε Χάρη τι μας λες τώρα, να τους βάζουμε να γράφουν διαγώνισμα λές;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
that's my point
Και τι κατάλαβες, από ιατρικής απόψεως, απ' αυτά που έζησες; Μπορείς να καταλάβεις ποιος έκανε λάθος ή όχι από επιστημονικής άποψης; Τι μπορούσε να είχε προλάβει ή όχι;Οχι. Μπορεις ομως να βγαλεις καποια συμπερασματα απο το τι και αν σου ειχε υποσχεθει (και επεσε μεσα) και απο το τι κληθηκε μεταγενεστερα να διορθωσει ενας αλλος γιατρος και το πετυχε.
Tεράστιο λάθος να υπόσχεσαι και να το παίζεις σίγουρος για ο,τιδήποτε.
Να πω κάτι τρελά που έχω ζήσει, άστα τώρα, ευτυχώς δεν είναν δυσάρεστο τέλος. Σε περίληψη, η μάνα μου γλύτωσε μαστεκτομή μετά απο μια απελπισμένη προσπάθεια για μια τελευταία γνώμη πριν 20 χρόνια,
Έχω κι άλλα, βαριέμαι να τα γράψω, απλά ρε Χάρη τι μας λες τώρα, να τους βάζουμε να γράφουν διαγώνισμα λές;Τάσο, μπορεί να ναι πολύ ευχάριστο που γλίτωσε τη μαστεκτομή, αλλά δε σημαίνει το ότι αν την έκανε θα ήταν λάθος. Πιθανώς ο τελευταίος γιατρός να ρίσκαρε, πιθανώς ο προηγούμενος να ταν ντενεκές, ίσως η αλήθεια να βρίσκεται στη μέση.
Και διαγώνισμα να τους βάλεις να γράψουν δεν θα ξερες να το διορθώσεις. -
ρε παιδιά, δεν είναι τα νοσοκομεία το πρόβλημα.
εμένα με προβληματίζει η Ελλάδα...
σε 15 χρόνια, πόσα χρήματα θα χρωστά το κράτος μας? που σκ@τ$ πάμε ως κράτος? μέχρι που θα φτάσει ο δανεισμός? πως θα ξεχρεώσουμε αργότερα, εφόσον και τώρα δεν μπορούμε?που ζούμε?
πραγματικά, εδώ που βρίσκομαι, αισθάνομαι μειωνεκτικά όταν λέω ότι είμαι Έλληνας. είχαμε έναν πολιτισμό λαμπρό, τον καταστρέψαμε... είχαμε ένα θεσπέσιο περιβάλλον, το υποβαθμίσαμε και διώξαμε τους ξένους με την τυχοδιωκτική συμπεριφορά μας. μας έμεινε μόνο το χρέος των δανείων και η φήμη του παμπόνηρου και πανούργου, όχι του πολυμήχανου.
είμαστε για τοα πανηγύρια, και ακόμα χειρότερα. απ' ότι άκουσα, το συστημα στην υγεία βούλιαξε τώρα.
-
Τάσο, μπορεί να ναι πολύ ευχάριστο που γλίτωσε τη μαστεκτομή, αλλά δε σημαίνει το ότι αν την έκανε θα ήταν λάθος. Πιθανώς ο τελευταίος γιατρός να ρίσκαρε, πιθανώς ο προηγούμενος να ταν ντενεκές, ίσως η αλήθεια να βρίσκεται στη μέση.
Και διαγώνισμα να τους βάλεις να γράψουν δεν θα ξερες να το διορθώσεις.Χάρη παίζει και το σενάριο ο πρώτος να ήθελε τα λεφτά της μαστεκτομής. Σόρρυ αλλα αν δεν το πιστεύεις μπορώ να σου μεταφέρω λόγια γνωστού καθηγητή νευρολογίας που έχουμε εκτεταμμένα και φιλικά συζητήσει να σου σηκωθουν οι τρίχες του σβέρκου σου.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Τάσο, μπορεί να ναι πολύ ευχάριστο που γλίτωσε τη μαστεκτομή, αλλά δε σημαίνει το ότι αν την έκανε θα ήταν λάθος. Πιθανώς ο τελευταίος γιατρός να ρίσκαρε, πιθανώς ο προηγούμενος να ταν ντενεκές, ίσως η αλήθεια να βρίσκεται στη μέση.
Και διαγώνισμα να τους βάλεις να γράψουν δεν θα ξερες να το διορθώσεις.Χάρη παίζει και το σενάριο ο πρώτος να ήθελε τα λεφτά της μαστεκτομής. Σόρρυ αλλα αν δεν το πιστεύεις μπορώ να σου μεταφέρω λόγια γνωστού καθηγητή νευρολογίας που έχουμε εκτεταμμένα και φιλικά συζητήσει να σου σηκωθουν οι τρίχες του σβέρκου σου.
Ρε συ, δεν είναι ότι δεν σε πιστεύω. Ούτε φυσικά πιστεύω πως ο χώρος δεν είναι ΓΕΜΑΤΟΣ λέρες.
Αλλά όπως λες και συ, συζητάς με κάποιον γνωστό σου που μπορεί υπεύθυνα σε κατατοπίσει. Αν είσαι τελείως ξεκάρφωτος στον χώρο δεν μπορείς να κρίνεις. Απλό δεν είναι;από ιστορίες τρόμου ξέρω πολλές, δεν θέλω άλλες
-
Ο επόμενος γιατρός είναι σχεδόν πάντα καλύτερος από τον προηγούμενο μιας και έχει μπροστά του όλη την προεργασία που έχει γίνει στον ασθενή και απλά 'προσθέτει' τη σκέψη του.
Από αυτήν την άποψη έχει κάποιο νόημα να πέρνει κανείς περισσότερες γνώμες.Σχετικά με την Ελλάδα δεν πάει και τόσο άσχημα! Το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ όλα τα τελευταία χρόνια σταθερά μειώνεται (μειώθηκε ακόμη και το 2008!). Φέτος βέβαια θα αυξηθεί λογικά.
Το θέμα είναι ότι ενώ η Γερμανία είναι κοντά στο -2% ανάπτυξη (!!!) εμείς έχουμε έστω ένα πενιχρό +0,2%! -
Βρε παιδιά χαθήκατε στις απαντήσεις.... το θέμα δεν είναι αυτή τη στιγμή αν ο ένας θα πάει στο δημόσιο, ή, ο άλλος στο ιδιωτικό νοσοκομείο με δική του προτοβουλία, αλλά το επείγον ΠΑΝΤΑ με το ΕΚΑΒ πάει στο δημόσιο εφημερεύον. Δεν υπαρχει περίπτωση χωρίς νόμο πλαίσιο να λειτουργίσει τίποτα και φυσικά κανένας ιατροός δε θα χαρίσει ώρες εργασίας
-
Εγώ θα αναφερθώ σε ένα παράγοντα των Νοσοκομείων. Τα Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα που υπάρχουν στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, όσο ολοκληρωμένα μπορούν βέβαια να είναι και αυτά. Φυσικά μιλάμε για μηχανήματα που πρέπει να είναι 100% stable 24/7, καθότι διαφορετικά απλά χάνονται ζωές. Λοιπόν, εάν συγκρίνουμε αυτά τα συστήματα με ανάλογα συστήματα άλλων φορέων, όπως πχ τών Δ.Ο.Υ. , αυτά που βρίσκονται στα νοσοκομεία είναι τουλάχιστον 5 χρόνια μπροστά.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Εγώ θα αναφερθώ σε ένα παράγοντα των Νοσοκομείων. Τα Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα που υπάρχουν στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, όσο ολοκληρωμένα μπορούν βέβαια να είναι και αυτά. Φυσικά μιλάμε για μηχανήματα που πρέπει να είναι 100% stable 24/7, καθότι διαφορετικά απλά χάνονται ζωές. Λοιπόν, εάν συγκρίνουμε αυτά τα συστήματα με ανάλογα συστήματα άλλων φορέων, όπως πχ τών Δ.Ο.Υ. , αυτά που βρίσκονται στα νοσοκομεία είναι τουλάχιστον 5 χρόνια μπροστά.Μπορώ να σε διαβεβαιώσω, μετά λόγου γνώσεως, ότι τα ΟΠΣ Υγείας (ΠΕΣΥΠ) είναι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ανολοκλήρωτα. Και δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν ποτέ.
Τα συστήματα των ΔΟΥ είναι τα καλύτερα στην Ελλάδα αυτή την στιγμή.
-
Απ τη δική μου μικρή εμπειρία (φυσικά μπορεί να ναι και θέμα τύχης), καλύτεροι είναι οι ελαφρώς κακότροποι, που δεν εξηγούν πολλά-πολλά και μπορεί να βρίζουν κι όλας όταν έχουν κι άλλο περιστατικό. Όλως παραδόξως είναι αυτοί που θα νοιαστούν (με την καλή, επιστημονική έννοια) περισσότερο.
Μλκ.... για ονομα του θεου... εχεις παρει σβαρνα ολα τα seasons του drhouse και σε εχει πειραξει
Σχετικα με τα πληροφοριακα συστηματα (τα ποια?!)... Σε αχρηστια η μερικη και αποσπασματικη ενσωματωση! Καμια σχεση πχ με της εφορια... τα χωριζει το ΧΑΟΣ.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Απ τη δική μου μικρή εμπειρία (φυσικά μπορεί να ναι και θέμα τύχης), καλύτεροι είναι οι ελαφρώς κακότροποι, που δεν εξηγούν πολλά-πολλά και μπορεί να βρίζουν κι όλας όταν έχουν κι άλλο περιστατικό. Όλως παραδόξως είναι αυτοί που θα νοιαστούν (με την καλή, επιστημονική έννοια) περισσότερο.
Μλκ.... για ονομα του θεου... εχεις παρει σβαρνα ολα τα seasons του drhouse και σε εχει πειραξει
Σχετικα με τα πληροφοριακα συστηματα (τα ποια?!)... Σε αχρηστια η μερικη και αποσπασματικη ενσωματωση! Καμια σχεση πχ με της εφορια... τα χωριζει το ΧΑΟΣ.
Κι ο house απ τη ζωή είναι βγαλμένος (περίπου)
Πληροφοριακά συστήματα; Σε νηπιακο στάδιο. Μηχανοργάνωση 0. Γενικά κάθε κλινική κάνει ό,τι καταφέρνει μόνη της. Τώρα τελευταία κάτι κινείται με τα συστήματα κίνησης ασθενών (εισητήρια-εξιτήρια κλπ)
Με μια σωστή μηχανοργάνωση θα μπορούσαν να σωθούν ολόκληρα δάση, πολύτιμος χρόνος και πολλά χρήματα. Αλλά είμαστε ακόμα χρόνια πίσω. -
To Ασκληπιείο δεν έχει μία αλλά 6-7 Ορθοπαιδικές Κλινικές. Και δεν είναι όλες ίδιες.... Διαθέτουν διάφορους ιατρούς διαφόρων ποιοτήτων και στόχων άλλοι φραγκοκυνηγοί άσχετα αν είναι καλοί ή όχι, άλλοι που βαριούνται που ζούνε αλλά είναι καλοί άλλοι όχι, άλλοι μέτριοι που το παίζουν σπουδαίοι κλπ κλπ. Το ίδιο ισχύει παντού, δεν μπορείς εύκολα να βάλεις ετικέτα ή βαθμολογία σε μία κλινική πόσο μάλιστα σε ένα νοσοκομείο...
Νοσοκόμες υπάρχουν από γτπ (και όχι με την καλή έννοια) μέχρι εξαιρετικές....
Οι εφημερεύοντες σε ιδιωτικά συχνά είναι ανατολικών χωρών (και μάλλον έχουν και αυτοί κύκλωμα, Έλληνες δεν πάνε εύκολα γιατί τους κάνουν τη ζωή δύσκολη) και συχνά τα πτυχία τους είναι πλαστογραφημένα, δεν έχουν καν τελειώσει ιατρική λαδώνοντας.... Από την άλλη λόγω υπερπροσφοράς πληρώνονται για 24ωρη εφημερία λιγότερο από όσο παίρνει η αποκλειστική νοσοκόμα για 8 ώρες....Θεωρώ ότι ισχύει ότι κάθε ασθενής θέλει το γιατρό του. Μερικοί θέλουν να νιώσουν υποταγή, να νιώσουν την κυριαρχία του γιατρού και του πάνε πολύ κόντρα μέχρι ο γιατρός να τους καθυποτάξει και μετά τον πιστεύουν τυφλά ακόμα κι αν τους τα τρώει ή τους λέει παπαριές. Άλλοι θέλουν πιο ανθρώπινη συμπεριφορά και ενημέρωση-συζήτηση. Οι πρώτοι τυχόν συζήτηση τη θεωρούν αμφιβολία του γιατρού και τον απορρίπτουν. Δυστυχώς οι Έλληνες ασθενείς δεν θέλουν να δεχτούν συμμετοχή στην αντιμετώπιση της πάθησής τους, ο γιατρός φταίει αν κάτι δεν πάει καλά οπότε αλλάζει γιατρό. Και για το λόγο αυτό ο ιδιώτης γιατρός για να μην χάσει τον πελάτη αναγκάζεται μερικές φορές να προτείνει θεραπεία πολύ πιο επιθετική (πάει κατευθείαν στο τελευταίο σκαλί, στο ύστατο βοήθημα) από όσο πρέπει. Γενικά οι ασθενείς που θέλουν το ένα είδος δεν θέλουν το άλλο και αντιστρόφως. Υπάρχουν βέβαια περισσότερες υποκατηγορίες.
Το να αποφασίσεις ποιον γιατρό θα εμπιστευτείς είναι σχεδόν αδύνατο. Υπάρχουν κυκλώματα με νοσοκόμες, φαρμακεία, τραυματιοφορείς και ταξιτζήδες που με το αζημίωτο σε καθοδηγούν δήθεν τυχαία, για το καλό σου, σε συγκεκριμένους ιατρούς (που πάντα τυγχάνει να είναι φραγκοφονιάδες καλοί ή κακοί όπως τύχει). Επίσης οι ιδιωτικοί σε πασάρουν ο ένας στον άλλον (σε δικό τους κύκλωμα μην τυχόν και ξεφύγεις και πας σε άλλους).Είμαστε αρκετά εκτός θέματος.... ξανά!
-
Φίλε onyx κακώς κατηγοριοποιείς τους ιατρούς που διαθέτουν νόμιμα άδεια εργασίας απ όπου και αν έχουν αποφοιτήσει. Είναι και είμαστε όλοι συνάδελφοι και πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι υπέρ του ασθενούς. Αυτό που συμβαίνει στο Ασκληπιείο γίνεται και στο ΚΑΤ με αποτέλεσμα οι ιατροί να μεταξύ τους για την αποφυγή ευθυνών, καθώς στο μυαλό του κόσμου αυτά τα νοσοκομεία έχουν περάσει ως τραυματιολογικά... κακώς βέβαια, αλλά..... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ. Οταν ξεκίνησα να γράφω αυτό το topic το ξεκίνησα γιατι απλα ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ! Τι συστήματα μετάβασης πληροφοριών λέτε και βλακείες... Τρεις μήνες δεν είχαμε χαρτί υγείας! Απο τα γάντια μιας χρήσης, πετάς 5 για να χρησιμοποιήσεις τα δύο αφού τα 3 είναι κολλημένα η τρύπια! Και φυσικά δε βλέπω κανένα χαρτογιακά manager ή φοβερό, τρομερό και έγκριτο δημοσιογράφο να παρεμβαίνει χρόνια. Αυτοί οι ίδιοι είναι εγκληματίες γιατι αντί να δείχνουν σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης με ποιο τρόπο ΔΕ θα ταλαιπωρηθεί κάποιος ασθενείς παρουσιάζοντας απλά μαθήματα Α' βοηθειών και εξηγώντας τους τι είναι επείγον και τι χρόνιο, αντιθέτως κυνηγούν ιατρους που και παρουσιάζουν τον σπάνιο θάνατο απο απίθανες ασθένιες με τα απίθανα άσχετα συμπτώματα που δε περιγράφονται σε κανένα βιβλίο ως διαγνωστικό λάθος! Το ξέρετε πως οι ασφαλιστικές εταιρείες (και καλά κάνουν) για αστική ευθύνη δε σε καλύπτουν αν υπερβείς το προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, διότι θεωρήσε ανασφαλής; Να δούμε τώρα ποιος θα απομείνει για να κάνει λάθη...
-
Για τα Ο.Π.Σ. που αναφέρθηκα... Δεν λέω για ολοκλήρωση Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασθενή(Η.Φ.Α.), όπου πας με την καρτούλα και στο τσιπάκι έχει περασμένο όλο το ιστορικό σου + εξετάσεις, διαγνώσεις. Αναφέρομαι σε απλά πράγματα όπως barcode με όνομα και αποτελέσματα εξετάσεων που σου κάνουν στην εισαγωγή καισε ακολουθεί καρφιτσωμένο ή έρχεται απευθείας από τους αναλυτές στην κλινική. Και βεβαίως δεν έχει ολοκληρωθεί στο βαθμό που χρειάζεται και ίσως ούτε πρόκειται να γίνει αυτό, αφού είναι εξαιρετικά πολύπλοκο.
Όσον αφορά για την διαφορά με τις ΔΟΥ, το άκουσα στο σεμινάριο που είχε γίνει τον Δεκέμβριο στο Παπαγεωργίου(ήταν οι προισταμενοι πληροφορικής των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για σχετικό θέμα)
ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ!!!