-
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
δεν ξέρω αλλά δεν την βλέπω και πολύ φυσιολογική αυτή την κατάποση λαδιού.
μου άρεσε η λέξη...'κατάποση'.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
εχω δει αλλους που εξυπηρετουν και δε τους γραφουν καθολου , οσο παραλογα και ακατανοητα πραγματα να ζητανε
Ερώτηση για το haldex (γενικότερα):
Λέει το βιβλιαράκι service-αλλαγή λαδιών στα 60.000km.Πόσο πάει το μαλλί γι'αυτό?
(έτσι όπως το γράφει ακούγεται πανάκριβο - 100€ πχ)το χάλντεξ θέλει περίπου 80ευρουδάκια... Το πάω την επόμενη εβδομάδα αφού η ειδοποίηση του σέρβις μου λέει ότι μένουν μόνο 12ημέρες ή 200χλμ.
θα σας πω αναλυτικά τι άλλαξα την μεθεπόμενη...
όσο για την εξυπηρέτηση, στο ελλαδιστάν παίζει πολύ από μέρα σε μέρα, από γραφείο σε γραφείο, από αντιπροσωπεία σε άλλη και όλα αυτά μαζί ανακατεμένα!
λέω να πάρω και χειμερινά από Οκτώβριο!
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Λάστιχα?
Που μένεις και θα χρειαστείς χειμερινά ελαστικά?ΥΓ:συμφωνώ σχετικά με την εξυπηρέτηση στο service (πχ εκείνη τη μέρα πνίγονται ή ο χ υπάλληλος δεν έχει διάθεση γιατί δε @@@@@ χθες κοκ), όμως όταν έρχεται ένας νέος πελάτης, πιστεύω ότι πρέπει κάπως να τον κερδίσεις ώστε να του δείξεις με τον τρόπο σου ότι αξίζει να έρθει σε σένα κι όχι να μείνει σε αυτόν που πάει ήδη ή να κοιτάξει για άλλο συνεργεί. Βέβαια αυτά τα σκέφτομαι εγώ με το φτωχό-αθώο μυαλό μου και όχι με την δημοσιοϋπαλληλική σκέψη που έχουν οι περισσότεροι στο service, λες και τα λεφτά που παίρνουν αυτοί κάθε μήνα δεν έχει σχέση με το πόσα αμάξια κάνουν service εκεί κάθε μήνα ή χρόνο.
-
Τη μετρηση του λαδιου σε τι κατασταση την κανετε? Τι λεει ο κατασκευαστης?
Χωρις να εχω διαβασει το μανουαλ για την συγκεκριμενη διαδικασια μετροντας τα εβλεπα αυξημενη καταναλωση. Εκτος λοιπον απο το αυτονοητο να ειναι το αυτοκινητο σε ευθεια, το μανουαλ αναφερει οτι πρεπει η μετρηση να γινει πρωτου ο κινητηρας μπει σε λειτουργια ή μετα απο 10-15 λεπτα απο τη στιγμη που εχει σταματησει ωστε το λαδι να μην εχει κυκλοφορησει ή να εχει επιστρεψει στο καρτερ...μετροντας πλεον οπως λεει ο κατασκευαστης δεν υπαρχει καθολου καταναλωση.
Στην αλλαγη λαδιων επισης κανει μνεια σε αυτο το χρονικο διαστημα αναμονης λεγοντας οτι αφου συμπληρωθει η ποσοτητα του λαδιου και δουλεψει ο κινητηρας φτανοντας την θερμοκρασια λειτουργιας του, πρεπει να περιμενεις παλι 10-15 λεπτα πρωτου ξαναμετρησεις....Την πρωτη φορα που πηγα λοιπον τα δικα μου λαδια στην αντιπροσωπεια (οσα ελεγε το βιβλιαρακι για αλλαγη με φιλτρο) με πηραν τηλεφωνο να μου πουν οτι δεν φτανει και θελει κι αλλο...πηρα λοιπον αλλο ενα λιτρο και οταν πηγα να το παρω μετρησαμε ξανα τα λαδια πρωτου συμπηρωσουμε με τον τεχνικο και ηταν οκ (αφου το αυτοκινητο καθοταν αρκετη ωρα)...Φυσικα παρακολουθησα το θεμα την επομενη βδομαδα και οντως δεν χρειαστηκε συμπληρωμα...
Ισως αυτο που αναφερετε στο μανουαλ να μην ειναι κατι το ιδιαιτερο και να μην ξεφευγει απο τα common practices των μηχανικων. Παρολα αυτα ειναι μια ακολουθεια που δεν ειχα εφαρμοσει σε κανενα αλλο αυτοκινητο και που ακομα και ο επισημος αντιπροσωπος φανηκε ή να αγνοουσε ή απλα να μην τηρουσε...[Οσο για τους πολλαπλασιαστες του γκρουπ...ειναι το μονο μονιμο προβλημα του Polo της μανας μου και οπως φαινετε περαν του S3 του Qsis και του Golf TSi της αδελφης μου...πρωτο σερβις και εκτος απο την σκαστρα (οπως ευστοχα ειχε υποδειξει καποιος συμφορουμητης) αλλαχτηκε και πολλαπλασιαστης 3ου κυλινδρου χωρις παντως να εχει παρουσιασει καποια συμπτωματα.]
-
Ο χρήστης sofoklis_A3TFSI έγραψε:
castrol 5-30 -58000χιλιόμετρα.....
αλλάζω κάθε 15.000 αλλά ηδη μέχρι τα 10.000 θα εχω συμπληρώσει ένα λίτρο...το παράξενο είναι οτι δεν μου καίει ομαλά πχ έχω δει μέσα σε 2000χιλιόμετρα μετά το service να εχει φτάσει στο min και μου άναψε το λαμπάκι στα 10.000, δηλαδή έφαγα 900ml σε 2000 χιλιόμετρα και άλλα 100ml σε 8000χιλιόμετρα-δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη ανάλογη περίπτωση σαν την δική μου-..γενικά μπορώ να πώ με βεβαιότητα ότι όσο περισσότερο λάδι έχει μέσα τόσο περισσότερο καίει...αυτήν την στιγμή έχω 57.900 η στάθμη έχει γλύψει το min αλλά δεν συμπληρώνω γιατί μέχρι το service θα φάει το περισσότερο αν οχι όλο..-τζάμπα το μπουκάλι-
μου φαινεται οτι σου καιει παρα πολυ ετσι οπως το περιγραφεις
εμενα δε μου καιει τοσα
στον min εχω να φτασω απο το στρωσιμο , αλλα οπως ειπα αλλαζω στα 7500 γιατι αν ξεπερασω τα 10000 ειμαι σιγουρος οτι θα χρειαστω και γω το μονολιτρο μουαλλα σε 2000 χλμ δεν παρατηρω ποτε μεγαλη πτωση της σταθμης
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Τη μετρηση του λαδιου σε τι κατασταση την κανετε? Τι λεει ο κατασκευαστης?ο κατασκευαστης λεει να δουλεψει η μηχανη να ζεσταθει το λαδι και μετα να το αφησεις μερικα λεπτα να καθισει για να μετρησεις..
εγω το μετραω παντα κρυο (αφου το εχω αφησει ολοκληρο βραδυ πχ) που σιγουρα εχει κατσει τελειως. δεν εχω παρατηρησει διαφορα στη σταθμη με τη παραπανω μεθοδο που προτεινει ο κατασκευαστης για αυτο δεν την ακολουθω
και μετραω παντα μεσα στο γκαραζ μου που ειναι επιπεδο
[Οσο για τους πολλαπλασιαστες του γκρουπ...ειναι το μονο μονιμο προβλημα του Polo της μανας μου και οπως φαινετε περαν του S3 του Qsis και του Golf TSi της αδελφης μου...πρωτο σερβις και εκτος απο την σκαστρα (οπως ευστοχα ειχε υποδειξει καποιος συμφορουμητης) αλλαχτηκε και πολλαπλασιαστης 3ου κυλινδρου χωρις παντως να εχει παρουσιασει καποια συμπτωματα.]
ναι τελικα ετσι ειναι
ειναι και θεμα γκαντεμιας ομως, εγω οπως ειπα και πιο πισω εμεινα και στο clio (100.000 χλμ ομως) το οποιο οδηγω σπανια
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
το χάλντεξ θέλει περίπου 80ευρουδάκια... Το πάω την επόμενη εβδομάδα αφού η ειδοποίηση του σέρβις μου λέει ότι μένουν μόνο 12ημέρες ή 200χλμ.
όσο για την εξυπηρέτηση, στο ελλαδιστάν παίζει πολύ από μέρα σε μέρα, από γραφείο σε γραφείο, από αντιπροσωπεία σε άλλη και όλα αυτά μαζί ανακατεμένα!
και γω τοσο ηξερα , αλλα μου πεταξε το 200αρι χωρις να πολυνοιαστει ενας απο κει μεσα..
να σε ρωτησω ρε συ..εσυ εχεις αλλαξει και βαλβολινη στο κιβωτιο..αυτο ποσο σου πηγε?
εχει νοημα, δηλαδη παρατηρησες διαφορα?ειναι ευκολο να σου βγαλουν ολη τη βαλβολινη γιατι σε μερικα αυτοκινητα εχω ακουσει οτι για να βγει απο μια μικρη τρυπουλα που εχουν θελει ωρα και πολλες φορες σου λενε οτι αλλαξαν βαλβολινη, αλλα η περισσοτερη παλια ειναι ακομα εκει..
-
Λάστιχα?
Που μένεις και θα χρειαστείς χειμερινά ελαστικά?φίλε ταξιδεύω συχνά σε μακρινούς(ενίοτε και κοντινούς nidosan?!? θυμάσε?) ορεινούς προορισμούς... για αυτό πείρα και S3, όχι για να το παρκάρω στου κ@λου το νάκι!
άσε που τα λάστιχα μας έχουν προδιαγραφές κ δείκτες ακατάλληλους για θερμοκρασίες κάτω των 5-10 βαθμών κελσίου...
το συζητάμε αυτό
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
το χάλντεξ θέλει περίπου 80ευρουδάκια... Το πάω την επόμενη εβδομάδα αφού η ειδοποίηση του σέρβις μου λέει ότι μένουν μόνο 12ημέρες ή 200χλμ.
και γω τοσο ηξερα , αλλα μου πεταξε το 200αρι χωρις να πολυνοιαστει ενας απο κει μεσα..
να σε ρωτησω ρε συ..εσυ εχεις αλλαξει και βαλβολινη στο κιβωτιο..αυτο ποσο σου πηγε?
εχει νοημα, δηλαδη παρατηρησες διαφορα?ειναι ευκολο να σου βγαλουν ολη τη βαλβολινη γιατι σε μερικα αυτοκινητα εχω ακουσει οτι για να βγει απο μια μικρη τρυπουλα που εχουν θελει ωρα και πολλες φορες σου λενε οτι αλλαξαν βαλβολινη, αλλα η περισσοτερη παλια ειναι ακομα εκει..
φίλε QsisVTS δουλεύω χρόνια στα τραίνα και στην προγραμματισμένη συντήρησή τους κάνουμε αυτό που λέμε πλύσιμο του κιβωτίου, με τρόμπα και λάδι πρίν τελικά βάλουμε αυτό που θα μείνει για την χρήση του... Οπότε επηρεασμένος από αυτό, αλλάζω μια δυο φορές νωρίτερα τα λάδια των αυτοκινήτων μου Μακροζωία κλπ κλπ
-
μωαρε και πολυ καλα κανεις , αγω ευτο το κανω μονο με το λαδι της μηχανης
μισες δουλειες κανω
-
@vellerefontis
Καταρχάς το σχόλιο για τα λάστιχα το έκανα περισσότερο γιατί την αλλαγή για χειμερινά λάστιχα την κάνουν συνήθως αυτοί που μένουν (ή έχουν σπίτι) κάπου που πέφτει χιόνι ή πιάνει πάγο κτλ.Σε καμία περίπτωση δεν ήταν ειρωνικό.Πιο πολύ έκφραση έκπληξης ήταν...Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
φίλε ταξιδεύω συχνά σε μακρινούς(ενίοτε και κοντινούς nidosan?!? θυμάσε?) ορεινούς προορισμούς... για αυτό πήρα και S3, όχι για να το παρκάρω στου κ@λου το νάκι!άσε που τα λάστιχα μας έχουν προδιαγραφές κ δείκτες ακατάλληλους για θερμοκρασίες κάτω των 5-10 βαθμών κελσίου...
το συζητάμε αυτό
Το bold δεν το ήξερα να πω την αλήθεια...
Φανταζόμουν απλώς ότι δεν έχουν τα κατάλληλα αβλάκια και την κατάλληλη γόμα ώστε να 'πιάνουν' καλύτερα σε χιόνι-πάγο κτλ -
πας και με χιονι, απλα πας με 10
εγω με τα conti δεν ειχα προβλημα
-
πας και με χιονι, απλα πας με 10εσύ που είσαι τετρακούνα. (έστω και με ψεύτικη τετρακίνηση )
-
πας και με χιονι, απλα πας με 10
εσύ που είσαι τετρακούνα. (έστω και με ψεύτικη τετρακίνηση )
ναι πολυ ψευτικη
ειναι αντιστοιχα ψευτικη με των περισσοτερων (ή μηπως ολων ) 4κινητων supercar που δεν εχουν κεντρικο διαφορικοπαντως ειδικα σε τετοιες συνθηκες βλεπεις τρελη διαφορα.ειχαν κανει συγκριτικο τεστ στην ιδια διαδρομη οδηγωντας το ενα μετα το αλλο c2 vs s3 την τελευταια φορα που χιονισε στην αθηνα
πρωτα απο ολα το c2 δεν ξεκινουσε σε παγο
-
πρωτα απο ολα το c2 δεν ξεκινουσε σε παγοΠληροφοριακά, το πρόβλημα στον πάγο δεν είναι να ξεκινήσεις (που με τα χίλια ζόρια θα καταφέρεις με σχεδόν οποιοδήποτε αμάξι με μέτρια λάστιχα να ξεκινήσεις να τσουλάς), αλλά να σταματήσεις.
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουν στο νου τους κυρίως οι τετρακίνητοι οι οποίοι έχοντας την αίσθηση του αυτοκινήτου που βρήκε πρόσφυση για να ξεκινήσει (με χίλια ζόρια ή μη), νομίζουν ότι αντίστοιχα παντώντας φρένο αυτή η πρόσφυση θα υπάρξει.Πέραν της πλάκας, S3 rules ρε συ...ό,τι άλλο και να λέμε είναι π@π@ριές...
Απλώς ΟΚ, η τιμή του είναι αρκετά υψηλή και είναι το μοναδικό μειονέκτημα που βρίσκω πάνω του (ήταν και ότι ήταν 3θ αλλά αυτό εξαλείφθηκε στο facelift ).Άσχετα ότι αυτά που προσφέρει σε σχέση με την τιμή του είναι 'τσάμπα' αφού για να πάρεις ένα αντίστοιχο άλλης μάρκας αμάξι χρειάζεσαι τουλάχιστον 50.000+ €.ΥΓ:τράκαρε έτσι θείος μου (με τζιπ μάλιστα ) όπου το αμάξι πήγαινε κανονικά στο χιόνι-πάγο μέχρι που χρειάστηκε να πατήσει φρένο και οι τροχοί πραγματικά με το παραμικρό τσίμπημα του φρένου κοκκάλωναν, παρότι το αμάξι πήγαινε με 50km/h Τρομακτική πρέπει να ήταν η αίσθηση )
-
ναι ρε συ εννοειται οτι πας χεσμενος , αν υπερεκτιμησεις το αυτοκινητο σου τα οικοπεδα παραμονευουν
-
ναι ρε συ εννοειται οτι πας χεσμενος , αν υπερεκτιμησεις το αυτοκινητο σου τα οικοπεδα παραμονευουνναιιιιι! αλλά έχω αν'εβει/ κατέβει πολλά βουνά χωρίς πρόβλημα με μικρές κλίσεις δρόμων...
για αυτό παίρνω κ χειμερινά winter και όχι χιονιού mud&snow!
-
-
βέβαια! ασύγκριτα καλύτερα! εύχομαι να έχουμε κανα χιονάκι μες την Αθήνα και να το χαρώ μέσα στο κέντρο ενώ όλοι οι άλλοι θα πηγαίνουν σαν κότες. Άσε που θα το δοκιμάσω σε πίστα αν μου κάτσει!
Κανα Μέγαρα χιονισμένα για γύρο πίστας! ή για να είμαι πιο προσγειωμένος, καμιά αλάνα στου Παπάγου
AUDI S3