Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
το ταμπελάκι s3 είναι απλώς διακοσμητικό πάνω στη δαγκάνα? (αν ναι, σκέφτομαι να μην το βάλω... )
ειναι διακοσμητικο και νομιζω οτι μπορεις να μην το βαλεις
θυμαμαι οτι ενας φρενας δυσκολευοταν πολυ να το ξαναβαλει
το ταμπελάκι s3 είναι απλώς διακοσμητικό πάνω στη δαγκάνα? (αν ναι, σκέφτομαι να μην το βάλω... )
ειναι διακοσμητικο και νομιζω οτι μπορεις να μην το βαλεις
θυμαμαι οτι ενας φρενας δυσκολευοταν πολυ να το ξαναβαλει
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Έλα ρε μην τον στεναχωρείς αυτός νομίζει ότι το S3 έχει τετρακίνησηΚιούση μην με παραξηγείς έχω κεφάκια σήμερα και είπα να γράψω καμιά μ@λ@κία.
καλα για τα φρενα λεγε ο,τι θες, αλλα οχι για την τετρακινηση
επιμένω aftermarket
επιμένω εννοώντας να βάλεις τα brembo κι όχι aftermarket δίσκους τακκάκια στο ίδιο σύστημα φρένου του S3... Οπότε δεν καταλαβαίνω τι λες... Από προσωπική εμπειρία στραβώνουν εύκολα οι μαμά δίσκοι... δεν ξέρω αν κάναμε (γιατί πολλών έχουν στραβώσει και ψάχναμε να δούμε για ζάντες, λάστιχα, και ζυγο-α-σταθμίσεις) κάποια μ@λ@κία όλοι αλλά πολύ αμφιβάλω γιατί ειδικά τους πρώτες μήνες το πρόσεχα πολύ και πρέπει να ψήθηκε σωστά το μέταλλο... τώρα, τι να σου πω, ότι πάω σε χιόνια και ότι τρέχω με κρύο πολύ το κάνω αλλά αν δε μπορεί ένα S3 τότε ποιος ο λόγος αγοράς του? να κατεβαίνω στο του κώλου το νάκι για καφέ?
το διακοσμητικό μην το βάλεις... δεν έχει γούστο τέτοια καγκουριά...
σου χουν στραβωσει οι δισκοι?
εμενα μια χαρα φαινονται ακομα , μονο σε κανα φρεναρισμα απο τα 180+ μπορει να νιωσω καποια 'ενοχληση' αλλα αυτο ειναι φυσιολογικο νομιζω
παντως εδω που τα λεμε καλα ειναι τα φρενα του s3, αλλα θα μπορουσαν να ειναι και καλυτερα ειδικα στο θεμα αισθησης, οχι τοσο στο θεμα αποτελεσματικοτητας
βεβαια η αισθηση των δικων μου εχει αρχισει να χαλαει γιατι εχω φαει αρκετα το δισκο
οσο για τα brembo (4πιστονα) , εμενα δε μου εχουν γεμισει το ματι
ειναι καλυτερα σιγουρα, αλλα οχι σε σημειο που να χασω τον υπνο μου
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Έλα ρε μην τον στεναχωρείς αυτός νομίζει ότι το S3 έχει τετρακίνηση
Κιούση μην με παραξηγείς έχω κεφάκια σήμερα και είπα να γράψω καμιά μ@λ@κία.
καλα για τα φρενα λεγε ο,τι θες, αλλα οχι για την τετρακινηση
κιούση μην ανυσηχείς καθόλου ούτε για τα φρένα ούτε για την τετρακίνηση, είπαμε, ζήλια ψ...
τα φρένα των BMW M3, Ford Focus RS μεταξύ άλλων έχουν μονοπίστονες δαγκάνες αλλά σημασία έχει η συγκεκριμένη εφαρμογή κι η ποιότητα της... και τα τρένα, που ζυγίζουν τόνους, μονοπίστονα φρένα έχουν, κι αν δεις τους δίσκους τους θα τρομάξεις, χωράει μια ρόδα αυτοκινήτου μέσα τους ή μαλλον ανάμεσα στις δύο πλευρές του αεριζόμενου δίσκου!
ευτυχως που ξερεις να με εμψυχωνεις
παντως το τακακι ειναι λιγο μικρο ειναι στο ματι σε σχεση με το δισκο (ακομα και αν το βαλω διπλα σε αυτο του c2 δε φαινεται και τοσο μεγαλο ) , μαλλον ο στοχος ειναι να μη ζεσταινονται τοσο πολυ οι δισκοι (που και παλι θα παρουν φωτια στο τελος με τοσο βαρος )
η λυση ειναι μια κεραμικα ολα τα αλλα ειναι υποκατασταστα
Εμένα πάλι που του αλλάζω τα φώτα σε ορεινές διαδρομές πάνω κάτω, παραμένουν αλφάδι.
Ίσως όντως να δημιουργείται το πρόβλημα αν έχεις χαμηλή εξωτερική σε χιόνια και την δεις ειδική διαδρομή στην Φινλαδία.
Αλλά ρε VELE αφού το αυτοκίνητο που έχεις είναι γαμπριάτικο τι θες και το πιέζεις, είπαμε Premium για καμιά δεξίωση καλό είναι......
σου χουν στραβωσει οι δισκοι?εμενα μια χαρα φαινονται ακομα , μονο σε κανα φρεναρισμα απο τα 180+ μπορει να νιωσω καποια 'ενοχληση' αλλα αυτο ειναι φυσιολογικο νομιζω
παντως εδω που τα λεμε καλα ειναι τα φρενα του s3, αλλα θα μπορουσαν να ειναι και καλυτερα ειδικα στο θεμα αισθησης, οχι τοσο στο θεμα αποτελεσματικοτητας
βεβαια η αισθηση των δικων μου εχει αρχισει να χαλαει γιατι εχω φαει αρκετα το δισκοοσο για τα brembo (4πιστονα) , εμενα δε μου εχουν γεμισει το ματι
ειναι καλυτερα σιγουρα, αλλα οχι σε σημειο που να χασω τον υπνο μου
στις ηλεκτρομηχανικές κρεμαγιέρες του σήμερα, με τα αυτόματα συστήματα επαναφοράς και συντήρησης της ευθείας σε πλάγους ανέμους όπως και σε μικροανωμαλίες δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς αργούμε να ψιλιαστούμε ότι έχουν στραβώσει και το εναποθέτουμε σε άλλους παράγοντες που αν τους εξετάσουμε όλους τελικά βλέπουμε ότι κάτι άλλο φταίει...
Με λίγα λόγια, μην είσαι τόσο σίγουρος... αν έχεις τρέμουλο και έχεις κάνει και ζυγοστάθμιση μπορεί και να πάσχεις! (εγώ άλλαξα το μισό αυτοκίνητο για να βεβαιωθώ ότι δεν είναι κάτι άλλο αλλά το τρέμουλο παρέμεινε...)
Ο χρήστης JDL έγραψε:
Εμένα πάλι που του αλλάζω τα φώτα σε ορεινές διαδρομές πάνω κάτω, παραμένουν αλφάδι.
Ίσως όντως να δημιουργείται το πρόβλημα αν έχεις χαμηλή εξωτερική σε χιόνια και την δεις ειδική διαδρομή στην Φινλαδία.Αλλά ρε VELE αφού το αυτοκίνητο που έχεις είναι γαμπριάτικο τι θες και το πιέζεις, είπαμε Premium για καμιά δεξίωση καλό είναι......
τι φταίω εγώ που πάνε και παντρεύονται τα ψώνια οι φίλοι μου στα ορεινά!?!?
Το στράβωμα μπορεί να οφείλεται σε χίλιους δυο παράγοντες...
Ξεκινώντας από την μαστοράντζα που βιδώνει τα μπουλόνια στη ζάντα με το αερόκλειδο.
Η ηλεκτρομηχανική κρεμαγιέρα με την διόρθωση για πλάγιους ανέμους δουλεύει; Θυμάμαι ένα τεστ του golf V του γερμανικού auto bild που είχε καταλήξει στο ότι είναι much ado about nothing.
Προσωπικά όλες αυτές οι παπαριές μου σπάνε τα νεύρα καθώς συνήθως καταλήξω να διορθώνω την διόρθωση του συστήματος που διορθώνει εμένα. Κοινώς, σαλάτα.
@vele
επειδη εχω στραβωσει μπολικους δισκους στη ζωη μου, το προβλημα οταν ειναι προβλημα, φαινεται και στα 120 και στα 140 , με το s3 πρεπει να παω σχεδον 200 για να δω το προβλημα
υπο αυτη την εννοια , δεχομαι μεν οτι σιγουρα δεν ειναι ολοισιοι (εχουν και τοσα χλμ αλλωστε) αλλα οχι οτι εχω και καποιο σοβαρο θεμα
σε νερα και κρυα οι δικοι μου δεν εχουν μπει ή αν εχουν μπει δεν ηταν ποτε τοσο ζεστοι
και αν θεωρεις οτι αυτοι στραβωνουν ευκολα να σου δωσω το σιτροεν που στραβωνουν απλα και μονο με το φρεναρισμα
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το στράβωμα μπορεί να οφείλεται σε χίλιους δυο παράγοντες...
Ξεκινώντας από την μαστοράντζα που βιδώνει τα μπουλόνια στη ζάντα με το αερόκλειδο.Η ηλεκτρομηχανική κρεμαγιέρα με την διόρθωση για πλάγιους ανέμους δουλεύει; Θυμάμαι ένα τεστ του golf V του γερμανικού auto bild που είχε καταλήξει στο ότι είναι much ado about nothing.
Προσωπικά όλες αυτές οι παπαριές μου σπάνε τα νεύρα καθώς συνήθως καταλήξω να διορθώνω την διόρθωση του συστήματος που διορθώνει εμένα. Κοινώς, σαλάτα.
καλά δε μιλάμε για τους τους τύπους με τα αερόκλειδο! π@π@ρια! Όσο για το τιμόνι δε βγαίνει άκρη αφού άλλες φορές νομίζω ότι με βοηθάει κι άλλες το βοηθάω εγώ!
@vele
επειδη εχω στραβωσει μπολικους δισκους στη ζωη μου, το προβλημα οταν ειναι προβλημα, φαινεται και στα 120 και στα 140 , με το s3 πρεπει να παω σχεδον 200 για να δω το προβλημαυπο αυτη την εννοια , δεχομαι μεν οτι σιγουρα δεν ειναι ολοισιοι (εχουν και τοσα χλμ αλλωστε) αλλα οχι οτι εχω και καποιο σοβαρο θεμα
σε νερα και κρυα οι δικοι μου δεν εχουν μπει ή αν εχουν μπει δεν ηταν ποτε τοσο ζεστοι
και αν θεωρεις οτι αυτοι στραβωνουν ευκολα να σου δωσω το σιτροεν που στραβωνουν απλα και μονο με το φρεναρισμα
μα αφού οι άλλοι μου λένε ότι τα ιταλογαλικά έχουν γ@μ@τα φρένα, ειδικά τα φτηνά μοντέλα! Τι να πιστέψω τέλος πάντων???
τωρα που ειπες για τιμονι..
σε τιποτα καμπες με 130-140 πχ αμα το χαιδεψω το φρενο τρεμει λιγο το τιμονι
πχ στο περιφεριακο υμηττου εκει που συνεχιζεις αριστερα για ΓΝΑ και παπαγου (και δεξια ξεκιναει η αττικη οδος)
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
μα αφού οι άλλοι μου λένε ότι τα ιταλογαλικά έχουν γ@μ@τα φρένα, ειδικά τα φτηνά μοντέλα! Τι να πιστέψω τέλος πάντων???
τα c2 εκτος του vts εχουν αθλια φρενα, το vts εχει πολυ καλα φρενα, αλλα εχω στραβωσει 3 δισκοπλακες
Απλά φυσικά όταν πας για να γκρινιάξεις θα σου πει ότι πέρασες από τον Ατλαντικό με πυρωμένες δισκόπλακες...
Καθάρισμα καλό των σημείων που πατάει ο δίσκος από σκουριές και βρωμιές, σωστό σφίξιμο των μπουλονιών και καλό στρώσιμο.
Τώρα εντάξει, αν έχεις δίσκους από ρυζόχαρτο δεν θα σωθείς όταν το σκίζεις, αλλά δεν μιλάμε για τέτοιες περιπτώσεις.
Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: δεν στραβώνει τόσο ο δίσκος ως σύνολο, αλλά περισσότερο δημιουργούνται επιφανειακές ανωμαλίες
Τώρα πώς ο qsis στραβώνει τις δισκόπλακες του ψ2 μόνο με ένα πάτημα και εγώ με τα 'μικρά' τα φρένα πριν βάλω τα μεγάλα (266 χλστ) έβγαλα κοντά στα 90k χλμ χωρίς να στραβώσουν, με 5 πίστες και άπειρες καταβάσεις, μόνο αυτός ξέρει.
Είναι σιδεροφάγος, πώς να το κάνουμε!
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τώρα πώς ο qsis στραβώνει τις δισκόπλακες του ψ2 μόνο με ένα πάτημα και εγώ με τα 'μικρά' τα φρένα πριν βάλω τα μεγάλα (266 χλστ) έβγαλα κοντά στα 90k χλμ χωρίς να στραβώσουν, με 5 πίστες και άπειρες καταβάσεις, μόνο αυτός ξέρει.
Είναι σιδεροφάγος, πώς να το κάνουμε!
δεν ξερω ρε γαμωτο, βεβαια με το c2 μπορω να πω οτι οπου δω λακουβα με νερα, χεστηκα , αλλα αυτη τη στιγμη που εχω ενα στραβο δισκο (μου το παρατηρησαν στο ΚΤΕΟ μαλιστα) δεν το οδηγουσα εγω καθολου
ο δισκος ειχε 1500-2000 χλμ και το οδηγουσε η μητερα μου για κοντινες αποστασεις
κι ομως στραβωσε
μαλιστα οταν πηγα να τους ζητησω τα ρεστα στον κυριακοπουλο μου εκαναν τους κινεζους και μου ελεγαν οτι το αυτοκινητο εχει 'βαρυ μητρωο' (σιδεροφαγος που λες κι εσυ ) και επειδη τα πηρα ασχημα με αυτη τους τη δικαιολογια τους λεω κι εγω..
'πηγαινετε διπλα στη καρεντα να δειτε ποσο βαρυ μητρωο εχει το τωρινο μου αυτοκινητο που δεν ειναι απο ντενεκε '
(νταξει αθλια ατακα )
και απο τοτε σταματησαμε να πηγαινουμε εκει..
(επιτελους)
τωρα ομως θα κοψω και τη καρεντα γιατι ουτε κι αυτοι ειναι συνεργειο της προκοπης
θελω ενα συνεργειο της προκοπης
ζηταω πολλα?
Ο χρήστης drdino έγραψε:
συνήθως καταλήξω να διορθώνω την διόρθωση του συστήματος που διορθώνει εμένα. Κοινώς, σαλάτα.
@vellerefontis, θα συζητήσουμε από κοντά αυτό με τα φρένα (αν και θα έχω κάνει την αγορά ως τότε).
Δε μου είπες όμως...τι θες να κοιτάξουμε στο δικό σου αμάξι με το 'μπλι-μπλίκι'?
Τι μάρκα δίσκους σου βάζαν εκεί; Μαμά bendix; Σου λέω, παίζει παααααρα πολύ η σωστή τοποθέτηση και το στρώσιμο.
Εγώ στο δικό μου αναγκάζομαι συχνά-πυκνά να περνάω από νερά με αρκετά ζεστά -οκ, όχι ερυθροπυρωμένα- φρένα αλλά ακόμα δεν είχα κάποιο πρόβλημα στραβώματος.