-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σπουδαζει μπιζνες αντμινιστρεσιον στην Αγγλιαδείτε και τον προτεινόμενο παρεμφερή σύνδεσμο...
Ντελάληςhttp://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%9D%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82 -
Νικο, IB έκανες?
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Νικο, IB έκανες?Όχι. Δεν υπήρχε ΙΒ το 1997.
TOEFL έδωσα και μαζί με τους βαθμούς μου από το λύκειο (ξένο λύκειο με Αμερικάνικο σύστημα και μαθήματα) έφυγα
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Βασικά στην Ελλάδα είναι πιο ανεχτικό το σύστημα, εξ'ου και οι αιώνιοι φοιτητές.
Στο εξωτερικό (στην Αμερική συγκεκριμένα) εάν στα δύο πρώτα χρόνια δεν έχεις GPA (μέσο όρο) από 2.50/4.00 έως και 3/4.00 σε κόβουν, τα μαζεύεις και πας σπιτάκι σου.
Και πίστεψέ με...είναι εύκολο να κοπείς, ειδικά για κάποιον που δεν είναι η μητρική του γλώσσα. Μη ξεχνάς ότι κάποιος πρέπει να δώσει εξετάσεις για χημεία, φυσική, βιολογία, μαθηματικά κ.α. στα Αγγλικά.
Πάντως for the record...δεν έδωσα καν εξετάσεις εδώ. Αγγλόφωνο λύκειο από το '94 για πήγα 'έξω' να σπουδάσω.
Συμφωνώ ότι το σύστημα στην Ελλάδα είναι πιο ανεκτικό σε ότι αφορά αιώνιους κ.λπ.
Αυτό έγγραψα και πρίν.Στο επίπεδο δυσκολίας των μαθημάτων είναι που έχω αντιρήσεις! (μιλάω για Ευρώπη, για Αμερική δεν ξέρω). Π.χ. στην Γερμανία/Αγγλία τα μαθηματικά τα πρώτα χρόνια είναι γελοία σε σχέση με αυτά της Ελλάδας.
Και φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Π.χ. άλλο Cambridge, άλλο Newscastle (στην τύχη είπα το 2ο, δεν ξέρω καν εάν έχει πανεπιστήμιο) -
Δεν αλλάζω το ελληνικό πανεπιστήμιο με τπτ. Το ότι έμαθα να σκέπτομαι το οφείλω σε αυτό. Δεν θέλω να φανταστώ τον εαυτό μου να πήγαινε στα 18 στην Αμερική.
Α, και το πανεπιστήμιο δεν είναι η αγορά. Κι ας προσπαθούν κάποιοι με το άστε ντούε να το επιβάλλουν. Το πανεπιστήμιο όφείλει να σε κάνει σκεπτόμενο άτομο, σε πολλά επίπεδα, πέραν της επιστήμης σου. -
Νικο, IB έκανες?
Όχι. Δεν υπήρχε ΙΒ το 1997.
TOEFL έδωσα και μαζί με τους βαθμούς μου από το λύκειο (ξένο λύκειο με Αμερικάνικο σύστημα και μαθήματα) έφυγα
toefl, πόσο είχες πιάσει αν επιτρέπεται?
έχω ένα πολύ καλό φίλο που τελείωσε εδώ χημικός μηχανικός και έχει δώσει εξετάσεις και περιμένει τα αποτελέσματα από τοεφλ για πανεπιστήμιο αμερικής. σε ποιο πήγες αν επιτρέπεται?
-
Δεν υπάρχει άσπρο μαύρο υπάρχει το γκρί κι όποιος κοιτάει τα πράγματα σφαιρικά το ξέρει πολύ καλά.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Νικο, IB έκανες?
Όχι. Δεν υπήρχε ΙΒ το 1997.
toefl, πόσο είχες πιάσει αν επιτρέπεται?
έχω ένα πολύ καλό φίλο που τελείωσε εδώ χημικός μηχανικός και έχει δώσει εξετάσεις και περιμένει τα αποτελέσματα από τοεφλ για πανεπιστήμιο αμερικής. σε ποιο πήγες αν επιτρέπεται?
Είχα πιάσει 585. Το θυμάμαι ακόμα. Πήγα στο UTK (University of Tennessee, Knoxville).
Δεν αλλάζω το ελληνικό πανεπιστήμιο με τπτ. Το ότι έμαθα να σκέπτομαι το οφείλω σε αυτό. Δεν θέλω να φανταστώ τον εαυτό μου να πήγαινε στα 18 στην Αμερική.
Α, και το πανεπιστήμιο δεν είναι η αγορά. Κι ας προσπαθούν κάποιοι με το άστε ντούε να το επιβάλλουν. Το πανεπιστήμιο όφείλει να σε κάνει σκεπτόμενο άτομο, σε πολλά επίπεδα, πέραν της επιστήμης σου.Ακριβώς. Τα περισσότερα πανεπιστήμια το κάνουν αυτό. Ελληνικά και μη.
Συμφωνώ ότι το σύστημα στην Ελλάδα είναι πιο ανεκτικό σε ότι αφορά αιώνιους κ.λπ.
Αυτό έγγραψα και πρίν.Στο επίπεδο δυσκολίας των μαθημάτων είναι που έχω αντιρήσεις! (μιλάω για Ευρώπη, για Αμερική δεν ξέρω). Π.χ. στην Γερμανία/Αγγλία τα μαθηματικά τα πρώτα χρόνια είναι γελοία σε σχέση με αυτά της Ελλάδας.
Και φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Π.χ. άλλο Cambridge, άλλο Newscastle (στην τύχη είπα το 2ο, δεν ξέρω καν εάν έχει πανεπιστήμιο)Κοίτα τα μαθηματικά που έκανα τα πρώτα χρόνια ήταν αστεία
Γενικά επειδή τα δύο πρώτα χρόνια κάνεις μαθήματα γενικής κατεύθυνσης...άρα είναι λογικό να είναι εύκολα. Ανάλογα με την επιστήμη σου τώρα που έχεις επιλέξει δυσκολεύουν τα πράγματα. Αν κάνεις δηλαδή Μαθηματικά σαν πτυχίο είναι πιο δύσκολα.
Οι Αμερικάνοι έχουν στο μυαλό τους την απλότητα σε κάθε τομέα. Γιατί δηλαδή τη πρώτη χρονιά να σε τρελάνουν σε δύσκολα μαθηματικά από τη στιγμή που δε θα γίνεις μαθηματικός αλλά marketeer ας πούμε.
-
Οι Αμερικάνοι έχουν στο μυαλό τους την απλότητα σε κάθε τομέα. Γιατί δηλαδή τη πρώτη χρονιά να σε τρελάνουν σε δύσκολα μαθηματικά από τη στιγμή που δε θα γίνεις μαθηματικός αλλά marketeer ας πούμε.
Δεν συμφωνώ απόλυτα, διότι ορισμένες βάσεις θα πρέπει να υπάρχουν απο την αρχή, αλλιώς θα πρέπει να παίρνεις μόνο 1 πτυχίο σεσυγκεκριμένο πεδίο.
Π.χ. για Ηλ. Μηχανικό, εάν αποφασίσει και ασχοληθεί ξέρω γω με γράψιμο κώδικα (programmer) τότε απλά θα έπρεπε να έπαιρνε πτυχίο programmer και όχι Ηλ. Μηχανικού. Για να είσαι Ηλ. Μηχανικός θέλεις ΓΑΜΑΤΑ μαθηματικά, και αυτά σου δίνουν μια πολύ καλή βάση ώστε να έχεις μετά πολλά options για την δουλειά σου (εάν αποφασίσεις να κάνεις κάτι σχετικό). -
Aυτή είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο συστηματων.
Το ένα υποστηρίζει την εξειδίκευση απο μικρή ηλικια και το άλλο προάγει και τις γενικές γνώσεις.Δεν χρειάζεται να πώ τί προτιμώ
-
Α, και το πανεπιστήμιο δεν είναι η αγορά. Κι ας προσπαθούν κάποιοι με το άστε ντούε να το επιβάλλουν. Το πανεπιστήμιο όφείλει να σε κάνει σκεπτόμενο άτομο, σε πολλά επίπεδα, πέραν της επιστήμης σου.Ακριβώς. Τα περισσότερα πανεπιστήμια το κάνουν αυτό. Ελληνικά και μη.
Είχε χώρο για πολιτική σκέψη το πανεπιστήμιό σου? Ή μήπως είναι θέμα ταμπού, όπως είναι κι εδώ?
Φιλοσοφία ας πούμε? Διδάχτηκες ως μηχανικός κανένα τέτοιο μάθημα?
Αλλά αυτά δεν κάνουν στην αγορά εργασίας
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Είχε χώρο για πολιτική σκέψη το πανεπιστήμιό σου? Ή μήπως είναι θέμα ταμπού, όπως είναι κι εδώ?
Φιλοσοφία ας πούμε? Διδάχτηκες ως μηχανικός κανένα τέτοιο μάθημα?
Αλλά αυτά δεν κάνουν στην αγορά εργασίας
Βεβαίως. Ατέλειωτες ώρες για debate...στημένα ή μη. Χωρίζονται δύο ομάδες και ακούγονται διάφορες απόψεις.
Νομίζω ότι και στις δύο περιπτώσεις δημιουργείται αποτελεσματικός τρόπος σκέψης. Άλλωστε αυτό είναι το πρώτο που σου μαθαίνει το παν/μιο μετά τις γνώσεις.
Δεν συμφωνώ απόλυτα, διότι ορισμένες βάσεις θα πρέπει να υπάρχουν απο την αρχή, αλλιώς θα πρέπει να παίρνεις μόνο 1 πτυχίο σεσυγκεκριμένο πεδίο.
Π.χ. για Ηλ. Μηχανικό, εάν αποφασίσει και ασχοληθεί ξέρω γω με γράψιμο κώδικα (programmer) τότε απλά θα έπρεπε να έπαιρνε πτυχίο programmer και όχι Ηλ. Μηχανικού. Για να είσαι Ηλ. Μηχανικός θέλεις ΓΑΜΑΤΑ μαθηματικά, και αυτά σου δίνουν μια πολύ καλή βάση ώστε να έχεις μετά πολλά options για την δουλειά σου (εάν αποφασίσεις να κάνεις κάτι σχετικό).Μα από την αρχή (τα δύο πρώτα χρόνια) διδάσκεσαι μαθήματα γενικής κατεύθυνσης. Από εκεί και πέρα υπάρχουν advisors που τους συμβουλεύεσαι και ανάλογα με τι κατεύθυνση θέλεις να ακολουθήσεις σου λένε τι μαθήματα να πάρεις, πέρα από αυτά του πτυχίου σου.
Ανάλογα με το μάθημα και ανάλογα με τη κατεύθυνση διδάσκεσαι αντίστοιχα μαθήματα.
-
Προσωπικά συγκλονίστηκα από το βάρος 2 επιχειρημάτων:
-Επιτρέπεται ο καφές στα αμφιθέατρα (ΑΙΣΧΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ, ΟΝΕΙΔΟΣ)
-Μη ύπαρξη μεμοραμπίλιαζ (πχ παντοφλίνια) με το έμβλημα του πανεπιστημίου προς πώληση.Νταξ, κάνω την τρίχα τριχιά τώρα ασχολούμενος με το θέμα, αλλά θεωρώ ΗΛΙΘΙΟ όποιον καθηγητή κάνει παρατηρήσεις για πράγματα όπως καφέδες και τσίχλες (φυσικά αρκεί να μη σκας με θόρυβο την τσιχλόφουσκα). Μιλάμε για ανθρώπους 18-25 ετών, πολλές φορές με φορτωμένο πρόγραμμα. Το θέμα είναι να προσέχουν το μάθημα (αν ο ομιλητής έχει κάτι άξιο λόγου να πει ) και όχι να ασχολούνται με την εφαρμογή κομπλεξικών κανόνων του δημοτικού του κάθε π@π@ρ@.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, όλα αυτά -
Εγώ μια ζωη στο αμφιθέατρο έσκαγα με τεράστιο ζεστό νες τους χειμερινούς μήνες, αλλά 5 λεπτά πριν το πρώτο διάλλειμα άρχιζα να παρακαλάω τους διπλανούς να ξεκουμπιστουν αμέσως μόλις τελειώσουμε για να σπριντάρω στην τουαλέτα
Σοβαρά τώρα, ο καφές δεν πειράζει σε τίποτα, αλλά η κατάσταση με το τσιγάρο(ειδικά σε συνελεύσεις) ήταν απαράδεκτη
-
Στο δικό μας παίζει και μουσική, τα παιδακια των κομματων εχουν ωραια στερεοφωνικά και ετσι διδασκομαστε με μουσική υποκρουση yves larock, I ll do you like a truck(geo da silva) κλπ κλπ
ενα μπαρ να μας δινει κανενα κοκτεηλ λειπει ρε γμτ
-
Μάλιστα. Σύμφωνα με δημοσίευμα πολιτικής εφημερίδας-ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ- το ενδεχόμενο ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ/ΤΕΙ είναι ορατό περισσότερο απο ποτέ. Με λίγα λόγια θα μπαίνει και η 'κουτσή Μαρία' στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα έχει πτυχίο!!!!!!!!!
Και το ωραίο περί τρόπου επιλογής της καταλληλότητας όσων θα συνεχίσουν την φοίτηση για τα επόμενα έτη οοουουουου!!!!!!!!!!!!!.Ναί, βέβαια. Αν μπορούν αυτά τα ελληνικά ΑΕΙ/ΤΕΙ να επιλέγουν με αξιοκρατικούς όρους όσους πρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές στα επόμενα έτη 'χωρίς πιέσεις ένθεν και ένθεν', μα φυσικά ειμαστε βέβαιοι
Τώρα χαζαμάρες του στύλ 'αντέχει η αγορά κανά 2-3 εκ πτυχιούχους ακόμα;' και 'πως οικονομικά τα ΑΕΙ/ΤΕΙ θα αντέξουν όλο αυτον τον αριθμό των φοιτητών;' ειναι βλακολεπτομέρειες, ποιός θα κάτσει να ασχοληθεί;;;. Όλοι μέσα να τελειώνουμε και να έχουνε τα 'μπουμπούκια' μας την ψευδαίσθηση της επιτυχίας, τουλάχιστον να μην χάνουμε το χρήμα που εξάγεται στα ξένα πανεπιστήμια όταν πολλοί νέοι την κάνουν για εξωτερικό.
Καλώς. Μια συμβουλή μόνο: Να δίνουν μαζί με το πτυχίο δώρα και έναν αποχυμωτή ΜΟΥΛΙΝΕΞ, η μια τηλεόραση ΠΛΑΣΜΑ των 24΄΄η και κάνα PS3, και κυρίως να σταματήσουν τις υστερίες του στύλ 'καταστρέφονται τα όνειρα της νεολαίας' αν στο τέλος οι **σωριδόν πτυχιούχοι **μετατραπούν σε σωριδόν άνεργοι.
-
Κάτι που διάβασα τυχαία στο νετ....
Γράφτηκε λέει κάποτε, από φοιτητές σε θρανίο της Φιλοσοφικής Αθηνών....(μπορεί και πριν 50 χρόνια).'Ω ξειν αγγέλειν γονεύσι ότι τήδε κοιμώμεθα τοις κείνων χρήμασι τρεφόμενοι'
-
Eνώ έξω σπουδάζουμε Ε.Ρ.Ι.
-
Παντως για νε μη γενικευουμε δεν υπαρχει το ''εξω εχει καλα πανεπιστημια και εδω χαλια''
Και το λεω γιατι ειμαι στη κατασταση επιλογης Πανεπιστημιου εξωτερικου και ειδα τις διαφορες απο μεσα!
Μπορουσα να κανω 5 αιτησεις με 5 σιγουρα ΝΑΙ για να με δεχτουν αλλα επελεξα 5 επιλογες που παω για 1-2 ΝΑΙ!
Οι λογοι πολλοι και καποιοι εχουν ηδη γραφτει!
Εν κατακλειδι αυτο που θελω να δειξω ειναι οτι μπορουσα να θεωρουμε ηδη φοιτητης εξωτερικου σε καποιο απο τα χιλιαδες business πανεπιστημια αλλα επελεξα να ρισκαρω,το ιδιο γινεται και με χιλιαδες αλλους που φευγουν εξω.Το θεμα ειναι το που σκοπευεις...γιατι πιστευω οτι πχ τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι πολυ ανωτερα απο τα χιλιαδες business του εξωτερικου! -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
Στο δικό μας παίζει και μουσική, τα παιδακια των κομματων εχουν ωραια στερεοφωνικά και ετσι διδασκομαστε με μουσική υποκρουση yves larock, I ll do you like a truck(geo da silva) κλπ κλπενα μπαρ να μας δινει κανενα κοκτεηλ λειπει ρε γμτ
Aν σας ενοχλεί γιατί δεν κάνετε κάτι για να αλλάξει?
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
...Ελεύθερη πρόσβαση δεν σημαίνει απεριόριστος αριθμός εισαγόμενων ανα σχολή ή τμήμα. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η συντριπτική πλειονότητα (για να μην πω το σύνολο) των τμημάτων / σχολών ζητούν τη μείωση του αριθμού των φοιτητών, αφού δεν μπορούν να τους εκπαιδεύσουν σωστα, ειδικά τα τμήματα / σχολές που έχουν αυξημένες απαιτήσεις σε εργαστηριακό και λοιπό τεχνικό εξοπλισμό. Αρα, το ενδεχόμενο της 'ελεύθερης πρόσβασης' θα σήμαινε κατά πάσα πιθανότητα και μείωση του φοιτητικού πληθυσμού.
Η διαδικασία επιλογής/διαλογής (=γενικές εξετάσεις) έχει καταντήσει πλέον ανέκδοτο. Παρά τη 'μηχανιστική', τεχνική δυσκολία που τις περιβάλλει, έχουν εκφυλιστεί σε τέτοιο βαθμό που είναι πλεον πασιφανέστατη η διαφορά του 'καλου μαθητή' από τον 'καλό υποψήφιο'. Ο πρώτος ξέρει, έχει καταλάβει και επεξεργαστεί την (ολοένα και πολυσχιδέστερη αλλά δυστυχώς ανοργάνωτη και άστοχη) γνώση (*) που του παρέχεται στη Β'βάθμια εκπαίδευση. Ο δεύτερος ξέρει καλά να δίνει και να περνάει εξετάσεις. Ο πρώτος προέρχεται από καλό σχολείο, ο δεύτερος από καλό φροντιστήριο. Και η διαφορά τους είναι πασιφανής όταν κληθούν να κρίνουν, να φιλτράρουν και να αξιολογήσουν.
Υ.Γ. η λέξη είναι σωρηδόν.
(*) που μένει πλέον στο επίπεδο της 'πληροφορίας'.
Ελληνικά πανεπιστήμια και ξένα...Πόση είναι η διαφορά φάσης?