-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Eγω παντως ειμαι μεσα για ενα group buy Μ3 με 45κ...
Εχω βρει τα μεσα οποιος θελει εδω ειμαιΤην καινούρια εννοείς ε; Γιατί αν είναι για την παλιά, δεν είμαι μέσα, θα προτιμήσω την 330 του Nozomi που είναι πιο καινούριο μοντέλο...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Εχω βρει τα μεσα οποιος θελει εδω ειμαιΕ! αν είναι έτσι τότε +1
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τόσο η δοκιμασία αποφυγής ταράνδου όσο και οποιοδήποτε σλάλομ δεν αξιολογούν την πλευρική πρόσφυση (η οποία φυσικά και θα παίξει τον ρόλο της) αλλά τα δυναμικά χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένες συνθήκες (ιδίως τρόπο και βαθμό μεταφορά βάρους). Πχ το 2CV μπορεί να έγερνε πολύ αλλά είχε πολύ καλή πρόσφυση για τα 125 λαστιχάκια του. Σίγουρα όμως σε δοκιμασία με σλάλομ ή με την παραμικρή μη ομαλή αποφόρτιση του ενός άξονα το αυτοκίνητο γινόταν εως επικίνδυνο (τουμπάριζε). Οι μεγάλες διαδρομές της ανάρτησης και οι μεγάλες κλίσεις καθιστούν ένα αυτοκίνητο μέτριο στο σλάλομ. Τρανή απόδειξη τα Smart και Aclass που λόγω μικρών διαστάσεων με υψηλό κέντρο βάρους αναγκάστηκαν να σκληρύνουν πολύ θυσιάζοντας την άνεση για να ελαττώσουν τις κλίσεις (+έβαλαν και ESP) και να επιβιώσουν στο σλάλομ χωρίς να τουμπάρουν.
Ο σωστός τρόπος για αξιολόγηση / μέτρηση της πλευρικής πρόσφυσης και μόνον αυτής με την μικρότερη δυνατή επίδραση άλλων ιδιοτήτων-ικανοτήτων, νομίζω ότι η είναι το skid pad όπου το όχημα γυρίζει σε μια αρκετά σταθερή κατάσταση που μπορεί εύκολα να φτάσει στη μέγιστη δυνατή πλευρική πρόσφυση η οποία είναι εύκολα μετρήσιμη ή υπολογίσιμη.*H δύναμη που στρίβει ένα αυτοκίνητο σε μια στροφή είναι η κεντρομόλος. Τον ρόλο της κεντρομόλου τον παίζει η τριβή *(σε επίπεδο δρόμο). Η τριβή εξαρτάται μόνο από την κάθετη δύναμη και τον συντελεστή τριβής (που εξαρτάται από την φύση των επιφανειών, βασικά μιλάμε για «ηλεκτρομαγνητικής φύσης» δυνάμεις μεταξύ μορίων) **και ΟΧΙ από το εμβαδόν της επιφάνειας επαφής **(συνεπώς από μόνο του το φάρδος των ελαστικών δεν παίζει κανένα ρόλο στην πλευρική πρόσφυση, βλέπε παρακάτω όμως για την έμμεση εμπλοκή συνολικά των διαστάσεων των ελαστικών (άρα και του εύρους πέλματος) γενικότερα). Πως βελτιώνουμε λοιπόν την πλευρική πρόσφυση ενός αυτοκινήτου (=κεντρομόλο επιτάχυνση θεωρώντας πως δεν υπάρχει εκτροπή από την τροχιά ή ολίσθηση τροχών) με δεδομένο συντελεστής τριβής μεταξύ οδοστρώματος και ελαστικού?
*Μεταβάλλοντας παραμέτρους που επηρεάζουν την κάθετη δύναμη στον κάθε τροχό. *
Εξηγώ ποιοτικά (χρησιμοποιώ δύναμη και επιτάχυνση ως «ταυτόσημες έννοιες» διότι διαφέρουν κατά μια σταθερά αναλογίας (αδρανειακή μάζα) από 2ο νόμο Newton): επειδή το αυτοκίνητο δεν αποτελεί κυριολεκτικά στερεό σώμα, το αμάξωμα συνδέεται μέσω ελατηρίων (αναρτήσεων) με τους τροχούς, άρα λόγω αδράνειας αμαξώματος, όταν μεταβάλλεται η διεύθυνση κίνησης υπάρχει ταλάντωση των ελατηρίων μεταξύ αμαξώματος και τροχών με αποτέλεσμα η κάθετη δύναμη που ασκείται στους τροχούς να μεταβάλλεται (λόγω της δύναμης επαναφοράς των ελατηρίων, η δύναμη επαναφοράς των ελατηρίων προστίθεται ή αφαιρείται στο αναλογούν βάρος στον κάθε τροχό), άρα μεταβάλλεται η τριβή και άρα η πρόσφυση του κάθε τροχού. Έστω αυτοκίνητο εκτελεί elk-test (χρησιμοποιώ παρακάτω δύναμη επαναφοράς και μετατόπιση αδιάκριτα διότι από το γνωστό νόμο του Οξφορδιανού Hook των ελατηρίων αυτά είναι παράλληλα διανύσματα): θεωρώ για ευκολία Καρτεσιανό Σύστημα Συντεταγμένων με αρχική διεύθυνση κίνησης τον άξονα x’x, προφανώς ο z’z είναι ο κατακόρυφος και αυτός που μένει είναι ο y’y (προσπαθώ να κρατήσω περίπου γυμνασιακό επίπεδο για να είναι προσιτό το post σε πολλούς, για όσους γνωρίζουν περισσότερα να πω ότι η ανάλυση της κίνησης—επειδή δεν είναι ακριβώς ομαλή κυκλική-- απαιτεί χρήση κινούμενου τριέδρου Frenet, z-άξονας σταθερός αλλά οι x,y μεταβάλλονται, ουσιαστικά αποτελούν τις διευθύνσεις της εφαπτομενικής και ακτινικής συνιστώσας ή ισοδύναμα εφαπτομένης και πρωτοκαθέτου). Αναλύω την αρχική μετατόπιση (ταλάντωση) του αμαξώματος όταν μπαίνει το αυτοκίνητο στην πρώτη στροφή (αυτή εξαρτάται και από την γεωμετρία της ανάρτησης φυσικά, σταθερές απόσβεσης ελατηρίων κλπ) σε τρεις συνιστώσες: η επίδραση της x-συνιστώσας δεν με ενδιαφέρει, είναι κατά την φορά κίνησης (αφορά τα «εφαπτομενικά» μεγέθη). Με ενδιαφέρει όμως η z-συνιστώσα (διότι αυξομειώνει την κάθετη δύναμη και άρα την τριβή και άρα την πλευρική πρόσφυση) αλλά και *η y-συνιστώσα που προσθαφαιρείται κατευθείαν στην τριβή / κεντρομόλο. *Σκληρές αναρτήσεις ελαχιστοποιούν (κυρίως) την z-συνιστώσα της ταλάντωσης (τα αμορτισέρ είναι «σχεδόν» κατακόρυφα τοποθετημένα οπότε η «μεγαλύτερη» συνιστώσα είναι η z) ενώ **το σύστημα τετραδιεύθυνσης του Renault Laguna GT εξουδετερώνει (μέσω ελάχιστης στροφής των πίσω τροχών) την y-συνιστώσα. ** **Από τις δύο συνιστώσες μεγαλύτερη συνεισφορά είναι της y **(*διότι η z πολλαπλασιάζεται με τον συντελεστή τριβής που είναι συνήθως
-
Πάρε μια 330 να σου λένε όλοι 'ωραία η 316' και σαν μεταπώληση πάλι για 316 θα στην πάρουνε . Βασικά ΜΗΝ δώσεις 40000 , είναι πολλά λεφτά σήμερα , όλοι θα πάνε σε μικρότερα αυτοκίνητα γιατί από το 2015 μέχρι 120 γρ .CO2 , οπότε καταλαβαίνετε τι φόροι θα πέσουν στα παλιά , για να πουλήσουν τα καινούργια και για να πάρουν πίσω τα λεφτά της εξέλιξης , που θα είναι πάρα πολλά .
-
αυτό που λες .... έχει μια λογική ..... σχετικά με τους ρύπους ...
αλλά στην Ελλάδα το σύστημα φορολόγησης ... είναι από άλλο ανέκδοτο .....
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Εχω βρει τα μεσα οποιος θελει εδω ειμαιΠλακα κανεις?, εχουν πεσει οι τιμες.
Εχω ηδη βρει με 34κ σε εμπορο που εχει 'καθαρα'.
Με 40κ βρισκεις gg. -
delete
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Εχω βρει τα μεσα οποιος θελει εδω ειμαιΠλακα κανεις?, εχουν πεσει οι τιμες.
Εχω ηδη βρει με 34κ σε εμπορο που εχει 'καθαρα'.
Με 40κ βρισκεις gg.Αν εννοεις την Ε92, γινεται κρατωντας ξενες πινακιδες, και
πληρωνεις εφορια στην χωρα εκδοσης αυτων.(συνηθως Γερμανια)
Στα χαρτια φαινεται οτι την νοικιαζεις, ουσιαστικα ομως
την εχεις αγορασει.
Υπαρχει βεβαια ενα θεματακι εμπιστοσυνης με το γραφειο
που αναλαμβανει το ολο project... -
Για να σας το χαλάσω λίγο, μιας και πείρατε φόρα , με τα BMW
Δεν υπάρχει σκέψη για σειρά 3, εκτός απο .... ελάχιστη .... ίσως .... θα δούμε .... μπορεί .... για 520 .-
-
Εγω εχω passat TFSI (To γνωστο διλιτρο turbo), γτ δεν κοιτας προς τα κει , αρκετα κατω απο τις 40k , κ αγοραζεις χωρους , ανεση , premium εμφανιση ,εξαιρετικες επιδοσεις, κ πολυ καλη οδικη συμπεριφορα + εναν πολυ δοκιμασμενο κινητηρα. Βασικο μειον το οτι ειναι καπως ογκωδες κ δεν μπορεις να το πλασαρεις οπως θα θελες σε στενους επαρχιακους δρομους , αλλα περα απο αυτο δεν βρισκω κατι αλλο αρνητικο
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Για να σας το χαλάσω λίγο, μιας και πείρατε φόρα , με τα BMWΔεν υπάρχει σκέψη για σειρά 3, εκτός απο .... ελάχιστη .... ίσως .... θα δούμε .... μπορεί .... για 520 .-
φιλε στα λεφτα αυτα δυο ειναι bmw mercedes ολα ταλλα ειναι κατωτερα.τωρα αν εσυ θες να δωσεις πεταμενα λεφτα απο δω και κει προβλημα σου.
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Εγω εχω passat TFSI (To γνωστο διλιτρο turbo), γτ δεν κοιτας προς τα κει , αρκετα κατω απο τις 40k , κ αγοραζεις χωρους , ανεση , premium εμφανιση ,εξαιρετικες επιδοσεις, κ πολυ καλη οδικη συμπεριφορα + εναν πολυ δοκιμασμενο κινητηρα. Βασικο μειον το οτι ειναι καπως ογκωδες κ δεν μπορεις να το πλασαρεις οπως θα θελες σε στενους επαρχιακους δρομους , αλλα περα απο αυτο δεν βρισκω κατι αλλο αρνητικοΦίλε μου ευχαριστώ για την πρόταση αλλά δυστηχώς όχι. Η Προσωπική μου γνώμη , συμφωνεί και ο πατερας , ότι η ποιότητα κατασκευής, η ποιότητα κύλισης και η ηχομόνοσης δεν με έχουν ευχαριστίσει καθόλου όταν οδήγησα το Passat. Αυτό ποοοου μου άρεσε ήταν οι χώροι και το DSG.
Σε παραπέμπω στην 1η σελίδα για περισσότερα στοιχεία.φιλε στα λεφτα αυτα δυο ειναι bmw mercedes ολα ταλλα ειναι κατωτερα.τωρα αν εσυ θες να δωσεις πεταμενα λεφτα απο δω και κει προβλημα σου.
Sorry αλλά ως κάτοχως ειδικά του 2ου . Δεν συμφωνώ καθόλου.
-
Σε οτι αφορα την ποιοτητα κατασκευης θα συμφωνησω , δεν ειναι mercs η bmw ,ποιοτητα κυλισης κ ηχομονωση εμενα με καλυπτουν, but anyway, αυτα ειναι κ υποκειμενικα. καλη τυχη με την επιλογη σου.
-
αυριο πρωι πρωι εχεις φυγει για παραγγελια .
αυτο θα παρεις .τελος.
κλειδωστε το. -
ΟΚ !
-
Και όταν πηγαίνεις για σερβις να πηγαίνεις με την όπισθεν και με το καρδιοτονωτικό στη τσέπη
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Και όταν πηγαίνεις για σερβις να πηγαίνεις με την όπισθεν και με το καρδιοτονωτικό στη τσέπηTι εχει 40χ και δεν εχει ακριβο σερβις ...
-
Eπειδη νομιζω οτι εχουμε εξαντλησει το θεμα και πρεπει να εχουμε προτεινει ολοι
μαζι οτι καινουργιο υπαρχει στην αγορα, και παρολα αυτα δεν βλεπω να
εχει καταληξει καπου, προτεινω ενα αυτοκινητο (ελαφρως μτχ, περιπου 20κ χλμ 3ετιας)
που αν και ξεχασμενο, θεωρω οτι πληρει ολες τις αναγκες που ανεφερες ειναι ανετο, ευρυχωρο, ποιοτικο, premium, ασφαλεστατο ταξιδιαρικο και αν ο πατερας ή ο υιος εχουν ανησυχες στιγμες, γινεται και ρουκετα...
Ποιο ειναι αυτο?
Volvo S60 2.5 R -
Το σασί του S60 χρονολογείται απο τότε που :
Α) Ιησούς επορεύετο εν Κανά
Β)απο τότε που ο Εθνικός Κήπος ήταν γλάστρα
Γ)και απο τότε που ο Βουκεφάλας ήτανε πουλάρι ακόμα.Pick one.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Το σασί του S60 χρονολογείται απο τότε που :
Α) Ιησούς επορεύετο εν Κανά
Β)απο τότε που ο Εθνικός Κήπος ήταν γλάστρα
Γ)και απο τότε που ο Βουκεφάλας ήτανε πουλάρι ακόμα.Pick one.
Αν θελει καποιος να βρει καποιο μειονεκτημα ειμαι σιγουρος οτι μπορει...
Ξερεις τις προδιαγραφες του συγκεκριμενου μοντελου?
Εχεις διαβασει καποια δοκιμη του σε περιοδικα?
Το εχεις δει στο δρομο?
Εχουμε δει και πολλα σασι ολοκαινουργια τι κανουν στο δρομο.
Επιλογή στα 40.000 euro.