-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Δυστυχως βρεθηκαν νεκροι οι 3 Ελληνες και οι 2 Φιλιππινεζοι. Τα συλληπητηρια μου στις οικογενειες τουςΚαι απο μένα τα σηληπητήρια στής οικογένειες των ναυτικών μας.
-
Γιωργάρα δεν θα σε ξεχάσω ποτέ δικαιούσε μια θέση στήν γειτονία των αγγέλων.23 χρόνων ανθυποπλοίαρχος
στο AEGEAN WIND. -
Ο χρήστης 1986 έγραψε:
Γιωργάρα δεν θα σε ξεχάσω ποτέ δικαιούσε μια θέση στήν γειτονία των αγγέλων.23 χρόνων ανθυποπλοίαρχος
στο AEGEAN WIND.Ωραια ζεστανε τη θεση τουλαχιστον! Μακαρι να μπω γιατι θελω χρηηηηηηημααααααααα
-
Ρε για το παιδι που σκοτωθηκε λεει.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ρε για το παιδι που σκοτωθηκε λεει.Μπερδευτικανε οι Γιωργηδες ρε!
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
στο AEGEAN WIND.Ωραια ζεστανε τη θεση τουλαχιστον! Μακαρι να μπω γιατι θελω χρηηηηηηημααααααααα
ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ
-
Ρε Γιωργο μπερδευτηκες
-
Ρε για το παιδι που σκοτωθηκε λεει.
Μπερδευτικανε οι Γιωργηδες ρε!
-
-
-
Ο χρήστης 1986 έγραψε:
Φίλε μου Γιώργο το κανονικό μου όνομα είναι Σπύρος θα σου πω κάποια πράγματα για το επάγγελμα και αν θες να τα σκεφτής.
1ον να συληπηθούμε για τούς συνανθρώπους μας και ειδικά για αυτό το παλικάρι που έφυγε τόσο άδηκα γιατί ήταν ενα νεο παιδί με όνειρα σαν και μας.
2ον για να κάνεις αυτό το επάγγελμα πρέπει να το θέλεις πραγματικά αν πας μόνο για το χρήμα άστο καλύτερα δεν λεω και εγω για τα λεφτά παω. Ποίο πολύ μου αρέσει και η δούλεια μου κίολας δεν ξέρω ίσως φταίει που με έπαιρνε ο πατέρας μου στα πλοία όταν ήμουνα 10 χρονών και απο τότε μου άρεσε.
3ον τα 6000Ε σαν ανθυποπλίαρχος δεν στα δίνουνε για πλάκα έχεις ευθήνες κουβαλάς ζωές μέσα στο πλοίο και μετά μια τεράστια περιουσία που κάνει 100.000.000$ συν το φορτίο 500.000.000$ ανάλογα το καράβι Π.Χ. στα επιβατίκα έχεις 5.000 ανθρώπους που κοιμούνται όταν κάνεις βάρδια βραδινή.
4ον είπες οτι σου αρέσουνε να τα βλέπεις θα σου πω άλλο να τα βλέπεις και άλλο να εργάζεσαι μέσα σε ενα πλοίο πρέπει να έχεις ψυχικές αντοχές με λίγα λόγια. Γιατί αμα τσακωθείς με έναν στήν μέση της θάλασσας τι θα κάνεις.Θα ζήτε σε έναν χώρο κλειστό και αναγκαστηκά Π.Χ. θα τρώτε μαζί είναι πολύ δύσκολο πιστεψέμε και συμβαίνουν αυτά.
Και αυτά που σου λεω ισχύουν και για τούς μηχανικούς με άλλες ευθύνες βέβαια.
Να είσαι καλά. -
Ο χρήστης 1986 έγραψε:
Φίλε μου Γιώργο το κανονικό μου όνομα είναι Σπύρος θα σου πω κάποια πράγματα για το επάγγελμα και αν θες να τα σκεφτής.
1ον να συληπηθούμε για τούς συνανθρώπους μας και ειδικά για αυτό το παλικάρι που έφυγε τόσο άδηκα γιατί ήταν ενα νεο παιδί με όνειρα σαν και μας.
2ον για να κάνεις αυτό το επάγγελμα πρέπει να το θέλεις πραγματικά αν πας μόνο για το χρήμα άστο καλύτερα δεν λεω και εγω για τα λεφτά παω. Ποίο πολύ μου αρέσει και η δούλεια μου κίολας δεν ξέρω ίσως φταίει που με έπαιρνε ο πατέρας μου στα πλοία όταν ήμουνα 10 χρονών και απο τότε μου άρεσε.
3ον τα 6000Ε σαν ανθυποπλίαρχος δεν στα δίνουνε για πλάκα έχεις ευθήνες κουβαλάς ζωές μέσα στο πλοίο και μετά μια τεράστια περιουσία που κάνει 100.000.000$ συν το φορτίο 500.000.000$ ανάλογα το καράβι Π.Χ. στα επιβατίκα έχεις 5.000 ανθρώπους που κοιμούνται όταν κάνεις βάρδια βραδινή.
4ον είπες οτι σου αρέσουνε να τα βλέπεις θα σου πω άλλο να τα βλέπεις και άλλο να εργάζεσαι μέσα σε ενα πλοίο πρέπει να έχεις ψυχικές αντοχές με λίγα λόγια. Γιατί αμα τσακωθείς με έναν στήν μέση της θάλασσας τι θα κάνεις.Θα ζήτε σε έναν χώρο κλειστό και αναγκαστηκά Π.Χ. θα τρώτε μαζί είναι πολύ δύσκολο πιστεψέμε και συμβαίνουν αυτά.
Να είσαι καλά.Εισαι ο καταλληλοτερος και εβαλες τα πραγματα στη θεση τους! Ειναι πραγματα τα οποια τα λεει και ο πατερας μου και ναι θα συμφωνησοω οτι θελει ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ το επαγγελμα αυτο! Γιατι κλεινεσαι μεσα στο βαπορι για κανα μηνα αν τυχει υπερατλαντικο ταξιδι!
-
Το μεγαλύτερο μου ταξίδι ήταν με το βαπόρι πού έβαλα την φωτογραφία του, πρωτόμπαρκος, 15 χρονών.
Δύο μήνες ταξίδι, 52 ημέρες γιά την ακρίβεια, από Αυστραλία Ολλανδία. -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Να είσαι καλά.Εισαι ο καταλληλοτερος και εβαλες τα πραγματα στη θεση τους! Ειναι πραγματα τα οποια τα λεει και ο πατερας μου και ναι θα συμφωνησοω οτι θελει ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΤΟΧΗ το επαγγελμα αυτο! Γιατι κλεινεσαι μεσα στο βαπορι για κανα μηνα αν τυχει υπερατλαντικο ταξιδι!
Και δυστυχός σε λιμάνι να είσαι το πολύ 2 μέρες κάθεσαι τουλάχιστον όταν είσαι δόκιμος η ανθυποπλοίαρχος μπορείς να βγείς όταν όμως είσαι υποπλοίαρχος μένεις στο πλοίο υποχρεωτικά γιατί έχεις ευθύνη γία το φορτίο για τα γκαζάδικα ισχυεί αυτό.
-
Τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και από μένα, τι να πει κανείς στις μανάδες των αδικοχαμένων νεαρών?
Ταξίδεψα σχεδόν σε όλο τον κόσμο στην 12ετή θαλάσσια εμπειρία μου από δόκιμος εώς Πλοίαρχος, και δε θα ξεχάσω ποτέ τον πόνο και το κλάμα των γονιών μου κάθε φορά που τους χαιρετούσα για να μπαρκάρω.
Η θάλασσα θέλει σεβασμό καθώς οι κίνδυνοι είναι πολλοί, από ανεκπαίδευτο πλήρωμα μέχρι ανεπαρκή μέσα για την ασφάλεια...
Εύχομαι να είναι τα τελευταία αθώα θύματα που κλέβει η θάλασσα.
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
Tί σόι ατύχημα είναι αυτό ρε παιδιά
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1112818&lngDtrID=245Tί σόι ατύχημα είναι αυτό ρε παιδιά
Ειναι αυτο που οι ελληνες ναυτικοι ονομαζουν '3 αδελφες'
'Με τη βοήθεια ραντάρ και δορυφόρων οι ειδικοί διεπίστωσαν ότι το φαινόμενο δεν είναι καθόλου σπάνιο: δέκα κύματα-τέρατα καταγράφηκαν στους ωκεανούς της Γης μέσα σε έναν μόλις χρόνο. Το γεγονός έχει τεράστιες επιπτώσεις για τη ναυτιλία, καθώς η κατασκευή των σημερινών πλοίων είναι τέτοια ώστε να αντέχουν σε κύματα με ύψος μόνο ως τα 15 μέτρα. Το μοναχικό κύμα σχηματίζεται ακριβώς έτσι όπως το περιέγραφαν οι δήθεν φαντασιόπληκτοι ναυτικοί: μια βαθιά «τρύπα» ανοίγει στη θάλασσα και ένα συμπαγές υδάτινο τείχος ορθώνεται ξαφνικά σε τεράστιο ύψος και πλάτος «όσο παίρνει το μάτι». Εμφανίζεται συνήθως μόνο, κάποιες φορές όμως μπορεί να υπάρξουν και τρία κύματα μαζί: είναι οι λεγόμενες τρεις αδελφές των ναυτικών.
Η δύναμή του μπορεί να φθάσει τους 100 τόνους ανά τετραγωνικό μέτρο και είναι ικανό να απελευθερώσει ενέργεια η οποία θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ένα μικρό χωριό. Είναι κύμα επιφανείας και διαφέρει πλήρως από το τσουνάμι. Προκαλείται από τη δύναμη της τριβής του ανέμου στην επιφάνεια της θάλασσας και σχηματίζεται μόνο σε μεγάλα βάθη, συνήθως σε συνθήκες σχετικής ηρεμίας, αλλά και σε ισχυρές θύελλες και καταιγίδες. Τα ειδικά ραντάρ που έχουν τοποθετηθεί στον Κόλπο του Μεξικού κατέγραψαν, για παράδειγμα, αρκετά τέτοια κύματα κατά τη διάρκεια του τυφώνα Κατρίνα.
Το ψηλότερο μοναχικό κύμα στη σύγχρονη καταγεγραμμένη Ιστορία θεωρείται αυτό το οποίο έπληξε το αμερικανικό πολεμικό πετρελαιοφόρο «Ramapo» το 1933 στον Ειρηνικό Ωκεανό, με ύψος 34 μέτρων. Κάποιοι θεωρούν πλέον τα κύματα αυτά υπεύθυνα για αρκετά ανεξιχνίαστα ναυάγια και εξαφανίσεις πλοίων, χωρίς όμως οι υποψίες να μπορούν να επιβεβαιωθούν με στοιχεία' -
μάλιστα...
out of the blues -
-
Τι λες τώρα!
Τζάμπα πήγαν οι άνθρωποι......
Καραβολατρικό θέμα (συγχώνευση)