-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Θρυλικά ταξίδια με Κάντια, Ρέθυμνο και τρελλά μποφώρ στο Αιγαίο! Μια φορά με το φοβερό 'Αρκάδι' (έκανε 11-12 ώρες Ρέθεμνος-Πειραια) έχουμε φύγει, 2 ώρες μετά βγαίνει απαγορευτικό αλλά συνεχίζουμε καθώς ήδη ήμασταν μέσα στην κακοκαιρία. Το σαλόνι άδειασε αμέσως, η μάνα μου άσπρισε και εγώ της έκανα πλάκα δείχνοντας πως να βάζει το σωσίβιο
Tι μου θύμησες τώρα!!! όπως επίσης και με Κνωσσός/Φαιστός (όχι βέβαια τα Palace, αλλά τα παλιά δεκαετία 80). Τα πρώτα μου όμως ταξίδια από Κρήτη τα έκανα με το Μίνως, 1970-76
Εσύ είσαι παλέουρας!
Εγώ τα παλιά Κωσσός/Φαιστός/Αριάδνη τα θυμάμαι αμυδρά.
Πρακτικά σε αυτά μεγάλωσα, μαζί με Ρέθυμνο, Κάντια, Άπτερα(τότε θυμάμαι μου φαινόταν υπερπολυτελές και καινουριο ), Κινγκ Μινως, Καζαντζάκη, και αργότερα με τη Ρεθυμνιακή μας(που ξεπουλήθηκε στην ΑΝΕΚ ) και τα Αρκάδι/Πρέβελης που έκαναν το όνειρο του Ρεθέμνους πραγματικότητα
Ειδικά το δεύτερο σπάστηκα πολύ που η ΑΝΕΚ το έβγαλε από τη γραμμή μας, οι καλύτερες μου αναμνήσεις είναι από εκεί μέσα
νομιζω τωρα για ρεθυμνο εχουν μονο ενα flyin καθε παρασκευη προς ρεθυμνο και κυριακη απο ρεθυμνο.. τουλαχιστον πριν μερικους μηνες ετσι ηταν. εγινε το μπαμ με το αιολος κεντερης που πηγαινε σε 4μιση ωρες αν θυμαμαι καλα, αλλα δεν ξερω αν τα σκαφη αυτου του τυπου μπορουν να εξυπηρετησουν το ρεθυμνο
-
Εμπειρίες απ τα καράβια της Κρήτης δεν έχω πολλές, αλλά απ το πάτρα ιταλία αρκετούτσικες.
Στο τελευταίο ταξείδι πήρα το superfast για πρώτη φορά λόγο της έκπτωσης 50% που είχε (αλλιώς η διαφορά που έχιε είναι μεγάλη και δεν τα δίνω) και έτυχε να έχουμε καιρό . Κούναγε, αλλα τπτ ιδιαίτερο, ήμασταν στο σαλόνι αραχτοί και δεν βγήκα έξω και απ τα τζάμια δε φαινόταν τπτ δραματικό, οπότε λέω σοβαρά πλοία τα superfast .
Γυρίζω ελλάδα και μαθαίνω ότι τελικά είχαμε 9 μποφώρ . Πραγματικά δεν το κατάλαβα το ταξίδι, την στιγμή που μια φορά με ΑΝΕΚ που είχα πετύχει τέτοιο καιρό το έννοιωθες.
Αν κάποιος δεν ταξιδεύει συχνά, τα superfast είναι ωραία λύση, απλά είναι στενάχωρα.
Προσωπικά προτιμάω ΑΝΕΚ λόγω τιμών
-
Ανάλογα ποιά ΑΝΕΚ λέμε βέβαια
Η Superfast και δευτερευόντως οι Μινωικές έχουν εξαιρετικά 'τυποποιημένο' στόλο, έτσι που αρκεί να λες 'Μινοαν'. Όλα λίγο πολύ είναι στο ίδιο στυλ.
Η ΑΝΕΚ από την άλλη έχει τα δίδυμα Champion/Spirit(που παίζουν στα ίδια με Superfast και Μινωικές), αλλά έχει και τα παλιότερα Λευκά Όρη/Σοφοκλής Β.
Όσο για το Ρέθυμνο, πονεμένη ιστορία....
-
Ανάλογα ποιά ΑΝΕΚ λέμε βέβαιαΗ Superfast και δευτερευόντως οι Μινωικές έχουν εξαιρετικά 'τυποποιημένο' στόλο, έτσι που αρκεί να λες 'Μινοαν'. Όλα λίγο πολύ είναι στο ίδιο στυλ.
Η ΑΝΕΚ από την άλλη έχει τα δίδυμα Champion/Spirit(που παίζουν στα ίδια με Superfast και Μινωικές), αλλά έχει και τα παλιότερα Λευκά Όρη/Σοφοκλής Β.
Όσο για το Ρέθυμνο, πονεμένη ιστορία....
Το πάσχα είχα κατέβει με Μινωικές και μου φάνηκαν κάπως διαφορετικά απ τα superfast. Νομίζω κάνουν και παραπάνω ώρα, οπότε δεν πρέπει να είνια τα 'ίδια' πλοία
-
Εννοώ παρόμοιας κλάσης, παρόμοιου στυλ, δηλαδή μήκος πάνω από 190 μέτρα, τεράστιο γκαράζ, μεγάλοι και πολυτελείς κοινόχρηστοι χώροι, καθώς και ταχύτητα πάνω από 25/26 κόμβους.
Επειδή το έχουμε σκίσει, τι θα λέγατε να κάνουμε ενα θέμα περί 'Καραβολατρών';
-
Οι καραβόκ@βλοι
Αυτό το θέμα πρέπει να έχει ιστορίες πλόων (οι πλόες των πλόων δεν πάει ) κι έχω να καταθέσω μία απ το ταξίδι στην Λέσβο με τον Ταξιάρχη?
Τα superfast έχουν μεγάλα γκαράζ? Γιατί σίγουρα οι κοινόχρηστοι τους χώροι είναι μικροί(αν θες να κοιμηθείς με υπνόσακκο, το καλοκαίρι έχεις μεγάλο πρόβλημα)
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Οι καραβόκ@βλοιΑυτό το θέμα πρέπει να έχει ιστορίες πλόων (οι πλόες των πλόων δεν πάει ) κι έχω να καταθέσω μία απ το ταξίδι στην Λέσβο με τον Ταξιάρχη?
Ω ΝΑΙ!
Τα superfast έχουν μεγάλα γκαράζ? Γιατί σίγουρα οι κοινόχρηστοι τους χώροι είναι μικροί(αν θες να κοιμηθείς με υπνόσακκο, το καλοκαίρι έχεις μεγάλο πρόβλημα)
Ε ναι, τα νέου τύπου δεν ειναι για ρομαντικούς.....
-
Εχοντας κάνει το 2005 μέσα σε δύο μήνες συγκριτικό Ιταλία με Superfast και Ηράκλειο με Minoan (με 'Palace') έχω να πω πως τα της Minoan είναι ένα σκαλί πάνω σε πολυτέλεια και άνεση κοινόχρηστων χώρων και καμπινών.
-
Επειδή το έχουμε σκίσει, τι θα λέγατε να κάνουμε ενα θέμα περί 'Καραβολατρών';Ν Α Ι
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εχοντας κάνει το 2005 μέσα σε δύο μήνες συγκριτικό Ιταλία με Superfast και Ηράκλειο με Minoan (με 'Palace') έχω να πω πως τα της Minoan είναι ένα σκαλί πάνω σε πολυτέλεια και άνεση κοινόχρηστων χώρων και καμπινών.Το στρίμωγμα είναι αισθητό στα S/F. Είναι το αντίτιμο για να μπορούν να πιάνουν αυτές τις ταχύτητες
Έχουν όμως ένα μεγάλο πλεονέκτημα, κι ένα μειονέκτημα για τον ίδιο λόγο.
Φτάνουν Ιταλία νωρίτερα απ τα υπόλοιπα (10:30 αντί 13:00), και προλαβαίνεις το μποτιλιάρισμα , πχ στο Μιλάνο, κάτι που το βίωνω κάθε φορά με ΑΝΕΚ, αλλά απ την άλλη φεύγουν νωρίς απο Ιταλία, οπότε δεν έχεις άνεση στο γυρισμό. (η ΑΝΕΚ φεύγει 16:00, και τα S/F 13:00).Ερώτηση.
Τί πλοία είανι αυτά τα ΡΟ ΡΟ που είχε παραγγείλει ο απαχθέντας εφοπλιστής? -
Μπορείς να δώσεις λινκ;
-
http://www.enet.gr/online/online_text/c ... 0,82410364
Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, οι ΕΠΑΤΤ μετονομάζονται με έγκριση της γενικής συνέλευσης σε Attica Group, ενώ το 2005 η εταιρεία αποκτά τα ειδικού τύπου πλοία RO-RO που δρομολογούνται αμέσως στη Γερμανία και τη Φινλανδία.
Μήπως δρομολογούνται στις γραμμές των S/F εκεί πάνω
-
http://el.wikipedia.org/wiki/Π�% ... CE%BF_RoRo
-
Βασικά απ''όσο ξέρω Ro/Ro συνήθως λένε αυτά που προορίζονται κυρίως για μεταφορά φορτηγών, κοντέινερ κλπ και ελάχιστων επιβατών. ΑΝ δεν κάνω λάθος στης γραμμές της Β. Ευρωπης δραστηριοποιήθηκαν κυρίως με 'κλασικά' Superfast, μεγάλα γκαράζ, αλλά και νορμάλ χώρους επιβατών.
Το Σουπερφαστ 12, που θα κατέβει Ηράκλειο:
http://www.faktaomfartyg.se/superfast_XII_2002_b_4.htmΚαι Σουπερφαστ 1 (νεότευκτο, παραλαβής 2008):
http://www.faktaomfartyg.se/superfast_I_2008_b_1.htmΠροσέξτε την τεράστια διαφορά σε χώρους επιβατών.
Επίσης, σε ταχύτητα πλέον κανείς δεν υπερτερεί των άλλων. Σουπερφαστ, Μινωικές και ΑΝΕΚ πρέπει να βγάζουν με περίπου 27/28 κόμβους τα ταξίδια τους. Στα ημερήσια του καλοκαιριού βεβαίως (η σε καμμία πενθήμερη μαθητών) τα Παλάς κατεβαίνουν Κρήτη με 30+
-
Eκείνο το πλοίο που έκανε το Πειραιάς Κρήτη σε 4,5 ώρες, ισχύει αυτό που άκουσα ότι το αναγκάσαν να μειώσει ταχύτητα λόγω των απόνερων που δημιουργούσε?
Παίζει ακόμα αυτή η σύνδεση?
-
To καλοκαίρι κατέβαινε στο Ρέθυμνο το Highspeed, που έκανε περίπου 4:30 ώρες, 5 μαζί με τα λύσε - δέσε
-
Ποιό ωραίος ήταν ο προηγούμενος τίτλος Αλλά όχι απόλυτα περιεκτικός
Μηπως καράβια, ακτοπλοϊα και άλλες ιστορίες
Παρακαλείσθε να καταθέσετε ιστορίες ΤΟ βράδυ θα γράψω καμία κι εγώ
-
υπολογιστε και αυτη τη δημοσιευση καπου πιο πανω
Ο χρήστης skye έγραψε:
+1 για διασπαση, ηδη γραφουμε τριτη σελιδα για καραβια οποτε..
τι παιζει τελικα με το ρεθυμνο; τα φορτηγα τι κανουν; οι φοιτητες;
τα superfast εχουν μια χαρα γκαραζ νομιζω, με πολλα επιπεδα (κλασσικα). το προβλημα ειναι οταν εισαι σε κανα τερμα τελευταιο γκαραζ, δεν εχει ανοιξει καν το απο πανω και ολοι κλασσικα αναβουν τη μηχανη
και απο χωρους δεν τα βρισκω πολυ ασχημα. νομιζω μονο οτι καποιους εξωτερικους στο πανω καταστρωμα εχουν κλεισει πολυ προχειρα με συνεπεια να μπαζει οποτε τσαμπα τα καρεκλακια που εχουν.... επισης δεν πολυαφηνουν να κοιμηθεις στο σαλονι... ενταξει, καταλαβαινω να μην ξαπλωνεις, αλλα να μην κοιμασαι γενικως και οταν το καραβι δεν εχει και ιδιαιτερο κοσμο μονο και μονο για να παρεις καμπινα ειναι βλακεια..ευχαριστω τον Hellenic tifosi που την εσωσε.
To πρωτο γρηγορο που κατεβαινε ρεθυμνο ηταν το 'αιολος κεντερης' (νομιζω) και εκανε ~4.5 ωρες. Αυτο το πηγανε στην πορεια σε αλλο προορισμο (καποιο νησι του ανατολικου αιγαιου θυμαμαι, αλλα αληθεια δεν θυμαμαι ποιο), νομιζω γιατι η εταιρεια αποφασισε οτι δεν βγαζει οσα ηθελε/περιμενε. Τοτε ειχε και η ΑΝΕΚ για Ρεθυμνο (f/b φυσικα) το οποιο ηταν και πιο φθηνο φανταζομαι, οποτε ισως επαιξε ρολο. Για Ηρακλειο εχει κλασσικα τα νυχτερινα, τα οποια μπορει να κανουν γυρω στις 9-10 ωρες, οχι επειδη δεν μπορουν να πανε πιο γρηγορα, αλλα δεν υπαρχει λογος να φτανουν στις 4 το πρωι, και καθε σαββατο μεσημερι (νομιζω παλι) εχει ημερησιο που κανει 5-6 ωρες (και ξανα νομιζω , συγγνωμη αλλα βαριεμαι να ψαχνω στο google ).
-
Γενικά τα s/f έχουν πιό αυστηρή πολιτική στο θέμα κοιμάμαι στα σαλόνια.
Κλεινουν και τα αεροπορικού τύπου καθίσματα και δεν μπορείς να μπουκάρεις ρε γμτΌταν κατέβαινα, δεν μας άφησαν νακοιμηθούμε στα σαλόνια οπότε πήγαμε σε ένα διάδρομο.
Στο γυρισμό, καβατζώθηκα σε έναν καναπε στο πρωραίο σαλόνι και δεν μου είπαν τπτ. Δεν έβγαλα υπνόσακκο όμως. Το κακό ήταν ότι η τηλεόραση ήταν τέρμα και δεν δεχονταν να τη χαμηλώσουν κι ας θέλαμε όλοι Το κάνουν επίτηδες οι πούστηδ#ς, αλλά στα τέτοια μας.
Απλά είχε ένα αστυνομικό γαλλικό και κάθε τόσο πυροβολάγανε, οπότε πεταγόμαστανΤΗν άλλη φορά με ωτοασπίδες
-
Τα Ro - Ro ή αλλιώς Roll on - Roll off, έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορεί να δέσει το ένα κολλητα στο άλλο και να πέσουν οι 'κουβέρτες' με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος, ώστε ένα αυτοκίνητο πχ που είναι στο τελευταίο πλοίο να πατήσει στα καταστρώματα των υπόλοιπων πλοίων και να βγει έξω και με τον ιδιο τρόπο ένα φορτηγό να μπει μέσα. Κατα αυτό το τρόπο πιάνεις λιγότερο χώρο στις αποβάθρες...
Καραβολατρικό θέμα (συγχώνευση)